Jump to content

ppalios

Prominent Members
 • Posts

  301
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από ppalios

 1. Η καλύτερα δείτε καμια επανάληψη του Top Gear στο Dave. Πιο χρήσιμο θα είναι.
 2. Να στο κάνω πιο εύκολο: Ούτε Ελλάδα, ούτε έξω. Η Α/Χ είναι ειδικότητα που πεθαίνει...
 3. Διευκρινίζω πως είμαι χειρουργός, οπότε το θέμα δεν το κατέχω 100%. Παρόλα αυτά, έχω γνώση του συστήματος, οπότε τα παρακάτω ελπίζω να βοηθούν: 1. Τα person specification για αλλεργιολογία (που ξεκινά στο ST3) βρίσκονται εδώ. http://www.mmc.nhs.uk/pdf/PS%202011%20ST3%20Allergy.pdf Όπως βλέπεις χρειάζεσαι MRCP και 2 χρόνια core medical training για να κάνεις αίτηση. 2. Εφόσον δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία στην Αγγλία, τον χρόνο παθολογίας στην Ελλάδα μπορείς να τον πουλήσεις (με κατάλληλες διατυπώσεις) για να καλύψεις τα Foundation Competencies (F1/2). Στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορείς να κάνεις αίτηση για Core Medical Training year 1 (CMT1). Αυτό ΔΕΝ σου προεξοφλά ότι θα προχωρήσεις πάνω από το ST3 - πόσο μάλλον ότι θα κάνεις αλλεργιολογία. To να βρεις ST3 αλλεργιολογίας κατευθείαν είναι σχεδόν αδύνατο. ΟΜΩΣ, αυτό δεν ισχύει για LAT/LAS ST3 αλλεργιολογίας, στα οποία παίρνεις την ίδια εκπαίδευση και μπορείς να τις αναγνωρίσεις στην Ελλάδα με κατάλληλη διατύπωση. 3. ALS για παθολογικές ειδικότητες και ATLS για χειρουργικές, είναι απολύτως απαραίτητα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε χωρίς αυτά. 4. phD προκυρήσσονται από τα πανεπιστήμια, οπότε εάν ξέρεις το πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει ψαξε στο jobs section/postgraduate. 5. Υπάρχουν ACF, CL jobs που συνδυάζουν clinical και research. Μακριά από αυτές - ούτε εκπαίδευση της προκοπής θα πάρεις, ούτε έρευνα αξιόλογη θα κάνεις, και τα λεφτά είναι μισα. Και 2-3 χρόνια added στον χρόνο ειδικότητας. Ελπίζω να βοήθησα.
 4. Εγώ λέω όχι, διότι τα πράγματα σιγά σιγά στο νησί επιστρέφουν στο παλιό σύστημα, με διαφορετικά ονόματα. Οπότε όλες οι πληροφορίες είναι απαραίτητες.
 5. Αστην (τον) να λέει. Όλα υπάρχουν και όλα χρησιμοποιούνται. Τώρα, για το "promoting sharp dissection" που γράφει, πρέπει να πω πως είναι από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χειρουργικής εκπαίδευσης στο νησί. Αν ξέρεις να δουλεύεις το νυστέρι μπορείς να κάνεις ότι χειρουργείο θέλεις, ακι σχεδόν αναίμακτα.
 6. Δημοσίευση στο BMJ λοιπόν. Ισχυρό χαρτί στο βιογραφικό...
 7. Ενώ ο χειρουργός στον ιδιωτικό τομέα στην Αγγλία πληρώνεται 50 δραχμές το χειρουργείο...
