Jump to content

Παπουλάκειο Αναγνωστήριο


Recommended Posts

Περιμενω καιρο ν ανοιξει το Παπουλακειο.Προσωπικα το χω συνδεσει με επιτυχιες σε πολλα μαθηματα,αφου το μεταμεσονυκτιο διαβασμα παντα μου εβγαινε στις εξετασεις.Θα θελα να κανω μια παρατηρηση:
Οταν με το καλο ανοιξει,το οποιο ελπιζω να μην αργησει πολυ ακομη, θα πρεπε ισως να δημιουργησουμε μια ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟΥ που θα ασχοληται σοβαρα με τα προβληματα που υπηρχαν απο τοτε που λειτουργουσε.Οσο με αφορα,καποια απ τα σημαντικοτερα ειναι:

1) NO SMOKING PLEASE!! Το βρισκω απαραδεκτο να καπνιζουμε σ ενα τετοιο χωρο,αμφιβαλω αν γινεται πουθενα αλλου στον κοσμο αυτο.Αυτα περι αγραφων νομων για ελευθερια να καπνιζουμε μετα τις 11μμ κτλ.δεν ξερω ποιοι τα σκεφτηκαν κ ουτε θελω να μαθω.Παρα πολλοι,μαζι κ εγω,ενοχλουμαστε απ τον καπνο κ αυτο εχει αρνητικες επιπτωσεις στο διαβασμα μας :cry: .

2) ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. Ασχετα αν ο χρονος που τους πηρε να το ετοιμασουν ηταν σπαστικα κ υπερβολικα μεγαλος,εχει γινει ενα μικρο στολιδι απο οσο μπορεσα να δω απ εξω κ θα ταν κριμα να το λερωνουμε. Οι γοπες απ τα τσιγαρα (βλεπε -1-) κ χυμενοι καφεδες,αναψυκτικα τροφιμα κλπ. κανουν ευκολα τη ζημια.Ισως,αν δεν το κρινετε υπερβολικο,θα πρεπε να απαγορευεται η καταναλωση ποτων (καφες :ILoveCoffee: ,αναψυκτικα) κ τροφων -εκτος απο το νερο φυσικα...- μεσα στο χωρο.Γινεται κ σε αλλα αναγνωστηρια τα οποια ειναι πεντακαθαρα, κ νομιζω οτι αυτο το μετρο συμβαλει ουσιαστικα στο να διατηρουνται ετσι.

3) ΘΕΣΕΙΣ.Αν υποθεσουμε οτι οταν ανοιξει -με το καλο- θα ναι το μονο αναγνωστηριο που θα ναι ανοιχτο μετα τις 9 καθημερινες κ ολα τα Σαββατοκυριακα κ αργειες,καταλαβαινουμε οτι θα υπαρχει μεγαλος προσελευση.Οι θεσεις θα ναι λιγοτερες απ αυτους που θελουν να διαβασουν κ ετσι αν πχ. Κυριακη πρωι οι 10 πρωτοι πιασουν απο 4-5 θεσεις για τους φιλους τους :roll: στις 8:30πμ θα ναι ολες οι θεσεις "γεματες" .Επισης το να βαζει καποιος τα βιβλια του πανω σε μια θεση κ να γυρναει μετα απο 5 ωρες να διαβασει ειναι εξισου αδικο γι αυτους που δεν εχουν θεση .Θα ταν καλο να οριστουν κανονες που π.χ.θα απαγορευουν να πιανουμε θεσεις για αλλους σε περιοδους μεγαλης ζητησης κ να χανουμε τη δικια μας θεση αν λειψουμε για παραπανω απο π.χ.2 ωρες (κατι που αδρα,ισχυε κ πριν,αλλα δεν ηταν σαφως καθορισμενο)

4) ΗΣΥΧΙΑ.Συχνα,συνεβαινε να βρισκονται μεγαλες παρεες στον προθαλαμο κ να πιανουν την κουβεντα για πολυ ωρα κ με αρκετα μεγαλη ενταση στην φωνη τους :evil: .Αυτο μπορει να γινεται κ στους εξωτερικους χωρους χωρις να ενοχλουμε κανενα.... :wink:


Αυτα μου ρχονται για τωρα.Βεβαια ισως σκεφτεστε "περιμενε ν ανοιξει πρωτα κ μετα βλεπουμε".Αλλα αν το αφησουμε ετσι,κ αφου ανοιξει δεν υπαρχει επιτηρηση,συντομα θα υπαρξουν τα παλια προβληματα κ θα ναι κριμα .Αφου τους πηρε τοοοοοοσο καιρο να το φτιαξουν,ας κανουμε ο,τι περναει απ το χερι μας,οταν ανοιξει να λειτουργει οσο γινεται καλυτερα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 107
  • Created
  • Last Reply

Περιττό να αναφέρω και το θέμα της ασφάλειας.

Ομολογώ οτι δεν έχω προλάβει το Παπουλάκειο σε... στιγμές δράσης, αλλά απ' ότι έχω ακούσει υπήρχε τέτοιο σχετικό πρόβλημα, ξαθώς το αναγνωστήριο "διανυκτέρευε"... Το θέμα της ασφάλειας είναι πρωταρχικό και θα πρέπει αν είναι από τα πρώτα που θα διευθετηθεί. Το άσυλο βέβαια της σχολής περιπλέκει τα πράγματα, αλλά κάτι πρέπει να γίνει... Προτάσεις;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Συμφωνώ γενικά με τα μέτρα που προτείνεις,αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικό να μην επιτρέπεται να φέρεις καφέ μέσα στο αναγνωστήριο;

Θέλω να πω-και στη βιβλιοθήκη του χημείου,η οποία είναι και διατηρείται σε άψογη κατάσταση δεν απαγορέυεται να πάρεις τον καφέ σου μαζί σου.

Είναι καθαρά θέμα προσωπικής φροντίδας να μην κάνει κανείς ζημιά.Νομίζω όμως ότι οι φοιτητές είμαστε μεγάλα παιδιά και μπορούμε να προσέχουμε πλέον χωρίς να χρειάζεται κηδεμονία και Δρακόντεια μέτρα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δε νομίζω ότι επιτρέπεται ο καφές στο χημείο....

