Jump to content

ποιο βιβλιο προτεινετε?


lullaby17

Recommended Posts

hi!

Σκοπευω να φυγω λιαν συντομως για το εξωτερικο για διακοπες που ισως κρατησουν αρκετα (κανα μηνα,οχι τιποτα τρελο!)

κ ετσι -επειδη σκοπευω να κατσω αρκετουτσικα -σκεφτηκα οτι ενα βιβλιο -στα ελληνικα!-θα ειναι κατι που αν δεν φροντισω να παρω σιγουρα θα το μετανιωσω!

τι εχετε να προτεινετε?

με το χερι στην καρδια!!!!!!!!

:wub:emblush

post-1295-1134649575.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ΚΡΙΣΤΙΑΝΕ Φ., 13, ΠΟΡΝΗ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΑΣ

30 ΧΡΟΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΧΑΝΕΙΣ...

Τροποποιήθηκε από dimitrakis
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί δεν μπαίνεις στη σελίδα "ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ" εδώ στην ανότητα Τέχνες, που έχουμε γράψει κριτικές και περιλήψεις, να διαλέξεις; Έχει αρκετά βιβλία και με διαφορετική θεματολογία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΟΜΟΣ Ι+ΙΙ

Ωραίο είναι και ο Κόσμος της Σοφίας του Γιοστάιν Γκααάρνερ, κάπως έτσι, εκδ Λιβάνη. Σύνοψη της φιλοσοφίας με τη μορφή παραμυθιού. Οτι πρέπει για διακοπές και πολύ ευχάριστο βιβλίο γενικά

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα γνωστά Κώδικας ΝταΒίντσι, Ιλλουμινάτι κλπ του Νταν Μπράουν ;)

Αλλά σφωνώ με τη Ράνια, μπες στο βιβλίο που μόλις τελειώσατε και θα δεις πολλά ωραία πραγματάκια εκεί μέσα!! emrockon και καλό ταξίδι!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Petit nicola-Ο μικρός Νικόλας!!Τα 6 αλλά και το καινούριο που κυκλοφόρησε!!Απίθανο και τρυφερό χιούμορ,θα σου φτιάξει το κέφι απίστευτα!!

Ναι,ΝΜ+Μανικ,να πάρει τον Ιούδα και τη Βίβλο,θα περάσει υπέροχα :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

To μεγαλο πουθενα-Ελρου (αν τρελενεσαι για αστυνομικα!)

Το Γυριστε το Γαλαξια με ωτοστοπ-Νταγκλας (αν θελεις να γελασεις με το πιο χαριτωμενο ταξιδι στην χωρα του φανταστικου :P )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Petit nicola-Ο μικρός Νικόλας!!Τα 6 αλλά και το καινούριο που κυκλοφόρησε!!Απίθανο και τρυφερό χιούμορ,θα σου φτιάξει το κέφι απίστευτα!!

Άλλη μία ψήφος!! :)

http://bestseller.gr/main.php

http://www.greekbooks.gr/web/main/default.aspx

http://www.bazaarbooks.gr/pages/index.asp

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Mια φιλοσοφική απάτη

Ο Μάθιου Στιούαρτ «αποκαλύπτει» πώς ο Λάιμπνιτζ υπέκλεψε τις αρχές του Σπινόζα

The New York Times

H τύχη! Ποιο ρόλο παίζει η τύχη στη ζωή; Συνήθως βλέπουμε να ευνοεί εκείνους που θεωρούμε ότι λιγότερο το αξίζουν. Δεν βρίσκεται αρωγός στους ιδεαλιστές· αλλά στους προσεκτικούς υπολογιστές που σχεδιάζουν την ίδρυση νέων εγκαταστάσεων για τον εμπλουτισμό του ουρανίου.

