Jump to content

Άσχημη συμπεριφορά καθηγητη;;;


thinky

Recommended Posts

πώς αντιμετωπίζεται;;;; emconfused αν σας πηγάινει κόντρα ή αν τελικά δεν έχετε καλή σχέση;;;

κάνετε υπομονή μέχρι να πάρετε το κωλόχαρτο και μετά τί μπορεί να γίνει;;

σας έχει τυχει παρομοια κατάσταση;;; μπορεί κάποιος να υποβάλλει επισημο έγγραφο στον Πρόεδρο του Πανεπιστημιου;; υπάρχει κάποια νομοθεσια περί αδιαφορίας/άσχημης συμπεριφοράς καθηγητή;;;;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν γίνεται τι-πο-τα. Είχα πρόβλημα με ένα καθηγητή (το πρόβλημα ήταν σχετικά με εξεταστικές περιόδους), είχα μιλήσει στον πρόεδρο της σχολής, στον αντιπρύτανη και στον πρύτανη σχετικά (μετά από ραντεβού και επιστολές), το μόνο που κατάφερα ήταν την επόμενη φορά που πήγα να δώσω το μάθημά του να κοπώ (δίκαια, άδικα δεν ξέρω)...ο πρόεδρος της σχολής μου εξηγούσε ότι όντως είναι ασύδοτος ο καθηγητής αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα σχετικά παρά μόνο επειδή είναι κουμπάροι (!) να τον πάρει τηλέφωνο να μιλήσει να δούμε πώς θα με βολέψει (!)...δλδ εκεί που είχα δίκιο να μου κάνουν και ρουσφέτι (!).

Η γραμματέας της σχολής (επίσημη θέση όχι οι γραμματείς στα παράθυρα) μου εξηγούσε να τον πάρω με το μαλακό και τον έπαιρνε και αυτή τηλέφωνο να δούμε τί μπορεί να γίνει...και έλεγε ο καθηγητής ότι "αν με είχε παρακαλέσει κάτι θα γινόταν αλλά τώρα έχω πεισμώσει κι εγώ" (!)

Αποτέλεσμα επί ενάμισι χρόνο τραβούσα ένα μάθημα στο οποίο και κόπηκα μία φορά, απλά το άφησα το θέμα, δεν το συζήτησα, ξεσκίστηκα στο διάβασμα και πέρασα αφού με εξέτασε ο ίδιος με θέματα που εμένα μου φάνηκαν κουφά, αλλά...είπαμε, 18 μήνες ένα μάθημα...στο τέλος ξέρεις και τα εξώφυλλα. Δεν ξέρω αν δεν πρέπει να αντιδράσεις, εξαρτάται πόσο πολύ σε προσέβαλε ο καθηγητής και σε ποιό θέμα...αλλά γενικά χαμένος θα βγεις. Αν μπορεί να κερδίσεις χρόνο, χρήμα και νεύρα απλά προσπερνώντας το περιστατικό...κάνε το

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πώς αντιμετωπίζεται;;;; emconfused αν σας πηγάινει κόντρα ή αν τελικά δεν έχετε καλή σχέση;;;

κάνετε υπομονή μέχρι να πάρετε το κωλόχαρτο και μετά τί μπορεί να γίνει;;

σας έχει τυχει παρομοια κατάσταση;;; μπορεί κάποιος να υποβάλλει επισημο έγγραφο στον Πρόεδρο του Πανεπιστημιου;; υπάρχει κάποια νομοθεσια περί αδιαφορίας/άσχημης συμπεριφοράς καθηγητή;;;;

Δεν είσαι συγκεκριμένος/η, οπότε δεν μπορούμε να σου πούμε τίποτα. Το γενικό νόημα είναι πάντως να μην πηγαίνεις κόντρα και απλά να κάνεις την πάπια για να γίνει η δουλειά σου. Μετά από λίγο καιρό, αφού κάνεις τη δουλειά σου, ούτε που θα σε ενδιαφέρει ο καθηγητής αυτός.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

και εγώ αυτο σκέπτομαι να κανω την πάπια μέχρι να πάρω το χαρτί αλλά μετά δεν θέλω να το αφήσω έτσι.

