olizyz Posted March 30, 2007 Report Share Posted March 30, 2007 1. Θουκιδίδου Ιστορία του πελλοπονησιακού πολέμου Μετάφραση: Άγγελος Σ. Βλάχος Εκδ. Βιβλιοπωλείον της ''Εστίας'' σελ. 163 ενδεικτική τιμή: 33e Έναρξη: 1/4/07 Λήξη: 30/4/07 Σχολιασμός κειμένου: 1/5/07-8/5/07 Ρυθμός ανάγνωσης: 5,4 σελίδες/μέρα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ania Posted March 30, 2007 Report Share Posted March 30, 2007 ωραία.... το αγοράζω... και ελπίζω... να το τελειώσω... και να είμαι σε θέση να συμμετάσχω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EsTeT Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Επειδή πρώτη φορά βλέπω topic για GM- λέσχη αναγνωστών θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει περί τίνος πρόκειται? Ευχαριστώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αφροδίτη Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Παιδιά οι εκδόσεις είναι σίγουρα Εστια; Γιατί εγώ δεν το βρίσκω; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SleepWalker Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Επειδή πρώτη φορά βλέπω topic για GM- λέσχη αναγνωστών θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει περί τίνος πρόκειται? Ευχαριστώ. δες εδώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ania Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 (edited) εγώ την έκδοση της εστίας την βρήκα... αλλά προτίμησα άλλη... μάλλον δεν μπορώ να συμμετέχω??? απλά βρήκα την άλλη έκδοση πιο καλή αν και ακριβότερη... Εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ 3 τόμοι...22,5 ο καθένας επιπλέον το βιβλίο από την εστία... στο βιβλιοπωλείο πολιτεία το έχουν 29 ευρώ... (4ευρώ διαφορά... αν αγοράζετε πολλά βιβλία σας συμφέρει...γενικά τα έχει πιο φτηνά... ) Edited March 31, 2007 by ania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olizyz Posted March 31, 2007 Author Report Share Posted March 31, 2007 Εννοείτε ανία ότι μπορείς να συμμετάσχεις... αλλα θα προλάβεις να διαβάσεις 3 τόμους??????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ania Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 (edited) λέω να αρχίσω από τώρα... και αν προλάβω... συμμετέχω... Edited March 31, 2007 by ania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olizyz Posted March 31, 2007 Author Report Share Posted March 31, 2007 και ολόκληρο να μην το διαβάσεις θα μας πεις μεχρι που έφτασες και θα το σχολιάσεις... χαλαρά... δεν δίνουμε εξετάσεις... αντε καλή αρχή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bromptonista Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Μέσα κι εγώ, που θα διαβάσω την ιστορική έκδοση "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΖΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΩΝ", μετάφραση Καθηγητού Παύλου Ξιφαρά, εκδόσεις Ζαχαρόπουλος. 4 τόμοι ε; 800 σελιδούλες με το αρχαίο κείμενο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ho·mun·cu·li Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 κ μετα καταπιαστειτε με το Ψαχνοντας τον χαμενο χρονο του Προυστ! (δεν ειχε τπτ πιο ενδιαφερον και λαιτ το μενου???) καλη αναγνωση σ ολους.... (δεν ειμαι για βιβλια πανω απο 200 σελ αυτη την περιοδο) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olizyz Posted April 12, 2007 Author Report Share Posted April 12, 2007 Αυτό που έχουμε προτείνει είναι 166 σελίδες... Απλώς ο Σαράντος το έχει πάρει πατριωτικά το θέμα και θέλει να κάνει καλή δουλειά... για αυτό προτίμησε τις 600 σελ. Και είπαμε να ξεκινήσουμε από τους κλασικούς... που είναι η βάση ...