Jump to content

cardio

Prominent Members
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Posts δημοσιεύτηκε από cardio

 1. Σήμερα μας είπαν ότι θα πληρωθούμε τις εφημερίες ΜΟΝΟ του Δεκεμβρίου, την Πέμπτη στις 29 του μήνα. Δεν μας είπαν το μήνα βέβαια αλλά ελπίζουμε να είναι μεθαύριο...Αν υποθετικά πληρωθούμε έστω αυτό το ποσό τι πλάνο υπάρχει στα νοσοκομεία;θα συνεχίσουμε ως έχουμε;

 2. Και αυτό το ρωτώ γιατί λένε ότι σε όσους χρεωστάν μόνο τις εφημερίες του Φεβρουαρίου δεν έχουν το δικαίωμα, της επίσχεσης εργασίας .

  Νομίζω ότι καλά το λένε αφού με το προηγούμενο καθεστώς οι εφημερίες πληρωνόντουσαν στις 27 του επόμενου μήνα. Το ερώτημα είναι: Χρωστούν σε κάποιους μόνο τις εφημερίες του Φεβρουαρίου;;;; emconfused

  Προφανώς ο συνάδελφος αναφέρεται σε γιατρούς νεοδιορισμένους που έχουν κάνει τις πρωτες τους εφημερίες το Φλεβάρη.

 3. Να κοπούν εντελώς οι εφημερίες αγρανάπαυσης=ετοιμότητας των μη παραγωγικών γιατρών.

  κι αν κοπούν από αυτούς, θα τις δώσουν σε σένα νομίζεις...το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι συνάδελφοι αλλά αυτοί που μας κυβερνούν...Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να μας βάλουν να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας , βγάζοντας την ουρά τους απέξω...

 4. Πολυ τα εχεις μπερδεψει μαλλον... Αλλο 6 αλλο 7, το επιδομα αναφερει 7 εφημεριες. Τωρα, αν τον ενα μηνα κανεις 5 καθημερινες και ενα σκ και τον αλλο 6 καθημερινες και 1 σαββατο τα ιδια λεφτα θα παρεις. Ρωτα το γραφειο μισθοδοσιας αν δυσκολευεσαι.. Εκτος αν δεν εισαι ειδικευομενος και δεν γνωριζεις.

  Δεν ισχύει αυτό που λες συνάδελφε.Τουλάχιστον στο νοσοκομείο που εργάζομαι εγώ, πληρώνομαι με βάση το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ πλαφόν των 700 περίπου ευρώ και το ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ πλαφόν των 7 εφημεριών. Τώρα αν αυτό το ποσό συμπληρώνεται με πιο πολλές καθημερινές, ή πιο πολλές αργίες, είναι θέμα του μηνιαίου προγράμματος ανά κλινική. Μάλιστα, ο ειδικεύομενος που βγάζει τις εφημερίες στέλνει ακριβώς στο τέλος κάθε μήνα στο γραφείο μισθοδοσίας τις ακριβείς ημέρες που εφημέρευσε ο καθένας μας (τόσες αργίες, τόσες καθημερινές) κι όχι ένα γενικό νούμερο. Αν ίσχυε αυτό που λες, θα τσακώνονταν οι ειδικεύομενοι να κάνουν μόνο καθημερινές και να μην χαλάνε τα ΣΚ τους αφού θα έπαιρναν τα ίδια. Τσέκαρέ το ξανά. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας το αναφέρει.

 5. εμείς εφημερεύουμε εδώ κι ένα χρόνο, 11 μέρες το μήνα με το Διευθυντή σε εφημερία ετοιμότητας και τις υπόλοιπες τελείως μόνοι μας (αναφέρομαι στην ειδικότητα της παθολογίας)...βλέπετε οι υπόλοιποι ειδικοί πήραν σύνταξη κι ο Λοβέρδος δεν κάνει προσλήψεις...

 6. αυριο στις δωδεκα δεν ειναι η διαμαρτυρια στο υπουργειο? πρεπει να ειμαστε ολοι εκει..να καταλαβουν οτι δεν ειμαστε αναλωσιμοι.

  άμα είστε πάνω από 10 άτομα, θα πρόκειται για κοσμοιστορικό γεγονός! Δυστυχώς έχουμε αφεθεί όλοι στη μιζέρη καθημερινότητά μας...το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας είναι έτσι πλέον. Ακόμα κι εσύ blackdove που παροτρύνεις τους λοιπούς συναδέλφους, αύριο το πρωί ή θα είσαι κανονικά στη δουλειά σου ή θα κάτσεις σπιτάκι σου γιατί θα κάνει κρύο και ίσως βρέχει, που να ξεβολεύομαστε τώρα, ας τρέξουν άλλοι για μας...οι πιο πολλοί κάνουν ή νομίζουν πως κάνουν το "καθήκον" τους εκφράζοντας απόψεις και διαμαρτυρίες στα μπλογκ και στα φόρα και μετά πέφτουν για ύπνο...παλιά για εκτόνωση υπήρχε το γήπεδο, τώρα το ιντερνετ...

