Jump to content

Ρητορικός Όμιλος Πανεπιστημίου Αθηνών


Recommended Posts

:) O Ρητορικός Όμιλος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου είναι πλέον πραγματικότητα!

:) Αν έχετε διάθεση για μαχητικές αντιλογίες, λεκτικούς διαξιφισμούς, γόνιμες αλλά και διασκεδαστικές συζητήσεις, τότε περάστε από τον Όμιλο μας για να το συζητήσουμε!

:) Από τις 5 Δεκεμβρίου 2005, οι προπονήσεις στο debate γίνονται κάθε Δευτέρα στις 19:00, στην οδό Αιόλου 42-44, 2ο όροφο. (Στο Μοναστηράκι, στο κτίριο του Πανεπιστημίου κοντά στον Ηλεκτρικό).

Τηλ. Επικοινωνίας :

Ειρήνη: 693-6468789

Αίας: 697-9028352

Ηλίας: 697-6143749

ΥΓ: Συζήτηση εδώ για ρητορικούς ομίλους, debate κ.α.

Άλλες ιστοσελίδες με συζήτηση για θέματα ρητορικών ομίλων:

http://www.new-dimension.gr/n-dim/forum_vi....php?48.12629.0

http://aueb.debating.net

http://hellas.debating.net

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

:) Κατ' αρχάς , ευχαριστούμε πολύ το Greekmeds για την δημοσίευση της ανακοίνωσης του Ομίλου μας!

Παραθέτω αμέσως λίγα λόγια σχετικά με τους ρητορικούς αγώνες!

:rolleyes: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ (DEBATE)

To debate είναι μια αναμέτρηση επιχειρημάτων και πειθούς. Αν και υπάρχουν πολλές μορφές του αγωνίσματος με διαφορετικά χαρακτηριστικά, η βασική ιδέα είναι η ίδια. Δύο πλευρές καλούνται να υπερασπιστούν μία θέση επάνω σε ένα επίκαιρο ζήτημα παρουσιάζοντας επιχειρήματα και αντικρούοντας τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς σε λόγους περιορισμένης διάρκειας. Το σύστημα που θα ακολουθεί ο Ρητορικός Όμιλος λέγεται «Βρετανικό Κοινοβουλευτικό» (British Parliamentary - από τη μορφή που έχουν οι συζητήσεις στο Βρετανικό Κοινοβούλιο) και είναι η μορφή των αγώνων debate στα διεθνή πανεπιστημιακά πρωταθλήματα.

B) ΤΟ ΘΕΜΑ

Ένας αγώνας γίνεται πάνω σε ένα σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα. Κάθε αμφισβητούμενος θεσμός, κάθε νέα πρόταση που η κοινή γνώμη βλέπει με επιφυλάξεις, κάθε άλυτο πρόβλημα και σημείο κριτικής του κόσμου και της κοινωνίας, οτιδήποτε εγείρει ηθικά και πρακτικά ερωτήματα στα οποία ο πολίτης πρέπει να πάρει θέση, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για συζήτηση και άρα για ένα debate. Σε έναν αγώνα το θέμα ανακοινώνεται 20 λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης και συνηθίζεται να λαμβάνει τη μορφή κοινοβουλευτικής συζήτησης (π.χ «Η Βουλή θα καταργήσει τη θανατική ποινή» ή «Η Βουλή πιστεύει ότι οι πρωταθλητές πληρώνονται υπερβολικά»). Μέσα στο χρόνο αυτό οι ομιλητές πρέπει να προετοιμάσουν την επιχειρηματολογία τους ανεξάρτητα με το τι πιστεύουν οι ίδιοι για το ζήτημα, αλλά σύμφωνα με την πλευρά που τους κληρώθηκε.

;) ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Οι κανόνες περιλαμβάνουν 4 ομάδες -δύο ομιλητών η καθεμία- ονομαζόμενες κατά παράδοση Κυβέρνηση-Συμπολίτευση (φέρουν και υποστηρίζουν τα «υπέρ» μίας πρότασης - συνήθως η αλλαγή του status quo) και Αξιωματική Αντιπολίτευση- Αντιπολίτευση (αντικρούουν την πρόταση της κυβερνητικής πλευράς). Οι ονομασίες αυτές είναι σχηματικές και δε σχετίζονται με πραγματικές πολιτικές θέσεις, καθώς οι ομάδες υποδύονται τις ομώνυμες πολιτικές οντότητες μονάχα ως προς την υποστήριξη ή όχι του θέματος. Οι ομιλητές κάθε ομάδας μιλούν εναλλάξ μέχρι και τον τέταρτο κάθε πλευράς. Οι λόγοι διαρκούν 6 λεπτά και στη διάρκεια τους όποιος είναι στο βήμα μπορεί να δεχθεί ερωτήσεις από αντιπάλους.

:D Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

Στο τέλος του αγώνα η κριτική επιτροπή βαθμολογεί κάθε ομάδα και κάθε ομιλητή για να αναδείξει τον νικητή. Σε ένα αγώνα αντιλογίας δεν κρίνεται ποια άποψη είναι πιο ορθή, αλλά ποιος ομιλητής υπερασπίστηκε καλύτερα τη θέση που του κληρώθηκε. Με βάση αυτό, οι κριτές αποφασίζουν, ποια ομάδα εκπλήρωσε καλύτερα το ρόλο της, έφερε τα καλύτερα τεκμηριωμένα επιχειρήματα αντικρούοντας τα επιχειρήματα των άλλων και ποιοι ομιλητές είχαν τον καλύτερα δομημένο και πιο ενδιαφέροντα λόγο θέτοντας καίριες ερωτήσεις. Η ομάδα που συγκεντρώνει τα πιο πολλά θετικά σημεία είναι η νικήτρια. :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παίδες σόρρυ που γίνομαι ανιαρός..

Ο ρητορικός όμιλος είναι με την μορφή παιχνιδιού; ή με την μορφή μαθήματος για την βελτιοποιηση της ρητορικής μας ικανότητας;;

Αν είναι παιχνίδι πως λειτουργεί;; δημιουργώ μια ομάδα; διαλέγω αρχηγό κ έχομαι;;

Και αν δεν είναι παιχνίδι;;

Τοτε τί; πληρώνω καποιο ποσο για την εγγραφή μου στον όμιλο;

Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον κ θα ήθελα πληροφορίες!! :)emrose

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παίδες σόρρυ που γίνομαι ανιαρός..

Ο ρητορικός όμιλος είναι με την μορφή παιχνιδιού; ή με την μορφή μαθήματος για την βελτιοποιηση της ρητορικής μας ικανότητας;;

Αν είναι παιχνίδι πως λειτουργεί;; δημιουργώ μια ομάδα; διαλέγω αρχηγό κ έχομαι;;

Και αν δεν είναι παιχνίδι;;

Τοτε τί; πληρώνω καποιο ποσο για την εγγραφή μου στον όμιλο;

Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον κ θα ήθελα πληροφορίες!! :)emrose

Είναι καθαρά με τη μορφή παιχνιδιού μέσω του οποίου όμως βελτιώνεις κ τις ρητορικές σ ικανότητες!Δεν υπάρχουν καθηγητές!Κριτές είναι κατά περίσταση οι εμπειρότεροι από μας αλλά είμαστε κ εμείς φοιτητές.Τίποτα παραπάνω.Επομένως μην τρομάζεις!

Δεν έχουμε ούτε απουσιολόγια(τι θυμίζω!...) :wacko: ούτε εξετάσεις :huh: .Κάνουμε debate γύρω από ένα θέμα τηρώντας ορισμένους κανόνες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν κάνουμε την πλάκα μας μέσα στον αγώνα :rolleyes: ή ότι η κριτική δεν αντέχεται B) .Το κλίμα είναι ανάλαφρα σοβαρό...Ομάδα δε χρειάζεται να δημιουργήσεις.Έρχεσαι στη συνάντησή μας,γνωριζόμαστε,σ δίνουμε ή διαλέγεις τις πρώτες φορές κάποιον παλιό για συμπαίκτη για να σε βάζει στα κατατόπια σιγά-σιγά κ that's all.Ακόμη κ με παρέα να έρθεις,μάλλον θα σας βάλουμε σε διαφορετικές ομάδες κ για να έχει περισσότερο σασπένς αλλά κ για να έχετε βοήθειες από εμπειρότερους.Αυτό που περιγράφεις για δημιουργία ομάδας,επιλογή αρχηγού,κλπ ισχύει για όταν έχει προγραμματιστεί κάποιο τουρνουά όπου όλα είναι πιο επίσημα.Τα τουρνουά όμως δεν είναι εβδομαδιαία αλλά γίνονται 1 ή 2 φορές το χρόνο.Κάτι τέτοιο όμως είναι άσκοπο να το συζητάμε εξ αποστάσεως ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχεις δοκιμάσει καν να συμμετάσχεις σε μια από τις "προπονήσεις"μας,φίλε Alban!

