Jump to content

Meerkat

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Όλες οι δημοσιεύσεις από Meerkat

 1. Τί θα έκανα εάν ξανά διάβαζα το μάθημα. Να κρατάτε σημειώσεις από τα μαθήματα που κάνετε στους θαλάμους. Τα ρωτάνε αυτούσια. Ανταλλάξτε σημειώσεις μεταξύ των ΠΚ. Ειδικά εάν δεν είστε στην ΠΚ2. Να κρατάτε σημειώσεις από τις παραδόσεις. Στην τελική εάν δεν προλάβετε κάποιο κεφάλαιο από το βιβλίο, θα έχετε μία στοιχειώδη γνώση για τα βασικά. Επίσης, κάποια μαθήματα δεν υπάρχουν στο βιβλίο. (πχ. Διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού) Διαβάστε από Ματσανιώτη. Ωστόσο, το βιβλίο είναι παλιό και κάποιες πληροφορίες είναι λάθος(πχ δε δίνουμε γ σφαιρίνη στη ΧΛΛ, όπως λέει στο βιβλίο) ή αναχρονιστικές. Σε πληροφορίες όπως η θεραπεία, καλύτερα να κρατήσετε αυτό που λέει στο eclass. Το σημαντικότερο, πιάστε παλιά θέματα από το greekmeds και εστιάστε εξ αρχής σε αυτά. Διάβασα ολόκληρο το βιβλίο, eclass, σημειώσεις κλπ και τελικά είδα πως στις εξετάσεις ζητούν συγκεκριμένα πράγματα. Ξεκινήστε διάβασμα νωρίς. Είναι τεράστια η ύλη. Πριν την εξέταση θα νιώθετε πως θα κοπείτε. Να πάτε να δώσετε. Η πιθανότητα να κοπείτε είναι μικρή. Θεωρώ πως είναι από τις πιο αντικειμενικές εξετάσεις γιατί καταλαβαίνουν ποιος έχει διαβάσει. Σε αντίθεση με άλλες κλινικές που μας κάνουν 1-2 ερωτήσεις και περνούν με βαθμό αδιάβαστους και ρίχνουν τους συνεπείς και διαβασμένους. Όταν περάσετε, θυμηθείτε πώς σας βοήθησαν τα θέματα στο greekmeds και ανεβάστε τα και εσείς!
 2. Κανονική, 17/2/2021 κ. Περβανίδου, κ. Μίχος. Πολύ καλοί, ήρεμοι και ευγενικοί. Βοηθούν εάν κολλήσεις και αν δεν απαντήσεις κάτι καλά, θα σου κάνουν και άλλη ερώτηση για να δείξεις ότι ξέρεις. 4 άτομα,διάρκεια 2 ώρες. Έρχεται παιδί με χωλότητα- διόγκωση αρθρώσεων στο αγροτικό τι θα σκεφτείς πρώτα; Αιτία οστεομυελίτιδας κ θεραπεία Φάσμα κεφαλοσπορινων 3ης γενιάς (Μίχος) Επεισόδιο απώλειας συνείδησης σε παιδί 2 ετών με καλή κλινική εικόνα όταν το φέρνουν διαφοροδιαγνωση. Πυρετικοι σπασμοί κλινική εικόνα, πιθανότητα επανεμφάνισης ,θεραπεία (Περβ) Ουρολοίμωξη τα πάντα συν πότε κάνουμε DMSA κ τι είναι (Μίχος) Τρισωμια 21 επισκοπικά ευρήματα σε τι παθήσεις προδιαθέτει (καρδιαγγειακό, λευχαιμία!) Ποτε θα ανησυχήσουμε όταν ένα παιδι δεν έχει πει καμία λέξη με νόημα (Περβ) παιδί με εξάνθημα στο ιατρείο, αίτια αιμορραγικού εξανθηματος με πυρετό (μηνιγγιτιδοκοκκικη σηψαιμία, θρομβοπενια και αίτια αυτής) (Μίχος) Υλακωδης βήχας, λαρυγγιτιδα, επιγλωττιτιδα (Περβ) • εμβόλια που πρέπει να έχει κάνει παιδί 2 ετών, τι είναι τα συζευγμενα εμβόλια και ποια τα πλεονεκτήματα τους (Μίχος) • κυριότερα γενετικά σύνδρομα που σχετίζονται με αυτισμό (Rett και εύθραυστου Χ) (Περβ) εξάνθημα (και αιμορραγικο και άλλα είδη. Για το μη αιμορραγικο από τι προκαλείται (ιοί πχ εντεροιος), το φυσαλιδωδες) (Μίχος) Πως θα καταλάβουμε ότι ένα φυσαλιδώδες εξάνθημα είναι ανεμευλογιά; (Μίχος) Ποιοι είναι οι ερπητοιοί; (Μίχος) Ιλαρα +επιπλοκές (Μίχος) Κριτήρια του αυτισμού (ήθελε Επιγραμματικα τις δύο κατηγορίες) (Περβ) Αιμοσφαιρινη τιμές ανά ηλικία (Μίχος) Ίκτερος σε νεογνο, πότε μας ανησυχεί, αίτια άμεσου (Μίχος) Αίτια εμετού σε νεογνο (Περβ) υπερτροφικη πυλωρικη στενωση (Περβ) Βρέφος 8 μηνών που χάνει βάρος. Τι σκέφτομαι ότι εχει. Ήθελε σιτιστικα αίτια.. Συν με την είσοδο των τροφών Κοιλιοκάκη(κλινική εικόνα κ διάγνωση) (Μίχος) Διαφορές νεφριτιδας και νεφρωσικου συνδρόμου (Μίχος) Περιστατικο με βρογχιολιτιδα.. Τα πάντα ουσιαστικά. (Περβ) Τι είναι η δυσλεξία με μια λέξη και αν μπορεί να συνυπάρχει με τη νοητική στέρηση.... Ήθελε να ακούσει Δυσλειτουργια στην ανάγνωση κ όχι δεν μπορούν να συνυπάρχουν. (Περβ)
 3. Meerkat

