Jump to content

dr tSiLi

Prominent Members
 • Posts

  136
 • Joined

 • Last visited

About dr tSiLi

 • Γενέθλια 12/04/1974

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • MSN
  dr_tsili@hotmail.com
 • Website URL
  http://drtsili.blogspot.com/
 • ICQ
  19089689

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Ψυρρή
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

dr tSiLi's Achievements

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV) (4/16)

0

Reputation

 1. Μέθοδοι επικοινωνίας και διαλόγου ΚΙ.Ν.Ι. (ΚΙνημα Νέων Ιατρών) 1) Κύριο πεδίο έκφρασης, διατύπωσης , γνωριμίας και προβληματισμού αυτή εδώ η ομάδα (κρυφή μυστική) Μόνο κατόπιν πρόσκλησης από υπάρχοντα μέλη. Υπάρχουν αρνητικά όπως η μη επανείσοδος μελών που εξήλθαν, η μη ταξινόμηση των θεμάτων. 2) Η δημιουργία σελίδας Facebook για καλύτερη διαχείριση των πραγμάτων. Διεύθυνση Κίνημα Νέων Ιατρών στο Facebook Λιγότερα αρνητικά από την ομάδα αλλά λιγότερο άμεσο ως προς την ενημέρωση. Θα ενεργοποιηθεί όταν εισέρθουν αρκετά μέλη! 3) Για τους μη έχοντας είσοδο στο Facebook δημιουργήσαμε ιστολόγιο. Με σκοπό τις τελικές αναρτήσεις και τα Δελτία τύπου του Κινήματος! 4) Για την άμεση επικοινωνία και διαδικτυακή συνδιάσκεψη ανοίξαμε Λογαριασμό στο Paltalk http://www.paltalk.com/. Εγκαταστήστε το πρόγραμμα και κάνετε λογαριασμό. Θα μας βρείτε στην Διεύθυνση: http://express.paltalk.com/index.html?gid=1392625820 Σκοπό να βρισκόμαστε καθημερινά το 2ωρο 22.00 - 24.00 για κουβεντούλα και γνωριμία. Αν υπάρχει πρόβλημα στείλτε μήνυμα στο facebook. Κάθε πρόταση ή κριτική ευπρόσδεκτη!
 2. Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου Τάσο Σου εύχομαι καλή τύχη και πολλές επιτυχίες...
 3. Πιστεύεις πως με ατομικούς αγώνες οδηγούμαστε κάπου; Δεν είναι του χαρακτήρα μου να λογοδοτώ για απόψεις άλλων ούτε να να αναγκάσω κανέναν να το κάνει! Εξάλλου θα αλλάξει κάτι; Υπομονή και ο χρόνος θα αποδείξει τα πάντα! Η διαχρονική εγκυρότητα έχει ιδιαίτερη σημασία κι όχι η πρόσκαιρη τεκμηρίωση χωρίς αντίκρυσμα!
 4. Τάσο η τελευταία πρόταση πιστεύω πως δυναμιτίζει τη συζήτηση ενώ δεν έχω τέτοια πρόθεση! Μην διαβάζετε συνάδελφοι ‘διαγώνια ή επικεφαλίδες’ δεν πρέπει να δρούμε εγωιστικά ποιος έχει την εγκυρότητα του λόγου, της είδησης ή της τεκμηρίωσης. Αλλά να δρούμε συντονισμένα, συλλογικά & ομαδικά! Η ανάρτηση είναι στο ιστολόγιο το οποίο δε θεωρώ δικό μου αλλά όλων των ειδικευόμενων. Απεύθυνα κάλεσμα και στον Τάσο και σε άλλους με διάθεση ενασχόλησης με τα κοινά! Δέχτηκαν αυτοί που με γνώριζαν προσωπικά και ξέροντας το ακέραιο του χαρακτήρα μου και τις ευαισθησίες μου. Οι άλλοι με βλέπουν καχύποπτα δεν τους παρεξηγώ ανθρώπινο είναι... Ούτως η άλλως σε μερικές μέρες παύω να φέρω τον τίτλο του ειδικευόμενου. Ευχής έργον θα ήταν να βρεθούν άτομα που θα ήθελαν να συνεχίσουν την προσπάθεια ενημέρωσης και κοινού προβληματισμού... Ο συντάκτης του άρθρου είναι ο εκλεκτός συνάδελφος Φοίβος κι όχι εγώ… Posted by fivos at 2:11 π.