 7. Οσοι υποψήφιοι δεν επιτύχουν, έχουν το δικαίωμα να προσέλθουν σε επόμενες εξετάσεις. Οσοι αποτύχουν για τρίτη φορά, προκειμένου να προσέλθουν εκ νέου σε εξετάσεις, υποχρεούνται να επαναλάβουν την εκπαίδευσή τους για έξι μήνες και επανατοποθετούνται ως άμισθοι υπεράριθμοι σε Εκπαιδευτικό Κέντρο.

  Ωραιότατα!

  αυτό ισχύει και σήμερα και αναφέρεται στις εξετάσεις προς απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας...ορισμένοι διαβάζετε και τα ερμηνεύετε όπως θέλετε!

 8. Υπάρχει πρόβλεψη στο προσχέδιο για το τι γίνεται σε κάποιον γιατρό με την πλήρη εφαρμογή του συστήματος των εξετάσεων που δεν επιτυγχάνει να τοποθετηθεί σε εκπαιδευτική μονάδα προς απόκτηση ειδικότητας?

  απλά ξαναδίνει φαντάζομαι...

 9. 6. Με αιτιολογημένη, για σοβαρούς λόγους και ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εκπαίδευσης που λαμβάνεται πριν το ήμισυ του συνολικού χρόνου εκπαίδευσης είναι δυνατόν να συσταθεί σε ειδικευόμενο η αλλαγή ειδικότητας. Επί ενστάσεώς του μπορεί και πάλι ομόφωνα να αποφασισθεί η διακοπή της εκπαίδευσης του ειδικευόμενου. Σε αυτή την περίπτωση , επί καταλήψεως νέας θέσης σε άλλη ειδικότητα από τον ειδικευόμενο αυτή είναι εξ αρχής έμμισθη.

  Θα πάρουν τον π@@@ο πολλοί με λίγα λόγια...και το γλύψιμο θα πηγαίνει σύννεφο στους διευθυντές...

 10. 8. Ειδικά για τους ειδικευόμενους που έχουν ολοκληρώσει ή εκπαιδεύονται κατά τη δημοσίευση του παρόντος στη πρώτη φάση της ειδικότητάς τους σε Ε.Μ που δεν παρέχει πλήρη ειδικότητα ή σε προκαταρκτική εκπαίδευση σε άλλη ειδικότητα και ο διορισμός τους δεν ήταν ενιαίος, παρέχονται οι εξής δυνατότητες για το υπόλοιπο της εκπαίδευσής τους.

  8.1 Συμμετοχής στις εξετάσεις με πριμοδότηση το άθροισμα του χρόνου της αναμονής στις δύο φάσεις και τον χρόνο υπηρεσίας.

  8.2 Της εγγραφής τους σε όσες λίστες αναμονής Ε.Κ επιθυμούν της ειδικότητας που αρχικά επέλεξαν με χρονική προτεραιότητα την αναμονή στη δεύτερη φάση ειδίκευσης.

  Τι εννοει ο ποιητης στο 8.2 ???

  εννοεί ότι αν για παράδειγμα έχεις τελειώσει την παθολογία και θες νεφρολογία, θα μπορείς να γραφτείς στις ήδη υπάρχουσες λίστες, χωρίς περιορισμό. Δηλαδή θα μπορείς να γραφτείς στον Ευαγγελισμό, στη Νίκαια, στο Σωτηρία, στο Σισμανόγλειο και όπου αλλού θες και όπου ανοίξει νωρίτερα η θέση να πας.

 11. λογικα νοεμβρη του 2011

  το προσχέδιο νόμου γράφει ξεκάθαρα ότι οι εξετάσεις θα τεθούν σε εφαρμογή τουλάχιστον μετά από ένα έτος από τη δημοσίευση του παρόντος ενώ ένα εξάμηνο πριν θα έχουν αρχίσει να δεσμεύονται θέσεις γι'αυτό το λόγο. Λογικά δηλαδή πάει για πλήρη εφαρμογή από Νοέμβριο του 2012 ενώ 6 μήνες νωρίτερα αυτής της ημερομηνίας θα δεσμεύονται κενές θέσεις. Που το είδατε γραμμένο το Νοέμβριος του 2011?

 12. Υπαρχουν και αλλες νομαρχιες εκτος απο αυτη των Αθηνων

  Για γραψε μας παραδειγμα.τα ονοματα ειναι ετσι κι αλλιως στο ιντερνετ,δεν υπαρχει θεμα προσωπικων δεδομενων.

 13. Απο τη στιγμη που ξεκινησε το προβλημα με τις προσωποπαγεις,ηταν υπο διορισμο στο site της νομαρχιας Αθηνων 51 ατομα.Τοσα ειναι και σημερα.Αφου παρακολουθειτε τη λιστα απο που προκυπτει οτι καποιοι επεστρεψαν σε αναμονη;

 14. ΕΛΑ ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ!τρελανε μας...[πειτε του καποιος να ξυπνησει}

  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχαα. γαμάτος!