Προφανώς για πληρωμές ούτε λόγος emofftopic .Δεν έχουμε ούτε θέλουμε να έχουμε κάποιο κέρδος.Είναι το hobby μας αυτό που κάνουμε.Σίγουρα υπάρχουν κάποια λειτουργικά έξοδα του Ομίλου αλλά προσπαθούμε να τα καλύψουμε με άλλους τρόπους κ όχι επιβάλλοντας πληρωμές σε άτομα που έχουν το ίδιο hobby με μας η που ενδιαφέρονται να μάθουν ποιο είναι στο κάτω-κάτω το hobby μας. Όταν πχ κάποιος μαζεύεται με την παρέα του κάθε βδομάδα για μπάλα,θεσπίζει κ πληρωμές για να μπει κ κάποιος άλλος που θέλει στην παρέα;Σε περιμένουμε λοιπόν στις συναντήσεις μας για ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

CU there! emcolgate

:) Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία κ ευτυχία!!!

emsos Σας γνωστοποιούμε ότι ο Όμιλος ξεκινάει κ πάλι τη δράση του με λίγα κιλά παραπάνω αλλά κ πολύ μεγαλύτερη διάθεση για σκληρό debate τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τη γνωστή ώρα, στο γνωστό μέρος. Σας περιμένουμε όλες κ όλους μετά χαράς!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:D Συγκλονιστική πραγματικά ήταν η πρώτη συνάντηση του Ρητορικού Ομίλου για το 2006, τη Δευτέρα 9-01! Φαίνεται πως το διάστημα των διακοπών που μεσολάβησε ήταν καταλυτικής σημασίας γιατί όλοι περίμεναν πώς κ πώς να ξανακάνουν debate κάτι που ώθησε τους συμμετέχοντες στον αγώνα του debate να τα δώσουν όλα.

Το θέμα ήταν εξαιρετικά πρόσφορο για μεγάλη μάχη. Συγκεκριμένα η διατύπωσή του είχε ως εξής: η Καθολική Εκκλησία πρέπει να επιτρέψει τη χρήση προφυλακτικών στο πλαίσιο του αγώνα για την καταπολέμηση του HIV/AIDS.

Όντως αμφίρροπο το θέμα, όπως κ κάθε θέμα που επιλέγεται για debate. Το συγκεκριμένο θέμα όμως αποτέλεσε πετυχημένη επιλογή κ για έναν ακόμη λόγο: συνδύαζε κ παρέπεμπε σε γνώμες κ γνώσεις από πολλούς τομείς όπως κοινωνία, ηθική, θρησκεία, υγεία, ακόμη κ οικονομία-πολιτική καθώς το Βατικανό είναι γνωστό για την παγκόσμια δύναμή του τόσο πολιτικά όσο κ οικονομικά.

Διχασμένο ήταν το κοινό πριν τον αγώνα, διχασμένο παρέμεινε κ μετά καθώς δεν υπήρξε αισθητή νίκη κάποιας ομάδας. Ούτε οι κριτές δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν ποια ομάδα ή έστω ποια θέση επικράτησε τελικά. Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν κ από τις δυο πλευρές ήταν καλά δομημένα, σαφή κ δύσκολα αντικρούονταν από τους αντιπάλους.

:( Κρίμα που δεν παρευρέθηκαν ακόμη περισσότεροι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν έναν τέτοιο αγώνα, ορισμό του σωστού debate. Ενδεικτικό είναι ότι οι θεατές ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα ;) μετά από κάθε ομιλία ενώ σε ένα μικρό ανεπίσημο gallop που πραγματοποιήθηκε μετά τον αγώνα μεταξύ των επισκεπτών-θεατών κανείς δεν ήταν σίγουρος για το τι πρέπει να ισχύει τελικά.