όπως στο χορό το μπαλέτο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ho·mun·cu·li Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Ε τοτε ας ξεκινουσαμε απο το Δισκο της Φαιστου..... (σορρυ...δε συμμετεχω, απλως μου κανε εντυπωση η επιλογη...) καλη αναγνωση! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clemence Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ho·mun·cu·li Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tik-tak Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 παιδιάαααααααααααα.... το βιβλίο -εκδ.Εστία- δεν είναι τελικά 160 σελίδων....ειναι γύρω στις 750 σελίδες... (κάθε κεφάλαιο εχει τη δική του αρίθμηση).... "Εγραψα την Ιστορία μου για να μεινη αιώνιο κτημα των ανθρώπων και όχι σαν έργο επικαιρου διαγωνισμού για ένα πρόσκαιρο ακροατήριο" "τέτοια ειναι η αδιαφορία των πολλών που δεν κοπιάζουν για να εξακριβώσουν την αλήθεια ,αλλά προτιμούν τα έτοιμα σχήματα" (....δεν προλαβαίνωωωωωω.....χιχχιιχ....) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clemence Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 tik-tak μήπως θα έπρεπε να είχαμε ορίσει κάποια κεφάλαια? Για κοίταξέ το pls Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ania Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 εγώ τι να πω... τώρα και κεφάλαια να ορίσουμε... έτσι όπως έχουν τα πράγματα... δύσκολο να συμμετέχω... :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tik-tak Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 λοιποοοονννν...για αυτούς που θα προτιμήσουν την πιο συνοπτική εκδοχή....χιχιχι... θα πρότεινα να διαβαστουν το βιβλίο Α' , (όπου ο Θουκυδίδης παραθ'ετει τους λόγους για τους οποίους συνέγραψε την ιστορία, εξηγεί τη μεθοδολογία του και παρουσιάζει το κοινωνικό , οικονομικό ,στρατιωτικό πλαίσιο που οδήγησε στον πόλεμο και το βιβλίο Ε' (που είναι αυτό που ετσι κι αλλιως βρίσκεται στη λίστα του Δυτικού Κανόνα,που έδωσε ο καθηγητής) ε; :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clemence Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 Εμ, πιο βατά τα θέματα έτσι Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αφροδίτη Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 λοιποοοονννν...για αυτούς που θα προτιμήσουν την πιο συνοπτική εκδοχή....χιχιχι... θα πρότεινα να διαβαστουν το βιβλίο Α' , (όπου ο Θουκυδίδης παραθ'ετει τους λόγους για τους οποίους συνέγραψε την ιστορία, εξηγεί τη μεθοδολογία του και παρουσιάζει το κοινωνικό , οικονομικό ,στρατιωτικό πλαίσιο που οδήγησε στον πόλεμο και το βιβλίο Ε' (που είναι αυτό που ετσι κι αλλιως βρίσκεται στη λίστα του Δυτικού Κανόνα,που έδωσε ο καθηγητής) ε; :rolleyes: Συμφωνώ απόλυτα! έτσι θα προλάβουμε κιόλας. Διαβάζουμε και για εξετάσεις..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tik-tak Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 (edited) Για όσους εχουν χρόνο και διάθεση για κατι παραπάνω, παιρνω το θαρρος να προτεινω προς ανάγνωση απο την ιστορία Β' κάποια "κομμάτια", που κατα τη γνωμη μου παρουσιάζουν ενδιαφερον. Αυτά ειναι : **Ο επιτάφιος του Περικλή για τους πρωτους νεκρούς του πολέμου (ιστορία Β' :31-45 //απο τις εκδ.Εστία: σελ. 144-153) **** η περιγραφή του Θουκυδίδη για την πρωτη εμφάνιση της λοιμικής στην Αττική ,μιας άγνωστης τότε νόσου (ιστορία Β' :45-55 //απο τις εκδ.