Jump to content

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ "MEDICS"


Foreas

Recommended Posts

Σας παραθέτω τι βρήκα, ενώ κοίταζα στην ιστοσελίδα www.diorismos.gr .

Το κείμενο έχει πολλά ωραία σημεία για να εξελιχθεί σε κλασσικό καυγά μεταξύ εντός και εκτός φοιτητών ιατρικής. Παρακαλώ όμως να μην γίνει έτσι. Ας απαντήσουμε με επιχειρήματα...

Μια ερώτηση, το ξέρατε ότι υπήρχε ο σύλλογος αυτός?

από http://www.diorismos.gr/Dpages/vima/articl...edics190206.php

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"MEDICS"

«ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ» (ΔΑΠ Ιατρικής Αθηνών) μπλοκάρουν απόφαση του ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΕΝ ΟΨΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ «ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝ ΟΨΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ; ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΟΑΤΑΠ-ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ;

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ) ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

Το ΔΙΚΑΤΣΑ κατά το παρελθόν ήταν το άντρο της παρανομίας και της αναξιοκρατίας, με αποκορύφωμα τα γραπτά που κλάπηκαν .

Ήρθε τότε η προηγούμενη κυβέρνηση, να ορίσει πρόεδρο του τότε ΔΙΚΑΤΣΑ τον κύριο Λεοντάρη (ο οποίος ήταν αποδεκτός από όλα τα κόμματα) για να προσπαθήσει να εξυγιάνει τον οργανισμό και να φτιάξει ένα νέο τρόπο εξέτασης, με κύριο γνώμονα την αξιοκρατία.

Η σημερινή κυβέρνηση , όχι μόνο τον στήριξε αλλά η ίδια πρότεινε , ψήφισε τον νέο νόμο και άλλαξε το ΔΙΚΑΤΣΑ σε ΔΟΑΤΑΠ..

Αν διαβάσει κάποιος τα πρακτικά πριν την ψήφιση του νόμου, θα δει πως βουλευτές από όλα τα κόμματα συμφωνούσαν πως το ΔΙΚΑΤΣΑ ήταν αναξιοκρατικό.

Σας θυμίζουμε χαρακτηριστικά( από πρακτικά της Βουλής):

ΑΝ.ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΟΣ (Ν.Δ.)

«...τα τελευταία χρόνια βάπτιζαν επιτυχόντες έναντι συγκεκριμένου ποσού χιλιάδες ευρώ κατά μάθημα, ακόμη και ανθρώπους οι οποίοι δεν συμμετείχαν στις εξετάσεις?..όμως έχω να σας πω, κύριοι συνάδελφοι, ότι σύμφωνα με δικές μου διασταυρωμένες, έγκυρες πληροφορίες -βεβαίως δεν θέλω να υποκαταστήσω τη δικαιοσύνη- διαπιστώθηκε ότι στις καταστάσεις των επιτυχόντων υπήρχαν ονόματα φοιτητών, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στις εξετάσεις... το κάθε μάθημα χρεωνόταν αρχικά 10.000-20.000 ευρώ και τελικά έφτασε στα 40.000 ευρώ κατά μάθημα. Αυτή ήταν η ταρίφα?. Σας πληροφορώ ότι υπήρχε μια κάστα καθηγητών συναδέλφων μου στα διάφορα πανεπιστήμια της Ιατρικής, οι οποίοι βλέποντας με κομπλεξισμό -με μια μανία που εγώ δεν μπόρεσα ποτέ να την εξηγήσω- τα παιδιά αυτά, έβαζαν θέματα εξετάσεων ειδικότητας. Τα αντιμετώπιζαν σαν ζώα κυριολεκτικά, με αποτέλεσμα να φτάσουμε όλοι εκεί που φτάσαμε».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ(ΝΔ)

«Όχι μόνο οι αναγνωρίσεις των πτυχίων ήταν χρονοβόρες και γίνονταν με επιλεκτικές διαδικασίες αλλά και σε εξετάσεις των γιατρών και των οδοντιάτρων το ίδιο συνέβαινε. Εκτός αυτών, η κόρη της τότε διευθύντριας εχρησιμοποιείτο ως επιτηρήτρια. Συμμετείχε στην Επιτροπή Αποσφράγισης Γραπτών, στην Επιτροπή καταχώρησης βαθμολογίας, στην έκδοση αποτελεσμάτων και μάλιστα, χωρίς να έχει καμία σχέση με το ΔΙΚΑΤΣΑ, χωρίς κανείς να ελέγχει εάν προέβαινε σε αλλοίωση βαθμολογίας. Δεν έλεγχε κανείς εάν το «3» το έκανε «8»»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ (ΠΑΣΟΚ)