Σίγουρα σε βλέπουνε όταν τον φέρνεις μέσα?

Εγώ έξω τον έπινα....

Εξάλλου είμαι από αυτούς που ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΦΕΔΕΣ μέσα σε αναγνωστήρια και βιβλιοθήκες....

(παλιά έφερνα και εγώ, στη λέσχη, μέχρι που έχυσα έναν πάνω σε έναν άμοιρο φοιτητή που διάβαζε αμέριμνος)

Όσο και να προσέχει κάποιος, στατιστικά και μόνο κάποια στιγμή θα γίνει το ατύχημα.......

Καλύτερα το προλαμβάνειν........

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...Και επειδή είναι καλύτερο το προλαμβάνειν,εγώ προτείνω ΜΕΣΑ οι καφέδες και ΕΞΩ ο Bloodomen...:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ισως να ναι οντως λιγο υπερβολικο.Ακομη κ αn χυθει ενας καφες δεν χαθηκε ο κοσμος,τον καθαριζουμε.Αν κ βεβαια,αν χυθει πανω σε μια καρεκλα θα ναι δυσκολο να βγει απ το υφασμα.(βεβαια,εμενα δεν με βολευουν πολυ αυτες οι καρεκλες κ αν αυτο ηταν αφορμη να τις αλλαξουν, ισως να βγαινε κ κατι καλο τελικα... αλλα δεν το νομιζω)

Οπως κ να χει με ευχαριστει το γεγονος οτι στις πρωτες μερες λειτουργιας ολοι δειχνουν να ενδιαφερονται κ να προσεχουν το χωρο.Δεν εχω δει κανενα να καπνιζει η να αφηνει σκουπιδια.Σε λιγο καιρο θα τελειωσουν με το καλο κ τα εργα κ θα χουμε ησυχια κ τα πρωινα, γενικως ολα φαινονται καλα...

Ελπιζω να συνεχισουμε ετσι!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ χαίρομαι κι εγώ με την σειρά μου για την επαναλειτουργία του αναγνωστηρίου! Αλλά έχω μια απορία, θα επιτρέπονται τα party όπως πρίν?? Γιατί ως γνωστόν το πολύ διάβασμα, τρώει τον φοιτητή! :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

xmmm

Δηλαδή αν χυθεί ο καφές πάνω στο βιβλίο μου είναι υπερβολικό?

Ή αυτός που το έχυσε θα τρέξει εκείνη τη στιγμή στον Πασχαλίδη να σκάσει 15,000-30,000δρχ να μου πάρει καινούριο για να μην του Beep to beep που τον beep?

Γιατί αν πραγματικά συμβεί αυτό κάποια στιγμή, θα βάλω αυτόν που έφερε τον καφέ μέσα και όχι αυτόν που τον έριξε πάνω στο βιβλίο μου, να πάει αμέσως να μου αγοράσει νέο βιβλίο και δε θα το παίξω υπεράνω....

Δηλαδή αν χυθεί ο καφές πάνω στου μουφάν μου ή στα ρούχα μου είναι πάλι υπερβολικό?

Και εντάξει να βγαίνει, πες το καθαρίζω....

Αλλά άμα λεκιάσει ΜΟΝΙΜΑ τί θα γίνει?

Και άμα κάποιος φοράει και μπουφανάκι που κάνει 150,000δρχ ή και παραπάνω θα πάει ο άλλος να του πάρει άλλο?

Αλλά και 15,000 να κάνει το μπουφάν ή το παντελόνι του άλλου, αλλά τόσα μπορεί να δώσει, αναλογικά δεν είναι η ίδια ζημιά?

Αλλά όποτε πάω στο αναγνωστήριο θα πρέπει να επιλέγω και τα ρούχα που θα φοράω ανάλογα με αν λεκιάζουν ή οχι?

Σιγά μη κυκλοφορώ και με αδιάβροχα.....

Δε συμβαίνει σε όλους όσους πέρνουν καφέδες μαζί τους να τους χύνουν κιόλας.....

Ούτε καν στους περισσότερους.....

Αλλά συμβαίνει....

Πολύ πιο συχνά από ότι αρκετοί νομίζουν.

Είναι ανεπίτρεπτο να επιτρέπονται καφέδες και αναψυκτικά σε χώρους μελέτης.

Αν διαβάζει κανείς σας στη λέσχη στην ιπποκράτους, το μεγαλύτερο αναγνωστήριο του ΕΚΠΑ, σίγουρα θα έχει δει αρκετά "ατυχήματα"....

Λοιπόν, αυτά για τους καφέδες και τα αναψυκτικά....

Για φαγητά (πέρα από καμιά σοκολάτα ή κανα μπισκοτάκι) τί να του πω αυτού που θέλει να φάει μέσα.....άμα μεγάλωσε σε τσαντήρι.....

Τώρα για πάρτυ...........

Πιστεύω αστειεύεστε, έτσι?

όσο για το παρτυ που αναφέρεται ο συνάδελφος, τί περιμένεις από τους από κει?

<---------- <---------- <------------

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οπως φαινεται κ στην αρχη του θεματος αγαπητε Bloodomen,εγω ημουν αυτος που εθεσε το θεμα για καφεδες (οχι,δεν το λεω για να μου δωσεις συγχατηρια :wink: ). Η αληθεια ειναι πως στα πιο "σοβαρα" αναγνωστηρια (καθαριοτητα,ησυχια,επιβλεψη κλπ.) που εχω διαβασει,τα οποια για μενα ειναι το παλιο Χημειο κ ο τεταρτος οροφος στην Πανεπιστημιακη λεσχη τα ποτα,αναψυκτικα,καφες,τροφιμα απαγορευονται. Δεν ειχα ποτε προβλημα να πινω τον καφε μου εξω απ τ αναγνωστηριο κ αν αποφασιζαμε το ιδιο για το Παπουλακειο μπορω να πω οτι θα το χαιρομουνα.Θεωρω ομως πολυ πιο σημαντικο (στην ουσια αυτονοητο) το να μην καπνιζουν σ αυτο το χωρο κ αφου,μιλοντας με αρκετα απ τα παιδια που ερχονται στο αναγνωστηριο,ειδα οτι οι περισσοτεροι θεωρουν υπερβολικη την απαγορευση του καφε,ειμαι διατεθημενος να κανω αυτη την "υποχωρηση".Βεβαια,αν με ρωτουσες πως θα αισθανομουν αν οντως καποιος μου ριχνε καφε στο βιβλιο η στα ρουχα,σαφως κ θα με πειραζε.Αν κανουμε ψηφοφορια γι αυτο το θεμα θα ψηφισω κατα,να σαι σιγουρος.

