Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Posts

  1.322
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

Όλες οι δημοσιεύσεις από kopritis

 1. Ακομα να καταφύγει κάποιος που ειναι σε πολύχρονη αναμονή στην Δικαιοσύνη να μάθουμε ποιός εγκέφαλος στο Υπουργείο ήθελε να εξυπηρετήσει και ποιούς ; Μιλάμε έχουν διοριστει άτομα σε νοσοκομεία NON COVID σε ειδικότητες με πολύχρονη αναμονή (Δέρμα, Πλαστ) άτομα, λίγα, αλλά υπάρχουν. Ειδικά σε χειρουργικές ειδικότητες, επηρρεάζουν την ειδικότητα των υπολοίπων. Υπάρχουν και διευθυντές βέβαια που το αρνήθηκαν αυτό το καραγκιοζιλίκι.
 2. Δεν ξέρω τι θα συμβεί με τις εφημερίες, ήδη υπάρχει πρόβλημα κι σε κάποια νοσοκομεία καλύπτουν εφημερίες στις Κλινικές που βρίσκονται (τυπικά) Καταλαβαίνεις ότι έτσι υποβαθμίζεται η εκπαίδευση ειδικά στις χειρουργικές ειδικότητες αλλά δεν φαίνεται να τους πολυενδιαφέρει καθώς η διάταξη είναι φωτογραφική προκειμένου να παρακάμψουν πολύχρονη αναμονή συγκεκριμένα άτομα ε ;
 3. Εννοειται τα νεότερα παιδια θα βρουν μπροστά τους όλους αυτούς, επίσης τι θα γίνει με το καθεστώς αυτό ; θα συνεχίσει να ισχύει μέχρις ώτου πληρωθούν όλες οι θέσεις υπεράριθμων στα νοσοκομεία ; Και μετά ; Οι επόμενοι ; Φτου και απ την αρχή με τρελές αναμονές ; Επίσης μια διευκρίνηση: οι θέσεις των υπεράριθμων ειδικεύομενων σε μια Κλινική δεν ειναι συγκεκριμένες ; Π.χ έχεις 2. Αυτό αφορά ΟΛΟΥΣ ; Τους στρατιωτικούς, τους ΔΥ (πχ πρώην νοσηλευτές), για λόγους υγείας, τους ΦΕΚατζήδες τώρα ; Με ποιό κριτήριο θα γίνει η επιλογή ; Και αν μπουκώσουν αυτές οι θέσεις, ένας που βάσει του Νόμου (π.χ λόγοι υγείας) δικαιούται να διοριστεί, δεν θα βρίσκει θέση ; Δεν βλέπω κανέναν να το κάνει θέμα ούτε τους Ιατρικούς Συλλόγους, κι είναι ένα θέμα που καίει πολλούς.
 4. Tα γραφεία προσωπικού των νοσοκομείων, έμαθα, ζητούν διευκρινήσεις, για το ΦΕΚ. Να δούμε πως θα γίνει επιλογή για τους υπεράριθμους όταν λήξουν τα μέτρα.
 5. Έχεις απόλυτο δίκιο, σκέψου μάλιστα ότι κάποιοι έβαλαν βύσμα να μπουν υπεράριθμοι με το ΦΕΚ του COVID που είχε την λογική των φθηνών χεριών για την πανδημία και όχι να εξασφαλίσουν κάποιοι γόνοι και βύσματα παράπλευρη οδό να κάνουν ΑΜΕΣΑ Ειδικότητα αντί να περιμένουν 5-7-9 χρόνια. Και δεν ιδρώνει το αυτάκι κανενός.