«Τα θέματα αναγνώρισης πτυχίων Ιατρικής και Οδοντιατρικής είναι το βασικό ζήτημα στο άρθρο 12. Σε όλη τη συζήτηση και στην επιτροπή και από τους σημερινούς Υπουργούς και από τους πρώην και από τους συναδέλφους υπήρξε μια κοινή διαπίστωση ότι το απόστημα στο προηγούμενο καθεστώς βγήκε στο χώρο της αναγνώρισης διπλωμάτων ιατρικής από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το προσέξουμε ιδιαίτερα. Πέραν της νοθείας και της συναλλαγής υπήρξε και συνειδητή άποψη για καρατομηση των υποψηφίων προς αναγνώριση από της ιατρικές σχολές. Προκύπτει λοιπόν το θέμα σε σχέση με την εξεταστέα ύλη και με τη βάση δεδομένων πώς υπεισέρχονται οι ιατρικές σχολές. Αυτό το ζήτημα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε πολύ γρήγορα γιατί φοβάμαι ότι θα επανέλθουμε στο παλιό καθεστώς»

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ)

«...Εργαζόμενος στο Κρατικό Αθηνών έβλεπα απέναντι στο ΔΙΚΑΤΣΑ κάθε μέρα ατέλειωτες ουρές νέων ανθρώπων να συνωστίζονται ψάχνοντας σε κάτι καταλόγους που δεν ήξερα τι ήταν. Και όταν ρώτησα, πληροφορήθηκα ότι ήταν αυτοί που ερχόντουσαν για να δώσουν εξετάσεις στο ΔΙΚΑΤΣΑ. Έδιναν εξετάσεις, οι περισσότεροι αποτύγχαναν, τις επαναλάμβαναν. Και από εκεί και πέρα μελετώντας κανείς περισσότερο το φαινόμενο, βρίσκει και άλλα στοιχεία. Επισκεπτόμενος τους χώρους εκεί αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η βάναυση κυριολεκτικά συμπεριφορά πολλών υπαλλήλων εκεί μέσα. Και όσο πιο ψηλά βρισκόντουσαν στην ιεραρχία, τόσο χειρότερη ήταν η συμπεριφορά τους. Συμπεριφέρονταν με έναν τρόπο που ήταν απαράδεκτος για ευνομούμενη χώρα. Και εκ των υστέρων πληροφορήθηκα και εγώ ότι κάποιοι από αυτούς που ήσαν στην κορυφή ήταν αναμεμειγμένοι σε πάρα πολλά σκάνδαλα που πήραν ελπίζω- το δρόμο της δικαιοσύνης και της οριστικής κάθαρσης. Ας το ελπίσουμε!»

Υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που συμφώνησαν με τους παραπάνω. (Χρησιμοποιήσαμε ενδεικτικά έναν βουλευτή από κάθε κόμμα).

Μετά την ψήφιση του νέου νόμου, δόθηκε τράπεζα ερωτήσεων στους απόφοιτους Οδοντιατρικής της αλλοδαπής και η διαβεβαίωση του Υφυπουργού κυρίου Ταλιαδούρου αλλά και του προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ κυρίου Λεοντάρη, πως η «επόμενη εξεταστική» (Δεκεμβρίου) θα διεξάγονταν με τράπεζα ερωτήσεων . Αυτό δεν έγινε όμως , γιατί όπως μας είπαν δεν ήταν δυνατόν να ετοιμαστούν τόσο γρήγορα ερωτήσεις από τις Ιατρικές Σχολές. Το δεχτήκαμε και περιμέναμε το υπουργείο να υλοποιήσει την υπόσχεση για την «επόμενη εξεταστική», την εξεταστική Μαΐου 2006 και να πάρουμε τις ερωτήσεις τον Φεβρουάριο.

Όμως υπήρξαν εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό.

Στις 3 Οκτωβρίου 2005 ,ύστερα από επιστολή που είχε στείλει ο σύλλογός μας στις 28 Σεπτεμβρίου 2005, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών , κύριος Κρεατσάς, απάντησε , ότι στη σχολή του ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία δεξαμενής ερωτήσεων ,βάσει των οποίων θα διενεργούνται εφεξής οι εξετάσεις για την αναγνώριση των πτυχίων Ιατρικών Σχολών από χώρες μη μέλη της Ε.Ε.

