Jump to content

Ortho

Moderators
 • Content Count

  910
 • Joined

 • Days Won

  3

About Ortho

 • Rank
  Μεγαλογιατρός (επίπεδο VIII)

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • MSN
  Prep4USA@gmail.com

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Αθήνα, ΕΛΛΑΔΑ
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

13.608 profile views
 1. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έκαναν match φέτος! Είναι μεγάλη χαρά που 6 παιδιά που βοήθησα τα προηγούμενα χρόνια βρήκαν εξαιρετικές θέσεις! 1 - ophthalmology, 4 - παθολογία και 1 - ψυχιατρική και σε εξαιρετικά μέρη όπως Brown University, University of Pittsburgh Medical Center, Albany Medical College, κλπ Καλή αρχή σε όλους και Καλό κουράγιο στους υπόλοιπους! Το πολύτιμο μάθημα που μου έδωσαν και πάλι τα παιδιά είναι ότι χρειάζεται διαρκής προσπάθεια και δεν τα παρατάμε ποτέ, ανεξαρτήτως συνθηκών, και η ανταμοιβή θα έρθει!
 2. Ναι, φυσικά προλαβαίνει, μια χαρά. Ναι, πχ με ένα 250+ θα είναι για νευρολογία σίγουρα. Αλλά πάντα το elective είναι plus.
 3. Ναι αλλά πρώτα πρέπει να έχεις περάσει το στεπ 1. Δηλαδή για να μιλάμε ρεαλιστικά: ημερομηνία στεπ 1 εξέτασης + 3-4 βδομάδες μέχρι το αποτέλεσμα + τουλάχιστο 6 μήνες τα διαδικαστικά με τα προγράμματα (αίτηση, να αποφασίσουν και να σε πάρουν, κλπ) Άρα πάρε το στεπ 1 (με καλό βαθμό πχ 250+) και μετά συζητάμε για αυτά. Ελπίζω να βοήθησα!
 4. Πρέπει πρώτα να περάσεις το στεπ 1 για να κάνεις ανταλλαγή που θα έχει αντίκρυσμα και για μετά.
 5. Στην πράξη αυτό που γίνεται, είναι ότι οι ξένοι μπορούν να διαβάσουν όσο θέλουν και υπάρχουν πολλοί που παίρνουν τα σκορ που προανέφερα με 1-2 χρόνια διάβασμα και αυτό μετά τη Σχολή, χρόνο τον οποίο τον δικαιολογούν με ένα χαρτί από Ελλάδα που λέει ότι πχ λόγω των αναμονών παρακολουθούσαν κάπου. Αυτό είναι αρκετά σύνηθες και δίνει τεράστιο πλεονέκτημα για ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ,.
 6. @qbase Εξαιρετικό post, συμφωνώ απόλυτα και μπράβο σου!
 7. Αρκετοί Έλληνες που γνωρίζω προσωπικά έχουν πάρει πάνω από 250. Χρειάζεται πολύ σκληρή προετοιμασία και να δοθείς ολοκληρωτικά σε αυτό. Ας δοθεί μεγάλη προσοχή στο εξής: Οι φοιτητές ιατρικής σε Αμερικανικές Σχολές (AMGs, American Medical Graduates), έχουν γενικά περισσότερα advantages από τους ξένους που έχουν τελειώσει σε μη Αμερικανική Σχολή (IMGs, International Medical Graduates). Αυτό είναι λογικότατο, γιατί προφανώς οι Αμερικανοί έχουν ένα ένα σύστημα που γνωρίζουν ότι δουλεύει πολύ καλά και το ξέρουν. Οπότε, είναι πολύ λογικό να προτιμούν φοιτητές από το σύστημά τους και όχι απ
