Jump to content

ψαχνω πληροφοριες για νομο


moni_sto_parko

Recommended Posts

καλημερα και χρονια πολλα! :rolleyes:

θα ηθελα να ρωτησω τους πολυ καλα ενημερωμένους, οπως εχω δει μεχρι τωρα, χρηστες του φορουμ, αν γνωριζουν να μου λυσουν την εξής απορία:

...υπαρχει ενας νομος που λεει οτι καποιος που ειναι διορισμένος ηδη σε καποια θεση στο δημοσιο, δικαιούται να μπει σαν υπεραριθμος αμεσως για ειδικοτητα όταν αποφοιτησει απο την ιατρικη σχολη;;;

Σας παρακαλώ, μηπως ξερει κανεις απο εσας εφοσον υπαρχει τετοιος νόμος, που μπορώ να διαβάσω με λεπτομέρεια την διατυπωσή του; μηπως ξερετε τον αριθμό του νόμου ή το αντιστοιχο φεκ;

:D με αγαπη, ΜΣΠ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:) Χρόνια Πολλά!

Φαντάζομαι ότι εννοείς κάποιον που έχει τελειώσει πριν την ιατρική κάποιο π.χ. ΤΕΙ όπως φυσικοθεραπεία, νοσηλευτική κ.λπ. ε; Ξέρω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά δεν μπορώ να σου δώσω πληροφορίες για το ΦΕΚ γιατί δεν το έχω υπόψη μου...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

απαιτούνται χρόνια προυπηρεσίας , 2 νομιζω, για να καταφέρεις μεταταξη

τα υπόλοιπα καποιος με περισσότερες γνώσεις

και επιστροφή στην προηγουμενη θεση εργασιας μετα το περας της ειδικοτητας μέχρι ευρεση θεσης στο δημόσιο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

(Ν. 1397/83 άρθρο 38, παρ. 2)

2. Τοποθέτηση γιατρού για ειδίκευση, πέρα από τις θέσεις που προβλέπονται για κάθε νοσοκομείο, απαγορεύεται. Εξαιρούνται οι μόνιμοι γιατροί των ενόπλων δυνάμεων, που με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, μετά από γνώμη του ΚΕ.Σ.Υ., μπορούν να τοποθετηθούν ως υπεράριθμοι άμισθοι. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο αριθμός των γιατρών αυτών κατά νοσοκομείο. Η τοποθέτηση των ειδικευομένων γίνεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας υποβολής των αιτήσεων.

(Ν. 1397/83 άρθρο 38, παρ. 7)

7. Γιατροί που υπηρετούν σε θέσεις επιμελητή Β' μπορεί από αίτησή τους να τοποθετούνται ως υπεράριθμοι, για ειδίκευση σε ειδικότητα που εντάσσεται στον προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Υ. σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 31 του νόμου αυτού, διατηρώντας τη θέση και τις αποδοχές της. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, ύστερα από γνώμη του ΚΕ.Σ.Υ.

(Ν. 2071/92 άρθρο 82, παρ.2)

2. Ιατροί που υπηρετούν σε θέσεις του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. μέχρι και τον βαθμό του επιμελητή Α' οποιασδήποτε ειδικότητας οι οποίοι επιθυμούν να ειδικευτούν σε άλλη ειδικότητα, μπορούν με αίτησή τους να τοποθετηθούν ως υπεράριθμοι ειδικευόμενοι σε ειδικότητες που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατά προτεραιότητα, λαμβάνοντες τις αποδοχές του βαθμού τους. Μετά την απόκτηση τίτλου της νέας ειδικότητας οι ιατροί αυτοί έχουν την υποχρέωση να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για μια τετραετία με εισαγωγικό βαθμό επιμελητή Β' σε κενές θέσεις σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις τότε τοποθετούνται ως υπεράριθμοι από το υπηρεσιακό συμβούλιο του άρθρου 29 του ν. 1579/1985.

(Ν. 1821/88 άρθρο 8, παρ. 1 και 2)

1. Γιατροί, που διορίζονται σε θέσεις του κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ. ενώ έχουν αρχίσει την ειδίκευση τους σύμφωνα με την διαδικασία της διάταξης της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 1579/1985 (ΦΕΚ 217), μπορούν να συνεχίσουν την ειδίκευση διατηρώντας τις αποδοχές και τη θέση που διορίζονται.

Μετά την ειδίκευση τους εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που από την αρχή της ειδίκευσής τους είχαν τεθεί.

2. Γιατροί που απέκτησαν ή αποκτούν την ειδικότητα της γενικής ιατρικής σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1579/1985 (ΦΕΚ 217) και έχουν υπηρετήσει ως μόνιμου ή με θητεία σε θέσεις υγειονομικών σταθμών και αγροτικών ιατρείων, σε περίπτωση διορισμού τους θέσεις του κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ. λογίζεται για κάθε περίπτωση ότι ασκούν την ειδικότητα της γενικής ιατρικής κατά το μισό χρόνο της υπηρεσίας τους αυτής, μετά τα πέντε (5) χρόνια.