Στις 24 Οκτωβρίου 2005 το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

(κατόπιν συνελεύσεως στην οποία συμμετείχαν ΔΟΑΤΑΠ -ΥΠΕΠΘ-και όλοι οι

πρόεδροι των Ιατρικών σχολών της Ελλάδας) με δελτίο τύπου ανακοινώνει τα παρακάτω:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2005

Μετά από συνεργασία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Σπύρου Ταλιαδούρου με τους Προέδρους των Ιατρικών Σχολών της χώρας ανακοινώνεται ότι το σύστημα των εξετάσεων του ΔΟΑΤΑΠ για την αναγνώριση των πτυχίων Ιατρικών Σχολών από χώρες μη μέλη της Ε.Ε. τροποποιείται από την επόμενη εξεταστική περίοδο (Μαΐου 2006) ως εξής:

Με ευθύνη των Ιατρικών Σχολών θα δημιουργηθεί ειδική βάση τουλάχιστον 2.500 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής για κάθε γνωστικό αντικείμενο (Παθολογία, Χειρουργική, Παιδιατρική κ.λ.π.) που θα είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμη στους υποψηφίους 3 μήνες προ των εξετάσεων εκάστοτε.

Οι ερωτήσεις θα έχουν κατάλληλα επεξεργαστεί ώστε να καλύπτουν πλήρως την ύλη του κάθε γνωστικού αντικειμένου χωρίς αλληλοκαλύψεις ή ασάφειες.

Οι απαντήσεις των ερωτήσεων θα είναι επίσης διαθέσιμες στους υποψηφίους απ' αρχής.

Σε κάθε εξεταστική περίοδο οι εξεταζόμενοι θα εξετάζονται τουλάχιστον σε 100 ερωτήσεις που θα προέρχονται από τη βάση των 2.500 ερωτήσεων.

Η πρώτη βάση ερωτήσεων και απαντήσεων θα είναι διαθέσιμη το Φεβρουάριο του 2006, προκειμένου η νέα μορφή εξετάσεων να εφαρμοστεί στην περίοδο Μαΐου 2006.

Οι επόμενες εξετάσεις του Δεκεμβρίου 2005 θα διεξαχθούν με βάση το ισχύον σύστημα.

Στις 25 Ιανουαρίου 2006, και μετά από την πάροδο 3 μηνών, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κύριος Κρεατσάς , μας έστειλε δεύτερη επιστολή οπού μας τονίζει ότι η γενική συνέλευση της σχολής του αποφάσισε να μη κάνει δεκτό ,τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων με το νέο σύστημα και ότι οι επόμενες εξετάσεις πρέπει να γίνουν με το παλιό σύστημα.

Μας δημιουργεί πολλές απορίες και σκέψεις, για τους σκοπούς που εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή στάσης της συγκεκριμένης σχολής ,καθώς και την χρονική περίοδο που πάρθηκε η απόφαση αυτή, αφού ουσιαστικά προσπαθεί να παρατείνει την ταλαιπωρία και την αγωνία τόσων εξεταζομένων και των οικογενειών τους, καλώντας τους να δώσουν εξετάσεις με ένα σύστημα το οποίο παρουσιάζει πολλά προβλήματα ,ενώ έχει αμφισβητηθεί κατά διαστήματα και η διαφάνειά του.

Συγχαίρουμε το Υπουργείο Παιδείας και ευχαριστούμε τις υπόλοιπες Ιατρικές σχολές της χώρας , που με γνώμονα τη διαφάνεια αλλά και το αδιάβλητο της διεξαγωγής των εξετάσεων , δεν παρασύρθηκαν και δεν υιοθέτησαν την απόφαση που πήρε η Γ.Σ. της Ιατρικής σχολής Αθηνών, και ακολουθώντας την οδηγία του υπουργείου , οι περισσότερες δημιούργησαν και απέστειλαν ,ενώ άλλες δημιουργούν και θα αποστείλουν ερωτήσεις, προκειμένου να στηρίξουν το νέο αδιάβλητο σύστημα ,αλλά και την απόφαση του Υφυπουργού παιδείας κ.Σπύρου Ταλιαδούρου , καθώς και των πρόεδρων των υπόλοιπων Ιατρικών Σχολών της χώρας.

Ελπίζουμε ότι σύντομα και η Ιατρική σχολή Αθηνών , θα δει τα πολλαπλά οφέλη του νέου συστήματος που καθιερώνει το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ,θα ενεργήσει αμερόληπτα και θα άρει τις οποίες διαφωνίες της, σχετικά με το νέο τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων του ΔΟΑΤΑΠ, που το αποτέλεσμά τους δε θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Τέλος, η απάντησή μας προς τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τον ΣΦΙΑ και τις λοιπές παρατάξεις που συνυπογράφουν, που ένα χρόνο μετά σκέφτηκαν να αντιδράσουν για τους δικούς τους λόγους, να τονίσουμε πως άλλο το να καταδικάζεις ένα γεγονός και άλλο να προσπαθείς να επηρεάσεις με άνομους τρόπους τον πρόεδρο της Ιατρικής σχολής Αθηνών κ. Κρεατσά αλλά και άλλα μέλη ΔΕΠ του τμήματος Ιατρικής.

