Jump to content

Αγροτικό στο ΓΝ-ΚΥ ΚΩ.


Recommended Posts

Αγροτικό στο ΓΝ-ΚΥ Κω.

Συνάδελφοι η κατάσταση και οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας είναι ήδη γνωστές και δεν χρειάζεται να αναλυθούν και επί του παρόντος. Έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις για αγροτικούς και γενικούς γιατρούς και θα ήθελα να σας παραθέσω ορισμένα στοιχεία σε συνδυασμό με την προσωπική μου εμπειρία από το λίγο διάστημα που βρίσκομαι στο νησί, δεδομένης της υποχρεωτικής λήψης αγροτικού για την απόκτηση της ειδικότητας.

Το ΚΥ Κω είναι ενσωματωμένο στο νοσοκομείο και λειτουργεί τα πρωινά ως τακτικό και έκτακτο ιατρείο με αποτέλεσμα οι αγροτικοί να έρχονται σε επαφή με μία πληθώρα περιστατικών, κάτι που δεν θα συνέβαινε σε ένα περιφερικό ιατρείο, όπου η κύρια απασχόληση είναι η συνταγογράφηση. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν μία γενική γιατρός, τρεις αγροτικοί (ενώ αναμένονται άλλα δύο παιδιά τις επόμενες μέρες). Παρά τη μείωση του προσωπικού μέχρι στιγμής ο καθένας κάνει από 7 εφημερίες που αποτελεί και το μέγιστο όριο των εφημεριών ανά άτομο. Παράλληλα στο πρόγραμμα εφημεριών συμμετέχουν και μία ειδικευόμενη ιατρός και μια αγροτικός επί θητεία. Μετά από κάθε εφημερία και ανάλογα με την κάλυψη των αναγκών του ΚΥ παίρνουμε το ρεπό που αντιστοιχεί.

Το νοσοκομείο διαθέτει τις εξής κλινικές: Παθολογική, Καρδιολογική, Χειρουργική, Γυναικολογική, Ορθοπεδική, ΜΤΝ ενώ υπηρετεί και ΩΡΛ, Ουρολόγος, Οφθαλμίατρος, Ψυχολόγος, Φυσιοθεραπευτής. Επιπλέον είναι διαθέσιμο σε 24ωρη βάση το Μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικό με US και αξονικό τομογράφο.

Όσον αφορά τις διακομιδές περιστατικών στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο αγροτικός συνοδεύει τον ασθενή με ασθενοφόρο μέχρι το αεροδρόμιο (25’), όπου τον παραλαμβάνει ο γιατρός του ΕΚΑΒ, ενώ πολύ πιο σπάνια θα χρειαστεί να συνοδεύσει περιστατικό ακτοπλοïκώς μέχρι τη Ρόδο.

Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν προσπαθώ να ωραιοποιήσω την κατάσταση, γιατί προφανώς υπάρχουν προβλήματα, όπως συμβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο μικρό επαρχιακό νοσοκομείο, αλλά αυτό που κατά την άποψη μου μετράει πολύ είναι η καλή και ευχάριστη συνεργασία με τους συναδέλφους και το προσωπικό του νοσοκομείου στο σύνολο του, οπου έρχεται κανεις σε επαφή σε καθημερινή βάση.

Πέρα από το ιατρικό κομμάτι, το νησί είναι πανέμορφο, καταπράσινο και με αρχαιολογικό πλούτο σε κάθε γωνιά του!

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μη διστάσετε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα.

Ευχαριστώ πολύ!

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστουμε!

Καλο ειναι να εμβαθυνεις και στα προβληματα βεβαια...

