Jump to content

ΕΑΠ : 7.200 θέσεις Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Φοιτητών


Recommended Posts

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ.253.5/118474/Β6 (ΦΕΚ 1948 Β’/22-09-2008) Υπουργική Απόφαση για τα Προπτυχιακά και την υπ’ αριθ. 105978/B7 (ΦΕΚ 2028 Β΄/1-10-2008) Υπουργική Απόφαση για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα προσφέρει, για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, 6 Προπτυχιακά και 24 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με τον ακόλουθο αριθμό θέσεων ανά Πρόγραμμα Σπουδών:

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1. Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (500 θέσεις)

2. Πληροφορική (1000 θέσεις)

3. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (1000 θέσεις)

4. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (800 θέσεις)

5. Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (800 θέσεις)

6. Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (100 θέσεις)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

1. Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) (220 θέσεις)

2. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (120 θέσεις)

3. Διοίκηση Μονάδων Υγείας (150 θέσεις)

4. Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Ε.Σ.Υ. (30 θέσεις)

5. Τραπεζική (220 θέσεις)

6. Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (200 θέσεις)

7. Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων (100 θέσεις)

8. Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής (90 θέσεις)

9. Διασφάλιση Ποιότητας (215 θέσεις)

10. Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές (90 θέσεις)

11. Διαχείριση Τεχνικών Έργων (140 θέσεις)

12. Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα (150 θέσεις)

13. Διαχείριση Αποβλήτων (90 θέσεις)

14. Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική (60 θέσεις)

15. Κατάλυση και Προστασία του Περιβάλλοντος (45 θέσεις)

16. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών (120 θέσεις)

17. Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά (60 θέσεις)

18. Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα (60 θέσεις)

19. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας (100 θέσεις)

20. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (70 θέσεις)

21. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (90 θέσεις)

22. Σπουδές στην Εκπαίδευση (350 θέσεις)

23. Εκπαίδευση Ενηλίκων (140 θέσεις)

24. Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία (90 θέσεις)

  • Η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
  • Η έναρξη των σπουδών για τα παραπάνω προγράμματα θα γίνει το Φθινόπωρο του 2009.
  • Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. στο διαδίκτυο www.eap.gr, για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες και στη συνέχεια να υποβάλουν την αίτησή τους στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από την 1η Νοεμβρίου 2008 έως τη 10η Δεκεμβρίου 2008

Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για την απόκτηση των απαραίτητων πληροφοριών και οδηγιών αλλά και για την υποβολή της αίτησης, θα μπορούν να εξυπηρετούνται, κατά το ίδιο διάστημα, και από τα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, (Πάροδος Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών), Δευτέρα έως Παρασκευή, από 9.00π.μ. – 19.00μ.μ. και να τηλεφωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα: (2610) 367317, 367327, 367336, 367355 και 367600.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν συνολικά μία και μόνο αίτηση. Εάν υποβληθεί αίτηση στη γενική κατηγορία δεν μπορεί να υποβληθεί άλλη αίτηση στην κατηγορία ΑΜΕΑ ή ΑΤΕΙ και αντίστροφα. Σε περίπτωση υποβολής περισσότερων της μίας αιτήσεων, είτε στην ίδια κατηγορία είτε σε διαφορετική, ο υποψήφιος θα διαγράφεται οριστικά από τους πίνακες υποψηφίων.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 10.00 π.μ., στα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, στην Πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών (κτίριο Διοίκησης).

Οι αρχικώς επιλεγέντες καθώς και οι επιλαχόντες (κατηγορίες Α και Β) καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. στο διαδίκτυο αμέσως μετά την κλήρωση ώστε να πληροφορηθούν σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους. Καλούνται επίσης όλοι οι παραπάνω, με δική τους ευθύνη, να αντλήσουν από το διαδίκτυο όλα τα απαραίτητα για την εγγραφή τους έντυπα, να τα συμπληρώσουν και να τα ταχυδρομήσουν στο Ε.Α.Π. το αργότερο έως και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2008 (αποκλειστική προθεσμία). Η ημερομηνία της κλήρωσης των υποψηφίων, δηλ. η 20ή Δεκεμβρίου 2008, προσδιορίζει το τέλος του υπολογίσιμου χρόνου προϋπηρεσίας, καθώς και την ημερομηνία απόκτησης του τίτλου ή της ισοτιμίας ή/και αντιστοιχίας του τίτλου σπουδών σας.