:rolleyes: Συγχαρητήρια στους παίκτες των ομάδων που μας προσέφεραν τόσο υλικό για συζήτηση κ αμφισβήτηση. Στην επόμενη συνάντηση του Ομίλου ευχόμαστε να υπάρχουν ακόμα περισσότεροι επισκέπτες να δουν από κοντά τι είναι το debate αλλά κ νέα ταλέντα που θα ταράξουν τα νερά των εφησυχασμένων emkafes έμπειρων παικτών. emgoal

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ζητω συγγνωμη αν μπαχαλευω το τοπικ και καταλαβα οτι δεν κρινεται ποια αποψη εινα σωστη και ποια οχι,αλλα μονο η ποιοτητα των επιχειρηματων...

Απλα ειμαι πολυ περιεργος να ακουγα εστω και ενα επιχειρημα υπερ της στασης της καθολικης εκκλησιας που τηρει στο ζητημα,τουλαχιστον μεχρι τωρα...Παντως τα παιδια που επιχειρηματολογουσαν εναντιον της χρησης πρεπει να ηταν πολυ δεινοι ρητορες,για να καταληξει αμφιρροπο το αποτελεσμα...Σημειο των καιρων μαλλον...Απο ποτε η κοινη λογικη υπερτερει της ρητορειας?Μαλλον ποτε...Παντως μου κεντρισατε το ενδιαφερον και ισως περασω καμια βολτα απο τις συγκεντρωσεις σας...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ζητω συγγνωμη αν μπαχαλευω το τοπικ και καταλαβα οτι δεν κρινεται ποια αποψη εινα σωστη και ποια οχι,αλλα μονο η ποιοτητα των επιχειρηματων...

Απλα ειμαι πολυ περιεργος να ακουγα εστω και ενα επιχειρημα υπερ της στασης της καθολικης εκκλησιας που τηρει στο ζητημα,τουλαχιστον μεχρι τωρα...Παντως τα παιδια που επιχειρηματολογουσαν εναντιον της χρησης πρεπει να ηταν πολυ δεινοι ρητορες,για να καταληξει αμφιρροπο το αποτελεσμα...Σημειο των καιρων μαλλον...Απο ποτε η κοινη λογικη υπερτερει της ρητορειας?Μαλλον ποτε...Παντως μου κεντρισατε το ενδιαφερον και ισως περασω καμια βολτα απο τις συγκεντρωσεις σας...

Χαιρομαστε για το εδιαφέρον σου φίλε ariane παρά την έντονη αμφισβήτηση που διακρίνεται να έχεις.Δεν μπαχαλεύεις τίποτα.Αρχικά να ικανοποιήσω την περιέργειά σου. B) Επιχείρημα 1:η Καθολική Εκκλησία κ γενικότερα ο Χρστιανισμός συνδέονται με μια συγκεκριμένη παράδοση κ η αθέτηση βασικών αρχών τους στις οποίες υπακούουν εδώ κ αιώνες θα ήταν ανέντιμο αλλά κ ασυνεπές σε βάρος αυτών που τις υπερασπίστηκαν μέχρι θανάτου.Κ αυτοί οι τελευταίοι είναι εκκατομύριοι.Επομένως σεβασμός στις αρχές κ αξίες που δίδαξε πρώτος ο Χριστός. B) Επιχείρημα 2:το AIDS μεταδίδεται κατά κανόνα στις προγαμιαίες κ στις εξωγαμιαίες σεξουαλικές συνευρέσεις κ όχι μέσα στο γάμο.Έτσι δε θα έχει καμία διαφορά να επιτρέψει η Καθολική Εκκλησία τη χρήση προφυλακτικού.Κ αυτό γιατί όποιος "πιστός" παρακούει την προτροπή για σεξουαλική συνεύρεση μόνο εντός γάμου, το μόνο που δε θα σκεφτεί την ώρα που αμαρτάνει θα'ναι:ωχ να μη χρησιμοποιήσω προφύλαξη γιατί δεν το επιτρέπει η Εκκλησία.Όπως επιλέγει να "παραστρατήσει" το ίδιο εύκολο θα'ναι να το κάνει κ σε κάτι άλλο πολύ πιο απλό.Επομένως το θέμα δεν είναι να το επιτρέψει η Εκκλησία αλλά να υπάρξουν ενημερωτικές καμπάνιες από την Πολιτεία.Ο ρόλος της Εκκλησίας έχει τελειώσει από τη στιγμή που κάθε ελεύθερος άνθρωπος έχει επιλέξει να απατήσει τη γυναίκα του ή να έχει ολοκληρωμένες προγαμιαίες σχέσεις.

