Jump to content

Sokratis T

Members
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sokratis T's Achievements

Ψαράκι (επίπεδο Ι)

Ψαράκι (επίπεδο Ι) (1/16)

5

Reputation

 1. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ Α'ΠΠΚ - ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ & ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2021 Τρόπος εξέτασης: Διαδικτυακά με 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε 95 λεπτά Θέματα: Εξεταστική Ιουνίου 2021 - Θέματα.pdf (97 από τα 100) Σχολιασμός θεμάτων: Προσωπικά, με διάβασμα από Αραπάκη και τα δύο εγχειρίδια της κλινικής απ'το eclass (δλδ Λήψη Ιστορικού και Κλινική Εξέταση & Ασκήσεις Σημειολογίας) η ύλη και τα θέματα της εξέτασης καλύπτονταν σε μεγάλο βαθμό. Εννοείται πάντα μαζί με παλιά θέματα καθώς πολλά τείνουν να ανακυκλώνονται.
 2. Sokratis T

  Βιολογία ΙΙ

  ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΙ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 (18-09-2019) Γενεαλογικό δέντρο - καθορισμός πιθανού προτύπου κληρονομικότητας + πολλαπλής με εύρεση πιθανότητας για κάποιο άτομο του δέντρου. α) Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι το γονίδιο C ενός ρετροϊού μόλις ενσωματωθεί στο γονιδίωμα ενός φυσιολογικού κυττάρου το μετατρέπει σε καρκινικό. Όταν απομονωθεί το γονίδιο C, το κύτταρο δεν μετατρέπεται σε καρκινικό. Δώστε μία πιθανή εξήγηση. β) Σε σπάνιες περιπτώσεις, ακόμα και μετά την απομόνωση του γονιδίου C, το κύτταρο μετατρέπεται σε καρκινικό. Δώστε δύο πιθανές εξηγήσεις. Ποιες από τις παρακάτω μεταλλάξεις θα είναι πιο επιβλαβείς για τον οργανισμό; (Έδινε 5 περιπτώσεις γονιδιακών μεταλλάξεων); Δικαιολογείστε. Αντιστοίχιση Έδινε ένα γονίδιο και το αντίστοιχο ώριμο mRNA. Να βρείτε τα δύο εξώνια του γονιδίου και να τα κυκλώσετε πάνω στο σχήμα καθώς και να ονομάσετε την περιοχή μεταξύ αυτών. Με ποιο τρόπο απομακρύνεται η περιοχή αυτή; Τι είναι η τελομεράση και ποιος ο ρόλος της στην ανάπτυξη καρκινικών όγκων; Στην παρακάτω εικόνα (ίδια με ΘΕΜΑ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018) σημειώστε τη διαδικασία που περιγράφεται και τα διακριτικά στάδια 1-4 περιγράφοντας συνοπτικά τα βασικά σημεία του κάθε σταδίου. Καρυότυποι (έδινε τους συμβολισμούς και ζητούσε να τους περιγράψετε). α) Μετάλλαξη σε εσώνιο του γονιδίου της β-σφαιρίνης πώς θα επηρέαζε το παραγόμενο προϊόν; β) Μετάλλαξη στη περιοχή LCR του γενετικού τόπου αυτού πώς θα επηρέαζε το παραγόμενο προϊόν; Τι αιμοσφαιρινοπάθεια προκύπτει από τις ανωτέρω μεταλλάξεις; Άσκηση με ισορροπία H-W. Πολλαπλής με PCR -> Γιατί μειώνεται η δραστικότητα της τεχνικής μετά από πολλούς κύκλους αντιγραφής; Πολλαπλής με PCR -> Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε PCR για να αντιγράψουμε μια αλληλουχία RNA; Ποιος ο ρόλος της πρωτεϊνικής κινάσης Κ στην απομόνωση του DNA; Τι είναι οι περιοριστικές ενδονουκλεάσες; Γιατί και πώς αποτελούν χρήσιμο εργαλείο στην Εγκληματολογία; Τα θέματα είναι διατυπωμένα στο περίπου και πιθανώς να έχω παραλείψει κάποιες λεπτομέρειες.
 3. Sokratis T

  Φυσική Ι

  ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 (06-09-2019) Α ΟΜΑΔΑ: ΘΕΜΑ 1ο: Τι γνωρίζετε για το ραδιοφάρμακο και τον ρόλο του στη PET; Ποιο είναι το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο ραδιοφάρμακο και τι καταδεικνύει; ΘΕΜΑ 2ο: α) 3 διασπάσεις (σχεδόν ίδιες με των κανονικών του 2017 θέμα 3ο) β) Αναφέρετε επιγραμματικά δύο οποιεσδήποτε διαφορές μεταξύ του φαινομένου Compton και της δίδυμης γένεσης. γ) Αναφέρετε επιγραμματικά τους βασικούς κανόνες ακτινοπροστασίας. Ποιος, θεωρείτε, ότι είναι πιο αποδοτικός; ΘΕΜΑ 3ο: Πώς ορίζεται η αντίθεση θέματος στην ακτινογράφηση; Από ποιους παράγοντες εξαρτάται; Β ΟΜΑΔΑ: ΘΕΜΑ 1ο: α) Τι επιπλέον συστήματα περιλαμβάνει ένας τομογράφος ποζιτρονίων; β) Τι χαρακτηρίζει ένα υβριδικό σύστημα PET; ΘΕΜΑ 2ο: α) 3 διασπάσεις β) Αναφέρετε επιγραμματικά δύο οποιεσδήποτε διαφορές μεταξύ του φαινομένου Compton και του φωτοηλεκτρικού φαινομένου. γ) Αναφέρετε επιγραμματικά τις τρεις βασικές αρχές ακτινοπροστασίας. Ποια δεν αφορά ασθενή που εκτίθεται σε ιοντίζουσα ακτινοβολία για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς; ΘΕΜΑ 3ο: α) Ποιο φυσικό μέγεθος χαρακτηρίζει την αξονική τομογραφία; Πώς σχετίζεται με τον αριθμό CT και τον πίνακα ανακατασκευής εικόνας; β) Πώς ορίζεται ο θόρυβος στην αξονική τομογραφία; Από ποιους παράγοντες εξαρτάται;
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.