γιατί ρε γμτ δεν μπορεί να γίνει κατι;;; αυτοι ειναι οι αυθεντίες δηλαδή;; δεν αμφισβητούνται;; τί σκατά αξιολογηση γίνεται;;;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για να σε κάνω να γελάσεις και να το διακωμωδήσεις μπορώ να σου πω όσα μου έλεγαν οι φίλοι μου επί ένα χρόνο...σπάσε το αυτοκίνητό του, σπάστον στο ξύλο, τρύπησε τα λάστιχα, χάραξέ του την μερσεντέ, σκέψου ότι του έχουν μείνει πόσα...20 χρόνια max ενώ εσένα καμιά 60αρια, κάποια μέρα θα σε έχει ανάγκη αν είσαι γιατρός, σκέψου να τον είχες πατέρα-παππού ότι θα τον φορτωνόσουν μια ζωή...γενικά είναι πόσο...2 μήνες από την ζωή σου; 1 χρόνος; 2 χρόνια;;; Όπως λέει και ο ορθό, κάποια στιγμή θα σου φαίνεται τόσο περασμένο που ούτε θα το σκέφτεσαι.

Όταν λες αξιολόγηση εννοείς;;; Αυτό που κάθε μήνα πάμε στους υπολογιστές στα physicians' work rooms, ανοίγουμε με τον προσωπικό μας κωδικό τα rotations του έτος, συμπληρώνουμε τον μήνα και βάζουμε βαθμό στον intern, resident, attending και γράφουμε και μια παράγραφο για τον καθένα και πόσο καλά μας δίδαξε και μας φέρθηκε; Αυτό που συγκεντρώνουν κεντρικά η γραμματεία της σχολής και της κλινικής στην οποία ασκούμαστε, και βγάζουν κάθε χρόνο αποτελέσματα με feedback και συγκριτικές μελέτες ποιά κλινική ήταν η καλύτερη και πού στέκεται ο κάθε φοιτητής σε σχέση με την υπόλοιπη τάξη του; Και που ο advisor μας καλεί αν υπάρχει πρόβλημα στην πρόοδό μας;

Αν λες για αυτή την αξιολόγηση...λυπάμαι είσαι σε λάθος χώρα :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

θα ρωτησω δικηγορο, δεν γινεται, ειμαι και έγκυος, μου την έχειο βαρέσει κανονικά,μεχει κανει να κλαιω μιλάμε ο ανθρωπος ειναι ..... :angry:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όλοι έχουμε κάποια περιστατικά να διηγηθούμε...

Και που να δεις και αργότερα, όταν θα είναι αφεντικά σου στην εργασία σου!

Για αυτό μάθε μια αρετή που σου μαθαίνει άριστα ο στρατός: το γράψιμο!

Είναι η μόνη άμυνα απέναντι σε μιαν εξουσία που αυθαιρετεί.

(Διαφορετικά, αν είναι πολύ σοβαρή η περίπτωση, μόνο με μια μικροκάμερα και καταγραφή σε ήχο θα μπορούσες (μάλλον!) να αποδείξεις και να κάνεις και κάτι... )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ψιλοκόντρες συμβαίνουν από καιρού εις καιρόν με διάφορους καθηγητές , αλλά συνήθως δεν πρέπει κανείς να δίνει σημασία.Το πρόβλημα είναι κυρίως στις κλινικές που κατά περίπτωση μπορεί να συναντάς τον καθηγητή καθημερινά και αυτό να δημιουργεί κακό κλίμα εκπαίδευσης και για τους συμφοιτητές σου , οπότε σε μια τέτοια περίπτωση σκέψου κι αυτούς λιγάκι. Δλδ δεν είναι σωστό να μονοπωλείται ο χρόνος της μάθησης από κόντρες και εντάσεις , επειδή ένας ή δυο ικανοποιούνται από αυτό.

Συνήθως - φαντάζομαι - δεν πρόκειται για ΤΟΝ καθηγητή-διευθυντή της κλινικής , γιατί αυτόν σπάνια τον βλέπουν από κοντά οι φοιτητές (κατά περίπτωση πάντα , δεν τους τσουβαλιάζω όλους).