Και ερωτούμε:

Με ποια δικαιοδοσία προσπαθούν κομματικοί σύλλογοι φοιτητών, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΠΑΣΠ και όλες οι παρατάξεις εκτός των ΕΑΑΚ και ΠΚΣ ,αλλά και ο ΣΦΙΑ ,να αποτρέψουν υπουργικές αποφάσεις;

2. Με ποιο δικαίωμα μπορεί η Γενική Συνέλευση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, να εκθέτει αποφάσεις και λεγόμενα της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του κ. Ταλιαδούρου;

Γιατί μιλάvε για στημένες εξετάσεις τη στιγμή που οι ίδιοι, μέσω του ΣΑΙΕΠ (Σύλλογος Αποφοίτων Ιατρικής Ελληνικών Πανεπιστημίων) ,με υπόμνημά τους στον κ.Κακλαμάνη (τέως Υπουργό υγείας) ζητάνε εξετάσεις για ειδικότητα με το ΙΔΙΟ σύστημα τράπεζας ερωτήσεων θεωρώντας το ως προϋπόθεση για αδιάβλητες εξετάσεις;

Σε περίπτωση που δε θυμάστε σας θυμίζουμε:

«...Οι εξετάσεις, για να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο, πρέπει να είναι πολλαπλής επιλογής σε ειδικές κόλλες, από τις οποίες θα μπορεί ο υποψήφιος να λαμβάνει αντίγραφα. Η ανακοίνωση του βαθμού θα γίνεται την ίδια μέρα σε διάστημα λίγων ωρών το πολύ από την εξέταση, όπως και σήμερα γίνεται με τις εξετάσεις του ΔΟΑΤΑΠ, τα δε αποτελέσματα θα βγαίνουν άμεσα και στο διαδίκτυο, πέραν του να αναρτώνται..... οι ερωτήσεις προτείνουμε να είναι 200, 100 από τις οποίες θα είναι από το τέταρτο εξεταζόμενο μάθημα, οι άλλες 100 θα είναι από τα υπόλοιπα τρία μαθήματα. Θα υπάρχει τράπεζα ερωτήσεων από τις οποίες θα μπαίνουν τα θέματα, η οποία θα δημοσιεύεται τουλάχιστον 6 μήνες προ της διεξαγωγής των εξετάσεων, δημοσίευση που θα γίνεται και στο διαδίκτυο...»

Αυτά ζητάνε για τις εξετάσεις ειδικότητας!!!!!

Τα ιδια ακριβώς που ζητάμε κ εμείς και που μας υποσχέθηκε με το δελτίο τύπου το υπουργείο παιδείας.

Να τονίσουμε ότι ποτέ δεν δέχτηκαν να εξεταζόμαστε μαζί τους, με τη δική τους ύλη. Γιατί άραγε ;

Οι εξετάσεις ΔΟΑΤΑΠ δεν είναι εξετάσεις πανεπιστημίων και όπως έχει τονιστεί πλέον από το Υπουργείο (και από τη κα Γιαννάκου αλλά και από τον κ. Ταλιαδούρο), μπορούν να διεξαχθούν και χωρίς την συμβολή των Ιατρικών σχολών.

Ακόμη να υπογραμμίσουμε τι έχει πει ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ταλιαδούρος (από πρακτικά βουλής):

«...Θα ήθελα ακόμη να πω για τις εξετάσεις της ιατρικής ότι μέχρι τώρα την ευθύνη των εξετάσεων την είχαν οι ιατρικές σχολές. Με το σχέδιο νόμου την ευθύνη των εξετάσεων την έχει ο ΔΟΑΤΑΠ και δεν τις έχουν οι ιατρικές σχολές ώστε να παρεμβάλουν τα πάσης φύσεως εμπόδια...»

Με το νέο σύστημα το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων παίρνει

μία γενναία απόφαση και βάζει τέλος σε μία σωρεία προβλημάτων που είχαν

δημιουργηθεί με το προηγούμενο σύστημα διεξαγωγής των εξετάσεων.

Όχι μόνο συγκεκριμενοποιείται η ύλη που θα καλεστεί να εξεταστεί ο υποψήφιος αλλά και δεν του επιβάλλεται η αγορά συγκεκριμένων συγγραμμάτων, συγκεκριμένων καθηγητών σε κάθε εξεταστική.

Πιστεύουμε πως με τον νέο τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων διασφαλίζεται η διαφάνεια και πως παραπάνω από 10000 ερωτήσεις, που σε κάθε εξεταστική θα ανανεώνονται και θα αυξάνονται(τώρα είναι 4 μαθήματα από τουλάχιστον 2500 ερωτήσεις το καθένα όμως σε κάθε εξεταστική προστίθεται ένα μάθημα και κατά συνέπεια και άλλες ερωτήσεις ), σίγουρα δε διάβασε κανένας για να δώσει εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.

