Jump to content

BPLS-APLS


menia

Recommended Posts

Πολύ σωστά, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να'χεις κάνει το BPLS. Αυτό διοργανώνεται τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο από τη Μ.Ε.Θ. του Αγλαία(προφανώς γίνεται και αλλού, απλά αυτό ξέρω σίγουρα), οπότε δε χάνεις τίποτα να κάνεις κανά τηλέφωνο εκεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παιδιά εγώ έκανα το APLS το 2005. BPLS δεν μου ζητήθηκε, αλλά είχα κάνει το ATLS, δεν ξέρω αν μέτρησε αυτό. Δήλωσα όντως συμμετοχή μέσω www.pedtrauma.gr, περίμενα περίπου έναν χρόνο μέχρι να με καλέσουν και τα δίδακτρα ήταν περίπου 450 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Το σεμινάριο έγινε στο Υγεία και ήταν αρκετά καλό, είχαν καλέσει και έναν πρώην παιδοχειρουργό του Johns Hopkins και νυν του University of South Florida. Το πρόβλημα είναι ότι δεν δίνουν καρτούλα όπως στο ATLS αν περάσεις τις εξετάσεις, αλλά όλοι παίρνουν ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης στα αγγλικά (μεγέθους Α4) και σε όσους περάσαμε απλά ήρθε μια επιστολή μετά από κάνα 20ήμερο (στα ελληνικά) με τη βαθμολογία μας. Θυμάμαι ότι είχαμε θέσει θέμα τότε και μας είχαν πει ότι θα το άλλαζαν σύντομα, θα έφτιαχναν κάρτες με ημερομηνία λήξης κτλ, αλλά δεν ξέρω αν έχει γίνει κάτι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ το έκανα πέρσι τον Ιούνιο. Περίμενα λιγότερο από 6 μήνες. Τα δίδακτρα κάπου εκεί ήταν, 400-500, δε θυμάμαι ακριβώς. Είχαν φέρει και σε μας τον ίδιο παιδοχειρουργό, έναν φοβερό τύπο, Ελληνοαμερικανό, τον Chuck Paidas! Καμία επίσημη καρτέλα, απλά απονομή πιστοποιητικών, με συνοπτικές διαδικασίες, αμέσως μόλις γράψαμε τις εξετάσεις και κανά μήνα προτού βγουν τ'αποτελέσματα! Το τριήμερο έγινε στις εγκαταστάσεις της Elpen στην Παλλήνη, υπήχε πολύ καλό κλίμα και ωραίο φαγητό!!! :D .Στην on line φόρμα, πρέπει να γράψεις αν έχεις κάνει bpls, και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι αρχές του bpls θεωρούνται γνωστές. Το βιβλίο σ'το δίνουν 1 μήνα πριν, που είναι χρόνος υπεραρκετός για να διαβάσεις, γιατί είναι μικρό και στα ελληνικά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 1/2 ΧΡΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΗΡΑΝ. ΤΟΥΣ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ . ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΓΕΙ. ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΧΙ. ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΟ ΘΕΛΕΙ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ALS ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΑPLS.ΓΙΑ ΠΑΤΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

[τηλ για ΑTLS κρητη εχουμε???

και γι αυτο που διοργανωνει η μεθ????

emconfused

281037500 και 6944140346

κα Αθανασάκη

Το διοργανώνουν οι χειρουργικές κλινικές

Τροποποιήθηκε από drkourk
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο: Advanced Life Support Group (Manchester, UK), APLS HELLAS (Athens), ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΓΝΗ

Π: ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΓΝΗ, τηλ: 2810-392447, fax: 2810-392652 κινητό: 6975948013, 6944055451, e-mail: julietaperezg@hotmail.com , www.pagni.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 6 years later...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ APLS – ADVANCED PAEDIATRIC LIFE SUPPORT COURSE

Γενική ιδέα

To ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ADVANCED PEDIATRIC LIFE SUPPORT COURSE, APLS) απευθύνεται σε ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαδικασίες Αναζωογόνησης και Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής Παιδιών και Βρεφών. Με την επιτυχή παρακολούθηση του Σεμιναρίου, οι υποψήφιοι καθίστανται Διαπιστευμένοι Διασώστες Παιδιών (APLS Providers), από το Advanced Life Support Group του Ηνωμένου Βασιλείου, αναγνωρισμένο φορέα εκπαίδευσης στην Επείγουσα Ιατρική και από την Εθνική Επιτροπή Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑΝ), του ΚΕΣΥ.

Το Σεμινάριο, μέσω διαδραστικών εκπαιδευτικών τεχνικών, παρέχει εκπαίδευση σε θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για:

· την πρόληψη και θεραπεία της καρδιοαναπνευστικής ανακοπής σε παιδιά και βρέφη

· την εφαρμογή στρατηγικών αρχικής αντιμετώπισης απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων ή τραυμάτων σε παιδιά και βρέφη

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει:

· Διαλέξεις,

· Σταθμούς εκπαίδευσης πρακτικών δεξιοτήτων,

· Φροντιστήρια,

· Διδασκαλία και συμμετοχή σε εικονικά σενάρια κλινικών περιστατικών.

Ένα μήνα περίπου, πριν την έναρξη του Σεμιναρίου, αποστέλλεται στους υποψήφιους εγχειρίδιο 300 σελίδων (APLS manual), το οποίο καλύπτει όλες τις θεωρητικές γνώσεις που απαιτούνται για την παρακολούθηση του Σεμιναρίου. Μαζί με το εγχειρίδιο αποστέλλεται και ένα ερωτηματολόγιο πολλαπλής επιλογής, που θα βοηθήσει στην κατανόηση του περιεχομένου και θα ενθαρρύνει τη μελέτη, καθώς και άλλες πρακτικές πληροφορίες μαζί με το αναλυτικό πρόγραμμα. Αναλόγως των δυνατοτήτων των υποψηφίων, παρέχονται οδηγίες για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαμέσου του διαδικτύου, σύμφωνα με τη νεότερη πρακτική του Σεμιναρίου.

Κόστος σεμιναρίου 490 ΕΥΡΩ

Το κόστος του Σεμιναρίου εξασφαλίζει το κύρος και την εγκυρότητα, ανταποδίδοντας σε ποιότητα και επάρκεια. Η APLS Hellas, ως Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, δεν αποκομίζει οφέλη από τα έσοδα των Σεμιναρίων, παρά μόνον καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα των εκπαιδευτών και του Σεμιναρίου, καθώς και την αγορά, συντήρηση και αποστολή του εκπαιδευτικού υλικού. Στην τιμή περιλαμβάνονται: Η συμμετοχή στο σεμινάριο, το APLS manual, καφέδες, αναψυκτικά, ελαφρά γεύματα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και δείπνο γνωριμίας εκπαιδευτών –εκπαιδευομένων το πρώτο βράδυ του Σεμιναρίου.

Επιλογή Υποψηφίων

Ο αριθμός των υποψηφίων είναι περιορισμένος και ανέρχεται σε 24 ή 32 ανά Σεμινάριο. Η επιλογή τους γίνεται ως εξής: 3 μήνες πριν την έναρξη, αποστέλλονται από τη γραμματεία δελτία συμμετοχής στις κλινικές που άπτονται του αντικειμένου. Ακολουθεί η επιλογή των συμμετεχόντων, βάσει διαφόρων κριτηρίων, κυρίως όμως του κατά πόσο μπορούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τις γνώσεις που θα αποκομίσουν. Σημαντικό επίσης είναι το κριτήριο της εντοπιότητας, ώστε να ωφεληθούν οι γιατροί του Νοσοκομείου, της πόλης και της περιοχής που γίνεται το Σεμινάριο. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται από το Υπεύθυνο του Σεμιναρίου σε συνεργασία με τον τοπικό Υπεύθυνο του Τμήματος ή της Κλινικής που θα φιλοξενήσει το Σεμινάριο. Η διαδικασία σχηματισμού της λίστας των υποψηφίων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως πριν την έναρξη του Σεμιναρίου ώστε να υπάρξει χρόνος για την παραγγελία και την αποστολή του υλικού.

Περιεχόμενο

Το θεωρητικό μέρος διδάσκεται με μια σειρά διαλέξεων. Παράλληλα γίνεται πρακτική εκπαίδευση σε σταθμούς δεξιοτήτων, φροντιστήρια 6-8 ατόμων σε ειδικά θέματα, και εκπαίδευση σε εικονικά σενάρια βαρέως πασχόντων ή τραυματισμένων παιδιών, με ρεαλιστικό εποπτικό υλικό. Η επιτυχής παρακολούθηση ελέγχεται με τριών ειδών εξετάσεις: 1.Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής επί του θεωρητικού μέρους, 2. Πρακτική εξέταση στη Βασική Αναζωογόνηση, Απινίδωση & Διαχείριση του αεραγωγού, και 3.Εικονικό σενάριο.