Είναι θεμιτό , εφόσον υπάρχει πρόβλημα , να βρεις πρώτα τον υπεύθυνο καθηγητή για τους φοιτητές (συχνά λόγω της στενότερης σχέσης τους με τα παιδιά είναι πιο συνεννοήσιμοι) και να δεις μήπως μπορείς ν'αλλάξεις ομάδα.Αν πάλι το πρόβλημα είναι μ'αυτόν δες τι μπορείς να κάνεις μέσω του ίδιου του καθηγητή.

Προσοχή όμως ! Δεν υπάρχει πρακτικά καμία πιθανότητα ο καθηγητής να ευνοήσει εσένα εις βάρος του συναδέλφου του , ακόμα κι αν είναι στα μαχαίρια , γιατί έτσι στέλνει λάθος μηνύματα στους συνεργάτες και υφισταμένους του.Και είναι σωστό αυτό , αφού εσύ θα είσαι εκεί για κάτι μήνες κι ο άλλος μπορεί να είναι εκεί χρόνια και βέβαια άλλες οι σχέσεις - αλληλεξαρτήσεις.

Υπάρχει και το γραφείο του προέδρου της σχολής , το οποίο τουλάχιστο επί Κρεατσά ήταν ανοιχτό για τους φοιτητές και δεν έχω λόγο να πιστεύω κάτι διαφορετικό σήμερα.ΠΑΝΤΑ όμως (και στην περίπτωση του καθηγητή-διευθυντή και του προέδρου πρέπει να τεκμαίρεται η κακή συμπεριφορά του καθηγητή , γεγονός που προϋποθέτει μαρτυρίες συναδέλφων ή άλλων ατόμων , μεταξύ μας δύσκολο να συμβεί.Αν το ζήτημα προχωρήσει τότε μπορεί να γίνει ΔΣ , πράγμα ψιλοαδύνατο , γιατί θα πρόκειται για τρελό θέμα (πχ σεξουαλική παρενόχληση - λέμε τώρα).

Μην ξεχνάμε και το σύλλογο φοιτητών της σχολής , αλλά και εκεί τα τεκμήρια της κακής συμπεριφοράς είναι εκ των ων ουκ ανευ.Τώρα θα πεις , γιατί ανέφερα τελευταίο το σύλλογο φοιτητών.Δεν είναι ότι τον θεωρώ ανίκανο να διαχειριστεί τέτοια ζητήματα , ούτε κι ότι άγεται και φέρεται από συμφέροντα - κάθε άλλο.Απλά πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια χρονοτριβή με αυτόν τον τρόπο , εκτίμηση κάνω πάντα - μπορεί να πέφτω τραγικά έξω.

Ίσως σε διάφορα σημεία να κάνω λάθος , ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει καλύτερα. Δεν γνωρίζω τον κανονισμό της σχολής για ένα τέτοιο θέμα (αν υπάρχει παράγραφος σχετική ούτως ή άλλως) , απλά απαντώ με τον κοινό νου (όχι ότι εσύ δεν διαθέτεις).

Η συμβουλή μου ως απόφοιτος είναι να μη δίνεις και πολλή σημασία στους τρόπους και το ύφος του κάθε καθηγητή.Το κύρος τους - για μένα προσωπικά - έχει τρωθεί προ πολλού και πλέον μιλάω για εξαιρέσεις καλών καθηγητών κι όχι για τον κανόνα.Δεν μιλάω για ωχαδερφισμό όταν λέω να μην ασχολείσαι , απλά θεωρώ ότι προτεραιότητά σου στη σχολή είναι να μαθαίνεις και να "καθαρίζεις" τα μαθήματα.Κι επ' ουδενί κινήσεις αντεκδίκησης μετά το πτυχίο ! Ο κόσμος είναι μικρός...

