Jump to content

tik-tak

Συνταξιούχος
 • Content Count

  6.396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Reputation Activity

 1. Like
  tik-tak got a reaction from serrena in Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Λαϊκό (Καθ. κ. Σφηκάκης)   
  πτυχιακές εξετάσεις, Απρίλιος 2005


  1) ΟΞΕΙΑ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑ
  Α. ΑΙΤΙΑ
  Β εργ.ευρηματα
  Γ. κριτηρια βαρυτητας

  2)ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΕΜΒΟΛΗ
  Α.περιγράψατε την κλ.εικόνα, τα ΗΚΓ ευρήματα και τις διαταραχές των αερίων του αίματος (Ρο2, Ρco2) και του ρΗ.
  Β. Ποιες εξετάσεις θα ζητούσατε επί υποψίας πνευμ. εμβολής;

  3) ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΤΕ ΤΑ ΦΥΣΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΒΑΛΒΙΔΟΠΑΘΕΙΕΣ:
  Α. στένωση και ανεπάρκεια μιτροειδούς
  Β. στένωση και ανεπάρκεια αορτ. βαλβίδας

  4)ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΑΙΜΟΛΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΙΜΙΕΣ
  Α. αίτια
  Β. εργ ευρήματα


  5) ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ
  Α. αναφέρατε τα συχνότερα παθογόνα αίτια μηνιγγίτιδας
  Β. ποια είναι τα ευρήματα από την εξέταση του ΕΝΥ σε βακτηριδιακή, φυματιώδη και ιογενή μηνιγγίτιδα.
  από το μέλος rania
 2. Like
  tik-tak got a reaction from serrena in Θέματα Εξετάσεων!   
  Σας παρακαλουμε πολύ-πολύ-πολύ,μα πάαααρα πολύ,
  να μεταφέρετε τα θεματα από τις εξετάσεις που δίνετε!!!
 3. Like
  tik-tak got a reaction from Βόρειο in Γεώργιος Παπαζάχος   
  [....Τετάρτη 3/10/2001 , ώρα 9 το βράδυ

  Πιθανόν απόψε είναι το τελευταίο βράδυ μου.
  Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα αδέλφια μου που μου συμπεριφέρθηκαν πιο πάνω και από αδέλφια. Το πρόβλημα για μένα υπαρξιακό.Ο π. Αντώνιος ευτυχώς μου έδωσε μια σοφή απάντηση και με ηρεμεί. Ουδέποτε σκέφτηκα στα 66 μου χρόνια την αυτοκτονία. Αλλά χθες βράδυ μετά το πέσιμο που είχα ο πόνος μου έγινε αθροιστικός πόνος . Έπεσα μέσα στη λεκάνη και οι τρεις καρκίνοι μου άρχισαν να πονούν περισσότερο.Ξέρω ότι έχω τρεις καρκίνους στο ήπαρ που με βασανίζουν καθημερινά. Αλλά αυτό δεν με κάνει να πιστεύω ότι δεν πρέπει να υποφέρω αυτούς τους πόνους.
  Απ’την άλλη μεριά βλέπω πόσο πολύ υποφέρω στις πλύσεις του αίματος, αλλά προσπαθώ να υποφέρω αν και φοβερά δύσκολο. Έπειτα υποφέρω τις πλύσεις αυτές μαζί με τους άλλους αδελφούς μου.Αλλά το νόημα του πόνου των άλλων αδελφών που υποφέρουν τις πλύσεις είναι διαφορετικό.Αυτοί έχουν το αίσθημα της αποκατάστασης .Εμένα και καλά να πάει αυτή η ιστορία, δεν πρόκειται να αποκατασταθεί η υγεία μου. Έτσι αυξάνω το βάσανο του σπιτιού μου, της οικογένειας μου,τα έξοδα. Υποφέρω, όμως, και επαναλαμβάνω το νόημα ενός πόνου δεν έχει άλλο νόημα παρά ότι με τον τρόπο αυτό δείχνω την αγάπη μου στο Θεό, που έδειξα σ’ όλη μου τη ζωή

  Αυτήν την ώρα είμαι ευγνώμων στον π.Αντώνιο που τον ρώτησα αν μπορώ να αυξήσω το φάρμακο και μου είπε εάν είναι με έγκριση των γιατρών να το αυξήσω και όχι με τη δική μου διάθεση.Η τελευταία απάντηση που άκουσα απ’αυτόν σήμερα το βράδυ με έχει ηρεμήσει.

  Παρακαλώ να με συγχωρήσουν όλοι όσους στεναχώρησα και ικετεύω το Θεό να μου δώσει μεγαλύτερη υπομονή. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τα αδέρφια μου [….], που δεν έλειψαν στιγμή από κοντά μου και τους ευχαριστώ που η παρουσία τους ήταν σημαντική και αισθάνομαι σιγουριά κοντά τους.