Εστία: σελ. 153-158) ** ενθαρρυντικός λόγος Περικλή , θάνατος Περικλή,αξιολόγησή του (ιστορία Β' :59-66 //απο τις εκδ.Εστία: σελ.161-168) εντιτ: ααα!!!και για να μην χάνουμε -όσοι έχουμε το βιβλιο των εκδ.Εστία- τη... "συνοχή".... στη θουκυδίδεια εξιστόρηση θα πρότεινα να ρίχνουμε μια γρηγορη ματιά στο τέλος των βιβλίων που "εξαιρέσαμε" (Β'-Γ'-Δ'-Ζ'-Η'-Θ'), αφού εκεί αναγράφονται τα περιεχόμενα ,για να βλέπουμε ποιες μάχες δίνονται, ποιοι ειναι οι αρχηγοί,τι γεγονότα προκύπτουν κοκ Edited April 28, 2007 by tik-tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tik-tak Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 (edited) επίσης,κατα την ταπεινή μου γνωμη, ίσως να παρουσιάζει ενα κάποιο ενδιαφερον απο την ιστορία Γ' , το τμήμα που αναφέρεται : ** στον πρωτο εμφυλιο πόλεμο (στην Κέρκυρα): (Ιστορία Γ' :81-84,από τις εκδ.Εστία: σελ.64-69) [περιγράφονται οι φρικαλεότητες και οι ακροτητες , προκαλουν τεραστια εντυπωση στο συγγραφεα, γιατι ειναι ο πρωτος εμφυλιος. Εκφραζονται σκέψεις για το πώς οι εννοιες- ελευθερία,ισονομία,μετριοπάθεια,σωφροσύνη,δικαιοσύνη,ευλαβεια,δημοκρατία κοκ- αλλοιώνονται κατα τον πολεμο και πώς δρουν τα κόμματα...] ------βρε,τι μου θυμίζει,τι μου θυμίζει.... Edited April 28, 2007 by tik-tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tik-tak Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 (edited) στο βιβλίο των εκδ.Εστία στις σελίδες 207-213 ,στο τέλος της ιστορίας Β': υπάρχουν οι χρονολογίες των γεγονότων πριν και κατα τη διάρκεια του πολέμου (χρησιμό εργαλείο για μια γρηγορη κατατόπισή μας ) ================================================ στην ιστορία Ζ' : **απόφαση Αθηναίων να εκστρατευσουν στη Σικελία,πραγματικοι λόγοι και προφάσεις,λόγοι Νικία και Αλκιβιάδη (ιστορία Ζ' ,7-25,από βιβλίο εκδ. Εστία: σελ.89-103) **κοπή Ερμών, υποψίες στον Αλκιβιάδη, στιγμή αποχαιρετισμού,τα πλοια ξεκινουν... (ιστορία Ζ' : 25-33,από βιβλίο εκδ. Εστία: σελ.104- 108) **καταδότης δίνει τα ονόματα των Ερμοκοπιδων,ανάκληση Αλκιβιάδη,ο Αλκιβιάδης διαφευγει... (ιστορία Ζ' : 60-62,από βιβλίο εκδ. Εστία: σελ.129-131) ** "προδοσία" Αλκιβιάδη,συμβουλες προς Πελοποννήσιους με τα αδύνατα σημεία Αθηναίων (ιστορία Ζ' : 88-93,από βιβλίο εκδ. Εστία: σελ.152-158) και για όσους θέλουν να "γνωρίσουν" μια άλλη πλευρά του Θουκυδίδη...χιχιχιχι.... να διαβάσουν την...espresso της εποχής , δεν έχουν παρα να ρίξουν μια ματιά στο εξής: ιστορία Ζ' ,53-60,από βιβλίο εκδ. Εστία: σελ.124-129 και μετά να θυμηθούμε....πώς μας τα παρουσίασαν στο σχολείο! (η μισή αλήθεια είναι χειρότερη απο το ψεμα;...χιχιχι... Edited April 28, 2007 by tik-tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tik-tak Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 από την ιστορία Η' **επιστολή στρατηγού Νικία στους Αθηναίους:περιγράφει τη δυσμενή κατάστασή τους,αναφέρεται στην ιδιοσυγκρασία των Αθηναίων, ζητά ενισχύσεις ή ανακληση... " πρέπει ή να ανακαλέσετε το εκστρατευτικό σώμα ή να στείλετε άλλες δυνάμεις [...]θα πρέπει να στείλετε πολλά χρήματα και διαδοχό μου,επειδή είμαι άρρωστος από νεφρίτιδα..." (ιστορία Η' : 6-15, από τις εκδ.Εστία: σελ.12-17 ) **η αιμοβορία που επέδειξαν οι Θράκες στη Μυκαλησσό (ιστορία Η' : 29-30, από τις εκδ.Εστία: σελ.27-28 ) **τραγικές εικόνες από την άτακτη υποχώρηση Αθηναίων,πανωλεθρία Αθηναίων,εκτέλεση στρατηγών (ιστορία Η' : 75-76, από τις εκδ.Εστία: σελ.65-66 και ιστορία Η' : 80-87, από τις εκδ.Εστία: σελ.71-76 ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts