Jump to content

Κλινικες 6ου ετους- Εμπειριες,Σχολια


penguin

Recommended Posts

Με αφορμη την κληρωση για τις κλινικες του 6ου που θα γινει αυτή την εβδομαδα,
αν θελετε μοιραστειτε λιγο την εμπειρια σας…

Ποιες κλινικες είναι οι καλυτερες, οι χειροτερες, οι πιο στριφνες…σε Παθολογια, Χειρουργικη, Παιδιατρικη…

Ποιον θεωρειτε τον ιδανικο συνδυασμο κλινικων για το 6ο ετος? Ποιοι είναι οι πιο τυχεροι και ποιοι οι πιο ατυχοι?

Κάθε σχολιο ευπροσδεκτο…

Τροποποιήθηκε από Comfortably Numb
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο ιδανικός συνδυασμός: Παθολογία:Κατσιλάμπρος (αν και Δημόπουλος είναι επίσης πολύ καλή κλινική όχι εύκολη αλλά ιδανικός συνδυασμός συνενοήσιμων σχετικά ανθρώπων και καλού μαθήματος και ωραίων περιστατικών στους θαλάμους και εξετάσεων που παλεύονται) - Χειρουργική: Πέρρος (λένε ότι είναι η πιο εύκολη) / το Ιπποκράτειο είναι καλή κλινική: όχι δύσκολη όχι καφενείο, μαθαίνεις χωρίς να αγχώνεσαι και σε αφήνουν να δεις αρκετά χειρουργεία- Ψυχιατρικές: στη μία παίρνουν απουσίες, στην άλλη(Δαφνί) όχι, εξετάσεις δίνετε όλοι στο Αρεταίειο έτσι και αλλιώς, το καινούριο βιβλίο πάρα πολύ καλό και απλό και δεν πλατιάζει, αν διατηρηθεί το σύστημα με τα πολλαπλής επιλογής στις εξετάσεις που ίσχυσε φέτος θα είστε πολύ τυχεροί) - Παιδιατρικές: καμία δεν είναι εύκολη, αλλά τυχεροί είναι όσοι κληρωθούν στο Αγλαϊα, γιατί τα προφορικά του Αγία Σοφία απλά δεν παλεύονται.

Άτυχοι? Μουτσόπουλος παθολογία και Αγία Σοφία παιδιατρική.

Αλλά: Όσα λέγονται είναι πολλές φορές υπερβολικά.

Έπειτα ο καθένας έχει εμπειρία από τις δικές του κλινικές μόνο και είναι ανθρώπινο να θεωρούμε ότι εμείς τύχαμε σε πιο δύσκολα και οι άλλοι οι τυχεροί στα εύκολα και να γκρινιάζουμε. Μόνο που αυτό είναι ασφαλής τρόπος να περάσετε μαύρο 6ο έτος..

ΟΚ είναι δύσκολη χρονιά και θα έχετε πολύ διάβασμα και αρκετό άγχος (θα πάρω πτυχίο το καλοκαίρι? ή πως στο καλό βρέθηκα να χρωστάω τόσα μαθήματα στο 6ο έτος? - το 90% των εκτοετών υπάγεται συνήθως σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες) αλλά τίποτα δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται. Ακόμη και αν κληρωθείτε στις δύσκολες κλινικές κάθε χρόνο κάποιοι κληρώνονται σε αυτές και παίρνουν μια χαρά πτυχίο στο τέλος.

Οπότε προσδεθείτε και...απολαύστε την πτήση σας. Άλλωστε τελευταία χρονιά που είστε όλοι μαζί!

Τροποποιήθηκε από Comfortably Numb
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γυναικολογία Κρεατσά είναι πολύ καλή περίπτωση κατά τη γνώμη μου. Μπορεί να είναι σπαστικοί, μπορεί να είναι βασανιστικά τα προφορικά τους, μπορεί να ξυπνάς χαράματα και να είσαι απίκο για ώρες, αλλά και βλέπεις και μαθαίνεις... και περνά το 95%.

Χειρουργική Καρατζά είναι παραλία. Αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο, τα ξύνεις με τη τσουγκράνα και περνάς σχετικά άνετα. Αρνητική εμπειρία στο σύνολό της, γιατί πραγματικά δεν κάνεις τίποτα για 3 μήνες.

Παιδιατρική είναι χέσε μέσα και οι 2. Τι να πούμε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μουτσό δεν σε κόβουν. Θέλει διάβασμα και βαθμό δεν παίρνεις, αλλά δεν κόβουν γενικά. Επίσης, αν ξεσκιστείς κατά την διάρκεια του τριμήνου, μπορεί να περάσεις χωρίς εξετάσεις. Σαν γενικός κανόνας, περνάνε χωρίς εξετάσεις πιο πολλοί το πρώτο τρίμηνο και λιγότεροι το τρίτο.

Αγ Σοφία μην ακούς ό,τι λέγεται για τα προφορικά. Προφανώς και θέλει διάβασμα το μάθημα, δεν είναι εύκολο και έχει μεγάλη ύλη, αλλά ρωτάνε φυσιολογικά πράγματα με πολύ καλό κλίμα. Η ίδια η κλινική είναι σχετικά ενδιαφέρουσα. Τρίτες και Πέμπτες έχει κάτι για ειδικευόμενους, υποχρεωτικά και για φοιτητές που κόβεις φλέβες.

Αντσακλή υπάρχει ένα τρομερό κλίμα τρομοκρατίας. Απαίσιο μάθημα, χωρίς ενδιαφέρον, χάλια αίθουσα, πολύ υφάκι από τους προφέσορες. ΧΑΛΙΑ. Εξετάσεις, Λουτράδης είναι θεός, Μηλίγγος θα έκοβε και τον εαυτό του, Αντσακλής στο τρίμηνο μου δεν εξέτασε, αλλά έχει πολύ κακή φήμη, Για τους εξεταστές της πρωτης μέρας, φρόντισε να μάθεις την προηγούμενη μέρα που έχεις κληρώσει και διάβασε πολύ καλά τα σοσ που κυκλοφορούν για τον συγκεκριμένο. Ανάλογως των συνθηκών, η κλινική είναι πολύ τσεκούρι. (Τα χριστούγεννα, κόπηκε ένα τεράστιο ποσοστό γιατί του ζήτησαν 2 εβδομάδες διακοπές. Μην τον τσαντίζετε)

Ψυχιατρική είναι καλά γενικά. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερο να πας Δρομοκαϊτειο. Ναι έχει παρουσίες, αλλά είναι μόνο 9-12.00 και είναι τρομερά ενδιαφέρον και σπας καλή πλακα και με την καθηγήτρια που έχει καλή αίσθηση του χιούμορ. Είναι μεγάλη εμπειρία και συνιστώ να μην τη χάσεις.