  Επανέρχομαι στην ευθανασία. Όλοι γνωρίζουν ότι 66 χρόνια υπηρετώ το Θεό και δεν σκέφτηκα την ευθανασία.Επειδή το πρόβλημά μου είναι ανθρωπίνως άλυτο , παρακαλώ το Θεό να με συγχωρέσει γιατί τόση υπομονή μπόρεσα να δείξω .Δεν ξέρω αν αυτή η πτώση στη λεκάνη μπορεί να εξευτελίσει περισσότερο τον άνθρωπο.Να είναι αδύνατο να κινηθώ, να σύρω τα πόδια μου, να είναι αδύνατο να περιμένω κάποια βελτίωση.

  Το νόημα αυτού του τελευταίου γράμματος δεν είναι ότι ζητάω να ξεμπλέξω με τον πόνο. Ζητώ την άδεια της αποδοχής περισσότερου βυθίσματος και περισσότερης ναρκώσεως

  Ευχαριστώ από καρδίας την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Καρέα και τα άλλα μοναστήρια που μου έδωσαν την αγάπη τους.

  Ευχαριστώ [….] όλους όσους μου έδωσαν την αγάπη τους και εγώ τους έχω όλους μέσα στην αγάπη μου και στην ευγνωμοσύνη μου, αλλά η αρρώστια μου και τα φάρμακα έχουν εξασθενήσει τη μνήμη μου και δεν με βοηθάει να τους αναφέρω ονομαστικώς. Απόψε ζητώ συγγνώμη από όλους και τους ικετεύω όλους με μνημονεύουν δια παντός.

  Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια τους , την αγάπη τους και είμαι σίγουρος ότι τους περιμένω στη Βασιλεία των Ουρανών. Να εύχονται ο δρόμος μου να είναι ανώδυνος ,ανεπαίσχυντος και ειρηνικός.

  Αγαπώ το Θεό μου από τότε που γεννήθηκα μέχρι αυτήν την ώρα. Εμπιστεύομαι στην αγάπη του Θεού την παράδοση μου στα χέρια Του και τον ικετεύω να μου χαρίζει περισσότερη υπομονή, περισσότερη αγάπη στο Πνεύμα το Άγιο. Ο Θεός να με ελεήσει τον αμαρτωλό άνθρωπο. Άγιε Άγγελε της ψυχής μου, ελθέ ταχύ. Μην εγκαταλείπεις με τον αμαρτωλό. Αμήν.

  Γέωργιος Παπαζάχος.....]  YΓ 1: πριν από λίγο , γυρίζοντας στο σπίτι , είδα πάνω στο γραφείο μου τη σελίδα με το παραπάνω κείμενο....άρχισα ανυποψίαστη να διαβάζω τις πρώτες γραμμές....ξαφνιάστηκα....δεν κατάλαβα τι ήταν....πώς βρέθηκε....τι σχέση είχε με μένα....μόλις συνειδητοποίησα περί τίνος πρόκειται αφέθηκα και παραδόθηκα στη συγκίνηση ....δεν βρίσκω λόγια να συνεχίσω....προβληματίστηκα αρκετά αν θα έπρεπε να το δημοσιεύσω στο φόρουμ...ελπίζω μόνο να συναντήσει τις αναμνήσεις σας, τη συγκίνησή σας, το σεβασμό...


  ΥΓ 2: το μάθημα που δίδασκε ο καθηγητής ως επιλεγόμενο δεν το είχα πάρει "επίσημα" ....τη χρονιά που κυκλοφορούσε έντονα η φήμη στη σχολή ότι ήταν πολύ άρρωστος και ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα το δίδασκε, πήγα και παρακολούθησα κάποια απογεύματα
  ....τόσα πολλά είχα ακούσει γι αυτόν,για την καλοσύνη του, την αγάπη του, την ανθρωπιά....σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο με φοιτητές να χαίρονται που το παρακολουθούν, με αυτόν να προσπαθεί να μεταδίδει με φροντίδα και αγάπη, με αγωνία για την πλήρη κατανόηση από τους φοιτητές των όσων λέει , με χιούμορ,αστειάκια , φωτογραφίες ως απαραίτητα διαλείμματα για να ξαναπάρει μπρος ο νους και η προσοχή....
  ...μια χαροποιός παρουσία , που σε προσκαλούσε να κινητοποιήσεις τις δικές σου δυνάμεις για να γίνεσαι καλύτερος φοιτητής,γιατρός, άνθρωπος.....
 4. Thanks
  tik-tak got a reaction from totrelozouzouni in Ορκωμοσία Φοιτητών Ιατρικής σχολής Αθηνών   
  Στον topic θα αναρτούμε πληροφορίες για τις επόμενες ορκωμοσίες. Κάποια εισαγωγικά στοιχεία :

  Αφού έχετε περάσει και το τελευταίο σας μάθημα έχετε πια συμπληρώσει τον πολυπόθητο αριθμό μαθημάτων (49 υποχρεωτικά +12 τουλάχιστον μαθήματα επιλογής ), πηγαίνετε από τη γραμματεία για να ρυθμίσετε όσες εκκρεμότητες έχετε ακόμα με βαθμούς που δεν έχουν περαστεί στο mystudies. Όσο πιο ευγενείς και επίμονοι είστε τόσο μειώνετε την πιθανότητα να γίνει καμία στραβή. Αν δεν πάτε εσείς τόσο στην κεντρική γραμματεία όσο και στις γραμματείες των εδρών για να ρωτάτε πότε επιτέλους θα περαστούν στο mystudies οι βαθμοί σας, πιστέψτε με κανείς δεν θα χάσει τον ύπνο του.

  Ίσως να έχετε ακούσει, κατά τη διάρκεια των σπουδών σας τον μαγικό όρο « άνοιγμα/κλείσιμο καρτέλας » Πρακτικά αυτό αφορά την συμπλήρωση του μαγικού αριθμού 61 και το πέρασμα των βαθμών και στην κεντρική γραμματεία. .

  Ακολούθως καταθέτετε ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ για την οποία χρειάζονται:

  i. Παράδοση Φοιτητικής Ταυτότητας [Τρίπτυχο]
  ii. Παράδοση πάσο (αν είστε ≤ ν+2)
  iii. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
  iv. Αίτηση για περγαμηνή [µε αντίτιμο 10 ευρώ]

  Μια ημέρα συνήθως πριν την ορκωμοσία δίνεται ονομαστικός κατάλογος με τα αυτούς που πρόκειται να ορκιστούν την επομένη. Τον κατάλογο συνήθως τον παραλαμβάνει μέλος του ΣΦΙΑ αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Συγκαλείται συνέλευση στην οποία πρέπει να βρίσκεται εκλεγμένο μέλος του ΣΦΙΑ και εκεί πραγματοποιείται κλήρωση μεταξύ αυτών που θα ορκιστούν για την ανάδειξη της σειράς , που θα δηλώσουν στις νομαρχίες Αθηνών και Πειραιά. Η κλήρωση αυτή γίνεται για να μην υπάρχουν διαξιφισμοί και καχυποψία.

  Τα αποτελέσματα της κλήρωσης σφραγίζονται από τον ΣΦΙΑ και μέσω της γραμματείας στέλνονται στις νομαρχίες και τα άτομα δηλώνουν την επομένη της ορκωμοσίας με τη σειρά που κληρώθηκαν.
  Η κλήρωση αφορά μόνον τις νομαρχίες Αθηνών και Πειραιά. Αν επομένως κάποιος σκοπεύει να δηλώσει σε άλλη νομαρχία, δεν τον αφορά η κλήρωση. Πάει και δηλώνει ανεξάρτητα.

  Παρατήρηση για τα μαθήματα επιλογής : Αν έχετε περάσει περισσότερα των 12 μαθημάτων επιλογής επιλέγετε εσείς ποια θα μπουν στην καρτέλα. Αν το μάθημα επιλογής έχει στο μεταξύ καταργηθεί ή αλλάξει, αλλά σας έχει περαστεί κανονικά βαθμός μπορείτε και πάλι να το συμπεριλάβετε στα 12. (ή δεν χρειάζεται να δώσετε άλλο για να συμπληρώσετε τον μαγικό αριθμό)

  Μετά την ορκωμοσία, το μεσημέρι κατά τις 3:00 μ.μ, ή την επόμενη μέρα το πρωί, πηγαίνετε στην κεντρική γραμματεία για να παραλάβατε τα επικυρωμένα αντίγραφα πτυχίου (ο πάπυρος αργεί )

  Καλύτερα όπου μπορείτε να μην δίνετε αυτά τα αντίγραφα, αλλά να βγάλετε σε ΚΕΠ επικυρωμένα φωτοαντίγραφα αυτών.
  Επίσης καλό είναι να ζητήσετε εγκαίρως από τη γραμματεία την έκδοση πιστοποιητικού πτυχιούχου , όπου αναγράφεται η βαθμολογία σας. Το πιστοποιητικό αυτό είναι απαραίτητο δικαιολογητικό στην προκήρυξη αγροτικών.