Με αφορμή ανεπίσημες πληροφορίες μας, ότι θα επιχειρηθεί μια «συμβιβαστική επίλυση» του όλου προβλήματος (προφανώς, για τις ανάγκες προστασίας της αξιοπιστίας της κας υπουργού ), θεωρούμε από τη πλευρά μας ότι η τυχόν ανακοίνωση τράπεζας ερωτήσεων μόνο για τα μαθήματα γυναικολογίας και παιδιατρικής, θα είναι κάτι χωρίς απολύτως καμία άξια! Κι αυτό γιατί, από το σύνολο των περίπου 3000 υποψηφίων τα πιο πάνω μαθήματα αφορούν μόνο 159 υποψήφιους για την παιδιατρική και ΜΟΝΟ 9 υποψήφιους για τη γυναικολογία!!!!!

Αναρωτιόμαστε πως ανέχεται η υπουργός κα Γιαννάκου και ο καθ' ύλην αρμόδιος για τα εν λόγω θέματα υφυπουργός κ. Ταλιαδούρος, να «αδειάζονται» με τον πιο προκλητικό τρόπο από τους «κύριους» καθηγητές μερικών ιατρικών σχολών της χώρας ;;;

Aραγε, πιστεύει η κα Γιαννάκου ότι το λεγόμενο καθηγητικό κατεστημένο βρίσκεται σε υψηλότερο θεσμικό επίπεδο από τη θέση ενός υπουργού η έχει τους λόγους της να θεωρεί προτιμότερο να χαρακτηριστεί ανακόλουθη σχετικά με το πιο πάνω θέμα, αντί να υπερασπιστεί την πολιτική της αξιοπιστία ;;;

Ευελπιστούμε πως το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα τηρήσει τα όσα μας έχει υποσχεθεί ουκ ολίγες φορές , (ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ )όχι μόνο προφορικά αλλά ,με δελτία τύπου και υπουργικές αποφάσεις, και δεν θα περιμένει την καλή διάθεση και την άδεια των φοιτητών οποιασδήποτε κομματικής παράταξης.

Σε αντίθετη περίπτωση θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας με οποιονδήποτε τρόπο κρίνουμε εμείς καλύτερο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας!

Σαν μια πρώτη κίνηση ο Σύλλογος MEDICS θα αναγκαστεί να διοργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων στις 2 Μαρτίου εάν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα (εγγράφως)

1) Διαβεβαίωση ότι θα λάβουμε τράπεζα ερωτήσεων για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα

2) η ημερομηνία που θα λάβουμε την τράπεζα

Δ.Σ. MEDICS

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο σύλλογος αυτός δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες, έχει website (www.e-medics.gr) και αναφέρονται -πολλές φορές καθόλου κολακευτικά- γι'αυτόν και στο www.dikatsa.info.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το θέμα είναι αν έχουν οποιαδήποτε δικαιώματα οι γελοίοι που αγχώνονταν να περάσουν την τάξη στο σχολείο,πάτωναν στις πανελλήνιες και λάδωσαν για ψευτοπτυχία.

Ολη η τρομερή ενέργεια των επιτυχόντων υψηλών δυνατοτήτων πρέπει να στραφεί στη συντριβή του συνοθυλεύματος αυτού και των πολιτικών του εντολέων

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι spergebiet,εχουν και συλλογο...Βεβαια βριζονται ολη την ωρα μεταξυ τους!!!Εκτος αυτου ,το καλυτερο ειναι οτι ο εν λογω συλλογος δηλωνει οτι θελοντας να προασπισει τα συμφεροντα των μελων του ειναι εναντιος στις εξετασεις για ειδικοτητα!!!Φυσικα,αφου πηγαινουν κοντρα στα συμφεροντα τους!!!Ναι,θελουν να αναγνωριζονται με κοροϊδια ολων τα πτυχια,αλλα να μην δινουν εξετασεις για ειδικοτητα γιατι τοτε μονο τα κακα παιδια των κακων ελληνικων πανεπιστημιων θα ξεκινανε ειδικοτητα!!

Δε συζηταμε για τους ομηρικους καβγαδες που εχουν μεταξυ τους...Επισης δηλωνουν οτι μεσω των πιεσεων που ασκουν σε βουλευτες θα τα καταφερουν!!!Μεχρι και τα μελη της ΔΑΠ θα πιεσουν!!!Ρε ξυπνηστε,εδω δεν εχει εκφοβισμους!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για αυτό πρέπει να θεσπίσουμε μια εξεταστική καρμανιόλα που θα κάνει τις μάνες να κλαίνε για πολλά χρόνια.

Ρε μανία με τις μανάδες.

