Jump to content

Ανίατη ασθένεια το φακελάκι


ioan

Recommended Posts

Ανίατη ασθένεια το φακελάκι

Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το 1,7 δισ. ευρώ ετησίως ξεπερνά ο τζίρος από φακελάκια και κάθε είδους συναλλαγές που γίνονται κάτω από το τραπέζι σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας μας!

Οι ταρίφες καθορίζονται ανάλογα με το είδος και τη σοβαρότητα της ιατρικής πράξης, αλλά και με το «όνομα» του γιατρού. Και έχουν μεγάλη ποικιλία: Μπορεί να ξεκινήσουν από 500 ευρώ και να ανέβουν ώς τα 5-6 χιλιάδες μόνο για μία ιατρική πράξη.

Η «άτυπη πληρωμή»

Πρώτη φορά μια έρευνα σε πανελλαδικό επίπεδο μας λέει, χαρτί και καλαμάρι, για τα φακελάκια: πόσοι, πόσα, πώς και γιατί τα δίνουν και τα παίρνουν... Και αντίθετα με ό,τι λέγεται, η έρευνα αποδεικνύει πως φακελάκι υπάρχει και στην ιδιωτική υγεία, μόνο που εκεί το ονομάζουν πιο κομψά: ως «άτυπη πληρωμή».

Το 1,7 δισ. ευρώ αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ και στα δύο τρίτα των αμοιβών του προσωπικού στο ΕΣΥ. Είναι ίσο με την ετήσια επιχορήγηση προς το ΙΚΑ, διπλάσιο των δαπανών περίθαλψης του προϋπολογισμού και υπερδιπλάσιο εκείνων για το ΕΚΑΣ.

Η μελέτη που παρουσιάζει η «Κ.Ε.», έγινε από το εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνο το διευθυντή Λ. Λιαρόπουλο και κύρια ερευνήτρια την Ολγα Σίσκου.

1. Διαπιστώνει ότι τέσσερις στους 10 ασθενείς που νοσηλεύονται σε δημόσιο νοσοκομείο δίνουν φακελάκι στους γιατρούς. Μεγαλύτερη πιθανότητα να το κάνουν έχουν όσοι βρήκαν κρεβάτι σε δημόσιο νοσοκομείο μέσω της προσωπικής μεσολάβησης του γιατρού και όσοι νοσηλεύονται στο χειρουργικό τομέα.

2. Οι ίδιοι οι ασθενείς υποστηρίζουν ότι συνήθως καταφεύγουν σε φιλοδωρήματα για να έχουν καλύτερη περίθαλψη: Το 42% παραδέχεται ότι το κάνει για να βρει καλύτερη φροντίδα και το 20% γιατί το ζήτησε ο ίδιος ο γιατρός. Μόνο το 18% λέει ότι δίνει οικειοθελώς επιπλέον χρήματα για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του.

3. Εκείνοι που δίνουν φακελάκι είναι κυρίως αυτοί που εισάγονται στο νοσοκομείο για να χειρουργηθούν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σχεδόν τέσσερις στους 10 παραδέχονται ότι για την εισαγωγή τους χρειάστηκε να μεσολαβήσει κάποιος τρίτος, συνήθως γιατρός, για να παρακαμφθούν οι τυπικές διαδικασίες.

4. Ο τρόπος που μαθαίνει ο ασθενής ότι πρέπει να δώσει φακελάκι είναι απλός:

Οι γιατροί είτε το λένε ευθέως, είτε με τη βοήθεια συνεργατών τους, που πληροφορούν τον ασθενή και τους συγγενείς του ότι θα χρειαστεί φιλοδώρημα.

Οταν ο γιατρός δεν θέλει να ζητήσει ευθέως φακελάκι, καθυστερεί συνεχώς, αναβάλλοντας τις εξετάσεις ή την προγραμματισμένη επέμβαση.

5. Η πιθανότητα να δώσει φακελάκι ένας ασθενής που εισήχθη στο δημόσιο νοσοκομείο με τη βοήθεια τρίτου είναι πολύ υψηλότερη (72%) σε σχέση με όσους ακολούθησαν τις τυπικές διαδικασίες.

Οσοι μάλιστα δεν έβαλαν «μέσο» έχουν 220% (!) μεγαλύτερη πιθανότητα να περιμένουν περισσότερες από 10 μέρες για να χειρουργηθούν.

Οπως δείχνει η μελέτη, ο συνηθέστερος τρόπος παράκαμψης της λίστας είναι να παρουσιάζονται τα τακτικά περιστατικά ως επείγοντα.

6. Αποδείχθηκε, πάντως, ότι το φακελάκι δίνεται ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση ή το κοινωνικό επίπεδο του ασθενή, αλλά και ανεξάρτητα από το χρόνο αναμονής του για εισαγωγή και την ικανοποίησή του από τις υπηρεσίες του δημόσιου νοσοκομείου.

7. Η μαύρη οικονομία στα νοσοκομεία έχει δύο όψεις: Η μία είναι τα φακελάκια και φιλοδωρήματα ως επιπλέον ποσό στις φανερές αμοιβές. Η άλλη αφορά τις πληρωμές, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς απόδειξη.

Ο καθηγητής Λ. Λιαρόπουλος εξηγεί ότι το ποσό αυτών των «άτυπων πληρωμών», θεωρείται υποτιμημένο και αυτό γιατί όσοι συμμετείχαν στην έρευνα ήταν προφανώς διστακτικοί να δηλώσουν τέτοιου είδους δαπάνες.

Υψηλή φοροδιαφυγή

Το φακελάκι επομένως δεν είναι προνόμιο των δημόσιων νοσοκομείων. Απλώς στην περίπτωση των ιδιωτικών γιατρών, εντός ή εκτός νοσοκομείου, μεταφράζεται σε πληρωμές που γίνονται χωρίς να κοπεί απόδειξη ή με απόδειξη για ένα μέρος μόνο του ποσού.

8. Για τα υψηλά επίπεδα φοροδιαφυγής ευθύνονται και τα χαμηλά επίπεδα των αποζημιώσεων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων η θεσπισμένη τιμή-πακέτο απ' όλα τα δημόσια ταμεία είναι 8.800 ευρώ, ποσό που φαίνεται ότι δεν επαρκεί για να καλύψει την αμοιβή του καρδιοχειρουργού.

Στην έρευνα καταγράφηκε πρόσθετη αμοιβή περίπου 5.300 ευρώ κατά μέσο όρο στους καρδιοχειρουργούς και μάλιστα στην πλειονότητα των περιπτώσεων χωρίς την παροχή απόδειξης.

**«Είναι το ελληνικό παράδοξο», λέει ο Λ. Λιαρόπουλος. «Οι πολίτες της χώρας με 100% κάλυψη από την κοινωνική ασφάλιση και ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που "λατρεύτηκε" επί μία εικοσαετία, ξοδεύουν από την τσέπη τους περίπου όσο και το Δημόσιο-Κράτος.

Τα 39 ταμεία της κοινωνικής ασφάλισης θυμίζουν όλο και περισσότερο τον ταλαίπωρο... Βησσαρίωνα. Μήπως πρέπει να τα... θάψουμε και να δούμε πώς θα δώσουμε στον Ελληνα πραγματική εθνική ασφάλιση υγείας;»

**Η ασφαλιστική προστασία που προσφέρουν τα ταμεία είναι μικρή ακόμη και για τις αναγκαίες υπηρεσίες υγείας, γι' αυτό οι ασθενείς στρέφονται συχνά στον ιδιωτικό τομέα.

Οι αποζημιώσεις δεν υπερβαίνουν για καμία ιατρική πράξη το 50% του ποσού που πλήρωσε ο ασθενής. Η υψηλότερη αποζημίωση (41,3%) που δίνεται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι για τις αποκλειστικές νοσοκόμες.

**Το επιμύθιο: από την παραοικονομία της υγείας, δημόσιας και ιδιωτικής, το κράτος χάνει 1.172 εκατ. ευρώ: 450 εκατ. από τις αποζημιώσεις της κοινωνικής ασφάλισης, 622 εκατ. από την απώλεια φορολογικών εσόδων και 100 εκατ. από τη φοροαπαλλαγή.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 16/04/2006

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τι περιμένεις σε μια χώρα όπου παντού,υπέρτατος θεσμός είναι το μπαξίσι.

Όταν παγώσει η κόλαση θα πάψει να υπάρχει και το φακελάκι,το γρηγορόσημο ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 years later...

Γιατί παίρνω ΦΑΚΕΛΑΚΙ

(υποθετική συνέντευξη μ'ένα γιατρό)

ΕΡ. Γιατρέ, τώρα με την Αμαλία, έχουν ακουστεί τόσα πολλά για το φακελάκι που παίρνετε εσείς οι γιατροί. Όλος ο κόσμος αναρρωτιέται: γιατί το παίρνετε;

ΑΠ. Είναι τόσο απλό. Για δύο λόγους παίρνουμε φακελάκι. Πρώτον, επειδή ο μισθός μας στο ΕΣΥ ή τα έσοδα από το ιατρείο μας δεν μας φτάνουν για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, σε σχέση με το κουραστικό και ψυχοφθόρο επάγγελμα που κάνουμε. Και δεύτερον, είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης: δεν θα παίρναμε φακελάκι αν εσείς δεν το δίνατε.

ΕΡ. Καταλαβαίνω γιατρέ μου. Ο μισθός αυτός, όμως, που λέτε, ήταν γνωστός όταν μπήκατε στην Ιατρική. Γιατί γίνατε γιατρός, τότε, και όχι δικηγόρος ή έμπορος, ώστε να βγάζετε περισσότερα λεφτά;

ΑΠ. Μα εμένα μου άρεσε η Ιατρική. Αγαπούσα την επιστήμη μου. Ακόμα την αγαπώ.

ΕΡ. Να σταθώ στο δεύτερο λόγο. Αν εμείς δεν δίναμε φακελάκι, εσείς θα το ζητούσατε; Και αν όχι, θα κάνατε την ίδια καλή δουλειά;

ΑΠ. Να σου πώ την αλήθεια; Η μέρα έχει 24 ώρες. Με κάποιους ασθενείς θα ασχοληθώ περισσότερο, με κάποιους λιγώτερο. Δεν νομίζεις ότι αυτοί που έδωσαν φακελάκι αξίζουν περισσότερη ιατρική φροντίδα από εμένα;

ΕΡ. Γιατρέ, τί σημαίνει για εσάς "...προς την αλήθειαν και το δίκαιον αποβλέπων και τον βίον ανυψών εις τύπον αρετής υπό την σκέπην της σοφίας..."

ΑΠ. Αναφέρεσαι στον όρκο που δώσαμε όταν αποφοιτήσαμε από την Ιατρική Σχολή;

ΕΡ. Ακριβώς

ΑΠ. Κοίτα, δώσαμε τον όρκο, για να πάρουμε το πτυχίο, δεν σημαίνει ότι τα πιστεύουμε κιόλας.

ΕΡ. Δηλαδή ό όρκος σας ήταν ψέμα;

ΑΠ. Όταν ορκίζεσαι μπορεί να τα πιστεύεις. Μετά αλλάζεις.