(Ν. 1759/88 άρθρο 54, παρ. 8, εδ. β)

β) Προκειμένου για άγονες ειδικότητες επιτρέπεται η ειδίκευση σ' αυτές και ειδικευμένων γιατρών εκτός του Ε.Σ.Υ.

(Ν. 3209/2003 άρθρο 22)

Ιατροί που απέκτησαν το πτυχίο τους μετά τη συμπλήρωση του πεντηκοστού έτους της ηλικίας τους προσλαμβάνονται ως υπεράριθμοι σε νοσοκομείο ή κλινική της επιλογής τους, για την άσκηση τους σε μία από τις ιατρικές ειδικότητες της Γενικής Ιατρικής, της Παθολογίας, της Παιδιατρικής και της Ψυχιατρικής.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

(Τα γνωστά "παραθυράκια" με τις ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις)

(Ν. 1579/85 άρθρο 1 παρ. 5)

5. Γιατροί, που καθίστανται ανίκανοι για άσκηση της ειδικότητάς τους, μπορούν να ασκηθούν ως άμισθοι ή υπεράριθμοι σε άλλη ειδικότητα. Η τοποθέτησή τους γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ύστερα από γνώμη του Κ.Ε.Σ.Υ. Για την ανικανότητα αποφαίνεται η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή εξέτασης δημόσιων υπαλλήλων της περιφέρειας της κατοικίας του γιατρού.

(Ν. 2071/92 άρθρο 82 παρ. 3)

3. Οι ειδικευόμενοι ιατροί, που δεν μπορούν για σοβαρούς λόγους υγείας, να συνεχίσουν την ειδικότητά τους, είναι δυνατόν με αίτησή τους να τοποθετηθούν ως υπεράριθμοι σε άλλη ειδικότητα. Στους ιατρούς αυτούς δίνεται η δυνατότητα υπογραφής νέας σύμβασης, η διάρκεια της οποίας είναι ίση προς τον απαιτούμενο χρόνο για την απόκτηση της νέας ειδικότητας και τους καταβάλλεται κανονικά η αποζημίωση για όσο χρόνο διαρκεί η νέα σύμβαση, κατ' εξαίρεση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 1 ν. 123/1975. Η διαπίστωση των λόγων υγείας γίνεται από τις υγειονομικές επιτροπές του άρθρου 10 επ. του π.δ. 611/1977.

Για τη διαδικασία διορισμού του ιατρού στη νέα θέση του ειδικευόμενου βοηθού, ισχύουν κάθε φορά οι διατάξεις που ισχύουν για όλους τους ιατρούς. Η ανωτέρω διάταξη ισχύει και για τους ιατρούς που ήδη ειδικεύονται σε άλλη ειδικότητα για σοβαρούς λόγους υγείας για τον υπόλοιπο χρόνο της ειδίκευσης τους.

(Ν. 2194/94 άρθρο 9 παρ. 1)

1. Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 82 του ν. 2071/92 προστίθεται εδάφιο, που έχει ως εξής:

"Οι ιατροί που πάσχουν από ομόζυγο β-μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, καθώς και οι αιμορροφιλικοί, προσλαμβάνονται για ειδίκευση ως υπεράριθμοι, για την άσκηση τους στην ειδικότητα και στο νοσοκομείο ή κλινική της επιλογής τους.

Η διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 23 του ν.2071/1992 ισχύει και για τους γιατρούς αυτούς".

(Ν. 2519/97 άρθρο 20 παρ.11)

11. Οι διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 2194/1994 ισχύουν και για τους γιατρούς που πάσχουν από λευχαιμία ως και σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς και για νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς προκειμένου να ειδικευτούν ως υπεράριθμοι στην ειδικότητα και το νοσοκομείο της επιλογής τους.

(Ν. 3252/2004 άρθρο 35 παρ.1)

1. Η παράγραφος 8 του άρθρου 6 του Ν. 3204/2003 (ΦΕΚ 296 Α'/23/12/2003) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

"8. Μόνιμοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. και σε άλλους φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και μόνιμοι υγειονομικοί υπάλληλοι του Ι.Κ.Α., οι οποίοι έχουν πτυχίο ιατρικής, μπορούν να τοποθετούνται για απόκτηση ειδικότητας με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά από γνώμη του Κε.Σ.Υ., ως υπεράριθμοι άμισθοι. Για το σκοπό αυτόν χορηγείται υποχρεωτικά από την υπηρεσία τους εκπαιδευτική άδεια με αποδοχές, ισόχρονη με τη διάρκεια της ειδίκευσής τους, μετά το τέλος της οποίας έχουν τις υποχρεώσεις της παραγράφου 7 του άρθρου 58 του Ν. 2683/1999. Η τοποθέτηση των ειδικευομένων γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης."

