Jump to content

Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ


Recommended Posts

Από email που έλαβα:

Χτες Δευτέρα στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ ο Τσούκαλος εισηγήθηκε το αναμενόμενο για Τσούκαλο, ότι δηλαδή η επιστολή Καλογερόπουλου «είναι ευκαιρία που πρέπει να πιάσουμε από τα μαλλιά». Παρουσίασε μάλιστα ποσά δικής του έμπνευσης, τα οποία θα κερδίσουμε εαν υιοθετήσουμε την πρόταση του Υπουργείου, που θα μας κάνουν τους καλύτερα αμειβόμενους γιατρούς στην Ευρώπη. Κουβέντα δεν έβγαλε για τις εφημερίες που μένουν απλήρωτες, για το πλαφόν που δεν αίρονται, για το 35ωρο που θα γίνει 52 ώρες, για τις ενεργείς εφημερίες που θα μετατραπούν σε ετοιμότητας. Κουβέντα για μισθολόγιο. Πρότεινε λοιπόν να συνεχίσουμε ντουγρού τη διαπραγμάτευση με βάση την επιστολή Καλογερόπουλου.

¦ Ο Λαοπόδης που πήρε το λόγο έβγαλε ένα μπερδεμένο λογύδριο, χωρίς να καταλήγει σε πρόταση. Κάτι ανάλογο έκαναν αργότερα και τα υπόλοιπα μέλη της ΠΑΣΚΕ. Κανένας δεν έβγαζε άκρη τι εννοούσαν. Έλεγαν από δέκα «πρέπει», μέμφονταν τους συναδέλφους που δεν κινητοποιούνται και στο δια ταύτα σιγή. Είχαν το σκοπό τους οι άνθρωποι.

¦ Οι παρατάξεις της αριστεράς κατέθεσαν γραπτώς την πρόταση που σας επισυνάπτω ("ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ..") και την παρουσίασαν αναλυτικά, όπως άλλωστε έπραξαν και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων που μετέφεραν την αγωνία των συναδέλφων και τις σοβαρότατες αντιδράσεις στην απόρριψη του μισθολογίου, στην εισαγωγή επιδόματος εφημέρευσης, στις απλήρωτες εφημερίες τριών μηνών.

¦ Όταν φτάσαμε στις ψηφοφορίες η ΠΑΣΚΕ συντεταγμένα, απροκάλυπτα και αδιάντροπα ψήφισε την πρόταση Τσούκαλου. Δεν μπήκε καν στον κόπο να καταθέσει δική της πρόταση. Μιά δική της πρόταση για τα μάτια του κόσμου, για να θολώσει τα νερά. Τίποτα. Και τα έξι μέλη της ΠΑΣΚΕ σήκωσαν πειθαρχικά το χέρι, ώστε ομού μετά των οκτώ της ΔΗΚΝΙ (την παράταξη Τσούκαλου) να σχηματίσουν οριακά πλειοψηφία 14 ψήφων επί των 27 μελών του Γενικού Συμβουλίου.

¦ Πρέπει ασφαλώς να γνωρίζουμε επώνυμα αυτούς τους 6 της ΠΑΣΚΕ που ενώ ξεδιάντροπα αποπειρώνται να μας πετάξουν στο αμπάρι της γαλέρας στη συνέχεια θα σκούζουν, θα υποδύονται τους συντετριμμένους και θα οδύρονται για τον «εργασιακό μεσαίωνα» που δήθεν ζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Τα έξι μέλη της ΠΑΣΚΕ, οι αποκαλούμενοι πλέον και «τα τσουκαλάκια» είναι

*

Λαοπόδης Βασίλειος

*

Παντελής Αθανάσιος

*

Μαλαματά Ευαγγελία

*

Βαμβακόπουλος Δημήτριος

*

Χαϊδεμένος Γεώργιος

*

Μερίδης Θεόφιλος

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η στάση της ΠΑΣΚΕ.Αλλά τι να περιμένει άλλωστε κανείς από τα καθάρματα που επί τόσα έτη κατήντησαν την ιατρική σε τέτοια χάλια!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μετά τη συνεδρίαση της 3/3/08 συνετάχθη ΑΜΕΣΑ επιστολή προς τον Αβραμόπουλο από τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ όπου παραδ'εχεται ότι πρέπει οι γιατροί να υποχωρήσουν στις απαιρτήσεις τους και να αρκεστούν στο 7ωρο,4500 θέσεις εργασίας και αφορολόγητο βιβλιοθήκης .