  Καλή σταδιοδρομία !!
 5. Like
  tik-tak got a reaction from ith315 in [γενικές πληροφορίες] Δήλωση ειδικού μέρους   
  συγχαρητηρια ,Λευτερη!Καλή αρχη!
  απ'ό,τι εχω διαβασει και καταλάβει εδω στο φορουμ (ευπροσδεκτες οι διορθωσεις,ε; ):
  ειδικό μερος μπορείς να δηλώσεις
  -όταν ολοκληρωσεις το 2χρονο παθολογίας στη Γερμανία και το αναγνωρίσεις απο το ΚΕΣΥ
  -όταν σου ερθει ο διορισμός για παθολογία εδω στην Ελλάδα, παρουσιαστείς για 1-2 μερες στο νοσοκομειο ίσα-ισα για να αποκτησεις τη δυνατότητα να δηλωσεις το ειδικό μερος και μετά παραιτηθείς από κει ,αν το επιθυμείς για να συνεχίσεις όσα χρόνια θέλεις την παθολογια/καρδιολογία στη Γερμανια μεχρις ότου ερθει η σειρά για το ειδικό μερος (αν θελεις επιστροφή στην Ελλάδα ,προκειμένου να διοριστείς στο ειδικό μερος απαιτειται η αναγνωριση του γενικού μερους από το ΚΕΣΥ .Αν εχεις προλάβει να κανεις καποια χρονια του ειδικού μερους στο εξωτερικό και επιθυμείς να τα αφαιρεσεις από το συνολικο χρονο της Ελλάδας,τότε πάλι αναγνωριση στο ΚΕΣΥ)
 6. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in ΗΙV λοίμωξη και AIDS   
  42. HIV Λοιμώξεις/AIDS
  Κωδικός Μαθήματος:  500595 
  Eclass : MED814
  Υπεύθυνος μαθήματος:  Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Ελένη Σαμπατάκου 
  Εξάμηνα που διδάσκεται:  Εαρινό 10,12 
  Ημέρες και χώροι που διδάσκεται:  Διδάσκεται Δευτέρα - Παρασκευή για 2 εβδομάδες (τον μήνα Απρίλιο ή Μάιο) στην αίθουσα διαλέξεων της Β΄ Παν/κής Παθ/κής Κλινικής του ΓΝΑ “Ιπποκράτειο”). 
  Στοιχεία επικοινωνίας : Τηλέφωνο :  2132088129, 2132088178 
  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείου: helensambatakou@msn.com, academic@hippocratio.gr 
  Περιεχόμενα μαθήματος 
  Το Κατ΄ Επιλογήν μάθημα “HIV ΛΟΙΜΩΞΗ/AIDS” οργανώνεται κάθε χρόνο κατά το εαρινό εξάμηνο από την B΄ Παθολογική Κλινική. Ακολουθώντας τις ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις στον Τομέα αυτό, όλα τα νεότερα δεδομένα όσον αφορά την Επιδημιολογία, Παθογένεια, Πρόληψη, Αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης καθώς και των σχετιζόμενων συννοσηροτήτων λοιμώδους και μη λοιμώδους αιτιολογίας αναφέρονται διεξοδικά. 
  Οι φοιτητές μελετούν από το κεφάλαιο HIV/AIDS του βιβλίου Παθολογίας ΔΕΠ, καθώς και του αγγλόφωνου συγγράμματος “HIV Medicine” 2012/ 2013 Εditors: Christian Hoffmann and Jόrgen K. Rockstroh, εκδόσεις Medizin Fokus Verlag, Hamburg, 760 σελίδες, που προσφέρεται σε ηλεκτρονική μορφή. 
  Επιπλέον, διατίθενται και οι επικαιροποιημένες Ευρωπαϊκές Συστάσεις για την εκτίμηση, παρακολούθηση, θεραπεία της HIV λοίμωξης και των συννοσηροτήτων που την συνοδεύουν (EACS Guidelines), καθώς και οι διαφανειες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. νευρογνωσιακών διαταραχών, ρευματολογικών εκδηλώσεων, νεοπλασιών συσχετιζόμενων και μη συσχετιζόμενων με την HIV λοίμωξη, συλ λοιμώξεων με ιογενείς ηπατίτιδες, φυματίωση, σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων. Η αντιμετώπιση των συννοσηροτήτων παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις και ιδιαιτερότητες σε έδαφος HIV λοίμωξης, σε σύγκριση με αυτή στον γενικό πληθυσμό, και η έκθεση των γιατρών κάθε ειδικότητας είναι επιβεβλημένη. Στην διάρκεια των 26 ωρών εκπαίδευσης, πέραν της αναφοράς σε όλα τα νεότερα δεδομένα στην HIV λοίμωξη διεξοδικά, μεταφέρεται και η κλινική εμπειρία 10ετιών, με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες πρακτικές, που δεν υποκαθίσταται από την απλή ανάγνωση επιστημονικών συγγραμμάτων. Τέλος, οι φοιτητές της Ιατρικής ως νέοι άνθρωποι, πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι για ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας που τους αφορά άμεσα και, μέσα από την μελλοντική τους ιατρική διαδρομή, να διαμορφώσουν τις στρατηγικές για μια μελλοντική γενιά απαλλαγμένη από HIV/AIDS, που αποτελεί όραμα και προσδοκία της δικής μας γενιάς.
  Απουσίες – εξετασεις :  Συστήνεται η παρακολούθηση των μαθημάτων χωρίς απουσίες. (Υπάρχει ατυπο bonus σε όσους έχουν παρακολουθήσει ολες τις διαλέξεις). Οι εξετάσεις γίνονται προφορικά λίγες ημέρες με το τέλος των μαθημάτων. Προσφέρεται για δέκα, αν πάτε σε όλα τα  μαθήματα. Μειονέκτημα το ότι τα μαθήματα συνήθως γίνεται μέσα στον Ιούνιο .
  Επιλογές συγγραμμάτων
  1. Βιβλίο [141077]: Λοιμώδη νοσήματα, μια σύντομη κλινική ανασκόπηση, Frederick S. Southwick  Λεπτομέρειες
  2. Βιβλίο [25320]: Λοιμώξεις και αντιμικροβιακή χημειοθεραπεία, Γιαμαρέλλου Ελένη Λεπτομέρειες (παλιότερη εκδοση του βιβλιου της Γιαμαρρέλλου - προσοχή !)
   