Επι τη ευκαιριαWEB-MASTER: θα ηταν δυνατον να εισαχθει μια νεα ενοτητα στο site οπου θα μπορουμε να κανουμε μικρες "δημοσκοπησεις" για θεματα που μας αφορουν ολους,οπως αυτο για παραδειγμα;Βρισκω συχνα ενδιαφεροντα τ αποτελεσματα απο αλλες που γινονται σε αλλα sites (π.χ.in.gr)

π.χ.ποια ομαδα πιστευετε οτι θα παρει το πρωταθλημα ποδοσφαιρου φετος:

α)ΑΕΚ

β)ΟΣΦΠ

γ)ΠΑΟ

κτλ (ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γ :wink: )

Τελος οσον αφορα τα παρτι,παλι θα συμφωνησω με τον BloodOmen. Δεν βρισκω τοσο "must" τα παρτι σε αναγνωστηρια (υπαρχουν αλλοι χωροι πιο καταλληλοι γι αυτους τους σκοπους).Ακομη κ οι πιο προσεχτικοι απο μας ειναι πιο πιθανο να κανουμε "ζημιες" στο χωρο κατα τη διαρκεια μια γιορτης, με ποτα στα χερια,χορευοντας κλπ. παρα οταν μελεταμε.Ειχα δει σε τι κατασταση ηταν το αναγνωστηριο μετα απο αρκετα παρτι,ακομη κ οταν οι διοργανωτες ηταν φιλοτιμοι κ καθαριζαν,κ πιστεψτε με,ποτε δεν το χα βρει σε καλυτερη κατασταση απ την μερα πριν το παρτι...

Επισης, οσο κ αν το κοστος ακουγεται μικρο, τωρα που το Παπουλακειο ειναι ουσιαστικα το μονο αναγνωστηριο που λειτουργει 24/7, το κλεισιμο του απ το απογευμα ως το αλλο πρωι(στην καλυτερη περιπτωση),θα στερουσε το διαβασμα σε οσους το χρειαζοντουσαν για το συγκεκριμενο διαστημα.

Σκεφτητε καποιον που συνηθιζει να διαβαζει νυχτα,δινει τη δευτερα το πρωι ενα δυσκολο μαθημα κ του λενε οτι απο σαββατο στις 8μμ μεχρι Κυριακη δε θα μπορει να μελετησει στ αναγνωστηριο (ακομη χειροτερα αν το παρτι γινει σε εργασιμη μερα κ καποιος δινει μαθημα την επομενη). Ενοχλητικο; Ισως σε αρκετους να ακουγεται το ιδιο υπερβολικο οπως κ με τους καφεδες.Σεβομαι τις αποψεις ολων σας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...Δεν ξέρω κατά πόσο αυτά που διαβάζω στα υπερκείμενα (τι είπα πάλι!!!) posts αναγράφονται με ύφος ειρωνικό-χιουμοριστικό απέναντι στους υποστηρικτές των parties,των καφέδων και των τσιγάρων μέσα στο Αναγνωστήριο...

:eleos: :eleos: :eleos:

Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα βασικά:

αναγνωστήριο (το) [μτγν.] [αναγνωστηρί-ου / ων] αίθουσα σε βιβλιοθήκες,εκπαιδευτικά ή πολιτιστικά ιδρύματα,κατάλληλα διαμορφωμένη για διάβασμα

Κι επαναλαμβάνω:ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!Για τα parties υπάρχουν τα clubs,για τους καφέδες οι καφετέριες και για το κάπνισμα τα καπνιστήρια.ΟΧΙ τα αναγνωστήρια!

Πού ακούστηκε καφές σε αναγνωστήριο ρε παιδιά;;;Θες να πιεις το καφεδάκι σου αδερφέ μου;Δικαίωμά σου!Βγες,πιες και ξαναμπές!Ποια είναι η δυσκολία;Άσε που αν χυθεί καφές σε τραπέζι δε θα λερώσει ένα,αλλά 3-4 γειτονικά βιβλία οπότε το κόστος των 30 με 50.000 εκάστου αυτών πολλαπλασιάζεται!

Για το κάπνισμα τώρα φαντάζομαι αστειέυεστε!Προσωπικά ΔΕΝ καπνίζω,αλλά είμαι 100% βέβαιος πως αν κάπνιζα δε θα επιβάρυνα με τον καπνό μου τους μη καπνίζοντες-πόσο μάλλον σε χώρο διαβάσματος!Ήμαρτον δηλαδή...Αν κάποιος έχει άσθμα κι εσύ καπνίζεις στο αναγνωστήριο του απαγορεύεις να διαβάζει;;;

Δεν είναι η Ιατρική παιδί της λογικής...Έχω ήδη αρχίσει να το παίρνω χαμπάρι!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φίλε Pap78, o Webμάστορας σου δίνει ήδη την δυνατότητα όταν ανοίγεις ένα νέο θέμα να εισάγεις κι ενα δημοψήφισμα.