:) Αυτά είναι ενδεικτικά δυο από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν.Όντως τα παιδιά που επιχειρηματολογούσαν στο κατά είναι καλοί ρήτορες <_< αν κ νομίζω ότι μόνο φαινομενικά ήταν πιο δύσκολη η θέση τους.Δεν ήταν απλή ρητορεία να υποστηρίξεις κάτι που πρεσβεύει κοτζάμ Βατικανό αλλά κ την Ορθόδοξη Εκκλησία-παρ'ότι δεν έχει πάρει πρόσφατα κάποια θέση επί του θέματος.Αυτά.

Θα σε περιμένουμε σε κάποια από τις συναντήσεις μας.Προσοχή όμως.Θα υπάρξει ανακοίνωση για το πότε ακριβώς θα είναι.Γενικά είναι εβδομαδιαίες οι συναντήσεις αλλά επειδή κ εμείς φοιτητές είμαστε κ έχουμε εξεταστικές αναβάλλουμε την επόμενη συνάντησή μας για κάποιο διάστημα. :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μαλιστα...Προφανως τα 2 ανωτερω επιχειρηματα εχουν βαση,με την εξης συνθηκη,η οποια ελπιζω να εγινε σαφης στην αρχη των συζητησεων σας:

Οτι δηλαδη δεχομαστε πως ΕΣΤΩ μια κοινωνια οπου ενας θεσμος οπως η Καθολικη Εκκλησια νομιμοποιειται να εχει αποψη πανω σε ενα τετοιο θεμα,που απτεται της δημοσιας υγειας,αλλα και τη δυναμη να την επιβαλει...Γιατι χωρις αυτην τη διευκρινιση,η ολη συζητηση μου φαινεται καπως εωλη,εκτος και αν προγραμματιζετε καποια αλλη συζητηση σχετικα με τη συνθηκη που προανεφερα,η οποια κατα τη γνωμη μου μαλλον θα επρεπε να προηγηθει της συναντησης της Δευτερας...

Και αν μου επιτρεπετε να διορθωσω μια ανακριβεια που διαπιστωσα στο πρωτο επιχειρημα...Ποτε δεν εκανε λογο ο Χριστος για προγαμιαιες σχεσεις,πραγμα φυσιολογικο αν σκεφθουμε τι ακριβως πιστευε ο τοτε κοσμος σχετικα με τη γεννηση του...Και κακως,κακιστα οι αποψεις του θεσμου που τον "εκπροσωπει" επι της γης παρουσιαζονται σαν αποψεις του Χριστου...Αλλα μαλλον ηταν αχρειαστη η διαπιστωση μου,γιατι σιγουρα θα βρεθηκε καποιος να αντικρουσει μια τετοια παραποιηση της αληθειας...

Οσον αφορα το δευτερο επιχειρημα,ουτε αυτο μπορω να πω οτι με ικανοποιησε...Οταν δηλ. παιρνει καποιος σα δεδομενο πως η χρηση του προφυλακτικου ειναι σπανια εντος του γαμου...Γιατι ετσι δεχομαστε ειτε οτι σεξουαλικες σχεσεις δεν υφιστανται εντος γαμου ειτε οτι οι παντρεμενοι προτιμουν να χαπακωνεται η γυναικα τους με αντισυλληπτικα(με ολες τις παρενεργειες τους) ειτε καταφευγουν σε αλλες μεθοδους που "ευλογει" η εκκλησια...Να σημειωσω οτι αναφερομαι στις περιπτωσεις που τα ζευγαρια κανουν τον οικογενειακο προγραμματισμο τους στηριζομενα στη λογικη και οχι στο "ο,τι πει ο Θεος"...