 6. Προφανώς και στο εξωτερικό είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά σου δίδονται πολύ περισσότερες ευκαιρίες, δεν είναι αυτό το χάλι της Ελλάδα. Εδώ βρίσκεις παντού γόνους και βύσματα. Παιδιά, το γιατριλίκι στην Ελλάδα σήμερα και για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια δεν πρόκειται να σας δώσει ιδιαίτερες ευκαιρίες για πλουτισμό, να μην μιλήσω για κύρος με τέτοιο μεγάλο ποσοστό γιατρών/πληθυσμό. Οπότε ασχοληθείτε αν πραγματικά το γουστάρερε. Πότε αλήθεια ήταν η τελευταία φορά που είδατε πλούσιο γιατρό ; Δεν μιλάμε για παλιά τζάκια, συγκεκριμένες Ειδικότητες που δούλεψαν καλά στις παχιές αγελάδες, όντως τότε κάποιοι πλούτισαν. Το γιατριλίκι στην Ελλάδα σήμερα απλά δίνει ένα καλούτσικο μηνιάτικο, όταν η εναλλακτική σε πολλούς άλλους τομείς είναι η ανεργία. Αλλά χωρίς μπαμπά με έτοιμο Ιατρείο, θα βολοδέρνετε ως παρατασιακοί ειδικεύομενοι ή με γλίσχρους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Αν πάραυτα γουστάρετε, εμπρός.
 7. Δεν έχουν πολύ ιδέα γιατί ειναι φωτογραφική η ρύθμιση, ίσως δεν περίμεναν να μαθευτεί 😅 Κατά τα άλλα, με τι κριτήρια θα δεχθεί ενας διευθυντής ντιπάρτμεντ έναν υπεράριθμο με ΦΕΚ και όχι έναν άλλον ; Κοιτάξτε παιδιά, υπάρχει νομικό κενό θαρρώ σε όλο αυτό, και μπορεί κάποιος να το προσβάλλει.
 8. Εμφανίζεις μια βεβαιότητα ότι όλοι όσοι έκαναν χρήση του ΦΕΚ εργάζονται σε μονάδες COVID, πράγμα που ΔΕΝ ισχύει.
 9. Σωστό, ίσως ένας δικηγόρος θα βοηθούσε ; Τα μέτρα ισχύουν ακόμα. Δεν ειναι τπτ μπροστά σε 5-7-9 χρόνια αναμονής ! Η διάταξη δείχνει "φωτογραφική" πάντως.
 10. Καλημέρα Στους περισσότερους συναδέλφους είναι γνωστό το ΦΕΚ του περσινού Απριλίου (20.3.2021 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) όπου όποιος ευρίσκεται σε λίστα αναμονής σε οποιαδήποτε Ειδικότητα, μπορεί να διοριστεί για 4 μήνες (εγγράφοντας αντίστοιχο χρόνο ειδίκευσης). Η πρόθεση (τουλάχιστον έτσι έλεγαν) του νομοθέτη ήταν να εξασφαλιστούν "χέρια" για να την Υγειονομική Κρίση που περνάει η χώρα. Πλέον όμως έχουμε εξελίξεις: όσοι διορίστηκαν με αυτό το ΦΕΚ, πήραν σταδιακά παράταση μέχρι 30.06.21, αλλά και ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: σύμφωνα με ΦΕΚ της 31.03.2021 (τεύχος Α'48), Άρθρο 8, δίδεται η δυνατότητα να συνεχίσουν την ειδίκευση τους ως ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ στις Κλινικές που ευρίσκονται τώρα. Αρκεί να υπάρχει κενή θέση ειδικεύομενου οπουδηποτε στο νοσοκομείο τους ή και σε άλλο νοσοκομείο (παντού υπάρχουν κενές θέσεις). Προσοχή: έτσι ουσιαστικά καταργούνται πολύχρονες αναμονές σε ειδικότητες Ενδοκρινολογία, Δερματολογία, Πλαστική κτλ. Δεν γνωρίζω ποιός συνέλαβε αυτή την ιδέα προκειμένου να ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ την πολύχρονη αναμονή σε συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά νομίζω ότι είναι μια δυνατότητα που πρέπει να γνωρίζουν ολοι οι συνάδελφοι ότι υπάρχει. Αν αρχίσουν τις κόνξες στα γραφεία προσωπικού των νοσοκομείων, τυπώστε το ΦΕΚ και πάτε με έναν δικηγόρο. Επίσης δεν διευκρινίζεται στο ΦΕΚ αν τα νοσοκομεία όπου μπορεί να συνεχίσει κάποιος ως υπεράριθμος είναι Κέντρα COVID ή όχι. Υ.Γ Υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα στις χειρουργικές ειδικότητες σχετικά με την ποιότητα της εκπαίδευσης (αριθμό των χειρουργείων που πρέπει να κάνει κάθε ειδικεύομενος), αλλά φαίνεται ότι κάποιοι στο Υπουργείο σκέφτηκαν απλώς να βολέψουν τα δικά τους "παιδιά" και να μην περιμένουν, οπότε αυτά είναι λεπτομέρειες.
