Jump to content

svouras

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

About svouras

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 1. Στο Κ.Υ Πλωμαρίου, Λέσβου, πριν 4 χρόνια. Το ΗΚΓ έβγαινε σε οθόνη υπολογιστή, και μάλιστα έδειχνε τα προηγούμενα ΗΚΓ του ασθενου΄ς σε άλλο χρώμμα! Είχαμε οξύμετρα, η μικροβιολόγος μας άφηνε και μας έμαθε πως να κάνουμε βιοχημικές, τροπονίνες, και νάτριο /κάλιο στις εφημερίες, καλύπταμε το γηροκομείο του χωριού, πολύ δοθλειά, φανταστικό κλίμα, έξοχος ο διευθυντής και οι γενικοί ιατροί, ο παιδίατρος. Είχε και μίνι μουσείο με εργαλεία και ιατρικά είδη από το 1920 και μετά...όλα από το μεράκι του διευθυντή. Το έχω προτείνει σε φίλους, μάλιστα ο ένας πήρε θέση εκεί και είχε τις καλύτερες εντυπώσεις
 2. Γενικά υπάρχει μία τάση να γενικεύετε, αλλά τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Υπάρχουν λογιών και λογιών αγροτικά: 1) αυτά, όπου ο αγροτικός πατάει 2 φορές την εβδομάδα ΜΟΝΟ για συνταγογράφηση, αφού οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μάθει να πηγαίνουν στο νοσοκομείο για ψίλου πήδημα, δηλαδή παντελώς άγνοια πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Λογικό ο αγροτικός να σκυλοβαριέται και να μην μαθαίνει τίποτα. Αρκετά συχνό σε Π.Ι. 2) σε Κ.Υ., 'οπου οι ειδικοί στέλνουν διακομιδές ακόμη και ωτίτιδες, οπότε ο αγροτικός κάθεται και εκεί για συνταγογράφηση μόνο και οι ειδικοί τον παίζουν. Όπως το νούμερο 1, μό
 3. Τα εισαγωγικά στο "οικογενειακούς" και "προσωπικούς" κράτα τα για τον εαυτό σου και το δικό σου κ...άκι. Τελευταίοι πρέπει να είναι οι νεώτεροι και οχι αυτοί που περιμένουν ήδη 7 ΧΡΟΝΙΑ για το ειδικό μέρος. Αυτό που λες είναι παράλογο. Δεν γίνεται να ξεφορτωθήκαμε την Μαριλίζα μετά τόσο καιρό , και τώρα να θες να μας την επιστρέψεις!!!
 4. Ναι, θα έρθω στο Birmingham, Όκτώβριο αρχίζουν τα μαθήματα, μάλλον από Σεπτέμβριο θα'μαι εκεί. Όσο για τα fees, μάλλον self-funding, εξού και η αγωνία μου αν θα βρω κάποιοα δουλειά εκεί, αλλά και αν μπoρώ να συνδιάσω τα ωράρια με το μεταπτυχιακό, γιατί προτεραιότητά μου τον πρώτο χρόνο θα είναι το μάστερ (κρατάει 1 χρόνο). Θα ξεφυλλίσω τις σελίδες του φόρουμ σχετικά πως να γράψω το βιογραφικό και πως να κάνω attachment, αν έχω κάποια απορία θα σας ξαναενοχλήσω...Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις συμβουλές, κι ας ελπίσω να μπορώ να συνδιασω και τα 2, διαφορετικά μετά το μάστερ θα μπορέ
 5. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.. Για την ειδικότητα εδώ έχω αναμονή περίπου 3 χρόνια. Ήδη από Σεπτέμβριο αρχίζω MSc Clinical Neuropsychiatry στο Birmingham (με είχαν δεχτεί και στο Neuroscience του King's college, ελπίζω να μην μου πείτε πως έκανα μ..κια που διάλεξα το άλλο...) και είχα σκοπό να βρω καμιά θέση για νευρολογία, άλλά έτσι όπως μου τα λέτε δύσκολο.. Το θεωρείτε έφικτο να βρω έστω και λόκουμ στην old age psychiatry μόνο με την ελληνική προυπηρεσία?