Ιατροδικαστική δεν έχω κάνει ακόμα, οπότε δεν ξέρω

Τροποποιήθηκε από Comfortably Numb
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Και εγώ όταν είχα κληρωθεί Κατσιλάμπρο είχα ακούσει τα καλύτερα!

Όμως είναι αλήθεια ότι έχει πολύ τρέξιμο το τρίμηνο στην κλινική αυτή σε αντίθεση με άλλες. Αυτό εξαρτάται και από τον επιμελητή που θα πέσεις όπως αναφέρθηκε από άλλο συνάδελφο πιο πάνω.
Γενικά επικρατούν έντονοι ρυθμοί,ο καθηγητής κάνει συχνά επισκέψεις,οι εφημερίες είναι αρκετές και πολύωρες...πάντως μπορώ να πω πως μαθαίνεις αρκετά πράγματα.
Η καλή του φήμη αφορά τις εξετάσεις:τουλάχιστον στη δική μας σειρά οι υπόλοιπες κλινικές αποδείχτηκαν πιο απαιτητικές!
Πάντως έχει σημασία να έχει καλή εικόνα η σειρά,όχι απαραίτητα σε επίπεδο γνώσεων,αλλά κυρίως στα τυπικά (να σε βλέπει ο καθηγητής,να παίρνεις ιστορικά κλπ)

Άντε και καλή διασκέδαση!!!!

Τροποποιήθηκε από Comfortably Numb
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Πριν από έναν χρονο ημουν αρκετα μπερδεμενη και αγχωμενη και με βοηθησατε με τις συμβουλες σας…Φετος, ειπα να βοηθησω κι εγω τους επομενους μοιραζομενη τις εμπειριες μου από τις κλινικες του 6ου…

Καταρχην, να πω ότι θεωρω οτι ημουν αρκετα τυχερη γιατι ξεκινησα με Παιδιατρικη ως πρωτη κλινικη…Βοηθαει γιατι εχεις αρκετες δυναμεις να διαβασεις στην αρχη της χρονιας και γιατι ακομη και να παει κατι στραβα, εχεις κι άλλες εξεταστικες για να δωσεις σε αντιθεση με το αν την εχεις στο τελος…Χωρις αυτό να σημαινει ότι κοβονται τοσοι πολλοι…Ημουν στο Αγλαια…Στους θαλαμους το ποσα εβλεπες ειχε σχεση με το πού τυχαινες…Ημουν στο 2ο οροφο και ηταν αρκετα βαρετα…Καλο είναι παντως να κυνηγησεις κι εσυ να δεις μερικα παιδια κι ας μην ενδιαφερεσαι για Παιδιατρικη γιατι είναι πολύ πιο ευκολο να τα μαθαινεις όταν τα διαβαζεις..κι εχει ΠΟΛΥ διαβασμα δυστυχως…Στις εξετασεις δεν ζητανε εξωπραγματικα αλλα είναι τοση η υλη που μετα βιας καποιος χωνευει τα βασικα…Εκει είναι η δυσκολια…Διαβαζουμε το νέο βιβλιο Κωνσταντοπουλου και ο Παπαδατος βοηθαει πολύ στην τελικη επαναληψη για να προσανατολιστεις και να θυμασαι τα σπουδαιοτερα..Ειναι παπαλαιωμενο ως προς τις θεραπειες..γι αυτό και θελει και σημειωσεις από το αμφιθεατρο…Αν δεν κρατατε,ζητηστε από καποιον που κραταει-είναι χρησιμες,ιδιως του Καφετζη…Οσον αφορα τις απουσιες,είναι αυστηροι με το να εχεις τις υπογραφες αλλα μπορει και καποιος άλλος να υπογραψει αρκετα ανετα.Οσον αφορα το Αγια Σοφια, από οσα ακουσα, στα προφορικα που είναι τα δυσκολα,θελουν να ακουσουν αυτά που εχουν πει στα μαθηματα και αν τα ακουσουν βαζουν και βαθμο…Στο Αγλαια, τα γραπτα ειναι το δυσκολο μερος.

Ψυχιατρικη:Στις 2 βδομαδες στο Αιγινητειο εχουν κολλημα με τις παρουσιες και ελεγχουν 2-3 φορες τη μερα…αυτό είναι το μονο κακο.Τις επομενες 2 Δαφνι ή Δρομοκαιτειο…εκει είναι πιο ελαστικα τα πραγματα…Οι εξετασεις πολύ ευκολες…Σε μας ηταν πολλαπλης και 1 αναπτυξης…Τα πολλαπλης τα μαθαινεις σε 2 μερες τελεια και άλλη μια μερα ξεφυλλισμα τις πρωτες 200 σελιδες Σολδατου…Στην αναπτυξης εννοειται αυτοσχεδιαζουμε…

Γυναικολογια: Ειχα Σαλαμαλεκη…Ναι,το ξερω είναι ο πιο ευκολος αλλα δεν μου αρεσε καθολου ως κλινικη..Οι καθηγητες μονιμως εκνευρισμενοι και ωρες-ωρες αρκετα παρανοικοι. Στους θαλαμους το απολυτο καθισιο βεβαια για τους φοιτητες..Στις εξετασεις με μετριο διαβασμα πας καλα…χωρις βεβαια να σημαινει ότι η βαθμοι πανε απολυτα αξιοκρατικα…Εχουν αγριεψει λιγο με εφημεριες και εργασια…Γενικα,είναι η πιο ευκολη γυναικολογικη αλλα από ο,τι καταλαβα , και στον Ατσαλκη που είναι ο πιο απροβλεπτος,αρκει να κανεις εργασια κι εχεις σιγουρα παρει αριστα.

Χειρουργικη.Ημουν στον Μπραμη.Μακραν η καλυτερη από πλευρας εκπαιδευσης και πολύ πολύ ευχαριστη…Απιστευτο γελιο στην επισκεψη και μαθαινεις κιολας…Ο Τουτουζας τελειος…Λεγονται διαφορα για τους ειδικευομενους αλλα δεν ειχε στην ομαδα μας καμια κοπελα προβλημα αξιο λογου(και δεν ημασταν ολες ασχημες!!!).Οι εξετασεις εχουν λογικα θεματα και είναι η κλινικη από οπου ειχα τις καλυτερες αναμνησεις…

Παθολογια.Ειχα αρχικα Οικονομοπουλο αλλα λογω αποστασης αλλαξα για Κατσιλαμπρο…Πολύ καλη κλινικη που βλεπεις να νοιαζονται για τους φοιτητες και το κλιμα είναι αρκετα οικογενειακο.Στους θαλαμους το ποσα θα μαθεις εχει σχεση με το ποσο το κυνηγησεις(όπως παντα εννοειται...). Μακρυλακης, Τοσκας, Δαικος οι καλυτεροι από τους εκπαιδευτες θαλαμων(αν δεν θες τρεξιμο αποφυγε Τοσκα αλλα αν θες να μαθεις,prepare yourself for quite a ride... )Εξετασεις λογικες…κανεις δεν εχει ιδιαιτερο προβλημα.