ΕΡ. Πώς αλλάζεις, γιατρέ;

ΑΠ. Μετά κάνεις αγροτικό σε κάποιο ξεχασμένο χωριό. Έπειτα περιμένεις κάποια χρόνια μέχρι να βρεις νοσοκομείο και να πάρεις ειδικότητα. Σε ταράζουν στις απλήρωτες εφημερίες, 70-80 ώρες τη βδομάδα, κάτω από κάποιον φτασμένο γιατρό που σε χώνει συνέχεια. Μετά τελειώνεις, ασκείς πλέον την ειδικότητά σου, αλλά στο μεταξύ ο όρκος φαίνεται ουτοπικός και αστείος.

ΕΡ. Και μετά;

ΑΠ. Μετά, στο επάγγελμα, έχεις δύο επιλογές. Αν είσαι καλός γιατρός, είσαι πλέον γύρω στα 35-40, και διαλέγεις να βγάλεις χρήμα, γιατί τόσα χρόνια ήσουν σε αφόρητη πίεση, και ταράζεις πλέον τον κόσμο στο φακελάκι, το απαιτείς, το δικαιούσαι. Αν είσαι μέτριος γιατρός, βολεύεσαι κάπου, ΙΚΑ, Νοσοκομείο, Ιατρείο, έχεις τα τυχερά σου, αλλά δουλεύεις λιγώτερο γιατί πλέον δεν σε ενθουσιάζει η Ιατρική

ΕΡ. Άρα γιατρέ, ξεκινάς με όνειρα, και μετά πρώτα στα σκοτώνουν, μετά συμβιβάζεσαι, και μετά, αν μπορείς, τους εκδικείσαι ή τα παρατάς;

ΑΠ. Περίπου έτσι. Να σου κάνω όμως κι εγώ μια ερώτηση;

ΕΡ. Βεβαίως.

ΑΠ. Κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει ο Εφοριακός που παίρνει μίζα όταν σου ελέγξει τα βιβλία, ο Πολεοδόμος που λαδώνεται για να σου δώσει άδεια να χτίσεις το παράνομο, ο βουλευτής που σε διορίζει για να τον ψηφίσεις, ο Υδραυλικός που σε κλέβει και δεν σου δίνει απόδειξη, ο Φούρναρης που σου βάζει ληγμένα γάλατα στα γλυκά, ο Μανάβης που σε κλέβει στα ρέστα στη λαϊκή, ο Δημόσιος Υπάλληλος που σε αγνοεί και σου μιλάει άσχημα; Πες μου.

ΕΡ. Όχι γιατρέ. Δεν κάνετε κάτι διαφορετικό. Τα ίδια κάνετε.

ΑΠ. Τότε γιατί κρίνεις εμένα; Η κοινωνία μας είναι σάπια, έτσι δεν είναι;

ΕΡ. Όχι η κοινωνία μας γιατρέ. Η ψυχή μας είναι σάπια, βρώμικη.

ΑΠ. ΔΕΝ αλλάζει αυτό. Δεν αλλάζει το σύστημα. Και πάντα, όταν εμφανίζονται Αμαλίες, θα γκρινιάξουμε λίγο, και μετά όλα θα ξαναπάρουν το δρόμο τους

ΕΡ. Έχω όμως μια ελπίδα γιατρέ.

ΑΠ. Τί ελπίδα;

ΕΡ. Η Αμαλία θυσιάστηκε. Τα λόγια ΔΕΝ έχουν δύναμη. Το μίσος ΔΕΝ έχει δύναμη. Η θυσία ΕΧΕΙ δύναμη. Έστω κι ένας γιατρός ν'αλλάξει, και μετά ένας άλλος, και μετά ένας υδραυλικός, και μετά εγώ, ίσως κάτι γίνει στο τέλος. Δεν θα αλλάξουν οι δομές και η σαπίλα. Θα αλλάξουν όμως μερικοί άνθρωποι.

ΑΠ. Δεν θα γίνει ποτέ αυτό.

ΕΡ. Κι αν προσευχηθούμε όλοι στο Θεό να γίνει;

H απαντηση μου.

Οπως και να εχει το θεμα οι Γιατροι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίρνουν φακελάκι.. και απαντώ στις εικονικές απαντήσεις που κάθε άλλο εικονικές δεν είναι μιας και τα εχω ακούσει απο πολλά στόματα...

"Πρώτον, επειδή ο μισθός μας στο ΕΣΥ ή τα έσοδα από το ιατρείο μας δεν μας φτάνουν για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, σε σχέση με το κουραστικό και ψυχοφθόρο επάγγελμα που κάνουμε."

Φίλε Ιατρέ όταν ήσουν νέος δεν ζούσες στην Ελλάδα? Δεν ήξερες τι μισθό θα έπαιρνες? Δεν ήξερες για τα ωράρια? Φυσικα και τα ήξερες... απλά ήξερες και φρόντισες να μάθεις πολύ καλύτερα για το φακελάκι... Στο Ιατρείο που έκανες παίρνεις 3-4 ευρό την ώρα που παίρνουν πολλοί άνθρωποι σήμερα και δεν σου φτάνουν? Γιατι εγω πλήρωσα 30 σε εναν καρδιολόγο και έκανα τον Σταυρό μου που μου πηρε τόσα λίγα! Γιατί αλλού παίρνουν 50-80(τα πλήρωσα και τα λεω). Στο Ιατρείο σου έναν μόνο ασθενή δέχεσαι? Γιατι μαζι με εμενα περίμεναν άλλοι 5! Οπότε λογικα 5χ30=150χ4(μερες)600χ4(εβδομαδες)=1200 το λιγότερο (ποιο λιγο δεν παει!... αυτα μόνο απο το ιατρείο σου (χώρια τον μισθό)δεν σου φτάνουν να ζήσεις αξιοπρεπώς? Εγω πως με 700 ζω? Με ρωτάς πως τα έβγαλα? Οχι μονο δεν με ρωτάς αλλα μου πήρες και 300 για να μου κάνεις ενα στεφανιογραφημα... και με άφησες να ζήσω με 400 ευρό.. μα και πάλι έζησα αξιοπρεπώς... οπότε γιατρέ οσα και να σου δώσω δεν θα σου φτάνουν! Θα μου πεις: "Και δεύτερον, είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης: δεν θα παίρναμε φακελάκι αν εσείς δεν το δίνατε. "

Αν δεν ζήταγες φακελάκι πάλι θα σου δίναμε κάτι γιατί έχουμε φιλότιμο και καλή καρδιά και αυτό που θα δίναμε δεν θα το δίναμε εκβιαστικά, γιατί εκβιαστικά μας τα παίρνεις! Αν δεν στο δώσουμε η' θα μείνουμε πολύ πίσω σε ένα σοβαρό χειρουργείο η' σε μια σοβαρή εξέταση... και ακόμα θα κοιτάξεις να κάνεις την καλύτερη δουλειά...

Τελος φίλε γιατρε θα σου πω κατι μεσα απο το Ευαγγελιο..

"και θέλουσιν εξέλθει οι πράξαντες τα αγαθά εις ανάστασιν ζωής, οι δε πράξαντες τα φαύλα εις ανάστασιν κρίσεως"

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί παίρνω ΦΑΚΕΛΑΚΙ

(υποθετική συνέντευξη μ'ένα γιατρό)

ΕΡ. Γιατρέ, τώρα με την Αμαλία, έχουν ακουστεί τόσα πολλά για το φακελάκι που παίρνετε εσείς οι γιατροί. Όλος ο κόσμος αναρρωτιέται: γιατί το παίρνετε;

ΑΠ. Είναι τόσο απλό. Για δύο λόγους παίρνουμε φακελάκι. Πρώτον, επειδή ο μισθός μας στο ΕΣΥ ή τα έσοδα από το ιατρείο μας δεν μας φτάνουν για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, σε σχέση με το κουραστικό και ψυχοφθόρο επάγγελμα που κάνουμε. Και δεύτερον, είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης: δεν θα παίρναμε φακελάκι αν εσείς δεν το δίνατε.

ΕΡ. Καταλαβαίνω γιατρέ μου. Ο μισθός αυτός, όμως, που λέτε, ήταν γνωστός όταν μπήκατε στην Ιατρική. Γιατί γίνατε γιατρός, τότε, και όχι δικηγόρος ή έμπορος, ώστε να βγάζετε περισσότερα λεφτά;

ΑΠ. Μα εμένα μου άρεσε η Ιατρική. Αγαπούσα την επιστήμη μου. Ακόμα την αγαπώ.

ΕΡ. Να σταθώ στο δεύτερο λόγο. Αν εμείς δεν δίναμε φακελάκι, εσείς θα το ζητούσατε; Και αν όχι, θα κάνατε την ίδια καλή δουλειά;

ΑΠ. Να σου πώ την αλήθεια; Η μέρα έχει 24 ώρες. Με κάποιους ασθενείς θα ασχοληθώ περισσότερο, με κάποιους λιγώτερο. Δεν νομίζεις ότι αυτοί που έδωσαν φακελάκι αξίζουν περισσότερη ιατρική φροντίδα από εμένα;

ΕΡ. Γιατρέ, τί σημαίνει για εσάς "...προς την αλήθειαν και το δίκαιον αποβλέπων και τον βίον ανυψών εις τύπον αρετής υπό την σκέπην της σοφίας..."

ΑΠ. Αναφέρεσαι στον όρκο που δώσαμε όταν αποφοιτήσαμε από την Ιατρική Σχολή;

ΕΡ. Ακριβώς

ΑΠ. Κοίτα, δώσαμε τον όρκο, για να πάρουμε το πτυχίο, δεν σημαίνει ότι τα πιστεύουμε κιόλας.

ΕΡ. Δηλαδή ό όρκος σας ήταν ψέμα;

ΑΠ. Όταν ορκίζεσαι μπορεί να τα πιστεύεις. Μετά αλλάζεις.

ΕΡ. Πώς αλλάζεις, γιατρέ;

ΑΠ. Μετά κάνεις αγροτικό σε κάποιο ξεχασμένο χωριό. Έπειτα περιμένεις κάποια χρόνια μέχρι να βρεις νοσοκομείο και να πάρεις ειδικότητα. Σε ταράζουν στις απλήρωτες εφημερίες, 70-80 ώρες τη βδομάδα, κάτω από κάποιον φτασμένο γιατρό που σε χώνει συνέχεια. Μετά τελειώνεις, ασκείς πλέον την ειδικότητά σου, αλλά στο μεταξύ ο όρκος φαίνεται ουτοπικός και αστείος.

ΕΡ. Και μετά;

ΑΠ. Μετά, στο επάγγελμα, έχεις δύο επιλογές. Αν είσαι καλός γιατρός, είσαι πλέον γύρω στα 35-40, και διαλέγεις να βγάλεις χρήμα, γιατί τόσα χρόνια ήσουν σε αφόρητη πίεση, και ταράζεις πλέον τον κόσμο στο φακελάκι, το απαιτείς, το δικαιούσαι. Αν είσαι μέτριος γιατρός, βολεύεσαι κάπου, ΙΚΑ, Νοσοκομείο, Ιατρείο, έχεις τα τυχερά σου, αλλά δουλεύεις λιγώτερο γιατί πλέον δεν σε ενθουσιάζει η Ιατρική

ΕΡ. Άρα γιατρέ, ξεκινάς με όνειρα, και μετά πρώτα στα σκοτώνουν, μετά συμβιβάζεσαι, και μετά, αν μπορείς, τους εκδικείσαι ή τα παρατάς;

ΑΠ. Περίπου έτσι. Να σου κάνω όμως κι εγώ μια ερώτηση;

ΕΡ. Βεβαίως.

