Jump to content

Sunny

Super Moderators
 • Content Count

  1.098
 • Joined

 • Days Won

  2

Όλες οι δημοσιεύσεις από Sunny

 1. Γενική εφημερία, σε μεγάλο νοσοκομείο. ΤΕΠ Παθολογικό. Κυριούλης που έχει μπει κάπου 10 φορές στο ιατρείο, πριν έρθει η σειρά του, λέγοντάς μας ότι πονάει. - Γεια σας. Τι σας φέρνει εδώ σήμερα; - Πονάει η κοιλιά μου. - Και για πείτε μου, πότε άρχισε ο πόνος; - Πριν από 7-8 χρόνια. - Κι 8 χρόνια, δε βρήκατε ευκαιρία να πάτε σε γιατρό; (Για την ιστορία, ουδέν οξύ παθολογικό.)
 2. Στην κλινική μου (παθολογική) συνταγογραφούμε με τους κωδικούς των επιμελητών μας. Σε άλλες κλινικές, κάθε ειδικευόμενος συνταγογραφεί με τον δικό του. Πρέπει, όμως, πρώτα, να γίνει η αλλαγή - ρώτα στην τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου. Αν δεν ξέρει το γραφείο προσωπικού, πάρε τηλέφωνο στην ΗΔΙΚΑ (ένα 5ψήφιο που δίνουν).
 3. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της τράπεζας όπου θα κατατίθεται ο μισθός σου φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου ΤΣΑΥ βεβαίωση από παθολόγο και ψυχίατρο δημόσιου νοσοκομείου (αυτές μπορείς να τις πάρεις και κατά τη διάρκεια του μήνα που θα κάνεις στο νοσοκομείο· ρώτα, όμως, πρώτα αν θα τα δεχτούν με καθυστέρηση στο ΚΥ) εγγραφή στον ιατρικό σύλλογο του νομού Δε νομίζω να υπάρχουν άλλα. Πάντως, καλύτερα να επικοινωνήσεις με το ΚΥ και να τους ρωτήσεις.
 4. Εκ μέρους του μέλους @maddie ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Βιβλία ιατρικής, ολοκαίνουρια! HARRISON Εσωτερική Παθολογία (D.KASPER, E.BRAUNWALD, A.FAUCU, S.HAUSER, D.LONGO, L., 2011, 1+2) 90E ο κάθε τόμος­ Παθολογία (Kumar Parveen, Clark Michael, 2011) 150E Βασική και Κλινική Φαρμακολογία (Katzung Bertram, 2009 Τόμος 2) 80E Παιδιατρική Φυσική Εξέταση και Διάγνωση (Zitelli B., Davis H., 2009, 1+2) 80Ε ο κάθε τόμος Nelson Βασική Παιδιατρική (Behrman Richard, Kliegman Robert, 2011, 1+2) 80Ε ο κ
 5. Δεν ήμουν στην Κρήτη, πάντως σε όλες τις ιατρικές σχολές τα προκλινικά έτη δε φαίνονται τόσο ενδιαφέροντα στους περισσότερους φοιτητές. Θα πρέπει να περιμένει τις κλινικές για να δει αν του/της αρέσει. Αυτό που μπορεί να κάνει μέχρι τότε είναι να δηλώσει μαθήματα επιλογής πιο κοντά στο κλινικό κομμάτι της ιατρικής.
 6. Όχι, δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο.
 7. Ακριβώς. Ή μπορεί να κάνει κάποιους μήνες αγροτικού, μετά ν'ανοίξει η θέση του για ειδικότητα, να την τελειώσει και να συμπληρώσει τους "χρωστούμενους" μήνες αγροτικού, για να δώσει τις εξετάσεις.
 8. Αν κάνεις γενική ιατρική, δε χρειάζεται αγροτικό. Για το υποχρεωτικό αγροτικό διαβάστε τα παρακάτω: Ναι. Στην ουσία γίνεται επαναφορά της διάταξης Γεωργιάδη.Αν δεις το άρθρο 67 του προς ψήφιση νόμου, αντικαθίσταται η διάταξη Γεωργιαδη (άρθρο 22,παρ 1)-στην ουσία επαναδιατυπώνεται-, αλλά δεν αλλάζει και εξακολουθεί να ισχύει η παρ 6 του άρθρου 22 του νόμου Γεωργιάδη,που ορίζει την ισχύ της συγκεκριμένης διάταξης για όσους πήραν πτυχίο από 18/11/2013.Γι'αυτό και το έγραψα έτσι. Στην πράξη αυτό ,που λες γίνεται.
 9. Sunny