Ανακοίνωση ΥΥΚΑ μετά από την επιστολή της ΟΕΝΓΕ προς τον Υπουργό ΥΥΚΑ κ. Δημήτρη ΑΒραμόπουλο

Αθήνα, 05 Μαρτίου 2008

Από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνονται τα εξής:

«ToΓενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) , με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, αποδέχεται το θεσμικό οικονομικό μέρος της πρότασης του Υπουργού , το οποίο αφορά την μετάβαση από το σημερινό καθεστώς εφημεριών σε νέο καθεστώς , σύμφωνα και με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγχρόνως η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι διερευνά πτυχές αυστηρά οικονομικού χαρακτήρα της πρότασης, θεωρώντας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική επιτυχία και με προοπτική προς την κατεύθυνση της επίλυσης των θεσμικών αιτημάτων του νοσοκομειακού κλάδου και την βελτίωση των αποδοχών του.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη θεσμική παρέμβαση από το 1983 για την αναβάθμιση του Δημοσίου Εθνικού Συστήματος Υγείας , το οποίο περιθάλπει όλους τους κατοίκους της χώρας μας και κυρίως τους πλέον ασθενείς και αδυνάμους.

Η καταρχήν αυτή συμφωνία αναβαθμίζει τη θέση των νοσοκομειακών ιατρών ,εξανθρωπίζει τις συνθήκες εργασίας τους προσφέροντας οργανωμένη εξέλιξη, μείωση του πρωινού ωραρίου τους, 4500 προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών καθώς και άλλες ρυθμίσεις οικονομικού χαρακτήρα. Το Δημόσιο Σύστημά μας Υγείας αναβαθμίζεται , εκσυγχρονίζεται και μεταρρυθμίζεται με στρατηγικούς στόχους και προοπτική .

Το νέο θεσμικό πλαίσιο εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμα τομές , το νέο σύστημα προμηθειών, το οποίο ήδη ξεκίνησε να εφαρμόζεται και το Γενικό Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , που θα αποτελέσει νόμο αφού ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση και κατατεθεί στη Βουλή».

Από την ιστοσελίδα του υπουργείου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ποιο ρωτησατε ρε λαμογια και υπογραψατε? Αλλα δε σας νοιαζει, γιατι στα νοσοκομεια του κεντρου υπαρχουν αρκετοι γιατροι και μπορει να εφαρμοστει αμεσα , χωρις προβληματα , το μειωμενο ωραριο.Μονο να μη χασετε τα δικα σας αργυρια, φοβαστε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ποιο ρωτησατε ρε λαμογια και υπογραψατε? Αλλα δε σας νοιαζει, γιατι στα νοσοκομεια του κεντρου υπαρχουν αρκετοι γιατροι και μπορει να εφαρμοστει αμεσα , χωρις προβληματα , το μειωμενο ωραριο.Μονο να μη χασετε τα δικα σας αργυρια, φοβαστε!

Για αλλη μια φορα οι εργατοπατερες, για δικα τους οφελη ή για λογους πειθαρχίας , πουλάνε όλους τους άλλους. Ένας εξ αυτών, της νδ, ανησυχούσε για την ψήφο 2 εκ των πασοκων (οι άλλοι 4 ήταν σίγουροι). Αδίκως όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα . Έσκυψαν όλοι μια χαρά.

Να δούμε όμως λίγο και τα δικά μας μαργαριτάρια. Το υπουργείο, μέσω των συνδικαλιστών μας, εδώ και λίγους μήνες προσπαθεί να μεταφέρει το πεδίο διαφωνίας εκεί που το βολεύει. Το μετακινεί δηλ από το απαράδεκτο ωράριο και τις απαράδεκτες αμοιβές στο ΑΝ θα πληρωνόμαστε τα δεδουλευμένα! Και κάποιοι μαλάκες τσιμπάνε! Άντε να υπογράψουμε να πληρωθούμε!!!! Το κέρδος και το απαιτούμενο πλέον είναι το μέχρι τώρα αυτονόητο!! Που πάτε ρε? Αν καταλάβουν οι άλλοι πόσο μαλακοπιτουρες είμαστε σε λίγο οι διεκδικήσεις μας θα είναι να καταβληθούν οι απλήρωτοι μισθοί (όχι εφημερίες, το πιάσατε έτσι?).

Μας δίνουν 4 ε την ώρα, για εργασία άκρως ανθυγιεινή, νύκτες και ωράριο μεσαίωνα, και μεις διαμαρτυρόμαστε ΜΟΝΟ επειδή καθυστερούν να μας τα δώσουν ή γιατί ακόμα ίσως δεν τα δώσουν και καθόλου!

Αβραμε, εγώ δεν ξανάπαω σε συνέλευση γιατί τους σιχάθηκα τους γλείφτες. Τελικά αρχίζω και σε πάω γιατί κατάλαβες ότι έχεις να κάνεις με βόδια. Ένα κομμάτι ψωμί να μην ψοφήσουν και όλα καλά. Και αν σηκώσουν και κεφάλι το κόβεις και αυτό και τα βάζεις στη θέση τους. ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τσακαλε μην μπερδευεσαι, ολα τα Νοσοκομεια βραζουν με την εν λογω αποφαση. Ολοι ειναι αντιθετοι με την ΣΣΕ εκτος απο τους 14 απο τους 27 της ΟΕΝΓΕ που αγορασε ο Αβραμο απο καιρο. Γι αυτο και τοση σιγουρια τοσο καιρο τωρα στα media οτι εχει ελθει σε συμφωνια με τους γιατρους, τη στιγμη που και ο ιδιος ο Τσουκαλος καταψηφιζε τις προτασεις του Υπουργειου για να ριξει σταχτη στα ματια μας. Οταν εφτασε ο καιρος, με μια κινηση ματ συμφωνησε στους ιδιους ορους που 2 φορες καταψηφισε.

Τωρα γιατι το εκανε αυτο? Για να ειμαστε απληρωτοι 4 μηνες, να ασφυκτιουμε οικονομικα, ωστε να μετριαστουν οι αντιδρασεις....

Τετοια αρχιδια ειναι!!!

Πρεπει να κανουμε οτι ειναι στο χερι μας να ανατρεψουμε την ηγεσια της ΟΕΝΓΕ οσο ειναι καιρος πριν υπογραφει αυτο το εκτρωμα, και σαν αρχη να συμμετασχουμε ΟΛΟΙ στην επισχεση εργασιας απο Τριτη 11 Μαρτιου μεχρι να πληρωθουμε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μαλλον πρεπει να τους αποκαθηλωσουμε τους δωσιλογους Νενεκους! Πως ειναι δυνατον 14 ατομα να δεσμευουν χιλιαδες , που εχουν αντιθετη αποψη?? Δεν παρεχεται η δυνατοτητα να τους ξηλωσουμε τους εξωμοτες? Οχι οτι θα θιχτουν ιδιαιτερα! Ολο και καποια θεση μανατζερ θα τους εχουν ταξει!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το Συμβουλιο της ΟΕΝΓΕ ειναι αιρετο και ανακλητο. Ηδη εχει τεθει θεμα Γενικης Συνελευσης με περιεχομενο προφανως αμφισβητησης της εκπροσωπησης της ΟΕΝΓΕ απο αυτους τους πουλημενους ξεφτιλες.

Ελπιζω για μια φορα να δειξουμε την αγωνιστικοτητα και αποφασιστικοτητα που χρειαζεται και να μην αφησουμε αυτα τα σκουληκια να μας ξεπουλησουν μ αυτο το χυδαιο τροπο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το Συμβουλιο της ΟΕΝΓΕ ειναι αιρετο και ανακλητο. Ηδη εχει τεθει θεμα Γενικης Συνελευσης με περιεχομενο προφανως αμφισβητησης της εκπροσωπησης της ΟΕΝΓΕ απο αυτους τους πουλημενους ξεφτιλες.