 8. Θα παρακαλούσα τους moderators να επιβάλουν την τάξη. Δεν επιτρέπεται σε forum αυτού του επιπέδου να γράφονται τέτοιες τεράστιες αναλήθειες (για να είμαι ευγενικός). Και εξηγούμαι: 1. "Ο Έλληνας χειρουργός βγάζει περισσότερα χρήματα από τον Άγγλο". Ο επίσημος μισθός μου είναι τουλάχιστον 3 πλάσιος από αυτόν των πρώην επιμελητών μου στην Ελλάδα. Και είμαι μόλις year 2 Reg. Αν εννοείς βέβαια το χρήμα του φακελλακίου, τότε λυπάμαι πολύ, αλλά κανένας σώφρων άνθρωπος δεν πρέπει να ξαναασχοληθεί μαζί σου. Τουλάχιστον δείξε λίγο σεβασμό, γιατί εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι που ξενιτεύτηκαν γιατί δεν άντεχαν τη σαπίλα του συστήματος. 2. Ακόμα και οι φοιτητές γνωρίζουν πως η καμπύλη μάθησης ισχύει ΜΟΝΟ για χειρουργεία που κάνεις μόνος σου (i.e. unsupervised), κι όχι γι αυτά που παρακολουθείς/βοηθάς/σου κρατάει το χέρι ο consultant. Επίσης, κάθε χειρουργείο και κάθε χειρουργός έχει διαφορετική καμπύλη. Αν λοιπόν στους 2-3-4-5-6 μήνες που παρακολουθείς καλύπτεις την καμπύλη σε όλα, τότε μπράβο σου. Η πραγματικότητα είναι πως απλά βλέπεις και επιστρέφεις στην Ελλάδα με τα μυαλά γεμάτα αέρα και διαδίδεις π@π@ρολογίες σαν κι αυτές που γράφεις εδώ μέσα για να τραβήξεις πελατεία. 3. Να μην σχολιάσω περί μηχανημάτων/υποδομής και τα τοιαύτα. Απλά θα πω ότι στο περιστατικό με τη γάτα στο χειρουργείο σε μεγάλο ελληνικό νοσοκομείο πριν χρόνια, ήμουνα παρόν. Ελπίζω να μας κάνεις τη χάρη και να σταματήσεις να πετάγεσαι σαν ξέρεις τι σε αυτό το φόρουμ. Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά, και εμείς δίνουμε τον ελεύθερο μας χρόνο να τους βοηθήσουμε. Ευχαριστώ.
 9. Διαβάστε την επίσημη περιγραφή των αρμοδιοτήτων μου: 1. Fellows will be required to attend clinics, ward rounds and operating sessions at the....Hospital. The current timetable includes 2 operating lists per week, an outpatient......clinic, and one general.......outpatient clinic. 2. Fellows will be involved with the organisation and running of postgraduate teaching workshops in endoscopic surgery. The Unit currently has 12 one and three day courses per year; further details of these courses can be obtained from our website...... 3. Fellows will be expected to participate in research. Current interests include......., techniques to reduce blood loss at open and laparoscopic surgery, the development of a novel biopsy instrument, and a novel method of hysteroscopic........ (Τα κενά προστατεύουν τα προσωπικά μου δεδομένα...) Απύθμενες σαχλαμάρες... Συμφωνώ απολύτως με τον Ανδρέα. Έχουμε κι εμείς από αυτού του είδους fellows - προσωπικά προτιμώ να έχω τον δικό μου SHO να μου κρατάει άγκιστρα αντί αυτούς...
 10. Πολύ καλά κατάλαβα. Δηλαδή τι πρέπει να κάνεις? Όταν το ρολόι κτυπάει 5 και το χειρουργείο συνεχίζεται, εσύ θα πεις "ευχαριστώ, φεύγω τώρα"? Εγώ γι αυτά λέω και γι αυτό η ρότα μου είναι 56 ώρες (κι όχι 48 όπως στα χαρτιά). Όσο για το 50%, τι πρόβλημα έχεις? Ναι, καθόμαστε, αλλά όταν είναι να μπεις στο χειρουργείο στις 02:00 το πρωϊ, μόνος σου, για life-threatening περιστατικό, τότε καταλαβαίνεις πως κι αυτά λίγα είναι. ΒTW, Σάββατο πρωϊ και δεν δουλεύεις??? Τι είναι αυτά???