Δεν πας να κοιτάξεις το Οιδιπόδειο σου;

Νομίζεις ότι ενδιαφέρουν οι διαστροφές σου το τόπικ, αρρωστάκι;;;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλά λέει ρε spergiet. Τί μανία με αυτές τις μάνες των παιδιών? Σάμπως οι πατεράδες τους, δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα? Η γιαγιά? Ο παππούς? Όλοι αυτοί δεν θέλουν να καμαρώσουν τα τούβλα τους ειδικευόμενους σε κάποιο νοσοκομείο? Ρε που κατάντησε η ιατρική. Εμπόριο ελπίδας κ απωθημένων έχει καταντήσει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup σε πείραξε κάτι απ'αυτά που έγραψα? Πόναει πολύ ρε γμτ που παραλίγο να περνάγατε τις εξετάσεις για διπλωμα οδήγησης εεεεεεε δικατσά χωρίς να διαβάσετε.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Jul 27 2005, 11:40 Post #77

Σκίστε τους,

η αλητεία των τρισάθλιων,γελοίων υποκειμένων που συνιστούν το μεγαλύτερο τμήμα του ιατρικού κόσμου,οι γύφτοι πεολίχειδες που έστειλαν τα παιδιά τους στη Ρουμανία,οι ασχετίκλες που παριστάνουν τους επιστήμονες και τους μεγαλογιατρούς,καθήκια οπως ο Τρακατέλλης ο μέγας πρύτανης που έφερε με μεταγραφή την κόρη του απο τη Ρουμανια,ο μπούλης Καραμανλής που μας εφερε τη βλαμμένη Νατασα απο τη Σχολή με τα νήπια,ο αρχιβλάξ Τουτουζας που έκανε το γιο του απο Βουλγαρία γιατρό,ολοι οι αποτυχημένοι,γελοίοι και καθυστερημένοι που δήθεν απολαμβανουν την επιδοκιμασια της κοινωνιας ενώ στηριζονται στην ανοχή,την απελπισία και το φόβο των αληθινών γιατρών, θα λάβουν την τιμωρία και το διασυρμό που τους αξίζει.

Εξετάσεις για ειδικότητα γραπτές,αδιάβλητες τώρα που να βαθμολογούνται απο εκπαιδευτικούς όχι γιατρούς, για να εξοντωθουν τα μιάσματα,οι πεολείχηδες βυσματίες οι και οσοι τους στηρίζουν.

Καμία ανοχή στα ζώα που σπούδασαν στο εξωτερικό και μιαίνουν το χώρο.Κανένας σεβασμός στη ΄'δεοντολογία,τα ΄'δημοκρατικά δικαιώματα΄' και το υπάρχον καθεστώς.Θάνατος στα βύσματα.Κρεμάλα στους ημέτερους.Συνεχής πόλεμος,ανοιχτή προπαγάνδα,μαχητική αντιμετώπιση των εκφυλισμένων σε όλα τα επίπεδα.Καμία συνεργασία μαζί τους στις κλινικές,καμία βοήθεια καμία καταννόηση κανένας συμβιβασμός.

Μηδενική ανοχή.

Βγάλτε τις πούτσες έξω.

Γαμήστε τους οπως κάνατε στις πανελλήνιες και θα κάνετε μια ζωή.

Μην τρώτε το ευρωπαικό κουτοχορτο.Εκεί είναι χειρότεροι βυσματίες,αναξιοκράτες και gay.

Βοηθείστε να καταστραφεί η Ευρωπη και η αδυναμία που εκπροσωπούν τα χρεωκοπημένα καθεστώτα της που σας βυθίζουν στην εξαθλίωση.

Θάνατος στο σοσιαλισμό και τους αγύρτες που τον στηρίζουν.

Αμφισβητείστε τους,χτυπείστε τους αλύπητα.Είναι θλιβεροί και εντελώς αδύναμοι.

Ακούστε τους Αμερικανούς,μιμηθείτε τις μεθόδους,το σθένος, την επιθετικότητα,το θάρρος των Αμερικάνων.Ξεριζώστε τα ζιζάνια.Γίνετε τέλειοι επαγγελματίες και εξοντώστε τον ανταγωνισμό.

Ελεύθερη αγορά τώρα.Να μπορούν οι πολίτες να διαλέγουν το γιατρό τους.Ιδιωτικά Νοσοκομεία.Επιλογή προσωπικού με εξετάσεις.Απόλυση των άχρηστων αργόστροφων τεμπέληδων που αποτελούν το 80% των επιμελητών.

Ξεμπροστιάστε τους.Ξεφτιλείστε τους παντού και πάντα.

Οι καιροί είναι ώριμοι.

emarupemarup:wacko::wacko: Σύντροφοι και Συντρόφισσες,όπως θα έλεγαν και Ιμπερεαλιστες Αμερικανοι:One Man Show η' αλλιώς Одна Выставка Человека, όπως θα έλεγαν τ' αδέλφια μας οι Ρώσοι!!

