Jump to content

Ιδιωτικά χειρουργεία σε δημόσια νοσοκομεία  

6 members have voted

 1. 1. Θα χειρουργούσατε ασθενή το απόγευμα σε ιδιωτικό χειρουργείο στο δημόσιο;

  • Ναι
   3
  • Όχι
   3
  • Θα (συνεχίσω να) τα παίρνω μαύρα ("φακελάκι") το πρωί / στην εφημερία
   0
  • Θα χειρουργώ τα απογεύματα και θα παίρνω και έξτρα ("φακελάκι")
   0
 2. 2. Θα προτιμούσατε να χειρουργηθείτε πρωί ή απόγευμα (για μη επείγον χειρουργείο)

  • Πρωί (όπου πχ η ομάδα θα είναι ξεκούραστη και είναι πιο ασφαλές)
   4
  • Απόγευμα (όπου πχ θα περιμένω λιγότερο και θα τύχω καλύτερης μεταχείρισης γιατί θα πληρώσω)
   0
  • Πρωί συν φακελάκι (αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε)
   0
  • Σε ιδιωτικό νοσοκομείο
   2


Recommended Posts

Σε σημερινό άρθρο της Καθημερινής ανακοινώθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ειδικευμένους στο ΕΣΥ να χειρουργούν ιδιωτικά στο νοσοκομείο ασθενείς τα απογεύματα (χαϊδευτικά: "πελατάκια") έναντι αμοιβής, στο πρότυπο των απογευματινών ιατρείων.

Πιστεύετε ότι το μέτρο είναι θετικό; Θα μειώσει τις λίστες ή τα "φακελάκια"; Θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών στο ΕΣΥ;

Ιδιωτικά χειρουργεία στο ΕΣΥ τα απογεύματα
ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Υγεία

Ανοίγουν το απόγευμα τα χειρουργεία του ΕΣΥ για ασθενείς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν μέρος της θεραπείας τους ή έχουν και ιδιωτική ασφάλιση και δεν επιθυμούν να περιμένουν στις μακριές λίστες για τα τακτικά πρωινά χειρουργεία.

Την επόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου θα υπογραφεί από τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη η απόφαση που δίνει τη δυνατότητα διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία, στο πρότυπο των «απογευματινών ιατρείων». Θα προηγηθεί η τελική συνάντηση των στελεχών του υπουργείου με εκπροσώπους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου να «κλείσει» το κείμενο-πλαίσιο με τους όρους υπό τους οποίους οι εταιρείες θα συμπράξουν με τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ύψος νοσηλίων, ποσοστό συμμετοχής στο κόστος ασφαλιστικών εταιρειών και οργανισμών κ.ά.), ώστε να μπορούν οι πελάτες τους να χειρουργούνται τα απογεύματα από γιατρούς του ΕΣΥ δικής τους επιλογής, εντός των δημόσιων νοσοκομείων. Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Υγείας στοχεύει στην αύξηση των εσόδων του ΕΣΥ, με την προσέλκυση ασθενών που έχουν και ιδιωτική ασφάλιση και οι οποίοι σήμερα, προκειμένου να μην περιμένουν σε λίστες για τα τακτικά πρωινά χειρουργεία, οδηγούνται στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Το «δέλεαρ» για τους ασθενείς αυτούς είναι το υψηλό επιστημονικό δυναμικό του ΕΣΥ, καθώς θα επιλέγουν τον γιατρό που θέλουν να τους χειρουργήσει.

Οπως ανέφεραν στην «Κ» στελέχη του υπουργείου Υγείας, στα απογευματινά χειρουργεία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, υπό τους όρους που ισχύουν και για τα απογευματινά ιατρεία, δηλαδή να έχουν ολοκληρώσει όλες τους τις υποχρεώσεις στην τακτική λειτουργία των νοσοκομείων. Αυτοί οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα μία φορά την εβδομάδα να χειρουργούν ασθενείς το απόγευμα στο νοσοκομείο όπου υπηρετούν, με επιπλέον αμοιβή. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε ο προγραμματισμός των απογευματινών χειρουργείων να μην είναι σε βάρος της τακτικής πρωινής λειτουργίας των νοσοκομείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας (ESYnet), το 2013 η μέση πληρότητα των κλινών στο ΕΣΥ ήταν 72,82%, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 456.364 χειρουργικές επεμβάσεις. Προς το παρόν, ιδιωτικό έργο μπορούν να ασκούν οι γιατροί ΕΣΥ εντός των νοσοκομείων σε επίπεδο επισκέψεων για εξετάσεις. Το 2013 πραγματοποιήθηκαν 411.819 επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία έναντι 398.731 το 2012 (αύξηση της τάξης του 3,28%).

Την ανακοίνωση για τα απογευματινά χειρουργεία έκανε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, το βράδυ της Τετάρτης, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Χειρουργικό Τμήμα του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Αγία Ολγα» για την παρουσίαση των πεπραγμένων της δεκαπενταετίας του τμήματος. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ανάγκη να γίνεται συνεχής αξιολόγηση της απόδοσης αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού των κλινικών του ΕΣΥ, με βάση συγκεκριμένους δείκτες (θνητότητα, εξέλιξη της υγείας των ασθενών, επαναληπτικές νοσηλείες κ.ά.), ακόμα και χρηματοδότηση των νοσοκομείων βάσει αυτής της αξιολόγησης. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο συντονιστής διευθυντής του τμήματος, Χρήστος Δερβένης, «τόσα χρόνια που υπηρετώ στο ΕΣΥ, κανείς δεν ήρθε ποτέ να με ρωτήσει τι κάνω. Ούτε πόσους ασθενείς θεράπευσα, ούτε πόσοι ασθενείς κινδύνεψαν». Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του χαρακτήρισε «αδικία» να αμείβονται οι γιατροί που κάνουν σωστά τη δουλειά τους το ίδιο με αυτούς που δεν την κάνουν σωστά.