Υ.Γ: Βέβαια από την άλλη , ξέρω κάτι τυπάκια ξηγημένα που μπορεί να του δώσουν όποια απόχρωση επιθυμείς , από ελαφρύ κόκκινο μέχρι μπλε μαρέν και εκρού του νεκρού - διαλέγεις και (αυτός) παίρνει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

έχω κρατημένα email αν χρειαστεί να αποδειξω του λόγου του αληθές. εχω τελειώσει το μεταπτυχιακό απο τον Δεκέμβρη, περιμενα για εκτύπωση μια βιβλιογραφική πηγή απο μια βοηθό του (που ειμασταν και συμφοιτήτριες) που με ειχε οντως βοηθησει.

εστειλα email στον ιδιο ζητώντας του τον τιτλο, καμια απαντηση, ρώτησα την ιδια, καμια απαντηση, την πηρα τηλέφωνο καμια απαντηση, εστειλα μηνύματα στο κινητό καμία απάντηση, περιμενα 5 μέρες και μετά το εκτύπωσα.

Και τώρα κατηγορεί εμενα για αντιδεοντολογική συμπεριφορά που τους εψαχνα και δεν απαντούσαν. Και που η βοηθός του εχει συμπεριληφθεί σε 3 ποστερ μου.

Οταν μου απαντησε αυτή μετά απο 6 μέρες, της ειπα οτι το εχω στειλει ηδη για εκτυπωση και δεν την συμπεριέλαβα γιατί με είχε γραμμένη!

(παρεπιπτόντως πριν 3 μηνες που νοσηλευοταν ο πεθερός της στη ΜΕΘ που δουλευω, με επαιρνε σπιτι μου 15 φορές την ημερα και ακαταλληλες ωρες) για να μπαινει στη ΜΕΘ να τον βλέπει και την βοηθησα και με το παραπανω.

Εξηγώ στον καθηγητή οτι η βοηθός του με έγραψε κανονικα -όπως και ο ιδιος δεν απαντησε στο email μου που ζητουσα τον τιτλο του θέματος της, οτι περιμενα 3 μηνες εναν τιτλο και ηθελα επιτελους να τελειωσω να παρω το χαρτί.

Αυτός επιμενει οτι εγώ αδιαφόρησα, οτι εγώ επιτηδες δεν την συμπεριέλαβα και αλλες βλακειες.

Φυσικά και δεν ειναι αντικειμενικος, μαζι της δουλευει ολη μερα. Και αντικειμενικά εγώ ποτέ δεν ζητησα άμεσα την βοηθεια της, οποτε τον επαιρνα τηλ. με πάσαρε σε αυτήν. Αναγκαστικά και εγώ για να μπορέσω να τελειώσω μιλουσα μαζι της. Πώς αλλιώς θα γινόταν;;

Εχω κραητμενα ολα τα email που δεν απαντηθηκαν και ειλικρινα μολις τελειωσει αυτή η ιστορια δεν ξερω τί θα κανω θα μιλησω σε δικηγορο.

Εδώ και 5 μέρες μου έχει κανει τη ζωή πατίνι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

οταν τον δεις την επομενη φορα πες του--->σας ειδα σε ονειρο οτι σας σκοτωσε μια ψυχοπαθης.εκεινη τη στιγμη βγαλε κ τα zyprexa k xanax απο την τσαντα σου :lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

βιαζομουν να τελειωσω το μεταπτυχιακο και ηθελα να το στειλω πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθομουν κιολας γιατι ημουν στην αρχή της εγκυμοσύνης και περιμενα ποτε θα μου απαντησουν.

Ακομη και στα emails που δεν μου απαντησε η βοηθος του, ουτε το μηνυμα στο κινητο δεν ειδε;; ουτε τις κλησεις μου;;; να την προσθεσω ηθελα στην αρθρογραφια.

Και μετά απο όλα αυτά, φταίω και απο πανω. δλδ πόσο έπρεπε να περιμένω;;;;

Και δεν ειχα καμια κακή προθεση να μην τη συμπεριλάβω.

Αν και τώρα που το σκεπτομαι πιο γενικά, οταν ο καθηγητής ο επόπτης, δεν μπορει να σε βοηθησει 100% και σε παραπέμπει σε βοηθούς του, αυτό δεν πρέπει να ξεκαθαρίζεται απο την αρχή της συνεργασίας;;

Να σου πει "κοιταξε να δεις, σε αναλαμβάνω, αλλά, εγώ δεν εχω το χρονο να αφιερωθω, ουτε να απανταω στις αποριες σου, ουτε στα emails σου, θα απευθυνεσαι στη βοηθό μου και οτι εργασία/δημοσίευση κάνεις θα μπαίνει και αυτή."