Μαζέψτε τον Ρεεεεεεεεεε :lol::lol:

Συντροφικά πάντα ΣΤΑΛΙΝ :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλά λέει ρε spergiet. Τί μανία με αυτές τις μάνες των παιδιών? Σάμπως οι πατεράδες τους, δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα? Η γιαγιά? Ο παππούς? Όλοι αυτοί δεν θέλουν να καμαρώσουν τα τούβλα τους ειδικευόμενους σε κάποιο νοσοκομείο? Ρε που κατάντησε η ιατρική. Εμπόριο ελπίδας κ απωθημένων έχει καταντήσει.

Καλά ότι ο Σπερ είναι άρρωστος όταν αναφέρει σε άλλα ποστ για βιασμούς μανάδων και κατούρημα σε τάφους το ξέραμε.

Ότι θα βρεθεί κάφρος να συμφωνήσει με το αρρωστάκι δεν το περίμενα.

Γιατί ρε ανώμαλοι δεν ασχολείστε μόνο με μας;

Τι θέλετε και μπλέκετε γονείς;;

Γκέιπάουερ μαζέψου.

Επείδή κοιμούνται ή κάνουν ότι κοιμούνται οι μοντ με τα καφριλίκια, εγώ δε θα το αφήσω.

Θα φροντίσω να κλάψει και η δικιά σου μανούλα γκέιπάουερ.

Ή μήπως να κλάψεις εσύ για τη μανούλα σου;;

Θα το σκεφτώ και θα σου πω εν καιρώ..

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Και εφόσον οι μοντ δε θίγονται, θα φροντίσω και οι δικές τους μανούλες να κλάψουν.

Με μαύρο κλάμα.. Και κλαααααμα οι μανάδες.

Γουστάρετε να παίξουμε έτσι;;;

ΜΕΣΑ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarupemarup

Και εκει που ο σπερ διεκδικουσε με αξιωσεις τον τιτλο της μασκοτ του φορουμ, βρεθηκε ατομο που τον πηρε στα σοβαρα! Κι περασε και πανελληνιες. Με προβληματησε αυτο, ομολογουμενως. Σκεφτηκα, ναι καλες οι εξετασεις για ειδικοτητα αλλα δεν αποκλειουν την πιθανοτητα να εχουμε τετοιους συναδελφους και να μην ειμαστε σιγουροι ουτε για τον καφε που πινουμε (αληθεια powder, εχεις καμια συγγενεια με αυτον που εριχνε φαρμακα στον καφε των συναδελφων του?). Και τοτε καταλαβα την μεγαλη μου πλανη. Οχι, το προβλημα των αναμονων και της ανεργειας δεν λυνεται με εξετασεις για ειδικοτητα αλλα με ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ εξετασεις.

ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup μόνο με ψυχιατρικές εξετάσεις έχεις πιθανότητες να περάσεις το δοαταπ κ να γίνεις ειδικευόμενος γιατρός. Κ μόνο με τέτοιες εξετάσεις θα μπορούσαν να κοπούν πτυχιούχοι ελληνικών σχολών.

Οι ψυχιατρικές εξετάσεις είναι άλλη μια ευγενική χορηγία των δικατσάδων -μετά απο τις εξετάσεις δίκην διπλώματος φουσκωτού μέχρι 3μέτρα- για να ειδικευτούν στο ελλάντα!!!

Οι πανελλήνιες με έκαναν μάγκα φίλε μου. Πέρασε κ εσύ ένα δύσκολο δικατσα΄για να έχεις να το λές. Με 2500 ερωτήσεις πολλαπλής τί θα λές αύριο μεθαύριο?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γκέιπάουερ και Ντινάρα γιατί δε βάζετε κι αυτά:

Βασικά θέλω να πάρω το επιλεγόμενο ΗΚΓ για να μάθω καρδιογράφημα πρίν δώσω καρδιολογία. Γιατί απλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΔΑΞΑΝ. Έλεος πιά ρε γμτ. Χάναμε χρόνο με τα φαγητά που ρίχνουν την πιέση κ τους αθηροτόμους κ δεν μας διδάξανε αυτά που έπρεπε.

Η εκπαίδευση του ΤΟΣΟ σημαντικού μαθήματος της καρδιολογίας

ήταν μια αποτυχία (και εγώ στο Στεφανάδη ασκήθηκα). Το πέρασα

επιτυχώς μεν, αλλά η ποιότητα της μάθησης ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΡΜΟ

ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΗΚΓ; Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο-Ι.

(Συγγνώμη για τα κεφαλαία, αλλά σε αυτή την περίπτωση έχουν

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρησιμότητα να το γράψω με κεφαλαία).

Μπορούν να μπουν ΑΝΕΤΑ και στις υπογραφές σας...