Ελπιζω οι παρατηρησεις μου να μην εκληφθουν ως εξυπναδα,ειλικρινα δεν ηθελα να ειρωνευτω η να επιβαλλω την αποψαρα μου...Ουτε να μειωσω στο επιπεδο ενος σχολιου στο ιντερνετ την οργανωμενη προσπαθεια σας...Απλα μου δημιουργηθηκαν καποια ερωτηματικα ειτε σχετικα με το συντηρητισμο του ακροατηριου σας ειτε με τη δεινοτητα των παιδιων που αντιταχθηκαν στην επισημη θεση του Βατικανου...Αν ομως το τελικο αμφιρροπο αποτελεσμα ηταν οντως επακολουθο ισχυροτερων,ευχομαι, επιχειρηματων απο αυτα που μου παραθεσατε και οχι προσωπικων αποψεων των κριτων,τοτε πραγματικα η περιεργεια μου ενταθηκε για τα καλα!

Καλη επιτυχια στην προσπαθεια σας και να μας ενημερωνετε για τις συζητησεις σας σε αυτο το τοπικ!Ισως να αποτελεσουν αφορμη για ενδιαφεροντες διαξιφισμους και εδω,στο βαθμο που το επιτρεπει βεβαια το απροσωπον του μεσου!

Τροποποιήθηκε από arianos
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

<_< Λοιπόν, παίδες, ενδιαφέρουσα η ιδέα της συγκρότησης τέτοιου ομίλου και κατ΄επέκταση μεγάλη επιτυχία και η υλοποίησή της. Επειδή έτυχε να ασχοληθώ με το όλο νταραβέρι στη Γ΄Λυκείου και έχω καλή εμπειρία του θέματος της Αντιλογίας μετ΄επιχειρημάτων, θεωρώ πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο ότι η φοιτητική νεολαία των ελληνικών ΑΕΙ-..., ασχολείται μ΄αυτό το ζήτημα, έστω και με μια αυξημένη δόση χιούμορ, συνοδευόμενη από καλή διάθεση για έναν ελεύθερο χρόνο, πλούσια και εποικοδομητικά ξοδεμένο.

Πληροφοριακά, ήθελα αν είναι δυνατόν, να μάθω αν κάποιο από τα παιδιά που συμμετέχουν στην οργάνωση τούτου του σκηνικού, είναι από Πάτρα?!!!!!!!Έχω βάσιμες υποψίες για ένα συγκεκριμένο άτομο και θα ήταν ενδιαφέρον να επιβεβαιωθούν?!!!!

Αναμένω μια απάντηση των υπεύθυνων του όλου story??!!

Τα σέβη μου!

:splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

<_< Λοιπόν, παίδες, ενδιαφέρουσα η ιδέα της συγκρότησης τέτοιου ομίλου και κατ΄επέκταση μεγάλη επιτυχία και η υλοποίησή της. Επειδή έτυχε να ασχοληθώ με το όλο νταραβέρι στη Γ΄Λυκείου και έχω καλή εμπειρία του θέματος της Αντιλογίας μετ΄επιχειρημάτων, θεωρώ πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο ότι η φοιτητική νεολαία των ελληνικών ΑΕΙ-..., ασχολείται μ΄αυτό το ζήτημα, έστω και με μια αυξημένη δόση χιούμορ, συνοδευόμενη από καλή διάθεση για έναν ελεύθερο χρόνο, πλούσια και εποικοδομητικά ξοδεμένο.

Πληροφοριακά, ήθελα αν είναι δυνατόν, να μάθω αν κάποιο από τα παιδιά που συμμετέχουν στην οργάνωση τούτου του σκηνικού, είναι από Πάτρα?!!!!!!!Έχω βάσιμες υποψίες για ένα συγκεκριμένο άτομο και θα ήταν ενδιαφέρον να επιβεβαιωθούν?!!!!

Αναμένω μια απάντηση των υπεύθυνων του όλου story??!!

Τα σέβη μου!