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί δεν την βάζεις τώρα στην εργασία; Ξανατύπωσέ την και ξαναστείλε παντού με τα ονόματα όπως τα θέλουν...είναι γνωστό, ένας-δύο δουλεύουν, 10 μπαίνουν...πάντα έτσι γίνεται, πάντα έτσι θα γίνεται.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί δεν την βάζεις τώρα στην εργασία; Ξανατύπωσέ την και ξαναστείλε παντού με τα ονόματα όπως τα θέλουν...είναι γνωστό, ένας-δύο δουλεύουν, 10 μπαίνουν...πάντα έτσι γίνεται, πάντα έτσι θα γίνεται.

του το ειπα οτι παρολα οσα εγιναν επειδή δεν ειμαι σε φάση να στεναχωριέμαι ουτε να τσαντιζομαι θα το ξαναεκτυπωσω (αλλα 200 ευρω) και θα το ξαναστειλω.

όχι μου λεει, θα απευθυνθει στη διοικηση του μεταπτυχιακου γιατί ειναι σοβαρό το θέμα!!!! λεει!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@ Thinky

Αυτή τη στιγμή δρας συναισθηματικά τελείως. Κατανοητά όλα αυτά που αισθάνεσαι. Το θέμα είναι ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα. Σαν άνθρωποι δικαιούμαστε να αισθανόμαστε ό,τι θέλουμε. Η διαφορά μας από τα ζώα και από τους βλάκες είναι να μην πράττουμε με το ένστικτο (=συναισθηματικά). Όσο μπορούμε τουλάχιστον. Κάνε τη δουλειά σου και κοίτα μπροστά, όχι πίσω. Εσύ χάνεις όσο θυμώνεις. Κάνε την καρδιά σου πέτρα και μην ασχολείσαι με τα κόμπλεξ του κάθε μ@λ@κ@ και μην τα αφήνεις να σε επηρεάζουν. Εσύ ζημιώνεσαι. Κυκλοφορούν τόσοι πολλοί για τους οποίους "πρέπει να θυμώσουμε", "να τους αλλάξουμε", "να τους βουλώσουμε", "να τους εκδικηθούμε", κλπ. Όσο ασχολούμαστε, τόσο από τη δική μας ενέργεια χάνουμε. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Και ΔΕΝ θα αλλάξεις εσύ έναν άνθρωπο στα 50-60 του, όσο κραυγαλέα και αν χρειάζεται την αλλαγή που προσπαθείς. Κάνε έξυπνα τη δουλειά σου και φύγε. Όσο για την "εκδίκηση", μην ασχολείσαι. Είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο ούτως ή άλλως και τώρα είσαι εν θερμώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά...5 μέρες να σου κάνει την ζωή πατίνι δεν το λες και καταστροφικό :D cool...εσύ τύπωσέ το να το έχεις 200, 200 τί να κάνεις τώρα, και όταν σε καλέσει η διοίκηση, πες τους υπήρξε δυστυχώς και χωρίς καμία κακή πρόθεση ένα μικρό πρόβλημα επικοινωνίας. Από την πρώτη στιγμή προσφέρθηκα να το διορθώσω και να λυθεί η παρεξήγηση, ορίστε και το τελικό έγγραφο προς κατάθεση, εκτιμώ και σέβομαι όλους τους συνεργάτες και σε καμία περίπτωση δεν θα υποσκέλιζα κάποιον εσκεμμένα. Ευχαριστώ που με ακούσατε, δέχομαι κάθε πρόταση για συζήτηση, η εμπειρία μου στο μεταπτυχιακό ήταν φανταστική, και ελπίζω να ολοκληρωθεί ο κύκλος επιτυχώς και απρόσκοπτα.