 6. Hello, κάποιες συμβουλές για κάποιον που ενδιαφέρεται για νευρολογία? Έχω κάνει αγροτικό, παθολογία, +18μήνες ψυχιατρική. Με ενδιαφέρουν οι άνοιες και η νευροψυχιατρική ειδικότερα, αλλά φυσικά όποια θέση είναι ευπρόσδεκτη. Τι συμβουλές μου δίνετε?
 7. Από τηλ. που πήρα στο υπουργείο το μεσημέρι, μου ανέφεραν πως περιμένουν τον Μπραβάκο να επιστρέψει από την άδειά του για να δούνε τι θα γίνει!!! Neuromancer, θα συμφωνήσω με τους άλλους. Όταν κάνεις εσύ ερωτήματα δεν σε ειρωνεύεται κανείς εδώ μέσα..είσαι απαράδεκτος..
 8. Τι να σου πω, δεν ξέρω.. Προσωπική μου άποψη: πέρασαν ένα νομοσχέδιο υπό το βάρος της τρόικας βιαστικά, κόλλησαν κι εμάς τους άμοιρους σε αυτό το νομοσχέδιο, τα ανακάτεψαν για να βολέψουν συντεχνίες, με την ελπίδα η βρώμα "να περάσει" χωρίς πολλά-πολλά....
 9. Σε τηλ. επικοινωνία που είχα τόσο με το υπουργείο όσο και με τη νομαρχία Αθηνών αμέσως μετά την ανακοίνωση της δημοσίευσης του ΦΕΚ, μου είπαν όλα αυτά τα γνωστά που εκθέσατε και εδω, ΚΑΘΩΣ και ότι υπάρχουν δικηγόροι που θα ¨παγώσουν" τις λίστες, καθώς ο νόμος δεν εναρμονίζεται με το ΣτΕ. Μου είπαν ότι το έχουν συνειδητποιήσει οι υπάλληλοι του υπουργείου, τώρα δεν ξέρω για τους "μεγάλους". Όπότε, ίσως έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας.
 10. Όχι , το μόνο που μου είπαν είναι πως περιμένουν εντολή από τη διευθύντρια για να το εκτυπώσουν.
 11. Το θέμα έχει εκφυλιστεί τα μάλα..Όχι μόνο μας κοροιδεύουν από το υπουργείο, αλλά και συνάδελφος κατηγορεί άλλους εδώ μέσα (πολλάκις) ότι είναι βυσματίες..πόσο θυμώνω όταν διαβάζω ανυπόστατες κατηγορίες , χωρίς αποδείξεις..αλλά θα μου πεις, η παιδεία του καθενός φαίνεται από αλλού. Το ΦΕΚ αργεί να δημοσιευτεί για γραφειοκρατικούς και μόνο λόγους..και επειδή θα με κατηγορήσετε ότι είμαι "βύσμα" αφού η πληροφορία που σας φέρω μου την είπαν από ¨μέσα" από το εθνικό τυπογραφείο, μάθετε πως το μέσον μου είναι το....τηλέφωνο!!!
 12. Ok tmpsun, ευχαριστούμε γιατί και εμένα μου διέφευγε. Αλλά τότε δήλωνες τα 2 κομμάτια όταν διοριζόσουν στο 2ο κομμάτι, και όχι όταν δήλωνες στο δεύτερο. Οπότε θα έπρεπε (λογικά) να γυρνάγαμε σε εκείνο το καθεστώς και όχι σε εκείνο που υπαγόρευε η ΥΑ-2007.
 13. Ναι, αλλά με την ΥΑ του 2006, πότε μπορούσες να κάνεις 2 αιτήσεις για το τελικό κομμάτι? όταν διοριζόσουν στο δεύτερο ή όταν δήλωνες το δεύτερο?
 14. Πάλι μπερδεύτηκα... Τελικά επανέχεται ο νόμος 1998+τρόπος δήλωσης 2007 ή επανέρχεται ο νόμος 1998? Αν ειναι το πρώτο, δεν θα έπρεπε να εναρμονίζεται με το ΣτΕ, τοοποίο ακύρωσε τον τρόπο δήλωσης του 2007?
 15. Nαι, αλλά η αιτιολογική έκθεση είναι αυτή του τωρινού νομοσχεδίου. Ξεκάθαρα λέει πως εναρμονίζεται με την απόφαση του ΣτΕ, δηλαδλη τρόπος δήλωσης πριν την ΥΑ Γιανοπ. Στο νομοσχέδιο όμως, και συγκεκριμένα στις μεταβατικές διατάξεις δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Απορώ πως θα το ρυθμίσουν το θέμα. Και κατά τη δική μου γνώμη είναι μια απόδειξη ότι τελικά το ΣτΕ δεν εφαρμόζεται και είναι ένα συν στα παιδιά που αδικούνται.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.