Jump to content

cosalm

Prominent Members
 • Posts

  412
 • Joined

 • Last visited

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://www.geocities.com/cosalm/e-books.htm

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

cosalm's Achievements

Αγροτικός (επίπεδο VI)

Αγροτικός (επίπεδο VI) (6/16)

1

Reputation

 1. Τα προηγούμενα links δε δουλεύουν πλέον. Για όσους θέλουν τα αρχεία, τα ξανανέβασα σε ένα αρχείο Κατεβάστε τα εδώ
 2. Μερικές Κατευθυντήριες οδηγίες, ξένων εταιρειών, μεταφρασμένες στα ελληνική, υπό την επιμέλεια της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Α. Νέα Φάρμακα για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Β. Συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας και της Αμερικανικής Ένωσης Επιληψίας για την αντιμετώπιση της Νεοεμφανιζόμενης Επιληψίας με τη χρήση των Νεότερων Αντιεπιληπτικών φαρμάκων Γ. Πρακτικές κατευθυντήριες οδηγίες (2007) της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΑΗΑ) για την πρόληψη της Καρδιαγγειακής Νόσου στις γυναίκες
 3. I came to bring the stars for you..:)

 4. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια. Από το '99 (και δεν ξέρω από πόσο νωρίτερα) που ήμουνα στη Μυτιλήνη ακούγεται αυτό το παραμύθι. Τότε είχε δημιουργηθεί ο θεσμός των περιφερειακών νοσοκομείων και οι τοπικοί παράγοντες φρόντιζαν να μεταφράζουν συστηματικά το ΓΠΝ Μυτιλήνης ως γενικό πανεπιστημιακό... Είναι βλέπετε νησιά και δεν μπορούν να τους τάξουν ότι θα τους φέρουν θάλασσα.... Ενδεχομένως ο πρύτανης έχει στα μελλοντικά του σχέδια να πολιτευτεί στην περιοχή και φροντίζει να βάλει και αυτός το λιθαράκι του.
 5. cosalm

  Φωτογραφία

  Πως δεν το είχα προσέξει τόσο καιρό αυτό το θέμα; Σας βάζω και μερικές δικές μου φωτογραφίες:
 6. Περίμενα ότι στην Αθήνα θα ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα λόγω μεγαλύτερου αρθμού κλινικών - ζήτησης. Στη Θεσσαλονίκη το minimum είναι 50 € ανά εφημερία σε κλινικές που πληρώνουν ΤΣΑΥ. Βέβαια είναι δύσκολο να βρεις θέση λόγω του μικρού αριθμού κλινικών.
 7. Δεν ισχύει αυτό. Οι θέσεις δεν είναι ονομαστικές, ούτε ο διορισμός γίνετε για συγκεκριμένη κλινική. Η τοποθέτηση στις κλινικές γίνετε όταν υπογράφεις τη σύμβαση. Το πως μπορείς να καθυστερήσεις το διορισμό έχει συζητηθεί πολλές φορές κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις σχετικά θέματα. Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχεις κάτι είναι να ανοίγει σύντομα θέση στην κλινική που σε ενδιαφέρει και ο επόμενος από εσένα να μην ενδιαφέρεται για την ίδια κλινική.
 8. Λήψη τεστ ΠΑΠ κάνουν και μαίες και κυτταρολόγοι. Το γεγονός ότι είναι προτιμότερο να γίνετε από γυναικολόγους οφείλεται στο γεγονός ότι ο ολοκληρωμένος προληπτικός έλεγχος μιας γυναίκας δεν περιλαμβάνει μόνο τον τράχηλο, αλλά και τα έσω γεννητικά όργανα και τους μαστούς. Μάλλον πρόκειται για άλλη μελέτη, γιατί στο αρχικό σου post αναφέρεις μελέτη από την Ινδία και το παραπάνω link αντιστοιχει σε μια μελέτη από τη Ζιμπάμουε. Η χρήση οξικού οξέος ή lugol για τον εντοπισμό γυναικών με παθολογικό τράχηλο έχει νόημα σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε περιοχές που δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για μαζικό πληθυσμιακό έλεγχο, αλλά όχι για αναπτυγμένες χώρες. Οι συγκρίσεις γίνονται με το κλασσικό τεστ ΠΑΠ, το οποίο πλέον τείνει να αντικατασταθεί από την κυτταρολογία υγρής φάσης (thin prep) που έχει πολύ υψηλότερη διαγνωστική ικανότητα.
 9. Έχω περιέργεια να δω αυτή τη μελέτη. Το ένα σκέλος της μελέτης περιλάμβαναι γυναίκες που εμφάνιζαν κλινικές εκδηλώσεις. Αν περιμένεις μια γυναίκα να εμφανίσει κλινικές εκδηλώσεις από καρκίνο του τραχήλου για να τη στείλεις στο γιατρό θα είναι πολύ αργά. Όταν ο καρκίνος του τραχήλου παρουσιάζει κλινικές εκδηλώσεις είναι πλέον διηθητικός και συχνά ανεγχείρητος. Το τεστ ΠΑΠ και οι υπάρχουσες στρατηγικές αντιμετώπισης έχουν σαν στόχο να διαγνώσουν προκαρκινικές αλλοιώσεις που συχνά δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι, χρειάζεται η εξέταση να γίνει με μικροσκόπιο (κολποσκόπηση) για να γίνουν αντιληπτές. Δηλαδή στην ουσία στη μελέτη συνέκριναν τη μέθοδο με το οξικό οξύ με γυναίκες που δεν έκαναν κανένα προληπτικό έλεγχο.
 10. cosalm

