Jump to content

Φορητός υπολογιστής με 10 ευρώ


Winmx

Recommended Posts

Φορητός υπολογιστής με 10 ευρώ

ΒΟΜΒΑΗ Μετά το πιο φθηνό αυτοκίνητο η Ινδία παρουσίασε χθες τον πιο φθηνό φορητό υπολογιστή. Κοστίζει μόλις 500 ρουπίες (10 ευρώ) και διαφημίζεται ως το μέσο που θα γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.

Το λάπτοπ είναι το τελευταίο από τα προϊόντα εξαιρετικά φθηνής εφαρμοσμένης μηχανικής που προέρχονται από την ινδική υποήπειρο. Αποτελεί μέρος της Εθνικής Αποστολής για την Εκπαίδευση μέσω της Τεχνολογίας της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, του νέου σχεδίου της κυβέρνησης της Ινδίας για την προώθηση της εκπαίδευσης ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές μέσω του Διαδικτύου.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι το λάπτοπ αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες. «Αυτή η συσκευή θα επιτελεί τις βασικές λειτουργίες ενός υπολογιστή και θα έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.Θα αποτελέσει πανίσχυρο εργαλείο μάθησης στα χέρια των νέων της χώρας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κ. Κ.Παντ.

Το λάπτοπ είναι η απάντηση της Ινδίας στο αμερικανικό πρόγραμμα με τίτλο «Ενα λάπτοπ για κάθε παιδί», το οποίο επιχειρεί να παραγάγει έναν υπολογιστή κόστους 79 ευρώ. Αυτό το εγχείρημα συνάντησε προβλήματα αφού αρκετές εταιρείες αρνήθηκαν να συνεργαστούν.

απο to vima

Θα παει κανενας κανα ταξιδακι απο κει;Να μας φερει κανενα...10 ευρω τσαμπα πραγμα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φορητός υπολογιστής με 10 ευρώ

διαφημίζεται ως το μέσο που θα γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.

Ένα γεφύρι δεν φτάνει για να καλύψει αυτό το χάσμα…

Και ίσως έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το laptop…

Ίσως καούν και πάλι τα πουλιά στην υψικάμινο όταν χωριάτες θα παζαρεύουν τα τσιμέντα..!

Τροποποιήθηκε από stafman
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το πρόγραμμα "ένα λάπτοπ για κάθε παιδί" το ξεκίνησε ένας συμπατριώτης μας, ο Νεγρεπόντης, καθηγητής στο MIΤ (οι νευρολόγοι μπορεί να τον έχουν ακούσει γιατί έχει κάνει πολλά στην νευροβιολογία- μετάδοση σημάτων) και η ιδέα είναι ότι παίρνεις 2 φθηνά λαπτοπ (κάπου 200 δολλάρια), ένα για εσένα κι ένα δίνεται σε κάποιο παιδί σε χώρες του τρίτου κόσμου. Δεν ήταν επιχειρηματική πρωτοβουλία καθεαυτή (μάλλον σαν αυτοχρηματοδότηση), αφού το ΜΙΤ media lab και όλες οι εταιρείες που έχει ιδρύσει ο Negreponte είναι επιτυχημένες. Η γνώση είναι δύναμη, αν και όντως, αν ένα παιδί πεθαίνει από δίψα, δεν ξέρω αν το λαπτοπ θα είναι τόσο χρήσιμο.

http://web.media.mit.edu/~nicholas/

και η ομιλία του σχετικά στο TED

http://www.ted.com/index.php/talks/nichola..._per_child.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 years later...

Της Ρόης Χάικου

Τον δρόμο του πτωχευτικού δικαίου –με στόχο την υπαγωγή στο άρθρο 99 του Ν. 3588/2007 (διαδικασία συνδιαλλαγής)– ακολουθεί πλέον και το e-Shop, προσθέτοντας το όνομά του στην μακρά λίστα των ελληνικών εταιρειών που επιδιώκουν προστασία από τους πιστωτές τους.

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για υπαγωγή της στο άρθρο 99, και ταυτόχρονα, με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το δικαστήριο, ελήφθησαν προληπτικά μέτρα προστασίας της. Το e-Shop επέλεξε την προστασία του νόμου προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες ρευστότητας που έχουν παρουσιαστεί και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 5 Οκτωβρίου.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Απόστολος Αποστολάκης ανέφερε στο Capital.gr ότι «ζητήσαμε την υπαγωγή μας στο άρθρο 99 για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε απρόσκοπτα το πλάνο αναδιάρθρωσής μας χωρίς να πληρώνουμε τόκους για τις παλαιές μας υποχρεώσεις. Αυτό που θέλουμε είναι να αξιοποιήσουμε τις ευνοϊκές διατάξεις προστασίας του άρθρου 99 και να βγούμε από αυτό πιο δυνατοί σε έναν χρόνο».

Σε αυτή τη βάση, της μη πληρωμής τόκων, θα στηριχθεί και το σχέδιο αναδιάρθρωσης που καλείται να παρουσιάσει στο δικαστήριο το e-Shop ώστε να γίνει αποδεκτή η διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές και να δοθεί ένα χρονικό εύρος αποπληρωμής των υφιστάμενων οφειλών της. Μάλιστα, η διοίκηση της εταιρείας τόνισε ότι είναι σε συνεννόηση με τις τράπεζες και τους προμηθευτές της και «μας στηρίζουν απόλυτα σε αυτή την προσπάθεια», σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη.

Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 43 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. αφορούν συνολικές οφειλές στις τράπεζες και τα 18 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές, ενώ πλέον οι όποιες παραγγελίες κάνει εξοφλούνται με μετρητά.

Η διοίκηση του e-Shop έχει αποδώσει τα προβλήματα ρευστότητας, τα οποία και οδήγησαν ακόμη και σε σφράγισμα επιταγών, όχι μόνο στη γενικότερη δυσμενή κατάσταση της αγοράς, αλλά κυρίως στην απόφαση αρκετών ασφαλιστικών εταιρειών να σταματήσουν τη δραστηριότητα της ασφάλισης πιστώσεων με αποτέλεσμα να "ψαλιδιστούν" τα πιστωτικά όρια πολλών επιχειρήσεων έναντι των προμηθευτών τους. Ως αποτέλεσμα σειρά πληρωμών έμειναν ανασφάλιστες, με τους προμηθευτές σε αρκετές περιπτώσεις να ζητούν την εξόφλησή τους και να μειώνουν τα πλαφόν.

Ωστόσο ο κ. Αποστολάκης αισιοδοξεί για την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας αφενός ότι οι λειτουργίες της εταιρείας συνεχίζονται κανονικά και μπαίνει και σε νέες υπηρεσίες και δραστηριότητες και αφετέρου «ήδη από τον Ιούνιο καταγράφεται αυξητική τάση πωλήσεων και καθώς δεν καταβάλλουμε τόκους, τα αποτελέσματα είναι θετικά». Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι πωλήσεις του πρώτου πενταμήνου κινούνται στο -25%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο το e-Shop σε πρόσφατη ανακοίνωσή του σημείωνε ότι προέβη πέρυσι σε αναδιάρθρωση, πετυχαίνοντας μειώσεις κόστους της τάξεως του 20%. Η εταιρεία έχει αναστείλει την λειτουργία 12 καταστημάτων της, αριθμώντας σήμερα 58 σημεία πώλησης, στο πλαίσιο αναδιάταξης του δικτύου της, ενώ δεν αποκλείεται να κλείσει ακόμη 2-3, ανάλογα με την πορεία των πωλήσεων το επόμενο διάστημα.

Το e-Shop έκλεισε τη χρήση του 2010 με κύκλο εργασιών 105 εκατ. ευρώ και ζημίες 2 εκατ. ευρώ, όταν τα μεγέθη του 2009 ήταν 128,36 εκατ. ευρώ και 1,3 εκατ. αντίστοιχα. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας δέχεται καθημερινά 110.000 επισκέπτες.

roi.haikou@capital.gr

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1224152

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κι άλλα έπονται!

Υ.Γ.

Ρίξτε επιτέλους τις τιμές.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Παράθυρο στον ψηφιακό κόσμο για εκατομμύρια παιδιά και νέους της Ινδίας ανοίγει ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στο Νέο Δελχί και κοστίζει μόλις 30 ευρώ!

Ο Aakash (που σημαίνει ουρανός στα ινδικά) κατασκευάστηκε από Ινδούς τεχνικούς σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία DataWin, απευθύνεται στα εκατομμύρια πολίτες της χώρας του Γάγγη που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αφού, όπως τόνισε χθες κατά την παρουσίαση ο Ινδός υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Παιδείας, Καπίλ Σιμπάλ: "Οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο, οι φτωχοί παραμένουν αποκλεισμένοι. O Aakash στοχεύει να εξαλείψει αυτόν τον ψηφιακό διαχωρισμό".

Οπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση έχει αγοράσει από την DataWin 100.000 υπολογιστές έναντι 50 δολαρίων έκαστο, τους οποίους και θα μοιράσει σε μαθητές και φοιτητές χωρίς αντίτιμο. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι μαθητές θα μπορούν να αγοράζουν τους υπολογιστές τον πρώτο καιρό έναντι 35 δολαρίων και αργότερα στα μαγαζιά έναντι 60 δολαρίων. Ο Aakash έχει τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, έχει δύο θύρες USB και μπαταρία διάρκειας 3 ωρών. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι η μαζική παραγωγή του Aakash θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου και στόχος είναι να παράγονται 120.000 τον μήνα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63427051

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 10 years later...

Είναι πραγματικά πραγματικά δροσερό! Αλλά αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν να τρέξετε παιχνίδια σε αυτό; Αν ναι, θα ήθελα να το αγοράσω και θα ήθελα να μάθω από εσάς ποια δροσερά παιχνίδια υπάρχουν;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όχι πολύ καιρό πριν, άρχισα να μαθαίνω νέα παιχνίδια τυχερών παιχνιδιών για τον εαυτό μου. Ρώτησα έναν φίλο πώς μπορείτε να τα παίξετε και να μην εξαπατηθείτε, μου είπε για 40superhot.gr υπάρχουν πολλές διαφορετικές κριτικές και σχόλια σε διάφορα online καζίνο και ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ παιχνίδια. Ωστόσο, αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη συμβουλή!Είναι πραγματικά πραγματικά δροσερό! Αλλά αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν να τρέξετε παιχνίδια σε αυτό; Αν ναι, θα ήθελα να το αγοράσω και θα ήθελα να μάθω από εσάς ποια δροσερά παιχνίδια υπάρχουν;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.