Jump to content

astypalaia2

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

About astypalaia2

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Sex
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. I came to bring the stars for you..:)

 2. Πάντως στην Αμερική σαν ειδικευόμενος πρέπει να έχεις περάσει το BLS για να έχεις δικαίωμα να κάνεις την τάξη του ACLS or PCLS (for pediatricians). Το BLS είναι μαθήματα για μία μέρα και το ACLS είναι 2 μέρες. Χρειάζονται ανανέωση κάθε 2 χρόνια και συνήθως τα κάνεις για πρώτη φορά πριν ξεκινήσεις ειδικότητα. Η ανανέωση είναι μόνο 1 μέρα.
 3. όλα αυτά είναι αλήθεια για τις ανταγωνιστικές ειδικότητες ( προσθέστε και Ακτινολογια). Αν όμως θες να κάνεις 3 χρόνια γενικά παθολογία ή χειρουργική και μετά να κάνεις fellowship (ενδοκρινολογία, αιματολογία κτλ.) μπορείς να βρεις ένα αξιοπρεπές νοσοκομείο με πολύ καλά scores και χωρίς καθολου γνωριμίες ή συστάτικές. Ξέρω αρκετά παιδιά που έκαναν match φέτος για παθολογία και χειρουργική. Γενικά στατιστικά για το match : δείτε παρακάτω Ειδικά για κάθε ειδικότητα: http://www.ama-assn.org/ama/pub/category/2997.html The ECFMG® Reporter An E-Newsletter for International Medical Gradua
 4. (Sorry, but I have to write in english) All these questions about scores and how many interviews you are going to get have no meaning if you don't talk about a specific specialty because some are extremely competitive and some are easier to get in. It also has to do with which part of the country and which hospitals you are going to apply to. Last, having passed Step 1 and Step 2 you cannot work anywore as a physician. Don't believe anyone that tells you otherwise. You can be a researcher in a lab doing basic research without taking any USMLE test , if you can find someone that will take
 5. Για την Ενδοκρινολογία και γενικά για τα fellowships δεν χρειάζεται να είσαι board certified or board eligible (= have finished 3 years of Internal Medicine in the USA). Αρκεί να έχεις κάνει τον ελάχιστο αριθμό των χρόνων που απαιτείται. Κάτι αλλο επίσης σημαντικό είναι πως ενώ για να ξεκινήσεις ειδικότητα η ερευνα δεν έχει μεγάλη σημασία, για το fellowship παίζει σπουδαίο ρόλο.
 6. Μπορείς να κάνεις Ενδοκρινολογία αν έχεις κάνει 3 χρόνια Παθολογίας. Γενικά δεν είναι πολύ δύσκολο να βρεις. Φυσικά πρέπει να έχεις ECFMG certificate. Δεν πιστεύω πως πρέπει να ξέρεις το Harisson απέξω. Οι Ινδοί απλώς δεν έχουν την ανταγωνιστική νοοτροπία που έχουμε εμείς και βοηθάει ο ένας τον άλλον. Εγώ γνώρισα πολλούς Ινδούς on-line οι οποίοι όχι μόνο με στήριξαν με τις πληροφορίες και ψυχολογικά όποτε με έπιανε άγχος αλλά μου έστελνων και cd με ερωτήσεις.
 7. usmeds, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. ναι, έκανα match στο #2 στη λιστα μου και τώρα περιμένω και εγώ για το preliminary και νομίζω πως τώρα είμαι πιο αγχωμένη!
 8. Τελικό σχόλιο από μάθημα για clinical research :" In God we trust. Everyone else has to show us data!" Πριν μερικούς μήνες είχε δημοσιευτεί ένα άρθρο που έλεγε πως το 60-70% των εργασιών που δημοσιεύονται μετά από 5 χρόνια αναιρούνται.
 9. Τα βιβλία NMS δεν είναι κατάλληλα για usmle. Ήταν καλά πριν γίνει το τεστ computer-based. Γενικά είναι καλά review books, αν θες να τα διαβάσεις για να κάνεις επανάληψη για τη σχολή αλλά δεν σε προετοιμάζουν για τα steps.
 10. Η γραμματέας του προέδρου είναι η χειρότερη που έχω συναντήσει ποτέ μου. Είναι απαράδεκτη! Μέχρι τώρα έχω χρειαστεί 4-5 φορές χαρτιά απο αυτή για την Αμερική και κάθε φορά κάνει τουλάχιστον 2 μήνες να τα ετοιμάσει και κάθε φορά σου λέει από Δευτέρα ή από αύριο . Έχω περάσει άπειρες ώρες απέξω από το γραφείο του προέδρου περιμένοντας την να του δώσει το χαρτι για υπογραφή και άπειρες φορές έχω φύγει άπραγη. Δεν την ενδιαφέρει καθόλου. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως ο πρόεδρος ανέχεται τη συμπεριφορά της γιατί είναι προσβλητική για την εικόνα του γραφείου του. Το αποκορύφωμα ήταν μια φορά
 11. Ράδιο-αρβύλα! Αλλά αν έχεις 2-3 μήνες κλινική εμπειρία σαν φοιτητής ή σαν observer και καλά scores σίγουρα θα πάρεις συνεντεύξεις σε καλά νοσοκομεία.
 12. Να προσθέσω πως καλύτερα να καθυστερήσεις το πτυχίο και να κάνεις clinical rotation παρά να προσπαθείς μετά να βρεις observership.Έχεις χρόνο να βρεις κάποιο νοσοκομείο για να κάνεις 1-2 μήνες το καλοκαίρι.
 13. Μπορείς να δώσεις step 1 and step 2 σχεδόν σε κάθε ευρωπαική χώρα. Δεν ξέρω πόσο συχνά δίνονται όμως και έχει κάποιο παραπάνω κόστος σε σχέση με αυτούς που τα δίνουν στην Αμερική. Οι εξετάσεις διεξάγονται στα Prometric centers και νομίζω πως στην Ελλάδα έχει και στην Αθήνα και στην Θεσ/κη. Νομίζω πως πληροφορίες θα έχει το Fulbright foundation καθώς και η Ελληνοαμερικανική Ένωση γιατί παλιά που ήταν γραπτό τεστ και όχι στον υπολογιστή γινόταν στα δικά τους γραφεία. Πάντως πριν το προγραμματίσεις σκέψου καλά τις ημερομηνίες αν δεν δίνεται συχνά γιατί αν δεν νιώθεις έτοιμος και θέλεις να αλλάξει
 14. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις transitional for PGY-1 γιατί είναι πολύ λίγες οι θέσεις και τις παίρνουν οι καλύτεροι αμερικάνοι . Ο λόγος είναι πως δεν εφημερεύεις σχεδόν ποτέ!
 15. usmeds, δεν το ήξερα αυτό το ranking site. κοίταξα το ranking at usnews που βγήκε την περασμένη βδομάδα και τελικά είναι λίγο διαφορετικά.Νόμιζα πως για usnews το βασικό κριτήριο ήταν τα λεφτά για έρευνα. εσένα ποιό ranking σου φαίνεται πιο αξιόπιστο?
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.