Jump to content

Ιατροί αγώνων

dikriskos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

@ Remy Fincher

Η όλη διαδικασία (συλλογή δικαιολογητικών και ΔΟΥ) διαρκεί....2-3 ώρες το πολύ......υπολογίζοντας και τη διαδρομή 60 χιλιομέτρων πάνε-έλα Πτολεμαΐδα (ΔΟΥ)-Κοζάνη (ΤΣΑΥ-Ιατρικό Σύλλογο).

Στην Αθήνα αν πέσεις σε κίνηση μπορεί να σου πάρει και 4 ολόκληρες ώρες :rolleyes:

• Απαντήσεις 76
  • Created
  • Last Reply
Δημοσιεύτηκε

ΟΚ, τότε φαντάζομαι ότι εγώ είμαι ο αργός :P

Δημοσιεύτηκε

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Πρεπει να διακοψεις την εργασια σου στον πρωτο χρονο ως ανειδικευτος, για να δικαιουσαι το επιδομα οταν ξανακανεις εναρξη επαγγελματος ως ειδικος πια. Δηλαδη,πρεπει να δουλευεις λιγοτερο απο ενα χρονο, καθε φορα ως ανειδικευτος,για να διατηρησεις το δικαιωμα αυτο. Και εννοειται να το εκμεταλλευτεις ως ειδικος.

Ξαναδιαβασα αυτα που εγραφα παραπανω και ειδα οτι φαινεται απο τα λογια μου οτι χανεις το δικαιωμα αυτο για παντα. Συγνωμη. Η αληθεια ειναι οτι παντα πρεπει να πηγαινουμε να ρωταμε στην πηγη γιατι μεσα απο τα φορουμ παντα τετοιες παρανοησεις γινονται και ο κοσμος γκρινιαζει ή αποκαρδιωνεται αδικαιολογητα.

Δημοσιεύτηκε

ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΖΩ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ?

*** ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ, ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΜΟΙΒΟΜΑΙ.

Άμα είναι έτσι γιατί δεν πέρνουν κάποιον να κάνει το γιατρό χωρίς να είναι γιατρός?

(Σφραγίζω σημαίνει παίρνω την ευθύνη, παίρνω την ευθύνη σημαίνει ότι ο νόμος με εξουσιοδοτεί να κάνω κάποιες εργασίες, κάνω κάποιες εργασίες σημαίνει αμοίβομαι αντιστοιχα για αυτές) Πες τους να γίνουν όλα νόμιμα και να δηλώσουν την αμοιβή σου στα έξοδα του αγώνα και διεκδίκησε αποδοχές γιατρού. Διαφορετικά καταγγελία στον ιατρικό σύλλογο.

Δημοσιεύτηκε

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Πρεπει να διακοψεις την εργασια σου στον πρωτο χρονο ως ανειδικευτος, για να δικαιουσαι το επιδομα οταν ξανακανεις εναρξη επαγγελματος ως ειδικος πια. Δηλαδη,πρεπει να δουλευεις λιγοτερο απο ενα χρονο, καθε φορα ως ανειδικευτος,για να διατηρησεις το δικαιωμα αυτο. Και εννοειται να το εκμεταλλευτεις ως ειδικος.

Ακόμα κι αν ισχύει αυτό που λες, κάνεις διακοπή Δευτέρα πρωί και Τρίτη πάλι πρωί κάνεις έναρξη. Το απαγορεύει αυτό ο νόμος; :rolleyes:
Δημοσιεύτηκε

Πες τους να γίνουν όλα νόμιμα και να δηλώσουν την αμοιβή σου στα έξοδα του αγώνα και διεκδίκησε αποδοχές γιατρού.