Τροποποιήθηκε από komplexares
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι εξαιρετικά θλιβερό όταν ορισμένοι συνάδελφοι ωραιοποιούν καταστάσεις ώστε να δελεάσουν ιατρούς να ζήσουν ένα τόσο δυσμενές αγροτικό μόνο και μόνο για να μοιραστεί το βάρος και ας μου επιτρέψετε τη λάτζα.. Δεν αναφέρεις η γενική ιατρός σε πόσο καιρό θα αποχωρήσει απο το νοσοκομείο...Επίσης αναφέρεις την ύπαρξη μονών εφημεριών σε ένα νησί που το καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης τουριστών (στους τοπ 5 προορισμούς της χώρας) με αποτέλεσμα το καλοκαίρι ένα άτομο (μονή εφημερία) να βλέπει 60 -80 περισταστικά.Επιφυλάσσομαι για την ύπαρξη ειδικού μέσα στο χώρο των τεπ στις εφημερίες των αγροτικών.Δεν επιθυμώ να επεκταθώ περισσότερο γιατί θα μου έρθουν αρνητικότατες αναμνήσεις....

Συνεπώς για αυτούς που διαβάζουν ,το αγροτικό στο νησί είναι απο τα χειρότερα που μπορείτε να δηλώσετε.Σε περίπτωση που πάτε θα είστε υπεύθυνοι των επιλογών σας και ουδεμία ευθύνη θα φέρει κανείς παρα μόνο εσείς που αιτηθήκατε.

Φιλικά

Ενας συνάδελφος που ολοκλήρωσε το αγροτικό του στο νησί της Κω.....

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Jellyfish, πράγματι το νησί ειναι καταπράσινο με πανέμορφες παραλίες και αρχαιολογικό πλούτο. Έχω πανέμορφες αναμνήσεις απο βόλτες στην παλιά πόλη, στη Ζιά, στην Κέφαλο κτλ. Παρόλαυτα θα συνιστούσα την Κω ΜΟΝΟ για διακοπές και όχι για αγροτικό.

Συμφωνώ απολύτως με το Shrink, το αγροτικό στην Κω είναι δυσμενές και είναι μεγάλη πρόκληση να αντεπεξέλθεις σε μονές εφημερίες το καλοκαίρι. Οι εφημερίες ειναι τουλάχιστον επισφαλείς και η στήριξη απο τους ειδικούς ανεπαρκής (αν εξαιρέσουμε 3-4 διευθυντές-επιμελητές).

Ούτε κι εγω θα ήθελα να επεκταθώ γιατί θέλω να κρατώ μόνο τις όμορφες αναμνήσεις.

Σας συμβουλεύω να κάνετε μια καλή έρευνα και να μιλήστε με άτομα που έκαναν εκει το αγροτικό τους πριν επιλέξετε την Κω.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Shrink, καλό θα ηταν να μην κατακρίνεις τόσο εύκολα και να βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα. Εαν είμαι σε τέτοια απόγνωση όπως το παρουσιάσεις, θα μπορούσα πολύ εύκολα να παραιτηθώ. Δεν εχω καμία πρόθεση να εξαπατησω κανέναν, μιλάω με ειλικρίνεια, οποίος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει και τηλεφωνικά μαζι μου.

Μέχρι και σήμερα είχαμε δυο γενικούς ιατρούς στο ΚΥ, η μια αποχώρησε για καθαρά πρακτικο-προσωπικο λόγο. Εαν είχα σκοπό να δελεάσω με ύπουλο τροπο, θα δήλωνα προχθές οτι υπηρετούν δυο γενικοί ιατροι. Αυτή τη στιγμή, γίνονται και μονες και διπλές εφημερίες. Επιπλέον, μέχρι ΚΑΙ τον Αύγουστο δεν προβλέπεται να φύγει κανένας απο τους ήδη υπάρχοντες αγροτικούς, σε συνδυασμό με τους δυο νέους αγροτικούς και τη μια νέα ειδικευομενη της παθολογικής κλινικής που αναμενουμε, το καλοκαίρι δε θα προκύψουν μονες εφημερίες.

Για τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου, δυο ειναι οι αιτίες σύμφωνα με την άποψη μου:

α. Οι κακώς εδραιωμενες "συνήθειες" και "καταστάσεις" απο 2-3 προϊσταμένους,

β. Η έλλειψη προσωπικού. Αυτός ειναι και ο σκοπός αυτού του post.