 11. Ρε, καθίστε καλά! Ο τρόπος υπολογισμού της rota και του 48ωρου στην Αγγλία, είναι τόσο πολύπλοκος που πρέπει να είσαι τουλάχιστον αστροφυσικος για να καταλάβεις. Μέσα στους υπολογισμούς μπαίνουν τα ΣΚ, οι άδειες, οι νύχτες, οι αργίες, οι μέρες off, οι μισές μέρες, η μέρα του σκύλου και της γάτας, καθώς και η μέρα της βασίλισσας. Ο στόχος είναι να δώσουν ένα ΜΕΣΟ ΟΡΟ 48ωρου σε διάστημα 6 εβδομάδων (με την προυπόθεση ότι τηρούνται τα natural breaks). Εγώ πάντα μετράω και υπολογίζω αν η rota μου είναι EWTD compatible. ΠΟΤΕ δεν ήταν, αλλά κυμαίνεται από 56-60 ώρες (ήταν χειρότερα σαν SHO - τώρα δεν με πολυνοιάζει). Το θέμα είναι αν κυνηγάς να αλλάξεις τη ρότα ή το banding σου, η κάθεσαι και δεν πολυδίνεις σημασία. Το πρώτο σημαίνει τριγμούς με το trust και τους consultant σου, που δεν τους θέλεις (το αφεντικό σου θα σου πει: εγώ στην ηλικία σου δούλευα 100 ώρες την εβδομάδα, έμενα στο νοσοκομείο και έκανα το σκατό μου παξιμάδι). Το δεύτερο για μένα είναι καλύτερη λύση, καθώς το να δουλεύω 56 ώρες, με 50% banding, και την πλειονότητα αυτών των ωρών στο χειρουργείο, είναι κάτι που ούτε στον ύπνο μου δεν το έβλεπα όταν δούλευα Ελλάδα.
 12. Συμφωνώ και επαυξάνω. Προσωπικά, θα προτιμούσα αν στο core training μου είχε π.χ. ΜΕΘ, αντί κάποια από τα χειρουργικά rotation. Τίποτα δεν είναι τέλειο.
 13. Σαχλαμάρες. Τα ΝΤΝ ήταν πάντα μεγάλο επίτευγμα στο νησί, και ανέκαθεν οι Έλληνες που ήθελαν και δούλευαν σκληρά τα κατάφερναν. Η διαφορά σήμερα είναι πως τα πράγματα δυσκολεύουν για τυχοδιώκτες και τυχάρπαστους, από όπου κι αν προέρχονται αυτοι.
 14. Καλά, είπαμε είναι δύσκολο, αλλά μην ξεφεύγουμε κιόλας. Στο νοσοκομείο που ξεκίνησα το ST4 τώρα τον Αύγουστο έχω ήδη γνωρίσει άλλους 2 Έλληνες με training numbers/ST3 σε χειρουργικές ειδικότητες. Και γνωρίζω τουλάχιστον άλλους 5 στην ευρύτερη περιοχή (registrars). Είναι δηλαδή πιο έυκολο για το γαύρο να πάρει το Ch.L????
 15. Αν και άσχετο με αυτό το τόπικ μετά από σχεδόν 5 έτη στην Αγγλία δεν είμαι και τόσο σίγουρος για το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών, ειδικά στις χειρουργικές ειδικότητες. ΠΧ, καλύτερα το χω να πάω να λαδώσω στην ωραία Ελλαδίτσα και να χειρουργηθώ από έναν αγενή,αρπακτικό, σφυροκέφαλο καρχαρία, που το κατέχει όμως, από το να έρθω στην Αγγλία και να χειρουργηθώ στις 23.00 το βράδυ από έναν ευγενικό γλυκούλη πρώτο έτος registrar που θα έχει μόλις διαβάσει την εγχειρηση στο ίντερνετ. Επίσης καλύτερα να περιμένω 10 ώρες στα επείγοντα του Παίδων παρά να δει το παιδάκι μου στη μία ώρα η arrogant Αγγλίδα Φ1 και να το στείλει σπίτι με μηνιγγίτιδα, όπως έχει γίνει ΤΟΣΕΣ φορές στην Αγγλία. Για να μην πω για 3 περιπτώσεις που ξέρω ο ίδιος που ο Φ1 στα επείγοντα έστειλε MI σπίτι αφού δεν μπορούσε να αξιολογήσει το καρδιογράφημα. Προσυπογράφω απόλυτα. Η Αγγλία είναι ΟΚ για εκπαίδευση (και αυτό όχι παντού και όχι για όλους) αλλά δεν θα πήγαινα (και δεν πάω) στο NHS να με δει κάποιος που δεν ξέρω. Ιδιωτικά τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί ξέρεις που πας, αλλά τσούζει.