:splaaaats:

B) Θα μπορούσαμε να στο αφήσουμε για κίνητρο να έρθεις κάποια στιγμή στις συναντήσεις μας κ να διαπιστώσεις αυτό που ρωτάς ιδίοις όμμασι αλλά ίσως η απάντηση αυτή καθ΄εαυτή να σ κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο.Η απάντηση είναι πως ναι,είναι κ ένας Πατρινός :D στους βασικούς συντελεστές.Μιας κ έχεις ασχοληθεί πάντως με debate θα σε περιμένουμε με μεγάλη περιέργεια σε κάποια συνάντηση.΄Έχε το νου σου πότε θα βγάλουμε ανακοίνωση για επανέναρξη της δράσης του Ομίλου. :antegeia: Χαρήκαμε έστω κ για την ηλεκτρονική γνωριμία!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:P<_<<_< Με προβληματίσατε πάντως ! Ευχαριστώ για την ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση και θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να ανταποκριθώ. Χαιρετισμούς στον πατρινόπαι, που έχω βάσιμες υποψίες ότι είναι ο Αίας????!

Καλές αντιλογίες !

Τα σέβη μου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Την Δευτέρα λειτουργούμε;;;;;;;;;;;;;; emquestionemquestionemquestion Πολυ ψήνομαι να περάσω..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

B) Ο Όμιλος έχει πέσει σε κώμα :mellow: λόγω εξεταστικής. Πιστεύουμε κ ελπίζουμε ότι θα επανέλθει περί τα μέσα-τέλη Φλεβάρη!Κ μάλιστα επιφυλλασόμαστε για ..εκπλήξεις!!! :blink:

:P<_<<_< Με προβληματίσατε πάντως ! Ευχαριστώ για την ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση και θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να ανταποκριθώ. Χαιρετισμούς στον πατρινόπαι, που έχω βάσιμες υποψίες ότι είναι ο Αίας????!

Καλές αντιλογίες !

Τα σέβη μου

Ο ψαγμένος φαίνεται... Πέφτει μέσα κ στις υποψίες του! emdots

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Kαλησπέρα και καλο μας μήνα!

Αίας εδω! :)

Ο Ομιλος θα αρχισει παλι τη λειτουργία του περι τα μεσα Φεβρουαρίου.

Θα υπαρξει σχετική ανακοινωση και απο αυτο το τοπικ!

Συνάδελφε (φοιτητή) kollia, εχουμε συναντηθει σε καποιον αγώνα; θύμισέ μου!

Υ.Γ. Η ΕΤ-1, καθε Σάββατο στις 22.00, προβάλλει την εκπομπή Λογομαχίες.

Προκειται για μια καλη απεικονιση του αγωνισματος , προσαρμοσθεντος βεβαια στις τηλεοπτικες αναγκες (βραχυτεροι χρονοι ομιλιων, κριτικη που δεν εστιαζει παντα στα επιχειρηματα..., κλπ).

Εχει ηδη προβλήθει ενα επεισοδιο των Λογομαχιων , με θεμα αν πρεπει να επιτραπει η ευθανασια.

Μεσολαβησαν 2 εβδομαδες που δεν επαιξε η εκπομπη, λογω εκτακτων μεταδοσεων...

Απο αυτο το Σάββατο, θα παιζει κανονικά, με πολλα ενδιαφεροντα θεματα.

Καθε επεισοδιο ειναι ενας αγωνας, εχει συνολικα 12 επεισοδια, στο πλαισιο ενος πρωταθλήματος.

Στην εκπομπη, συμμετεχουν και μελη του Ρητορικου Ομιλου, οπως ο ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΟΣ!! :):):)

(Ειναι το παιδι απο τις "Δυτικες Συνοικίες", ετσι λεγεται η ομαδα στην οποια παιζει!!!!)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

undefined

Θανάσης, Δήμος, Νόρα, Νίκος, Ηλίας και η γράφουσα ... Διευκόλυνα τη μνήμη σας μήπως ?