Ιατροδικαστικη…5 μερες που μενουν αξεχαστες…και ανυπομονουν ολοι να περασουν γρηγορα.Εννοειται το γνωστο φυλλαδιο διαβαζουμε.Μενει αξεχαστος ο τυπος με το πριονακι…

Αυτα ηταν τα απομνημονευματα μου από το 6ο ετος…Γενικα κυνηγηστε να μαθετε πολλα Παθολογια-Χειρουργικη γιατι βοηθαει απιστευτα να εχεις δει πολα περιστατικα και να εχεις παρει ιστορικα εσυ ο ιδιος…Ηταν εννοειται το πιο ενδιαφερον ετος και μαθαινεις πολύ καλα τα ατομα με τα οποια εισαι μαζι στην ομαδα(κάθε μερα για 10μηνες, 6-7 ωρες τη μερα…)Μαθαινεις πραγματα του χαρακτηρα τους που ηθελες και δεν ηθελες να μαθεις…Αλλα αναποφευκτα δενεσαι πολύ…! Thanks for the memories guys!!!


Είναι αμαρτια το γεγονος ότι πρεπει μετα να περιμενουμε τοσα χρονια για ειδικοτητα ενώ στο τελος του εκτου ετους εχεις φτασει σε ένα μαξιμουμ γνωσεων και εισαι ολο ορεξη να αρχισεις αυτό που αγαπας…Θα γινομασταν ολοι απιστευτα καλυτεροι γιατροι αν ξεκινουσαμε αμεσως.

Αυτά από μενα…Τελειωσε η σχολη και παμε για την ορκωμοσια. Αυτος είναι ο λογος που ειχα χαθει τις τελευταιες εβδομαδες. Εννοειται ότι θα συνεχισω να σας ζαλιζω εδώ στο φορουμ…Ηθελα να σας ευχαριστησω γιατι τοσα χρονια με εχετε βοηθησει υπερβολικα.Σε αυτή τη σχολη ειναι αναγκη καποιος να σου δινει καποιες κατευθυντηριες οδηγιες…Να στε καλα συμφορουμ-ιτες!

Πολλα φιλια απο αλλη μια τελειωμενη που μπαινει στην αναμονη! Θα αρχισω να συμμετεχω στα τοπικ των τελειωμενων πια...



(Σορρυ για το κατεβατο...)

Τροποποιήθηκε από Comfortably Numb
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ήθελα να γράψω για την κλινική του Πέρρου, γιατί όλοι λένε οτι είναι παραλία, και είναι κρίμα, ήθελα να αποκαταστήσω λοιπόν την τιμή της κλινικής!

Η αλήθεια είναι οτι οι μέρες περνούσαν αργάαα στην κλινική αυτή, υπήρχε μια χαλαρότητα, μια ραστώνη,αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν μάθαινες,

Πρώτον, τα χειρουργεία ήταν πάντα ανοιχτά για τους φοιτητές, ο ίδιος ο Πέρρος ερχόταν και μας παρακαλούσε να πάμε, άνοιγε και την καμερούλα που υπάρχει στο χειρουργικό τραπέζι και το βλέπαμε και σε βιντεο(!) μας εξηγούσε κιόλας, άψογα.

Δευτερον, οι ειδικευόμενοι, αν και δεν μας έδιναν και πολύ σημασία, ήταν πάντα προθυμοι να σε βοηθήσουν να πάρεις αίμα κτλ, αρκεί να πήγαινες νωρίς.

Τρίτον, οι θάλαμοι ήταν πάντα γεμάτοι ασθενεις και τα ιστορικά και όλος ο φάκελος στη διάθεσή μας να τον μελετήσουμε

Τέταρτον, τις περισσότερες φορές (εντάξει, περίπου τις μισες) μας περίμενε ο καθηγητής στο δωματιάκι για να μας κάνει μάθημα 12- 1, βέβαια επειδή δεν πατούσαμε στην κλινική και ο μέγιστος αριθμός συγκεντρωμένων φοιτητών ήταν 5-6 άτομα, είναι λογικό να μας γράφουν οι άνθρωποι.

Επίσης υπήρχαν καθηγητες π.χ.Δανιάς οι οποίοι όποτε μας έβλεπαν μας έλεγαν ελάτε να δείτε κι αυτό, ελάτε να δείτε το άλλο, χωρίς ποτέ να μας κάνουν παρατήρηση.

Τέλος οι εξετάσεις μπορεί να είχαν ΣΟΣ αλλά ήταν τα βασικά που πρέπει να ξέρει κανείς τελειώνοντας την χειρουργική, και είναι προς τιμην της κλινικής το γεγονός οτι και μας διευκολύνει αλλά και μας μαθαίνει με τον ένα ή τον άλλο τροπο πέντε βασικά πράγματα.

Γενικά ειναι άσχημο να λέμε, οτι η κλινική είναι παραλια, απλά επειδη οι άνθρωποι είναι ισορροπημένοι και δεν μας βριζουν από το πρωι ως το βράδυ όπως γίνεται σε άλλες κλινικές, και στο κάτω κατω όλους μας βόλεψε το οτι κάναμε και δυο απουσιες παραπάνω και διαβάσαμε για να περάσουμε κανένα χρωστούμενο μάθημα, εγώ πάντως τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σαν κλινική και γι' αυτούς που θέλουν να μάθουν αλλά και για όσους θέλουν να λουφάρουν.

Το σημαντικό είναι να υπάρχει μια μέριμνα για τους φοιτητές, να είναι ενημερωμένοι και συνεργάσιμοι οι ειδικευόμενοι και οι καθηγητες και απο εκεί και πέρα είναι στην ευχέρεια του καθένα το πόσο θα δουλέψει και το τι θα μάθει, γιατί αυτό που γίνεται σε άλλες κλινικές, να παίζουμε κρυφτούλι για να γλιτώσουμε την επίσκεψη ή να κοιτάμε πως θα υπογράψουμε ο ένας για τον άλλο ή ακόμα χειρότερα να κάνουμε διαγωνισμό γλειψίματος για μια απαλλαγή από τις εξετάσεις ή για έναν καλό προφορικό βαθμό είναι τουλάχιστον γελοίο. (α!και χωρις παρεξηγηση αυτό το τελευταίο, γιατι ορισμένοι όντως το αξίζουν, το 10αρι εννοώ)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εγω θα ηθελα να γραψω για τις κλινικες του καρατζα-χειρουργικη και του αντσακλη-γυναικολογια. Η κλινικη του καρατζα μου φαινετα οτι θα ειναι αυτη που θα μου μεινει ως αναμνηση.Απιστευτοι Δασκαλοι ολοι τους,μας δειχνανε και στους θαλαμους και στα χειρουργεια,τρομεροι ειδικευομενοι,μιλαμε για ΤΟ κλιμα στην αιθουσα ιατρων,ΤΟ γελιο.Αν ενδιαφεροσουνα εστω και λιγο μαθαινες,ισως η μοναδικη κλινικη που το μεσημερι δεν μου εκανε καρδια να φυγω.....