και φυσικά...ασφάλιση :rolleyes:

ΑΤΙ κάποιοι εδώ μέσα σε νευριάζουν και σε ωθούν σε ορθογραφικά λάθη :P

και πάλι emrespect

Δημοσιεύτηκε

Έχω μια απορία σχετικά με τους αγώνες. Καταρχήν τα λεφτά που δίνουν είναι ξεφτίλα στην καλύτερη των περιπτώσεων. 10 ευρώ για μία ώρα είναι η πλήρης απαξίωση του ιατρικού επαγγέλματος. Το άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι πως σε στέλνουν άλλοι γιατροί σε αυτούς τους αγώνες που σημαίνει ότι "μεσολαβούν" με το αζημίωτο. Αν ο γιατρός παίρνει 10 ευρώ, αυτοί πόσα βγάζουν κάθε φορά? Τα αναφέρω γιατί ασχολήθηκα για μικρό χρονικό διάστημα και διαπίστωσα πως δεν αξίζει τέτοιου είδους εκμετάλλευση. Επίσης στο φίλο που άνοιξε το τόπικ, θα το συμβούλευα να μην κάνει έναρξη επαγγέλματος. Δεν αξίζει για τα χρήματα που θα εισπράττει.

Δημοσιεύτηκε

Στα σωματεία δεν έχω εργαστεί, αλλά σε σχολικούς αγώνες, όπου υπάρχει συνεργασία με τα γραφεία φυσικής αγωγής, τα λεφτά δεν είναι άσχημα (50 ευρώ ο πρώτος αγώνας και 15 ευρώ κάθε επόμενος μέσα στη μέρα). Βέβαια, το άσχημο είναι ότι πλέον καθυστερούν πάααααααααααααααρα πολύ 'λόγω κρίσεως'. Συνεπώς είναι και αυτό ασύμφορο... Αν είναι να πληρωθεί κανείς όταν αρχίσει ειδικότητα, ποιο το νόημα; Μέχρι τότε τι γίνεται;

Σιγά μην κάνεις έναρξη για δέκα ψωροευρώ. Αν ασχοληθείς, ζήτησε να σου κόβουν απόδειξη και απλά θα γράφεις στο φύλλο αγώνα τα στοιχεία σου, όπως τα γράφουν και οι υπόλοιποι παράγοντες (γυμναστές, συνοδοί, προπονητές, αθλητές). Και άμα θέλουν.

Δημοσιεύτηκε

1.στα 5χ5 ξερετε αν θέλει και εκεί έναρξη επαγγέλματος?

2.αν έχεις ή προκειται να έχεις ασφαλιση τσαυ και ικα από ιδιωτική κλινική,καλύπτεσαι και για τα 5χ5 όπου σε δηλώνουν απλά σαν ιδιωτικό υπάλληλο,χωρίς να χρείαζεται να κάνεις εναρξη επαγγέλματος?

3.στα 5χ5 μπορεί τα λεφτά να είναι μαύρα όπως είχα ακούσει από άλλους σε καποιους αγώνες ποδοσφαίρου?

4.πόσο πληρώνεται η ώρα,τώρα επί εποχής κρίσης?

5α.συμφέρει οικονομικά καλύτερα από εφημερίες σε ιδιωτική κλινική?

5β.πόσα χρήματα είναι η εφημερία εκει?

5γ.αληθεύει ότι μπορεί να μπεις δύο συνεχόμενες μέρες εφημερία,αλλά με το ρίσκο να μην καλύπτεσαι από πουθενά σε περιπτωση ιατρικού λάθους,γιατί είναι παρανομο να δουλευεις δυο συνεχομενες μερες,όπως πολύ αναγκάζοντουσαν στα δημοσια επαρχιακα και μη νοσοκομεία?στο ιδιωτικό όμως λενε ότι έχεις το πρωινο ωραριο κενο,δηλαδή επειτα από την 1η εφημερία κάνεις 8ωρο κενό και μετά πας για τη δευτερη εφημερία.(και πάλι όμως είσαι παράνομος,γιατι δεν επαρκούν οι 8 ωρες κενό,ε?)

μέρος του 5 είναι οφ τοπικ,αλλά το εβαλα,για να υπαρξει μια καλύτερη σύγκριση και επιλογή.

ευχαριστώ όποιον αφιερώσει τον χρόνο του στα 7 αυτά ερωτήματα.

