Jump to content

GPS έχετε;


Thalassotherapia

Recommended Posts

«Πατριώτη πάω καλά για κόρινθο;» :unsure:

Τέτοιες ερωτήσεις έχουν γίνει πλέον παρελθόν χάρη στην τεχνολογία και τα GPS! Μπορείτε να υπολογίσετε από μόνοι σας «πόσα τσιγάρα δρόμος» είναι μια διαδρομή που δεν έχετε ξανακάνει!

Εσείς ποιο GPS έχετε; Είστε ευχαριστημένοι; Τι προνόμια και τι αρνητικά έχει; Γιατί προτιμήσατε το συγκεκριμένο μοντέλο και μάρκα; Αν πάλι δεν έχετε και σκέφτεστε να αγοράσετε, τι χαρακτηριστικά κοιτάζετε; Από που πήρατε πληροφορίες; Ιντερνετ, φίλους, γνωστούς, μαγαζιά, κλπ.;

Ή μήπως είστε από εκείνους που είναι υπέρ του καλού προσανατολισμού και της προώθησης των ανθρώπινων σχέσεων; :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο πλέον έχω ένα Mitac Mio P550 pocket pc με ενσωματωμένο GPS. Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα Destinator 6 που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ σκέτο GPS, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν πλέον πολύ οικονομικά pocket pc/κινητά με ενσωματωμένο GPS.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

47166_MioDigiWalkerC520.jpg

Mio C520 MioMap V3.3 Ευρώπη

Χαρακτηριστικά

* Widescreen οθόνη αφής 4.3” για ακόμα πιο εύκολη πλοήγηση.

* Προεγκατεστημένοι οι χάρτες 42 ευρωπαϊκών χωρών (περιλαμβάνεται και η Ελλάδα)

* Νέος αναβαθμισμένος χάρτης για την Ελλάδα με πολύ μεγάλη κάλυψη.

* Δωρεάν αναβαθμίσεις χάρτη (μέσω internet).

* Ασύρματη τεχνολογία Bluetooth για κλήσεις hands-free.

* Φωνητική πλοήγηση στα ελληνικά και σε άλλες 15 γλώσσες.

* MP3 player και photo viewer.

* Όλη η πληροφορία στην οθόνη σας: τώρα έχετε τη δυνατότητα να προβάλετε στην οθόνη του Mio C520 ταυτόχρονα το χάρτη μαζί με πληροφορίες για τη διαδρομή σας, όπως Σημεία ενδιαφέροντος, το χρόνο και την απόσταση του ταξιδιού σας.

* Δυνατότητα προειδοποιήσεων για τις σταθερές κάμερες ελέγχου ταχύτητας.

* Ευρεία γκάμα σημείων ενδιαφέροντος, πολλά από τα οποία συνοδεύονται και από τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

* Επεξεργαστής: 400Mhz

* GPS Chipset: SiRFStarIII

* Μνήμη: ROM 1GB / RAM 64 MB / επέκταση μνήμης SD/MMC.

* Οθόνη: Αφής 4,3”, LCD, 65.000 χρώματα / Ανάλυση 480x272 / Προσανατολισμός: Landscape

* Μπαταρία: Εσωτερική Lithium / 1300 mAh

* USB 2.0

* Ηχείο ενσωματωμένο.

* Ασύρματη τεχνολογία Bluetooth για κλήσεις hands-free.

* Λειτουργικό Σύστημα Microsoft Windows CE v5.0

* Σύστημα Πλοήγησης MioMap V3.3 (νέος ανανεωμένος)

* Picture viewer + Audio player

* Calculator

Στη συσκευασία περιλαμβανονται:

* USB καλώδιο

* Βάση στήριξης + φόρτισης

* Βεντούζα στήριξης

* Φορτιστής αυτοκινήτου

* Θήκη μεταφοράς

* AC Adapter

Εγγύηση 2 χρόνια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Sov, φαίνεται καλή η επιλογή σε συνδυασμο με pocket pc (αν συνηθίζεις να χρησιμοποιείς PDA) . Το destinator 6 είναι στο πακέτο με το GPS, το κατεβάζεις απ το ιντερνετ ή το αγοράζεις ξεχωριστά;

Το GPS σε κινητό δεν είναι κάπως δύσχρηστο, λόγω μικρής οθόνης; Και συνήθως τα κινητά στα 2 χρόνια ή βγάζουν προβληματάκια ή τα έχεις βαρεθεί... μην πάει χαμένο και το GPS :P