Δεν έχω διαβάσει καμία φορά στο αναγνωστήριο και έχω πάει εκεί μόνο δυο φορές, οπού γινόταν party.Θεωρώ ότι η χρήση του συγκεκριμένου χώρου είναι αποκλειστικά για μελέτη. Χώρος μελέτης είναι όμως κι η βιβλιοθήκη. Γιατί όμως περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν το αναγνωστήριο? Μήπως επειδή΄εκεί έχουν την δυνατότητα να πιουν και κανά καφέ διαβάζοντας όλο το βράδυ? Αν και καπνιστής, συμφωνώ απολύτως με την απαγόρευση του καπνίσματος μέσα στην αίθουσα του αναγνωστηρίου, αλλά θεωρώ υπερβολικές τις αντιδράσεις για τον καφέ και τα αναψυκτικά. Γιατί δηλαδή κάποιος , που έχει κλείσει το μάτι του από την νύστα,να κάθεται μισή ώρα έξω στο κρυο , μέχρι να πιεί τον καφέ του ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το διαβασμά του? Θεωρώ τις αντιδράσεις κάποιων υστερικές! Με την στοιχειώδη προσοχή είναι εξαιρετικά απίθανο να καταστρέψεις το βιβλίο του διπλανού σου. Δεν θα γίνει και τουρτοπόλεμος εξάλλου!Τώρα αν κάποιους τους βοηθάει να διαβάζουν με μοντελάκια 150000 και φοβούνται, τότε καλύτερα να διαβάζουν σπίτι τους!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε καμία πολιτισμένη βιβλιοθήκη του κόσμου, από όσο γνωρίζω δεν επιτρέπονται καφέδες και αναψυκτικά.

Όπως είπα και ξαναλέω, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ στατιστικά κάποια στιγμή το ατύχημα θα γίνει.........

Και όσο περισσότεροι καφέδες, τόσο περισσότερα ατυχήματα.....

Στο σπίτι σου, που θεωρητικά προσέχεις πάρα πολύ, δεν έχεις χύσει ποτέ κάπου καφέ, φαγητό κτλ?

Δε λερώνεις ποτέ, τίποτα άθελα σου?

Και στο κάτω, κάτω εκεί είναι ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.

εδώ είναι ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ και ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΟΥ.

Κάτσε και διάβασε επί ένα μήνα ιπποκράτους και θα καταλάβεις.....

Από τη μέρα που έλουσα καταλάθος έναν καημένο με καφέ, ο οποίος είχε ευτυχώς πολύ καλά αντανακλαστικά και απομάκρυνε στο τσακ το βιβλίο του, σταμάτησα να φέρνω καφέδες σε χώρους μελέτης.

Δεν χρειάζετε να κάτσει στο κρύο να πιει τον καφέ του, μπορεί να κάτσει και έξω από την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ πόρτα του αναγνωστηρίου.

Δε θα με αναγκάσει εμένα να μετακινώ τα βιβλία μου επάνω στο τραπέζι με το φόβο μην ακουμπήσω τον καφέ του άλλου ή να κοιτάω τριγύρω μου μέσα στην ζαλάδα μου από το διάβασμα μην συγκρουστώ με κανένα που κρατάει καφέ.

Και αν με λερώσει με καφέ, όπως είπα δεν έχει για μένα σημασία αν έχει το ρούχο μου 300,000 ή 150,000 ή 15,000δρχ......τόσα έχω, τόσα μπορώ να δώσω, γούστο μου καπέλο μου...........

Το πρόβλημα θα είναι σε αυτόν που θα πληρώσει τη ζημιά για να μην του beep την beep που τον beep.......

Ως ΠΑΛΙΟΣ πια σε αυτή τη σχολή, μπορώ να σου πω πως ο περισσότερος κόσμος διάβαζε αναγνωστήριο, επειδή είναι μέσα στη σχολή, επειδή δε χρειάζεται να μπει στη διαδικασία τσάντα,κλειδάκι κτλ, επειδή δεν έχει ωράριο και δε χρειάζεται να τρέχει όποτε κλείνει και επειδή τέλος για κάποιο μυστήριο λόγο έχει περισσότερη ησυχία από την βιβλιοθήκη.

Με την ίδια λογική drwatkins άμα εγώ οδηγώ την αυτοκινητάρα μου στο δρόμο αμέριμνος και ωραίος και εσύ έρθεις και μου σπάσεις μόνο τον προφυλακτήρα μου, που όμως κοστίζει όσο το κατσαριδάκι σου, θα γυρίσεις και θα πεις.......

-Και τί την ήθελες ρε φίλε την κουρσάρα, χάθηκες να οδηγείς και εσύ έναν κουραμπιέ για να μην πληρώνω και εγώ τα μαλιοκέφαλά μου για έναν προφυλακτήρα?

Ή αν εγώ οδηγώ το κατσαριδάκι μου και εσύ έχεις και μου σπάσεις το προφυλακτήρα μου με την κουρσάρα σου, θα γυρίσεις και θα μου πεις...

-Δε φταίω εγώ, φταις εσύ που με την κορεάτική σου μλκ, με ένα ακούμπημα διαλύεται το σύμπαν?

Δηλαδή θα κάνεις την μλκ, θα ζητήσεις και τα ρέστα?

Ή αν εμένα με λερώσει ο άλλος και κάνει τον κινέζο θα πρέπει να μπω σε διαδικασία, αγόρασε 5 νες και χύστους στη μάπα του.......?

Γιατί θα το κάνω, να είσαι σίγουρος......

Ας σοβαρευτούμε και ας μεγαλώσουμε κάποια στιγμή και να μάθουμε να ζούμε με κανόνες και με σεβασμό προς τον άλλο.

Θέλουμε να λεγόμαστε φοιτητές ιατρικής κάποιας ανεπτυγμένης χώρας ή φοιτητές του βιβλίου του ΜΑΟ στην Λ."Δ".Β.Κ.???????

(αλλά ξέχασα, εκεί τα βιβλία τα κάψανε προ πολλού για θέρμανση το χειμώνα.......)

ΥΓ. τί κόλλημα έχω φάει τελευταία με την Β.Κ. δε μπορώ να καταλάβω....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τώρα αν κάποιους τους βοηθάει να διαβάζουν με μοντελάκια 150000 και φοβούνται, τότε καλύτερα να διαβάζουν σπίτι τους!

Τώρα αν κάποιους τους βοηθαέι να διαβάζουν με καφέ υπό τον κίνδυνο να τον χύσουν και την στατιστική βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό και ΔΕ φοβούνται, τότε καλύτετα να διαβάζουν σπίτι τους ή στο Κάρμα!

Κάποια πράγματα είναι εκτός διαπραγμάτευσης......

Η γνώμη των πολλών δεν έχει πάντα σημασία σε μία δημοκρατική κοινωνία κάτω από αντιπροσωπευούμενο πολίτευμα.....

