Jump to content

Πρόβλημα με αναβολή. Επείγον!!


dimarg

Recommended Posts

Παίδες, αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα!!!

Πριν από λίγες μέρες βήκε ο διορισμός μου για 1 χρόνο χειρουργικής (για ουρολογία).

Το θέμα είναι ότι οι υπάλληλοι στο τμήμα προσωπικού του νοσοκομείου μου δημιουργούν προβληματα λέγοντας ότι ο χρόνος αναβολής δεν φτάνει για να τελειώσω το ένα χρόνο του γενικού μέρους. Αν βέβαια πάρω το διορισμό μπορώ να πάρω αναβολή από το στρατό μέχρι τα 32, αλλά πρώτα πρέπει να διοριστώ.

Αυτό που συμβαίνει με λίγα λόγια είναι σκέτη παράνοια. Η στρατολογία (β στρατ. γραφείο Θεσ/νικης) μου ζητάει πρώτα να διοριστώ για να πάρω αναβολή και το νοσοκομείο πρώτα να πάρω αναβολή για να διοριστώ.

Επειδή ξέρω ότι το πρόβλημα αυτό το έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι συνάδελφοι, υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι άκριβώς πρέπει να κάνω; Η βοήθειά σας (αν θέλετε και σε πμ) είναι πολύτιμη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.

Πράγματι υπάρχει αυτό το τοπικ http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?sh...10175&st=40 με αρκετή σαβούρα μέσα αλλά και μερικά πολύ χρήσιμα ποστ τα οποία παραθέτω παρακάτω.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ.

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα.Στην προκειμένη περίπτωση υπερισχύει ο στρατός.Και διότι έχει γραφειοκρατία απάλευτη και καυρίως διότι ο διορισμός σου είναι προιόν δήλωσης στη νομαρχία.Δε σημαίνει ότι έχεις διοριστεί κιόλας.Εσύ μπορείς να πάρεις το διορισμό και να μην εμφανιστείς,τσάμπα θα πάρεις την αναβολή.Για να σου δώσουν αναβολή πρέπει να είναι σίγουροι ότι έχεις διοριστεί.Έτσι και μια βεβαίωση από το νοσοκομείο ότι εάν φέρεις την αναβολή ΘΑ διοριστείς ΔΕΝ αρκεί για το στρατό.

Το εξηγείς αυτό στο νοσοκομείο και σου κάνουν τη δουλειά.

Προς Θεού μην πάς για το πρόβλημα αυτό στις κυρίες του υπουργείου στο ισόγειο διότι δε θα βγάλεις άκρη..Είναι τόσο γραφειοκράτισσες με καμμένο εγκέφαλο που ενώ ξέρουν το πρόβλημα θα σου πούν ότι δεν μπορείς να διοριστείς!!!Δίοτι όπως μου είχαν πεί...εάν το νοσοκομείο υπογράψει τη σύμβαση καταπατά τη κανονιστική σύμβαση με το υπουργείο!!!!ΑΘΑΝΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!!

Θα πας στο νοσοκομείο με την τωρινή σου αναβολή έτσι ώστε να φαίνεται ότι δεν είσαι ανυπότακτος τώρα,θα κάνεις σύμβαση,θα πάρεις τη βεβαίωση που σου έστειλα να ζητήσεις σε pm,θα τη πας στη στρατολογία και από εκεί την αναβολή στο νοσοκομείο σε λίγες ημέρες.

Άλλωστε στα νοσοκομεία έχουν το σύστημα όταν λείπει ένα χαρτί να βάζουν τα δικαιολογητικά σε φάκελο με ερωτηματικό απέξω έτσι ώστενα επανεξετάζονται και έαν δε φέρεις το χαρτί να λήγουν τη σύμβαση σου(είχε συμβεί αυτό στο παίδων με άτομο που δεν έφερε την αναβολή).

Αρκετοί φέρνουν την αναβολή και μετά από μήνες!!

Πάλεψε το,είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρεις!

Για να πάρεις αναβολή πρέπει να διοριστείς στο πρώτο νοσοκομείο. Θα διοριστείς χωρίς κανένα χαρτί από τη στρατολογία, ζητώντας τους να το αναζητήσουν υπηρεσιακά και ταυτόχρονα να σου χορηγήσουν βεβαίωση ότι ξεκίνησες τη Χ ειδικότητα (γενικό μέρος) για την απόκτηση της Ψ ειδικότητας για την οποία απαιτείται άσκηση Ω ετών.