ΑΠ. Κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει ο Εφοριακός που παίρνει μίζα όταν σου ελέγξει τα βιβλία, ο Πολεοδόμος που λαδώνεται για να σου δώσει άδεια να χτίσεις το παράνομο, ο βουλευτής που σε διορίζει για να τον ψηφίσεις, ο Υδραυλικός που σε κλέβει και δεν σου δίνει απόδειξη, ο Φούρναρης που σου βάζει ληγμένα γάλατα στα γλυκά, ο Μανάβης που σε κλέβει στα ρέστα στη λαϊκή, ο Δημόσιος Υπάλληλος που σε αγνοεί και σου μιλάει άσχημα; Πες μου.

ΕΡ. Όχι γιατρέ. Δεν κάνετε κάτι διαφορετικό. Τα ίδια κάνετε.

ΑΠ. Τότε γιατί κρίνεις εμένα; Η κοινωνία μας είναι σάπια, έτσι δεν είναι;

ΕΡ. Όχι η κοινωνία μας γιατρέ. Η ψυχή μας είναι σάπια, βρώμικη.

ΑΠ. ΔΕΝ αλλάζει αυτό. Δεν αλλάζει το σύστημα. Και πάντα, όταν εμφανίζονται Αμαλίες, θα γκρινιάξουμε λίγο, και μετά όλα θα ξαναπάρουν το δρόμο τους

ΕΡ. Έχω όμως μια ελπίδα γιατρέ.

ΑΠ. Τί ελπίδα;

ΕΡ. Η Αμαλία θυσιάστηκε. Τα λόγια ΔΕΝ έχουν δύναμη. Το μίσος ΔΕΝ έχει δύναμη. Η θυσία ΕΧΕΙ δύναμη. Έστω κι ένας γιατρός ν'αλλάξει, και μετά ένας άλλος, και μετά ένας υδραυλικός, και μετά εγώ, ίσως κάτι γίνει στο τέλος. Δεν θα αλλάξουν οι δομές και η σαπίλα. Θα αλλάξουν όμως μερικοί άνθρωποι.

ΑΠ. Δεν θα γίνει ποτέ αυτό.

ΕΡ. Κι αν προσευχηθούμε όλοι στο Θεό να γίνει;

H απαντηση μου.

Οπως και να εχει το θεμα οι Γιατροι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίρνουν φακελάκι.. και απαντώ στις εικονικές απαντήσεις που κάθε άλλο εικονικές δεν είναι μιας και τα εχω ακούσει απο πολλά στόματα...

"Πρώτον, επειδή ο μισθός μας στο ΕΣΥ ή τα έσοδα από το ιατρείο μας δεν μας φτάνουν για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, σε σχέση με το κουραστικό και ψυχοφθόρο επάγγελμα που κάνουμε."

Φίλε Ιατρέ όταν ήσουν νέος δεν ζούσες στην Ελλάδα? Δεν ήξερες τι μισθό θα έπαιρνες? Δεν ήξερες για τα ωράρια? Φυσικα και τα ήξερες... απλά ήξερες και φρόντισες να μάθεις πολύ καλύτερα για το φακελάκι... Στο Ιατρείο που έκανες παίρνεις 3-4 ευρό την ώρα που παίρνουν πολλοί άνθρωποι σήμερα και δεν σου φτάνουν? Γιατι εγω πλήρωσα 30 σε εναν καρδιολόγο και έκανα τον Σταυρό μου που μου πηρε τόσα λίγα! Γιατί αλλού παίρνουν 50-80(τα πλήρωσα και τα λεω). Στο Ιατρείο σου έναν μόνο ασθενή δέχεσαι? Γιατι μαζι με εμενα περίμεναν άλλοι 5! Οπότε λογικα 5χ30=150χ4(μερες)600χ4(εβδομαδες)=1200 το λιγότερο (ποιο λιγο δεν παει!... αυτα μόνο απο το ιατρείο σου (χώρια τον μισθό)δεν σου φτάνουν να ζήσεις αξιοπρεπώς? Εγω πως με 700 ζω? Με ρωτάς πως τα έβγαλα? Οχι μονο δεν με ρωτάς αλλα μου πήρες και 300 για να μου κάνεις ενα στεφανιογραφημα... και με άφησες να ζήσω με 400 ευρό.. μα και πάλι έζησα αξιοπρεπώς... οπότε γιατρέ οσα και να σου δώσω δεν θα σου φτάνουν! Θα μου πεις: "Και δεύτερον, είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης: δεν θα παίρναμε φακελάκι αν εσείς δεν το δίνατε. "

Αν δεν ζήταγες φακελάκι πάλι θα σου δίναμε κάτι γιατί έχουμε φιλότιμο και καλή καρδιά και αυτό που θα δίναμε δεν θα το δίναμε εκβιαστικά, γιατί εκβιαστικά μας τα παίρνεις! Αν δεν στο δώσουμε η' θα μείνουμε πολύ πίσω σε ένα σοβαρό χειρουργείο η' σε μια σοβαρή εξέταση... και ακόμα θα κοιτάξεις να κάνεις την καλύτερη δουλειά...

Τελος φίλε γιατρε θα σου πω κατι μεσα απο το Ευαγγελιο..

"και θέλουσιν εξέλθει οι πράξαντες τα αγαθά εις ανάστασιν ζωής, οι δε πράξαντες τα φαύλα εις ανάστασιν κρίσεως"

Ωραια τα λες Θωμα . Απορώ σε τι πλανητάκι ζεις κι εσύ. Μάλλον στο δικό σου γιατι στο δικό μας δε ζεις σίγουρα. Το μόνο που μπορώ να υποθεσω είναι οτι δεν εισαι γιατρος αλλα αν εισαι ελπίζω να πιστευεις όσα ειπες και πανω απολα να τα τηρησεις. Εάν δεν είσαι όμως επίτρεψε μου να σου κανω μια μικρη ενημερωση πανω στο πως εχουν τα πραγματα.

1."Φίλε Ιατρέ όταν ήσουν νέος δεν ζούσες στην Ελλάδα? Δεν ήξερες τι μισθό θα έπαιρνες? Δεν ήξερες για τα ωράρια?"

Οχι Θωμα . Εγω προσωπικα δεν ηξερα . Κανεις δε μου ειχε πει στα 18 μου οταν εκανα το μηχανογραφικο οτι θα μου βγει ο κωλος 6 χρονια για: α) Να περιμενω αλλα 4 το λιγοτερο μετα, στις λιστες αναμονης

β) Να περιμένω 2 χρόνια για να πάρω άγονο αγροτικο για να δηλωσω το ειδικο μερος της ειδικοτητας

μου και ακομα να μη το χω πάρει.

γ) Ότι θα λιώνω σε διπλές και τριπλές εφημερίες για να κάνω 10 εφημερίες το μήνα λόγω έλλειψης

προσωπικού κι όλα αυτά για 1500 Ε το μηνα.

Κι όποιος ισχυρίζεται ότι ήξερε, κατά την προσωπική μου άποψη είναι ψεύτης.

2"Στο Ιατρείο που έκανες παίρνεις 3-4 ευρό την ώρα που παίρνουν πολλοί άνθρωποι σήμερα και δεν σου φτάνουν?"

Οι άνθρωποι που παιρνουν 3-4 ευρω την ωρα ουτε διαβασαν οσο εχω διαβασει εγω στη ζωη μου απτα 12 μεχρι τα 36 που θα

τελειωσω ειδικοτητα, ουτε έχει επενδυσει εκατομμυρια η οικογενεια του για τις σπουδες του σε επαρχια - εξωτερικο. Άρα λοιπόν όχι . 3 - 4 ευρώ την ώρα δεν μου φτάνουν.

3."Στο Ιατρείο σου έναν μόνο ασθενή δέχεσαι?"

Στο συγκεκριμένο ιατρείο μπορεί να περίμεναν άλλοι 5 μαζι με σενα δε λεω. Υπάρχουν συνάδελφοι όμως που βγαίνουν έξω να δουν αν έχει χαλάσει το κουδούνι.

4."Αν δεν ζήταγες φακελάκι πάλι θα σου δίναμε κάτι γιατί έχουμε φιλότιμο και καλή καρδιά και αυτό που θα δίναμε δεν θα το δίναμε εκβιαστικά, γιατί εκβιαστικά μας τα παίρνεις!"

Ώρα είναι να μας πεις τωρα ότι το φακελάκι μας το δίνεις επειδή μας συμπάθησες κι όχι απτο φόβο σου μηπως δε προσέξουμε εσένα ή τον άνθρωπο σου κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ας μην υποκρινομαστε σε παρακαλω.

Συνεπώς, δεν είναι μόνο το πόσα παίρνεις αγαπητέ Θωμά . Το αν ο μισθός είναι ικανοποιητικός εξαρτάται από την ποιότητα ζωής και τις θυσίες τις οποίες κάνεις για να τον πάρεις . Πόσα στερούμαι εγώ και ο κάθε συνάδελφος Θωμά και πόσα ένας δάσκαλος δημοτικού ?? Πόσα ένας δημόσιος υπάλληλος ? Γιατί όταν όπως σου πα παραπάνω κάνεις 10 εφημερίες το μήνα (περιλαμβάνονται και σ/κ και αργίες) , αυτο σημαίνει ότι 20 μερες το μήνα εισαι off και τις άλλες 10 που σου μένουν δουλεύεις 10 ώρες την ημέρα minimum. Πότε θα ξεκουραστείς Θωμα ? Πότε θα διασκεδάσεις ? Γιατι ο γιατρος ειναι και ανθρωπος Θωμα εκτος απο επιστημονας . Ποτε θα δεις τα παιδια σου ? Τη γυναικα σου ? Συνεπώς και εσυ και κάθε άλλος ηθικολόγος, κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ που θα μας πεις πως θα πρεπε να πουμε κι ευχαριστώ για τα ελάχιστα (ναι ελάχιστα) λεφτά που παίρνουμε.

Πάντα να θυμάσαι ότι ο γιατρός ξεκινάει όταν οι άλλοι είναι στο απόγειο της καριέρας τους. Κατά τη δική μου άποψη, το φακελάκι είναι απολύτως θεμιτό, αρκει βεβαια να ξερεις απο ποιον το παιρνεις. Γιαυτο κιόλας το κράτος κάνει τα στραβά μάτια. Γιατί ξέρει οτι οι μισθοί των γιατρών είναι της ξεφτίλας. Πληρώνονται λιγότερο κι απτους δασκάλους οι οποίοι δουλεύουν 3-4 ώρες τη μέρα και κάθονται χριστουγεννα πασχα καλοκαιρι. Σαφώς και δε συμφωνω με συμπεριφορες του στυλ " δεν εχεις να πληρωσεις?? Θα σε αφησω να πεθανεις"΄. Πάνω απόλα η υγεία του ασθενούς και η ζωη του. Απ'αυτον που έχει όμως θα το πάρω και με τη συνείδηση μου καθαρότατη μάλιστα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

mdsugar μπράβο για την υπομονή σου να απαντήσεις σε ένα τέτοιο ανούσιο ποστ.