Οσον αφορα τον αντζακλη ηταν η πιο οργανωμενη κλινικη που εγω εχω περασει και με διαφορα!το προγραμμα που εβγαζαν για καθε γκρουπακι επρεπε να το τηρησουμε στην εντελεια,οποτε θελοντας και μη εβλεπες και μαθαινες.χειρουργεια,αιθουσα τοκετων,λαπαρο,καισαρικες τα παντα!με την κλινικη της ογκολογιας για μενα εκεινη με τους καλυτερους δασκαλους(βουλγαρης!!!!!).με εργασια τα πραγματα απλοποιουνται αισθητα!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τί εργασία παίζεται στον Αντσακλή? Για πείτε ρε παιδιά. Σε εμάς γιατί δεν είχε τέτοια κόλπα και μας άλλαξαν τα φώτα? Θένκς

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα σου απαντήσω εγώ για τις εργασίες Αντσακλή. Στην δική μου ομάδα ακόμα και με την εργασία δεν γλίτωνες τον πρώτο εξεταστή. Δηλαδή τελικά περνούσες από δύο. Βέβαια καμία σχέση γιατί ο πρώτος εξεταστής ήταν αυτός που είχε ασχοληθεί μαζί σου για την εργασία, οπότε οι ερωτήσεις του ήταν ψιλοτυπικές. Όσον αφορά τον Καθηγητή, η δική του εξέταση δεν ήταν και τόσο τυπική, αν και αυτό είχα ακούσει από προηγούμενες ομάδες. Δηλαδή αδιάβαστος δεν υπήρχε περίπτωση να πάς. Επέμενε πολύ στα κεφάλαια που είχε γράψει ο ίδιος (Προγεννητικός έλεγχος και Πολύδυμη Κύηση) αλλά ήταν εξασφαλισμένο οτι θα πάρεις βαθμό(Μόνο αν τον εκνέυριζες ή αν έλεγες κάτι τελείως λάθος).Ανεπιφύλακτα συνιστώ να πάρει κάποιος εργασία-θα χάσει λίγο χρόνο να ψάξει πληροφορίες και θα κουραστεί λίγο αλλά αξίζει.Εμένα πάντως οι γραμματείς μου είχαν φερθεί με μεγάλη ευγένεια (βέβαια υπέγραφα μόνο για τον εαυτό μου).

Όσον αφορά Παθολογία, ένα έχω να πω -ΠΑΓΚΑΛΗΣ ΘΕΟΣ!!!! Ο άνθρωπος καταπληκτικός, το ίδιο και τα άλλα μέλη ΔΕΠ! Πολλά περιστατικά (αρκετά αιματολογικά, στα οποία όμως μελετούσες όλη την παθολογία).Εφημερίες με δουλειά για τους εκτοετείς ενώ ήταν η πρώτη φορά που αισθανόσουν "γιατρός" γιατί είχες πραγματική επαφή με τους ασθενείς και μάλιστα είχες αναλάβει και κάποιους αποκλειστικά εσύ!Και ο προφορικός σου βαθμός (παρουσία στην κλινική ) μετράει για τον τελικό σου βαθμό. Οι εξετάσεις (4 ώρες γραπτά με 50 θέματα ανάπτυξης) κουραστικές μεν, αλλά πολύ δύσκολο εως αδύνατο να κοπείς γιατί τα θέματα είναι από ολόκληρη την ύλη, οπότε θα πρέπει να μην είχες διαβάσει ποτέ στη ζωή σου...

Χειρουργική είχα Παπαλάμπρο- το δύσκολο είναι το ωράριο- 7,00-τουλάχιστον ως τις 2,00. Αν αντέχεις το πρωινό ξύπνημα και το "υφάκι" κάποιων ειδικευομένων τότε όλα καλά. Περίπου 2 φορές την εβδομάδα μπαίνεις στο Χειρουργείο (έχουν γράψει το όνομα σου στο Πρόγραμμα, οπότε πλένεσαι και κρατάς τα άγκιστρα-κάποιες φορές είσαι πραγματικά απαραίτητος), στις Εφημερίες (1 ανά 4 ημέρες) είσαι υποχρεωμένος να είσαι παρών αλλά δεν έχει και πολλά να κάνεις, είσαι υπεύθυνος για κάποιος θαλάμους, παίρνεις ιστορικά ενώ πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα για τους αρρώστους σου για να τους παρουσιάσεις στην επίσκεψη του Καθηγητή (Τρίτη-Πέμπτη), βοηθάνε αρκετά και οι ειδικευόμενοι. Οι εξετάσεις είναι 130 πολλαπλής επιλογής, όχι και τόσο εύκολα,ευτυχώς βοηθούν λίγο οι επιτηρητές, αλλιώς...

Θα σημειώσω μόνο το εξής:Μη χάσετε ποτέ συμβούλιο ογκολογικό ή συμβούλιο περιστατικών (καταρχάς τα παρουσιάζετε εσείς οπότε πρέπει να είστε εκεί ). Θα γελάσετε με τη ψυχή σας όταν τους ακούσετε να συζητούν-διαφωνούν- Φωτόπουλος πετάει καταπληκτικές ατάκες, το ίδιο και ο Σμυρνιώτης.