  Πρόβλημα με το forum

  Τις τελευταίες μέρες το φόρουμ σέρνεται. Συμβαίνει μόνο σ' εμένα; Επίσης, δε λειτουργεί το sign in anonymously :/
 10. Μια διευκρίνηση (επειδή ξαναέψαξα τα παλιότερα ποστ): η διάταξη Βορίδη ισχύει για όσους πήραν πτυχίο από 24/12/2014 2015 και μετά. Για όσους πήραν πτυχίο από 18/11/2013 έως 23/12/2014 2015, ισχύει ότι πρέπει να έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος αγροτικού πριν τις εξετάσεις ειδικότητας. Οπότε ο νέος νόμος θα αφορά όσους πήραν/πάρουν πτυχίο μετά τις 24/12/14 15, ναι;
 11. Όλα αυτά θα ισχύουν αναδρομικά ή από την ψήφιση του νέου νόμου; Ξέρουμε;
 12. until
  21ο Σεμινάριο Ιατρικής Εκπαίδευσης του «Ευαγγελισμού»
 13. Στις 23 Φεβρουαρίου το 21ο Σεμινάριο Ιατρικής Εκπαίδευσης του «Ευαγγελισμού» ΑθήναΓια μια ακόμη χρονιά διοργανώνεται το Ετήσιο Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός». Πρόκειται για πολυθεματικό Σεμινάριο, που διοργανώνεται από την Ένωση Επιστημονικού Προσωπικού του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός» (ΕΕΠΝΕ), από την Τρίτη 23 έως και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου του 2016 στο αμφιθέατρο «Δώμα» του Νοσοκομείου (κτίριο ΑΧΕΠΑ, 11ος όροφος, Δ/νση: Υψηλάντου 45‐47, 106 76 Αθήνα). Στο 21ο Ετήσιο Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης υπάρχει μεγάλη ποικιλία διαλέξε
 14. Αν δεν κάνω λάθος, αναγράφεται πάνω στο πτυχίο/αντίγραφο πτυχίου. (Θα το τσεκάρω αργότερα & θα διορθώσω το ποστ μου, αν χρειαστεί.)
 15. Ημερομηνία κτήσης πτυχίου είναι η ημερομηνία που πέρασες το τελευταίο σου μάθημα. *[Ημερομηνία κτήσης πτυχίου είναι η τελευταία μέρα της εξεταστικής περιόδου στην οποία πέρασες το τελευταίο μάθημα.]
 16. Κανονικά, στο άγονο πρέπει να μένεις εκεί συνεχώς - το αν τηρείται ή όχι εξαρτάται από τον εκάστοτε διευθυντή του ΚΥ. Τις εφημερίες τις κάνεις στο ΚΥ. Το πλαφόν εφημεριών είναι 7: 5 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 Κυριακή. Οι υπόχρεοι αγροτικοί δικαιούνται περίπου 1,5 μέρα άδειας για κάθε μήνα εργασίας. Και υπάρχει η διευκόλυνση με τη δήλωση της ειδικότητας (για σπαστές ειδικότητες).
 17. Sunny

