Jump to content

Στρατός και αναρρωτική άδεια


Nikos G.

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

μια ανοίχτή ερώτηση προς όλους (που ίσως πολλοί σας την βρείτε αντι-δεοντολογική). Με λένε Νίκο και είμαι φαντάρος, τους τελευταίους 11 μήνες. Όλο αυτό τον καιρό απέφευγα συστηματικά να παίρνω τις κανονικές μου άδειες με την ελπίδα να τις αιτηθώ όλες μαζί στο τέλος, ωστε ανενόχλητος απο τα του στρατού να κάνω διακοπές (το 'χετε δει το έργο). Ωστόσο πριν απο λίγο καιρό κάποιος αξιωματικός ανάγκασε ενα μεγάλο γκρούπ ατόμων (και μένα μαζί) να πάρουν έναν μεγάλο αριθμό αδειών - γεγονός το οποίο με αφήνει με ελάχιστες μέρες άδεια και ακυρώνει απόλυτα τις (ήδη προγραμματισμένες) διακοπές μου.

Τώρα, η ερώτηση μου είναι η εξής: (μιας και δεν έχω και βύσμα..) επισκεπτόμενος το 424 ΓΣΝ, τι ενόχληση / σύμπτωμα ή πάθηση μπορώ να προφασιστώ πως έχω ώστε να μου χορηγήσουν μια ωραία αναρρωτική άδεια (ελεύθερος υπηρεσίας κατ'οίκον);; Εννοείται πως ψάχνω για κάτι απλό (π.χ. πόνος μεσης) που δε θα γυρίσει μπούμερανγκ με περισσότερο τρέξιμο και εξετάσεις.

Ευτύχως δε χρειάστηκε ως τώρα να πάρω αναρρωτική, άλλα είναι κρίμα να πάει έτσι χαμένη, απο τη στιγμή που άλλοι φαντάροι την εξασφαλίζουν με ένα απλό τηλεφώνημα.. Όποιος μπορεί ας απαντήσει σύντομα, ευχαριστώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αποψη μου ειναι να μην προφασιστεις καν. Πηγαινε στο 424 βρες ενα συναδελφο και εξηγησε του πως εχουν τα πραγματα. Προσωπικα αυτο ειχα κανει πριν καιρο που ηθελα να παρατεινω μια αδεια μου και χωρις βυσμα. Θα μου πεις, αμα πεσεις σε στραβοξυλο...

Παντως φανταζομαι ξερεις πως Ε.Υ. μεχρι 4+4 να παρεις. Αν θελεις περισσοτερες μερες για να πας διακοπες χρειαζεσαι αναρρωτικη αδεια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πήγενε στο Νοσοκομείο και πές ότι σου πονάει η μέση γιατί σας έβαλαν να κουβαλίσετε κάτι πράγματα στο στρατόπεδο.Με το που το ακούσουν θα σου δώσουν άδεια με τον φόβο ότι μπορείς να τους τρέξεις για έμμεση πρόκληση σωματικών βλαβών!Εγώ έτσι είχα πάρει και τις 18 μέρες που μου αναλογούσαν τις κόλλισα και σε 20 μέρες κονονική και τιμητικές και πήγα μία χαρά διακοπές και γύρισα μόνο για να πάρω το χαρτάκι και να φύγω.Αρκή να μάθεις σωστά τα συμπτώματα και να τα αναπαράγεις την ώρα της εξέτασης γιατί έτσι έστειλα και έναν φίλο του αδερφού μου και όταν πήγε εκεί πάνω που ήταν έτοιμος ο ιατρος να του υπογράψει την άδεια του λέει:Σκύψε λίγο να δώ κάτι, και αυτός ο μαλάκας μόνο τσουκαχάρα δεν έκανε!!!Έσκυψε και ακούμπησε το πάτωμα με τα χέρια και τεντωμένα πόδια!!!!Το αποτέλεσμα ήταν να φύγει με άδεια χέρια!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.