paparuna Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Γειά σας παιδιά.Για την γηριατρική τη γνώμη έχετε;Αναγνωρίζεται στην Έλλαδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMANDA. Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 όχι ακόμα... τουλάχιστον όχι για να καταλάβεις θέση επιμελητή ΕΣΥ καθώς δεν προκηρύσσονται ανάλογες θέσεις. στο μέλλον ίσως... δεν ξέρω τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα... όπου μάλλον μπορείς να ανοίξεις ιατρείο ή να συνεργαστείς με ιδιωτικές κλινικές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deposed Angel Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Κι εγώ δε νομίζω ότι αναγνωρίζεται ακόμα στην Ελλάδα, αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι πιθανόν είναι η ειδικότητα του μέλλοντος. Καταρχήν οι ανάγκες για γιατρούς με ειδικότητες πρωτοβάθμιας φροντίδας (Γενική Ιατρική, Παθολογία, Παιδιατρική, Γυναικολογία ίσως, Γηριατρική) πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Δεύτερον, ο πληθυσμός γηράσκει αναμφισβήτητα και φυσικά ουκ έρχεται μόνον... Μιλώντας με ένα καθηγητή Νευρολογίας πρόσφατα μου είπε ότι υπολογίζεται ότι σε 20 χρόνια, η νόσος Alzheimer θα πλησιάσει τον επιπολασμό του 50%(!!) σε άτομα ηλικίας >85 και πιθανώς θα είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας στο φάσμα αυτό. Μία νόσος που κάλλιστα μπορεί να αναγνωρισθεί από γενικό γιατρό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι και το σύστημα υγείας στην Ελλάδα θέλει να προωθήσει τη λογική του γενικού και οικογενειακού γιατρού, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της Γηριατρικής. Άσε που και η εσωτερική παθολογία ως ειδικότητα εκεί τείνει πλέον. Πολύ περισσότεροι απο τους μισούς νοσηλευόμενους είναι >65 πλέον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
On call Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Μαλλον μιλουσε για την ανοια γενικα ο καθηγητης. Ηδη παντως ο εππιπολασμος στους 80φευγα αγγιζει το 30%... Εγω νομιζω πως βρισκομαστε στο μεταιχμιο για ειδικοτητες οπως η γηριατρικη και η γενικη ιατρικη. Αν προχωρησει το θεμα της πρωτοβαθμιας υγειας θα εχουν μελλον οσοι τις διαλεξουν. Αλλιως θα πιασουν ολοι απο ενα αγροτικο και θ'αγναντευουν το ηλιοβασιλεμα μαζι με τον κοινοταρχη, τον παπα και τον χωροφυλακα του χωριου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
calexicool Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Γνωριζει κανεις αν μπορει καποιος να εξειδικευτει στη γηριατρικη στην Ελλαδα?Εχω ακουσει για εξειδικευσεις στη διαβητολογια,υπερτασιολογια κλπ ,αλλα δεν εχω ακουσει τι γινεται οταν θελεις να εξειδικευτεις στη γηριατρικη.Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Γνωριζει κανεις αν μπορει καποιος να εξειδικευτει στη γηριατρικη στην Ελλαδα?Εχω ακουσει για εξειδικευσεις στη διαβητολογια,υπερτασιολογια κλπ ,αλλα δεν εχω ακουσει τι γινεται οταν θελεις να εξειδικευτεις στη γηριατρικη.Ευχαριστω Ο διευθυντής που είχα στο Κ.Υ., είναι γηρίατρος και τον είχα ακούσει ότι θα ξεκινούσανε κάποια μαθήματα ή κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.Εάν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί του, το τηλέφωνο θα το βρεις από εδώ -> http://users.otenet.gr/~kyiteas7/ να σου πει τι γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.