Η άντληση των οδηγιών και των εντύπων για την εγγραφή των φοιτητών θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου.

Όσοι υποψήφιοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για την αναζήτηση των αποτελεσμάτων της κλήρωσης καθώς και για την άντληση των απαραίτητων για την εγγραφή τους εντύπων θα μπορούν να εξυπηρετούνται, από τις 7 Ιανουαρίου έως και τις 16 Ιανουαρίου 2008, και από τα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, στην Πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών, Δευτέρα έως Παρασκευή, από 9.00π.μ. – 14.00μ.μ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ακαδημαϊκό Έτος 2009-2010

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Προσφερόμενες θέσεις: 150

Γίνονται δεκτοί:α) Πτυχιούχοι Πανεπιστημίων των εξής Σχολών/Τμημάτων: Επιστημών Υγείας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Ψυχολογίας, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Διοίκησης και Οικονομίας. β) Πτυχιούχοι Α.Τ.Ε.Ι. των Τμημάτων Διοίκησης Μονάδων Υγείας, εφόσον έχουν αποδεδειγμένη διετή επαγγελματική εμπειρία σε υπηρεσίες υγείας δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα ή φαρμακευτικές επιχειρήσεις μετά τη λήψη του πτυχίου. γ) Πτυχιούχοι Πανεπιστημίων άλλων Σχολών εφόσον έχουν επαγγελματική εμπειρία τεσσάρων ετών σε υπηρεσίες υγείας του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα ή φαρμακευτικές επιχειρήσεις μετά τη λήψη του πτυχίου.

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας, πρωτίστως της Αγγλικής, αποδεικνυόμενη με την υποβολή ανάλογων δικαιολογητικών, είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση του προγράμματος.

Σημείωση: Όπου στα προηγούμενα γίνεται αναφορά σε:α. Πτυχιούχους Τμημάτων Πανεπιστημίων ή Α.Τ.Ε.Ι., εννοούνται οι πτυχιούχοι τμημάτων ελληνικών Πανεπιστημίων ή A.Τ.Ε.Ι. και οι έχοντες ισότιμους και αντίστοιχους τίτλους της αλλοδαπής αναγνωρισμένους από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή το Ι.Τ.Ε. αντίστοιχα. β. Πτυχιούχους Πανεπιστημίων ή Α.Τ.Ε.Ι., εννοούνται οι πτυχιούχοι ελληνικών Πανεπιστημίων ή A.Τ.Ε.Ι. και οι έχοντες ισότιμους τίτλους της αλλοδαπής αναγνωρισμένους από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή το Ι.Τ.Ε. αντίστοιχα. Με τον όρο δε Πανεπιστήμια εννοούμε Πανεπιστημιακές Σχολές, Πολυτεχνεία και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το καλό πάντα το κρατούν για το τέλος......

στο επίσημο site δεν αναφέρονται σε αυτην την μικρή λεπτομέρεια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

σωστα, μ'αρεσει που εμεινα στο πιστοποιητικο των Αγγλικων και ξεχασα κατι χιλιαδιτσες ευρωπουλα που θα το συνοδευαν...τεσπα!ωραια ακουγονται παντως...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

παντως τι ειδους δημοσιο ανοιχτο πανεπιστημιο ειναι αυτο σε μια χωρα με δωρεαν δημοσια εκπαιδευση,τουλαχιστον η προπτυχιακη,

που αν τελικα μπεις,σκας χιλιαδιες ευρω για να το τελιωσεις,δεν το χω καταλαβει μα ντη παναγια.

που να πρεπε να χανε και κτιρια κανονικα δηλαδη,και να παρακολουθουσαν κανονικα οι φοιτητες τι θα ζητουσαν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

η κάθε ενότητα κοστίζει 850 ευρώ!!!συνολικά είναι 4 ενότητες.Μπορείς να παίρνεις μια ως δυο το χρόνο..Συνήθως βγαίνει 4 χρόνια γιατί οι πιο πολλοί παίρνουν μια το χρόνο. Καλή τύχη στους τολμηρούς.Πάντως έχω ακούσει ότι είναι σχετικά εύκολο................