 16. Πατρίδα είναι το μέρος που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος, ασφαλής, ανεξάρτητος, που σου επιτρέπει να δημιουργείς τη ζωή σου, που σε αφήνει να ονειρεύεσαι, που προωθεί την εξέλιξη και τη βελτίωση, που σου παρέχει σωστές βιβλιοθήκες και σχολεία για τα παιδιά σου, που μεριμνά για την πολύτιμη Υγεία σου με προηγμένα Νοσοκομεία, που δε σε ζηλεύει όταν πετυχαίνεις, που δε σε γονατίζει με δυσβάσταχτους φόρους, που δε σε βασανίζει με παλαιολιθικές νομικές τροπολογίες... Αν η Αγγλία τα κάνει όλα αυτά, που σίγουρα τα κάνει, δε βλέπω το λόγο να μην την ονομάσεις Πατρίδα σου! Η Ελλάδα, σίγουρο είναι, πως δεν πληρεί πλέον αυτά τα κριτήρια. Θα υπάρχει άφθονη νοσταλγία πάντα, αυτό είναι δεδομένο. Αλλά θα είναι μια νοσταλγία αυτού που η Ελλάδα κάποτε ήταν, ή αυτού που θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον. Αν κάποτε, παρασυρόμενος από αυτή τη νοσταλγία, αποφασίσεις να τα βροντήξεις όλα και να γυρίσεις στην Ελλάδα, φοβάμαι πως θα απογοητευτείς σφόδρα ,γιατί αυτά που θα συναντήσεις δε θα ανταποκρίνονται με εκείνα των νοσταλγικών σου ονείρων. Σίγουρα δεν είναι μόνο τα χρήματα που βαρύνουν, αλλά, τα άτιμα, μπορούν να λύσουν πάρα πολλά προβλήματα! Σε μια περίοδο που όλοι οι νέοι της Ελλάδος ψάχνουν τρόπους να ξενιτευτούν στο εξωτερικό, για να κάνουν μια νέα αρχή, είναι τουλάχιστον ύβρις να διαβάζεις, από επιτυχημένους συναδέλφους του εξωτερικού, οτι επιθυμούν την "επιστροφή στις ρίζες"... Μ@λ@κίες. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει πατρίδα μας.
 17. Πάρε αυτοκίνητο. Φτηνά είναι, και απολύτως απαραίτητα.
 18. Α&Ε κοντά στο Birmingham είναι σαν να δίνεις πρώτες βοήθειες στην Ομόνοια στις 3 το πρωϊ. Δεν περιμένεις καλύτερα μπας και βγει κάτι άλλο?
 19. Επίσης, η Lloyds TSB παλιά δεχότανε με μόνα έγγραφα το διαβατήριο και το συμβόλαιο σου. Δεν ξέρω τι έγινε μετά την κρίση....
 20. Καλά κρασιά. Εγώ χειρουργός είμαι, μια χαρά μου κάθεται το 48ωρο. Ο μόνος λόγος που φωνάζουν τα κολλέγια είναι για τα λεφτά πυ δίνουν τα trusts για τα locum που βουλώνουν τρύπες. Αν τους ενδιέφερε η εκπαίδευση θα άρχιζαν από τα βασικά i.e να στείλουν από εκεί που ήλθε αυτό το ISCP web και διάφορα τέτοια...
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.