O Mάθιου Στιούαρτ είναι φιλόσοφος που σπούδασε στην Oξφόρδη. Προφανώς, οι μελέτες του στον άυλο χώρο της αφηρημένης σκέψης τού δίδαξαν ότι είναι μάταιο να περιμένεις τη βοήθεια της Θείας Πρόνοιας. Kαλύτερα είναι να δημιουργείς μόνος σου την τύχη σου. Tο έπραξε ο ίδιος. Iδρυσε αρχικά μια εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, η οποία εδραζόμενη στην αφηρημένη σκέψη, είχε τόση επιτυχία στον πραγματιστικό κόσμο των επιχειρήσεων και μάλιστα τόσο γρήγορα, ώστε μπόρεσε στη συνέχεια να την εγκαταλείψει και ζώντας με τα κέρδη του από αυτήν να αφιερώσει τη ζωή του στον ελεύθερο στοχασμό που, άλλωστε, είχε σπουδάσει ξεκινώντας στη ζωή.

Tι έκανε αυτόν τον ελεύθερο, «τυχερό» χρόνο; Kαρπός του είναι το βιβλίο του «The Courtier and the Heretic. Leibniz, Spinoza and the Fate of God in the Modern World» που εκδόθηκε πρόσφατα (εκδ. W.W. Norton, 320 σελ. 2.595 δολάρια). Θέμα του η κατάδειξη και η καταγραφή μιας μεγάλης πνευματικής απάτης, όπως πιστεύει, του 17ου αιώνα. Δηλαδή, τις σχέσεις ενός «απατεώνα και ανάξιου φιλοσόφου», του περουκοφόρου Γκότφριντ Bίλχλμεμ Λάιμπνιτζ με τον εβραϊκής, εκ της Πορτογαλίας, στοχαστή τού Aμστερνταμ στην Oλλανδία, Mπαρούχ ντε Σπινόζα. Aυτός ο δεύτερος είναι κατά τον Στιούαρτ ο δημιουργός της νεότερης, της σύγχρονης φιλοσοφίας.

Θεός και κράτος

Tι σημαίνουν αυτά; O Σπινόζα έθεσε ένα σύμπαν κυβερνημένο μόνο από τα αίτια και τα αποτελέσματα των φυσικών νόμων, δίχως σχέδιο και δίχως σκοπό. O Θεός αυτού του σύμπαντος είναι μη επεμβατικός, που η ουσία του και η πανταχού παρουσία του μπορεί να χαρακτηριστεί ως Φύση. Eπειδή ο Θεός δεν επεμβαίνει στα του κόσμου, το σύγχρονο κράτος έχει την ευθύνη να επεμβαίνει υπέρ του κοινού ανθρώπου. Kαι ο κοινός άνθρωπος έχει την ευθύνη να ενεργεί για τον εαυτό του.

Mε το βιβλίο του αυτό, τον «Aυλικό και τον αιρετικό», όπως γράφει ο Λιλ Σίλιντζερ στη «Nιου Γιορκ Tάιμς», ο Mάθιου Στιούαρτ πέτυχε το σχεδόν ανέφικτο με τους σχετικούς όρους της αγοράς. Nα γράψει ένα συναρπαστικά αξιανάγνωστο βιβλίο για αλληλοσυγκρουόμενες μεταφυσικές ιδέες, όπου οι παλιοί (φαινομενικά) αυτοί στοχαστές, με τις περίεργες κομμώσεις, συμπλέκονται σαν παλαιστές σε έναν αγώνα ιδεών. Eξαρχής, ο συγγραφέας αποκαλύπτει ότι κατά η γνώμη του, ο αγώνας ήταν μονόπλευρος και ότι και οι δύο αντίπαλοι μάχονταν για τον ίδιο σκοπό. Aκόμη και έτσι όμως, ο αγώνας, όπως τουλάχιστον τον περιγράφει, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, έστω και αν κατέληξε με ένα τράβηγμα του κλήρου. Tο γεγονός όμως ότι ο συγγραφέας καθιστά τόσο ενδιαφέροντα έναν αγώνα ιδεών μεταξύ δύο πνευματικών ανθρώπων, σχεδόν αγνώστων σήμερα έξω από τις ειδικευμένες σπουδές, είναι η μεγαλύτερη αρετή του βιβλίου του.

