Jump to content

Ιατρός και ΥΕΑ


arhiatros

Recommended Posts

Αξίζει τον κόπο ένας ιατρός στο στρατό να πάει για ΔΕΑ (δόκιμος έφεδρος αξιωματικός)?

Παρακαλώ καταθέστε την γνώμη σας!! B)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αξίζει τον κόπο ένας ιατρός στο στρατό να πάει για ΔΕΑ (δόκιμος έφεδρος αξιωματικός)?

Παρακαλώ καταθέστε την γνώμη σας!! B)

εχω την εντυπωση οτι δεν παιρνουνε πλεον ιατρους ΥΕΑ....αν παρουνε καποιον γιατρο για δοκιμο δεν ειναι σιγουρο κα8ολου τι 8α ειναι στο υγειονομικο....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο ηλίθιος νεοέλληνας εξακολουθεί να θεωρεί το ότι το χαρτάκι επάνω που λέει "ένδειξη ΥΕΑ" είναι κάποια τιμή που αποδίδεται σε αυτόν γιατί είναι γαμώ τα άτομα. Newsflash: Για τον ΕΣ, αν δεν είσαι ανυπότακτος και έχεις απλά απολυτήριο ΛΥΚΕΙΟΥ είσαι υποψήφιος για ΥΕΑ.

Δεν υπάρχουν δόκιμοι Υγειονομικού εδώ και αρκετά χρόνια. Αν πας στρατό ξηράς και ΥΕΑ θα καταλήξεις δόκιμος σε κάποιο άλλο όπλο (τεθωρακισμένα, πυροβολικό, πεζικό) σίγουρα όμως όχι γιατρός με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν τώρα πας Ναυτικό ή Αεροπορία μπορείς να είσαι και γιατρός και δόκιμος (ΣΕΑ) καθώς εκεί ο συνδυασμός υπάρχει ακόμα. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του να επιλεγείς για ΥΕΑ έναντι της θητείας ως απλός στρατιώτης είναι τα γνωστά, για τον στρατό τουλάχιστον:

1. Επιπλέον 6 μήνες θητεία

2. Τουλάχιστον 3 υπηρεσίες το μήνα στη μονάδα 2ου κύκλου (όταν θα πας παραμεθόριο)

3. 500ευρώ ή κάπου εκεί γύρω, +οδοιπορικά+εκτός έδρας σαν αξιωματικός, (μεταφράζεται σε κάνα 70άρι ευρώ για να πας ας πούμε συνοδός 5 άτομα στο 401 για εξετάσεις και να τους ξαναφέρεις πίσω 2μέρες πήγαινε-έλα δηλαδή)

4. Μένεις εκτός στρατοπέδου, και σχολάς το μεσημέρι σαν όλα τα άλλα παιδιά με τα αστεράκια.

5. Η εκπαίδευση για δόκιμος θα σου μείνει αξέχαστη. Πάρε και κάνα λαδάκι μαζί!

Συμπέρασμα: Αν θες να τρέχεις όλη μέρα για μαλακίες, να μην ασχοληθείς καθόλου με την ιατρική στο διάστημα της θητείας σου, να βιώσεις την χαρά του να είσαι αξιωματικός στον υπερμάχιμο ΕΣ, και να φάς επιπλέον 6 μήνες απ'τη ζωή σου μέσα σε έναν ανούσιο μηχανισμό, go right ahead ! Θα σε πληρώνουν τουλάχιστον!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα. θα μπω στις 10/11 τριπολη αεροπορια και ειμαι πτυχιουχος ιατρικης και θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα αν καποιος γνωριζει. το πρωτο ειναι εαν δεα γινεσαι με το ζορι. οχι ε? αμα δε θελω και τους πω οχι δε θα γινω ε? το δευτερο ειναι εαν γινω δεα διατηρω την ειδικοτητα του ΥΓ.ΙΑ ή θα με αλλαξουν ειδικοτητα και θα εχω αποκλειστικα ιδιοτητες "αξιωματικου" -και καλα? επισης εαν εισαι δεα με την ιδιοτητα του γιατρου εξακολουθει να ισχυει οτι υπηρετεις τους τελευταιους 7-8 μηνες της θητειας σου σιγουρα στο γνα ή αλλαξε αυτο? και τελος, κατι που δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα καλα. εαν η μεταθεση της παραμεθοριου ειναι νησια κανεις την εκπαιδευση στο γνα ενω αν ειναι προς βορειο ελλαδα την κανεις θεσσαλονικη? σωστα καταλαβα? παιδια ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας και καλη θητεια σε οσους μπαινουμε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απ'τη στιγμή που είσαι αεροπορία το να είσαι ΔΕΑ δεν σου κόβει την ειδικότητα του γιατρού. Παραμεθόριο δεν κάνεις σε νησιά, τα νησιά έχουν την αεροπορία στρατού ( στρατός ξηράς), σε καμμιά Τανάγρα σε βλέπω για παραμεθόριο, άντε στο Άκτιο. Μακριά θα πας υπομονή emlmfao . Αν θες δεν γίνεσαι ΔΕΑ, πάντα άτυπα, δηλαδή θα κοπείς σε κάποιο απ'τα αγωνίσματα, ή θα το κανονίσουν οι αρμόδιοι οι οποίοι συνήθως ρωτάνε ποιος το επιθυμεί. Βέβαια στραβόξυλα υπάρχουν παντού, αλλά αν εσύ επιμένεις να πηδάς 50 πόντους στο άλμα εις μήκος δεν μπορεί να σου πει κανείς τίποτα. Στο ΓΝΑ μπορεί να πας μπορεί και όχι, τα υπόλοιπα που λες για τις μεταθέσεις δεν ισχύουν για την αεροπορία, μπορείς να πας μόνο όπου υπάρχει βάση της αεροπορίας και δεν είναι πολλές. το θέμα με το ΔΕΑ είναι ότι κάνεις αυξημένη θητεία. Καλές διακοπές!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.