Jump to content

Mindtrapper

Prominent Members
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

About Mindtrapper

 • Rank
  Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο ποτέ μπορούν να γίνουν διάφορα εξάμηνα. Για παράδειγμα, είμαι Γενική Χειρουργική, έχω κάνει 2 χρόνια πάρα λίγους μήνες. Μπορώ, έστω με σύμφωνη γνώμη δύο διευθυντών, να πάω να κάνω εξάμηνο αγγεία; Ρωτάω επειδή η Αγγειοχειρουργική έχει γενικό κομμάτι 3 χρόνια χειρουργική. Έστω ότι δεν μπορώ, μπορώ να πάω να κάνω Ουρολογία (που θέλει 1 χρόνο Γενική); Επειδή έχω ακούσει διάφορες απόψεις. Ότι κάνεις ότι θες, ότι μπορείς να κάνεις μόνο αν έχεις συμπληρώσει τα χρόνια γενικής που χρειάζεται η ειδικότητα που πας κ
 2. Αυτή την απορία έχω και εγώ. Έψαξα λίγο ότι προκύρηξη βρήκα για μόνιμες θέσεις και σε όλες αναφέρεται αγροτικό ή απαλλαγή. Οπότε πιστεύω η απαλλαγή τα καλύπτει όλα αλλά αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό θα ήθελα και εγώ να ξέρω.
 3. Αν μπορούν οι Κύπριοι με Υ.Δ. ότι δεν θα εργαστούν Ελλάδα να δώσουν εξετάσεις για ειδικότητα γιατί να μην μπορούν και οι Έλληνες; Αλυσοδεμένοι Ελλάδα είμαστε; Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά αλλά μου φαίνεται ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν πανεύκολο να πας σε δικαστήριο και να φωνάξεις: discrimination! Λέω εγώ τώρα.
 4. Και τον πήγαν στην ειδικότητα του/κλινική που θα παραμείνει για όλη την θητεία του; Γιατί έτσι όπως διαβάζω το άρθρο μπορεί να σε πάνε όπου θέλουν.
 5. Άρα ισχύει και για αυτούς σε αναμονή; Είχα την εντύπωση ότι είναι μόνο για όσους είναι υπό διορισμό.
 6. Ειδικευόμενος; Μόνο δύο εφημερίες τον μήνα, πως γίνεται αυτό; Έχουν και Γερμανία σύστημα σαν το night float το αμερικάνικο; Τελευταία φορά που είχα ασχοληθεί είχα μείνει στο ότι τα πρώτα έτη ειδικότητας είναι περίπου 3000 καθαρά, πρό εφορίας.
 7. Ακόμα και γι αυτούς που έχουν απαλλαγή; Δηλαδή η απαλλαγή ισχύει μόνο για εξετάσεις ειδικότητας ή καλύπτει και για επικουρικά, εξειδικεύσεις κτλ; Πάντα το είχα απορία αυτό και έχω ακούσει διαφορετικά πράγματα από διάφορους. (Είπα να το κοιτάξω μόνος μου, στα δικαιολογητικά αναφέρει: "vii. Βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ή βεβαίωση νόμιμης απαλλαγής, οι οποίες εκδίδονται από το Τμήμα Ιατρών υπόχρεων και επί θητεία υπηρεσίας υπαίθρου της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων Ν.Π. του Υπουργείου Υγείας." Οπότε φαντάζομαι ισχύει η απαλλαγή).
 8. Και εμένα το πιο λογικό μου ακούγεται να είναι όπως το λες και έτσι θα πράξω. Μια διευκρίνηση μόνο, η άδεια από προηγούμενη χρονιά μεταφέρεται στην επόμενη; Αν εγώ δεν χρησιμοποιήσω όλη την άδεια μέσα στο '19 μπορώ να την πάρω το '20; Σε λογικά πλαίσια πάντα, απλά θα με ενδιέφερε αν μείνουν λίγες μέρες να τις κολλήσω με αυτές που λογικά θα μας δώσουν για Χριστούγεννα + αυτές τις δύο του Γενάρη. Άδεια απολύσεως, so to speak. Ξέρω ότι το έχουν κάνει διάφοροι, οπότε θα γίνεται, απλά θέλω να ξέρω αν είναι και "νομικά" σωστό ή δεν προβλέπεται τυπικά.