Δεν εχω περάσει κακοκαιρι στο ΚΥ Κω, όμως εξ αρχής είχα ενημερωθεί για το μεγάλο φόρτο εργασίας. Απο ενα σημείο και μετα εξαρτάται απο τον καθένα τι μορφή επιθυμεί να εχει το αγροτικό του. Η μια επιλογή ειναι να εισαι σε ενα νοσοκομειο που σου παρέχει μικροβιολογικό, ακτινολογικο εργαστήριο στις εφημερίες, ορισμένες φορές γενικό ιατρό να εφημερεύει μαζι σου, τις υπόλοιπες ειδικευμένο ιατρό πολλών ειδικοτήτων να συμβουλευθεις σε πρώτη φάση και σε δεύτερη να έρθει (στην καρδιολογική κλινική υπάρχει πάντα ένας ειδικός μέσα στο νοσοκομειο) και εν τελει μεγάλη εξοικείωση με την ιατρική πράξη. Η δεύτερη επιλογή ειναι ένα ΠΙ, σε απομακρυσμένη τοποθεσία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οπου εισαι κύριος του εαυτού σου αλλα παρέχεις απλά πρώτες βοήθειες και εκτελεις κυρίως χρέη γραμματέα συνταγογραφωντας και παράλληλα αγωνιας για οτιδήποτε συμβεί πάνω απο το μέσο όρο που χρήζει διακομιδή.

Αυτή ειναι η οπτική μου γωνία και εύχομαι με την πάροδο του χρόνου να μη διαψευστώ.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά δεν το λες και το χειρότερο αγροτικό . . . Εγώ κρατάω στο μυαλό μου περιγραφές συναδέλφων από άλλα αγροτικά οπου μου εχουν πεί για βάρδιες χωρίς νοσηλευτή, για διακομιδές με πολύωρες διαδρομές κ μετα πάλι πίσω στην εφημερία μέχρι και για ''ιπτάμενες'' διακομιδές ασθενών προς Αθήνα με το τοπικό αεροπλάνο συνοδεία αγροτικού. . . Τουλάχιστον στην Κω δεν θα ζησει κανείς τέτοια ευτράπελα. Εντάξει βλέπεις μεγάλο όγκο περιστατικών μόνος σου, άλλα με ενα τηλέφωνο ενημερώνεις τον εκάστοτε ειδικό και σε κατευθύνει . . .

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδή βλέπω πως υπάρχει μεγάλη διένεξη και διχογνωμία στο ζήτημα, προτείνω Jellyfish να με φιλοξενήσεις το καλοκαίρι λίγες μέρες στην Κω (λίγες, όχι πάνω από 15), ώστε να δω ακριβώς τις συνθήκες εργασίας και να τις μεταφέρω αυτούσια σε αυτό το topic, ώστε να ενημερωθούν και από έναν τρίτο και αντικειμενικό συνάδελφο τα υπόλοιπα μέλη του forum.

Δεν θα ενοχλήσω καθόλου, ίσα-ίσα μια γωνίτσα θα πιάσω και θα βοηθήσω να λυθεί η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε! :)

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τι κάθεστε και ασχολείστε, είναι φανερό ότι ψάχνουν εφημεριομάχους για το μπάχαλο του καλοκαιριού...

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δεν σας αρεσει να μη πατε κυριοι. Εχετε ολο το δικαιωμα να πατε οπου θελετε. Ειμαστε και μεις που προτιμαμε να ψοφησουμε στην δουλεια ακομη και υπο αθλιες συνθηκες για να δουμε 100 περιστατικα παρα να πεθανουμε απο χρονια συνταγογραφητιδα σε καποιο ΠΙ της ανω τραχανοπλαγιας εχοντας δει 5 αξιολογα περιστατικα.