Τα Mio φαίνονται να έχουν καλό λειτουργικό. Εγώ σκεφτόμουν αρχικά ανάμεσα στο Mio C520, που λέει και ο τάσος, ή στο Navman s70. Να πω την αλήθεια, κοίταζα και για Sony, αλλά κανένα δεν περιλάμβανε την ελλάδα στον ευρωπαικό χάρτη. Η αναβάθμιση χαρτών απ' οτι κατάλαβα δεν γίνεται απ όλες τις μάρκες δωρεάν και μου είπαν οτι μπορεί να είναι και πολύπλοκη η διαδικασία. Αληθεύει; Sov,με προβλημάτισες με το PDA και το destinator :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καμια ιδέα για GPS - PDA/pocketpc - Κινητό;

(συμβόλαιο σε cosmote/vodafone)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι καταναλωτικες συσκευες πλοηγησης χωριζονται αδρα σε 3 κατηγοριες:

1)PNA (σκετη συσκευη πλοηγησης)

2)ΡDA-GPS (υπολογιστες τσεπης με gps ενσωματωμενο,σαν αυτο που εχει ο Sov ή με εξωτερικο δεκτη)

3)PDA-GPS-Phone (σαν το 2,αλλα με τηλεφωνο μαζι,smartphones με δορυφορικο δεκτη δηλ)

Απο αυτες τις 3 κατηγοριες,τη συγκεκριμενη δουλεια(πλοηγηση) την κανουν καλυτερα ως επι το πλειστον οι συσκευες της πρωτης κατηγοριας.Προκειται ουσιαστικα για PDA,αλλα με κλειδωμενο λειτουργικο,ωστε να κανουν μονο πλοηγηση και τιποτα αλλο.Το πλεονεκτημα τους ειναι οτι κανουν αριστα αυτη τη δουλεια,αλλα δυστυχως σε περιοριζουν σε ενα μονο λογισμικο πλοηγησης,στο οποιο εισαι δεσμευμενος για παντα(εκτος και αν τις ξεκλειδωσεις,πραγμα οχι παντα ευκολο για το μεσο χρηστη).Η απλοτητα τους αυξανει την ευχρηστια τους,αλλα εισαι δεσμιος της εταιρειας που τα παραγει για αναβαθμιση λογισμικου και χαρτων,καθως δε δεχονται λογισμικο που θα αγορασεις εσυ,αλλα θα πρεπει να τροποποιηθει για τη συγκεκριμενη συσκευη.Αν καποιον τον ενδιαφερει μονο η πλοηγηση και δεν ειναι πολυ σχετικος με τα ηλεκτρονικα,καλυτερα να στραφει εδω.Σχεδον κανενα PDA δεν τις φτανει σε ταχυτητα και αποδοση και η διαφορα ειναι η μερα με τη νυχτα.

Η δευτερη κατηγορια ειναι και αυτη δημοφιλης,αλλα μονο για αυτους που εχουν ανω του μεσου ορου εξοικειωση με υπολογιστες.Ειναι πιο πολυπλοκο να περασεις και να λειτουργησεις το προγραμμα πλοηγησης,αλλα εχεις σαφως περισσοτερες δυνατοτητες εδω.Μπορεις να επιλεξεις ποιο προγραμμα θα τρεξεις και δεν κρεμεσαι απο την εταιρεια του pda ποτε θα φτιαξει την επομενη αναβαθμιση για να δεχτει νεο λογισμικο.Μπορεις να τρεχεις και περισσοτερα του ενος προγραμματα πλοηγησης.Φυσικα,ο χρηστης μιας τετοιας συσκευης θα αντιμετωπισει συχνα ολα τα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι χρηστες των PDA.Κολληματα,καθυστερησεις,πότε δε θα φτανει η ραμ να τρεξει το προγραμμα,πότε θα θελει υπερχρονισμο ο επεξεργαστης για να ανταπεξελθει κτλ.Βεβαια,οι καινουριες συσκευες εχουν ισχυροτερους επεξεργαστες και ολο και περισσοτερη μνημη,αλλα το κοστος τους δυστυχως ξεφευγει σε επιπεδα που ειναι πιο συμφεροντα τα PNA.Mην ξεχναμε οτι εδω το λογισμικο πλοηγησης το αγοραζεις επιπλεον,ενω τα ΡΝΑ το εχουν παντα ενσωματωμενο.Αν ομως καποιος δε θελει μονο πλοηγηση,αλλα και λειτουργιες υπολογιστη τσεπης,αυτη η λυση ειναι μονοδρομος.