Γενικά όπου βλέπεις τέτοια "επιχειρήματα" του στυλ "αυτά τα ήξερες πριν μπεις στην ιατρική", "η ιατρική είναι λειτορυγημα κλπ" να ξέρεις ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς, γιατί συνήθως:

Πρόκειται για άτομα που προσπαθούν με διάφορα προσχήματα να βγάλουν τα κόμπλεξ τους απέναντι στους γιατρούς, ισχυριζόμενα "δυσάρεστη προσωπική εμπειρία".

Πρόκειται για άτομα που σίγουρα φοροδιαφεύγουν/μιζάρονται αν μπορούν (Υδραυλικοί, Εφοριακοί, Δάσκαλοι (ιδιαίτερα) κλπ).

Πρόκειται για άτομα που κραυγάζουν ότι έχουν γνώμη για το σύστημα υγείας ενώ συνήθως δεν έχουν περάσει ούτε εξώ από νοσοκομείο.

Και το χειρότερο; αυτά τα άτομα νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να πιάνουν στο στόμα τους και να καταδικάζουν ολόκληρο τον ιατρικό κλάδο τη στιγμή που όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν θα ήταν οι ίδιοι ιατροί ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί παίρνω ΦΑΚΕΛΑΚΙ

(υποθετική συνέντευξη μ'ένα γιατρό)

ΕΡ. Γιατρέ, τώρα με την Αμαλία, έχουν ακουστεί τόσα πολλά για το φακελάκι που παίρνετε εσείς οι γιατροί. Όλος ο κόσμος αναρρωτιέται: γιατί το παίρνετε;

ΑΠ. Είναι τόσο απλό. Για δύο λόγους παίρνουμε φακελάκι. Πρώτον, επειδή ο μισθός μας στο ΕΣΥ ή τα έσοδα από το ιατρείο μας δεν μας φτάνουν για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, σε σχέση με το κουραστικό και ψυχοφθόρο επάγγελμα που κάνουμε.

Αυτό είναι πολύ σωστό, γιατί πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Αλλά for the sake of argument, ας το παραβλέψουμε προς το παρόν.

Και δεύτερον, είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης: δεν θα παίρναμε φακελάκι αν εσείς δεν το δίνατε.

Ακριβώς. Το ότι στους γιατρούς ονομάζεται φακελλάκι, είναι απλά μια ονομασία για να πούμε "ΜΑΥΡΟ".... Όπως δίνετε πχ. στον υδραυλικό που έρχεται να σας φτιάξει το καζανάκι.

ΕΡ. Καταλαβαίνω γιατρέ μου. Ο μισθός αυτός, όμως, που λέτε, ήταν γνωστός όταν μπήκατε στην Ιατρική. Γιατί γίνατε γιατρός, τότε, και όχι δικηγόρος ή έμπορος, ώστε να βγάζετε περισσότερα λεφτά;

ΑΠ. Μα εμένα μου άρεσε η Ιατρική. Αγαπούσα την επιστήμη μου. Ακόμα την αγαπώ.

Άσχετο με το θέμα. Και η ερώτηση και η απάντηση. Κατ'αρχήν γιατί μιλάμε για "μισθό" απαραίτητα? Δεν υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας? Ένα άτομο 18 χρονών δεν ξέρει τι του γίνεται κατ'αρχήν, είτε πρόκειται να γίνει γιατρός, είτε δικηγόρος, είτε έμπορος. Ο μισθός επίσης, πρέπει να είναι ανάλογος ως προς το προιόν που προσφέρεται... Ήξερε κανείς από αυτούς τους επίδοξους γιατρούς, δικηγόρους, κλπ, ΠΟΥ θα καταλήξει και αντίστοιχα πόσα χρήματα θα βγάζει? Εάν θα είναι μισθωτός ή ιδιώτης, θα πάει στο ΕΣΥ ή στο ιδιωτικό ή στο Πανεπιστήμιο ή θα καταλήξει να γίνει βουλευτής κάποια μέρα? Πχ αυτός που βγάζει τη νομική μπορεί να γίνει δικαστής, συμβολαιογράφος, δικηγόρος, κλπ? Δεν κατάλαβα δηλαδή, τα 17χρονα είναι παντογνώστες? Σαν τα 15χρονα που κάνανε την "Επανάσταση"?

ΕΡ. Να σταθώ στο δεύτερο λόγο. Αν εμείς δεν δίναμε φακελάκι, εσείς θα το ζητούσατε; Και αν όχι, θα κάνατε την ίδια καλή δουλειά;

ΑΠ. Να σου πώ την αλήθεια; Η μέρα έχει 24 ώρες. Με κάποιους ασθενείς θα ασχοληθώ περισσότερο, με κάποιους λιγώτερο. Δεν νομίζεις ότι αυτοί που έδωσαν φακελάκι αξίζουν περισσότερη ιατρική φροντίδα από εμένα;

Βλακώδης συνέχιση της ανούσιας ερώτησης. Επίσης βλακώδης απάντηση. Ποια "ιδιοφυία" σκαρφίστηκε αυτό το "διάλογο"?

ΕΡ. Γιατρέ, τί σημαίνει για εσάς "...προς την αλήθειαν και το δίκαιον αποβλέπων και τον βίον ανυψών εις τύπον αρετής υπό την σκέπην της σοφίας..."

ΑΠ. Αναφέρεσαι στον όρκο που δώσαμε όταν αποφοιτήσαμε από την Ιατρική Σχολή;

ΕΡ. Ακριβώς

ΑΠ. Κοίτα, δώσαμε τον όρκο, για να πάρουμε το πτυχίο, δεν σημαίνει ότι τα πιστεύουμε κιόλας.

Βλακώδης περαιτέρω συνέχιση... Ο όρκος δεν υπάρχει σε όλες τις ιατρικές σχολές του κόσμου. Είναι κάτι το εθιμοτυπικό. Ο "όρκος" είναι ένα ΕΘΙΜΟ το οποίο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ στην Ελλάδα και από το οποίο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ (και όχι κατ'επιλογήν) περνάνε οι φοιτητές για να τελειώσουν. Είναι δε τόσο βλακώδες, που πχ ένας φίλος μου που κάνει ειδικότητα στην Αμερική, έχει τελειώσει το διδακτορικό του στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια, αλλά δεν το έχει πάρει επίσημα, επειδή δεν έχει ορκιστεί!! Και ο άνθρωπος ταλαιπωρείται επειδή έχει ΜΟΝΟ 2 εβδομάδες διακοπών το χρόνο, τις οποίες μπορεί να τις πάρει ΜΟΝΟ σπαστά (7+7) και τόσο καιρό δεν μπορεί να ορκισθεί! Εξυπηρετεί φυσικά, γιατί μετά το Κράτος, μέσω των Μέσων Μαζικής Εξαθλίωσης θα πει: "Νάτος ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ" (βλ. παρακάτω)!

Ο υδραυλικός γιατί δεν αναγκάζεται να ορκισθεί ότι δεν θα πάρει μαύρο χρήμα? Ο εφοριακός? Ο υπουργός?

Από εδώ και στο εξής, η συζήτηση βασίζεται στη λογική του τύπου: "Ο αστυνομικός είναι όργανο. Το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι". Αναρωτιέμαι πραγματικά εάν ο δημοσιογράφος τα λέει από μόνος του, ή έχει προσλάβει κάποιον ηλίθιο!

ΕΡ. Δηλαδή ό όρκος σας ήταν ψέμα;

ΑΠ. Όταν ορκίζεσαι μπορεί να τα πιστεύεις. Μετά αλλάζεις.

ΕΡ. Πώς αλλάζεις, γιατρέ;

ΑΠ. Μετά κάνεις αγροτικό σε κάποιο ξεχασμένο χωριό. Έπειτα περιμένεις κάποια χρόνια μέχρι να βρεις νοσοκομείο και να πάρεις ειδικότητα. Σε ταράζουν στις απλήρωτες εφημερίες, 70-80 ώρες τη βδομάδα, κάτω από κάποιον φτασμένο γιατρό που σε χώνει συνέχεια. Μετά τελειώνεις, ασκείς πλέον την ειδικότητά σου, αλλά στο μεταξύ ο όρκος φαίνεται ουτοπικός και αστείος.

ΕΡ. Και μετά;

ΑΠ. Μετά, στο επάγγελμα, έχεις δύο επιλογές. Αν είσαι καλός γιατρός, είσαι πλέον γύρω στα 35-40, και διαλέγεις να βγάλεις χρήμα, γιατί τόσα χρόνια ήσουν σε αφόρητη πίεση, και ταράζεις πλέον τον κόσμο στο φακελάκι, το απαιτείς, το δικαιούσαι. Αν είσαι μέτριος γιατρός, βολεύεσαι κάπου, ΙΚΑ, Νοσοκομείο, Ιατρείο, έχεις τα τυχερά σου, αλλά δουλεύεις λιγώτερο γιατί πλέον δεν σε ενθουσιάζει η Ιατρική

ΕΡ. Άρα γιατρέ, ξεκινάς με όνειρα, και μετά πρώτα στα σκοτώνουν, μετά συμβιβάζεσαι, και μετά, αν μπορείς, τους εκδικείσαι ή τα παρατάς;

Ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.

ΑΠ. Περίπου έτσι. Να σου κάνω όμως κι εγώ μια ερώτηση;

ΕΡ. Βεβαίως.

ΑΠ. Κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει ο Εφοριακός που παίρνει μίζα όταν σου ελέγξει τα βιβλία, ο Πολεοδόμος που λαδώνεται για να σου δώσει άδεια να χτίσεις το παράνομο, ο βουλευτής που σε διορίζει για να τον ψηφίσεις, ο Υδραυλικός που σε κλέβει και δεν σου δίνει απόδειξη, ο Φούρναρης που σου βάζει ληγμένα γάλατα στα γλυκά, ο Μανάβης που σε κλέβει στα ρέστα στη λαϊκή, ο Δημόσιος Υπάλληλος που σε αγνοεί και σου μιλάει άσχημα; Πες μου.

Όπως είπε ένας συνάδελφος σωστά πιο πάνω: "Όταν παγώσει η κόλαση θα πάψει να υπάρχει και το φακελάκι,το γρηγορόσημο ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε!".

Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους μας και αφορά όλους τους τομείς: Το Ελληνικό Κράτος δεν έχει χρήματα. Από τη στιγμή που δεν έχει χρήματα (για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε), δεν μπορεί να πληρώσει εκείνο. Άρα πρέπει να βρεθεί τρόπος να πληρώσει ο πολίτης. Κοροιδεύει τον πολίτη με το "δωρεάν" υγεία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τον κοροιδεύει με το "δωρεάν" παιδεία. Σε κάποια φάση, πιάνει 1-2 γιατρούς που χρηματίστηκαν για να πει "ΕΠΙΟΡΚΟΙ"emo-rade.gif. Και έτσι προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει ότι κάνει τη δουλειά του σωστά, όλα δουλεύουν "ρολόι", και οι "τυχόν" παραβάτες δεν γλιτώνουν... Έτσι κοροιδεύει ακόμη περισσότερο τον πολίτη στα μούτρα του και φυσικά στρουθοκαμηλίζει για μια ακόμη φορά... Όπως γίνεται εξάλλου και σε άλλα επαγγέλματα, όπως εφοριακοί, κλπ (βέβαια τον υδραυλικό που να τον πιάσεις που τα παίρνει ΟΛΑ μαύρα?)

