Jump to content

[πληροφορίες για ειδικότητα] Χειρουργική θώρακος


Recommended Posts

Δεν βρήκα πουθενά κανένα topic που να ασχολείται με Χειρουργική θώρακος.Προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ η Καρδιοχειρουργική και είμαι διατεθειμένος να υποστώ και αναμονές (έχω δηλώσει αρχικά 2 χρόνια Χειρουργική-το 3ο θα συμπληρωθεί με αγροτικό και άλλη μια θέση μέχρι να πάει 1 χρόνος) και εξαντλητικά ωράρια και ανάλογο διάβασμα.

Μόνο ένα πράγμα ρε παιδιά με απασχολεί:μη μείνω στο τέλος με το...νυστέρι στο χέρι.Από τη μια μου φαίνεται πολύ κλειστό κύκλωμα (κι εγώ δεν ανήκω σ' αυτό) και απ' την άλλη οι πρακτικές εφαρμογές της Καρδιοχειρουργικής λιγοστεύουν,δικαίως,λόγω των ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων.Δεν με απασχολούν τα λεφτά (όχι ότι περισσεύουν),αλλά θέλω να μου δοθεί η δυνατότητα να εργαστώ,για να ζήσω αξιοπρεπώς.

Σκέφτομαι το εξωτερικό (που πάει να γίνει πανάκεια πια),αλλά μετά το γενικό μέρος.Βέβαια τότε δε θα συζητάμε για αγορά εργασίας ,παρόλο που η τάση για λιγότερες επεμβάσεις είναι διεθνής.Έξω οι αριθμοί είναι σίγουρα πιο ευνοϊκοί,αλλά πρωτίστως με ενδιαφέρει η Ελλάδα.

Έχει κανείς άποψη για το θέμα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

με μεγαλη μου χαρα συνανταω αλλον εναν με το ιδιο ενδιαφερον...

περιμενω την ορκομωσια-καρναβαλι για να δηλωσω.

λοιπον τα πραγματα ειναι απο ασχημα εως πολυ ασχημα...τι εννοω...

ειχα ξεκινησει για σουηδια με σχετικη χαρα για την πανευκολια της προσβασης--->το παρατησα διοτι δεν υπηρχε περιπτωση να βρω θεση+να χασω 2-3 χροναι στις επαρχιες τους(βορεια κυριως δεν με ενθουσιαζε...)

μετα παμε στην αγγλια--->αλλο τρισδιαστατο αγουρι...γινετα κυριολεκτικα πανικος για τις θεσεις τις χειρ.θωρακος...πρεπει να δωσεις τα mrcs και παλι δεν σου εξασφαλιζουν προσβαση.πολυ βασνο και τρεξιμο...λιγες οι πιθανοτητες.

τελο κατεληξα αμερικη----.>λογω εκπαιδευσης,λογω χωρας και εχω και συγγενης.εχει ομως το αγγουρι*3=usmle...αφου εχειςορεξη για διαβασμα και απο οτι καταλαβαινω γουσταρεις πολυ,διαλεξε αυτον τον δρομο.ειναι η κορυφη.απλα.

αλλα μην περιμενεις εαν περασεις να σε παρει το μεγαλο πανεπιστημιο (βοστονης,νεας υορκη κ.λ.π.)εαν εχεις φραγκα πηγαινε και κανε ερευνητικο οπου θα πληρωνεσι(τα λεφτα βεβαια δεν θα φτανουν) και κυριως θα παιρνεις μορια που θα μετησουνγια την προσληψη σου ή κολλα σε εναν καθηγητη αμισθος κανενα χονο+ για να παρεις απο εκει συστατικη επιστολη κανε εργασιες εδω που ομως θα υπαρχει πιθανοτητα να δημοσιευθουν σε ξενο εγκυρο περιοδικο.

επισης η ζωη του θωρακοχειρουργου στην αμερικη ειναι απλα μαυρο χαλι..μηδεν προσωπικη ζωη,πολλες ωρες internal,τεραστια πιεση ψυχολογικη και σωματικη εξαντληση,

ελλαδα--->η κατασταση ειναι σκατα...σκατα...σκατα....η μασα σε αυτον τον τομεα ειναι απιστευτη.δεν υπαρχει περιπτωση να σε αφηνουν να χειρουργεις(ισωσ στα 50+).παντα θα εχεις εναν μαλακα απο αμερικη ή απο αγγλια που θα σε εχει υπηρετρια.