Και η διοίκηση άνθρωποι είναι...και καλύτερα να είναι πολλοί, όλο και κάποιος λογικός θα βρεθεί. Κι εσύ βρε πουλάκι μου, αφού ξέρεις πώς σφάζονται για τα ονόματα, κλείσε ένα ραντεβού, πάνε ένα draft να το αφήσεις εκεί να το δουν, να το λιβανίσουν και περίμενε εκεί μπάστακας μέχρι να σου πουν το Ok. Το 'στειλες μόνη σου...πού πας; :D Δεν τους ξέρεις; :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

έχω κρατημένα email αν χρειαστεί να αποδειξω του λόγου του αληθές. εχω τελειώσει το μεταπτυχιακό απο τον Δεκέμβρη, περιμενα για εκτύπωση μια βιβλιογραφική πηγή απο μια βοηθό του (που ειμασταν και συμφοιτήτριες) που με ειχε οντως βοηθησει.

εστειλα email στον ιδιο ζητώντας του τον τιτλο, καμια απαντηση, ρώτησα την ιδια, καμια απαντηση, την πηρα τηλέφωνο καμια απαντηση, εστειλα μηνύματα στο κινητό καμία απάντηση, περιμενα 5 μέρες και μετά το εκτύπωσα.

Και τώρα κατηγορεί εμενα για αντιδεοντολογική συμπεριφορά που τους εψαχνα και δεν απαντούσαν. Και που η βοηθός του εχει συμπεριληφθεί σε 3 ποστερ μου.

ΠΑΠΙΑ. Ζήτα ΚΑΙ συγγνώμη και κάνε τη δουλειά σου.

Οταν μου απαντησε αυτή μετά απο 6 μέρες, της ειπα οτι το εχω στειλει ηδη για εκτυπωση και δεν την συμπεριέλαβα γιατί με είχε γραμμένη!

Μαλακία σου. Αφού ξέρεις ότι θα δημιουργούσε πρόβλημα στη σχέση σου με αυτήν, και κατ'επέκταση με τον Καθηγητή σου που τον έχεις ανάγκη.

(παρεπιπτόντως πριν 3 μηνες που νοσηλευοταν ο πεθερός της στη ΜΕΘ που δουλευω, με επαιρνε σπιτι μου 15 φορές την ημερα και ακαταλληλες ωρες) για να μπαινει στη ΜΕΘ να τον βλέπει και την βοηθησα και με το παραπανω.

Εξηγώ στον καθηγητή οτι η βοηθός του με έγραψε κανονικα -όπως και ο ιδιος δεν απαντησε στο email μου που ζητουσα τον τιτλο του θέματος της, οτι περιμενα 3 μηνες εναν τιτλο και ηθελα επιτελους να τελειωσω να παρω το χαρτί.

ΠΑΠΙΑ. Τη βοηθό του συμπαθεί/γουστάρει, και ΟΧΙ εσένα. Δεν θα του αλλάξεις την άποψη. Πάρτο απόφαση. Όσο την κατηγορείς σε αυτόν, τόσο αυτός θα τσαντίζεται και τόσο εσένα θα σου παρουσιάζονται δυσκολίες.

Αυτός επιμενει οτι εγώ αδιαφόρησα, οτι εγώ επιτηδες δεν την συμπεριέλαβα και αλλες βλακειες.

ΠΑΠΙΑ. Συγγνώμη Κε Καθηγητά, δεν το έκανα επίτηδες, πώς μπορούμε να επανορθώσουμε?

Φυσικά και δεν ειναι αντικειμενικος, μαζι της δουλευει ολη μερα. Και αντικειμενικά εγώ ποτέ δεν ζητησα άμεσα την βοηθεια της, οποτε τον επαιρνα τηλ. με πάσαρε σε αυτήν. Αναγκαστικά και εγώ για να μπορέσω να τελειώσω μιλουσα μαζι της. Πώς αλλιώς θα γινόταν;;

ΠΑΠΙΑ. Το ξέρουμε. Δεν θα τον αλλάξεις εσύ στα 50-60 του.

Εχω κραητμενα ολα τα email που δεν απαντηθηκαν και ειλικρινα μολις τελειωσει αυτή η ιστορια δεν ξερω τί θα κανω θα μιλησω σε δικηγορο.