Οι υποψήφιοι μαθαίνουν αμέσως το αποτέλεσμα και για το πρακτικό μέρος δίνεται η δυνατότητα άμεσης επανεξέτασης, σε περίπτωση αποτυχίας. Οι επιτυχόντες παραλαμβάνουν άμεσα πιστοποιητικό παρακολούθησης, που πιθανόν χρειάζεται για την εκπαιδευτική τους άδεια και σε σύντομο διάστημα την επίσημη ταυτότητα του Διασώστη (APLS Provider), του Advanced Life Support Group που έρχεται από την Αγγλία και η οποία έχει ισχύ για 4 χρόνια και το πιστοποιητικού επιτυχούς συμμετοχής της Eθνικής Επιτροπής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με 25 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης. Στην Ελλάδα, είναι η υψηλότερη μοριοδότηση που χορηγείται για εκπαιδευτικό Σεμινάριο. Παραλαμβάνουν επίσης δίσκο ακτίνας (CD) με όλο το περιεχόμενο της διδασκαλίας υπό μορφή παρουσιάσεων ή video πραγματικών κλινικών περιστατικών. Το κόστος του CD είναι 20 λίρες Αγγλίας και αποδίδεται ολόκληρο στο Child Advocacy International, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που προωθεί τις υποδομές υγείας σε φτωχές ή αναπτυσσόμενες χώρες. Έχει αποφασιστεί από το APLS HELLAS να μην τροποποιηθεί το κόστος συμμετοχής στο Σεμινάριο για τους Έλληνες υποψηφίους.

Εκπαιδευτικό συμβούλιο

Την Επιστημονική ευθύνη του Σεμιναρίου έχει το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο που αποτελείται από τους εκπαιδευτές, τον διευθυντή και τον συντονιστή. Αυτοί συνεδριάζουν σε ιδιαίτερο χώρο, καθημερινά, για τα διάφορα σχετικά με το Σεμινάριο θέματα. Για κάθε υποψήφιο κάποιος από το Συμβούλιο εκτελεί χρέη μέντορα και είναι δίπλα στον κάθε υποψήφιο για κάθε θεωρητικό ή πρακτικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει.

http://www.aplshellas.gr/content/view/28/38/lang,el/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 years later...
On 5/25/2008 at 4:59 PM, anypostatos said:

Το σεμινάριο έγινε στο Υγεία και ήταν αρκετά καλό, είχαν καλέσει και έναν πρώην παιδοχειρουργό του Johns Hopkins και νυν του University of South Florida.

Δυστυχώς αυτές οι "ένδοξες" μέρες του APLS αποτελούν παρελθόν. Τώρα μεν επιδοτείται κατά ένα μέρος το σεμινάριο (βγαίνει 300€), αλλά απ΄την άλλη βλέπεις κάτι απίθανα σκηνικά, όπως... ιδιώτη παιδίατρο ως instructor, δλδ άτομα που η σχέση τους με το παιδικό τραύμα τελείωσε πριν 20+ χρόνια, όταν ήταν ειδικεύομενοι.

Η δικαιολογία που άκουσα ότι "οι Αμερικανοί θέλουν χρήματα για να έρθουν" είναι για μένα επιεικώς γελοία, προτιμώ να πληρώσω και να έχω instructor με δομημένη σκέψη και εμπειρία που θα μου δώσει το ζουμί της κλινικής του εμπειρίας, παρά έναν τύπο που παπαγάλισε το βιβλίο και το αναπαράγει σε κούκλες, Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, καλύτερα το on-line course που το κάνεις απ την άνεση του σπιτιού σου.

Επίσης έχει αλλάξει η δομή του σεμιναρίου, εκεί που ήταν 3ήμερο και στο τέλος υπήρχε προφορικό και γραπτό test, τώρα έχει γίνει 2ήμερο και "αξιολογείσαι καθ' ολη την διάρκεια του σεμιναρίου", κάτι εντελώς αόριστο και υποκειμενικό φυσικά.

Για μένα αξίζει να το κάνει αυστηρά ένας παιδίατρος που το χρειάζεται να το βάλει στο CV του, έχοντας την εμπειρία άλλων παρόμοιων σεμιναρίων σε ενήλικες θεωρώ ότι δεν αξίζει.

Μόνο το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να μεταφράσει το βιβλίο (όπως πχ συμβαίνει σε ΚΑΘΕ έκδοση του ATLS), δείχνει την σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν την όλη φάση.

Τροποποιήθηκε από kopritis
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.