Πρέπει να είσαι αρκετά μικρός σε ηλικία ώστε η τελική ειδικότητα να τελειώνει σε λιγότερο χρόνο θεωρητικά από την 31/12 του έτους γέννησής σου + 32. Η θεωρητική αυτή δυνατότητα είναι απαραίτητη για να πάρεις την αναβολή, παρά το γεγονός ότι θα έχεις αναμονή μετά για το ειδικό μέρος και θα κάνεις τότε το στρατό ή θα φύγεις εξωτερικό.

Δε θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα αν είσαι γεννημένος ως το 1980 (7ετείς ειδικότητες), 1979 (6ετείς), 1978 (5ετείς), 1977 (4ετείς).

Μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις την τελική ειδικότητα και να πας σε μια με λιγότερα χρόνια και μετά να την αλλάξεις πάλι, χάνοντας ενδεχομένως θέσεις στη λίστα αναμονής του ειδικού μέρους, αν θες να τα κάνεις όλα σύμφωνα με το νόμο. Άλλες λύσεις είναι κατατακτήριες, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, αλλά λογικά δεν προλαβαίνεις τώρα τίποτε από αυτά.

Πιστεύω πάντως ότι μπορείς να διοριστείς στο νοσοκομείο ούτως ή άλλως και να σε απολύσουν μετά αν δεν καταφέρεις να πάρεις αναβολή...

Άκου δόκτορα Doom,

Πέρασα ακριβώς τα ίδια πριν από 1 χρόνο. Όταν μου ήρθε ο διορισμός, πήγα να υπογράψω τη σύμβαση στη γραμματεία, αλλά εκεί μου είπαν : "λείπει η αναβολή.Λυπάμαι αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τη σύμβαση." Αυτή η αντιπαθητική, κλιμακτηριακή, κακάσχημη, με ξεπλυμένο ξανθό μαλλί ύπαρξη, που η σιλουέτα της δεν ξεχώριζε από αυτή μιας πολικής αρκούδας, με αντιμετώπισε σαν να αντιμετωπίζει το τελευταίο κατακάθι της κοινωνίας, που πήγε να της ζητήσει κάτι ανέφικτο. Την ρώτησα λοιπόν τι μπορεί να γίνει. Και η απάντηση ήταν το προιόν ώριμης σκέψης και πολυετούς εμπειρίας σε αυτό το εξειδικευμένο πόστο:ή θα φέρεις αναβολή, ή θα δηλώσεις αλλού ειδικότητα!!!!!!!!!!!!! Ειχα έρθει και στο παρελθόν αντιμέτωπος με την ελληνική γραφειοκρατία, αλλά ποτέ σε τέτοιο βαθμό. Αυτή η τύπισα, το αντιμετώπισε σα να μην είναι τίποτα σημαντικό. Το γεγονος ότι κάποιος άνθρωπος περίμενε 1 χρόνο για να δουλέψει, είναι επιστήμονας, σπούδασε Ιατρική 6 ολόκληρα χρόνια στην Ελλάδα, πέρασε με εξετάσεις όπου χρειαζόταν να γράψει πάνω από 19 σε όλα τα μαθήματα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα γι αυτήν. Απολύτως. Είναι άλλη μια στίβα χαρτιών. Λείπει κάτι; O επόμενος. Αυτή είναι η απόλυτη Δημοσιουπαλληλική νοοτροπία. Με μια απάθεια λέει : μπορείς να πας στρατό και να βάλεις τα χαρτιά σου αλλού, ώστε να πας μετά το στρατό. Ιδού!!! Αποφασίζει και για το μέλλον μας. Και ποιος; Mια δημόσια υπάλληλος, που η μόνη ιδέα που έχει από διάβασμα είναι τα κουτσομπολίστικα περιοδικά που είδα δίπλα από το γραφείο της. Καμία έλλειψη σεβασμού απέναντι σε ανθρώπους που μια ζωή έδιναν εξετάσεις, και στη δουλειά τους παίρνουν τις ζωές των ανθρώπων στα χέρια τους. Και λέγοντας αυτά δεν εννοώ ότι οι γιατροί είναι μια ανώτερη κάστα. Κάθε άλλο. Αλλά ρε γαμώτο κουραστήκαμε πολύ και κουραζόμαστε. Οι γιατροί πρέπει να είναι οι μοναδικοί δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν πραγματικά πολύ και με υπευθυνότητα. Τουλάχιστον πρέπει να αναγνωρίζεται αυτό το γεγονός.