  e-ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

  Όταν καταχωρείς κάθε φάρμακο, σου βγάζει ειδοποίηση αν δεν έχεις φτάσει το ποσοστό γενόσημων που έχει οριστεί. Στην ουσία, όμως, οι αγροτικοί κάνουμε αντιγραφή της αγωγής από γνωμάτευση και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε, οπότε δε μας αφορά το ποσοστό των γενόσημων (ούτε ο μέσος όρος κόστους ανά μήνα).
 18. Στο pdf γράφει πού πρέπει να παρουσιαστείς ανά ΥΠΕ. Αν ξέρεις πού (σε ΚΥ ή σε νοσοκομείο), πήγαινε και ρώτα τους αν θα δεχτούν το εκτυπωμένο αρχείο. Μπορείς να πας κι από το ταχυδρομείο και να τους ενημερώσεις. [Επειδή έχω γνωστούς στο ταχυδρομείο της περιοχής μου, δεν ξέρω αν είναι συστημένο & τι ακριβώς γίνεται.]
 19. Αργούν λίγο να βγουν στη Διαύγεια. Όταν βγουν, μπορείς να εκτυπώσεις το pdf και μ'αυτό να παρουσιαστείς στο αντίστοιχο κέντρο υγείας/νοσοκομείο. Αλλιώς, περιμένεις το ταχυδρομείο.
 20. Sunny

  Πρόβλημα με το forum

  Υπάρχει ένα θέμα με τις αγγελίες το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρουμε πού οφείλεται. Προς το παρόν, μπορείς να δημιουργήσεις το θέμα που θες σ' ένα άλλο sub-forum και στη συνέχεια να κάνεις report για μεταφορά του τόπικ στις αγγελίες. Όσον αφορά τις απαντήσεις, μπορείς να επικοινωνείς με pm.
 21. hsph.harvard.edu Symposium honors legacy of Dimitrios Trichopoulos, leader in field of epidemiology Speakers paid tribute to the legacy of Dimitrios Trichopoulos (pictured on screen). Former students, colleagues remember his kindness, generosity, passion for science December 10, 2015 — Scientists from around the globe joined Harvard T.H. Chan School of Public Health faculty, alumni, and students at the 162nd Cutter Lecture on Preventive Medicine to pay tribute to the legacy of the late Dimitrios Trichopoulos, SM ’68, a leading cancer epidemiologist, who died last year. More than 20 speakers a
 22. Άγριος ξυλοδαρμός στο Αττικόν για μία συνταγή γυαλιών και υλικές ζημιές άνω των 15.000 ευρώΘύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας ειδικευόμενος οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου Αττικόν κατά τη γενική εφημερία του νοσοκομείου το βράδυ της Τετάρτης, από συγγενή μιας 25χρονης κοπέλας που απαιτούσε να της χορηγηθεί συνταγή ...γυαλιών! Πρωταγωνιστής ένας άνδρας ο οποίος έδειρε έναν ειδικευόμενο γιατρό και έσπασε τα περισσότερα ιατρικά μηχανήματα του Οφθαλμολογικού ιατρείου, προκαλώντας υλικές ζημιές αξίας τουλάχιστον 15.000 ευρώ. Ο λόγος της «έκρηξης» του άνδρα, ήταν γιατί ο γιατρός αρνήθηκε να δώσει συνταγ
 23. Για τα χωριά που αντιστοιχούν σε κάθε ΠΙ δες στο σάιτ του νοσοκομείου όπου ανήκει το ΚΥ. Διαφορετικά, μπορείς να τηλεφωνήσεις στο ΚΥ. Αν η θέση σου είναι στο ΚΥ, ναι, μένεις μόνο εκεί. Αν είσαι σε ΠΙ στο οποίο αντιστοιχούν κι άλλα χωριά, τότε φτιάχνεις ένα πρόγραμμα -σε συνεννοήση με το διευθυντή- για το πόσες/ποιες μέρες θα είσαι στο ΚΥ και ποιες μέρες στα χωριά. Οι εφημερίες γίνονται στο ΚΥ.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.