   
 7. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in ΗΙV λοίμωξη και AIDS   
  Εξετάσεις

  την Παρ 18/6/04
  ώρα :12:30 μ.μ.


  στο αιματολογικό εργαστήριο της Β’ Παθολ. Κλινικής στο υπόγειο του Ιπποκρατείου νοσοκ.
 8. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in ΗΙV λοίμωξη και AIDS   
  ΔΙΑΤΟΜΕΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ HIV-ΛΟΙΜΩΞΗ/AIDS

  Αθήνα 20/4/2007  ΔΙΑΤΟΜΕΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ HIV-ΛΟΙΜΩΞΗ/AIDS


  Η HIV λοίμωξη αποτελεί σημαντικό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα του καιρού μας. Σε όλο τον κόσμο, οι εκδηλώσεις για το AIDS συγκεντρώνουν την προσοχή και το ενδιαφέρον και γεμίζουν τις αίθουσες και τα αμφιθέατρα. Το ΑIDS άλλαξε την ιστορία της ιατρικής και η μελέτη του διήυρυνε τις γνώσεις μας στην ανοσολογία, την λοιμωξιολογία, την ογκολογία, την νευρολογία και πλείστες άλλες ιατρικές ειδικότητες.

  Το διατομεακό μάθημα HIV-λοίμωξη/AIDS που διδάσκεται στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Παν/μίου Αθηνών (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο) έχει ιστορία 10 και πλέον ετών, παρουσιάζεται από εξειδικευμένους και καταξιωμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους και δίδει στους φοιτητές την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν και να μυηθούν σε ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα που σχετίζονται με την HIV-λοίμωξη.

  Καλούμε τους φοιτητές του 10ου και 12ου εξαμήνου που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο μάθημα για το εαρινό εξάμηνο 2006-2007 να το παρακολουθήσουν..  Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

  Άννα Φιλιώτου
  Αναπλ. Καθηγήτρια  Πληροφορίες
  Γραμματεία Β’ Παθολογικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών(Ιπποκράτειο Νοσοκομείο) Τηλ. 210/7774742 Κα Ά. Φιλιώτου
  Τηλ. 210/7784490 ώρες 10πμ-3μμ  ****************************************************


  Αθήνα 20/4/2007  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  ΔΙΑΤΟΜΕΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ HIV-ΛΟΙΜΩΞΗ/AIDS

  Πληροφορούμε τους φοιτητές Ιατρικής Σχολής (10ο, 12o εξάμηνο), οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο διατομεακό κατ' επιλογήν μάθημα "HIV-λοίμωξη /AIDS", ότι το μάθημα θα γίνει από Δευτέρα 14 Μαίου έως Παρασκευή 18 Μαίου 2007 στο χώρο διδασκαλίας που βρίσκεται πάνω από το τμήμα ΒΠ της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής (πατάρι), στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Ολες τις ημέρες το μάθημα θα διδάσκεται από 3μμ έως 6μμ.

