Jump to content

ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


ouranio toxo

Recommended Posts

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ 2008-2009

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

HEALTH SCIENCE CENTER UNIVERSITY OF TEXAS-ΧΙΟΥΣΤΟΝ,ΤΕΞΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ

«ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Health Science Center University of Texas- Χιούστον, Τέξας των ΗΠΑ ανακοινώνει τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου διάρκειας τριών ετών (3), το οποίο οδηγεί στην απονομή «Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) - Master of Sciences (M.Sc. in Clinical Neuropsychology)» καθώς και στην απονομή «Διδακτορικού Διπλώματος (ΔΔ) (Ph.D in Clinical Neuropsychology ),» στην «Κλινική Νευροψυχολογία».

Το πρόγραμμα αρχίζει το Φεβρουάριο 2009 και περιλαμβάνει έξι (6) διδακτικά εξάμηνα για την ολοκλήρωση του ΜΔΕ.

Στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων, πτυχιούχοι Τμημάτων Ιατρικής και Ψυχολογίας των Πανεπιστημίων της χώρας και Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με την παρ.12γ του αρθρ.5 του Ν.2916/2001.

Ο αριθμός των εισακτέων θα είναι 30 κατ’ ανώτατο όριο. Για το παρόν ακαδημαϊκό έτος ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται στους δέκα πέντε (15)

Η εγγραφή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών συνεπάγεται συνεισφορά κάθε φοιτητή στα σχετικά λειτουργικά έξοδα, η οποία ανέρχεται σε 1.500 Ευρώ ανά εξάμηνο.

.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ιδιοχείρως, από 07/01 έως 23/01 στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, φάκελο με τα κάτωθι δικαιολογητικά :

• Αίτηση που προμηθεύεται ο υποψήφιος από τη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών ή μέσω της ιστοσελίδας www.grammateia.med.uoa.gr

• Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου (Αναγνώριση τίτλου σπουδών από το ΔΟΑΤΑΠ για όσους έχουν τίτλους σπουδών από ΑΕΙ της αλλοδαπής).

• Πλήρες βιογραφικό σημείωμα, το οποίο θα συνοδεύεται και από ένα κείμενο στο οποίο περιγράφονται οι λόγοι για τους οποίους επιθυμεί ο υποψήφιος να συμμετάσχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

• Επιστημονικές εργασίες, δημοσιεύσεις που έχει κάνει ο υποψήφιος (εάν υπάρχουν).

• Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές, σε σφραγισμένο φάκελο, υπογεγραμμένο από το άτομο που δίδει την συστατική επιστολή.

• Άλλα στοιχεία που δηλώνουν επιστημονική ή εργασιακή εμπειρία συναφή με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί από το Συντονιστικό Όργανο του ΠΜΣ βάσει των εξής κριτηρίων:

 Φάκελος υποψηφίου (βιογραφικό, βαθμός πτυχίου, συστατικές επιστολές. Βαθμολόγηση 1 -10, ποσοστό του συνόλου 25%)

 Παρουσίαση (δεκάλεπτη [10΄] σε θέμα επιλογής του υποψηφίου στα Αγγλικά. Βαθμολόγηση 1- 10, ποσοστό του συνόλου 50%)

 Συνέντευξη (ποσοστό του συνόλου 25%)

Η διαδικασία της επιλογής θα ολοκληρωθεί στο χρονικό διάστημα 26/01- 03/02/09 με την παρουσίαση των υποψηφίων στα αγγλικά και τη συνέντευξη.

Επίσης προβλέπεται κατηγορία ελεύθερων ακροατών. Η συνεισφορά στα σχετικά λειτουργικά έξοδα ανέρχεται σε 500 Ευρώ ανά εξάμηνο ή σε 200 Ευρώ ανά μάθημα παρακολούθησης το οποίο δηλώνεται στην αρχή κάθε εξαμήνου

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα ως ελεύθεροι ακροατές θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση τους στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Σχολής. Ο αριθμός των ελεύθερων ακροατών για το παρόν ακαδημαϊκό έτος ορίζεται στους δέκα πέντε (15). Στην περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων οι υποψήφιοι θα κληθούν σε συνέντευξη.

Σχετικές πληροφορίες: Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Σχολής, Παπουλάκειο Κτίριο, 1ος όροφος, Μικράς Ασίας 75, Αθήνα, 115 27 (Τηλ. 210-746 2032, 210-7462035) www.grammateia.med.uoa.gr

Αθήνα, 07 Ιανουαρίου 2009

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΠΜΣ

Δημ. Βασιλόπουλος

Καθηγητής Νευρολογίας

Για πληροφορίες και αιτήσεις: http://www.grammateia.med.uoa.gr/phpBB2/viewforum.php?f=63

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.