ΠΑΠΙΑ. Κάνε τη δουλειά σου μόνο. Άστο να το πάρει το ποτάμι. Μην ξοδεύεις την ενέργειά σου στη ματαιοδοξία.

Εδώ και 5 μέρες μου έχει κανει τη ζωή πατίνι.

Αφήνεις τον εαυτό σου να γίνεται "πατίνι", γι'αυτό.

Edit: Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος άνθρωπος που αδικήται είσαι. Υπήρξαν και άλλοι πολλοί πριν από σένα και θα υπάρξουν και άλλοι πολλοί μετά από σένα. Όταν δεν είσαι από θέση ισχύος, έξυπνο και συνετό είναι να αφιερώνεις την ενέργειά σου στο να κάνεις τη δουλειά σου και να βγεις κερδισμένη, και όχι στις συγκρούσεις. Αθόρυβα και αποτελεσματικά. Ο κάθε λογής συναισθηματισμός οδηγεί σε αδιέξοδο, εκτός εάν θέλεις η ζωή σου να είναι γεμάτη από "Πύρρειες Νίκες", γιατί στην καλύτερη περίπτωση αυτό θα καταφέρεις (εάν υποθέσουμε πχ ότι "πάρεις την εκδίκησή σου" ή "τον βουλώσεις", κοκ). Είσαι ο τελευταίος κρίκος της τροφικής αλυσίδας, όπως όλοι όταν αρχίζουν. Δε γίνεται να μην αδικηθείς κατάφορα και να μην φας τη χλέμπα. Αυτό είναι αξίωμα. Όσο το αμφισβητείς, τόσο το χειρότερο για σένα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υ.Γ: Βέβαια από την άλλη , ξέρω κάτι τυπάκια ξηγημένα που μπορεί να του δώσουν όποια απόχρωση επιθυμείς , από ελαφρύ κόκκινο μέχρι μπλε μαρέν και εκρού του νεκρού - διαλέγεις και (αυτός) παίρνει.

Κι από μένα ένα μπουχάρα ολομέταξο από τη Μοιραράκη (χαλάλι σου) να τον τυλίξεις (κυριολεκτικά , όχι μεταφορικά).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υ.Γ: Βέβαια από την άλλη , ξέρω κάτι τυπάκια ξηγημένα που μπορεί να του δώσουν όποια απόχρωση επιθυμείς , από ελαφρύ κόκκινο μέχρι μπλε μαρέν και εκρού του νεκρού - διαλέγεις και (αυτός) παίρνει.

Κι από μένα ένα μπουχάρα ολομέταξο από τη Μοιραράκη (χαλάλι σου) να τον τυλίξεις (κυριολεκτικά , όχι μεταφορικά).

Κι εγώ σου κάνω δώρο ένα τσουβάλι τσιμέντο και μαζί σου φτιάχνω κι ένα complimentary τσιμεντοκονίαμα ... λεκούμι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχω κραητμενα ολα τα email που δεν απαντηθηκαν και ειλικρινα μολις τελειωσει αυτή η ιστορια δεν ξερω τί θα κανω θα μιλησω σε δικηγορο.

Αμ' έπος αμ' έργον. Σκέψου ότι είναι ο μπινές στο HUD. Attaaaaaaaaack! http://www.youtube.com/watch?v=89rZKL9S1BA

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ένα βιβλίο που συνιστώ ανεπιφύλακτα:

The 48 Laws of Power, by Robert Greene

http://en.wikipedia.org/wiki/The_48_Laws_of_Power

The Laws

* Law 1 Never Outshine the Master!

* Law 2 Never put too Much Trust in Friends, Learn how to use Enemies

* Law 3 Conceal your Intentions

* Law 4 Always Say Less than Necessary

* Law 5 So Much Depends on Reputation – Guard it with your Life

* Law 6 Court Attention at all Cost

* Law 7 Get others to do the Work for you, but Always Take the Credit

* Law 8 Make other People come to you – use Bait if Necessary

* Law 9 Win through your Actions, Never through Argument

* Law 10 Infection: Avoid the Unhappy and Unlucky

* Law 11 Learn to Keep People Dependent on You

* Law 12 Use Selective Honesty and Generosity to Disarm your Victim

* Law 13 When Asking for Help, Appeal to People’s Self-Interest, Never to their Mercy or Gratitude