Δημοσιεύτηκε

Εγω επαιρνα προπερσι 5 ευρω την ωρα! Εννοειται μαυρα! Σιγα μη κανεις εναρξη. Κανε καμια εφημερια να παρεις και εμπειρια. Προτιμοτερο βεβαια μετα το αγροτικο για να εχεις ξεψαρωσει που ειναι και το πιο σημαντικο. Καλη τυχη

Δημοσιεύτηκε

Eπειδή εκτός από γιατρός είμαι και αντιπρόεδρος ομάδας Α' κατηγορίας τοπικού, σας λέω τα εξής:

Αν ο γιατρός πληρώνεται από ομάδα, μπορεί να τα πάρει μαύρα, οπότε ούτε εφορία, ούτε ΤΣΑΥ χρειάζεται.

Επειδή ορισμένες ΕΠΣ, όπως του νομού μου, πληρώνουν αυτές τον ιατρό από τα γραφεία τους, είναι απαράιτητο να έχει αριθμό ΤΣΑΥ και έναρξη επαγγέλματος, για να δώσει απόδειξη στην ΕΠΣ. Η αμοιβή είναι 50 ευρώ/αγώνα. Εγώ δεν μπορώ να υπογράψω γιατί δεν έχω Α.Μ. ΤΣΑΥ κτλ, οπότε πληρώνουμε ιατρό.

Στο νομό μου φυσικά, υπογράφουν και οδοντίατροι ή νοσηλευτές, η ΕΠΣ το ξέρει αλλά δε νοιάζεται, απλώς λεφτα αυτοί δεν παίρνουν, και καταλήγουν στα ταμεία της ΕΠΣ... Τώρα αν τύχει η στραβή...

• 5 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας.

Ξέρει κανείς αν οι ΕΠΣ παρέχουν την τσάντα με το υλικό για τις Ά βοήθειες στους γιατρούς

ή πρέπει να την εξοπλίσουμε μόνοι μας κατα βούληση.

Έχει δοθλέψει κανείς στη ΕΠΣΜ, έκανα σήμερα μια αίτηση και θα ήθελα κάποιες επιπλέον πληροφοριες.

Ευχαριστώ!

Δημοσιεύτηκε

ειναι αλητες, μακρια.

ειδικα απο παιδικα, δεν τα πληρωνουν ποτε! χρωστανε 4-6 χρονων παιδικα!

επισης οι περιφερειακες ενωσεις πληρωνουν σαφως παραπανω, εξαιτιας μειωμενης προσφορας φυσικα...

Δημοσιεύτηκε

ΤΑ λεφτα απο τους αγωνες απο τα Ε.Π.Σ τα κατατοπους ειναι μαυρα 25 ευρα απο 12,5 η καθε ομαδα οπως επισεις πληρωνουν και τον διαιτητη , για σφραγιδες και τετοια δεν ξερω μια υπογραφη βαζεις εκει κι οξω απ την πορτα.

υλικο μπορω να σου πω τι θα χρειαστεις οσο για τσαντες και τετοια ειναι αναλογα τι μπορει να ζητησει η καθε Ε.Π.Σ μπορει να σου ζητησει να εχεις και LUIS VUITTON Οποτε μπες εδω να παρεις μερικες ιδεες τσαντα για Ε.Π.Σ 2010

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

ειναι αλητες, μακρια.

ειδικα απο παιδικα, δεν τα πληρωνουν ποτε! χρωστανε 4-6 χρονων παιδικα!

επισης οι περιφερειακες ενωσεις πληρωνουν σαφως παραπανω, εξαιτιας μειωμενης προσφορας φυσικα...

Για να το λεσ θα εχεισ τους λόγους σου.

Δουλεψα 2-3 σαββατοκυριακα σε αγώνες και με πληρωσαν κανονικά.

Διατηρώ πάντα τις επιφυλάξεισ μου για το μέλλον...

Θα ηθελα να ρωτήσω εχει παρακολουθήσει κανεισ ημερίδα "Αντιμετώπιση τραυματια αθλητη" απο το Ευρωπαικό κολέγιο Αθλητιάτρων?