Πρέπει επιτέλους αυτό να γίναι κατανοήτό.....

Διαφορετικά ας επιστρέψουμε στην χάβρα της εκκλησίας του δήμου.....

ΥΓ1. χαίρομαι επίσης ότι με το επιχείρημα σου αναγνωρίζεις την στατιστική βεβαιότητα του ατυχήματος.......

-Παιδιά φοράτε φτηνά ρούχα, έτσι ώστε ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΡΩΣΩ να μη χρειαστεί να πληρώσω τα μαλλιοκέφαλά μου, αλλά και να μην τρέχετε εσείς γιατί δεν έχω τόσα λεφτά.......

ΥΓ2. δε θυμάμαι να έχω αναφερθεί στο κάπνισμα....οπότε το κάνω τώρα μια και καλή.

Είμαι καπνιστής.....

Στο παλιό αναγνωστήριο κάπνιζα μόνο μετά τις 12 το βράδυ, όπου άδειαζε ουσιαστικά από τον πολύ τον κόσμο.......

Δεν είμαι περήφανος για αυτό, αλλά αν ρωτήσετε όλους όσους κάπνιζαν τις μικρές ώρες θα σας πούνε ότι έτσι όπως ήταν ο χώρος......το κάπνισμα ήταν το πρόβλημα???

ΑΛΛΑ, τώρα ο χώρος δεν είναι έτσι....

Ούτε για μία στιγμή δε μου έχει περάσει από το μυαλό μου να καπνίσω εκεί μέσα οποιαδήποτε ώρα........

Το θέμα του καπνίσματος για το συγκεκριμένο χώρο έκλεισε πριν καν ο χώρος αυτός επαναλειτουργήσει.......

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε παιδιά, χαλαρώστε λίγο! Συμφωνώ απόλυτα με τον Watkins...Αν μια ιδιαιτερότητα του αναγνωστηρίου μας το καθιστά ξεχωριστό, είναι ένα πιο χαλαρό κλίμα, που έχει, σε σχέση με βιβλιοθήκες κτλ. Να εξηγούμαι...δεν εννοώ ούτε να φέρεις το ταπεράκι και να τρως, ούτε να καπνίζεις μέσα, κάτι, που είναι πολύ ενοχλητικό για τους γύρω σου. Το να πάρεις όμως έναν καφέ μέσα, το βρίσκω απολύτως θεμιτό! Στο κάτω κάτω μεγάλα παιδιά είμαστε και μπορούμε να κρίνουμε τί να κάνουμε κατά περιπτώσεις! Όταν πχ είναι γεμάτο το αναγνωστήριο και δε χωρούν ούτε τα βιβλία στο τραπέζι, ίσως είναι ριψοκίνδυνο να στριμώξεις κι έναν καφέ εκεί πάνω! Όταν όμως είναι πιο χαλαρά τα πράγματα και υπάρχει χώρος, γιατί όχι; Κάθε άνθρωπος έχει τις ιδιαιτερότητες του στο διάβασμα...Άλλος αλλάζει συνέχεια στιλό και τα κοπανάει με δύναμη στο τραπέζι, άλλος απλώνει στο τραπέζι 15 βιβλία και δε χωράς να κουνηθείς, άλλος σηκώνεται κάθε 5 λεπτά και σε αποσπά από το δικό σου διάβασμα...Τί να κάνουμε; Να τα απαγορέψουμε όλα; Όποιος είναι τόσο ιδιότροπος πια, ας διαβάσει σπίτι του...Ξέρω αρκετά άτομα, που δε διαβάζουν σε αναγνωστήρια, επειδή ενοχλούνται από τους άλλους! Άλλωστε, το νόημα του αναγνωστηρίου, που δεν είναι βιβλιοθήκη, για να σου παρέχει κι άλλες πολυτέλειες, όπως βιβλία, υπολογιστές κλπ, είναι ακριβώς η κοινωνική του διάσταση! Ας χαλαρώσουμε λοιπόν και ας πούμε απλά στον διπλανό πότε μας ενοχλεί η μουσική του ή ο καφές του...Δε χρειάζονται δρακόντεια μέτρα, μεγάλα παιδιά είμαστε!!! :Iloveyou:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το αναγνωστήριο είναι ένας χώρος μελέτης!!!!

Δεν είναι καφετέρια ούτε υπόγειο για πάρτυ......

Είναι μια βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία, πόσο πιο απλά να το πω ρε Βασιλική??

Έχω εξαντλήσει τη θέση μου και ξέρω πέρα από κάθε αμφιβολία πως έχω δίκιο....

Όπως είπες και εσύ....μεγάλα παιδιά είμαστε.....

Αναλάβετε τις ευθύνες σας.......

ΥΓ. δηλαδή αν φέρεις καφέ δίπλα μου την ώρα που διαβάζω και σου ζητήσω ευγενικά να κάτσεις αλλού ή να βγεις έξω να τον πιείς άμα δεν θες να κάτσεις αλλού θα το κάνεις?

Τότε θα κριθείτε κατά πόσο είστε μεγάααααλα και ώριμα παιδιά!

Και πες πως εσύ το κάνεις......(ναι αμέ), μου εγγυάσαι πως θα σεβαστούν και οι υπόλοιποι την επιθυμία μου?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το θέμα του καπνίσματος και των καφέδων κλπ τροφίμων μέσα στο αναγνωστήριο, αλλά και της χρήσης του για Party, έχει όντως μεγάλο ενδιαφέρον. Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

1. Σε όλους πλέον τους δημόσιους χώρους το κάπνισμα τείνει να εξοβελιστεί, καθότι το θέμα της ελευθερίας των παθητικών καπνιστών θεωρείται πλέον πιο σημαντικό από το "γούστο μου καπέλο μου" και την προπαγάνδα των καπνοβιομήχανων. Το αναγνωστήριο δεν είναι παραδοσιακό καφενείο, άρα απαγορεύεται το κάπνισμα. Δε χρειάζεται να ψάξουμε στο Medline για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνού στη συγκέντρωση των φοιτητών ιατρικής για να ορίσουμε τα απολύτως αυτονόητα.