  Καρδιολογία

  Καρδιολογία Αττικό (10/7/20) Εξεταστές : κ. Ηλιοδρομίτης, κ. Οικονομίδης 1. Με ποιο μηχανισμό προκαλούνται οι ταχυκαρδίες 2. Θεραπεία ΚΑ 3. Παθήσεις-φάρμακα που προκαλούν παράταση του QT 4. Κατηγορίες υπέρ-κοιλιακών ταχυκαρδιών. Τι είναι ο S2 5. Αίτια θωρακικού άλγους (καρδιακά και μη καρδιακά), 6. Αντιαιμοπεταλιακά (ονομαστικά) 7. Κυανωτικές καρδιοπάθειες (ονομαστικά) 8. Αντιπηκτικά 9. Ποιες είναι οι κατηγορίες αντιυπερτασικών. 10. Πνευμονική εμβολή : θεραπεία 11. Περικαρδίτιδα: κλινική εικόνα, θεραπεία. Αντιμετώπιση ως επιπλοκή ΟΕΜ (+ τι θα δωσουμε σε περιπτωση αντενδειξης της ασπιρινης) 12. Ευρήματα κατά την ακρόαση και την ψηλάφηση σε στενωση και ανεπάρκεια αορτικης. Τι πίεση θα μετρήσουμε στην ανεπαρκεια 13. ΟΕΜ : αντιμετωπιση 14. Μυοκαρδίτιδα : αιτια, εικονα, θεραπεια 15. υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια αιτια, εικονα,θεραπεια 16. Μυοκαρδιοπαθειες (ονομαστικά) 17. Κολπική μαρμαρυγή : ΗΚΓραφικη αναγνώριση, θεραπεία κ.α.. 18. ΗΚΓ: stemi. Τα υπόλοιπα μάλλον κάποια ταχυκαρδία και πάλι κάποιο stemi Καλό κλίμα. Δώστε χρόνο στο μάθημα, δε βγαόνει σε μια εβδομάδα-10 μέρες. Αν δεν απαντήσετε κάτι μην αγχωθείτε. Θα δώσουν κι άλλες ευκαιρίες και θα βοηθήσουν σε λογικά πλαίσια.
 4. Meerkat