μ. Labels: Ειδικευόμενοι, Ενημέρωση Έχει σημασία αν το έστελνα με e-mail προσωπικά ή απλή ανάρτηση! Με το e-mail εισβάλλεις σε προσωπικούς χώρους με τάση να επιβάλεις ή να επηρεάσεις! Αναρτώντας κάτι δημόσια είναι στην κρίση του αναγνώστη αν θα τα λάβει σοβαρά υπόψιν ή όχι! Η ζωή δεν πάει μπροστά με γκρίνιες, μόνιμη καχυποψία εναντίον όλων και εν τέλει ακύρωση στη πράξη κάθε προσπάθειας για αλλαγή. Η με οποιαδήποτε δικαιολογία ανοχή της σημερινής κατάστασης, ναρκοθετεί το μέλλον μας. Δεν είναι ότι οι επάνω δεν καταλαβαίνουν, δεν ξέρουν, πειραματίζονται, είναι άσχετοι από τα προβλήματα της υγείας. Ξέρουν και πάρα πολύ καλά μάλιστα. Ότι κάνουν, αποτελεί συνειδητή επιλογή τους. Ας πάψουμε επιτέλους να είμαστε τόσο αφελείς, που να βρίσκουμε δικαιολογία για αυτούς και ταυτόχρονα εύκολα απορριπτικοί για κάθε συλλογική δράση. Δεν βρισκόμαστε στη φάση του να τους εξηγήσουμε. Είμαστε στη φάση της σύγκρουσης. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από συγκρούσεις. Αυτή είναι η κοινωνία μας. Πραγματικά θα χαιρόμουν να βρισκόμασταν σε κοινό αγώνα με πολλούς και με εσένα Τάσο! Περισσότερα είναι αυτά που ενώνουν παρά τα λίγα που πιθανόν χωρίζουν… όλους τους γιατρούς προς όφελος όλων! Λειτουργών και κοινωνίας…
 5. Το επίδομα αντικειμένου εργασίας που αφορά τις ειδικές συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς είναι το επίδομα βιβλιοθήκης; Την επόμενη φορά Μιχαλάκη...όχι στα βαθιά. Τάσο σταμάτα να παραπληροφορείς! Δεν έστειλα κανένα e-mail και σε κανέναν... Επίσης, παραποιείς το επώνυμο μου! Ελπίζω όχι σκόπιμα!
 6. Συνάδελφοι και φίλε Τάσο, Το θέμα θεωρείται λήξαν! Πρέπει να αναζητήσουμε σημεία στρατηγικής ανασυγκρότησης και οργάνωσης των νέων ιατρών για την ουσιαστική αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας και την επίτευξη των στόχων. Ίσως έτσι ασκήσουμε ουσιαστική πίεση σε κυβερνώντες – συλλογικά όργανα και καταφέρουμε να ακουστούν οι απόψεις μας για τους κανόνες άσκησης της Ιατρικής στη χώρα μας. Χρόνια τώρα εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας σε ένα σύστημα απάνθρωπο, απαξιωτικό για τον ασθενή αλλά και τον ιατρό. Δημιουργείται η αίσθηση πως λειτουργεί προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων (επιχειρηματικών, διευθυντικών – καθηγητικών). Εμείς αποσιωπούμε αυτοί το εκμεταλλεύονται, ως πότε όμως; Όλοι μας είμαστε χρήσιμοι αυτές τις δύσκολες ώρες! από τους φοιτητές έως τον Καλοκαιρινό! Δεν πρέπει αυτές τις ιστορικές στιγμές να απαξιώνουμε κανένα! Αν έχουμε δυσαρέσκεια προς την εκπροσώπηση πρέπει να την εκφράζουμε κύρια στις συνελεύσεις κι όχι μόνο εδώ! Η έκρηξη μου ήταν αναμενόμενη διότι αισθάνθηκα να λογοκρίνομαι και να λογοδοτώ για τα αυτονόητα! Σε 1,5 μήνα τελειώνω Παθολογία! Είμαι συλλογικός χαρακτήρας και ποτέ δεν κοίταξα τον συμφέρον μου! Ούτε πάω να κεφαλαιοποιήσω το οτιδήποτε! Έχω ακούσει διάφορα τους τελευταίους μήνες... ΝΑ δέχομαι επιθέσεις από ανωτέρους μου το κατανοώ αλλά οι επιθέσεις από συναδέλφους νέους που είμαστε σε κοινή θέση στον ίδιο παρανομαστή με θλίβουν. Εννοείται πως αναγνωρίζω το έργο σου Τάσο, ωστόσο ορισμένες φορές 'πνίγεις' τον άλλον με ένα τρόπο που κάποιοι τον λαμβάνουν ερειστικό! Άφησε τον άλλον να εκφραστεί ακόμα κι αν κάνει λάθος, ανθρώπινο είναι κι αυτό. Για το κίνημα: Δημιουργήθηκε όχι να παραμείνει ή να ενταχθεί