Jump to content

Νεοπλασματική νόσος στον άνθρωπο: Κλινικοπαθολογοανατομική προσέγγιση και έρευνα


Recommended Posts

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) με θέμα «Νεοπλασματική νόσος στον άνθρωπο: Κλινικοπαθολογοανατομική προσέγγιση και έρευνα». Η έναρξη του Π.Μ.Σ. για το ακαδ. έτος 2009-2010 θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2009. Οι μεταπτυχιακές σπουδές οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην σύγχρονη διαγνωστική ογκολογία μετά από κύκλο σπουδών διάρκειας τεσσάρων (4) ακαδημαϊκών εξαμήνων. Στο Π.Μ.Σ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου ΑΕΙ της αλλοδαπής προερχόμενοι από Τμήματα Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Φαρμακευτικής, Βιολογικών, Χημικών, και συναφών Επιστημών, και πτυχιούχοι ΤΕΙ συναφών ειδικοτήτων,σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Ν. 2327/95 (ΦΕΚ 156τ.Α.) όπως συμπληρώθηκε από τον Ν.2916/2001.

Το Π.Μ.Σ. προσφέρει στον μεταπτυχιακό φοιτητή εξοικείωση στην σύγχρονη διαγνωστική προσπέλαση των νεοπλασιών του ανθρώπου με ανάλυση όλων των τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την διάγνωση και ταξινόμηση του καρκίνου σήμερα. Το Π.Μ.Σ. επίσης προσφέρει ευρύ φάσμα θεωρητικών διαλέξεων πάνω σε γενικούς βασικούς κυτταρικούς μηχανισμούς βιολογίας του καρκίνου και διαλέξεις που ειδικότερα εστιάζουν στους ιδιαίτερους παθογενετικούς μηχανισμούς συνήθων τύπων καρκίνου. Επιπρόσθετα, το Π.Μ.Σ. περιλαμβάνει σειρά υποχρεωτικών εργαστηριακών ασκήσεων.

Πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής και διαδικασία επιλογής υποψηφίων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διεύθυνση για την υποβολή των δικαιολογητικών παρέχονται στο συνημμένο αρχείο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.grammateia.med.uoa.gr/phpBB2/viewforum.php?f=65

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Θα μπορούσε κάποιος που παρακολούθησε πέρσι το πρώτο έτος να μας πει πως τελικά εξετάστηκε το μάθημα? Κάποιοι είπαν ότι δόθηκε σε πολλές διαφορετικές μέρες ανά ενότητα (!!!) παρόλα αυτά αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν αφού ούτε βιβλία προτάθηκαν για μελέτη, οι δε σημειώσεις-παρουσιάσεις των περισσότερων ομιλητών μέχρι στιγμής δεν προσφέρονται προς μελέτη πόσω μάλλον προς εξέταση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Ρε παιδια οντως καποιος που να ναι 2ετης στο εν λογω μεταπτυχιακο????να μας πει πως εξεταζεται το α εξαμηνο???

Εξετάζονται και τα 8 Α8 γραπτως με εξαιρεση τα μαθηματα του Λαζαρη που ειναι προφορικά.Στο πρωτο εξαμηνο είναι το Α1 και το Α8 του Λάζαρη. Η εξετασεις ειναι κάθε τριτη και πέμπτη ή κάθε Δευτερα και Τετάρτη για ενα ολόκληρο μηνα!!!!!Καλο κουραγιο. Περιοδος αρκετα κουραστική αμα δουλευεις. 2 αναπτυξης και 10 πολλαπλης.Ο Λάζαρης δε κοβει αλλά μπορει να σε ρωτησει οτιδήποτε!!! Οι ερωτησεις ειναι πάντως απο τα word, ενίοτε απο το DEVITA.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.