Ελπιζω για μια φορα να δειξουμε την αγωνιστικοτητα και αποφασιστικοτητα που χρειαζεται και να μην αφησουμε αυτα τα σκουληκια να μας ξεπουλησουν μ αυτο το χυδαιο τροπο

έλα ντε! για να δούμε όμως ... μήπως στο τέλος φανεί ότι έχουμε τους εκπροσώπους που μας αξίζουνε :angry:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η αθλιότητα

Του

Στάθη Τερζή

Προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας

Μία και μοναδική η εκδοχή των γεγονότων: η πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ που συνίσταται από τον Πρόεδρό της κ. Τσούκαλο Στάθη και την ομάδα του (παράταξη ΔΗΚΝΙ) και από τον αντιπρόεδρό της κ. Λαοπόδη Βασίλη και την ομάδα του (παράταξη ΠΑΣΚ) βαδίζουν σε προειλημμένες αποφάσεις, προκειμένου να παραδώσουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς άνευ όρων στην πιο άθλια κλαδική σύμβαση που προτείνεται από το Υπουργείο. Την πιο αδιανόητη, την πλέον ασύμφορη και ταπεινωτική.

Υποθηκεύοντας καταλυτικά το εργασιακό μέλλον των νοσοκομειακών γιατρών, απεμπολώντας άπαξ δια παντός τα ανθρώπινα ωράρια εφημέρευσης. Αφήνοντάς τους έρμαιους στον ασύδοτο αριθμό ωρών και ημερονυχτίων εφημεριακού εγκλεισμού. Καθηλώνοντας τις ήδη ισχνές αποδοχές και μισθούς.

Η ηγετική ομάδα της ΟΕΝΓΕ και η οριακή πλειοψηφία που διαθέτει στο Γενικό Συμβούλιο ήδη συναινεί στη διαιώνιση του δουλοκτητικού εφημεριακού συστήματος, του εργασιακού μεσαίωνα, της μίζερης καθημερινότητας των γιατρών. Κι όλα αυτά παρά την αντίθεση και την σαφώς και κατ΄ επανάληψη εκπεφρασμένη –εναγωνίως μάλιστα - άποψη του συνόλου σχεδόν των Ενώσεων της περιφέρειας.

Πώς είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτή μια πρόταση του Υπουργείου, η οποία:

ΠΡΩΤΟΝ, αποκλείει ρητά και κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για μισθολογική αναβάθμιση.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, αναιρεί την έννοια της εφημεριακής απασχόλησης ως υπερωρίας και σχεδόν την μεταλλάσσει σε τακτική δουλειά με την ταυτόχρονη εισαγωγή του επιδόματος εφημέρευσης

ΤΡΙΤΟΝ, αφήνει τους γιατρούς των περιφερειακών νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και δη τους ειδικευόμενους, χαμηλόβαθμους, επί θητεία Επιμελητές Β΄ και επικουρικούς, όλους αυτούς τους αφήνει απροστάτευτους από την ανεξέλεγκτη εφημεριακή εξόντωση.

Ποια ερμηνεία μπορεί να δοθεί σ΄ αυτή τη συμπεριφορά της ολέθριας πλειοψηφίας του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ; Ότι αδυνατούν να κατανοήσουν το ζημιογόνο για τον κλάδο; Αδύνατον. Η σαφήνεια των προτάσεων του Υπουργείου δεν επιτρέπει ένα τέτοιο άλλοθι. Ότι πλειοδοτεί ο παραγοντισμός, η συνδιαχείριση, τα στενά κομματικά ή άλλα συμφέροντα; Όλα υπό συζήτηση. Με ποιο ηθικό δικαίωμα όμως καταδικάζουν το ιατρικό σώμα σε εργασιακή αθλιότητα;

Πρέπει πάσει θυσία να αποτραπεί η υπογραφή αυτής της ε-παίσχυντης σύμβασης. Κάτι τέτοιο το υπαγορεύει το στοιχειώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Χωρίς υπερβολή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.