* Law 14 Pose as a Friend, Work as a Spy

* Law 15 Crush your Enemy Totally

* Law 16 Use Absence to Increase Respect and Honor

* Law 17 Keep Others in Suspended Terror: Cultivate an Air of Unpredictability

* Law 18 Do Not Build Fortresses to Protect Yourself – Isolation is Dangerous

* Law 19 Know Who You’re Dealing with – Do Not Offend the Wrong Person

* Law 20 Do Not Commit to Anyone

* Law 21 Play a Sucker to Catch a Sucker – Seem Dumber than your Mark

* Law 22 Use the Surrender Tactic: Transform Weakness into Power

* Law 23 Concentrate Your Forces

* Law 24 Play the Perfect Courtier

* Law 25 Re-Create Yourself

* Law 26 Keep Your Hands Clean

* Law 27 Play on People’s Need to Believe to Create a Cultlike Following

* Law 28 Enter Action with Boldness

* Law 29 Plan All the Way to the End

* Law 30 Make your Accomplishments Seem Effortless

* Law 31 Control the Options: Get Others to Play with the Cards you Deal

* Law 32 Play to People’s Fantasies

* Law 33 Discover Each Man’s Thumbscrew

* Law 34 Be Royal in your Own Fashion: Act like a King to be treated like one

* Law 35 Master the Art of Timing

* Law 36 Disdain Things you cannot have: Ignoring them is the best Revenge

* Law 37 Create Compelling Spectacles

* Law 38 Think as you like but Behave like others

* Law 39 Stir up Waters to Catch Fish

* Law 40 Despise the Free Lunch

* Law 41 Avoid Stepping into a Great Man’s Shoes

* Law 42 Strike the Shepherd and the Sheep will Scatter

* Law 43 Work on the Hearts and Minds of Others

* Law 44 Disarm and Infuriate with the Mirror Effect

* Law 45 Preach the Need for Change, but Never Reform too much at Once

* Law 46 Never appear Perfect

* Law 47 Do not go Past the Mark you Aimed for; In Victory, Learn when to Stop

* Law 48 Assume Formlessness

Μπορείτε να το βρείτε εκει:

1. Ως PDF

http://ifile.it/4g9pxz/gigapedia_1861972784.pdf


2. Ως AUDIO book

http://ifile.it/5k3cs2t/206484___greene_-_48_laws_of_power.rar

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

οι περισσοτεροι εχουν απο τουλαχιστον μια αναλογη ιστορια να αφηγηθουν-προσωπικα σε προπτυχιακο επιπεδο/

το ιδανικο ειναι πιστευω να εισαι διαλλακτικος και ευελικτος-σε ειλικρινη παντα πλαισια- εφοσον διαθετεις την ψυχραιμια και την αυτοσυγκρατηση να πραξεις αναλογα/

διαφορετικα,μην κανεις τιποτε μεχρι να εισαι σε θεση να κανεις το παραπανω/

η ευγενεια και, οταν αυτη δεν προκυπτει πηγαια, η τυπικοτητα μπορουν να σε γλιτωσουν απο πολλα περισσοτερα και μεγαλυτερα προβληματα μεχρι να δωσεις λυση στο αρχικο σου προβλημα/

βεβαια, πολλες φορες εχω θυμωσει με τον εαυτο μου και εχω μεινει με την αισθηση οτι εχω αδικησει η ιδια τον εαυτο μου,

με το να ειμαι περισσοτερο "συγκαταβατικη" απο οσο μου επιτρεπω για λογους αρχης/

αλλα απο την αλλη,το κοστος της ειλικρινους και αυθορμητης αντιδρασης μου σε ορισμενες περιπτωσεις, ηταν πολυ μεγαλυτερο,

τοσο σε πολυτιμο χρονο οσο και σε ψυχικη ηρεμια/

αν σταθμισεις τα πραγματα,θα ειναι πολυ πιο ευκολο να αποφυγεις τους συναισθηματισμους και να λειτουργησεις κατα το συμφερον σου/

καλη τυχη/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.