ΕΡ. Όχι γιατρέ. Δεν κάνετε κάτι διαφορετικό. Τα ίδια κάνετε.

Ας γελάσω. Ο γιατρός κάνει κάτι το διαφορετικό γιατί σε σχέση με τον υδραυλικό, μπορεί να κατηγορηθεί ως "ΕΠΙΟΡΚΟΣ"... emo-rade.gif Αν δεχθούμε ότι οι γιατροί δεν κάνουν τίποτα το διαφορετικό από τον υδραυλικό, τον μανάβη, κλπ, τότε δεν θα ήταν δίκαιο να ορκίζονται π.χ. και οι υδραυλικοί ότι δεν θα πάρουν μαύρο χρήμα?

ΑΠ. Τότε γιατί κρίνεις εμένα; Η κοινωνία μας είναι σάπια, έτσι δεν είναι;

ΕΡ. Όχι η κοινωνία μας γιατρέ. Η ψυχή μας είναι σάπια, βρώμικη.

Σε λίγο θα κλάψουμε (από τα γέλια) όσο συνεχίζεται η παράκρουση τώρα όμως "αλά Μάρθα Βούρτση".

ΑΠ. ΔΕΝ αλλάζει αυτό. Δεν αλλάζει το σύστημα. Και πάντα, όταν εμφανίζονται Αμαλίες, θα γκρινιάξουμε λίγο, και μετά όλα θα ξαναπάρουν το δρόμο τους

Ψέμματα? Για να αλλάξει το σύστημα στους γιατρούς, θα πρέπει να αλλάξει ΟΛΗ η Ελληνική Κοινωνία (σσ. "να παγώσει η Κόλαση"). Το κάθε επάγγελμα είναι μικρογραφία της κοινωνίας.)

ΕΡ. Έχω όμως μια ελπίδα γιατρέ.

(σσ. Μάρθα Βούρτση)

ΑΠ. Τί ελπίδα;

ΕΡ. Η Αμαλία θυσιάστηκε. Τα λόγια ΔΕΝ έχουν δύναμη. Το μίσος ΔΕΝ έχει δύναμη. Η θυσία ΕΧΕΙ δύναμη. Έστω κι ένας γιατρός ν'αλλάξει, και μετά ένας άλλος, και μετά ένας υδραυλικός, και μετά εγώ, ίσως κάτι γίνει στο τέλος. Δεν θα αλλάξουν οι δομές και η σαπίλα. Θα αλλάξουν όμως μερικοί άνθρωποι.

ΑΠ. Δεν θα γίνει ποτέ αυτό.

Στην περίπτωση της άτυχης κοπέλας υπήρξαν πολλά πράγματα που συνέβαλαν. Το κυριότερο όμως από αυτά ήταν η ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ κάποιου συγκεκριμένου γιατρού, ή γιατρών ή οι συνέπειες του να μη διαγνώσουν το λίπωμα έγκαιρα, ώστε να προλάβουν την μετεξέλιξή του σε κακοήθεια, χρόνια μετά. Αυτό δεν έχει σχέση με το "φακελλάκι".

Τα υπόλοιπα, που αφορούν την απάνθρωπη πραγματικά ΖΩΩΔΗ συμπεριφορά γιατρών που περιγράφει το άτυχο κορίτσι δεν αφορούν ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς, και δεν αφορούν σίγουρα όλους τους γιατρούς που παίρνουν φακελλάκια. Όπως και στους άλλους τομείς της ζωής, δεν είναι ΟΛΟΙ κακοί. Υπάρχει διαφορά. Όπως επίσης υπάρχει διαφορά στο γιατρό που θα πάρει φακελλάκι για να κάνει μια elective επέμβαση, σε σχέση με το γιατρό που θα εκμεταλλευτεί το πρόβλημα κάποιου και θα τον αφήσει να πεθάνει, όπως έγινε σχεδόν στην περίπτωση της άτυχης Αμαλίας... Γιατί το κύριο πρόβλημα εκεί ήταν η μη έγκαιρη διάγνωση. Και δευτερευόντως οι συνέπειες αυτού.

ΕΡ. Κι αν προσευχηθούμε όλοι στο Θεό να γίνει;

Πραγματικά. Εκεί συμφωνούμε απόλυτα. Αυτό μπορεί και "να πιάσει".

@ mdsugar

Σωστός μέχρι κεραίας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομίζω ότι την κακή φήμη έχουν δημιουργήσει οι παλαιότεροι συνάδελφοι,γιατί δε νομίζω να μιλάμε για άτομα της ηλικίας μας ή το πολύ 10 χρόνια μεγαλύτερους.Για μας που προσπαθούμε τώρα να μπούμε στην παραγωγική διαδικασία,ζήτημα είναι αν θα μπορέσουμε ποτέ να βρούμε μια δουλειά στο ΕΣΥ (με ποσοστά απορρόφησης 2%).Και ως γνωστόν το φακελάκι αφορά το δημόσιο (δε νομίζω να διαμαρτυρηθεί κανείς που τον ξεπουπούλιασαν στο Ιατρικό η στο Υγεία κλπ).Για το θέμα του ιδιωτικού ιατρείου πρέπει να συνυπολογίσουμε το κόστος λειτουργίας και το γεγονός ότι η καλή δουλειά πρέπει να αμοίβεται,όπως συμβαίνει παντού.Και σε τελική ανάλυση δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τα χώνει ο ένας κι ο άλλος σε μας που είμαστε στην πιο δυσμενή θέση από πλευράς αναμονών και επιστημονικής/επαγγελματικής ολοκλήρωσης.Στην Ελλάδα που απαξιώνει το πιο εργατικό,έξυπνο,φιλότιμο,ελπιδοφόρο παραγωγικό δυναμικό και αποθεώνει τραγουδιάρες,μπαλαδόρους,ηθοποιούς-ψωνάρες,λαμόγια πολιτικούς και πάσης φύσεως γελωτοποιούς και αλμπάνηδες (έχεις μεγαλύτερο hit αν δηλώσεις αριστερό μπακ στο Βύζαντα Μεγάρων παρά ειδικευόμενος Νευροχειρουργός),πρέπει να τ'ακούμε κι από πάνω για λογαριασμό κάποιων που ούτως ή άλλως έχουν γεμίσει τη μπάκα τους τόσα χρόνια και είναι στην 6η βίλλα (στα τελειώματα βεβαίως-βεβαίως);Ε όχι,αυτό πάει πολύ!Μην ξεχνάμε ότι το Greekmeds είναι "Ανεξάρτητη Ιστοσελίδα Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών"

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ωραια τα λες Θωμα . Απορώ σε τι πλανητάκι ζεις κι εσύ. Μάλλον στο δικό σου γιατι στο δικό μας δε ζεις σίγουρα.

Στον ιδιο πλανητη ζω και εγω.... αλλα το θεμα δεν ειναι σε ποιον ζεις αλλα γιατι ζεις... (ας μην το ανοιξουμε αυτο το θεμα γιατι το θεμα ειναι αλλο).

Το μόνο που μπορώ να υποθεσω είναι οτι δεν εισαι γιατρος αλλα αν εισαι ελπίζω να πιστευεις όσα ειπες και πανω απολα να τα τηρησεις. Εάν δεν είσαι όμως επίτρεψε μου να σου κανω μια μικρη ενημερωση πανω στο πως εχουν τα πραγματα.

Ανάλογα με την ιδιότητα αλλάζει και η γνώμη σου? Σαν Ιατρο με επικροτεις και σαν τεχνικό pc με επικρίνεις?

Οχι Θωμα . Εγω προσωπικα δεν ηξερα . Κανεις δε μου ειχε πει στα 18 μου οταν εκανα το μηχανογραφικο οτι θα μου βγει ο κωλος 6 χρονια για......................

Ενταξη εσυ δεν ηξερες... οι περισσότεροι ομως ηξεραν...

Το ότι πέρασες τόσα πολλά φταίει ο συνάνθρωπος σου? Πιστεύεις πως ο κάθε ασθενείς δεν αναγνωρίζει τον κόπο σου?

Οι άνθρωποι που παίρνουν 3-4 ευρω την ωρα ουτε διάβασαν οσο εχω διαβάσει εγω στη ζωη μου απτα 12 μεχρι τα 36 που θα

τελειώσω ειδικότητα, ούτε έχει επενδύσει εκατομμύρια η οικογένεια του για τις σπουδές του σε επαρχία - εξωτερικό. Άρα λοιπόν όχι . 3 - 4 ευρώ την ώρα δεν μου φτάνουν.

Μόνος σου εχεις δώσει και τη απάντηση! Στην ζωη δεν έχουμε όλοι τις ιδιες ευκαιρίες..πχ τα εκατομμύρια της οικογένειας σου (δεν λέω πως κακός έχουν λεφτά η' απο την σκληρη εργασια τους..) σε βοήθησαν να γίνεις Ιατρος... αν πχ οι γονείς σου δεν είχαν τι θα έκανες? και όταν λέω δεν είχαν λέω να ζείτε πχ με 700-800 τον μήνα... οπότε αν είχες πρόβλημα υγείας και εγω σαν γιατρός σου έλεγα πως "θέλω 300-500 για να σώσω την μητέρα σου... αλλιώς...." τότε τι θα έκανες? Ειναι πολυ δυσκολο να απο την θεση που εισαι να μπεις στην θεση του αλλου και το καταλαβαίνω...

Δεν λέω στο Ιατρείο να παίρνεις 3-4 ευρό... αλλά όχι αυτά τα 80αρια που παίρνουν αδίκως...

Υπάρχουν συνάδελφοι όμως που βγαίνουν έξω να δουν αν έχει χαλάσει το κουδούνι.

Αν μπορείς σε παρακαλώ να μου δωσεις διευθύνσεις να μπορουμε να παμε και εκει! Γιατι εγω οπου και να εχω παει πάντα βλέπω κόσμο! Αλλα δεν ξέρω( μιλαω απο άγνοια τώρα) μήπως εχουν κόσμο μονο αυτοι που ειναι παράλληλα και σε νοσοκομείο?

Ώρα είναι να μας πεις τωρα ότι το φακελάκι μας το δίνεις επειδή μας συμπάθησες κι όχι απτο φόβο σου μηπως δε προσέξουμε εσένα ή τον άνθρωπο σου κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ας μην υποκρινομαστε σε παρακαλω.

Παλι απαντησες μονος σου στο θεμα φακελάκι! Οτι δεν θα κανεις σωστα την δουλεια σου αν δεν παρεις λεφτα!

Αυτο ομως που λεω δεν εχει καμια σχεσει με αυτο που λες! Οταν πχ έρθω σε εσένα και δω το ενδιαφέρων σου για εμενα απο αγαπη κινούμενος να σου δωσω λεφτα και οχι απο φοβο!Και τα λεφτα στα δινω γιατι ετσι μπορω να σου δειξω την ευγνωμοσύνη μου για το καλο που μου εκανες! Εσυ ομως λεγοντας μου "η 200 ευρο η' θανατος" τοτε απο φοβο θα στα δωσω!Αφου δεν μπορω να κανω αλλιως!