 11. Bratwurst (ή Sperrgebiet αν προτιμάς ), τι έγινε τελικά με τις ΗΠΑ, δεν τα κατάφερες καλά στα USMLE που εξεθείαζες και κατέληξες Γερμανία ;
 12. Ενδιαφέρουσες τέτοιες αναζητήσεις, αλλά μιας και ήταν "άλλα αντί άλλων", δεν είχα όρεξη να γράψω σεντόνι. Είναι όπως τα γράφει ο mihiatrik. Το τι έκανες εσύ σαν ερευνητής, δεν ενδιαφέρει ΚΑΝΕΝΑΝ, αυτό που ενδιαφέρει ειναι να βγάζεις την λάντζα της Κλινικής. Γενική Ιατρική εξασφαλίζει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά το επίπεδο τις περισσότερες φορές ειναι χαμηλό το επιλέγουν ιατροί που θέλουν απλά να αράξουν κάπου στην επαρχία, να κάνουν τους συνταγογράφους και τους τροχονόμους για το νοσοκομείο. ΝΑΙ, οι γενικοί ιατροί είναι η ΜΟΝΗ ειδικότητα εκτός από τους παιδίατρους (εξαιρώ ανειδίκευτους-αγροτικούς) που μπορούν να αγγίξουν παιδια, αλλά κανείς δεν θα ψάξει ΓΙ για το παιδί του και αν γινει στραβή, θα τον φάνε ΖΩΝΤΑΝΟ. Γνωρίζω περιπτώσεις ενός παροπλισθέντος Γ/Χ που έκανε τον αγροτικό σε ένα νησάκι αλλά και ΓΙ σε μεγαλύτερο, που σε επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά οι νοσηλεύτριες ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να εκτελέσουν εντολές τους, γιατί απλούστατα ο μέσος Έλληνας θεωρεί ότι μόνο ο παιδίατρος μπορεί να ακουμπήσει παιδί. Και μιλάμε για περιπτώσεις που ΔΕΝ υπήρχε κοντά παιδίατρος (ο ένας σε νησάκι), δεν μιλάμε για μεγαλύτερα μέρη όπου θα σου ζητήσει ο Εισαγγελέας να του εξηγήσεις γιατί δεν το έστειλες σε παιδίατρο. Στην μία περίπτωση και επειδή έχω κάνει EPALS, ο Γ/Χ ζήτησε να γίνει η προβλεπόμενη ενέργεια, αλλά, ποιός... είσαι εσύ, ΠΑΡΕ ΤΗΛ τον παιδίατρο. Δεν ειναι τυχαίο ότι οι λίστες της ΓΙ στα νοσοκομεία είναι άδειες, το αυτό ισχύει και για τους αναίσθητους, αγχωτική δουλειά, μόνιμα επαπειλούμενο δικαστήριο, αδυναμία άσκησης ιδιωτικού έργου, και όπως σου έγραψαν, εκεί που θα διοριστείς, από εκεί και θα πάρεις σύνταξη. Προσωπικά τρέφω ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ εκτίμηση (γνώσεις κτλ) για τους αναισθησιολόγους, αλλά όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, με την καμμία δεν θα πήγαινα. Στο νοσοκομείο μου, κεντρικό αθηναϊκο, δεν υπάρχει κανενας ειδικεύομενος (έχει 10 θέσεις) αυτη την στιγμή, ενώ έχουν παραιτηθεί 2 κοπέλες εντός ολίγων μηνών.
 13. Οι περισσότεροι εργάζονται, ως ανειδίκευτοι, σε ιδιωτικά.
 14. Πόσο ρομαντικά τα βλέπει κανείς όντας φοιτητής.