στον ευρύτερο συνδικαλισμό αλλά για να συσπειρώσει τους νέους ιατρούς και να έχουμε κοινή γλώσσα! Αν δεν υπάρχει συνεννόηση πως θα διεκδικήσουμε; Ωστόσο πρέπει να συνδιαμορφώσουμε απόψεις και να χαράξουμε πορεία! Ίσως να το πετύχουμε στις συνελεύσεις του Απριλίου. Προσωπικά δεν αισιοδοξώ αλλά ίσως είναι η αρχή και το μέλλον να είναι καλύτερο. Αν πετύχει την συσπείρωση τότε θα σταματήσει να υπάρχει αφού δημιουργηθεί κάτι πιο επίσημο και δυνατό... Θα ήταν καλό αν υπήρχε παρουσία από όλη την Ελλάδα. ΜΕ συζητήσεις και διάλογο βρίσκονται λύσεις όχι βάζοντας κουκούλες και δείχνοντας ο ένας τον άλλον! Είναι ώρα δράσης, συσπείρωσης και κοινού αγώνα! Αφορισμοί και αποκλεισμοί, αποσυντονίζουν και διασπούν... Συναδελφικά, Ηλίας Τσέρκης
 7. Βιλαέτι σου είναι το greekmeds κ Θεοδωρίδη; Δεν ήμουν υποψήφιος στον ΙΣΑ ούτε σκοπεύω να δώσω καμιά υποψηφιότητα... Να είσαι σίγουρος πως τον αγώνα μου τον δίνω χρόνια τώρα και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν την προσφορά μου... Τη μη συνδρομή των ανέργων άλλοι την πέτυχαν! Πάντως όχι οι ατομικές μεμονωμένες αιτήσεις στον ΙΣΑ... Σου αντιστρέφω τον χαιρετισμό!
 8. Οι συζητήσεις γίνονται και στο δρόμο… Με ενοχλούν οι αυταρχικές συμπεριφορές και οι κριτές των πάντων! Όσοι επιθυμούν ας δώσουν υποψηφιότητα σε εκλογές κι ας πάρουν την εντολή να ασκήσουν διοίκηση ή να δυναμώσουν τη φωνή τους. Βαρέθηκα τη γκρίνια και την εξυπνάδα ορισμένων που γίνονται προσβλητικοί και αντισυναδελφικοί.
 9. Από ποιους στριμώχτηκε ο Βαρνάβας κύριε Τσέρκη; Από τους 5 συναδέλφους που με το ζόρι μαζεύτηκαν στο υπουργείο υγείας; Και αφού στριμώχτηκε έβγαλε ανακοίνωση; Το αποτέλεσμα; Επιστρέφουν οι δηλώσεις στις νομαρχίες. To 1,5 έτη επιπλέον αναμονή πως το υπολογίσατε; Σωστά... τρίζει η καρέκλα του από αυτούς τους διορισμούς και για αυτό κινητοποιήθηκε! Δηλαδή εσείς κ Θεοδωρίδη τι προτείνετε; Όλοι μας κατακρίνουμε αλλά προτάσεις και πράξεις δε βλέπω... Με copy paste και μόνο ενημέρωση και ομαδική ψυχοθεραπεία... δεν οδηγεί πουθενά! Για τον 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο! Δείτε συνολικά τις αναμονές και μην κρίνετε από τα νοσοκομεία που έχουν αρκετές θέσεις! Υπάρχουν συνάδελφοι που είναι υπό διορισμό και θα περιμένουν από αυτή την ιστορία 2 και πλέον έτη... Έως ότου ο ειδικευόμενος που υπηρετεί λάβει άδεια κυήσεως, λοχείας, τοκετού (γύρω στους 9 μήνες) συν την ολοκλήρωση της ειδικότητας... Υπάρχει κωλυσιεργία στους διορισμούς και το ξέρετε και ειδικά τον τελευταίο καιρό! Στο Αγία Σοφία μετά την συνένωση μήπως από 82 οι θέσεις έγιναν 72? Έρχονται κι άλλες συνενώσεις! Βλέπε Αγία Ελένη με Άγιο Σάββα... κτλ Όσοι βλέπετε καχύποπτα τα συλλογικά όργανα καλά κάνετε και έχετε 1000 δίκια! Η αποστασιοποίηση όμως βοηθά πουθενά? Ή μήπως τα μοναχικά ένδικα μέσα έχουν καλύτερα αποτελέσματα? Τους Υπουργούς τους στριμώχνεις πολιτικά - συνδικαλιστικά κι όχι νομικά! Πάρτε το χαμπάρι!!!