Εχω κάνει αιτηση αλλα σκέφτομαι λιγο το κόστος σε σχέσει με το αν αξίζει.

Ευχαριστώ!

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Η Ε.Π.Σ Χαλκιδικης ενδιαφερεται να συνεργαστει με ιατρούς (και τελειοφοιτους ιατρικής) για την κάλυψη Ά βοηθειών σε αγώνες ποδοσφαίρου.[Κατα προτίμηση ιατρους απο το νομο Χαλκιδικής για να έχουν και ευκολότερη πρόσβαση στο γήπεδο]

Οσοι ενδιαφερονται μπορουν να μου στειλουν pm

Δημοσιεύτηκε

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη 32χρονος ποδοσφαιριστής

Σοκ έχει προκαλέσει στην ποδοσφαιρική κοινωνία της Λαμίας το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στον αγώνα μεταξύ Κομποτάδων- Αταλάντης.

Ο 32χρονος Δημήτρης Κουτσιάφτης στο 41ο λεπτό ζήτησε από τον προπονητή του αλλαγή, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Κόουτς θέλω αλλαγή, δε μπορώ να αναπνεύσω..."

Αμέσως μετά την αλλαγή ο ποδοσφαιριστής κάθισε στον πάγκο, όπου σύμφωνα με το LamiaReport είπε στους συμπαίκτες του, ότι τον πονάει το στομάχι του και ότι αισθάνεται δυσφορία. Στη συνέχεια του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται σε καταστολή, στην εντατική μονάδα της Καρδιολογικής πτέρυγας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο γήπεδο των Κομποτάδων δεν υπήρχε γιατρός για τον αγώνα!

Δημοσιεύτηκε

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη 32χρονος ποδοσφαιριστής

Σοκ έχει προκαλέσει στην ποδοσφαιρική κοινωνία της Λαμίας το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στον αγώνα μεταξύ Κομποτάδων- Αταλάντης.

Ο 32χρονος Δημήτρης Κουτσιάφτης στο 41ο λεπτό ζήτησε από τον προπονητή του αλλαγή, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Κόουτς θέλω αλλαγή, δε μπορώ να αναπνεύσω..."

Αμέσως μετά την αλλαγή ο ποδοσφαιριστής κάθισε στον πάγκο, όπου σύμφωνα με το LamiaReport είπε στους συμπαίκτες του, ότι τον πονάει το στομάχι του και ότι αισθάνεται δυσφορία. Στη συνέχεια του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται σε καταστολή, στην εντατική μονάδα της Καρδιολογικής πτέρυγας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο γήπεδο των Κομποτάδων δεν υπήρχε γιατρός για τον αγώνα!

Για μένα είναι εγκληματίες!!! Είναι δυνατόν να πραγματοποιείται αγώνας και να μην υπάρχει ένας γιατρός? Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω...Αφήνω στην άκρη τους παράγοντες της ομάδας, από αυτούς κάποιος έχει συμφέροντα( τα τρώει). Οι ίδιοι οι αθλητές, δεν φοβούνται? Πραγματικά απορώ...2011, σχολείο όλοι έχουν πάει. Ακούνε κάθε μέρα για καρδιακά, εγκεφαλικά, χίλια δυό και δεν απαιτούν τη παρουσία γιατρού?

Ρε γαμώτο είναι άθλιο να διακινούνται τόσες χιλιάδες ευρώ στα γήμεδα και να κάνουν οικονομία στον γιατρό.

Χώρα είναι αυτή ρε παιδιά? Έχει σαπίσει από παντού. Ντρέπομαι για λογαριασμό τους.

Δημοσιεύτηκε

Και πέρα από αυτό ο γιατρός είναι απαραίτητος ΒΑΣΙΚΑ για τον προαγωνιστικό έλεγχο, εκεί είναι που χωλαίνει το σύστημα (και όχι μόνο στην Ελλάδα). Και από αυτούς που εργάζονται σε ομάδες αν ρωτήσεις τι είναι η αρρυθμιογόνος μυοκαρδιοπάθεια (ARVC)το 90% δεν θα ξέρει (πρώτη αιτία θανάτου σε νέους αθλητές ιδιαίτερα στη μεσόγειο /και τότε στην αρρυθμική καταιγίδα δεν τον σώζει ούτε ο θεός). Δηλαδή και γιατρός να υπάρχει σε μια ομάδα δεν πρέπει να είναι διακοσμιτικό στοιχείο.

