Jump to content

Απαράδεκτα υψηλά τα δίδακτρα για μεταπτυχιακά στην Ιατρική Αθηνών


focus

Recommended Posts

Όντας απόφοιτος Ιατρικής Αθήνας με δέχτηκαν σε ΠΜΣ της Σχολής από την οποία αποφοίτησα αφού πρώτα πέρασα από συνέντευξη κλπ.

Μου ήρθε ενημέρωση για εγγραφή στο πρώτο έτος σπουδών (2 έτη το ΠΜΣ) για το οποίο πρέπει να πληρώσω το ποσό των 2500 ευρώ!!(και του χρόνου άλλα τόσα=5000 ευρώ).

Δηλαδή τόσα για ΠΜΣ σε πανεπιστήμιο της ημεδαπής με τις γνωστές ελλείψεις και για μάθημα που είναι μεν ενδιαφέρον αλλά ρε παιδιά 5000 ευρώ?Το ποσό των εφημεριών 1 έτους ενός ειδικευόμενου?

Που είναι η δωρέαν παιδεία?Άλλωστε τα πιο πολλά ΠΜΣ της Ιατρικής Αθηνών είναι βελτιωμένη και πιο επεκτάσιμη έκδοση ήδη υπάρχοντων μαθημάτων επιλογής σε προπτυχιακό επίπεδο!!

Δηλαδή παίρνουμε ένα επιλογής,το επεκτείνουμε κάνοντας το 2 ετές ΠΜΣ και ζητάμε και 5000 ευρώ?

Δεν είναι απαράδεκτο εμπόριο αυτό?

Μάλιστα υπάρχει και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για χρέωση λιγότερων διδάκτρων.ΕΛΕΟΣ!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

This is what happens in all civilized world.The government and the tax-payers are not supposed to fund anyone who wants to study till his/her 30-32.

In UK they charge about 5000 GBP or sometimes more for an MSc degree and nobody complains.Of course free books are just out of the question.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλησπερα κι εδω

drgreece αν θες γραφε ελληνικα ομως

αυτο που υποστηριζεις ισχυει.γιατι δεν γραφεις ομως πως στην βρετανια οι μισθοι ειναι πολλακις υψηλοτεροι απο τους δικους μας?γιατι δεν λες πως σε αλλες χωρες της ευρωπης οπως σκαβνδιναβικες, το επιδομα ανεργιας ειναι οσο ενας μισθος δημοσιου υπαλληλου στην ελλαδα??

ετσι,για να κανουμε μια συγκριση

φιλικα

γιαννης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι, ο drgreece δεν ανέφερε για τους μισθούς που είναι το σημαντικότερο, και μας συγκρίνει με άλλες χώρες! Άσχετο. Άσε που στο UK αλλά και σε άλλες χώρες οι σπουδες ειναι 3 χρόνια για κάθε κλάδο, και η ιατρική 4, ενώ δεν υπάρχει αυτο το όργιο της παραπαιδείας με φροντιστήρια , πανελλήνιες κλπ. 'Οσο για το ότι οι υπόλοιπες χώρες είναι πιο πολιτισμένες ούτε αυτο είναι δεδομένο. Πχ εκεί η παιδική εγκληματικότητα είναι στα ύψη . Δες τι γίνεται στο UK, όπου κάθε βδομάδα ανήλικοι, σε συμμορίες ή και μόνοι μαχαιρώνουν κάποιον έτσι για την πλάκα, οπότε δεν είναι καθολου δεδομένο οτι είναι πετυχημένα τα εκπαιδευτικά τους συστήματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.