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τελευταία παρατηρώ ότι όλοι θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό που να έχει σχέση με τη διοικηση μονάδων υγείας.

Αλλά γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο ,αφου πια μόνο όσοι έχουν τελειώσει την ΕΣΔΥ θα μπορούν να διορίζονται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τελευταία παρατηρώ ότι όλοι θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό που να έχει σχέση με τη διοικηση μονάδων υγείας.

Αλλά γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο ,αφου πια μόνο όσοι έχουν τελειώσει την ΕΣΔΥ θα μπορούν να διορίζονται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας;

να υποθεσω οτι εννοεις ΕΣΔΔ και οχι ΕΣΔΥ?

Hμερομηνία δημοσίευσης: 12-11-08

Μεγάλη ζήτηση για σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η ανάγκη για συνεχή βελτίωση των εργασιακών προσόντων οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες άνω των 25 ετών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα. Ομως, στη χώρα μας οι υπάρχουσες δομές δεν αρκούν. Μόλις μία στις 10 αιτήσεις υποψηφίων θα γίνει δεκτή από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2009 - 2010, με αποτέλεσμα πολλοί να απευθύνονται στο εξωτερικό ή σε ιδιωτικές δομές. Η αυξημένη ζήτηση για σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο αποδίδεται, κατ’ αρχήν, στην αναβάθμιση του εργασιακού καθεστώτος που επιτυγχάνει κάθε απόφοιτος (αλλαγή βαθμίδας, επιδόματα κ.ά.). Είναι ενδεικτικό ότι το 85% των φοιτητών του ΕΑΠ είναι εργαζόμενοι και εξ αυτών η πλειονότητα γυναίκες.

Ειδικότερα, η μεγάλη ζήτηση για σπουδές εξ αποστάσεως αποτυπώνεται στο γεγονός ότι φέτος οι αιτήσεις για μία θέση στα προγράμματα του ΕΑΠ θα φθάσουν περίπου τις 75.000. Οι αιτούντες θα διεκδικήσουν μία από τις συνολικά 7.200 θέσεις στα έξι προπτυχιακά (με 4.200 θέσεις) και τα 24 μεταπτυχιακά προγράμματα (με 3.000 θέσεις), όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ κ. Παναγιώτης Σαφαρίκας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τρίτη 10/12 και η κλήρωση θα γίνει το Σάββατο 20/12. Οι φοιτητές του ΕΑΠ είναι περίπου 30.000, και θεωρείται σημαντικό ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν περίπου 500 ομογενείς. Στο ίδρυμα διδάσκουν 1.450 καθηγητές, και σε κάθε διδάσκοντα αναλογούν 20 φοιτητές.

Ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι απόφοιτοι του ΕΑΠ έχουν ισοδύναμα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των υπολοίπων ΑΕΙ της χώρας. Τα κεντρικά γραφεία του ΕΑΠ βρίσκονται στην Πάτρα (πάροδος Αριστοτέλους 18). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα 2610-36.75.05 (για τα προπτυχιακά προγράμματα), 2610-36.75.06 (για μεταπτυχιακά). Πληροφορίες προσφέρει και η ηλεκτρονική σελίδα www.eap.gr Περισσότερα για το ΕΑΠ και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που οργανώνεται αύριο στο Πολεμικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας και Ριζάρη) στις 7 μ.μ.

www.kathimerini.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...
Τελευταία παρατηρώ ότι όλοι θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό που να έχει σχέση με τη διοικηση μονάδων υγείας.

Αλλά γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο ,αφου πια μόνο όσοι έχουν τελειώσει την ΕΣΔΥ θα μπορούν να διορίζονται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας;

Ετσι για να γίνεται κουβέντα, θα σου πω για ποιο λόγο κάνω εγώ μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ: Διότι βαρέθηκα να προσπαθώ και να δουλεύω και επειδή δεν είμαι το παιδι κανενός ημέτερου να μην μπορώ να κάνω μεταπτυχιακό ή διατριβή. Η προσωπική μου εμπειρία πάνω στις μεταπτυχιακές σπουδές είναι μάλλον απογοητευτική, καθώς ποτέ δεν ξεκίνησαν!! Απλά έτρεχα, έτρεχα, έτρεχα, και τελικά δεν βγήκε τίποτα από όλα αυτά. Από την άλλη, έχω ιδιωτικό ιατρειο πλέον και ούτε θέλω ούτε με ενδιαφέρει ούτε με αφορά να γίνω διοικητής νοσοκομειου. Γιατί λοιπόν χαλάω τις ώρες μου και τα ωραία μου λεφτά για να παρακολουθήσω "Διοικηση Μονάδων Υγείας" στο ΕΑΠ;

