Jump to content

Suzuki Swift, Skoda Fabia


ΙΡΙΔΑ

Recommended Posts

Νέο Suzuki Swift vs Skoda Fabia 1.4

Παρακαλώ τα φώτα σας. emrose:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ε Skoda ρε...με κλειστά μάτια.

Τα Suzuki δεν είναι αυτοκίνητα...αλλά φέρετρα με ρόδες :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ωχ στην κατηγορία των υπερμίνι είναι σφαγή, κάθε εταιρεία έχει το μοντέλο της. Πάνω κάτω όλα έχουν την ίδια αξιοπιστία, επομένως το ζήτημα που τίθεται είναι τη χρονική στιγμή που θα το αγοράσεις, ποιά προσφορά υπάρχει. Το ceed και το i30 είναι κατά τον τύπο εξαιρετικά αμάξια, φτηνά, λίγο μεγαλύτερα αλλά σούπερ, τα κάνουν όλα. ίσως το i20. Η δική μου σειρά σε αυτή την κατηγορία είναι:

1. Φιέστα

2. Μαζντα 2

3 σκόντα

4. σουζούκι (είναι πολύ παιχνιδιάρικο)

Αν μου ζήταγες πάντως ένα από τα 2, με βαριά καρδιά θα σου έλεγα σκόντα. Αλλά αυτά που συγκρίνεις είναι διαφορετικές υλοποιήσεις της ίδιας ιδέας.

ΤΙΡ: Για κοίτα τί προσφέρει και ο υπόλοιπος όμιλος Πόρσε :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Tο ceed δεν το είχα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια.

Το Fιesta το έχω δει και το έχω απορρίψει. :splaaaats::P

Το mazda 2 το πεντάθυρο δεν το έχω δει ακόμα, αλλά εντός της εβδομάδας θα το τσεκάρω. :huh:

To Fabia το είδα, το οδήγησα, το έτρεξα και λιγάκι ( το test drive ήταν στη sport edition-αααααχ :anavwfwties: ) και ήταν σταθερό, γερό. Έχει και καλό αποθηκευτικό χώρο που εγώ το χρειάζομαι. Επιπλέον, πάνω σε αυτό θα βασιστεί και το νέο polo, που προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι έχουν τρελαθεί. Οκ καλό το polo, αλλά όχι και τόσος πανικός.

Το suzuki μοιάζει με το mini cooper, είναι πιο ευέλικτο, άνετο και συμφέρει και οικονομικά σε σχέση με το fabia,γιατί είναι σε χαμηλότερη κατηγορία για τέλη κυκλοφορίας, τα οποία φήμες λένε ότι θα αυξηθούν πάλι. Επίσης, είναι λιγότερο ογκώδες, αλλά θα μου κοστίσει περίπου 2-3 χιλιάρικα παραπάνω από το fabia. Στην τιμή, βέβαια, περιλαμβάνεται και navigator.

Όσο για τον λοιπό όμιλο Porsche, μου χάριζαν μία Boxster, αλλά εγώ αρνήθηκα, γιατί δεν το βγάζουν σε λαχανί. :P:wub::P

Βάσανα, πόλλά βάσανα....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις πρώτα τα εξής:

1) πόσα δίνεις, το πιο σημαντικό. πήγαινε στις αντιπροσωπείες και ρώτα για τιμές & εξοπλισμό σε όλα τα αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν

2) τι ανάγκες (πχ οικογενειακές μετακινήσεις, παιδιά, σκυλιά, πεθερές κλπ ή σόλο?) Εξηγούμαι: swift 3.7 m vs fabia 4.0 m (πιο άνετο σε χώρους το fabia, πιο βολικό στην πόλη το swift)

ξεκίνα από αυτά τα 2 στοιχεία και προχωράς. :)

ΥΓ: εμείς πάντως έχουμε το skoda octavia 5 εδώ και 3 χρόνια και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αυτοκίνητο, το fabia είναι μεταγενέστερο χρονικά (επίσης αρκετά πιο νέο από το swift -όχι μόνο σε design)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το σουζουκάκι είναι πιο παιχνιδιάρικο όπως ειπώθηκε αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι μια από τις προτεραιότητές σου. Το φάμπια είναι αξιόπιστο κλπ κλπ κι αφού είναι και φθηνότερο, θα στο πρότεινα (βέβαια 200Ε διαφορά στο σήμα επί 10 χρόνια = 2000Ε). Πάντως ό,τι και να αποφασίσεις πήγαινε σε πολλές αντιπροσωπείες και παζάρεψε τα εξτρα [χρήματα δεν μπορούν να σου κόψουν γιατί τους ελέγχουν, όμως μπορούν να σου βάλουν εξτρα για να σε δελεάσουν ;), σημαντικό είναι και το θέμα της εγγύησης]. Ό,τι και να είναι, καλοτάξιδο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το αυτοκίνητο το θέλω, βασικά, για μέσα στην πόλη, γιατί η μηχανή σε αρκετές περιπτώσεις δε βολεύει πια.

Προφανώς, θα το πάρω και για κανένα ταξιδάκι, αλλά αυτό πόσες φορές να γίνει μέσα στον χρόνο; Τέσσερις, άντε πέντε το πολύ.

Όσον αφορά τους επιβάτες, είμαι εγώ, κανά φιλαράκι και τα χελωνάκια μου! :P Δεν το θέλουμε οικογενειακώς.

Ο εξοπλισμός πάνω κάτω είναι ο ίδιος και στα δύο. Βέβαια, όπως καλά λέτε emgoal , μπορώ να παίξω λίγο με ορισμένα αξεσουάρ, όπως ζάντες... Τα υπόλοιπα, όμως, κεντρικά κλειδώματα, ρύθμιση καθίσματος, προβολείς, mp3 player, air condition, ABS-EBS και navigator τα δίνουν και οι δύο. Θα τα ξανακοιτάξω, μήπως μου διαφεύγει τίποτα....

Όσον αφορά το στυλ, όντως δεν είναι η προτεραιότητα-σε σχέση με την ασφάλεια π.χ., αλλά για μένα μετράει αρκετά. Το Fabia έχει απαλές γραμμές για τον όγκο του και μπορείς να έχεις και διχρωμία με άλλο χρώμα στην οροφή. Έχω ήδη επιλέξει τα δύο χρώματα, σε περίπτωση που καταλήξω σε αυτό. Το swift είναι πιο παιχνιδιάρικο, πιο μικρό, πιο χαρούμενο. Ουφ.... emconfusedemhelp

Τις ευχαριστίες μου σε όλους σας θα τις εκφράσω στο τέλος. emiloveyou

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εσένα θα σε πάω άτα.... emblush:D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.