 8. Αρκεί ένα 250+. Τώρα, ό,τι παραπάνω έχεις καλό είναι αλλά το score είναι το παν. Από εκεί και πέρα, είναι αλυσιδωτές οι αντιδράσεις: Ένα καλό σκορ σου εξασφαλίζει ένα καλό πρόγραμμα (καλό πρόγραμμα = αυτό του οποίου οι απόφοιτοι βρίσκουν ανταγωνιστικά fellowships, και είναι συνήθως πανεπιστημιακό ή university-affiliated) και ένα καλό πρόγραμμα ένα καλό fellowship. Επίσης, για να έχεις κλινική εμπειρία (US-clinical experience, USCE), ζητούν στην αίτηση για elective τα περισσότερα μέρη να έχεις περασμένο το step 1. Οπότε θα συνιστούσα ένα-ένα βήμα. Τα δίνεις όλα για ένα σούπερ βαθμό στ
 9. Ως ξένος πάντως, το να πάρει κανείς 220-230-240 στο στεπ του δυσκολεύει πολύ τις πιθανότητες να βρει παθολογική πχ ειδικότητα σε καλό πρόγραμμα.Ενδεικτικά πχ, για παθολογία, αν κάποιος έχει 250+ θα έχει πολύ περισσότερα interviews και πολύ μεγάλη πιθανότητα να βρει θέση από κάποιον που πήρε 220 ή 230 και σε πολύ καλύτερο πρόγραμμα (καλό πρόγραμμα = αυτό του οποίου οι απόφοιτοι βρίσκουν ανταγωνιστικά fellowships, και είναι συνήθως πανεπιστημιακό ή university-affiliated). Επειδή το σκορ του στεπ πάει εκθετικά, όπως πχ στο δρόμο 100μ, η διαφορά μεταξύ κάποιου που κάνει το κατοστάρι στα 18" και το
 10. Έχω σπουδάσει Δυτική Ευρώπη (ιατρική) ΚΑΙ ΗΠΑ (ειδικότητα). Δεν υπάρχει σύγκριση ως προς το επίπεδο εκπαίδευσης. Από συνθήκες ζωής, άνθρωποι, περιβάλλον, κλπ, δεν υπάρχει σύγκριση καθώς οι ΗΠΑ είναι τεράστιες, το ίδιο και η Ευρώπη. Δηλαδή, άλλο να είναι κάποιος πχ στην Νέα Υόρκη ή στην Ουάσινγτκον και άλλο στο απομακρυσμένο χωριό-κωμόπολη. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για την Γερμανία, πχ, άλλο να είσαι Μόναχο και άλλο σε ένα ξεχασμένο χωριό.
 11. Στις χειρουργικές ειδικότητες είναι ΠΟΛΥ δύσκολη η H1B. Στις παθολογικές ειδικότητες και με μεγάλα σκορ, είναι πολύ πιο πιθανή, αλλά πάντοτε το match είναι unpredictable.
 12. Η συνισταμένη πολλών παραγόντων το κάνει εξαιρετικά δύσκολο. Το στεπ 1 είναι full time διάβασμα. Ελπίζω να βοήθησα. Καλές Γιορτές!
 13. Αυτό λέω που λες και εσύ ότι δεν έχει αναγνωριστεί και γενικά αν θες να γυρίσεις στην Ελλάδα, μην το σκεφτείς καν για ΕΜ στις ΗΠΑ. Μέχρι να αναγνωρισθεί πραγματικά, πέραν των χαρτιών, θα είναι δύσκολο και γιατί να το περάσεις;
 14. Φυσικά και υπάρχει για H1B πιθανότητα, εξαρτάται πάντα από το πόσο ανταγωνιστικός είσαι. Αν έχεις καλά σκορ, τα προγράμματα θα προσπαθήσουν να σε δελεάσουν. Η ΕΜ δεν υπάρχει ως ειδικότητα στην Ελλάδα. Για το πόσο ανταγωνιστικές είναι οι ειδικότητες, πηγαίνετε στα στατιστικά του match, www.nrmp.org, για να δείτε τι έγινε φέτος σε κάθε ειδικότητα.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.