Για το γαμώτο, ρε γαμώτο! Έτσι, για να βγάλω το άχτι μου, και να έχω κρεμασμένο στον τοίχο ένα άχρηστο χαρτί, που να αποδεικνύει οτι θα κάνω οτι θέλω, και ότι μπορώ να φτιάξω τη χωή μου και χωρίς αυτό!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τελευταία παρατηρώ ότι όλοι θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό που να έχει σχέση με τη διοικηση μονάδων υγείας.

Αλλά γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο ,αφου πια μόνο όσοι έχουν τελειώσει την ΕΣΔΥ θα μπορούν να διορίζονται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας;

Ετσι για να γίνεται κουβέντα, θα σου πω για ποιο λόγο κάνω εγώ μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ: Διότι βαρέθηκα να προσπαθώ και να δουλεύω και επειδή δεν είμαι το παιδι κανενός ημέτερου να μην μπορώ να κάνω μεταπτυχιακό ή διατριβή. Η προσωπική μου εμπειρία πάνω στις μεταπτυχιακές σπουδές είναι μάλλον απογοητευτική, καθώς ποτέ δεν ξεκίνησαν!! Απλά έτρεχα, έτρεχα, έτρεχα, και τελικά δεν βγήκε τίποτα από όλα αυτά. Από την άλλη, έχω ιδιωτικό ιατρειο πλέον και ούτε θέλω ούτε με ενδιαφέρει ούτε με αφορά να γίνω διοικητής νοσοκομειου. Γιατί λοιπόν χαλάω τις ώρες μου και τα ωραία μου λεφτά για να παρακολουθήσω "Διοικηση Μονάδων Υγείας" στο ΕΑΠ;

Για το γαμώτο, ρε γαμώτο! Έτσι, για να βγάλω το άχτι μου, και να έχω κρεμασμένο στον τοίχο ένα άχρηστο χαρτί, που να αποδεικνύει οτι θα κάνω οτι θέλω, και ότι μπορώ να φτιάξω τη χωή μου και χωρίς αυτό!

Respect!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

συμφωνω για το γαμωτο του συναδελφου και επαυξανω.3 χρονια εκανα αιτησεις για να με κοβουν στην συνεντευξη η το κομπιουτερ λοταρια(τι μου λετε..και πλερω και στην τυχη)του ΕΑΠ.απλα εγω εκανα ενα βημα πιο περα φιλοι μου.και απο αποσταση και πανω σε αυτο που με ενδιαφερει...απλα στην αγγλια.ζω,δουλευω εδω κανω το μαστερ μου εκει και περα απο το γαμωτο κανω επαφες ,ανοιγω και τα ματια μου διοτι εδω ειπαμε απο εκπαιδευση ειμαστε ....Τωρα το αν θα το αναγνωρισουν εδω δεν με ενδιαφερει και πολυ.στο φιναλε και αυτα που αναγνωριζοντε ..ειναι για οσους εχουν τα κονε και απλα θελουν μια κορδελιτσα παραπανω για να πεισουν οτι φτασαν εκει που φτασανε με το μου.. τους.παντως χιλιες φορες εξω και πανω σε κατι που σε ενδιαφερει παρα εδω που και τον παρα σκας και απλα περνεις ενα χαρτι για εσωτερικη καταναλωση.το τελευταιο πανεπιστημιο της αγγλιας ειναι κλασεις πανω απο το ΕΑΠ και το καθε ελληνικο.αυτα τα ολιγα.(greek open university???what is this???)