Καλή επιτυχία σε όλους! Τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται! Εγω το διασκέδασα πολύ αυτή τη χρονιά. Μπορώ με βεβαιότητα να πω οτι ήταν η καλύτερη μου χρονιά! Συνειδητοποιείς τι σπούδαζες όλα αυτά τα χρόνια, ενώ παύει πια και όλη αυτή τη θεωρία! Η μόνη παραφωνία είναι το μόνιμο άγχος οτι "πρέπει να τα περάσω όλα γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ορκιστώ τον Αύγουστο!". Πάντως όλες οι έδρες και σχεδόν όλοι οι καθηγητές είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν γιατί καταλαβαίνουν το άγχος μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα παραθέσω κι εγώ την άποψή μου για τις κλινικές που παρακολούθησα στο 6ο έτος...
Παιδιατρική (Αγ. Σοφία) : Για μένα, σαφώς το πιο δύσκολο μάθημα του έκτου έτους. Μια συμβουλή, μην την αμελήσετε... Μην πάτε διαβάζοντας μόνο τον Nelson... Εγώ τον είχα διαλύσει στο διάβασμα, αλλά ρωτάνε πράγματα που δεν υπάρχουν εκεί! Οπότε, χρειάζεστε, σαφώς, τα φυλλάδια που κυκλοφορούν (με ερωτήσεις) και να ψάξετε και λίγο κάποιες σημειώσεις, ειδικά αυτά που λέει ο Κρίκος. Τώρα το αν θα μάθετε από την εκεί παρουσία σας... είναι ένα μεγάλο ζήτημα! Εγώ είχα Λαζοπούλου και Λυκοπούλου στην ΠΚ2 και έμαθα... ελάχιστα! Αν δε, πέσετε Ξαϊδάρα... αφήστε το! Τίποτα! Καλύτερα να πέσετε σε άλλους. Όσο για τις εξετάσεις (επανέρχομαι), προτείνω μακριά από Μπακούλα και Κρίκο (τον συνδυασμό τους...). Η Μπακούλα είναι ο πιο είρωνας άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Και μπορεί να επηρεάσει και τον Κρίκο εκείνη την ώρα. Χίλιες φορές Γιαννούλια. Για τα γραπτά, κοιτάξτε και παλιότερα θέματα!
Ψυχιατρική: τα έχουν αναφέρει ήδη τα παιδιά παραπάνω... το πιο εύκολο μάθημα του έκτου έτους, εφ' όσον δεν αλλάξει το σύστημα εξέτασης.
Γυναικολογία (Αντσακλής): Όποιος θέλει να μάθει, θα μάθει. Επειδή μου άρεσε η Γυναικολογία, πέρασα την πιο ωραία κλινική όλων των ετών. Υπάρχουν άνθρωποι πολύ καλοί (Βούλγαρης the best ), άνθρωποι ιδιότροποι (Βλάχος) κ.ά. Αυστηρό ωράριο (αλλά όχι και σαν Κρεατσά, από όσα έχω ακούσει), ισχύει αυτό με εργασίες (αλλά παίρνουν μόνο 6 άτομα, εγώ πήρα πάντως) και ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι έχει πολύ καλούς ειδικευόμενους. Πάντως, από όσα μας έχουν πει κι αυτοί, εξαρτάται πάντα από την εκάστοτε ομάδα που θα κάνει την κλινική. Η δική μας και η προηγούμενη ήταν, σύμφωνα με αυτούς, κορυφαίες ομάδες, ενώ η επόμενη ήταν από τις πιο αδιάφορες.
Χειρουργική (Πέρος): Εγώ πέρασα την πιο ξεκούραστη κλινική ever (εκτός από το τμήμα στο Δαφνί)! Πολύ εύκολες εξετάσεις, αλλά τουλάχιστον μαθαίνεις τα βασικά της Χειρουργικής. Βέβαια, έμαθα ότι τον Ιούνιο έβαλε πολύ πιο δύσκολα θέματα. Οπότε, ας κρατάτε μια πισινή...
Παθολογία (Κατσιλάμπρος): Δεν ξέρω τι ισχύει στο τέταρτο έτος, πάντως στο έκτο έτος είναι σχετικά εύκολη. Στην ομάδα είχα τον Σφηκάκη για υπεύθυνο. Τον θεωρώ απίστευτο ψώνιο και ενώ θα μπορούσε να κερδίσει την συμπάθεια σου... τελικά καταλήγει σε αντιπαθέστατο άνθρωπο. Τόσκας έχει τρέξιμο (και ο Σφηκάκης, βέβαια), Μακρυλάκης μια χαρά, Νίκου ηλίθιος (από ότι μου έλεγαν τα παιδιά). Όσο για εξετάσεις, ο Κατσιλάμπρος φεύγει τώρα, οπότε, μαζί και τα πολλά δεκάρια που έβαζε! Με εξέτασε ο Πετρίκκος. Ήταν άψογος! Πολύ καλούς βαθμούς, ρωτάει λογικά πράγματα και σε σέβεται απόλυτα. Από την άλλη, ο Σφηκάκης έκαψε κόσμο στην ίδια εξεταστική. Και βέβαια, όλοι να εύχεστε να πέσετε Παπαδογιάννη. Όλοι τον φωνάζουν "ψυχούλα"!
Για ιατροδικαστική δεν έχω να αναφέρω τίποτα παραπάνω από τους προλαλήσαντες. Εκτός του ότι μετά από τόσους πνιγμούς που είδαμε... θα το ξανασκεφτώ όταν μπω στη θάλασσα!!! Α, και η counterpain υπερνικά τη βρώμα! (ίσως η πιο χρήσιμη συμβουλή από όλες!)
Σας εύχομαι καλή συνέχεια!

Τροποποιήθηκε από Comfortably Numb
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Ως προς τον Παπαλάμπρο: η ύλη είναι και οι δύο τόμοι του Παπαδημητρίου. Σε μας ήταν περίπου 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που αφορούσαν τα πάντα. Υπήρχαν μάλιστα και ερωτήσεις που αφορούσαν Χειρουργικές τεχνικές ( το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?). Το καλό όμως ήταν ότι ήταν αρκετά χαλαροί στην επιτήρηση. Οπότε μη φοβάστε... Το μόνο ενοχλητικό ήταν ότι έπρεπε να είμαστε παρόντες όλοι σε κάθε εφημερία (δηλαδή κάθε 4 μέρες ) χωρίς να κάνουμε τίποτα... Αν άλλαξε ο υπεύθυνος για τους φοιτητές ίσως να αλλαξει και η πολιτική τους. Τέλος πάντων παιδιά, απλά να σας βλέπουν να κινείστε λίγο και να ξέρετε τους ασθενείς σας όταν περνάει ο Παπαλάμπρος για επίσκεψη και μην ακούτε τους ειδικευόμενους που σας λένε "θα κοπείτε" ή "είστε η χειρότερη ομάδα που πέρασε ποτέ από την κλινική" . Πώς γίνεται ρε παιδί μου να ήμασταν πάντα χειρότεροι από τους προηγούμενους και οι βαθμοί όλης της ομάδας να ήταν πάντα πάνω από 8? ακόμα αναρρωτιέμαι....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Ποιες θεωρούνται οι πιο εύκολες από άποψη εξετάσεων κλινικές του έτους ? Δεκτές όλες οι περιγραφές και προσωπικές εμπειρίες.

Τροποποιήθηκε από Comfortably Numb
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χειρουργική: Καρατζάς-Πέρος

Παθολογία : Λαδάς

Γυναικολογία: Σαλαμαλέκης

Ιατροδικαστική : πιάσε μια θέση με θέα στο νεκροτομείο :-)

Παιδιατρική: Μάλλον ο Χρούσσος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Thanx 4 the info!