Παρουσίαση στοιχείων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, στο Χειρουργικό Τμήμα του «Αγία Ολγα» νοσηλεύθηκαν, από το 1999 έως και το 2013, 18.842 ασθενείς, ενώ ο μέσος χρόνος νοσηλείας τα τελευταία τρία χρόνια έχει μειωθεί στις 3,5 ημέρες. Εχουν εξετασθεί στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία 22.118 ασθενείς και περισσότεροι από 60.000 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Εχουν πραγματοποιηθεί 12.230 χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ ο αριθμός των θανάτων ασθενών κυμαίνεται κατ’ έτος από 12 (το 2007) έως 32 (το 2010) και στη πλειονότητά τους αφορούν ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου. Ειδική αναφορά έγινε στο ογκολογικό συμβούλιο του τμήματος που συνέρχεται εβδομαδιαίως ανελλιπώς από το 1997, με συμμετοχή πολλών ειδικοτήτων, και το οποίο καθορίζει τη συνολική διαχείριση των ογκολογικών ασθενών.

http://www.kathimerini.gr/765278/article/epikairothta/ellada/idiwtika-xeiroyrgeia-sto-esy-ta-apogeymataThis post has been promoted to an article
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σιγά μη χειρουργούν το απόγευμα οι γιατροί, για να τσεπώνει τα περισσότερα χρήματα ο Άδωνις!

Οι φακελάκηδες διεφθαρμένοι επιμελητές του ΕΣΥ, θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν, εδώ και δεκαετίες: θα χειρουργούν ντεμέκ δωρεάν, στο πρωϊνό ωράριο των δημόσιων νοσοκομείων, και θα τσεπώνουν τα λεφτά από τα φακελάκια οι ίδιοι!

Για ποιο λόγο να μοιραστούν λίγη από τη δυνατότητα καταβολής ιδιωτικής αμοιβής του ασθενούς, με το Κράτος;

Τροποποιήθηκε από karanti_maria
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του χαρακτήρισε «αδικία» να αμείβονται οι γιατροί που κάνουν σωστά τη δουλειά τους το ίδιο με αυτούς που δεν την κάνουν σωστά.

Να κοιταξει πρωτα οι αμοιβες να φτασουν τα επιπεδα των αλλων σοβαρων ευρωπαικων χωρων (αγγλια, γερμανια), να πληρωνει τις εφημεριες στο τελος του μηνα και οχι μετα απο 6 μηνες και βαλε, και να τηρουνται τα ρεπο, και μετα την αξιολογηση.

Δεν μπορεις να αξιολογεις οταν πληρωνεις με μισθους πεινας.

Δε θα μεινει κανενας σοβαρος επιστημονας εδω οπως το πανε.

Την τροικα και τους γερμανους δεν τους ενδιαφερει ποσοι ελληνες θα πεθανουν, ισα ισα που θα γλυτωνουν συνταξεις και παροχες στους πεθαμενους.

Την κομπινα στο Αττικο νομιζω(που δεν ειναι φυσικα το μονο νοσοκομειο), οπου τηλεφωνητες στα ραντεβου ελεγαν οτι τα πρωινα ραντεβου ειναι κλεισμενα, για να πανε οι ασθενεις στα απογευματινα επι πληρωμη τακτικα ιατρεια, μαλλον την ξεχασαν καποιοι.

Τροποποιήθηκε από komplexares
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να κάνω μια σχετικο-άσχετη ερώτηση ; Ποιός θα τους βοηθά ; Ειδικεύομενοι ; Θα μοιράζονται μέρος της αμοιβής τους ;

Υπάρχουν πολλά κορόϊδα που θα κρατούν άγγιστρα για να τα κονομάει ο επιμελητής (πέραν του ωραρίου που ορίζει η Σύμβασή τους) ; ; ; ;

Τροποποιήθηκε από kopritis
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να κάνω μια σχετικο-άσχετη ερώτηση ; Ποιός θα τους βοηθά ; Ειδικεύομενοι ; Θα μοιράζονται μέρος της αμοιβής τους ;

Υπάρχουν πολλά κορόϊδα που θα κρατούν άγγιστρα για να τα κονομάει ο επιμελητής (πέραν του ωραρίου που ορίζει η Σύμβασή τους) ; ; ; ;

Υπάααααααρχουν.....

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ωραίο poll Lord! Φίλε κοπρίτη αυτό δεν το είχα σκεφθεί για τα άγκιστρα, βρήκαν νέο μπελά οι εφημερεύοντες....(αν και οι Επιμελητές θα το ρίξουν ως συνήθως, και καλά, στην εκπαίδευση...)

Οι μισθοί των Επιμελητών του ΕΣΥ είναι επιεικώς αστείοι. Τα ίδια λεφτά θα έβγαζα αν στα 20 μου άνοιγα ένα ψιλικατζίδικο στη γωνία της γειτονιάς μου, αντί να φάω 20 χρόνια από τη ζωή μου σε σπουδές και ειδικότητες. Οι θέσεις των αγροτικών και των ειδικευόμενων άδειασαν και το ίδιο θα συμβεί σύντομα και με τις θέσεις των Επιμελητών.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά δεν ξέρεις, μπορεί να κάνουν χειρουργεία 2-2 οι επιμελητές (και να χρεώνουν Χ2)...

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.