Jump to content

dromeas1

Members
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Επιστημών Υγείας

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dromeas1's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

1

Reputation

 1. Βασικά το πρόβλημα είναι ότι επειδή έχω κάνει πολλά πράγματα κάποια θα πρέπει να τα αφήσω λίγο πιο πίσω. Αν κάνω πχ αιματολογία που είναι πολύ ενδιαφέρουσα και έχει και ερευνητικό και εργαστηριακό και κλινικό κομμάτι πετάω την οδοντιατρική. Αν πάω γναθο κρατάω την οδοντιατρική ψιλοπετάω το διδακτορικό. Με προβληματίζει το θέμα της ηλικίας. Λένε ότι χειρουργική πρέπει να ξεκινάς μικρός. Αλλά αν θέλει ιατρική και οδοντιατρική στα 30 θα ξεκινάς όχι στα 24 που θα ξεκίναγες πχ την ΓΧ. Εγώ όταν είμαι στο 1ο έτος ειδικότητας υπολογίζω να είμαι 33 δεν είναι τόσο τραγικό έτσι όπως το βλέπω αλλά με προβληματίζει έτσι όπως μου το χουν πει.
 2. πλάκα θα είχε να ήθελε ανάρτηση πάντως Ασχολείσαι με κάποιο συναφές αντικείμενο; Κάποτε είχα κοιτάξει το μεταπτυχιακό και νυν ειδικότητα της οδοντοφατνιακής χειρουργικής και μου είχε φανεί χάσιμο χρόνου. Σε βάζουν να παρακολουθείς και χειρουργεία γνάθο αλλά στην πράξη ούτε χειρουργός στόματος μπορείς να αποκαλείσαι ούτε με τραύμα ασχολείσαι ούτε με κακοήθεια. Οπότε για αυτό στράφηκα στην Ιατρική. Απλά πηγαίνοντας στην Ιατρική όσο και να χεις πει θέλω γναθο η έκθεση σου σε άλλες ειδικότητες σε κάνει να σκέφτεσαι και τις άλλες επιλογές σου.
 3. ναι λογικό αυτό για τον τράχηλο.. με ενδιαφέρει πολύ η τραυματιολογία οπότε για αυτό ψάχνομαι για μια ειδικότητα που ένα μεγάλο μέρος της είναι αυτό. Δλδ προφανώς μπορεί ένας ΩΡΛ όλη μερα να βγάζει αμυγδαλές και ένας γνάθο φρονιμήτες, αλλά στο κομμάτι τραύμα εστιάζω. Για αντίστοιχους λόγους σκεφτόμουν ΝΧ αλλά έχω ακούσει τα χειρότερα.
 4. H αλήθεια είναι διάβαζα από ξένες πηγές για τις ειδικότητες. Με ενδιαφέρει το τραύμα γενικά στην κεφαλή και τον τράχηλο και το θεωρούσα αποκλειστικά γναθο αλλά εκεί μπλέκεται και ο ΩΡΛ οπότε κόλλησα. Παθολογία τύπου αμυγδαλίτιδες και ωτίτιδες δεν με ενδιαφέρει.. ούτε χειρουργική λάρυγγα. Επίσης οι γνναθο ξερο ότι εκτείνονται και σε τράχηλο (λεμφαδενικό καθαρισμό)
 5. Μου προέκυψε πρόσφατα η απορία.. έχουν αλληλοεπκάλυψη; τώρα αν παίζει ρόλο η ειδικότητα δεν ξέρω. Δηλαδή φαντάζομαι στα "ωτα" και λάρυγγα είναι ειδικός ο ΩΡΛ.. σε πρόσωπο, γνάθους τον πρώτο λόγο τον έχει ο γναθο.. μύτη παίζεται.. αλλά θα ήθελα κάποιος να μου πει
 6. Θα σου πω την εμπειρία μου από την Αθήνα δουλεύοντας σε εργαστήριο μοριακής βιολογίας. Η κατάσταση μου φάνηκε τραγική. Απλά δείγματα ταξιδεύουν στα φασονάδικα και από εκεί σε άλλα φασονάδικα. Υπάρχουν μικροβιολογικά που έχουν αναλυτές αλλά ούτε γενική αίματος δεν κάνουν και την στέλνουν έξω. Οπότε έχεις αποτελέσματα που ελπίζεις να είναι έγκυρα. Έχεις να ανταγωνιστείς μεγαθήρια. Η μόνη ελπίδα είναι να εξειδικευτείς σε κάτι σπάνιο και να χεις μαζικά δείγματα. Όσοι στις αρχές του covid είχαν πρόσβαση σε realtime PCR γίναν πλούσιοι. Αλλά αυτές οι τεχνικές θέλουν εκπαίδευση. Προσωπικά δεν θα τη διάλεγα σαν ειδικότητα για αυτό αλλά και γιατί για μενα δεν έχει κάτι ιατρικό πλέον. Μια αιμοληψία, βόλτα τα μπουκαλάκια σου με κούριερ και καμία καλλιέργεια. Συγγνώμη αν είμαι κάπως κάθετος, αλλά επειδή το έζησα με ξενέρωσε απίστευτα. Και αν κοιτάξεις λίγο στο μέλλον οδεύουμε σε "lab on a chip" προσεγγίσεις.