  Οφθαλμολογία

  Γεννηματάς 17 Ιουνίου : Θέματα προαιρετικής εξέτασης 4ης ομάδας, υποομάδα α: 1) Τι γνωρίζετε για την προσαρμογή 2) Στιβάδες ιδίως αμφιβληστοειδούς 3) Επιαμφιβληστροειδιή μεμβράνη 4) Εαρινή επιπεφυκίτιδα Στους προηγούμενους έβαλαν 1) Μελάγχρουν επιθήλιο 2) Νεογνική επιπεφυκίτιδα 3) Πάρεση απαγωγού 4) Οπή ωχράς κηλίδας 24/6 Προαιρετικες εξετάσεις 4ης Ομάδας, υποομάδα β: 1) Ιστολογία κερατοειδούς 2) Αποχέτευση υδατοειδούς 3) Είδη αποκ8λλησης αμφιβληστροειδο5ς 4) Βρεφική εσωτροπία
 5. 26/6/2019 20 ερωτησεις εκ των οποιων καποιες με ή χωρις αιτιολογηση, καποιες ερωτησεις συντομης αναπτυξης. 1) ενα νοσημα ειναι πιθανο να προκαλεσει επιδημια οταν το R0 ειναι: >1, <1, =0, αιτιολογήστε. 2)ζευγαρι εκανε παιδι με συνδρομο down και θελουν να κανουν και δευτερο, τι θα τους συμβουλευατε για τις πιθανοτητες να εχει και το δευτερο παιδι το συνδρομο 3) καποιοι μικροοργανισμοι να αντιστοιχησουμε με ποιον καρκινο σχετιζονται (htlv1,ebv,hpv16,H. pylory κλπ) 4)ποιος καρκινος εμφανιζει πτωτικη ταση και στα δυο φυλα (ειχε καρκινο παγκρεατος,παχεος εντερου,στομαχου και ενα αλλο) και να πουμε τους παραγοντες που συμβαλουν στην εμφανιση του 5) τεσσερα παιδικα νοσηματα που προλαμβανονται με τον θηλασμο 6) στεφανιαια νοσο: να γραψουμε πεντε τροποποιήσιμους παράγοντες 7)να γραψοουμε ενα 1ογενες κ ενα 2ογενες μετρο προληψης καρκινου παχεος εντερου 8)ποια εμβολια κανουμε στην ηλικια των 11-12 χρονων 9) κοπελα απο τροχαιο με μηχανη ερχεται για αλλαγη τραυματος. τι ερωτησεις της κανουμε για να εκτιμησουμε τον κινδυνο να ξανασυμβει (πολλαπλης ) 10)η μεση καλυψη κλινων σε παθολογικη κλινικη ανα ετος πρεπει να ειναι (40,60,80,100%) 11)σε ανοσοκατεσταλμενους δεν κανουμε τα εξης εμβολια: (ζωντα/τοξοειδη/εξασθενημενα κλπ) 12) εδινε βαρος,υψος, να υπολογισουμε δεικτη μαζας σωματος και να πουμε αν ειναι φυσιολογικο 13) ποια εμβολια προλαμβανουν καρκινους και ποιοι ειναι αυτοι 14) που πρεπει να τοποθετηθει το κρισιμο σημειο αν θελουμε να ειναι επιτυχης η διαλογη (μετα την βιολογικη εναρξη της νοσου/ πριν την εμφανιση συμπτωματων κλπ) 15)η εγκυροτητα καταγραφης κακωσεων σχετιζεται με: τη βαρυτητα της κακωσης, τους πολλαπλους συνεντευκτες κλπ 16) αν κανουμε μαστογραφικο ελεγχο σε γυναικες 50 χρονων και ανω επιτυγχανουμε: καλυτερη ευαισθησια/ειδικοτητα/θετικη διαγνωστικη αξια, αιτιολογηστε 17) σε μια κοινη διατροφη το καθε μακροσυστατικο καταλαμβανει τοσο ποσοστο (πχ λιπαρα 10-15, υδατανθρακες 50 κλπ) 18)σε ασθενη με στεφανιαια νοσο τι λιπαρα θα συστηνατε να χρησιμοποιει στη διατροφη του (μονοακορεστα, πολυακορεστα,τρανσ κλπ) Αυτο ειναι αφθονο σε ποια τροφη; Η μεσογειακη διατροφη εχει χαμηλη ή υψηλη περιεκτικοτητα σε λιπη; Τα αλλα δυο μου διαφευγουν.
