Jump to content

Βρετανικό Δημόσιο:ευκαιρία εργασίας για 200 νέους γιατρούς


Recommended Posts

Ευκαιρία εργασίας για 200 νέους γιατρούς στο βρετανικό Δημόσιο

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί ο τρίτος κύκλος συνεντεύξεων για την πλήρωση 200 θέσεων από Έλληνες γιατρούς που επιθυμούν να εργαστούν στο εθνικό σύστημα Υγείας της Μ.Βρετανίας.Φορέας υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος για τη χώρα μας,είναι η Εuropedia Hellas,ένας εκπαιδευτικός οργανισμός,ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει σε επαφή Έλληνες και Κύπριους γιατρούς για το βρετανικό δημόσιο.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Europedia Hellas δεν επιτελεί ρόλο γραφείου ευρέσεως εργασίας και ότι χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας.

Τί συμβαίνει στη Βρετανία

Υπολογίζεται ότι στο σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου υπάρχουν τουλάχιστον 2000 κενές θέσεις γιατρών.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Europedia Hellas κ.Χάρη Πατεράκη,οι Έλληνες που επιθυμούν να εργαστούν σε αυτό δεν είναι απαραίτητο να είναι εξειδικευμένοι σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα.Γι'αυτό και η εργασία στα νοσοκομεία της Βρετανίας αποτελεί μια ευκαιρία κυρίως για νέους πτυχιούχους καθώς αφ'ενός αποτελεί σκαλοπάτι προς την ειδικότητα και αφ'ετέρου υπάρχει η δυνατότητα μονιμοποίησης μετά τη λήξη της πρώτης σύμβασης η οποία έχει διάρκεια 6 μηνών.Ο ετήσιος μισθός κυμαίνεται από 55 εώς 110 χιλιάδες λίρες Αγγλίας(ή 80-160 χιλιάδες ευρώ),ανάλογα με τα προσόντα του κάθε γιατρού.Εκτός από ένα πολύ καλό μισθό,όσοι γιατροί τελικά επιλεγούν θα έχουν από τους Βρετανούς και τη Εuropedia Hellas πλήρη κάλυψη σε ότι αφορά το θέμα της στέγασης,στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού καθώς επίσης και στη συνεχή υποστήριξη πριν και κατά την εγκατάστασή τους στη Μ.Βρετανία.

Η διαδικασία αξιολόγησης

Ο κάθε ενδιαφερόμενος είναι υποχρεωμένος να στείλει βιογραφικό,το οποίο θα ελεγχθεί προκειμένου να αξιολογηθεί,πρώτα από την Europedia Hellas και σε δεύτερο χρόνο από το αγγλικό δημόσιο.Όσοι υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη,η οποία έχει οριστεί για τις 10-11-12 Μαρτίου 2006 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Απαιτούμενα προσόντα

Τα ελάχιστα προσόντα που απαιτούνται,είναι πρόσφατο πτυχίο ιατρικής,καθώς και εγγραφή στον Ιατρικό Σύλλογο της χώρας μας,βασικές γνώσεις Η/Υ και φυσικά άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.Απαιτείται επίσης η δυνατότητα της πλήρους εγγραφής στον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο,διαδικασία η οποία δε διαρκεί πάνω από δύο μήνες και διεκπεραιώνεται αποκλειστικά από τους ανθρώπους της Κοινοπραξίας.Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι υποψήφοι θα κληθούν να επιδείξουν την ικανότητα τους στο κομμάτι της εξέτασης των ασθενών σε φυσικό και διανοητικό επίπεδο.Θα κληθούν επίσης να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε άλλους τομείς της εργασίας τους.Επίσης,σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή,θα έχει η ικανότητα των γιατρών στην ανάλυση πληροφοριών και ιατρικών στοιχείων καθώς και η παρουσίαση τους στο βρετανικό κράτος(τον εργοδότη τους),με τρόπο συνοπτικό και επαγγελματικό.Στο πλαίσιο των δράσεων της Europedia Hellas για το 2006,αναμένεται η ανάληψη 8 ακόμη προγραμμάτων για τη Μεγάλη Βρετανία.Τα 7 από αυτά θα αφορούν γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων,ενώ το ένα θα απευθύνεται αποκλειστικά σε οδοντιάτρους.

InfoEuropedia Hellas,κος Χάρης Πατεράκης,τηλέφωνο:28210.69 969-fax 28210.69 968-κινητό:6977 43 79 53,e-mail: info@europedia.gr,

www.europedia.gr

(Αναδημοσίευση από τις Νέες Αγγελίες-αγορά εργασίας,Κυριακή 19 Φεβρουαρίου)

Υ.Γ.Έψαξα να βρω αν έχει ήδη δημοσιευτεί,αλλά είδα πως όχι.Όμως καθότι μη γιατρός...δεν το ξέρω και καλά αυτό το sub forum.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μερες τωρα διαβαζω εδω μεσα σε διαφορα ποστς για την αγγλια και την Europedia…Να το πω γιατι θα σκασω! Europedia = ενας ΑΣΧΕΤΟΣ που συνεργαζεται με την Medacs (εταιρια locum). Ναι υπαρχει μια φοβερη ευκαιρια για ολους τους κακομοιρους στην αναμονη εφοσον εχουν τουλαχιστον 1.5 χρονια ιατρικης ΜΕΤΑ το αγροτικο (συνολικα 2-3 χρονια μετα τη ιατρικη δhλαδη).

ΔΕΝ ειναι δουλεια για το δημοσιο!ΔΕΝ ειναι! ΔΕΝ ειναι ειδηκοτητα! Δουλευεις για ιδιωτικη εταιρια, την Atos Origin. Ειναι ουσιαστικα ιατρος που εκτιμα ασθενεις για το επιδομα ανικανοτητας. Ειναι η ΤΕΛΕΙΑ δουλεια για οσους θελουν ιατρικη εργασιας.ΔΕΝ ειναι τοσες πολλες οι θεσεις και εκτος των αλλων θελει αγγλικα τελεια και την καταληλη νοοτροπια.Που τις βρηκε τις 200 θεσεις δεν ξερω...αυτη τη στιγμη υπαρχουν μονο 4 ελληνες στο Λονδινο σε αυτη τη δουλεια. Το ξανατονιζω, ειδηκοτητα δεν ειναι....αλλα αναμεσα σε 500 ευρο 8 εφημεριες και 3000 λιρες ελενγκτης του ΙΚΑ ...ΧΑΧΑ! (ακομα γελαω...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.