Μετά πήγα στο υπουργείο όπου μου απάντησαν ότι είναι θέμα της στρατολογίας και όχι δικό τους. Μετά στη στρατολογία όπου ο στρατολόγος ήταν ανένδοτος, και μου είπε ότι είχε ξανασυμβεί μια φορά, αλλά έκανε πίσω το νοσοκομείο. Και αυτό είναι η αλήθεια. Η στρατολογία έχει δίκιο, διοτι βασίζεται επάνω σε Νόμο του κράτους, ενώ τα κριτήρια για το διορισμό (μεταξύ των οποίων και η αναβολή) θεσπίζονται με υπουργική απόφαση.(υπάρχει νόμος που αναθέτει στον υπουργό να μπορεί ΆΜΕΣΑ, με μία απόφαση να τα θεσπίζει, και να τα τροποποιεί όπως χρειάζεται). Ο νόμος πάνω στον οποίο βασίζεται η Στρατολογία, δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα, πρέπει να ψηφιστεί από τη βουλή (όπως καταλαβαίνεις έχει σαφώς μεγαλύτερη ισχύ). Οπότε η Στρατολογία, όσο καλή διάθεση και να έχει, έχει δεμένα τα χέρια.

Αφού είχα κινήσει γη και ουρανό, τελικά βρέθηκε μια γυναίκα που ήταν ανώτερη της ξανθιάς φώκιας, και απλά της είπε : φτιάξε το χαρτί του γιατρού. Τι πράγματα είναι αυτά που κάνεις και τον ταλαιπωρείς έτσι; Έτσι απλά. Η τύπισσα άρχισα να λέει τα γνωστά μα είναι παράνομο, τι θα συμβεί αν μας κάνει μήνυση κάποιος που είναι επόμενος στη λίστα ότι κάναμε παράνομο διορισμό, και συναφείς χαζομάρες. Και την αποστόμωσε λέγοντας : αφού στο παρελθόν έτσι δεν το λύσαμε το πρόβλημα;

Απ' ότι κατάλαβες, το ζήτημα τους ήταν γνωστό. Και είναι γνωστό ΚΑΙ στο υπουργείο. Για να λυθεί, χρειάζεται απλά μια τροποποίηση της υπουργικής απόφασης, που θα λέει ότι στην περίπτωση αυτή θα γίνεται η σύμβαση και ο ενδιαφερόμενος θα κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομίσει την αναβολή εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, αλλιώς θα ακυρώνεται ο διορισμός του. Αλλά ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ. Αφού αυτό δεν τους αγγίζει καθόλου, εμάς αγγίζει μόνο. Γιατί να κάνουν τέτοιες αλλαγές; TO ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!

Οι επιλογές που έχεις για να λύσεις το πρόβλημα, είναι οι ακόλουθες :

-βάλε κάποιον(καποιους) με επιρροή να πιέσει, ώστε να κάνει κάποιος πίσω. Ναι, το ελληνικό βύσμα ποτέ δεν πεθαίνει. Αυτό βέβαια προυοθέτει ότι έχεις κάποιον γνωστό που μπορεί να το κάνει, και λογικά, αν μπορούσες θα το είχες κάνει μέχρι τώρα.

-Αν δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα, τότε ξεκίνα μετριοπαθώς, προτείνοντας τους να κάνεις υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομίσεις αναβολή μέσα σε δεκαπέντε μέρες από το διορισμό σου, ώστε να έχουν και αυτοί ένα χαρτί να πατήσουν πάνω. Το πρόβλημα είναι πόσο σκληροπυρηνική είναι η υπάλληλος που έχεις να αντιμετωπίσεις. Αν είναι hardcore, μπορεί να σου πει ότι αυτό δεν έχει αξία (όντως δεν προβλέπεται από το νόμο σαν διαδικασία). Αλλά τουλάχιστον πρότεινέ το, και δες πως θα αντιδράσει.

-Πες της να επικοινωνήσει με το στρατολογικό σου γραφείο, να σε τσεκάρει, μήπως και τα βρούνε με το στρατολόγο.