 7. Σε ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια και στις δικές σου σπουδές (από ότι καταλαβααίνω φοιτητής είσαι και εσύ). Το ξέρω γενικά αυτός για τις δηλώσεις, απλά ξέρω ότι στην οδοντιατρική (την πρώτη σχολή μου) τα παιδιά των κατατακτηρίων δίναν Σεπτέμβρη τα μαθήματα του εαρινού ενώ ξεκινάγαν στο χειμερινό (και υποτίθεται δεν δηλώνεις χειμερινού στο εαρινό αλλά το κάναν για τον Σεπτέμβρη). Εμείς γραφόμαστε 5ο εξάμηνο και μας αναγνωρίζουν αρκετά μαθήματα.
 8. Ξέρετε αν μπορούν οι κατατακτήριοι που μπήκαν τώρα (και θα γραφτούν τις επόμενες μέρες) να δηλώσουν μέσω γραμματείας μαθήματα για να δώσουν τον Σεπτέμβρη; Ότι δεν έχει υποχρεωτικές παρουσίες έστω. Έχετε ακούσει κάτι; Ευχαριστώ.
 9. Κάπου στις προηγούμενες σελίδες διάβασα ότι η ΩΡΛ έχει και το κομμάτι χειρουργικής και τραχήλου. Αλληλοεπικαλύπτεται με τη γναθο;
 10. Γενικά είμαι σε μια φάση που προσπαθώ να σκέφτομαι ποια ειδικότητα μου αρέσει περισσότερο. Μπορώ να αποκλείσω αρκετές αλλά μου είναι δύσκολο να διαλέξω τη μία. Σε αυτές συγκαταλέγεται και η αναισθησία. Όμως ακούω μονίμως τα χειρότερα. Σαν αντικείμενο τη θαυμάζω. Αλλά ακούω από παντού ότι έχει τραγικές συνθήκες και ότι στο τέλος θα τρέχεις και σε δικαστήρια. Παραθέτω και μια επιστολή της ελληνικής αναισθησιολογικής εταιρείας https://anaesthesiology.gr/media/File/pdf/2019-2020/EAE9623.pdf τα περισσότερα που έχω ακούσει είναι από μη αναισθησιολόγους (που αν είναι τόσο λίγοι που να βρεθούν να απαντήσουν και αυτοί). Επίσης σαν ειδικότητα από ότι έχω καταλάβει είναι μια κατηγορία μόνη της. Εργαστηριακοί δεν είναι, κλινικοί δεν είναι ακριβώς, χειρουργούς δεν τους λες.. όχι ότι με νοιάζει απλά με βολεύει να σκέφτομαι ποιες ειδικότητες είναι πιο κοντά σε άλλες. Δλδ έτσι όπως πάει θα τους χειρουργούν χωρίς αναισθησία. Αναισθησιολογία βρίσκεις παντού.
 11. οπότε πρέπει να βρω άλλο δώρο..
 12. ιατρική αθήνας.. επειδή είναι ήδη οδοντίατρος έχει σκραμπς και ρόμπες... ipad είχα σκεφτεί επίσης απλά το στηθοσκόπιο είναι πιο πως να το πω.. πιο γλυκουλικο σαν ιδέα άρα θα του το δώσουν δωρεάν και ας είναι κατατακτήριος; γιατί σκεφτόμουν ότι θα δίνουν κανένα της πλάκας.. το lit3 θα του έπαιρνα
 13. όχι το 3 θα έπαιρνα. οπότε η σχολή δε δίνει και αγοράζεις εσύ έτσι; Παίζει να ναι νωρίς το 3ο έτος; Αν και θα μου πεις δεν χαλάει
 14. Θέλω να κάνω δώρο ένα στηθοσκόπιο σε έναν φίλο μου που μπήκε με κατατακτήριες 3ο έτος. Θα του χρειαστεί γενικά στη σχολή; Μήπως παρέχει η σχολή; Γενικά είναι χρήσιμο δώρο; Γιατί προφανώς ήθελα κάτι σχετικό με τησχολή.
 15. Είδα ότι πλέον η ορθοπεδική έχει τον τίτλο ορθοπεδική-τραυματιολογία. Επομένως ο χειρουργός/γιατρός που ασχολείται κατ'εξοχήν με το τραύμα είναι ο χειρουργό; Γιατί το τραύμα είναι πολύ ευρύ σαν έννοια. Μπορεί να υπάρχει τραύμα που δεν σχετίζεται με κάποιο κάταγμα. Κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με το τραύμα τι ειδιδκότητα θα έπρεπε να διαλέξει; Με την χειρουργική διευθέτηση εννοώ.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.