  Η συγκέντρωση των φοιτητών την πρώτη ημέρα, πριν την έναρξη των μαθημάτων, δηλαδή την Δευτέρα 14 Μάίου 2007, ώρα 3μμ, θα γίνει για διευκόλυνσή τους στο Αιματολογικό Εργαστήριο της Κλινικής που βρίσκεται στο Υπόγειο του Νοσοκομείου.

  Υπεύθυνη μαθήματος: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Άννα Φιλώτου.

  Πληροφορίες
  Γραμματεία Β’ Παθολογικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών(Ιπποκράτειο Νοσοκομείο) Τηλ. 210/7774742 Κα Α. Φιλιώτου Τηλ. 210/7784490 ώρες 10πμ-3μμ  από:
  http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?sh...40&start=40
 9. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in ΗΙV λοίμωξη και AIDS   
 10. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in ΗΙV λοίμωξη και AIDS   
  εξετάσεις

  Πέμπτη 7 Ιουνίου και ώρα 1:45 μμ
  στη γραμματεία της κλινικής

  δηλωση συμμετοχής: 210 7774742
 11. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in ΗΙV λοίμωξη και AIDS   
  2013

  θα πραγματοποιηθεί από 18/3/2013 ως και 28/3/2013 στην αιθουσα διαλέξεων της Β'Π στο Ιπποκράτειο

  το πρόγραμμα των διαλέξεων είναι:

  http://www.grammateia.med.uoa.gr/download.php?id=3725
 12. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in ΗΙV λοίμωξη και AIDS   
  εξετάσεις

  Τετάρτη 15 Μαίου και ώρα 3μμ στη γραμματεία της Β'παθολογικής

  δηλώσεις συμμετοχής ως 13/5 υποχρεωτικές

  στο email: academic@hippocratio.gr

  http://www.grammateia.med.uoa.gr/viewtopic.php?t=27406
 13. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Προληπτική Καρδιολογία   
  Κατ’επιλογήν υποχρεωτικό μάθημα ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ

  Ιπποκράτειο Νοσοκομείο 16.00-18.00μμ Αίθουσα Παρουσιάσεων (4 όροφος)  1. 03/12/2010
  ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥΚΙΝΔΥΝΟΥ
  ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ  2. 10/12/2010
  Ι.ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ. ΤΣΙΟΥΦΗΣ

  ΙΙ.ΚΑΠΝΙΣΜΑ

  ΟΜΙΛΗΤΕΣ : ΛΕΚΤΟΡΑΣ Γ.ΣΙΑΣΟΣ  3. 17/12/2010

  Ι.ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΠΙΤΣΑΒΟΣ

  ΙΙ.ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ν. ΤΕΝΤΟΛΟΥΡΗΣ  4. 14/01/2011

  Ι.ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΜ .Χ. ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

  ΙΙ.ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ : ΛΕΚΤΟΡΑΣ Θ. ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥ  5. 21/01/2011

  Ι.ΝΕΟΤΕΡΟΙΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ. ΤΟΥΣΟΥΛΗΣ

  ΙΙ.ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
  (ΑΣΚΗΣΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ) ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΠΙΤΣΑΒΟΣ

  ΕΠΙΣΤ. ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ  6. 28/01/2011

  ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ε.ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ.  7. 04/02/2011

  ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ
  I.ΑΝΑΙΜΑΚΤΕΣΤΕΧΝΙΚΕΣ

  ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ : ΛΕΚΤΟΡΑΣ Κ. ΑΓΓΕΛΗ

  II.ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ε. ΤΣΙΑΜΗΣ  8. 11/02/2011

  Ι. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ.ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ

  II.ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ
  ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ  9. 18/02/2010

  Ι.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑΧΡΗΣΗ
  ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΛΕΚΤΟΡΑΣ Θ.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

  ΙΙ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

  ΟΜΙΛΗΤΕΣ : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ
  ΕΠΙΣΤ. ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ  10. 25/02/2010

  Ι.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥΤΗΣ
  ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Φ.Υ. ΚΑΙΣΕ
  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

  ΙΙ.Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
  ΣΤΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΕΠΙΣΤ. ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Α.ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ.
 14. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Προληπτική Καρδιολογία   
  Κατ’επιλογήν υποχρεωτικό μάθημα ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ

  ΙπποκράτειοΝοσοκομείο 16.00-18.00μμ Αίθουσα Παρουσιάσεων (4 όροφος)  1. 03/12/2010

  ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥΚΙΝΔΥΝΟΥ

  ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ  2. 10/12/2010

  Ι.ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ. ΤΣΙΟΥΦΗΣ

  ΙΙ.ΚΑΠΝΙΣΜΑ

  ΟΜΙΛΗΤΕΣ : ΛΕΚΤΟΡΑΣ Γ.ΣΙΑΣΟΣ  3. 17/12/2010

  Ι.ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΠΙΤΣΑΒΟΣ

  ΙΙ.ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ν. ΤΕΝΤΟΛΟΥΡΗΣ  4. 14/01/2011