O τρόπος που το πετυχαίνει είναι δίνοντας σάρκα και οστά στους δύο ήρωές του, τοποθετώντας τους μέσα στον καιρό τους. Περιγράφει τον κόσμο τους, τα ήθη του, αλλά και τις συνήθειές τους με πολλή ακρίβεια και ζωντάνια, γράφοντας με στυλ ζωντανό και συνθέτοντας με πλούτο γνώσεων. Στον καιρό του Σπινόζα, το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι στοχαστές οι οποίοι ήταν απρόθυμοι να αποξενώσουν το κοινό, αλλά και τους πλούσιους πάτρωνες, ήταν το εξής, σε μορφή ερωτήματος. Πιστεύοντας στον Θεό του Σπινόζα, δεν σήμαινε ταυτόχρονα ότι ήσουν άθεος, γεγονός που επέφερε την ποινή της εξορίας, της φυλακής ακόμη και του θανάτου;

Πολυήμερη συνάντηση

Mε αυτό συμφωνούσε ο Λάιμπνιτζ, αλλά και πολλοί άλλοι. Tο μυστήριο που εκεί βλέπει ο συγγραφέας, είναι αν ο Λάιμπνιτζ ο ίδιος πίστευε στον Θεό του Σπινόζα, υπέκλεψε τις αρχές του και ανέντιμα τις μετέστρεψε σε δική του φιλοσοφία, αντίθετη από του Σπινόζα, προκειμένου να αποκρύψει τον δικό του αθεϊσμό. Eάν αυτό έκανε, όπως πιστεύει ο συγγραφέας, το έκανε για να αυτοπροστατευτεί και με συγκαταβατικότητα, ότι οι μάζες πρέπει να διαφυλαχθούν από τον ανοικτίρμονα κόσμο που αυτός και ο Σπινόζα έβλεπαν να τους περιβάλλει. H καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι η συνάντηση το 1676 του 30χρονου τότε Λάιμπνιτζ με τον Σπινόζα που ζούσε εξόριστος στη Xάγη. Στα γράμματα σε φίλους του, ο Λάιμπνιτζ αναφέρεται στη συνάντηση ως γεγονός άνευ σημασίας, όπου αυτός και ο Σπινόζα αντάλλαζαν ανέκδοτα. Στην πραγματικότητα όμως, κατά τον Στιούαρτ, οι συζητήσεις τους κράτησαν ημέρες και κέντρο τους ήταν «η απόδειξη της ύπαρξης του Θεού».

O Στιούαρτ δεν θέλει κατ’ ανάγκην να υποτιμήσει τον Λάιμπνιτζ. Aναγνωρίζει το πολυσχιδές έργο του και τα επιτεύγματά του στα Mαθηματικά. Aυτό που θέλει να αποδείξει είναι το χρέος του Λάιμπνιτζ απέναντι στον Σπινόζα. Eξηγεί την πίστη του Σπινόζα ότι η ψυχή και το σώμα του ανθρώπου είναι άρρηκτα δεμένα και έτσι διαβαίνουν μέσα στη ζωή, υποκείμενα στους φυσικούς νόμους. O Λάιμπνιτζ θορυβήθηκε από την πίστη αυτή που λέει ότι η ψυχή πεθαίνει με το σώμα. Kαι ήθελε να αποδείξει ότι σώμα και ψυχή είναι χωριστά γιατί έτσι ευκολότερα κατέληγε στο συμπέρασμα, ότι η ψυχή είναι αθάνατη. Kαι προκειμένου να το πετύχει αυτό, εφηύρε την ιδέα ότι τα πάντα στον κόσμο είναι προσχεδιασμένα από τον Θεό κατά ένα συγκεκριμένο τρόπο.

H αντίθεση συνεχίζεται και σήμερα με τους κοσμικούς ουμανιστές από τη μια, και από την άλλη, εκείνους που είναι ανήσυχοι για τον κόσμο δίχως στόχο και σκοπό στον οποίο απολήγει η σύγχρονη επιστήμη. Kαι προσπαθούν να διαφυλάξουν την πίστη τους σε μια υπερβατική δύναμη, διαρκέστερη απ’ οποιαδήποτε δύναμη του υλικού κόσμου.

Από kathimerini.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

"Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος" ΣΚΟΤ ΠΕΚ εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

Γι αυτούς που ενδαφέρονται για την απλή και προσιτή ψυχανάλυση , ένα βιβλίο απο ένα μεγάλο ψυχίατρο που βοηθά να αγκαλιασουμε την πραγματικότητα και να αποκτήσουμε την απαραίτητη πληρότητα στη ζωή μας τον ποθο του καθενός μας !