Δημοσιεύτηκε

Και πέρα από αυτό ο γιατρός είναι απαραίτητος ΒΑΣΙΚΑ για τον προαγωνιστικό έλεγχο, εκεί είναι που χωλαίνει το σύστημα (και όχι μόνο στην Ελλάδα). Και από αυτούς που εργάζονται σε ομάδες αν ρωτήσεις τι είναι η αρρυθμιογόνος μυοκαρδιοπάθεια (ARVC)το 90% δεν θα ξέρει (πρώτη αιτία θανάτου σε νέους αθλητές ιδιαίτερα στη μεσόγειο /και τότε στην αρρυθμική καταιγίδα δεν τον σώζει ούτε ο θεός). Δηλαδή και γιατρός να υπάρχει σε μια ομάδα δεν πρέπει να είναι διακοσμιτικό στοιχείο.

like!

Δημοσιεύτηκε

Δεύτερη αιτία, ακόμα και στην Ιταλία. Μόνο στη στη Νάξο μπορεί να είναι πρώτη, δεν ξέρω... :)

Η συμπτωματολογία που περιγράφεται εύκολα μπορεί να ξεγελάσει στην διαφοροδιάγνωση και τον οποιοδήποτε ειδικό, πόσο μάλλον δε αγροτικό ιατρό, ανειδίκευτο ή φοιτήτη ιατρικής ή δεν ξέρω ποιον άλλον, για λόγους που είναι offtopic.

Η ΕΠΟ έστειλε εγκύκλιο πριν ένα περίπου μήνα σε όλες τις ΕΠΣ της Ελλάδος, η οποία είναι ανεφάρμοστη σε μεγάλο βαθμό, γιατί απαιτεί την ύπαρξη Δημοτικών Ιατρείων.

Στις Η.Π.Α για την έγκριση συμμετοχής ερασιτεχνικα, σε αθλοπαιδιες αρκεί ένα καλό ιστορικό και μια (κορυφαία) κλινική εξέταση, ενώ η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική εταιρεία, επιπλέον, προτείνει και ΗΚΓ (πιστοποιητικό άθλησης). Στην Ελλάδα, η ΕΠΟ ζητάει και ετήσιο U/S όταν υπάρχει το ανάλογο ιατρείο που αρχικά συντηρούσε (και καλά), και με την εγκύκλιο που ανέφερα το πέρασε στους δήμους, υποχρεωτικά, από το τέλος Μαρτίου. Αλλιώς, μια απλή υπογραφή στην κατάσταση υγείας, από συγκεκριμένες ειδικότητες (αφού και καλά έχει γίνει εκτίμηση από καρδιολόγο)

Τώρα το ότι είμαστε Μπανανία, δεν περίμενα το ατυχές περιστατικό που μας γνωστοποιήσε ο Τάσος για να το καταλάβω.

Απλώς, θα το ξαναπώ, άλλη μια φορά: προσέξτε που βάζετε την υπογραφή σας, ειδικά όσοι δεν έχουν πτυχίο στα χέρια τους. Ας είναι και τελειόφοιτοι.

Υ.Γ. Οι αγροτικοί ιατροί και οι ειδικευόμενοι, για τους οποίους δεν υπάρχει προσυνεννόηση με τον εργοδότη τους, δηλαδή το νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο υπάγονται(εγγράφως μέσω της ΕΠΣ), νομικά απαγορεύεται να αμείβονται για τους αγώνες. Αλλά αυτό δεν είναι ποινικό, αλλά αστικό αδίκημα.

Επιπλέον, ευθύνη για το περιστατικό, ποινική, μπορεί να αναζητηθεί και στον διαιτητή που ξεκίνησε τον αγώνα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.