επειδη πολλοι θα ρωτησουν που πως κτλ δινω μια διευθυνση να βρισκεται www.prospects.ac.uk απλα στον τυπο φοιτησης βαλτε distance learning .ειναι πολλα και καλα ΑΡΗΗΗΗηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντως άσχετα από την αγανάκτηση που με έπνιξε και επι 6 συναπτά έτη έκανα αδιάκοπα αιτήσεις στο ΕΑΠ ώσπου να κληρωθώ κι άσχετα επίσης από το γεγονός οτι το θέμα του μεταπτυχιακού μικρή σχέση έχει με ότι σπουδασαμε κι ότι ειδικευτήκαμε να κάνουμε, οφείλω να πω ( με την μικρή πείρα που μου δίνει η υποβολή 2!!! πρωτοκόλλων για διατριβή και κάμποσων εργασιών- οι δεύτερες πιο επιτυχημένες από τα πρώτα δεν το συζητώ) οτι το ΕΑΠ δεν είναι καθόλου εύκολο.

Μα καθόλου!

Επίσης να αναγνωρίσω οτι οι καθηγητές σέβονται τους φοιτητές και δεν τους φέρονται σαν να είναι αναπόφευκτες ενοχλήσεις ή ο μικρός μακακας της γειτονιάς.

Και τώρα θυμήθηκα μια φοβερή εμπειρία, όπου πάω να δώσω συνέντευξη για μεταπτυχιακό στην Ιατρική (Αθηνών εννοείται, εκει είναι οι μεγάλοι κάφροι). Σημειωτέον, είμαι έγκυος και μόλις έχω πάθει αποκόλληση, οπότε παρακούοντας τις συμβουλές του γιατρού, σηκώνομαι να πάω. Εκεί μου κάνουν την αβρότητα να με πάρουν πρώτη για συνέντευξη. Βεβαίως η συνέχεια είναι άκρως διαφορετική καθώς η υπεύθυνη καθηγήτρια βλέποντας το φάκελο με τα χαρτιά που υπέβαλλα, δυσανασχετεί (οι εργασίες που έχεις κάνει δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού, τι έχεις; α Proficiency, μμμ μάλιστα δεν είναι απαραίτητο, τι είναι αυτό;ecdl; αχρηστο, πάμε παρακάτω, τι ειδικότητα κάνεις; μικροβιολογία; απαπαπα τι να κάνω τους εργαστηριακούς γιατρούς-είπε η εργαστηριακός γιατρός υπεύθυνη του μεταπτυχιακού-και τέλος το καλύτερο: από πού είσαι; από κει; θα γύρισεις εκεί-μάλιστα το σκεφτομαι-και τί το θες το μεταπτυχιακό; τι να το κάνεις;).

Καταλαβαίνουμε ολοι ότι τα πήρα στην κράνα, φορτώνω και της λέω: "απ' ότι καταλαβαίνω θα με κόψετε, γιατί δεν μου το λέτε να τελειώνουμε;"

Και απαντά , με γνήσια έκπληξη στο βλέμμα και τη φωνή: "Μα γιατί το λές αυτό; Τι σε κάνει να πιστευεις κάτι τέτοιο;"

Δηλαδή με είπε μακακα κατάμουτρα. Η συνέχεια που πια δεν τη θυμάμαι με λεπτομέρειες είναι οτι έγινα πολύ αγενής κι άρχισα να φωνάζω τόσο πολύ, που η γραμματέας που καθόταν παράμερα κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό, κι όταν βγήκα, όλοι όσοι ήταν απ' έξω με κοιτούσαν λες και περίμεναν να βγεί κάποιος μαχαιρωμένος από το γραφείο. Αλλά εγώ το καταευχαριστήθηκα. Δεν μπορεί η κάθε θείτσα που έπιασε μια καρέκλα να με κάνει σκουπίδι. Κι αν το κάνει, θα το κάνει με τους δικούς μου όρους.

Α σιχτίρι όλοι τους

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά έκανες!!

Τα συγχαρητήρια μου!

Αντε γιατί μερικοί την έχουν δει Θεοι!