Κάποιος μου' πε ότι κι ο Μπαστούνης θεωρείται πολύ εύκολος και ότι η ευκολότερη Παιδιατρική ίσως να' ναι στο Αττικό. Δεν αληθεύουν αυτά?

Βέβαια Παιδιατρική και Γυναικολογία οι κλινικές στο Αττικόν είναι πολύ καινούριες για να έχουν αρκετοί εμπειρίες να μας πουν. Θα' χε ενδιαφέρον όμως ν' ακούσουμε απόψεις και γι' αυτές ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κ εγώ δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για παιδιατρική Αττικό. Απλά περίμενα κάποιον άλλον να το επιβεβαιώσει. Ίσως ελαφρώς πιο εύκολη παιδιατρικη να είναι του Α.Σοφία. Ειδικά αν πέσεις σε κανά Κατάμη....

Πάντως όλες οι χειρουργικές του Αττικού είναι πολύ εύκολες και ολίγον χημεία. Τουλάχιστον έτσι ήταν πριν από 2 χρόνια. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε.

Τροποποιήθηκε από Alternative
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Η παιδιατρική στο Αττικό δεν είναι καθόλου εύκολη, αλλά ας το αναλύσει κάποιος που έκανε εκεί. Εγώ έχω μόνο έμμεσες πληροφορίες...

Για το Μπαστούνη, όντως η κλινική θεωρείται εύκολη, αλλά εξαρτάται πώς το βλέπεις. Στις εξετάσεις πρέπει να έισαι τελείως αδιάβαστος για να κοπείς, ενώ με μια συστηματική γνώση βασικών πραγμάτων μπορείς να πάρεις και μεγάλο βαθμό. Η καθημερινότητα όμως της κλινικής είναι κάτι άλλο. Αν ανήκεις στο 90% των φοιτητών της κλινικής που πάνε το πρωΐ, υπογράφουν και μετά πάνε αναγνωστήριο/έβερεστ/σπίτι για ύπνο κλπ., και εμφανίζονται εκ νέου το μεσημέρι για τη δεύτερη υπογραφή, θα περάσεις μια χαρά. Αν κάνεις το λάθος που έκαναν κάποιοι(...) να κάθεσαι εκεί όλη μέρα και να τρέφεις την ψευδαίσθηση ότι θα εκπαιδευτείς, μάλλον θα απογοητευτείς. Θα γίνεις το σκλαβάκι της κλινικής, θα ανεβοκατεβάζεις αίματα από την κλινική στο βιοχημικό, θα εκπαιδευτείς εξαιρετικά ως φλεβοτόμος (η μεγάλη της σκνίπας σχολή), θα παίρνεις συνέχεια πιέσεις και καρδιογραφήματα, ίσως να μάθεις 3 ή 4 πράγματα (όχι παραπάνω) και γενικά θα έχεις την τρομερή αίσθηση του "τι κάνω τώρα;"... Α, και στις εφημερίες θα παίζεις κουτουλιές με απειράριθμους φοιτητές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ προκειμένου να δεις ένα ράμμα (αν θες να κάνεις κιόλας, θα παίξεις και αγκωνιές, ενίοτε και μπουνιές).

Χαϊλάιτ της κλινικής: η απίστευτη προθυμία του κάθε Dr Gamias να εκπαιδεύσει τις θηλυκού γένους συναδέλφους όποτε αυτές εμφανίζονταν (δεν τις κατηγορώ), την ίδια στιγμή που εμάς (με την ατυχία να γεννηθούμε με τη χρωμοσωμική ανωμαλία ΧΥ) μας αγνοούσαν επί μέρες...

Επιπλέον κάποιος είπε για Γυναικολογία στο Αττικό, όμως αρκετή χολή έβγαλα για μια μέρα. Θα επανέλθω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Ξέρει κανείς παιδιά τι παίζει για Παθολογία στον Αχείμαστο? Είναι τόσο παραλία όσο ακούγεται ή μαθαίνεις και τίποτα?

Αξίζει τον κόπο να τον αλλάξω για Πάγκαλη??? :withstupid:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ποιος είναι ευκολότερος, ο Καρατζάς ή ο Πέρος?

Τρόπος εξέτασης και στους 2 ?

Επείγομαι για άμεση απάντηση

Τροποποιήθηκε από bluesky
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παιδιατρική ΑΤΤΙΚΟ...πολλοί χαίρονται..πολλοί δεν ξέρουν!

Πρόκειται για μία κλινική εξίσου δύσκολη όπως και οι άλλες παιδιατρικές κλινικές. Έχει επικρατήσει λανθασμένα η αντίληψη οτι είναι ευκολότερη και αρκετοί φοιτητές χαίρονται με την κλήρωσή τους ή προσπαθούν μανιωδώς να την πάνε εκεί.Από την θήτεία μου στην κλινική αυτή θα σας παραθέσω τι πρέπει να γνωρίζετε για το προγραμμά της και τις εξετάσεις της. Όσον αφορά τα μαθήματα ξεκινούν στις 8:30 υπογράφωντας στην γραμματεία (γραμματέας είναι η Μαρία από τις καλύτερες γραμματείς στη σχολή, ευγενική, εξυπηρετική και χαμογελαστη πάντα), πάτε στα τμήματά σας μέχρι τις 9:30 (τα τμήματα περιλαμβάνουν Παιδιατρικο, νεογνολογικο δυο βδομαδες, εξωτερικα δυο βδομαδες, όλοι θα ασκηθουν σε αυτα κυκλικά) και μετά μάθημα σε αίθουσα (δεύτερο όροφο στη γυναικολογική) μέχρι τις 10:30.Μέχρι τις 11 break για καφε,φαγητό.Από τις 11 μεχρι τέλος επιστρέφετε στα τμηματά σας παιδιατρικο:εξετάζετε παιδιά και μετά ακολουθεί επίσκεψη με την καθηγήτρια Νικολαιδου ή τον αναπληρωτή καθηγητή Φρεντζαγια.Τις περισσότερες φορές δεν θα σας ζητηθεί να παρουσιασετε περιστατικό αλλα καλό ειναι να ξέρετε λίγα πραγματα γιατί μπορεί να ρωτήσει μόνο η καθηγήτρια.Είστε τυχεροί αν η επίσκεψη γίνει απο την καθηγήτρια γιατι τελειώνει σχετικά γρήγορα,σε αντίθεση με τον κο Φρετζαγια ο οποιος αναλύει εις βάθος και μπορεί να κρατήσει και δυομιση ώρες η επίσκεψη, οπότε πιάστε τοίχο γιατι δεν παλεύεται απλά! Το μόνο που θα ακούγεται στην επίσκεψη από το βάθος θα είναι το αυτόματο μηχανακι ψεκασμού με το Sterillium με το οποίο θα παίζουν οι φοιτητές!!!