 9. Είναι γύρω στα 1040€ σπασμένα σε 2 15νθήμερα. Ο πρώτος μισθός μπαίνει ανάλογα με το πότε ξεκινάς μέσα στον μήνα. Εγώ που ξεκίνησα τέλος του μήνα έκαναν 1 μήνα να βάλουν μισθό, αν ξεκινήσεις νωρίτερα μπορεί να πάρει και παραπάνω. Όταν σου βάλουν τα πρώτα χρήματα θα είναι διπλά επειδή σου αναπληρώνουν το διάστημα που έμεινες απλήρωτος, οπότε κάθε δύο βδομάδες θα παίρνεις 1000€ μέχρι να σε ξεπληρώσουν, δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά. Αντίστοιχα όταν είναι να φύγεις πρέπει να το πεις στην μισθοδοσία 2-3 βδομάδες πριν για να σταματήσουν να σε πληρώνουν, αλλιώς θα πρέπει μετά να επιστρέψεις χρήματα. Να έ
 10. Οπότε τι γίνεται; Παίρνω εκεί που είμαι τώρα όλη την άδεια του '20 μέσα στον Γενάρη ή σε παράταση και μετά στο καινούργιο νοσοκομείο παίρνω κι άλλη άδεια; Ή μένω αναγκαστικά χωρίς άδεια;
 11. Ναι. Αλλά ακόμα και αν δεν είναι το νοσοκομείο του ειδικού τμήματος και είναι κάποιο Κ.Υ. για αγροτικό, πάλι με ενδιαφέρει τι θα γίνει.
 12. Ξεκίνησα τέλη Γενάρη ειδικότητα για 1 έτος γενικό κομμάτι σε ένα νοσοκομείο και από το γραφείο προσωπικού μου λένε ότι για το '19 δικαιούμαι 18 μέρες άδεια. Καλά μέχρι εδώ. Μου λένε επίσης ότι για τις 3-3.5 εβδομάδες που θα δουλέψω στο νοσοκομείο τον επόμενο Γενάρη δικαιούμαι όλη την άδεια του '20, δηλαδή 20 μέρες! Επίσης, σε ερώτηση μου τι γίνεται με την άδεια στο επόμενο νοσοκομείο που θα πάω για το ειδικό μέρος μου είπαν ότι δεν μεταφέρεται η άδεια. Δηλαδή εγώ πρέπει να πάρω και τις 20 μέρες του '20 μέσα στον Γενάρη; Στο επόμενο νοσοκομείο τι θα γίνει; Δεν θα έχω άλλη άδεια μέσα στο '20 ή θ
 13. Καλησπέρα, έχω μια απορία. Κάνω το γενικό μέρος ειδικότητας (γεν. χειρουργική για ουρολογία) σε ένα νοσοκομείο και σκέφτομαι πριν ολοκληρώσω τον χρόνο να παραιτηθώ και να δηλώσω για άλλη ειδικότητα, η οποία μέχρι πρότινος είχε γενικό κομμάτι αλλά πλέον είναι ενιαία (πχ ορθοπεδική, ΩΡΛ κτλ). Οι μήνες γεν. χειρουργικής που έχω κάνει χάνονται σε αυτήν την περίπτωση και θα δουλεύω άμισθος για αντίστοιχο χρονικό διάστημα ή αναγνωρίζονται; Για παράδειγμα, αν έχω κάνει ήδη 6 μήνες γεν. χειρουργική και τώρα αντί για ουρολογία θέλω να πάω ΩΡΛ θα κάνω 4.5 χρόνια ΩΡΛ ή 5 χρόνια και 6 μήνες απλήρωτος
 14. Χωρίς να το έχω κάνει, έχω ακούσει ότι μπορείς να φτιάξεις ένα logbook στην μορφή που το θέλουν και να πας στον διευθυντή σου να το υπογράψει. Μετά πας και το μεταφράζεις επίσημα και τους το πας.
 15. Υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να ανεβάσεις κάπου αυτά τα Fälle; Χίλια ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία σου!
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.