επισης οι θεσεις ειναι πραγματικα ελαχιστες...για την πελλοπονησο εχει ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΘΕΣΗ στο πανεπιστημαικο πατρας(ο τυπος εχει ακνει αμερικη και ειναι συγχρονως και αναπληρωτης)....

η μονη λυση ειναι η συνεργασια με ιδιωτικα οπου παλι θα εισαι μελος μιας ομαδας οπου παλι θ σε `διοικουν`......

π.χ. τον ευαγγελισμο ο καθηγητης της θωρακο,το μονο που κανει η αναστομωση της εσω μαστικης και μετα την κανει...τα αλλα τα κανουν οι `υπηρετριες,,

το `μαλλι` παει πολυ..και σε μια τσεπη..

ολα τα ανωτερω δεν τα λεω για να χεστεις στο φραγκο....προσωπικα δεν με ενδιαφερουν τα πολλα λεφτα.

μιλαω το να ζεις με αξιοπρεπεια και αν ξερεις οτι προσφερις..

αυτοι ειναι οι λογοι που με κανουν να σκεφτομαι να δηλωσω τελικα γενικη χειρουργικη και εαν τα καταφερω για την αμρικη να το γυρισω θωρακος.

ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΩΡΑΚΟΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η πρόταση του freespire είναι εν γένει σωστή.

Απλά θα ήθελα να προσθέσω μερικές λεπτομέρειες.

Στην Αμερική η καρδιοχειρουργική είναι διετές fellowship, που γίνεται μετά την 5ετή ειδικότητα της γενικής χειρουργικής. Αν περάσεις τα 3 steps των usmle, γίνεις δεκτός σε categorical πρόγραμμα, περάσεις τις εξετάσεις των ειδικευόμενων (absite exams) και τελειώσεις από γενική χειρουργική με εξετάσεις του american board of surgeons, κάνεις αίτηση για το fellowship. Η καρδιοχειρουργική δεν είναι πλέον περιζήτητη στην Αμερική, οπότε το fellowship σχετικά εύκολα θα το πάρεις.

Υπάρχουν και ορισμένα προγράμματα, τα οποία δεν απαιτούν 5 χρόνια γενική χειρουργική και έπειτα 2 καρδιοχειρουργική, αλλά 3-3 αντίστοιχα. Γενικώς, όμως, πολλά προγράμματα κχ έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια λόγω μειωμένης ζήτησης.

Η καρδιοχειρουργική λέγεται πως θα συρρικνωθεί στις συγγενείς καρδιοπάθειες και στην καρδιακή ανεπάρκεια. Θεωρείται από πολλούς 'νεκρή ειδικότητα'.

Καλό κουράγιο! Καλή τύχη!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είμαι απ αυτούς που κάποτε σκέφτονταν όπως εσείς, τελικά άκουσα τις σειρήνες της χειρουργικής.

Το Αμέρικα θέλει USMLE και θα σαι πάντα ο μετανάστης που πήγε να πάρει τη δουλειά των ντόπιων.

Το Ίνγκλαντ θέλει MRCS και οι εκπαιδευτικές θέσεις όλο και λιγοστεύουν.

Ντόιτσλαντ κάτι λέει, έχω φίλο εκεί, χειρουργεί και είναι ευχαριστημένος αλλά η ζωή είναι σκατά.

Το σημαντικότερο, η εξέλιξη της φαρμακολογίας όντως θα περιορίσει την Κ/Χ όσο καμία άλλη ειδικότητα. Στο μέλλον τα bypass θα γίνουν μέρος της ιστορίας της ιατρικής, κάποια στιγμή ακόμα και τις βαλβίδες θα τις βάζουν οι καρδιολόγοι διαδερμικά.

Ακόμα κι αυτό να μη γίνει, στο δημόσιο δουλειά δε βρίσκεις. Στα ιδιωτικά είσαι σκλάβος κάποιου "μεγάλου", στην καλύτερη περίπτωση θα βγάζεις σαφηνείς και θα κλείνεις θώρακες ως τα 50 σου. Από την άλλη δουλειά και εισόδημα θα έχεις, και οι αναμονές τελικά είναι πολύ καλύτερες από άλλες ειδικότητες γιατί πολλοί απογοητεύονται και την κάνουν μ ελαφρά πηδηματάκια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.