νεογνολογικό:αποτελεί ιδιαίτερο στοιχειο της κλινικής εφόσον ειναι διπλα και η κλινική του κο Σαλαμαλέκη.Το πρωι εξετάζεται τα νεογνα με τους ειδικευόμενους και μετα τις 11 κανει επίσκεψη ο υπεύθυνος επιμελητης νεογνολογος.Γενικά περνάει πολυ ωραία η ώρα, χαρούμενα και ξεκούραστα.Άν και δεν το λένε μπορεί οποιος θέλει να πάει μαζι με τον επιμελητη στις καισαρικές για να παρει μερος στην ανανηψη του νεογνού και να δει γενικά την φροντίδα του μετα τον τοκετό.Επισης φέτος άνοιξε και η μονάδα πρόωρων-εντατικής θεραπείας( αυτα για κάποιον που ενδιαφερεται για νεογνολογια)

εξωτερικά:εξετάζεται παιδάκια και μαθαινετε, εφοδιαστειτε με αυτοκολλητα χαρτακια και ορματε...!

Μπορεί να υπάρξουν μερικές μέρες εκπαιδευτικές δραστηριοτητες 13:00-14:00 όπως βιβλιογραφικές ενημερώσεις, κάποια διάλεξη στις οποίες πρέπει να πάτε.

Σας δίνετε η ευκαιρία να αναλάβετε κάποια εργασία, συζητατε το θέμα με τον αν.καθηγητη και την παρουσιάζετε μετα από συνεννοηση κάποια Παρασκευή 13:00-14:00.Αυτο που ενδιαφέρει όλους είναι οτι δεν μετράει στην τελική εξέταση(από πείρα διαγνωση) και θα αντιμετωπιστεις εξίσου όπως όλοι οι άλλοι συν του ότι μπορει κατα την παρουσίαση να σε τρελάνουν και στις ερωτήσεις, γενικά θέλει γερή προετοιμασία.

Τέλος υπόγράφετε στις 14:00 και φεύγετε.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: σαν κλινική έχει αρκετα περιστατικά και μπορεις να μάθεις εξίσου καλά με τις άλλες παιδιατρικές ΕΦΟΣΟΝ το κυνηγησεις εσυ ο ίδιος, μπορείς δλδ να τελειώσεις την κλινική και να μην έχεις αγγίξει παιδί, αυτό είναι δικό σου θέμα.Πρέπει να ενδιαφερθείς και να τρέξεις δίπλα στους ειδικευόμενους να σου δείξουν κάποια πραγματα.Θα διαπιστώσετε ότι ο κος Φρετζαγιας είναι μια φορητη εγκυκλοπαιδεια με τις γνώσεις τους και πολλές φορές μπορεί να γίνει πολυ αγχωτικός, μην τρομάζετε δεν είναι έτσι και στις εξετάσεις.Πολλά θα μάθετε και από την καθηγήτρια η οποία είναι πιο ήπια και επικοινωνεί με τους φοιτητές καλύτερα, τα λέει πιο απλά και κατανοητά.Τα μαθήματα είναι αξιόλογο και είναι καλό να τα παρακολουθείτε δεδομένου ότι από αυτα πέφτουν στις εξετάσεις.

ΕΞΕΤΑΣΗ:Έιναι το πιο δύσκολο μέρος της κλινικής.Αποτελείται από γραπτα και προφορικά.Τα γραπτά ειναι μέτρια δυσκολίας για πολυ καλά διαβασμένους φοιτητές και αν τα περάσεις

δίνεις προφορικά(αν κοπείς στα προφορικά δεν ξαναδίνεις τα γραπτά ποτε ξανα)Η προφορική εξέταση γίνεται απο την καθηγήτρια και τον αναπληρωτη μαζι στο γραφείο της, εξετάζεται απο την τετράδα ο καθένας ξεχωριστά και όταν τελειώσει πάνε στον επόμενο(ψυχολογικα εχεις διαλυθεί μεχρι να έρθει η σειρά σου), διαρκεί δε περι τις 3 ώρες η εξεταση συνολικά.Απαιτείται διάβασμα όλης της ύλης γιατι κυριολεκτικα σε ξεσκονίζουν σε όλη την ύλη, διαβάζεις από ενα βιβλιο παιδιατρικής που παίρνεις από Πασχαλίδη, συν τις παραδόσεις αμφιθεάτρου, συν ότι λενε στις επισκέψεις.

Γενικά δεν είναι ευκολα όπως πιστεύουν πολλοί δεδομένου ότι στο Αγλαία Κυριακού έχουν ευκολότερο πρόγραμμα τουλάχιστον.Σε όλες πρέπει να διαβάσεις εξίσου.Για κάποιον που είναι κοντά στο Αττικο να παει αλλά για κάποιον που είναι κοντά στη σχολή να κατσει είτε Αγλαια είτε Αγια Σοφία.Εύχομαι καλή ακαδημαική χρόνια σε όλους σας, και μην ξεχνάτε ότι στο έκτο η απόσταση και η διαφύλαξη των σωματικων σας δυνάμεων παίζει σημαντικό ρόλο, δεν χρειάζεται να τις σπαταλήσετε με ανούσιες αλλαγές.Εαν έχετε καποια άλλη απορία ευχαριστως να σας την λυσω.

Τροποποιήθηκε από doctordevil
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν υπάρχουν εύκολες ή δύσκολες κλινικές, από την φετινή μου εμπειρία στο έκτο έτος έτσι αποδείχτηκε!

Μπορεί να κοπείς σε μάθημα σε μία κλινική που θεωρείται εύκολη και να περάσεις αλλού που θεωρείται δύσκολη!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Καταρχάς να συμφωνήσω με τον - την arhiatros . Είναι πολύ σωστή η παρατήρηση. Αδιάβαστος δεν πέρασε κανένας, με ελάχιστες εξαιρέσεις...

Kokosaina !

Κωστάκης φέτος ήτανε φωτιά και λάβρα !!! Έκανε τις εξετάσεις και γραπτά και προφορικά, τα γραπτά απ'ότι φάνηκε μόνο αν δεν πας καλά μετράνε !!!!! Δηλαδή παιδιά που γράψανε καλά δεν τους βοήθησε σχεδόν καθόλου και όσοι δεν πήγανε ήταν κατά τους......

Μέχρι πέρσι οι εξετάσεις ήτανε γραπτά από τράπεζα θεμάτων, δηλαδή εύκολα.... Υπάρχουν κάποιες θεωρίες γιατί άλλαξε η εξέταση,αλλά δεν είναι επί του παρόντος....