Πόσα στερούμαι εγώ και ο κάθε συνάδελφος Θωμά και πόσα ένας δάσκαλος δημοτικού ?? Πόσα ένας δημόσιος υπάλληλος ? Γιατί όταν όπως σου πα παραπάνω κάνεις 10 εφημερίες το μήνα (περιλαμβάνονται και σ/κ και αργίες) , αυτο σημαίνει ότι 20 μερες το μήνα εισαι off και τις άλλες 10 που σου μένουν δουλεύεις 10 ώρες την ημέρα minimum. Πότε θα ξεκουραστείς Θωμα ? Πότε θα διασκεδάσεις ? Γιατι ο γιατρος ειναι και ανθρωπος Θωμα εκτος απο επιστημονας. Ποτε θα δεις τα παιδια σου ? Τη γυναικα σου ?

Δεν μπορεις να βαλεις φιλε μου στην ιδια ζυγαριά την Ιατρικη με τα αλλα επαγγελματα! Στα αλλα οτι και να κανεις λαθος διορθώνετε! Αν εσυ δεν διαβασεις και κανεις κατι λαθος καταστρεψες μια ζωη! Το ιδιο ειναι? Και παλι οπως ειπα και ποιο πανω το οτι δεν φταει ο ασθενεις να χασει την αρτιμελια του... ακομα και την ζωη του... επειδη δεν απολαμβανεις αυτα που τυχων περιμενες απο το επαγγελμα που διαλεξες!

Θα το πω ξανα γιατι μπορει με ολα τα γραφομενα απλα να ξεχάστηκε... κανενας δεν λεει οι Ιατροι να μην πληρώνονται και να ειναι οι ανθρωποι που πρεπει να γίνουν 1000 κομμάτια και να δουλεύουν μέχρι τελική πτώσεως... αυτο που λεμε ολοι ειναι να μην απαιτείς απο τον ασθενή να σου δώσει..... αλλο να πεις " η εξέταση πχ κοστίζει τοσο... " και αλλο να πεις " εγω θελω τόσα για να την κάνω αλλιως μακαρία η οδός..." Για εμένα αυτό είναι καθαρά φόνος!

Συνεπώς και εσυ και κάθε άλλος ηθικολόγος, κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ που θα μας πεις πως θα πρεπε να πουμε κι ευχαριστώ για τα ελάχιστα (ναι ελάχιστα) λεφτά που παίρνουμε.

Τα λεφτα που παίρνετε απο το κρατος η΄ απο τους ασθενείς?

Οσο για το ηθικολόγος η ηθική μου, με την βοηθεια του Θεου παντα, δεν ειναι μονο στον λογο αλλα και στην πραξη... δεν σου μιλησα προσωπικα για να σου πω εισαι ετσι και ετσι γιατι δεν σε ξερω προσωπικα....

Σαφώς και δε συμφωνω με συμπεριφορες του στυλ " δεν εχεις να πληρωσεις?? Θα σε αφησω να πεθανεις"΄. Πάνω απόλα η υγεία του ασθενούς και η ζωη του. Απ'αυτον που έχει όμως θα το πάρω και με τη συνείδηση μου καθαρότατη μάλιστα.

Τωρα αυτο δεν ξερω αν το πιστευεις η' οχι.... αλλα θα το παρω με καλη πίστι....

Αλλα σε αυτο εχω μια απορια... απο που ξερεις αν καποιος εχει η' δεν εχει?

SleepWalker θα μπορούσα να σου δώσω απάντηση σε όλα αυτά που υβριστικά και υπερήφανα λες (αν και εσυ χωμα εισαι οπως ολοι μας...(με πολυ σοβαρες απαντησεις! αλλα μολις διαβασα ολα αυτα με επιασαν τα γελια!

1)αυτά τα ήξερες πριν μπεις στην ιατρική. Οταν διαλεγεις επαγγελμα δεν ξερεις τι θα κανεις? Εκτος αν ησουν παιδι οτι πει ο μπαμπας και η μαμα... Ιατρος η' Δικηγόρος...

2)η ιατρική είναι λειτούργημα κλπ εδω θελω να μου πεις εσυ τι ειναι!

3)Πρόκειται για άτομα που προσπαθούν με διάφορα προσχήματα να βγάλουν τα κόμπλεξ τους απέναντι στους γιατρούς, ισχυριζόμενα "δυσάρεστη προσωπική εμπειρία". αλλο κομπλεξ αλλο δυσάρεστη εμπειρία..... αλλα τα εβαλες ολα σε ενα τσουβαλι...

4)Πρόκειται για άτομα που σίγουρα φοροδιαφεύγουν/μιζάρονται αν μπορούν (Υδραυλικοί, Εφοριακοί, Δάσκαλοι (ιδιαίτερα) κλπ) Εσυ φαντάζομαι πως αν παίρνεις φακελάκι το δηλώνεις στην εφορία? και απο τα επαγγελματα που λες ολοι εχουν να δωσουν φακελακι... δεν θα πανε σε δημοσιο να εξεταστουν... μιλαω για αυτους που οπως λες μιζαρονται...

5)Πρόκειται για άτομα που κραυγάζουν ότι έχουν γνώμη για το σύστημα υγείας ενώ συνήθως δεν έχουν περάσει ούτε εξώ από νοσοκομείο. Ναι και δεν ειχαμε τι να κανουμε και λεμε δεν γραφουμε κανενα ποστ να περασει η ωρα? Να θάψουμε Ιατρους εμεις οι κομπλεξικοί! Και μακαρι να μην περνούσαμε ουτε εξω απο τα νοσοκομεία! Αλλα δυστυχώς μπήκαμε μεσα.... 21 χρονια μπαινοβγαίνουμε! Αλλα εσυ που να μας δεις? Εχεις την μύτη ψιλά! Την ρίχνεις μόνο οταν δεις ευρό....

6)Και το χειρότερο; αυτά τα άτομα νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να πιάνουν στο στόμα τους και να καταδικάζουν ολόκληρο τον ιατρικό κλάδο τη στιγμή που όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν θα ήταν οι ίδιοι ιατροί ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ.

Αν δεν εχει δικαιωμα ο ασθενεις να σε βαλει στο στομα του (που για εσενα ειναι ακαθαρτο.. αλλα και το χερι του ακαθαρτο ειναι αλλα τα λεφτα ξερεις να τα παιρνεις..) και διαβασε τι λεει το ποστ! Εισαι εκτος θεματος σε ολα! Μιλαμε για Ιατρους που αφηνουν ασθενεις να πεθανουν επειδη δεν εχουν να δωσουν λεφτα!

Οπότε θα σε παρακαλεσω να διαβαζεις ποιο προσεκτικα και να μπαινεις στο νοημα των λογων...

mrkite συμφωνω σε ολα! Και οχι μονο αυτο αλλα εβαλες τα πραγματα στην σωστη σειρα! Δεν μπορω να βλεπω μια που βγαζει τα στηθια της να βγαζει σε λίγες ωρες 5-10 χιλιάδες ευρό και ο γιατρός που σου χαρίζει, με την βοήθεια του Θεού, την υγεία σου να μην πληρώνεται! Να διαβαζει αυτους τους τονους βιβλιων και μετα να ψαχνει για δουλεια!

γιατί πρέπει να τα χώνει ο ένας κι ο άλλος σε μας που είμαστε στην πιο δυσμενή θέση από πλευράς αναμονών και επιστημονικής/επαγγελματικής ολοκλήρωσης.

Αυτά που λέω δεν τα λεω για χώσιμο! Τα λεω γιατι με έπνιξε η αδικια!

Ξέρεις τι ειναι να εχεις στο χειρουργείο τον ανθρωπο σου και να περιμένει ο Ιατρος τα λεφτα απο πωληση χωραφιου για να σου βγαλει εξω τον ασθενη?

Ξέρεις τι ειναι να σου ζηταει 300 ευρο για μια στεφανιογραφια και εσενα ολα σου τα οικονομικα να ειναι 700 ευρο... και να μην κατεβαζει τιμη?

Ξερεις τι ειναι σε πατερα να του λεει μετα το χειρουργειο ειρωνικά "σε 5 μηνες παλι εδω θα εισαι" και πραγματικα σε 5 μηνες παλι να μπαινεις μεσα?

Και ολα αυτα για τα ΛΕΦΤΑ! Με ποσα λεφτα δηλαδή θα ειναι ικανοποιημένος? με 100.000 τον μηνα?

Λέτε "δουλεύω 60-70 ώρες και δεν πληρώνομαι... μας κάνουν κομμάτια με αυτα τα ωράρια..." αυτο λετε στον ασθενή να αρέσει? Φυσικά και όχι! Φαντάσου όμως να υπήρχαν πχ πέντε ορθοπεδικοί σε μια εφημερία και οχι ενας! Και ο ασθενείς θα τελείωνε γρήγορα και εσεις θα είχατε ποιο ξεκούραστη ζωή!

Συγνώμη αν κάποιος προσβλήθηκε... δεν είχα αυτό το σκοπό....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ξέρεις τι ειναι να εχεις στο χειρουργείο τον ανθρωπο σου και να περιμένει ο Ιατρος τα λεφτα απο πωληση χωραφιου για να σου βγαλει εξω τον ασθενη?

Τι πίπες είναι αυτές (χωρια οι αλλες); αυτό τώρα πραγματικά το πιστεύεις; ειναι ο ασθενής στο χειρουργείο και περιμένει τα λεφτά για να τον πάει στην ανάνηψη; Σε ποιο νοσοκομείο έγινε αυτό;

thomas sorry αλλά με τέτοιες ανοησίες πραγματικά πιστευω ότι ίσως να μην έχεις και 100% σώας τας φρένας.

Δε μας είπες όμως: είσαι γιατρός; απάντησε μας τι δουλειά κάνεις...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τελος φίλε γιατρε θα σου πω κατι μεσα απο το Ευαγγελιο..

"και θέλουσιν εξέλθει οι πράξαντες τα αγαθά εις ανάστασιν ζωής, οι δε πράξαντες τα φαύλα εις ανάστασιν κρίσεως"

Πάντως,εγώ θα το παίρνω το φακελάκι και ας πάω και στην Κόλαση,τι να κάνουμε;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@thomas82

αγαπητέ,δεν πρόκειται να υπερασπιστώ κανένα συνάδελφο για χάρη κάποιας συντεχνιακής λογικής.