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ θέλω με τη σειρά μου να προτείνω ένα εξαιρετικό βιβλιο που αγνοούσα την ύπαρξη του,αν και ο εκδότης του με διαβεβαίωσε ότι είναι αρκετά γνωστό κι έχει κάνει πολλαπλές επανεκδόσεις.

Το βιβλιο λεγεται "Η Χιονάτη Και Οι 7 Νάνοι".Πρόκειται για το χρονικό μιας λυγερόκορμης παρθένας,που μεγάλώνει στην κορφή των Βαυβαρικών Άλπεων,σ'ένα χωριό ονόματι Gruneberg.Aν και το χωριό στα γερμανικά,σημαίνει πράσινο βουνό,το Gruneberg δεν ειναι ποτε πρασινο γιατι ειναι μονιμως χιονισμενο.Τ'όνομα του το πήρε από μια σπάνια ρατσα αλόγων που ευδοκιμεί στην περιοχή κι έχουν πράσινο χρώμα.

Μια άλλη γενετικη ιδιοτυπια του Gruneberg,είναι ότι επιδημούσε ο στους κατοίκους ο νανισμός.Συνολικά υπήρχαν 23 νάνοι στο χωριό.Το 1979 η πτώση ενός μετεωρίτη,σκότωσε τους 16 απ'αυτους κι απομείνανε 7.Οι δε τελευταίοι κάνανε χρήση του νόμου 2043/65 του 84,που προέβλεπε ότι νάνος επιζήσας από μετεωρίτη,δικαιούται την εισαγωγή σε οιαδήποτε σχολή της προτιμησης του .

Έτσι σπούδασαν και οι 7 ιατρική και επέστρεψαν στο χωριό τους.

Ξέχασα ν'αναφέρω ότι η Χιονάτη έπασχε απο αλφισμό,γι'αυτο και η συγχωριανοι της την φώναζαν χιονούλα,που στα γερμανικά θα πει Χιονατη.Τέλος πάντων για να μην μακρυγορώ,οι 7 νάνοι ξεκίνησαν πειράματα γονιδιακής θεραπείας του αλφισμου της.

Αυτό κρίθηκε απαραίτητο,επειδη ο μητριός της Χιονάτης ήθελε να'ναι ο πιο άσπρος απο όλους και φερόταν σκληρα στη Χιονάτη(π.χ. υποχρέωνε την Χιονάτη να τρώει το πρωινό της στην τραπεζαρία και να μην της το σερβίρουν στο κρεββάτι).Λεω μητριός επειδη το όνομα του ήταν Πελοπίδας,πριν κάνει αλλαγή εγχείρησις φύλου για να πετύχει η εγχειρηση αλλαγης φύλου που'χε κάνει με την προηγούμενη τεχνική(κατα Βillroth III,άγνωστη στον πολύ κόσμο)ώστε να παντρευτει τον πατέρα της Χιονάτης που λεγόταν κατα συμπτωση κι αυτος Πελοπίδας.

Ενα επιπρόσθετο στοιχείο είναι ότι το Gruneberg,ευημερούσε οικονομικά,καθ'ό,τι ο τοκογλυφος του χωριού,είχε κρατήσει χαμηλά τα επιτόκια με αποτέλεσμα να μειωθεί ο πληθωρισμός δίχως σοβαρές συνέπειες στο εμπορικό ισοζύγιο και στο έλλειμμα του κοινοτικου γραφείου.Ο δε μπακάλης του χωριού είχε μιληθεί να κρατήσει τις τιμές χαμηλά,σε μια εν γένει συμφωνία κυρίων.

Η οικονομικη και επιστημονικη άνθηση του Gruneberg,επέσυρε το φθόνο των ξένων κυβερνήσεων,με πρώτους και καλύτερους-φυσικά-τους Αγγλους.Έτσι,καταγράφεται πως η ΜΙ5 έστειλε τον James Bond( που εμφανιζεται ξαφνικά στο μυθιστόρημα),για να διαφθείρει την αγαθή Χιονάτη με τη συνεργασία του μητριού της.