2. Οι καφέδες, τα αναψυκτικά, οι σοκολάτες και τα σάντουιτς όντως λερώνουν. Επίσης, εμφανίζουν μια τάση να παραμένουν στα τραπέζια αφού οι λέτσοι που τα κατανάλωσαν αποφασίσουν να φύγουν, δημιουργώντας ένα ολοσδιόλου αποκρουστικό θέαμα. Με καινούργιες καρέκλες, καλυμμένες με ύφασμα (το οποίο θεωρώ αρκετά αδιάβροχο, αλλά δε θα'θελα να το δοκιμάσουμε), είναι λογικό να δείξουμε μια ευαισθησία σε αυτό το θέμα. Το αναγνωστήριο δεν είναι Κάρμα...

3. Το θέμα των άλλων χρήσεων του αναγνωστηρίου και των επίπλων του αποκλείεται εκ των προτέρων για μένα. Προτιμώ να υπάρχει ακέραιος ο χώρος την Κυριακή παρά να διασκεδάσω με τις αντοχές των παραθύρων και των τραπεζιών του Παρασκευή βράδυ. Το αναγνω΄στήριο δεν είναι χοιροστάσιο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπόν...Επειδή βαρέθηκα να γνωρίζω μόνο παιδιά από το έτος μου -και μιας και είμαι και πολύ κοινωνικός τύπος...- αποφάσισα να γνωρίσω και κανέναν μεγαλύτερο...Λέω ν' αρχίσω από τη φίλη μου τη Βασιλική,λοιπόν!

Τη Βασιλική που φήμες τη θέλουν ωραία,έξυπνη και με χιούμορ!Μου κάνεις και με το παραπάνω!Λοιπόοοοον...

Βασιλική μου:Δευτέρα μεσημεράκι μπορείς;;;Λέω να τα πούμε σ' εκείνο το ισόγειο δωματιάκι όπου διαβάζουν κάποιοι χασομέρηδες!Παπουλ....κάτι το λένε!Τέλοσπάντων...Μπορείς;;;Αν ναι στείλε μου e-mail για τις λεπτομέρειες!

Μην ανησυχείς,δε θα 'ναι δύσκολο να με αναγνωρίσεις...Θα με ξεχωρίσεις από το γεμάτο αποτσίγαρα τασάκι και από τα άδεια ποτήρια καφέ που θα 'χω γύρω μου!

Α!Ξέχασα το σπουδαιότερο...Θα τρώω σουβλάκια,γιατί στο πρώτο ραντεβού με πιάνει άγχος και δεν μπορώ να είμαι με άδειο στομάχι!!!

Ήμαρτον...κοπέλα μου!!! :wink:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χμ, τώρα τελευταία συμφωνώ συχνά με τον BloodOmen και έχω αρχίσει να ανησυχώ!!! Επειδή έχει δοκιμαστεί ο πολιτισμός και η υπευθυνότητα των φοιτητών ιατρικής και σε άλλες περιπτώσεις (παλιό αναγνωστήριο, συνελεύσεις, εκλογες κτλ.), δε νομίζω ότι είναι ανάγκη να καταστρέψουμε άλλον ένα χώρο, για να αποδείξουμε ότι είμαστε... ώριμοι και ότι σεβόμαστε τους άλλους...

Με το ίδιο σκεπτικό, εγώ που συνηθίζω να διαβάζω στην τουαλέτα, να φέρω και την "λεκάνη" μου μαζί για να βολεύομαι;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παραθέτω τα λόγια του BloodOmen:

Κάποια πράγματα είναι εκτός διαπραγμάτευσης......

Η γνώμη των πολλών δεν έχει πάντα σημασία σε μία δημοκρατική κοινωνία κάτω από αντιπροσωπευούμενο πολίτευμα.....

Πρέπει επιτέλους αυτό να γίναι κατανοήτό.....Διαφορετικά ας επιστρέψουμε στην χάβρα της εκκλησίας του δήμου.....

Η γνώμη των πολλών δεν έχει σημασία!!!!!

Αυτό μου θυμίζει το άλλο ωραίο ρητό-Ξέρεις αυτό με την ελλάδα στο γύψο

Απ΄την άλλη πάλι μάλλον θα είσαι ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος των φοιτητών επί παντώς