-Αν και πάλι δεν πιάνει τίποτα, τότε πρέπει να κλιμακώσεις τις κινήσεις σου. Επειδή ο χρόνος περνάει και ο διορισμός εκκρεμεί, ίσως να αντιμετωπίσεις πρόβλημα, και να σου πουν από το υπουργείο ότι πέρασε ο χρόνος που έπρεπε να υπογραψεις τη σύμβαση (γι αυτό καλύτερο είναι να έχεις και από εκει μια επικοινωνία με την υπεύθυνη, μην κάτσει καμιά γκέλα και τρέχεις). Για να κατοχυρωθείς πλήρως, κάνεις τα εξής: Επικοινωνείς με το στρατολογικό γραφείο, και κάνεις μια αίτηση (στην οποία είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν εγγράφως σε 3 ημέρες), που θα ζητάς να σου χορηγήσουν αναβολή στράτευσης προκειμένου να ασκηθείς στο νοσοκομείο, με βάση την Υπ. Αριθμ. απόφαση διορισμού σου. Βέβαια αυτό ξέρεις ότι δεν γίνεται, αλλά στην απάντησή τους, υποχρεωμένοι να πουν αναλυτικά σε ποιο νόμο βασίζονται και δεν μπορούν να σου χορηγήσουν αναβολή για το νοσοκομείο, και επίσης ότι προκειμένου να σου χορηγηθεί αναβολή (ή να εξεταστεί ή αίτησή σου για αναβολή) ότι χρειάζονται τη σύμβαση διορισμού σου και όχι την υπουργική απόφαση. Εδώ που τα λέμε, η στρατολογία έχει απόλυτο δίκιο. Ο στρατολόγος μου είπε το εξής παράδειγμα τότε : το να μου ζητάς να σου δώσω αναβολή με βάση μια υπουργική απόφαση ότι πρόκειται να διοριστείς, είνα σα να μου ζητάει κάποιος αναβολή για σπουδές, με βάση το χαρτί με τα αποτελέσματα ότι πέρασε στις πανελλήνιες. Όπως και για σπουδές χρειάζεται πιστοποιητικό εγγραφής στο πανεπιστήμιο από τη γραμματεία της σχολής, έτσι και στην ειδικότητα χρειάζεται πιστοποιητικό σύμβασης εργασίας στο νοσοκομείο.

Καλό είναι να του εξηγήσεις του στρατολόγου γιατί κάνεις αυτήν την αίτηση, μήπως και σε διευκολύνει. Επίσης, μην ξεχνάς ότι το χαρτί έχει ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.

-Όταν πάρεις την απάντηση, ΄(κρατάς το αυθεντικό, και βγάζεις επικυρωμένα αντιγραφα), πας πάλι στη γραμματεία, και το ξανασυζητάτε, μήπως και αυτοί κάνουν πίσω με βάση αυτό το χαρτί. Αν και πάλι είναι ανένδοτοι, τότε ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ (ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΙΜΩΞΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΝΑ ΕΞΩΔΙΚΟ. Το εξωδικο θα λέει ότι, από τις τάδε του μηνός παρουσιάστηκες στο νοσοκομείο, με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, πλην της αναβολής στράτευσης. θΑ αναφέρεις μετά, ότι δικαιούσαι με βάση το Νόμο τάδε (που θα τον έχει η στρατολογία στην απάντησή της) αναβολή στρατευσης μέχρι την χ ημερομηνία για να κάνεις την τάδε ειδικότητα στο Νοσοκομείο που σε ενδιαφέρει, όμως η στρατολογία δεν μπορεί να σου τη χορηγήσει με βάση την υπουργική απόφαση διορισμού, αλλά μόνο με βάση την σύμβαση εργασίας. Στο τέλος θα δηλώνεις ότι απαιτείς την άμεση υπογραφή της σύμβασης εργασίας, και ότι επιφυλάσσεσαι όλων των νομίμων δικαιωμάτων σου, για τη ζημία την υποία θα υποστείς εξ'αιτίας της αντικανονικής συμπεριφοράς τους, η οποία εμποδίζει την κανονική εξέλιξη της σταδιοδρομίας σου.

Μπορείς επίσης να προσθέσεις ότι τους εξουσιοδοτείς να επικοινωνήσουν οι ίδιοι εκ μέρους σου με το στρατολογικό γραφείο, ώστε να γίνει ταυτόχρονη υπογραφή των δύο εγγράφων, αφού προκύπτει έλλειψη εμπιστοσύνης της μίας υπηρεσίας προς την άλλη.

Μην ξεχάσεις να επισυνάψεις και την απάντηση της στρατολογίας (επικυρωμένο αντίγραφο- να το γράφεις και μέσα στο εξώδικο ότι το επισύναψες).Να είσαι πολύ ακριβής στις διατυπώσεις και στις ημερομηνίες στο εξώδικο, ώστε να είσαι από παντού καλυμμένος.Μετά από αυτό, είναι υποχρεωμένοι να σου απαντήσουν εγγράφως.Εσύ θα έχεις κατοχυρώσει και νομικά τη θέση σου και θα μπορείς να τους πιέσεις.