Μετα από μια απαραίτητη,γενική και αφηρημένη ανταλλαγή πυροβολισμών,οι 7 νάνοι συλλαμβάνουν τον Βοnd,τον δενουν και τον κανουν μαυρο,όχι γενετικά,αλλά μαύρο στο ξύλο.Αυτη είναι και η μοναδικη περιπετεια που ο Bond ξεφτιλιστηκε,γι'αυτό και δεν γυρίστηκε ποτέ για τη μεγάλη οθόνη.

Τελικά,για να μην τα πω όλα και να αγοράσετε και το βιβλιο,το ερευνητικό team των 7 νάνων,βρίσκει τον τρόπο να παράξει άφθονα μελανινοκύτταρα τα οποία και ενίει στο σώμα της Χιονάτης πανταχόθεν.

Εδώ αρχίζει το πραγματικό μυστήριο,καθώς ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η Naomi Campbell είναι η Χιονάτη του βιβλίου και αυτό αποτελεί το καλά κρυμμένο μυστικό μιας παγκόσμιας συνωμοσίας,στην οποία εμπλεκονται μοδιστροι,model agents,η ΜΙ5,η CIA,η Coco Chanel,τα Goody's και η καθολική εκκλησία του Περού με τα μυστικά των Ινκας.

Πολύ καλογραμμένο βιβλίο με εξαισιες ερμηνειες απο τους πρωταγωνιστες,εξαιρετικη φωτογραφία και εντυπωσιακα εφφέ.Αν ο συγγραφεύς είχε τους μανατζαραίους(managers),που'χει απο πισω του ο Coelho και ο Brown,αυτό το βιβλίο θα 'χε κάνει πάταγο.Κάπου αποδεικνυεται μαλιστα,πως ο Χριστός δεν παντρευτηκε τη Μαγδαληνη,αλλα μολις συνηλθε απο τη σταυρωση,πηγε φαντάρος και υπηρετησε κανονικά(εξ'ού και η γνωστή έκφραση που διασώθηκε απο το λαό μας ανά τους αιώνες "είδα το Χριστό φαντάρο").

Χαρακτηριστικό και το πιασάρικο motto του βιβλίου:"Aν θες κάτι πάρα πολύ,όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να καμαρώσεις τον Χριστό φαντάρο".

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:10 στα 10

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δεν έχεις διαβάσει Στάινμπεκ, πάρε μαζί σου:

Τα Σταφύλια της Οργής και

Ο Δρόμος με τις Φάμπρικες

Κριτική για το δεύτερο γράφω στο τόπικ με τα βιβλία. Πίστεψέ με, δεν θα μετανιώσεις αν τα διαβάσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δεν έχεις διαβάσει Στάινμπεκ, πάρε μαζί σου:

Τα Σταφύλια της Οργής και

Ο Δρόμος με τις Φάμπρικες

Κριτική για το δεύτερο γράφω στο τόπικ με τα βιβλία. Πίστεψέ με, δεν θα μετανιώσεις αν τα διαβάσεις.

Nομίζω ότι ο Σταιnμπεκ πέφτει λόγο «βαρύς» για διακοπές!!! Εγώ δεν μπορούσα να διαβάσω πάνω από 10 σελ. στο δρόμο με τις φάμπρικες. Μπορεί να έφταιγε ότι ήμουν 15-16 … δε ξερω…

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μα όχι! Είναι τόσο υπέρχοχο βιβλίο! Μπορεί να φαίνεται σκληρό λόγω του ρεαλισμού του αλλά το ύφος του τελικά και συνολικά το βρήκα αισιόδοξο. Σχετικά μεγαλύτερη κριτική εδώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1. ¨Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΤΙΠΟΤΕΝΙΩΝ"

2."Ο ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ"

3."ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ" όλα του Τζόναθαν Κόου. Εκδ.ΠΟΛΙΣ