 6. εξεταση 8ου εξαμηνου, 10 ιουνιου 2019. καταρχας εβαλαν ελαχιστα απο το μουντοκαλακη. Οι περισσοτεροι σπαταλησαμε χρονο να βγαλουμε το βιβλιο και εν τελει ευνοηθηκαν αυτοι που διαβασαν το ικλας αλλων κλινικων (μιας και στο σαιτ της κλινικης μας δεν ειχαν ανεβασει ολες τις διαφανειες, και αυτες που υπαρχουν ,παλι δεν καλυπταν καλα την εξεταση). Δευτερον. Στο τελευταιο μαθημα μας ειπε ο κ. Σφηκακης τί θελει να διαβασουμε. Χαρακτηριστικα μας ειπε οτι δε θελει να ξερουμε τα σπανια συνδρομα. Μαντεψτε ποια επεσαν! Γενικα αυτα που διδαχθηκαμε και αυτα που ρωτησαν κατα ενα μεγαλο βαθμο καμια σχεση. Δεν ξερω αν του χρονου θα βαλουν απο το βιβλιο ή οχι, οποτε καλυτερα να ρωτησετε πριν τελειωσουν τα μαθηματα.Και ν πειτε στον Σφηκακη οτι βαζουν αλλα απο αυτα που λεει γιατι και στο χειμερινο το ιδιο εγινε. Τωρα γενικα οσα θυμαμαι απο τις 100 ερωτησεις,δυστυχως δε μπορεσα να βγαλω φωτο. καμια 10ρια απο τα παλια θεματα που υπαρχουν στην ομαδα του 2015, συχνοτερο αιτιο σε αιμοπτυση και αιμορραγια απο πεπτικο, κυαμισμος(αναιμια λογω ελλειψης g6pd), αιμορραγικο εγκεφαλικο, νοσος Still, αιματουρια(νομιζω κατι για κυτταρα ρωτουσε), πιο το συχνοτερο αιτιο οξιας νεφρικης βλαβης στην κλινικη πραξη, μια αλλη ερωτηση ηθελε να πεις σε ποιο αγγειο απο τον κυκλο του willis προερχεται η αιμορραγια με βαση τα κλινικα που σου δινει, το ταδε σοκ χαρακτηριζεται απο (πχ αυξημενες περιφερικες αντιστασεις), εδινε κλινικα ευρηματα για να πεις οτι ο ασθενης ειναι σηπτικος, αιφνιδια πτωση επιπεδου συνειδησης οπου με βαση τα δεδομενα ελεγες απο τι προηλθε, υπερασβεστιαιμια σε τι οφειλεται, υπονατριαιμια, η συνηθης δραστηριοτητα του ασθενους περιοριζεται ελαφρα αρα κατα την κλιμακα framingham ειναι σταδιο ταδε, φλεγμονωδες ειναι το αρθρικο υγρο που εχει τοσα κυτταρα, μια ερωτηση για κεφαλαλγια, με βαση τα κλινικα στοιχεια επρεπε να πεις οτι ο ασθενης εχει οξονικο/μη οξονικο κωμα, αναιμιες, ασθενης με την ταδε ασθενεια θα ποναει στο υπογαστριο/δεξιο λαγονιο κλπ, ασθενης με σκωληκοειδιτιδα θα ποναει στον δεξι λαγονιο βοθρο, αναπηδωσα ευαισθησια εχουμε στην ταδε ασθενεια, σε αναφυλακτικο σοκ εχουμε: μειωση περιφερικων αντιστασεων/αυξηση καρδιακης παροχης κλπ. και για cushing κ υπεραλδοστερονισμο ρωτησαν κατι αλλα δεν θυμαμαι ακριβως τι. Προς το παρον αυτα θυμαμαι και κατα καιρους θα προσθετω και αλλα. Γενικα προσπαθηστε να βγαλετε φωτο ή εστω γραψτε αυτα τα 5-10-20 που θυμαστε. Προσωπικα εχω περασει και δεν εχω καποιο οφελος απο το να τα αναρτησω αλλά ειναι κριμα να χανονται, μιας και επαναλαμβανονται πολλα
 7. Αυτες οι παραπομπες στο Δεπ που λες, ποιες ειναι; Γενικα, με την εμπειρια σου αν εδινες τωρα, τι θα διαβαζες για να περασεις με καλο βαθμο;
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.