Jump to content

Συλλογή υπογραφών για να μην δοθεί παράταση στον εργασιακό μεσαίωνα


Recommended Posts

<H1 style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Συλλογή υπογραφών για να μην δοθεί παράταση στον εργασιακό μεσαίωνα </H1>

Στις 30 Ιουνίου 2007 λήγει η πρώτη εξάμηνη παράταση που έδωσε ο Υπουργός Υγείας στον εργασιακό μεσαίωνα των νοσοκομειακών γιατρών με την περίφημη τροπολογία. Στους έξη αυτούς μήνες όχι μόνο δεν έγινε διάλογος ανάμεσα στο Υπουργείο και τους νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά τουναντίον προκλήθηκαν δεκάδες σοβαρά προβλήματα.

Είναι προφανές ότι σύντομα ο Υπουργός Υγείας θα αποπειραθεί να δώσει και δεύτερη εξάμηνη παράταση, τώρα μάλιστα με απλή Υπουργική Απόφαση, χωρίς και πάλι να κάνει τίποτα για να βρεθούν λύσεις στο εφημεριακό, ν΄ αλλάξει το ιατρικό μισθολόγιο, να προχωρήσει σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Θα το επιτρέψουμε;

Θα παίζουμε αδιαμαρτύρητα τους κομπάρσους στο σκηνικό της ναπολεόντειας φιλοδοξίας και του πολιτικού αμοραλισμού; Θα βλέπουμε να συνθλίβουν τη ζωή μας και θα μένουμε απαθείς;

Όχι ασφαλώς. Θα διαμαρτυρηθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, θα φωνάξουμε μ΄ όση δύναμη έχουμε πως δεν πάει άλλο!

Η συλλογή υπογραφών σ΄ ένα κείμενο διαμαρτυρίας είναι το πρώτο σκαλί σε μια σειρά από διαμαρτυρίες, όπως το πρώτο σκαλί ήταν και η επιστολή με χιλιάδες υπογραφές που στείλαμε το Δεκέμβρη στους 300 βουλευτές, καλώντας τους να μην ψηφίσουν την τροπολογία. Επακολούθησαν προσφυγές εννέα Ενώσεων Γιατρών στην Κομισιόν, 200 συναδέλφων στο Συμβούλιο Επικρατείας, ψηφίσματα της ΟΕΝΓΕ, δεκάδες δημοσιεύματα.

Συλλογή υπογραφών on line.

Κάνετε κλικ στο http://www.petitiononline.com/DV249/petition.html και μπαίνετε στην έγκυρη ιστοσελίδα διεθνών ψηφοφοριών Petition On Line. Διαβάζετε το κείμενο διαμαρτυρίας κι αν συμφωνείτε τότε συμπληρώνετε με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες ονομ/μο, e-mail και προαιρετικά την ιδιότητά σας.

Πατάτε στο Click here to sign Petition και έχει προστεθεί η διαμαρτυρία σας.

Έχει μεγάλη σημασία να προωθήσουμε αυτό το μήνυμα, ώστε ενημερώσουμε όλες και όλους τους συναδέλφους για τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία και να τους προτρέψουμε να ενημερώσουν κι αυτοί το δικό τους κύκλο, ώστε να συγκεντρωθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός υπογραφών. Είναι κάτι που μετράει σοβαρά στα μέσα ενημέρωσης, την κοινή γνώμη και οπωσδήποτε τους εξαρτημένους από δημοσκοπήσεις πολιτικούς, με πρώτο απ΄ όλους τον Δ. Αβραμόπουλο.

Το κείμενο υπογράφουν γιατροί, φοιτητές ιατρικής και κάθε πολίτης που βρίσκει δίκαιο το αίτημα.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας, οφθαλμίατρος στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υπήρχε ήδη ανάλογο ποστ, αλλά λόγω της σημασίας του ειδικά για τους ειδικευόμενους το καρφίτσωσα και εδώ, όπως και στην ενότητα ''άλλα'', ελπίζοντας να το δουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Σε απεργία οι νοσοκομειακοί

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία προγραμματίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας για τις 30 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι ότι δεν έχουν υλοποιηθεί οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων των γιατρών του ΕΣΥ. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, κ. Στάθης Τσούκαλος, κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για ανακολουθία, ασυνέπεια και παρελκυστική τακτική, τονίζοντας ότι «εάν ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν μπορούν να υλοποιήσουν ούτε τα υπεσχεμένα, τότε δεν μένει άλλος δρόμος από την παραίτησή τους». Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν μεταξύ άλλων αύξηση των δαπανών για το ΕΣΥ, θέσπιση νέου ωραρίου και ειδικότερα 5νθήμερου, 6ώρου, τακτικού πρωινού ωραρίου και απασχόληση (μαζί με εφημερίες) που δεν θα υπερβαίνει τις 48 ώρες την εβδομάδα, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και έναρξη διαλόγου για νέο ιατρικό μισθολόγιο. Ως μέσο πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους η ομοσπονδία συγκαλεί έκτακτο γενικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.