Αν και αυτό δεν αποδώσει (που δε νομίζω), πρέπει να κινηθείς δικαστικά, όπου μπορείς να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα, ακόμα και να διεκδικήσεις αποζημίωση για την ταλαιπωρία σου. Εξαρτάται πόση όρεξη έχεις, και αν εισαι διατεθιμένος να βάλεις δικηγόρο.

Το θέμα αυτό δεν ειναι καινούργιο, υφίσταται πολλά χρόνια. Και τα υπουργεία δεν έχουν κάνει τίποτα για να το διευθετήσουν. Άλλο ένα δείγμα της δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας που μας διέπει. Δεν ξέρω τι σου είπαν στο νοσοκομείο, αλλά το ζήτημα σίγουρα το έχουν ξανααντιμετωπίσει. Και η στρατολογία. Απλά συνήθως λύνεται με πίεση από γνωστούς, ανώτερους, κτλ.

Ελπίζω να σε βοηθήσουν αυτά που έγραψα. Απλά επειδή το έχω άχτι, ποιο είναι αυτό το νοσοκομείο που δεν σε διορίζουν;Αν αντιμετωπίζεις την ίδια ξανθιά φώκια με εμένα, ΣΚΙΣΤΗΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Περιμένω την απάντησή σου σχετικά με το πως θα κυλήσει το πρόβλημά σου.

Τελικά παίδες, μετά κόπων και βασάνων, λύθηκε το πρόβλημά μου. Έκανε πίσω το νοσοκομείο, αφού έβαλα δικηγόρο και συζήτησε νομικά το θέμα με τη νομική σύμβουλο του νοσοκομείου, η οποία είπε στους ανεύθυνους υπαλλήλους: Καλά και γιατί δεν με ρωτούσατε? Τελος καλό, όλα καλά. Φυσικά είναι περιτό να πω ότι ΣΥΜΦΩΝΩ με το παραπάνω με τον DOCTOR MOUS.

Χαίρομαι που πήγαν όλα καλά στο τέλος! smile.gif smile.gif smile.gif

Προσωπικά θα προτιμούσα στην κλιμάκωση 1) να ζητήσω γραπτώς την άρνηση (απλά πιστοποιητικά σαν αυτό υποχρεούται να τα χορηγήσει αυθημερόν) 2) αν μου αρνηθούν, να καλέσω την αστυνομία για να βεβαιώσει ότι η υπάλληλος αρνείται να προχωρήσει στην κατάρτιση της σύμβασης και 3) να κάνω έγγραφη ονομαστική καταγγελία κατά της υπαλλήλου στην υπηρεσία της και στο υπουργείο για υπέρβαση των ορίων της διακριτικής ευχέρειας που της παρέχει ο νόμος, ζητώντας φυσικά να γίνει κατεπείγουσα ΕΔΕ για την απομάκρυνση από τη θέση της. Φυσικά όλα αυτά θα τις τα έλεγα από πριν μπας και αλλάξει γνώμη. Εξάλλου, δεν υποχρεούται κανείς να αλλάξει νοσοκομείο: διατηρεί τα χαρτιά του στο ίδιο και κάθε φορά που αδειάζει θέση τον καλούν πρώτο-πρώτο (δηλαδή πας στρατό και μπαίνεις στην επόμενη θέση που θα αδειάσει αφού πάρεις το απολυτήριο).

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να παρουσιαστεί κανείς στο διοικητή του νοσοκομείου με την υπουργική απόφαση και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά και να δηλώσει ότι θεωρεί τη σύμβαση καταρτισμένη και το νοσοκομείο περιέρχεται σε υπερημερία εργοδότη αν δεν δεχθεί τις υπηρεσίες του και δεν αρχίσει να τον πληρώνει. Θα ενημερώσει γι' αυτό και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου και το σχετικό εργατικό κέντρο φυσικά.

Στη συνέχεια, και επειδή δυστυχώς δε χωρούν ασφαλιστικά μέτρα κατά παραλείψεων του Δημοσίου, ενώ ο δρόμος της διοικητικής δικαιοσύνης είναι μακρός (2 χρόνια αναμονή συνήθως για εκδίκαση της υποθεσης), θα έκανα όλα αυτά για τα οποία χρειάζεται δικηγόρος (άρα κοστίζουν) με περίσκεψη: το εξώδικο και τα δικαστήρια, τόσο κατά του νοσοκομείου όσο και κατά του στρατού. Δε θεωρώ τόσο αυτονόητο ότι ο στρατός έχει δίκιο...