 15. Ακριβώς, ισχύει για ΕπιμΒ και κι επικουρικούς (μου φαίνεται αν παραιτηθούν αυτοί έχουν αντίστοιχη ποινή)
 16. Καμμια επίπτωση, απλα στο νοσοκομείο που θα δηλώσεις ειδικότητα, θα εισαι τελευταίος στην λίστα.
 17. Δεν ειμαι Γ/Χ, αλλα σε παρομοια ειδικότητα. ΟΠΟΤΕ θέλεις εσύ τα κάνεις, απλά σε συνεννόηση με τον διευθυντη σου (μην λειπετε παράλληλα περισσότεροι). Θα σε συμβούλευα το ένα τουλάχιστον να είναι κάπου δεν θα σε εχουν ανάγκη ώστε να κάτσεις σπίτι σου να διαβάσεις για τις εξετάσεις, εκεί, προς τα τελειώματα...
 18. Κάποοι που έχουν πάρει παράταση του τετραμήνου τους (+4 μήνες) σε ειδικότητες ΜΗ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ με Covid και κανονικα εχουσες πολύχρονη αναμονή και τώρα γράφουν Ειδικότητα, τι φάση ;
 19. Μην σε παραμυθιάζουν, οι 7 ειναι πλαφόν, μετά αν κάνει χαρτί ο διευθυντής του ΚΥ και αυτό μετά από κανέναν χρόνο, ψίχουλα. Μέχρι τότε θα εφημερεύεις όλο τον μήνα, non stop, και θα πληρώνεσαι 7 εφημερίες.
 20. Κατά το ήμισυ γενικά, σε πολλά νοσοκομεία (ΚΑΙ κεντρικά) δεν υπάρχει κανένας ειδικεύομενος και κρατιούνται τα χειρουργεία με 60άρηδες...
 21. Συμφωνώ και με τους δυό σας. Αντιμετωπίζουμε υπερπληθυσμό ειδικών ιατρών, δυστυχώς απλά δεν χωράμε όλοι. - υπάρχει η γενική αίσθηση σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ότι γιατρός=φράγκα. Δυστυχώς απλά σημαίνει μια δουλειά με έναν καλούτσικο μισθό. Τπτ παραπάνω. Tο 99+% ούτε Πόρσε θα πάρει, ούτε βίλα, ούτε σκάφος. Πάρολ' αυτά ακόμα βλέπουμε τις βάσεις των Ιατρικών Σχολών στα ύψη ενώ ακόμα πάει κόσμος σε Βαλκάνια, Σλοβακίες και αλλού. Προσωπικά δεν το καταλαβαίνω, και καταλήγω ότι ο μέσος Ελληνας γονιός απλά ΔΕΝ γνωρίζει άλλες επαγγελματικές διεξόδους για το βλαστάρι του. Ναι, υπαρχουν δουλειές, που δεν ξεκινάς ουσιαστικά στα 40 σου να δουλεύεις. - πολύς κόσμος βολεύεται με κάποιες πατέντες των τελευταίων ετών (παράταση ειδικότητας) κι δεν βγαίνουν στην αγορά εργασίας. θα είχε ενδιαφέρον να δημοσίευε το Υπ.Υγείας πόσους παρατασιακούς έχουν τα ελληνικά νοσοκομεία. Θα εκπλαγείτε. Προσωπικά στο νοσοκομείο μου δεν έχω δει γιατρό τα τελευταία 2 χρόνια που να έχει βγει στην αγορά εργασίας, όλοι κτυπάνε παρατάσεις, 1-2-3-5 χρόνια. Σε κάποια χρόνια θα δούμε κόσμο να βγαίνει και στην σύνταξη ως ειδικεύομενοι (παρατασιακοί). Το σύστημα βολεύεται, οι διευθυντές επίσης (μεγάλη ιστορία να έχεις γιατρούς που κρέμονται απ τα @@ σου), οπότε όλα καλά. Στο δια ταύτα, και θα σου αναφέρω την δικιά μου προσέγγιση: Μια και κι κανείς δεν σου εγγυάται επαγγελματική αποκατάσταση (αν είχες μπαμπά γιατρό με έτοιμο Ιατρείο προφανώς και δεν θα ρωτούσες εδώ), βρες ποιά απ τις 2 σου ταιριάζει καλύτερα. Στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ περίπτωση που δεν θα πάει καλά, τουλάχιστον θα κάνεις κάτι που γουστάρεις. Γενική Ιατρική και Αναισθησιολογία, θα συμφωνήσω, ειναι οι 2 Ειδικότητες που τώρα και στο μέλλον, σου εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση (Δημόσιο ή ιδιωτικά)
 22. Και ποιά προσφέρει αποκατάσταση (χωρίς Ιατρείο του μπαμπά) στην Ελλάδα πέραν της ΓΙ που οι περισσότεροι δεν γουστάρουν ;
 23. Αλλού γράφεις ότι κάνεις Γ/Χ αυτή την στιγμή. Εκεί που είσαι αξίζει ; Εκπαιδεύεσαι ; Ε, τπτ δεν διαφέρει στην πλαστική.