Ν. 3252/2004 άρθρο 40

Ιατροί ή οδοντίατροι που υπηρετούν σε θέσεις Δ.Ε.Π. Ιατρικών και Οδοντιατρικών Πανεπιστημιακών Σχολών μπορεί να τοποθετούνται ως υπεράριθμοι για ειδίκευση στην ειδικότητα της ιατρικής και οδοντιατρικής επιστήμης της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ως άμισθοι, διατηρώντας τις θέσεις και τις αποδοχές τους, εφόσον κατέχουν και τα δύο πτυχία, δηλαδή της ιατρικής και της οδοντιατρικής. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά από επιτυχία στις εξετάσεις που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις.

Πληροφορίες για υπεράριθμους από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

για το 2004 από Ιανουάριο ως Σεπτέμβριο του 2004

Ν. 1397/83 αρ. 38 παρ.8 - 92 αλλοδαποί

Ν. 1397 αρ.38 - 70 στρατιωτικοί

Ν. 1579/85, Ν. 2071/92 και Υπ.αρ. 76/94 γνωμοδότηση ΝΣΚ - 11 δημοσίου και ΝΠΔΔ

Ν. 1579/85 - 5 για δεύτερη ειδικότητα

Ν. 3252/2004 - 47 δημόσιοι υπάλληλοι, ΙΚΑ και εποπτευόμενων από ΥΥΚΑ

Ν. 2071/92, Ν. 2194/94, Ν. 2519/97 - 52 για λόγους υγείας

Ως το 25% οργανικών θέσεων μπορεί να καλύπτεται από υπεράριθμους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ν. 3252/2004 άρθρο 40

Ιατροί ή οδοντίατροι που υπηρετούν σε θέσεις Δ.Ε.Π. Ιατρικών και Οδοντιατρικών Πανεπιστημιακών Σχολών μπορεί να τοποθετούνται ως υπεράριθμοι για ειδίκευση στην ειδικότητα της ιατρικής και οδοντιατρικής επιστήμης της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ως άμισθοι, διατηρώντας τις θέσεις και τις αποδοχές τους, εφόσον κατέχουν και τα δύο πτυχία, δηλαδή της ιατρικής και της οδοντιατρικής. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά από επιτυχία στις εξετάσεις που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις.

Δεν κατάλαβα. Ιατρός που υπηρετεί σε θέση ΔΕΠ, δε μπορεί να τοποθετηθεί υπεράριθμος στην ειδικότητα που θέλει; τι σχέση έχει η οδοντιατρική "επιστήμη" ;

και άλλο ένα: ποιες είναι οι άγονες ειδικότητες;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η γναθοπροσωπική χειρουργική χρειάζεται και τα δυο πτυχία.

Άγονες ειδικότητες είναι πχ η Νεφρολογία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι για θέσεις Γναθοχειρουργικής, όπου χρειάζονται και τα δύο πτυχία, της ιατρικής και της οδοντιατρικής.

Άγονες είναι νομίζω 4. Αυτές της Γενικής Ιατρικής, της Πυρηνικής, της Ακτινοθεραπευτικής και κάποιας άλλης (Ογκολογίας?).

Ψάξε, θα το βρεις εύκολα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ως "άγονες" χαρακτηρίζονται οι ειδικότητες που μπορούν να δοθούν και σαν δεύτερη ειδικότητα και είναι οι: Πυρηνική, Γενική Ιατρική, Νεφρολογία και Ακτινοθεραπεία. Οι ειδικότητες αυτές δεν πληρώνονται κανονικά αλλά μόνο οι εφημερίες. Μετά το πέρας της ειδικότητας οι γιατροί επιλέγουν να ασκήσουν τον ένα από τους δύο τίτλους που έχουν αποκτήσει

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ως "άγονες" χαρακτηρίζονται οι ειδικότητες που μπορούν να δοθούν και σαν δεύτερη ειδικότητα και είναι οι: Πυρηνική, Γενική Ιατρική, Νεφρολογία και Ακτινοθεραπεία. Οι ειδικότητες αυτές δεν πληρώνονται κανονικά αλλά μόνο οι εφημερίες. Μετά το πέρας της ειδικότητας οι γιατροί επιλέγουν να ασκήσουν τον ένα από τους δύο τίτλους που έχουν αποκτήσει

Ναι. Τέλος!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά δεν καταλάβατε τι ρώτησα:

Ιατρός που υπηρετεί σε θέση ΔΕΠ, δε μπορεί να τοποθετηθεί υπεράριθμος στην ειδικότητα που θέλει;

δε μιλάμε για οδοντιάτρους. ρωτάω αν αυτό ισχύει για όλες τις ειδικότητες

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μα δεν υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρέπει να υπάγεται κάποιος στο Υπ.Υγείας για να μπορεί να μπει ως υπαράριθμος σε ειδικότητα. Το λέει ο νόμος (τα bold λίγω παραπάνω).

Τα ΔΕΠ υπάγονται στο Υπ.Παιδείας όπως είπες, και άρα δεν ισχύει για αυτά η εξαίρεση αυτή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.