  Ι.ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΜ .Χ. ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

  ΙΙ.ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ : ΛΕΚΤΟΡΑΣ Θ. ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥ  5. 21/01/2011

  Ι.ΝΕΟΤΕΡΟΙΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ. ΤΟΥΣΟΥΛΗΣ

  ΙΙ.ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

  (ΑΣΚΗΣΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ) ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΠΙΤΣΑΒΟΣ

  ΕΠΙΣΤ. ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ  6. 28/01/2011

  ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ε.ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ.  7. 04/02/2011

  ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

  I.ΑΝΑΙΜΑΚΤΕΣΤΕΧΝΙΚΕΣ

  ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ : ΛΕΚΤΟΡΑΣ Κ. ΑΓΓΕΛΗ

  II.ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ε. ΤΣΙΑΜΗΣ  8. 11/02/2011

  Ι. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ.ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ

  II.ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ

  ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ  9. 18/02/2010

  Ι.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑΧΡΗΣΗ

  ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΛΕΚΤΟΡΑΣ Θ.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

  ΙΙ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

  ΟΜΙΛΗΤΕΣ : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ

  ΕΠΙΣΤ. ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ  10. 25/02/2010

  Ι.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥΤΗΣ

  ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Φ.Υ. ΚΑΙΣΕ

  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

  ΙΙ.Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

  ΣΤΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.

  ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΕΠΙΣΤ. ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Α.ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ.


 15. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Προληπτική Καρδιολογία   
  Κατ’ επιλογήν υποχρεωτικό μάθημα Προληπτικής Καρδιολογίας
  Το μάθημα της Προληπτικής Καρδιολογίας την Παρασκευή 18-12-2009 αναβάλλεται
 16. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Προληπτική Καρδιολογία   
  Γίνεται γνωστό ότι οι εξετάσεις του κατ' επιλογήν υποχρεωτικού μαθήματος "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ" θα γίνουν την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 και ώρα 3μ.μ. - 4μ.μ στο Αμφιθέατρο ΝΑΒΟ στην Ιατρική Σχολή.


  Απο την Γραμματεία της Α Καρδιολογικής Κλινικής.
 17. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Προληπτική Καρδιολογία   
  ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΙΛΟΓΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 16.00μμ-18.00μμ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΤΡΟ ΤΟΥ 4ΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΓΝΑ


  ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013  Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ  Κατ’ επιλογήν υποχρεωτικό μάθημα ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ
  Ιπποκράτειο Νοσοκομείο 16.00-18.00μμ Αίθουσα Παρουσιάσεων (4 όροφος)


  1. 30/11/2012
  ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ
  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ

  2. 07/12/2012
  Ι.ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
  ΟΜΙΛΗΤEΣ : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΠΙΤΣΑΒΟΣ
  ΕΠΙΜ .Χ. ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ
  ΙΙ.ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ :ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Θ. ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥ

  3. 14/12/2012
  Ι.ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ
  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΠΙΤΣΑΒΟΣ
  ΙΙ.ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ν. ΤΕΝΤΟΛΟΥΡΗΣ

  4. 11/01/2013
  Ι.ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ
  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ. ΤΣΙΟΥΦΗΣ
  ΙΙ.ΚΑΠΝΙΣΜΑ
  ΟΜΙΛΗΤΕΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ.ΣΙΑΣΟΣ  5. 18/01/2013
  Ι.ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
  ΟΜΙΛΗΤΕΣ : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ. ΤΟΥΣΟΥΛΗΣ
  ΕΠΙΣΤ. ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Γ. ΛΑΤΣΙΟΣ

  ΙΙ.ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
  (ΑΣΚΗΣΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ) ΟΜΙΛΗΤΕΣ : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΠΙΤΣΑΒΟΣ
  ΕΠΙΣΤ. ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ

  6. 25/01/2013
  ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ
  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΑΝ . ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ε.ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ.

  7. 01/02/2013
  ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ
  I.ΑΝΑΙΜΑΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Κ. ΑΓΓΕΛΗ
  II.ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ε. ΤΣΙΑΜΗΣ

  8. 08/02/2013
  Ι. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ
  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ.ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ
  II.ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ
  ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ

  9. 15/02/2013
  Ι.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ
  ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ
  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Θ.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
  ΙΙ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
  ΟΜΙΛΗΤΕΣ : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ
  ΕΠΙΣΤ. ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ

  10. 22/02/2013
  Ι.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΗΣ
  ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Φ.Υ. ΚΑΙ ΣΕ
  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ
  ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΙΙ.Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
  ΣΤΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.
  ΟΜΙΛΗΤEΣ:ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ. ΠΙΤΣΑΒΟΣ
  ΕΠΙΣΤ. ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Α.ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ.
 18. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Προληπτική Καρδιολογία   
  Γίνεται γνωστό ότι η εξέταση για το κατ'επιλογήν υποχρεωτικό μάθημα "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ" θα γίνει στις 26.4.2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 3μ.μ - 5μ.μ στο Αμφιθέατρο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου 1ος όροφος.