Ποιά είσαι μωρή κ*ρ**λα και π*λι*πο*στ* που θα παίζεις μαζί μου;

Αλλά τι περιμένεις όταν ο άλλος έχει καβαλήσει το καλάμι!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γνωρίζει κανείς αν τα μεταπτυχιακά ( Διοίκηση Μονάδων Υγείας ) αναγνωρίζονται ως μεταπτυχιακά ιατρικής ? Εννοώ αναγνωρίζονται ως συναφή με το αντικείμενο μας και άρα μοριοδοτούνται ανάλογα στις προκυρήξεις θέσεων ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γνωρίζει κανείς αν τα μεταπτυχιακά ( Διοίκηση Μονάδων Υγείας ) αναγνωρίζονται ως μεταπτυχιακά ιατρικής ? Εννοώ αναγνωρίζονται ως συναφή με το αντικείμενο μας και άρα μοριοδοτούνται ανάλογα στις προκυρήξεις θέσεων ?

Εχω τη δυσάρεστη υποψία οτι δεν αναγνωρίζονται ως μεταπτυχιακά ιατρικής. Στο κάτω κάτω το θέμα τους είναι το μανατζμεντ (και ειδικότερα στους οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας) κι όχι κάτι ιατρικής φύσεως. Τώρα τι να πω...Προσωπικά επειδή έχω δει το δίπλωμα, νομίζω οτι με μια ωραία κορνίζα θα στολίζει πολύ ομορφα τον τοίχο του ιατρείου μου...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ κάνω αίτηση στο ΕΑΠ από το 1999 και μέχρι σήμερα δεν με έχουν πάρει ούτε σε μεταπτυχιακό ούτε σε προπτυχιακό,10 χρόνια αίτηση και ούτε επιλαχόν δεν ήμουν ποτέ.Κανονικά θα πρέπει να πριμοδοτούνται όσοι έχουν κάνει και παλιότερα αίτηση και πέραν αυτού θα πρέπει να υπάρχουν και κριτήρια όχι απλά ηλεκτρονική κλήρωση.Αν κάποιος έχει απλά πτυχίο με 5 και προϋπηρεσία και ένας άλλος έχει πτυχίο, μεταπτυχιακό ,προϋπηρεσία και δημοσιεύσεις, γιατί να είναι στην ίδια μοίρα και να μπαίνουν στην ίδια κληρωτίδα?Αν θέλουν να υπάρχει διαφάνεια να βάλουν μοριοδοτούμενα κριτήρια και όχι ηλεκτρονικές κληρώσεις σαν να είναι τζόκερ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν θέλουν να υπάρχει διαφάνεια να βάλουν μοριοδοτούμενα κριτήρια και όχι ηλεκτρονικές κληρώσεις σαν να είναι τζόκερ.

Παρεμπιπτόντως, οι δυο διαδικασίες δεν έχουν καμία σχέση. Για το τζόκερ χρησιμοποιείται μηχανική κληρωτίδα ενώ για το ΕΑΠ ηλεκτρονική γεννήτρια παραγωγής τυχαίων αριθμών (άλλο ένα σχόλιο ζωτικής σημασίας :) ).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

τελικά το ερώτημα παραμένει. Ξέρει κανείς με βεβαιότητα αν αναγνώριζονται ως μεταπτυχιακά πτυχιούχων ιατρών με την ανάλογη βαρύτητα ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν θυμάμαι καλά από κάτι που είχα διαβάσει, ο ΑΣΕΠ βαθμολογεί με 300 μόρια το μεταπτυχιακό που είναι απόλυτα σχετικό με το αντικείμενο των σπουδών σου και με 150 εκείνο που ασχολείται με άλλο αντικείμενο. Αντίστοιχα και για τη διατριβή, αλλά με περισσότερα μόρια (ας πούμε 900 και 450 αντίστοιχα, δεν το θυμάμαι).

Δηλαδή εφόσον έχεις μεταπτυχιακό θα μετρήσει (σε σχέση με κάποιον που δεν έχει καθόλου) αλλα αν είναι πανω σε αντικειμενο ασχετο προς εκείνο της θέσης που ζητάς να καταλάβεις, σαφώς θα μετρήσει λιγότερο σε σχέση με κάποιον που έχει μεταπτυχιακό πάνω σε σχετικό θέμα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 years later...

Ξερει κανεις πληροφοριες για το μεταπτυχιακο στη διοικηση μοναδων υγειαςτου ΕΑΠ;Οι διπλωματικες εργασιες γινονται σχετκα ευκολα:

τα διδακτρα στο συγκεκριμενο ποσο ειναι;

ισχυει πως ολα γινονται εξ αποστασεως;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.