Πιστεύω ότι είναι η πιο δύσκολη κλινική , ίσως μετά την παιδιατρική.... Όποια άλλη χειρουργική θα είναι σίγουρα καλύτερη.Δεν ξέρω για τον Σαφιολέα στο Αττικό, αλλά φέτος στο Λαϊκό μας έκανε και καλό μάθημα και καλές επισκέψεις...

Ouranio toxo !

Οικονομόπουλος καλή κλινική! Να πας....

deathcab!

Αχείμαστος είναι και αυτή καλή κλινική με καλές εξετάσεις.Αν τρέξεις μαθαίνεις, αν δεν ενδιαφέρεσαι περνάς απαρατήρητος.

Να σημειώσω ότι το τελευταίο ισχύει για τις περισσότερες κλινικές και ότι η καλύτερη γνώση και εμπειρία αποκτιέται στα εξωτερικά ιατρεία και κυρίως στις εφημερίες!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τι εστι σαφιολέας;; μην μου πειτε οτι εφυγε ο Πέρρος; Πολύ κριμα, φοβερος ανθρωπος και πολύ καλή κλινική. Γενικά θα συμφωνήσω κι εγώ οτι σε όλες ανεξαιρέτως τις κλινικές μπορείς αν θες να χαζεύεις όλη μέρα και να ασχολέισαι με πλαστογραφιες υπογραφων, να κρυβεσαι απο τον καθηγητη, να το σκας απο την επισκεψη κτλ, αυστηρά η μη, οποιος δεν γουσταρει δεν παρακολουθει! Ενταξει, καποιες εξετασεις ειναι πιο δυσκολες απο άλλες αλλα δεν ειναι σωστο να γενικευουμε. Αφηστε που αλλαζουν αυτα απο χρονια σε χρονια, ακομη κι απο ομαδα σε ομαδα. Βλ Κωστακης βλ Σαλαμαλεκης κτλ Επισης μερικοι εχουν την αγωνια μηπως η κλινικη που τους ετυχε ειναι πολυ... παραλια και δεν μάθουν. Δεν συμφωνω καθόλου με αυτό. Γενικά οι πιο χαλαρές κλινικές προσφέρονται περισσοτερο για κάποιον που ενδιαφέρεται, να μάθει, και γενικά πιστευω οτι το σχετικά... ελεύθερο πρόγραμμα που εχουμε ειναι πολύ καλό αρκεί να το εκμεταλλευτεις καταλληλα, θελει και προσωπική πρωτοβουλια το πράγμα! Και τελικά χρειαζεται και λιγο τυχη να πέσεις κ σε καλό ειδικευομενο να σου δειξει 5 πραγματα, σε καλο επιμελητη που να κανει επισκεψη της προκοπης, σε πτερυγα με ποικιλια περιστατικων.. αυτα δεν εξαρτωνται απο τον καθηγητη της κλινικης, ουτε απο το νοσοκομειο (!!) γιατι ο αφορισμος οτι το Αττικο ειναι παραλια βλεπω κραταει ακομη..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Γυναικολογία Σαλαμαλέκης

Ξεκινά με επίσκεψη στους θαλάμους, συνεχίζει με τις ομάδες στα διάφορα τμήματα, όπως έχουν χωριστεί και τελειώνει με ανυπόφορο μάθημα 12:00-14:00 (ή 13:00-15:00, δε θυμάμαι καλά).

Σε κάθε μάθημα δίνονται φωτοτυπίες, που αποτελούν τον κορμό της εξεταστέας ύλης.

Κάθε φοιτητής έχει ένα καρτελάκι, όπου πρέπει να μαζέψει υπογραφές για εφημερίες, επεμβάσεις κλπ κλπ

Στο τέλος της άσκησης, οι φοιτητές παρουσιάζουν σε powerpoint ένα θέμα ανά ομάδες και έχει μπόνους χειροκρότημα.

Η γραμματέας είναι ευγενέστατη και εξυπηρετικότατη.

Οι εξετάσεις προφορικές με δύο βασικούς εξεταστές: το Σαλαμαλέκη, που είναι εξαιρετικά επιεικής και τον Κασσάνο, που είναι εξαιρετικά απελπιστικός.

Mασκώτ της έδρας ο Συκιώτης, ογκολόγος χειρουργός, με βρωμόστομα τύπου Ψινάκη.

Τροποποιήθηκε από Comfortably Numb
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Παθολογία Πάγκαλης

Το κλιμα στους θαλαμους και στις επισκεψεις ειναι πολυ καλο, οι περισσοτεροι καθηγητες-επιμελητες δειχνουν ενδιαφερον κ σε ωθουν να συμμετεχεις κ εσυ στην κουβεντα. Εχεις συγκεκριμενες ευθυνες στην κλινικη σχετικα με τους ασθενεις σου, δηλ παιζεις και εσυ ρολο στη λειτουργια της κλινικης(το πρωι αιμοληψιες-ληψη ζωτικων σημειων κ σημειωση στο φακελο καθε ασθενους, μετα ληψη ιστορικου απο τους νεους ασθενεις-κλινικη εξεταση, στην επισκεψη μπορει να ενημερωσεις εσυ τον επιμελητη). Οντως υπηρχαν αρκετα αιματολογικα περιστατικα αλλα υποθετω οτι τωρα που ιδρυθηκε αιματολογικη κλινικη θα αποσυμφορηθει καπως η Α παθολογικη απο τετοιους ασθενεις..

Ωραρια αν θυμαμαι 8:30-14:00 αν κ καμια φορα μπορει να τελειωναμε κ λιγο πιο αργα. Εφημεριες νομιζω 4 γενικες(σε ολα τα ωραρια..και 2-8 το πρωι) κ 2 εσωτερικες, αλλα οι περισσοτεροι ειχαμε κανει παραπανω..

Διαβασμα απο οπου θες εσυ και σε βολευει καλυτερα. Οι περισσοτεροι διαβασαμε απο το ΔΕΠ παθολογια, διαφορικη διαγνωση απο κατσιλαμπρο και εργαστηριακα απο ενα βιβλιο της κλινικης(ή οποιο αλλο διαθετεις).

Οι εξετασεις οντως φανταζουν τρομακτικες, 4 ωρες με 50 ερωτησεις(αναπτυξης και πολλαπλης), μετα βγαινεις εξω και εισαι σα ζομπι...Τα θεματα αφορουν κυριως σε κλινικα περιστατικα οπου ζητειται συνηθως να κανεις διαγνωστικη προσπελαση και μια διαφορικη διαγνωση, χωρις να λειπουν κ (λιγες) ξερες ερωτησεις...Η εντυπωση μου ειναι οτι ελαχιστοι κοβονται ενω ο προφορικος βαθμος λειτουργει θετικα και υπαρχει ουσιαστικη ανοδος του βαθμου σου τελικα.

Τροποποιήθηκε από Comfortably Numb
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.