Αντε να δούμε τι θα γίνει...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παίδες, αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα!!!

Πριν από λίγες μέρες βήκε ο διορισμός μου για 1 χρόνο χειρουργικής (για ουρολογία).

Το θέμα είναι ότι οι υπάλληλοι στο τμήμα προσωπικού του νοσοκομείου μου δημιουργούν προβληματα λέγοντας ότι ο χρόνος αναβολής δεν φτάνει για να τελειώσω το ένα χρόνο του γενικού μέρους. Αν βέβαια πάρω το διορισμό μπορώ να πάρω αναβολή από το στρατό μέχρι τα 32, αλλά πρώτα πρέπει να διοριστώ.

Αυτό που συμβαίνει με λίγα λόγια είναι σκέτη παράνοια. Η στρατολογία (β στρατ. γραφείο Θεσ/νικης) μου ζητάει πρώτα να διοριστώ για να πάρω αναβολή και το νοσοκομείο πρώτα να πάρω αναβολή για να διοριστώ.

Επειδή ξέρω ότι το πρόβλημα αυτό το έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι συνάδελφοι, υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι άκριβώς πρέπει να κάνω; Η βοήθειά σας (αν θέλετε και σε πμ) είναι πολύτιμη.

Με το χαρτί του διορισμού πας στο Στρατολογικό Γραφείο και ζητάς την αναβολή!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 10 months later...

Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει με τις σπαστές ειδικότητες?

Ξεκινώ παθολογία για δερματολογία αλλά αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει με τις σπαστές ειδικότητες?

Ξεκινώ παθολογία για δερματολογία αλλά αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Να πας στρατό ρε λιποτάκτη. Έχετε μάθει όλοι τον εύκολο δρόμο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει με τις σπαστές ειδικότητες?

Ξεκινώ παθολογία για δερματολογία αλλά αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Να πας στρατό ρε λιποτάκτη. Έχετε μάθει όλοι τον εύκολο δρόμο.

Δε σε αδικώ. Καλώς η κακώς τελείωσα τη σχολή στα 6,5 χρόνια και μετά κυνήγησα αγροτικό (χρειάστηκαν 3 προκηρύξεις).

Το θέμα είναι τι μπορώ να κάνω τώρα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με το χαρτί του διορισμού πας στο Στρατολογικό Γραφείο και ζητάς την αναβολή!

ακριβώς, το πιστοποιητικό τύπου Α μπορείς να το πας στο νοσοκομείο "εν καιρώ", δε θα πάθουν τίποτα :rolleyes:

διορίσου πρώτα και μετά κανόνισε την αναβολή

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να ρωτήσω κ γω κάτι: Σε περίπτωση που φύγεις έξω για ειδικότητα,δεν τα καταφέρεις,κ γυρίσεις πίσω, αφου τελειώσει η αναβολή σου, ως ανυπότακτος ενώ συγχρόνως ανοίγει η θέση σου για το γενικό μέρος (1 χρόνος), υπάρχει περιπτωση να καταφερεις να κανεις πρωτα τον 1 χρονο της ειδικοτητας ή με το που θα εμφανιστεις σε εχουν μπαγλαρωσει κ τοποθετησει σε ακριτικο φυλάκιο?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κοιτα να σε μπαγλαρώσουν δύσκολο ως απίθανο. Τωρα ως ανυποτακτος δεν μπορείς να ξεκινήσεις ειδικότητα, γιατί πρέπει να πάρεις χαρτι στρατολογικής κατάστασης. Αυτό που μπορεις να κάνεις είναι να πάς στο στρατολογικο γραφείο και αν δεν εχεις συμπληρώσει το 32ο ετος της ηλικίας σου να πάρεις αναβολή μέχρι τοτε. Βεβαια μπορεί πρωτα να χρειαστει να παρουσιαστείς στην επομενη εσσο στην Αρτα και να διευθετησεις το ζητημα εκει. Υπαρχει και η πιθανοτητα επειδή ησουν ανυπότακτος να μην σου χορηγησουν αλλη αναβολή!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μαλλον οι ανυποτακτοι δεν εχουνε δικαιωμα για επιπλεον αναβολη.....ρωτησε καλυτεα στο στρατολογικο γραφειο που ειναι τα χαρτια σου !

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.