Η τριτη κατηγορια ειναι αυτη που τεινει να αντικαταστησει τη δευτερη.Στο μελλον θα υπαρχουν συσκευες απο την πρωτη και τριτη κατηγορια κυριως.Εδω παιρνεις μια συσκευη που τα εχει ολα.Ωστοσο το κοστος ειναι το υψηλοτερο ολων και τα προβληματα τα περισσοτερα.Γιατι η λειτουργια του τηλεφωνου επιβαρυνει πολυ τη συσκευη,που πρεπει να εχει κορυφαια χαρακτηριστικα για να ανταπεξελθει,με τα αντιστοιχα χρηματα βεβαια.Χωρια που οι οθονες ειναι μαλλον μικρες για πλοηγηση(2,8" κυριως εναντι 3,5" και πανω στα αλλα δυο).

Εφοσον καποιος ζει στην Ελλαδα και θελει πλοηγηση σε αυτη τη χωρα κυριως,καλυτερα να παει σε συσκευη με destinator και χαρτες της NGI.Οι αλλες εταιρειες ειναι ακομη πολυ πισω σε καλυψη και ποιοτητα χαρτων,αν και βελτιωνονται μαθαινω.Αν θελει σωνει και καλα μηχανακι της 3ης κατηγοριας,ας ριξει μια ματια στα ETEN glofish.Ειναι η εξαιρεση σε οσα γραφω παραπανω και το gps τους ειναι μακραν ο,τι καλυτερο εχει κυκλοφορησει στην αγορα.Ειναι ακομη καλυτερα απο τα ΡΝΑ σε ισχυ και ακριβεια σηματος,πραγματικα αξεπεραστα.

Τελος,συνιστω τις συσκευες του παρακατω λινκ(οχι να τις παρετε απο κει απαραιτητα,αλλα αυτες εχουν καλη υποστηριξη απο πλευρας χαρτων Ελλαδας και οπου τις βρειτε στην καλυτερη δυνατη τιμη με αυτο το λογισμικο,προτεινονται απολυτως):

http://www.ngi.gr/page.php?languageid=2&am...mp;categoryid=3

ΥΓ. Σε αυτο που ρωτα ο Sleepwalker,πιστευω η καλυτερη επιλογη(για πλοηγηση κυριως) ειναι το ETEN glofish x500.Αντικαθισταται σε λιγο και μπορεις να το βρεις σε συμφερουσα τιμη,αν προλαβεις.Η απολυτως καλυτερη συσκευη πλοηγησης,ανεξαρτητως κατηγοριας.Ωστοσο αναμενεται καλος να ειναι και ο αντικαταστατης του,το X600.Το X800 ειναι ακριβοτερο και η VGA οθονη το εχει κανει αργο.Aπο HTC,καλα(αλλα ακριβα) τα Kaiser/Tytn II και Touch Cruise.Eπισης κοιτα και το Asus P535,σε καλη τιμη,αλλα με 64αρα ραμ και wm5 αντι wm6.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΥΓ. Σε αυτο που ρωτα ο Sleepwalker,πιστευω η καλυτερη επιλογη(για πλοηγηση κυριως) ειναι το ETEN glofish x500.Αντικαθισταται σε λιγο και μπορεις να το βρεις σε συμφερουσα τιμη,αν προλαβεις.Η απολυτως καλυτερη συσκευη πλοηγησης,ανεξαρτητως κατηγοριας.Ωστοσο αναμενεται καλος να ειναι και ο αντικαταστατης του,το X600.Το X800 ειναι ακριβοτερο και η VGA οθονη το εχει κανει αργο.Aπο HTC,καλα(αλλα ακριβα) τα Kaiser/Tytn II και Touch Cruise.Eπισης κοιτα και το Asus P535,σε καλη τιμη,αλλα με 64αρα ραμ και wm5 αντι wm6.

Αρειανέ θενξ για τις συμβουλές,αλλά οι συσκευές που περιγράφεις είναι πολύ ακριβές. Κάτι λίγο φτηνότερο;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχεις δικιο και το συμμεριζομαι απολυτως αυτο που λες.Δυστυχως ομως μια συσκευη που να κανει εξισου καλα ολες τις λειτουργιες που θες,αναποφευκτα θα κοστιζει οσο ενα μεσο λαπτοπ(στην Ελλαδα :( ).Οτιδηποτε εχει πανω τηλεφωνο και εφοσον αγορασεις νομιμα το (καλο) λογισμικο πλοηγησης,δυσκολα θα το βρεις κατω απο τα 500 ευρω.Το Ετεν παντως σε ενα πακετο που δινει το Πλαισιο αυτη την περιοδο ειναι κελεπουρι.Δεν αξιζει κατα τη γνωμη μου ομως να πας σε πληρη λυση.Μπορεις να παρεις ενα καλο pda,που τωρα φθηναινουν λογω χαμηλης ζητησης αφου ολοι θελουν και τηλεφωνο,και να του βαλεις ενα φθηνο εξωτερικο bluetooth-gps.Αυτα εφοσον θες και υπολογιστη τσεπης.Αν σε ενδιαφερει μονο η πλοηγηση,καλυτερα Pna.Παιρνεις καλο με 200-250 ευρω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το Ετεν παντως σε ενα πακετο που δινει το Πλαισιο αυτη την περιοδο ειναι κελεπουρι.