 24. Νομίζω και αυτό που διατάχθηκε ο συνάδελφος να κάνει στην Κοζάνη αν θυμάμαι καλά, ήταν παράτυπο, δλδ συνοδεία βαρέος περιστατικού από ανειδίκευτο ιατρό, οπότε κακώς αν δεν το κυνήγησε νομικά (αυτούς που προχώρησαν στην λύση της σύμβασης)
 25. Για το ουσιαστικό μιλάω. Ψυλλιάστηκα ότι είναι κάποια Ειδικότητα που και αν δεν εφημερεύει, δεν τρέχει κάστανο. 'Όπως και κάτι δερματολόγοι, ενδοκρινολόγοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, οποίοι πληρώνονται τα ίδια λ7 με παθολόγους, κρδ, χειρουργούς κτλ που τους βγαίνει ο πάτος στην εφημερία. Ε, όχι. Κάποτε πρέπει να διορθωθούν αυτές οι αδικίες. Και η δικαιολογία "μην μου κόψετε τις εφημερίες γιατί πως θα ζήσω με μόνο τον μισθό μου" είναι ντροπή και μόνο που ακούγονται. Στα υπόλοιπα, συμφωνώ. Απορία: έχει διαβάσει κανείς την σύμβαση που υπογράφει σαν ειδικεύομενος ; Μου φαίνεται ότι είμαι απ τους ελάχιστους... διεστραμμένους που το πράττουν. Και όντως περιγράφει αυτά που λέει ο mihiatrik: υπακοή στους ανωτέρους, στην διοίκηση του νοσοκομείου, ανεπάρκεια κατά την εκτέλεση επιστημονικών εργασιών την περιγράφει ως λόγο απόλυσης, κάτι που σηκώνει πολλή κουβέντα. Η λύση της σύμβασης ενός ειδικεύομενου είναι πολύ απλή υπόθεση: συνεδριάζει το ΔΣ του νοσοκομείου και την αποφασίζει. Έχει συμβεί την μια γνωστή φορά πρόσφατα με τον ειδικεύομενο ΓΙ που αρνήθηκε διακομιδή, έμαθα για άλλη μία, ειδικεύομενος Πλαστικής τον έστειλαν σε Μονάδα COVID, αρνήθηκε, γειά σας. Μπορούν να το κάνουν, ρωτήστε κανέναν δικηγόρο. Βέβαια αν έχει νομικό πάτημα ο ειδικεύομενος μπορεί να τους τρέχει (τα μέλη του ΔΣ) στα δικαστήρια μέχρι να πατήσουν... μαύρο χιόνι, οπότε δεν νομίζω να είναι μια απόφαση που λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία. Βέβαια εντέλλεσθαι με την έννοια που έχουν οι ΔΥ, δεν υπάρχει, αλλά και πάλι, η Διοίκηση του νοσοκομείου, αν δεν υπακούσεις στις εντολές της, μπορεί να λύσει το συμβόλαιό σου. Ο αγροτικός ως ΔΥ (ορισμένου χρόνου) είναι πολύ πιο δύσκολο να απολυθεί, οπότε εκεί π.χ θα προβούν σε στέρηση μισθού αν θέλουν να τον τιμωρήσουν.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.