  το βράδυ πάντως ένας Μητσάρας θα μας τρελάνει σίγουρα...

  εγω ελπιζω στον θοδωρα για να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι!

  εσύ μάλλον με τη wind είσαι...

 15. ΕΛΑ ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ!τρελανε μας...[πειτε του καποιος να ξυπνησει}

  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχαα. γαμάτος!

  το βράδυ πάντως ένας Μητσάρας θα μας τρελάνει σίγουρα...

 16. σημερινή εξέλιξη αναρτημένη στο ygeianet :

  Σχετικά με τις προσωποπαγείς θέσεις ειδικευομένων

  Υπήρξε σήμερα επικοινωνία του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο σχετικά με το θέμα των προσωποπαγών θέσεων ειδικευομένων. Συμφωνήθηκε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση επίλυση του ζητήματος προς την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν τελεσφορήσει τότε να προστεθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, το οποίο κατατίθεται στις 7 Απριλίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Σε κάθε περίπτωση η ΟΕΝΓΕ θα παρακολουθεί στενά το ζήτημα σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους.

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

 17. Οι διορισμένοι σε προσωποπαγή θέση θα παραμείνουν κανονικά στις θέσεις τους, σύμφωνα με το υπουργείο πάντα. Ας τελειώσει εδώ αυτή η συζήτηση συνάδελφε. Αν είχες την υπομονή να διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες του θέματος, θα διαπίστωνες πως έχουμε αναφερθεί εκτενώς στη συγκεκριμένη κατηγορία, με ουκ ολίγα παραδείγματα.

 18. ακόμα κι εσείς της επαρχίας θα μπορούσατε να έρθετε κι άμεσα κιόλας!εδώ πρόκειται για το μέλλον σας συνάδελφοι, το ΜΕΛΛΟΝ σας που παίρνει συνέχεια αναβολή κι εσείς κάθεστε; Δηλαδή αν στην Αθήνα ήταν ένα πολύ στενό σας συγγενικό πρόσωπο με πρόβλημα υγείας δεν θα ερχόσαστε αμέσως;η γεωγραφική απόσταση αποτελεί δικαιολογία και κανένας υπουργός δεν συγκινείται με επιστολές...Όσον αφορά στους συναδέλφους της Αθήνας, είναι άξιοι της μοίρας τους που απλά περιμένουν το αναπόφευκτο χωρίς καν να διαμαρτυρηθούν...την πρώτη μέρα θα έπρεπε να ήταν 50 στο υπουργείο και δεν πήγαν παρά 1-2 ατομικά...αλλά έτσι είναι, οι υπόλοιποι βλέπετε προσπαθουν με βύσματα τηλεφωνικά να μην καεί ο δικός τους κώλος...και νομίζουν πως αυτό είναι αρκετό...σε τέτοιο μικρόκοσμο εγωκεντρικό ζούμε...

 19. Aυτά για σήμερα, είμαστε σε καλό δρόμο προς το παρόν. Τα ίδια μου επιβεβαίωσαν και στη νομαρχία.

  Συνάδελφε cardio σε ευχΑριστούμε για την ενημέρωση. Μια ερωτηση:

  Οταν λες ειμαστε σε καλό δρόμο τι εννοείς ακριβώς και για ποιους?

  Αυτους που πηραν υπογραφη απο τον ΓΓ ή όλους?

  Σε σύσκεψη που έκαναν χτες για το θέμα, αποφάσισαν να ρωτήσουν το υπουργείο οικονομικών για το σύνολο των θέσεων που άνοιξαν μέχρι τη δημοσίευση του ΦΕΚ.Σήμερα είχαν την βεβαιότητα ότι κάποιοι από αυτούς θα διοριστούν (προφανώς όσοι έχουν πάρει υπογραφή). Δεν μπόρεσα όμως να εκμαιεύσω κάτι παραπάνω για το σύνολο των διορισμών.

 20. Πήγα σήμερα σε νομαρχία και υπουργείο.Όσον αφορά τους υπό διορισμό σε προσωποπαγή θέση, νεότερα θα υπάρχουν ως το τέλος της άλλης βδομάδας όπου και θα έχει ολοκληρωθεί η έγκριση ή μη από το υπουργείο οικονομικών. Για τους ήδη διορισμένους σε προσωποπαγή θέση και για το αν υπάρχει περίπτωση από εδώ κι στο εξής να καταλαμβάνουν την αμέσως επόμενη οργανική που θα κενώνεται, είναι ράδιο αρβύλα ορθά κοφτά. Μάλιστα μου είπαν πως επί αυτού, ο νέος νόμος ούτε προβλέπει κάτι τέτοιο αλλά ούτε και μπορεί να ερμηνευτεί έτσι, αυθαίρετα. Αυτά για σήμερα, είμαστε σε καλό δρόμο προς το παρόν. Τα ίδια μου επιβεβαίωσαν και στη νομαρχία.

×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.