  εξεΤασεις?????????

  Πάλι έρχονται μεγάλες μέρες για συνδικαλιστές και φοιτητοπατέρες από Σεπτέμβριο; Αν ετοιμάζουν ετοιμάζουν εξετάσεις για ειδικότητα θα τις περάσουν. Τουλάχιστον η Ν.Δ. έδειξε ότι στο θέμα των Πανεπιστημίων δεν κάνει έύκολα πίσω σε αυτά που θέλει να περάσει. Καλός ο περίφημος νόμος Στεφανή, αλλά δυστυχώς τον είχε θάψει το ίδιο του το κόμμα. Η μόνο φορά που είχε τεθεί θέμα εξετάσεων για την αξιολόγηση των αποφοίτων ήταν το '93 επί Μητσοτάκη, αλλά δυστυχώς για όλους μας τότε εν μέσω γενικευμένων καταλήψεων το είχε πάρει πίσω.
 11. Πρόκειται για το Essure system (Conceptus, San Carlos, CA, USA), το οποίο τοποθετείται υστεροσκοπικά. Έχει σίγουρα λιγότερες επιπλοκές από τη λαπαροσκοπική στείρωση και οι μέχρι τώρα μελέτες δείχνουν ότι είναι περισσότερο αποτελεσματικό, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να αναστραφεί η βλάβη που προκαλείται στις σάλπιγγες. Έτσι γυναίκες που αποφασίζουν στη συνέχεια να τεκνοποιήσουν θα πρέπει να καταφύγουν σε τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
 12. Στο ΦΕΚ που τροποποιείται η διάρκεια του αγροτικού σε 9 μήνες, αναφέρετε σαφέστατα ότι οι αγροτικοί δικαιούνται για το διάστημα αυτό 15 ημέρες κανονική άδεια.
 13. cosalm

  ΤΣΑΥ

  Έχω την αίσθηση ότι με το συγκεκριμένο νόμο δίνει το δικαίωμα στις παραπάνω κατηγορίες να ασφαλιστούν στο ΤΣΑΥ και όχι ότι είναι υποχρεωτική η αυτασφάλιση. Καλό θα ήταν κάποιος από τους ενδιαφερόμενους να πάει στο ΤΣΑΥ στην Αθήνα να μάθει λεπτομέρειες για το πως ερμηνεύουν το νόμο. Αν είναι όπως τα λες δεν υποχρεούσε να πληρώνεις. Καλό είναι να πάς σύντομα και να διευκρινίσεις τι εισφορές είναι αυτές που καλείσαι να πληρώσεις.
 14. Καλή η θεωρία, αλλά δε μας ερμηνεύει γιατί σε ασθενείς με δισκοκήλη υπάρχει διαταραχή στη βιοχημική σύνθεση του δίσκου, με αποτέλεσμα τη διαταραχή της ομοιογένειας του ινώδους δακτυλίου και την ελάττωση της ελαστικότητας του πηκτοειδή πυρήνα. Αυτή η διαταραχή εξηγεί και την εμφάνιση δισκοκήλης σε πολύ νέα άτομα καθώς και το γεγονός ότι η δισκοκήλη έχει πολλές φορές οικογενή επίπτωση.
 15. Υπάρχει και μια πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη από την Κρήτη που δείχνει ότι η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών στην παιδική ηλικία και η υιοθέτηση της Μεσογειακής διατροφής έχουν ευεργετικές επιδράσεις στα συμπτώματα του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας: Αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα και Μεσογειακή διατροφή Πιθανόν τα αποτελέσματα των δυο αυτών μελετών να μπορούν να συσχετισθούν μια και παιδιά που ζουν στην ύπαιθρο κατά κανόνα τρέφονται πιο υγειινά από παιδιά που ζουν σε αστικά κέντρα.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.