Αυτο το πακέτο το ακούω συνεχεια. Αλλά στο plaisio.gr δε βρηκα τιποτα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog...;product=964417

Αυτο ειναι.150 ευρω κανει το λογισμικο πλοηγησης(νομιμο :rolleyes:).Αρα στα 450 ειναι καλα για τετοια συσκευη.Με 50 ευρω λιγοτερο παιρνεις το Μ700,η ιδια συσκευη,αλλα με πληκτρολογιο συρομενο.Ειναι λιγο χοντροκομμενο ομως και καπως πλαστικουρα.

Γνωμη μου ειναι πως τωρα στις εκπτωσεις και πριν το διωξουν το Χ500 για να φερουν το Χ600,θα πεσει πολυ η τιμη του.Μολις παει το πακετο με το destinator γυρω στα 500,θα ειναι καλη ευκαιρια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ε αμα βαλω και ενα χρονο συμβόλαιο δε θα τοπαρω καμια 200αρα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Eγώ χρησιμοποιώ πυξίδα emstupid

Κορυφαίο!!!! emcolgateemcolgate

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πριν από λίγες μέρες πήρα το HTC ΤyΤΝ ΙΙ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

αν όχι αυτό θα πήγαινα σε Μίο

και μετά σε κάποιο Garmin

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνώ.

Στις μέρες μας το GPS μαζί με το κινητό είναι η καλύτερη επιλογή.

Ειδικά όταν κάποιος ταξιδεύει πολύ.

Το άλλο πλεονέκτημα είναι η απευθείας σύνδεση με το διαδίκτυο και το κατέβασμα ενημερωμένου χάρτη της περιοχής που βρίσκεσαι (ή ακόμα και δορυφορικής εικόνας) καθώς και η εύρεση της καλύτερης διαδρομής με live καθοδήγηση

http://www.livesearchmobile.com/windows_mobile.htm

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκει Ελληνικές διευθύνσεις (στην Αθήνα τουλάχιστον) και διαδρομές.

Δεν έχει (ακόμα) Ελληνικά points of interest.

Το πρόβλημα είναι να μπορείς να έχεις οικονομικό και απεριόριστο downloading από την εταιρία κινητής.

Δεν ξέρω πόσο στοιχίζει το αντίστοιχο πακέτο στην Ελλάδα. Εδώ με $39.99/μήνα έχεις πλήρη συνδεση...

ΥΓ. Το να βλέπεις δορυφορικά το σπίτι που μεγάλωσες από το κινητό σου είναι πραγματικά κάτι το ενδιαφέρον.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ΕΤΕΝ Glofiish X600 ειναι διαθεσιμο και στην ελληνικη αγορα τωρα.Προκειται για μια συσκευη all in one (phone-ppc-gps) σε τιμη δελεαστικη για οσα προσφερει.Ενδεικτικα: http://www.plaisio.gr/Product.aspx?Product...ord=eten%20x600

Mε συμβολαιο προφανως θα παει ακομη χαμηλοτερα.

Kαποια reviews για να δειτε αν καλυπτεστε απ'τις δυνατοτητες του:

http://www.phonearena.com/htmls/Eten-X600-...iew-r_1892.html

http://www.trustedreviews.com/mobile-devic...lofiish-X600/p1

Τελος,για αυτους που θελουν απλα μια φθηνη συσκευη για πλοηγηση και μονο,στα λιγοτερα δυνατα χρηματα και με τους καλυτερους χαρτες για Ελλαδα,σε εκπτωση αυτη την περιοδο το myguide 3100:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog...;product=956171

Προσωπικα,ειμαι κατοχος του εδω και δυο μηνες και δηλωνω ικανοποιημενος για τη δουλεια που προοριζεται.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Screenshots από το προγραμματάκι που ανέφερα.

(Καλά ίσως στην Αθήνα να παίρνει περισσότερο από 4 λεπτά για να κάνεις τα 1.5 μίλια που χρειάζονται για να πάς από την σχολή στο κρατικό) :rolleyes:

WL1.jpgWL2.jpg

WL3.jpgWL4.jpg

WL5.jpgWL6.jpg

WL7.jpgWL8.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.