Το γεγονός ότι μπαινοβγαίνεις 21 χρόνια στα νοσοκομεία σημαίνει πιθανότατα ότι εσύ ή κάποιος δικός σου άνθρωπος υποφέρει από ένα σοβαρό χρόνιο πρόβλημα.Αυτό πρέπει να σε έχει κάνει πιο συνειδητοποιημένο για το τί τραβάνε οι νέοι ιατροί και κυρίως πρέπει να έχεις καταγράψει πόσο έχουν μεγαλώσει οι δυσκολίες τους τα τελευταία 10 χρόνια,αναφορικά με τις αποδοχές τους,τα ωράριά τους,τη διαθέσιμη υλικοτεχνική υποδοχή,τη διαρκώς αυξανόμενη αδιαφορία της πολιτείας στο πρόσωπό τους.Πίστεψέ με σχεδόν κανείς δεν γνώριζε τι θα βει στη σχολή πριν μπει και πολύ περισσότερο αφού βγει - είμαστε όλοι λίγο πολύ με το χαμόγελο παγωμένο και με την αμηχανία του μ@λ@κ@ αποτυπωμένα στο πρόσωπο.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αρκετοί (ευτυχώς μειοψηφία) που δυσφημίζουν την έννοια του επαγγελματία εν γένει.Εδώ θα σημειώσω ότι η Ιατρική είναι λειτούργημα για όσους δεν βιοπορίζονται από αυτή.Για όλους τους υπόλοιπους είναι επάγγελμα.Και σαφώς κανείς δε νομιμοποιείται να υποβάλλει τον ασθενή του σε ένα δεύτερο μαρτύριο (εκτός της ασθενείας του),αυτό της οικονομικής εξουθένωσής του.Δηλαδή δεν του φτάνει του ανθρώπου η ατυχία της αρρώστιάς του,πρέπει να γονατίσει και οικονομικά;Όσοι συνάδελφοι υιοθετούν αυτή τη λογική είναι απόβλητοι κι ως τέτοιοι πρέπει ν'αντιμετωπίζονται.Για να μην πω ότι και το δώρο κατόπιν εξυπηρέτησης το θεωρώ λίγο "κάπως".Όταν κάνεις τη δουλειά σου,κάνεις τη δουλειά σου και τελείωσε.Έχω συνειδητοποιήσει από καιρό ότι η Ιατρική στην Ελλάδα θα σου επιτρέψει απλά μια άνετη ζωή κι αυτό είναι όλο.Λεφτά και χλίδα είναι για άλλους και σίγουρα όταν κι άμα έρθουν σε μένα,εγώ θα 'χω πατήσει τα 60 και τα όνειρα θα 'χουν γίνει γελοία αποθημένα.Οπότε κρατάω το μοναδικό συναίσθημα του να σώζεις ζωές - που ισοδυναμεί με το να τις δημιουργείς και που κανένα τυπάκι,όσα εκαταμμύρια και να βγάζει δεν θα μπορέσει να νιώσει ποτέ στο δικό μου βαθμό.Προνόμιο μεν βάρος δε...

Θα κλείσω με μερικές απορίες:Γιατί καλέ μου άνθρωπε τα γράφεις αυτά εδώ μέσα;Εμείς τι σου φταίξαμε;Αφού σου κάνουν τόσο δύσκολη τη ζωή κάποιοι συνάδελφοι,γιατί δεν τους καταγγέλεις να βρεις το δίκιο σου;Δλδ περνάς καλύτερα τώρα που ταλαιπωρείσαι;Σιγά μην σε εκδικηθεί το ιατρικό κατεστημένο... ο ένας περιμένει να επωφεληθεί από την κακοτοπιά του άλλου-δεν έχει καμία σχέση αυτό που βγαίνει προς τα έξω με αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΑΡΑ ΤΟΥ,οπότε μη φοβάσαι να καταγγείλεις και να τραβήξεις το πράγμα στα άκρα μέχρι να βρεις το δίκιο σου.Οι καλοί ιατροί είναι η πλειοψηφία και θα κοιτάξουν το θέμα σου με ενδιαφέρον κι όχι με ρεβανσιστική διάθεση.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΜΑΣ.Εμείς τα ξέρουμε,αλλά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.Δεν μπορούμε ρε αδερφέ να υποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη,πώς να το κάνουμε...

ΥΓ:Μπορεί να διάβασες (και να διαβάσεις) πολλά πικρόχολα σχόλια από συναδέλφους.Είναι ΟΛΑ δικαιολογημένα.Η κατάσταση στη δημόσια υγεία είναι ίσως η χειρότερη από την εποχή της Μεταπολίτευσης.Πολλών παιδιών τα νεύρα εδώ μέσα δοκιμάζονται για πάνω από μια δεκαετία.Γι'αυτό σου λέω μην τα λες εδώ.Πατάς ευαίσθητες χορδές σε λάθος ανθρώπους.Και τελικά το μπ...δελο που λέγεται δημόσια υγεία κρατιέται όρθιο από ιατρούς και νοσηλευτές που τιμούν τον όρκο και την ιδιότητά τους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γλυκό μου παιδί

1. Κομμωτήριο λούσιμο-κούρεμα-ανταύγιες-χτένισμα -> 150 έουρος

2. Βοθρατζής για να ξεβουλώσει την αποχέτευση -> 240 έουρος

3. Υδραυλικός για να αλλάξει ΤΟ θερμοσίφωνΟ -> 100 έουρος

4. Αποτριχωτζού για να ξετριχιάσει το απαυτό της η κοπέλα σου (βραζιλιάνικο) ->30 έουρος. Άμα είσαι κι ευαίσθητος και δεν μπορείς τα ξυρισμένα πόδια άλλα 25 το πόδι (2 πόδια -> 50 έουρος + 30=80 έουρος)

Και σε πείραξε το πενηντάρικο στον γιατρό; Που θα φτιάξει την ΥΓΕΙΑ σου; ΤΟ υπέρτατο αγαθό στην ζωή ενός ανθρώπου; Δλδ οι άλλοι ΤΙ κάνουν και τα αξίζουν και δεν γκρινιάζεις και καθόλου; Με ΤΙ προσόντα απαιτούν αυτά τα λεφτά;

Μόνο 300 ευρώ η στεφανιογραφία; Πού την κάνατε;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γλυκό μου παιδί

4. Αποτριχωτζού για να ξετριχιάσει το απαυτό της η κοπέλα σου (βραζιλιάνικο) ->30 έουρος. Άμα είσαι κι ευαίσθητος και δεν μπορείς τα ξυρισμένα πόδια άλλα 25 το πόδι (2 πόδια -> 50 έουρος + 30=80 έουρος)

Μου αρέσουν τα παραδείγματα σου. To "αεροδρόμιο" έχει έκπτωση? :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μπα ίδια τιμή είναι :P (και η καρδούλα, και το αστεράκι, και το Μπάμπη σ αγαπώ...γενικά όλες οι κομμώσεις 30 ευρώ :P)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μπα ίδια τιμή είναι :P (και η καρδούλα, και το αστεράκι, και το Μπάμπη σ αγαπώ...γενικά όλες οι κομμώσεις 30 ευρώ :P )

Χαχαχα... Ούτε ευρώ δεν κόβουν τα γαιδούρια.... Και ύστερα λένε για τους γιατρούς... Φτου σας ρε! :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τελος φίλε γιατρε θα σου πω κατι μεσα απο το Ευαγγελιο..

"και θέλουσιν εξέλθει οι πράξαντες τα αγαθά εις ανάστασιν ζωής, οι δε πράξαντες τα φαύλα εις ανάστασιν κρίσεως"

Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, ......For I am the meanest motherfucker in the whole valley...... :bloodomen:

υγ....αφορα σχεδον ολο το συναφι.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

SleepWalker λυπάμαι που σου απάντησα κι ολας... αλλά θα σου απαντήσω και σε αυτά και σε παρακαλώ πάρα πολύ να μην απαντήσεις ξανά γιατι συχαίνομαι τους ανθρώπους που βρίζουν...

Τι πίπες είναι αυτές (χώρια οι άλλες); αυτό τώρα πραγματικά το πιστεύεις; ειναι ο ασθενής στο χειρουργείο και περιμένει τα λεφτά για να τον πάει στην ανάνηψη; Σε ποιο νοσοκομείο έγινε αυτό;

Έχω πάθει και το αντίθετο... να μην μπαίνει ο ασθενείς γιατί ο αναισθησιολόγος θέλει 200 ευρό... αν ήταν στην ανάνηψη αν ήταν κοιμισμένος δεν ξέρω... ήταν μέσα στο χειρουργείο....θυμάμαι ακριβώς τα λόγια...

-Τι έγινε τα λεφτά τα πήρες?

-τωρα γιατρε να ερθει ο ανθρωπος γιατι παμε μιλημένα για το οικόπεδο και οχι με χαρτια...

-αντε να κανουμε και εμεις σωστα την δουλεια μας...

Αυτο εγινε μετα απο 30-40 λεπτα που ηταν μεσα ο ασθενής... κοιμόταν?ειχε τελειώσει την εγχείρηση? Δεν ξέρω... αφου εδωσα τα λεφτα μετα απο 20λεπτα περιπου βγηκαν...

Οσο για το επαγγελμα μου το αναφερα.... τεχνικός pc και δικτύων

Όσο για το νοσοκομειο ειναι προς νικαια.... αν εχεις προβλημα με τα νεφρα(ευχομαι ποτε να μην εχεις κατι) πηγαινε οπου θελεις! Μονο εκει να μη πατησεις!

Πάντως,εγώ θα το παίρνω το φακελάκι και ας πάω και στην Κόλαση,τι να κάνουμε;

Οτι θελεις κανεις! Σε πειραξε κανεις? Απλα αν καποιος αλλος σου κανει το ιδιο να μη σε πειραξει!

mrkite οτι εχεις πει συμφωνουμε!! Ισως απο αυτα που ειχα γράψει στην αρχή να παρεξηγήθηκαν...οπως και να το κανεις μεσα απο τον γραπτο λογο δεν μπορουν να μεταφερθουν τα συναισθηματα και ολες οι ενεργιες του ζωντανου λογου!

Μαρεσε αυτο που ειπες:

Οπότε κρατάω το μοναδικό συναίσθημα του να σώζεις ζωές - που ισοδυναμεί με το να τις δημιουργείς και που κανένα τυπάκι,όσα εκαταμμύρια και να βγάζει δεν θα μπορέσει να νιώσει ποτέ στο δικό μου βαθμό.Προνόμιο μεν βάρος δε...

Εδω να αγιάσει το στόμα σου! Μπορεις αυτο που κανεις να το πεις επαγγελμα? Αν του δωσεις αυτο το ονομα το μειώνεις παρα πολυ! Γιαυτό και το λέμε λειτούργημα!

Γιατι δεν κανω καταγγελια? Γιατι μετα ποιος θα σε αναλαβει φιλε μου? Οταν αυτος ο ενας γιατρος εχει κανει τοσες δοκιμες επανω σου? Και πειραματικές επεμβάσεις... Δεν μπορω να πω και πολλα γιατι δεν ξερεις ποτε τι γινεται....

Να ξερεις σαν γιατρός πως το μεγαλύτερο ποσοστό καταλαβαίνει τι περνάτε... και οι ποιο πολλοί που δεν καταλαβαίνουν απλά δεν ξέρουν!

Απο έμενα εύχομαι οτι καλύτερο να σου δώσει ο Θεός και η Παναγία και καλή υπομονή με την αδικία που όλοι μας έχουμε υποστεί....

Και σε πείραξε το πενηντάρικο στον γιατρό; Που θα φτιάξει την ΥΓΕΙΑ σου; ΤΟ υπέρτατο αγαθό στην ζωή ενός ανθρώπου; Δλδ οι άλλοι ΤΙ κάνουν και τα αξίζουν και δεν γκρινιάζεις και καθόλου; Με ΤΙ προσόντα απαιτούν αυτά τα λεφτά;

Μόνο 300 ευρώ η στεφανιογραφία; Πού την κάνατε;

Απο ολα τα παραδείγματα αν δεν τα κάνεις θα πεθάνεις η' θα μείνεις ανάπηρη? Φυσικα και οχι... οποτε Ιατρικη με ολα τα αλλα επαγγελματα ειναι μερα με νυχτα!