Για το επίπεδο των δικατσάδων..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άκουσε να σου πω. Εμείς κάνουμε ΚΡΙΤΙΚΗ και σχολιάζουμε τον τρόπο λειτουργίας των κλινικών στην Ελλάδα με ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ, ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Συζητούμε για τα κακώς κείμενα ΚΑΠΟΙΩΝ εδρών γιατί ενδιαφερόμαστε πραγματικά να μορφωθούμε και να μάθουμε δέκα πράγματα.

Η κριτική που κάνουμε δεν ισοδυναμεί με ΑΠΑΞΙΩΣΗ του εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται στις ελληνικές πανεπιστημιακές κλινικές και λυπάμαι πάρα πολύ εάν το αντελήφθεις με αυτόν τον τρόπο (μάλλον ΘΕΣ να το αντιλαμβάνεσαι έτσι).

Τη στιγμή που εμείς ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για την ποιότητα της εκπαίδευσης και "χάνουμε" το χρόνο μας συζητώντας, ΕΣΕΙΣ συνεχίζετε να σκορπάτε τα $1,000's για να περάσετε τη Φυσιολογία και τη Στατιστική στις "δεύτερες" πατρίδες σας (Ρουμανία κλπ κλπ ).

Και μόνο το γεγονός ότι προσπαθείς να αγκιστρωθείς από λέξεις για να αποδείξεις πράγματα που δεν ισχύουν υποδηλώνει ότι βρίσκεσαι σε πολύ άσχημη θέση, αλλά δεν σου φταίει κανένας γι' αυτό.

Είναι απίστευτο το θράσος που έχετε δικατσάκια. Αντί να βάλετε την ουρά στα σκέλια και να το βουλώσετε που προχωράτε "πλαγίως" στην ιατρική, προκαλείτε κιόλας με τις πράξεις και τα σχόλιά σας.

Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC όμως που θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γκέιπάουερ και Ντινάρα γιατί δε βάζετε κι αυτά:

Μπορούν να μπουν ΑΝΕΤΑ και στις υπογραφές σας...

Για το επίπεδο των δικατσάδων..

Μεγάλε, όπως βλέπεις, ο συγκεκριμένος "ανεκπαίδευτος ημεδαπός" ζητάει κι άλλα, παραπάνω και περισσότερα...

όχι λιγότερα και ευκολώτερα, όπως μερικοί-μερικοί :splats:

γκεγκε φιλαρα...?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τη στιγμή που εμείς ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για την ποιότητα της εκπαίδευσης και "χάνουμε" το χρόνο μας συζητώντας, ΕΣΕΙΣ συνεχίζετε να σκορπάτε τα $1,000's για να περάσετε τη Φυσιολογία και τη Στατιστική στις "δεύτερες" πατρίδες σας (Ρουμανία κλπ κλπ ).

Πάντως καλή φάση να είναι στα επιλεγόμενα το ΗΚΓ.

Μια που σύντομα θα πας αγροτικό, αν σου ζητήσει κανείς ΗΚΓ, πες του ότι εσύ διάλεξες ιστορία της ιατρικής. :splats::splats::splats:

Άκου στα επιλεγόμενα...

Τελικά έχετε πολύ πλάκα..

Εγώ πλήρωσα για να περάσω και την ιστορία της ιατρικής.

Οπότε είσαι χαλαρά σε καλύτερο επίπεδο από μένα για το αγροτικό..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup μόνο με ψυχιατρικές εξετάσεις έχεις πιθανότητες να περάσεις το δοαταπ κ να γίνεις ειδικευόμενος γιατρός. Κ μόνο με τέτοιες εξετάσεις θα μπορούσαν να κοπούν πτυχιούχοι ελληνικών σχολών.

Οι ψυχιατρικές εξετάσεις είναι άλλη μια ευγενική χορηγία των δικατσάδων -μετά απο τις εξετάσεις δίκην διπλώματος φουσκωτού μέχρι 3μέτρα- για να ειδικευτούν στο ελλάντα!!!

Οι πανελλήνιες με έκαναν μάγκα φίλε μου. Πέρασε κ εσύ ένα δύσκολο δικατσα΄για να έχεις να το λές. Με 2500 ερωτήσεις πολλαπλής τί θα λές αύριο μεθαύριο?

Θα σε στενοχωρησω αλλα το δικατσα το περασα εδω και καιρο. Και δεν εχω να το λεω γιατι ειναι γελοιο να περηφανευεσαι. Η αναγνωρηση της αξιας σου πρεπει να ειναι αυθορμητη απο αυτους που βλεπουν τη δουλεια σου και το επιπεδο σου. Και δεν διαφωνω οτι ειναι μαγκια να περασεις παννεληνιες για ιατρικη. Αλλα αν μεινεις εκει το εχασες το τρενο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.