 10. κ. Θεοδωρίδη! Από εμάς εξαρτάται η διαχείριση των πραγμάτων από τους εκπροσώπους μας ! Μαζικότητα δεν υπάρχει οπότε η παρουσία θεσμικών στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας σημαίνει μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα... Πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι τα θεσμικά όργανα (ΙΣΑ, ΕΙΝΑΠ, ΠΙΣ) καλως η κακως υπαρχουν θεσμικα οργανα τα οποια οφειλουν να υπερασπιζονται καθε προβλημα που εμφανιζεται... Από μας και μονο εξαρταται να τους κανουμε να υπερασπιστουνε ολους μας και οχι τα ατομικα τους συμφεροντα. Αν δεν βαλουν νερο στο κρασι τους και ν' αρχισουν να αγωνιζονται για τα προβληματα μας θα φυγουν νυχτα και αυτοι! Απο μας εξαρταται το τι θα πουν και τι θα κανουν. Οφειλουμε ολοι μας να συμμετεχουμε ενεργα και να τους κανουμε να τρεξουν για εμας. Πιστεύετε συνάδελφοι πως ο Βαρνάβας πήρε μόνος του την πρωτοβουλία; Απλά στριμώχτηκε.. Αν δεν υπάρχει συμμετοχή την Τετάρτη και στις συνελεύσεις των νεων ιατρών τότε απλά πρέπει να το βουλώσουμε! Απλά γιατί δε θα ασχοληθεί κανείς για εμάς...
 11. Οι θέσεις που έχουν σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι όλες αλλά ορισμένες. Αυτό που μένει να δούμε ποιες είναι αυτές και με ποια κριτήρια προκρίθηκαν. Όσον αφορά το νομικό συμβούλιο του ΥΥΚΑ δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει διότι είναι καθαρά ζήτημα Υπουργείου Οικονομικών και Λογιστήριο του κράτους. Αν κάποιος πρέπει να ερωτηθεί είναι η νομική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών κι όχι του ΥΥΚΑ. Να θυμίσω πως οι προσωποπαγείς είναι νεοσύστατες θέσεις ειδικότητας που δημιουργούνται με την υπογραφή του Υπουργού Υγείας. Πως από τον Δεκέμβρη μέχρι το Φλεβάρη δεν εστάλησαν εγκαίρως στο υπουργείο Οικονομικών; Φαίνεται ως δικαιολογία και μετακυλούν το πρόβλημα αλλού... Αν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα πρέπει να εκδώσουν απόφαση παράτασης που να απευθύνεται στο υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα είναι όλων των ιατρών.. α) για τους υπηρετούντες (εντατικοποιείται η δουλειά) και β) για τους αναμένοντες την έναρξη ειδικότητας αφού αυξάνεται κατά 1.5 έτος η αναμονή... Τέλος είναι σημαντική η παρουσία όλων των ειδικευόμενων την Τετάρτη στις 12.30 μμ στο συλλαλητήριο ΟΕΝΓΕ-ΟΛΜΕ που θα γίνει στα Προπύλαια... http://drtsili.blogspot.com/2011/03/geianet.html
 12. Αν υπάρχει τρόπος με την κλινική εξέταση να μου αποκλείσεις το αιμορραγικό εγκεφαλικό να μου την πεις και εμένα συνάδελφε να την μάθω... Αν με την αμυλασαιμία μπορείς να μου αποκλείσεις άλλες παθήσεις οξείας κοιλίας να το κάνεις (το λέω γιατί ζητάνε σε αμυλασαιμία οι αξονιστές μετά 3μερου για καλύτερη απεικόνιση της βλάβης του παγκρέατος) Δεν αναφέρομαι γενικά... τα λέω για τον εν λόγω κύριο ... Αντισυναδελφικός... ήμουν εκεί το 2003... Μέχρι και συγγενικό μου πρόσωπο πήρα και μου είπε να κάνει την αξονική εγκεφάλου με ραντεβού... είχε αιμορραγικό τελικά... Δεν πηγαίναμε μόνοι μας στον ιδιώτη... Εκείνος μας έδιωχνε... Λες και ήταν δικό του το μαγαζί... Μην με φουντώνετε....
 13. Το κόμπλεξ του εργαστηριακού... Να επιλέγει αυτός σε ποιούς και πότε πρέπει να κάνει τον έλεγχο... Το επείγον ή μη είναι υπόθεση του κλινικού ιατρού... Ο εργαστηριακός απλά εκτελεί... Άλλος έχει την ευθύνη του περιστατικού... Εκ του ασφαλούς πολλά μπορώ να πω...
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.