Το οτι παιρνουν τοσα λεφτα δεν ειπε κανεις οτι ειναι σωστο! Αλλα οπως σου ειπα μπορω καποια πράγματα εφόσον δεν εχω λεφτα να τα αφησω για αλλη μερα! Αν ομως θελω πχ χειρουργείο σου φαίνεται λογικό να πω "οταν εχω λεφτα θα το κανω"? Δεν ξερω αν διαβασε τα ποστ αλλα δεν μιλάμε για θεμα τσιγκουνιας! Αν εχω λεφτα και δεν σου δίνω τότε ειναι απλα βλακεια!!! Εχω δει Ιατρο να εχει προβλημα στα πόδια απο τις πολλές ωρες μεσα στο χειρουργείο... δεν φτανει που με σώνει θα τσιγκουνευτω και τα λεφτα? Αυτο ειναι αδικια!

Αν πας στο νιμιτσ τόσο πάει η ταρίφα!! 300... ΜΟΝΟ!

Leviathan το σωστο ειναι αυτο:

Και εν κοιλάδι σκιάς θανάτου εάν περιπατήσω, δεν θέλω φοβηθή κακόν· διότι συ είσαι μετ' εμού· η ράβδος σου και η βακτηρία σου, αύται με παρηγορούσιν.

Αυτο που εχεις ειναι λαθος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και σε πείραξε το πενηντάρικο στον γιατρό; Που θα φτιάξει την ΥΓΕΙΑ σου; ΤΟ υπέρτατο αγαθό στην ζωή ενός ανθρώπου; Δλδ οι άλλοι ΤΙ κάνουν και τα αξίζουν και δεν γκρινιάζεις και καθόλου; Με ΤΙ προσόντα απαιτούν αυτά τα λεφτά;

Μόνο 300 ευρώ η στεφανιογραφία; Πού την κάνατε;

Απο ολα τα παραδείγματα αν δεν τα κάνεις θα πεθάνεις η' θα μείνεις ανάπηρη? Φυσικα και οχι... οποτε Ιατρικη με ολα τα αλλα επαγγελματα ειναι μερα με νυχτα!

Το οτι παιρνουν τοσα λεφτα δεν ειπε κανεις οτι ειναι σωστο! Αλλα οπως σου ειπα μπορω καποια πράγματα εφόσον δεν εχω λεφτα να τα αφησω για αλλη μερα! Αν ομως θελω πχ χειρουργείο σου φαίνεται λογικό να πω "οταν εχω λεφτα θα το κανω"? Δεν ξερω αν διαβασε τα ποστ αλλα δεν μιλάμε για θεμα τσιγκουνιας! Αν εχω λεφτα και δεν σου δίνω τότε ειναι απλα βλακεια!!! Εχω δει Ιατρο να εχει προβλημα στα πόδια απο τις πολλές ωρες μεσα στο χειρουργείο... δεν φτανει που με σώνει θα τσιγκουνευτω και τα λεφτα? Αυτο ειναι αδικια!

Αν πας στο νιμιτσ τόσο πάει η ταρίφα!! 300... ΜΟΝΟ!

'

Δεν συμφωνώ με το φακελάκι ούτε το εκβιαστικό ούτε το ευχαριστήριο ούτε της διευκόλυνσης. Συμφωνούμε ότι η υγεία δεν κοστολογείται και σίγουρα δεν μπορεί να γκρινιάζει κάποιος όταν πληρώνει για την υγεία του και να μην γκρινιάζει όταν πληρώνει για τις τρίχες του.

Δυστυχώς, όπως έδειξε το άρθρο που παρέθεσε ο ioan, γιατροί πραγματικά λυμαίνονται τα δημόσια νοσοκομεία και τα ταμεία (αυτά όλα που δεν πληρώνει ο άρρωστος τα πληρώνουμε όλοι μαζί οι φορολογούμενοι μέσω ασφαλιστικών εισφορών). Δλδ η στεφανιογραφία που δώσατε 300 ευρώ ως τί;

1. φακελάκι;

2. αμοιβή γιατρού;

3. συμμετοχή στο ταμείο;

κανονικά στοιχίζει περίπου 1500-3000 ευρώ. Υλικά, νοσηλεία, προσωπικό, ξενοδοχειακή υποστήριξη, αμοιβή γιατρού. Και καλά στην Ελλάδα η αμοιβή γιατρού είναι αστεία...τα υπόλοιπα όμως, τα έχουν όχι μόνο κοστολογήσει αλλά έχουν πάρει και τις μίζες τους οι γενικοί κουμανταδόροι. Κι εγώ, κι εσύ, κι όλοι μας τα πληρώνουμε. Πχ ένα κουτί γάντια μισό ευρώ, το αγοράζουμε 1.5 ευρώ εικονικά και το ένα ευρώ το μοιράζονται οι "υπεύθυνοι".

Και δυστυχώς ο κόσμος δεν γνωρίζει. Το φακελάκι σε νοσοκομείο της Αθήνας για μια εγχείρηση είναι περίπου 7.000 ευρώ. Σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας η ίδια εγχείρηση, η αμοιβή του γιατρού είναι 3.000 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις την νοσηλεία την πληρώνει η ασφάλεια. Και με τις τεράστιες διαφορές της νοσηλείας σε δημόσιο και ιδιωτικό νοσοκομείο.

Δεν ξέρω πόσο επείγον ήταν το περιστατικό σας, αλλά νομίζω ότι πέσατε και σε λάθος άνθρωπο. Καλύτερη έρευνα αγοράς...αν υπάρχει δυνατότητα φυσικά. Μόνο αυτό μπορώ να πω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Leviathan το σωστο ειναι αυτο:

Και εν κοιλάδι σκιάς θανάτου εάν περιπατήσω, δεν θέλω φοβηθή κακόν· διότι συ είσαι μετ' εμού· η ράβδος σου και η βακτηρία σου, αύται με παρηγορούσιν.

Αυτο που εχεις ειναι λαθος.

.....εγω εγραψα το "μοτο" των US πεζοναυτων.......

Yea, as I walk through the valley of the shadow of death, I shall fear no evil…For I am the biggest, baddest, meanest motherfucker in the whole valley.”US Marine Corp.

:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μιας κ λέγαμε για moto..

I want to be rich and I want lots of money

I don’t care about clever I don’t care about funny

I want loads of clothes and f***loads of diamonds

I heard people die while they are trying to find them

I’ll take my clothes off and it will be shameless

‘Cuz everyone knows that’s how you get famous

I’ll look at the sun and I’ll look in the mirror

I’m on the right track yeah I’m on to a winner

I don’t know what’s right and what’s real anymore

I don’t know how I’m meant to feel anymore

When we think it will all become clear

‘Cuz I’m being taken over by The Fear

Life’s about film stars and less about mothers

It’s all about fast cars and passing each other

But it doesn’t matter cause I’m packing plastic

and that’s what makes my life so f***ing fantastic

And I am a weapon of massive consumption

and its not my fault it’s how I’m program to function

I’ll look at the sun and I’ll look in the mirror

I’m on the right track yeah I’m on to a winner

I don’t know what’s right and what’s real anymore

I don’t know how I’m meant to feel anymore

When we think it will all become clear

‘Cuz I’m being taken over by The Fear

Forget about guns and forget ammunition

Cause I’m killing them all on my own little mission

Now I’m not a saint but I’m not a sinner

Now everything is cool as long as I’m getting thinner

I don’t know what’s right and what’s real anymore

I don’t know how I’m meant to feel anymore

When we think it will all become clear

‘Cause I’m being taken over by fear

ΥΓ Περνάει μηνύματα το pop στο UK λέμε :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

τι να κλασμπιιιπ η ποπ στο γιουκει ρε πτωμα

πεθαμενοι λαικ γιου ζουν στο νησι emcolgate

δω εχουμε ΤΖΟΥΛΙΑ! :D

Τι ωραίο αμάξι που έχεις

να προσέχεις να μην τρέχεις

και το σπίτι σου μοιάζει με πύργο

μου αρέσεις δεν στο κρύβω

Τα καλά εστιατόρια ξέρεις

και σαμπάνια μου προσφέρεις

Πιο κατάλληλος άντρας για μένα

δεν υπάρχει από σένα

Γυναικεία ψυχολογία style, χρήμα και γοητεία

Η γυναικεία ψυχολογία δεν την αντέχει τη δυστυχία

Στόχος είναι τα λεφτά

έτσι μου ΄πε η μαμά έτσι μου ΄πε κι ο μπαμπάς

τότε να τον αγαπάς

Στόχος είναι τα λεφτά

που να πας χωρίς αυτά

δεν αγάπησε κανείς τους φτωχούς τους συγγενείς

Τι ωραία πισίνα που έχεις

το ph της να ελέγχεις

Ένα γήπεδο είναι ο κήπος

είσαι ο δικός μου ο τύπος

Τι πανάκριβα δώρα που παίρνεις

πόσο με κακομαθαίνεις

Στο πλευρό σου τη θέση θα πάρω

με δεσπότη και κουμπάρο

Γυναικεία ψυχολογία style, χρήμα και γοητεία

Η γυναικεία ψυχολογία δεν την αντέχει τη δυστυχία

Στόχος είναι τα λεφτά

έτσι μου ΄πε η μαμά έτσι μου ΄πε κι ο μπαμπάς

τότε να τον αγαπάς

Στόχος είναι τα λεφτά

που να πας χωρίς αυτά

δεν αγάπησε κανείς τους φτωχούς τους συγγενείς

πρεπει να παραδεχτω οτι το ακουω ευχαριστα το συγκεκριμενο ασμα κι ακομη πιο ευχαριστα βλεπω το κλιπ B)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αν και πιστευω ακραδαντα οτι τοσο το ασμα οσο και το κλιπ ειχαν πολλα περιθωρια βελτιωσης που θα εξαντλνταν ευκολα με μερικα περισσοτερα πλανα της αηδου*με η με η απ το αηδονι :anavwfwties::rolleyes: * με μαγιο η με το κοκκινο πουα της συνολακι εκ της οπισθεν :D

:rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τέλοσπάντων παιδιά,ο thomas82 προφανώς μιλάει εκ πείρας,γιατί έχει καεί το παιδί.Αν η φάση με τα φακελάκια και οσονούπω με τον κάθε άσχετο ιατρό και την έλλειψη αξιολόγησης κι ελέγχου δεν περιοριστεί,βλέπω να ξεφτιλιζόμαστε σαν την Ελληνική Αστυνομία ένα πράμα.Ήδη σιγά σιγά είμαστε στο όριο να αποκρύβουμε το ότι είμαστε ιατροί (=άνεργοι και ταλαίπωροι),σε λίγο με όλα αυτά θα γίνουμε συνώνυμοι και της λαμογιάς.Κι είναι κρίμα ρε γαμώτο,γιατί έχουμε το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο και μ'αυτά και με τ'άλλα θα καταντήσει από τα χειρότερα.

thomas82 μη μασάς.Χώστα στο λαμόγιο τον ιατρό που σου κάνει τη ζωή δύσκολη και μην κολλάς στο κατεστημένο.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Τράβα του και μια ξεγυρισμένη δυσφήμιση στους φίλους και τους συγγενείς σου και πόνταρε στο "είναι μικρός ο κόσμος",άμα στην τελική δεν μπορείς να το πας αλλιώς το θέμα.

Καλή τύχη και καλή ανάρρωση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με ξεκούφανε η κοπελιά.. Αυτή αμα την έχεις στην παρέα κ σιγοτραγουδάει τίποτα της λες να σταματήσει επιτόπου.

Αφου έχει άλλα χαρίσματα τι το θέλει το μικρόφωνο.. τέσπα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.