Εγώ τα βρήκα και τα 3 εξαιρετικά. Το πρώτο, "η λεσχη των τιποτένιων" περιγράφει μια παρέα παιδιών που μεγαλώνουν σε μια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία τιυ 70. Το δεύτερο "ο κλειστός κύκλος" είναι η συνέχεεια του πρώτου 20 χρόνια μετά. Πώς εξελίχτηκαν οι ζωές των πρωταγωνιστών μέχρι το 2000. Φυσικά δεν είναι μια απ αυτές τις γλυκάναλατες ιστορίες φιλίας και εφηβείας. Ο Κόου δίνει ανάγλυφα όλο το πολιτικό (εποχή Θάτσερ), κοινωνικό(εργατικά κινήματα, συνδικαλισμός, απεργίες, αλλά και ρατσισμός και κοινωνικές διακρίσεις) και το πολιτιστικό πλαίσιο(με εμφαση στη μουσική) στο οποίο μεγαλώνουν οι ήρωες του.

Τώρα για το ¨ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ" τι να πω; Είναι πάρα πολύ καλό. Δε θα γράψω τίποτα. Σας προτείνω να το ανακαλύψετε!!!!!!

Υ.Γ. Όταν τέλειωσα τα βιβλία συνειδητοποίησα πόσα εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες στη Βρετανία και ένιωσα την τεράστια επιθυμία να ζήσω ένα διαστημα εκεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

«Ο διάβολος φοράει Prada»Pada.jpg

Πως μπορεί κάποιος να επιβιώσει σε ένα κόσμο όπου το μόνο που μετράει είναι το τι φοράς και τι εικόνα δίνεις, όταν οι προτεραιότητες σου είναι εντελώς διαφορετικές;

Περιγράφει τις καταστάσεις και τα γεγονότα που έζησε η συγγραφέας weisberger.jpgόταν δούλεψε στη θέση της 2ης βοηθού για την Anna Wintour την συντάκτρια της αμερικάνικης Vogue.wintour.jpg Το βιβλίο έμεινε 6 εβδομάδες στη λίστα με τα bestsellers των New York Times. Σε λίγο καιρό θα βγει και σε ταινία με όχι πολύ καλό cast (meryl_streep και anne hathaway) και σκηνοθεσία. http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.co...e_hathaway1.jpg Ας μη μιλήσω για τα ρούχα….(γιατί η ενδυματολόγος Patricia Field είναι ελληνοαμερικάνα Και είχε κάνει και το sex and the city).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup και το'χα πει σε αλλο τοπικ http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?s=...indpost&p=21760 οτι θα γινει καποια στιγμη ταινια....εμ δε το'χα πει;! emafro
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Προτείνω για ολίγον ξέστράβωμα πέραν της Ιατρικής (πρώτα πρώτα δικό μου βεβαίως) το βιβλίο Θεωρίες της Πολιτικής και του Κράτους, Σαββάλας, E 24.7, το οποίο περιέχει αποσπάσματα από τα έργα των Hobbes, Locke, Rousseau, Kant και Hegel, που έχουν να κάνουν με 2 κρίσιμα ζητήματα για τις ανθρώπινες κοινωνίες : την πολιτική και το κράτος. Καλύπτοντας το εύρος σχεδόν 3 αιώνων, οι 5 αυτοί στοχαστές βάζουν ουσιαστικά τα θεμέλια αυτού που σήμερα θεωρείται η άποψη της νεωτερικότητας για το πώς πρέπει να οργανώνεται πολιτικά η κοινή ζωή των ανθρώπων.

Τα σέβη μου :splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Έτυχε ποτέ να διαβάσετε κάποιον ταξιδιωτικό ''οδηγό ξενοφοβίας''? Τους είχα πετύχει παλιά στην Ιταλία και ήταν απολαυστικότατοι και πολύ αληθινοί. Περιγράφουν τα καλά και λιγότερο καλά στοιχεία των λαών, τα κόμπλεξ και τις αρετές με έναν τρόπο που σε κάνει να περάσεις ακόμα καλύτερα όταν τελικά πας εκεί και τα δεις από κοντά ... Μια που έπεσα πάνω στην είδηση ότι έχουν φτάσει και σε μας στα Ελληνικά, σας τους συστήνω ανεπιφύλακτα. Θα γελάσετε πάρα πολύ. Α, πάρτε πρώτο εκείνον για τους Έλληνες ε?

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?...;m=S15&aa=2

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.