θέματος-ΟΚ ΑΡΧΗΓΕ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΩ ΚΑΦΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν είπα να γίνονται party στο αναγνωστήριο, ούτε να τρώμε σουβλάκια ή να καπνίζουμε! Έναν κωλοκαφέ είπα να μπορούμε να πιούμε!!!! Λυπάμαι, αν η αγωγή μερικών δεν τους επιτρέπει να κρίνουν πότε να κάνουν τί και χρειάζονται αστυνόμευση, για να φέρονται αξιοπρεπώς! Προσωπικά δε χρειάζομαι και τον τελευταίο καιρό, που πάω στο αναγνωστήριο, είδα μια αξιοπρεπέστατη σχέση μεταξύ των παιδιών, που διάβαζαν εκεί! Δεν απαγόρευε κανείς τίποτα στον άλλο, αλλά καταλάβαινες μεχρί πού μπορείς να φτάσεις! Είναι η κοινωνική διάσταση, που έλεγα!
Αν θέλετε να βάλετε απαγορεύσεις βάλτε! Δε μου καίγεται καρφί, γιατί τελειώνω σε λίγο καιρό...Αλλά μην υπονομεύετε την ωριμότητα, που θα έπρεπε να έχετε σε αυτή την ηλικία, με αστείες απαγορεύσεις!!!
Πάντως, αν μπουν τελικά κανόνες, θα ήθελα να προστεθούν και οι δικές μου απαιτήσεις: Να απαγορεύεται να σηκώνεσαι πάνω από μια φορά από τη θέση σου μέσα σε μια ώρα...Αν έχεις συχνοουρία πρόβλημα σου! Με αποσυγκεντρώνεις.
Φίλοι συμφοιτητές κτλ να μη χαιρετιούνται μέσα στο αναγνωστήριο, δήθεν μιλώντας χαμηλόφωνα, για να μη μας ενοχλήσουν. Σας ακούμε ρεεεε!!!!
Απαγορεύονται πάνω από 2 βιβλία ταυτόχρονα πάνω στο τραπέζι!
Μην κάνετε θόρυβο υπογραμμίζοντας και αλλάζοντας συνέχεια στιλό και χαρακάκια!
Κινητά κλειστά! Όχι στο αθόρυβο με δόνηση, γιατί νομίζω ότι παίζω στο x files, όποτε τρέμει το τραπέζι.
Μη βήχετε, μην αναπνέετε δυνατά! Και μην έρχεστε συναχωμένοι και μας κολλήσετε τίποτα. Σας τρώμε στη μάπα με τα σιχαμερά σας ρουφήγματα της μύτης, δε θέλουμε κι ενθύμιο για τις γιορτές!!! :evil:
Οι φήμες για μένα ξέχασαν ότι είμαι και σκύλα επίσης!!!!
Για ραντεβού επικοινωνήστε με τη γραμματέα μου, αν και είμαι reserve ως το Πάσχα! 8)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Α! Και δεν νομίζω ότι, όσοι εκφράζετε τόσο σθεναρά τις απόψεις σας εδώ, είστε δημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μου! Αντιθέτως, τα παιδιά, που φροντίζουν να μένει ανοιχτό το αναγνωστήριο, το σκουπίζουν, το καθαρίζουν και το σφουγγαρίζουν, επιτρέπουν τους καφέδες, αν αυτό σας λέει κάτι! Και οι υπόλοιποι, από ντροπή και μόνο, αφήναμε το διάβασμα να τους βοηθήσουμε να καθαρίσουν και να μαζέψουν τα σκουπίδια! Ίσως βέβαια το βράδυ, που πάω εγώ για διάβασμα, να είναι άλλης ποιότητας παιδιά!!!
Υ.Γ. Αν πετάω τα σκουπίδια του βρωμιάρη, που αφήνει παλιόχαρτα, μισοφαγωμένα μπισκότα και χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα (μπλιαχ!), μπορώ να πιω έναν καφέ αφεντικά;
Υ.Γ.2 Και στη βιβλιοθήκη, που υπάρχουν κανόνες, μαζεύονται όλοι σαν τα ζώα απ'έξω και φωνάζουν, λες και δεν τους ακούμε! Όταν είσαι γαϊδούρι παιδιά, και με 1000 κανόνες, πάλι ζώο θα είσαι!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η γνώμη των πολλών δεν έχει σημασία!!!!!

Αυτό μου θυμίζει το άλλο ωραίο ρητό-Ξέρεις αυτό με την ελλάδα στο γύψο

Απ΄την άλλη πάλι μάλλον θα είσαι ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος των φοιτητών επί παντώς  

θέματος-ΟΚ ΑΡΧΗΓΕ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΩ ΚΑΦΕ

Αν πραγματικά κάποιος νομίζει ότι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα όπως αυτό ορίζεται πια στις μέρες, είναι πως οι ΠΟΛΛΟΙ αποφασίζουν για τα πάντα και ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ στους λίγους, τότε είναι τραγικά γελασμένος και επικίνδυνος για την σταθερότητα του πολιτεύματος.

Αυτό το πολίτευμα δεν είναι τίποτα άλλο από τον κομμουνισμό και την λαοκρατία..............με άλλα λόγια Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.

Δεν ψηφίζουμε αντιπροσώπους που θα κάνουν αυτά που θέλουμε (αυτό παραπέμπει σε πολιτικές τύπου ΡΟΥΣΦΕΤΙ), αλλά ψηφίζουμε αντιπροσώπους που πιστεύουμε ότι θα διαφυλάξουν τα συμφέροντά ως κοινωνικό σύνολο....

έστω και αν αυτό σημαίνει μερικές φορές ότι οι αντιπρόσωποι θα πάρουν αποφάσεις στις οποίες η πλειοψηφία των "πολιτών" θα είναι αντίθετη....

Όχι, δεν είμαι κανένας εκλεγμένος αντιπρόσωπος και ούτε θα ήθελα να γίνω.....

Έχω άποψη για τα ΠΑΝΤΑ....

Σε θέματα που έχω ψάξει και σκεφτεί ΣΘΕΝΑΡΗ αν και όχι ακλόνητη.

Σε άλλα που απλώς καταλήγω σε συμπεράσματα με περιορισμένες γνώσεις και χρήση λογικής, έχω άποψη έτοιμη να αλλάξει αν ο άλλος μου παρουσιάσει ΣΟΒΑΡΑ επιχειρήματα....

Συνήθως μια ΣΟΒΑΡΗ επιχειρηματολογία επεκτείνεται βέβαια πέρα των 83 λέξεων (λιγότερες από εκθέσεις δημοτικού) από τις οποίες οι μισές είναι παράθεση.

Λυπάμει με τα ρητά δε τα πάω καλά......το μόνο που μου θυμίζει αυτή τη στιγμή η λέξη γύψος είναι το κάταγμα και η οστεοσύνθεση....

Όσο για το αναγνωστήριο, θα θυμίσω πως το αναγνωστήριο, άνοιξε ΠΑΡΑΤΥΠΑ χωρίς την έγκριση του προέδρου την σχολής, που είναι και ο μοναδικός αρμόδιος για μια τέτοια κίνηση.

Αυτό δείχνει πολλά για το σεβασμό κάποιων σε κανόνες και διαδικασίες.

"Δε μου αρέσει η απόφασή σου, εγώ αναλαμβάνω τον έλεγχο και κάνοντας τη δική μου μικρή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ γιατί θεωρώ πως είμαι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, αποφασίζω και σε παρακάμπτω....."

Χάααααααρμα.............ο τέλειος συνειδητοποιημένος ψηφοφόρος....

Αν λοιπόν κάποιος δε μπορεί να καταλάβει γιατί σε ένα χώρο μελέτης πρέπει να απαγορεύονται τα πάντα από ροφήματα και φαγητά πλην νερού, δηλαδή αν δε μπορεί να δει το σωστό σε ένα τόσο απλό θέμα παρά προτιμά να κάνει του κεφαλιού του γιατί ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ, τότε κρίμα....