Τροποποιήθηκε από kollias
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emsos Επιτέλους, συνάντηση του Ομίλου εν όψει…

Από την προσεχή Δευτέρα 20-2 και κάθε Δευτέρα ο Όμιλος προσκαλεί και προκαλεί τους απανταχού της Αττικής debaters να κονταροχτυπηθούν B) και πάλι πάνω σε επίκαιρα θέματα στα πλαίσια πάντα των κανόνων του βρετανικού κοινοβουλευτικού συστήματος.

emarright Προσοχή: η αντιπαράθεση θα είναι μόνο λεκτική <_< , μη σκάσει κανείς μύτη με στολή ξιφομάχου!!! :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κρίμα που δεν έχω ελεύθερα τα απογεύματα πια ... αλλά δε θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο και εδώ στο forum? Θέλω να πω, μέσα σε τόσα topics όπου ΔΕ γίνεται συζήτηση (για να το θέσω ευγενικά) δε θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες συζητήσεις κανονικές και πολιτισμένες? Τουλάχιστον για όσους δε θα μπορέσουν να έρθουν να το δουν από κοντά ... emno

Τροποποιήθηκε από milktray
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κρίμα που δεν έχω ελεύθερα τα απογεύματα πια ... αλλά δε θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο και εδώ στο forum? Θέλω να πω, μέσα σε τόσα topics όπου ΔΕ γίνεται συζήτηση (για να το θέσω ευγενικά) δε θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες συζητήσεις κανονικές και πολιτισμένες? Τουλάχιστον για όσους δε θα μπορέσουν να έρθουν να το δουν από κοντά ... emno

Πολιτισμενη συζητηση και greekmeds ειναι εννοιες ασυμβατες τον τελευταιο καιρο και οχι μονο,φιλη μου :P !!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αύριο, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, θα λάβουν χωρα οι τελικοι αγώνες Διττών Λόγων , που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτικη Εταιρεία και στους οποιους μετέχουν ιδιωτικα και δημόσια σχολεία της Αττικής!

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 3.30 μμ , και θα διεξαχθούν στη Στοά του Βιβλίου!

και ειναι ανοικτοι στο κοινό!

Μέλη του Ρητορικου Ομίλου του Πανεπιστημίου Αθηνών μετέχουν, ως κριτές των διαγωνιζομένων μαθητών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το επόμενο Σαββατοκυριακο, 11 και 12 Μαρτίου , θα πραγματοποιηθει το πρωταθλημα Ρητορικής και Επιχειρηματολογίας , που διοργανωνει ο Ρητορικος Ομιλος της ΑΣΟΕΕ.

Θα διεξαχθουν 5 προκριματικοι αγωνες (Σαββατο, καθως και Κυριακη πρωι) , ημιτελικος και τελικος (Κυριακή).

Το πρωταθλημα θα λαβει χωρα στις αιθουσες της ΑΣΟΕΕ.

Οι ομαδες θα ειναι διμελεις - οι κανονες εκτιθενται λεπτομερως ανωτερω.

Δηλώσεις συμμετοχής στο :694-6469982 Χαρά

και στο : 697-9451177 Αθηνά

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...

ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ συνεχίζει και φέτος τις δραστηριότητές του στο Πανεπιστήμιό μας!!!

Έχεις άνεση στον προφορικό λόγο και θέλεις να εξασκηθείς στην τεχνική ανάπτυξης και αντίκρουσης επιχειρημάτων ;

Θέλεις να γίνεις ένας δεινός ομιλητής και ένας άριστος συνομιλητής ;

Θέλεις να γνωρίσεις από κοντά το debate, ένα hobby, στο οποίο έχουν διακριθεί όλοι οι ηγέτες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής ;

Έλα να προπονηθείς, να συναγωνισθείς και να …διακριθείς!!!

Ο ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ θα αποτελέσει και φέτος πεδίο σφοδρών λογομαχιών emhelp για κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά και άλλα θέματα της επικαιρότητας στο πλαίσιο των κανόνων του debate.

emsos Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις-προπονήσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2006 και ώρα 19.00 και θα πραγματοποιούνται στην οδό Αιόλου 42-44, στο Μοναστηράκι, στο κτίριο του Πανεπιστημίου κοντά στο σταθμό, κάθε Πέμπτη.

Για άμεση επικοινωνία: emdots

Αίας τηλ. 6979028352

Βάσω τηλ.6942905237

Ηλίας τηλ.6973247043

debate.uoa@gmail.com

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σήμερα στις 7.00 ο Ρητορικός Όμιλος ξεκινάει δράση... Όσοι πιστοί του debate προσέλθετε!!! emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.