  Οι δηλώσεις είναι απαραίτητες

  Απο τη Γραμματεία της Α Παν/κής Καρδ/κής Κλινικής.
 19. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Φαρμακολογία Ι & ΙΙ   
  μέχρι περυσι ,νομίζω,δεν υπήρχε καποιο πρόβλημα,αρκεί να μην ειχες εξεταστεί σε πτυχιακή ίδιας περιόδου...

  (αλλά καλύτερα πάρε ένα τηλέφωνο στην εδρα)
 20. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Φαρμακολογία Ι & ΙΙ   
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Kαλούνται οι επί πτυχίω φοιτητές της Ιατρικής να δηλώσουν για να προσέλθουν στις προφορικές πτυχιακές εξετάσεις, που θα γίνουν:
  ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ IΙ: 5-10-2010
  Δηλώσεις συμμετοχής υποχρεωτικές έως 1/10/10.
  Οι εξετάσεις θα γίνουν στις 9.30 π.μ.


  ΠΡΟΣΟΧΗ!! (AΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ)

  ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ I: 16-9-2010
  Δηλώσεις συμμετοχής υποχρεωτικές έως 14/9/10.
  Οι εξετάσεις θα γίνουν στις 9.30 π.μ.

 21. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Φαρμακολογία Ι & ΙΙ   
  οι διαλέξεις της περιόδου 2009-2010 για τους κανονικούς φοιτητές
  εχουν τοποθετηθεί από τους διδάσκοντες στην ιστοσελίδα της εδρας:

  http://www.med.uoa.gr/pharmacology/Anakoinwseis/index.html
 22. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Φαρμακολογία Ι & ΙΙ   
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Kαλούνται οι επί πτυχίω φοιτητές της Ιατρικής να δηλώσουν για να προσέλθουν στις προφορικές πτυχιακές εξετάσεις, που θα γίνουν:

  ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ I: 5-3-2010

  Δηλώσεις συμμετοχής υποχρεωτικές έως 3/3/10.


  ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ IΙ: 8-3-2010

  Δηλώσεις συμμετοχής υποχρεωτικές έως 4/3/10.  Προσοχή: Σύμφωνα με έγγραφο της Ιατρικής Σχολής (Αρ. Πρωτ. 1883/25.01.10), όσοι φοιτητές 11ου-12ου εξαμήνου συμμετείχαν στην εξεταστική Δεκεμβρίου 2009, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην χειμερινή εξεταστική 2009-2010.

  Οι εξετάσεις θα γίνουν στις 9.30 π.μ.

 23. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Φαρμακολογία Ι & ΙΙ   
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η νέα ημερομηνία για τις επί πτυχίω εξετάσεις είναι:

  ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ I: 26-11-2009


  Όσοι δεν έχουν ακόμα δηλώσει συμμετοχή και επιθυμούν να δηλώσουν μπορούν έως τις 24/11/09.

  Οι εξετάσεις θα γίνουν στις 9.30 π.μ.

  Ο υπεύθυνος για το ΔΕΠ

  Ν.Μ. ΣΙΤΑΡΑΣ
 24. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Φαρμακολογία Ι & ΙΙ   
  να και η ανακοίνωση:

  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Οι πτυχιακές εξετάσεις Φαρμακολογίας Ι Ιατρικής που είχαν προγραμματισθεί για την Δευτέρα 16/11/2009 ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ λόγω του ότι η Ιατρική Σχολή θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17/11/09 με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου.

  Ο υπεύθυνος των εξετάσεων

  Ν. Μ. Σιταράς
 25. Like
  tik-tak got a reaction from ΤρελοΓιαΤρώς in Φαρμακολογία Ι & ΙΙ   
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Kαλούνται οι επί πτυχίω φοιτητές της Ιατρικής να δηλώσουν για να προσέλθουν στις προφορικές πτυχιακές εξετάσεις, που θα γίνουν:

  ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ I: 16-11-2009


  Δηλώσεις συμμετοχής υποχρεωτικές έως 12/11/09.
  Οι εξετάσεις θα γίνουν στις 9.30 π.μ.


  ****************************************

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Kαλούνται οι επί πτυχίω φοιτητές της Ιατρικής να δηλώσουν για να προσέλθουν στις προφορικές πτυχιακές εξετάσεις, που θα γίνουν:

  ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ IΙ: 30-11-2009


  Δηλώσεις συμμετοχής υποχρεωτικές έως 26/11/09.
  Οι εξετάσεις θα γίνουν στις 9.30 π.μ.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.