Σε πιό σοβαρά ζητήματα πως θα σκεφτεί και αποφασίσει άραγε?

Για όσους δε το ξέρουν στην καταπληκτική βιβλιοθήκη του Πάντειου, απαγορεύονται ακόμη και τα κινητά....

Και τελειώνω (προσωρινά από ότι διαφαίνεται), λέγοντας πως όποτε κάποιος από σας με τους καφέδες σας μέσα στο αναγνωστήριο μνημονεύσει ξανά τα ξένα πανεπιστήμια, για την υποδομή τους, τον εξοπλισμό τους, την οργάνωσή τους κτλ, ας έχει στο μυαλό του πως στα ίδια αυτά "μεγαθήρια" της γνώσης, άμα τολμήσεις να κάνεις κατάληψη ακόμη και στις τουαλέτες θα βρεθείς στα χειρότερα μπουντρούμια των αστυνομικών αρχών, ενώ άμα εισέλθεις σε χώρο μελέτης με καφέ στο χέρι, θα πεταχτείς από το παράθυρο......

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και ξέρετε κάτι?

Θα γούσταρα πραγματικά να βγει ΕΝΑΣ και να ΠΕΙ....

ξέρεις κάτι ρε φίλε Bloody, έχεις δίκιο, κανονικά δε πρέπει να φέρνω καφέ στο αναγνωστήριο.....

το καταλαβαίνω....

όμως αφού μπορώ να τον πάρω μαζί μου, γιατί έτσι γουστάρω ρε αδερφέ και έτσι με βολεύει, έστω και αν το ξέρω πως κατά βάθος είναι μλκ αυτό που κάνω......ΤΟΝ ΦΕΡΝΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ και στα παπ.......μου οι κανόνες που υπάρχουν ή θα έπρεπε να υπάρχουν.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και ξέρετε κάτι?

Θα γούσταρα πραγματικά να βγει ΕΝΑΣ και να ΠΕΙ....

ξέρεις κάτι ρε φίλε Bloody, έχεις δίκιο, κανονικά δε πρέπει να φέρνω καφέ στο αναγνωστήριο.....

το καταλαβαίνω....

όμως αφού μπορώ να τον πάρω μαζί μου, γιατί έτσι γουστάρω ρε αδερφέ και έτσι με βολεύει, έστω και αν το ξέρω πως κατά βάθος είναι μλκ αυτό που κάνω......ΤΟΝ ΦΕΡΝΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ και στα παπ.......μου οι κανόνες που υπάρχουν ή θα έπρεπε να υπάρχουν.....

Ξέρεις κάτι ρε φίλε Bloody; Ok!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

φιλε BloodOmen

δεν νομίζω ότι σε ένα Forum στο Ιnternet κάνει κανένας προσπάθεια να γράψει έκθεση ιδεών

ο καιρός που ήσουν υποχρεωμένος να το κάνεις αυτό μάλλον μας πάει πίσω στα σχολικά χρόνια

κι επειδή σε εκνευρίζει η παράθεση σου παραθέτω τα εξής:

- οι λέξεις γραμμένες στα κεφαλάια μάλλον δεν θα ξέρεις ότι διεθνώς εκλαμβάνονται στο διαδίκτυο ως

προσβολή οπότε κι εγώ δεν το εκλαμβάνω έτσι

-αν πιστεύεις ότι το επίπεδο μου είναι δημοτικού λύπάμαι πολύ,γιατί είναι πολύ εύκολο και φθηνό προκειμένου να επιβάλλεις την αποψή σου να υποτιμάς και να υποβιβάζεις το συνομιλητή σου(ελπίζω φυσικά κάτι τέτοιο να μην ισχύει)

-μπορείς να μελετήσεις τα λόγια του δικτάτορα Παπαδόπουλου(ή εσύ ξέρεις μόνο τον Ι.Στ;),όταν επέβαλε την "επανάσταση" το 1967

για να μάθεις και για άλλους γύψους

-επειδή δεν θυμάμαι να υπάρχει κάποια κεντρική διοίκηση όσον αφορά το αναγνωστήριο(μπορεί να κάνω και λάθος) ,μη μιλάς για πολίτευμα,εκλεγμένους και ψηφοφόρους.Εδώ δεν είναι πολιτική-δεν υπάρχει κυβέρνηση-αν ληφθεί απόφαση από κάποιον εκλεγμένο αντιπρόσωπο ή όργανο(π.χ.ΣΦΙΑ) εγώ θα πειθαρχήσω φυσικά!Μέχρι τότε θα ισχύει αυτό που λέγεται εθιμικό δίκαιο το οποίο όπως σίγουρα θα ξέρεις ελλείψει θεσμοθετημένου νόμου έχει ισχύ νόμου!

-"λαοκρατία-κομμουνισμός-δικτατορία των πολλών" δεν είναι έννοιες ταυτόσημες μην τις συγχέεις.

-αν περιλούσω με καφέ π.χ το βιβλίο κάποιου είμαι διατεθειμένος να πληρώσω το τίμημα.Ατυχήματα συμβαίνουν αλλά δεν περιορίζονται με τακτικές του τύπου πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι.Εσύ αν χτυπήσεις μια πινακίδα στο δρόμο θα πρέπει να μην οδηγήσεις αυτοκίνητο ξανά;Νομίζω ότι σε μια φοιτητική κοινωνία θα πρέπει να λειτουργεί ένα κλίμα φιλιίας και συνεργάσιας.Θέλω να θεωρώ τους θαμώνες του αναγνωστηρίου ως μια παρέα κι όχι ως υπαλλήλους σε μια ιδιωτική επιχείρηση.

-δεν ήμουν ποτέ υπέρ του να ανοίξει το αναγνωστήριο παράτυπα,αλλά ο Κίττας έχει έρθει ήδη στο αναγνωστήριο κι έχει συζητήσει με τα παιδιά που διαβάζουν εκεί καθώς και με εκλεγμένους αντιπροσώπους από τις διάφορες παρατάξεις,τους οποίους ποτέ δεν τους έχω δει να διαβάζουν(πλην μερικών) στο αναγνωστήριο-αλλά έχουν άποψη για όλα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.