Θεμα επιλογης ειναι οχι θεμα εξυπναδας

Φιλικα

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι συνθηκες που επικρατουν σε καθε ποστο ειτε αγροτικο ειτε ειδικοτητα σε κλινικη νοσοκομειου ειτε αλλη θεση πρεπει να δημοσιοποιουνται.

Αλλιως δεν υπαρχει καμια ελπιδα να αλλαξει η κατασταση.

Τυχον αναφορες σε ΥΠΕ υπουργεια και λοιπους φορεις πανε στον καλαθο των αχρηστων, και συχνα προκαλουν και την εκδικητικη μανια των υπευθυνων αν ξεκινησει σε βαρος τους καποια ΕΔΕ της πλακας.

Ειδατε τι κρατος εχουμε, αντι να βελτιωθουν οι συνθηκες και παροχες εργασιας της υπηρεσιας υπαιθρου, το κανανε υποχρεωτικο το αγροτικο για να εχουνε φτηνους λατζερηδες και αντιγραφεις συνταγων τα επαρχιακα νοσοκομεια και κεντρα υγειας.

Και ο υπουργος εχει το θρασος να λεει "λυσαμε το προβλημα".

Και επειδη οι περισσοτεροι γιατροι σε αυτη τη χωρα ειμαστε παρτακηδες, εχουμε και τα αναλογα ανυπαρκτα οργανα να μας εκπροσωπουν (τα οποια και πληρωνουμε κιολας).

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

προσοχή στη Κω και τα αγροτικά γενικώς σε νησί. Οι συνθήκες αλλάζουν τάχιστα, κόσμος έρχεται κόσμος φεύγει και μπορεί να μείνετε μόνοι σας για εφημερίες. Επειδή πλέον τα αγροτικά είναι περισσότερα από τους υποψηφίους ας εκμεταλευτούμε το πλεονέκτημα που μας δίνεται. Κοινώς, είναι σειρά μας να δόσουμε πόνο σε όλους αυτούς τους αγράμματους γενικούς γιατρούς που επί χρόνια εκμεταλεύονταν τους αγροτικούς. Προσοχή στη Κω. Υπάρχουν κενά και στην υπηρωτική Ελλάδα.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όσοι θέλουν να βλέπουν 100 περιστατικά, καλά θα κάνουν να καταγγελουν αρμοδιως και να δημοσιοποιουν το αισχος που επικρατει και καθιστα τις εφημεριες τους επικινδυνες επισης.

Το ιδιο ισχυει για οποιονδηποτε δουλευει υπο συνθηκες που θετουν τους ασθενεις σε κινδυνο ή καθιστουν το τμημα τους ανεπαρκες, και οχι μονο σε επειγουσα βαση (λ.χ. καθυστερηση αποτελεσματος βιοψιων λογω ελλειψης προσωπικου με αποτελεσμα η καθυστερηση θεραπειας να μειωνει το προσδοκιμο επιβιωσης κτλ κτλ)

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δεν σας αρεσει να μη πατε κυριοι. Εχετε ολο το δικαιωμα να πατε οπου θελετε. Ειμαστε και μεις που προτιμαμε να ψοφησουμε στην δουλεια ακομη και υπο αθλιες συνθηκες για να δουμε 100 περιστατικα παρα να πεθανουμε απο χρονια συνταγογραφητιδα σε καποιο ΠΙ της ανω τραχανοπλαγιας εχοντας δει 5 αξιολογα περιστατικα.

Θεμα επιλογης ειναι οχι θεμα εξυπναδας

Φιλικα

Κάντε χώρο για τα μάχιμα κομάντα της Ιατρικής. Άγνοια κινδύνου ftw!

"Εχθρικά"

Τροποποιήθηκε από ventisette
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δεν σας αρεσει να μη πατε κυριοι. Εχετε ολο το δικαιωμα να πατε οπου θελετε. Ειμαστε και μεις που προτιμαμε να ψοφησουμε στην δουλεια ακομη και υπο αθλιες συνθηκες για να δουμε 100 περιστατικα παρα να πεθανουμε απο χρονια συνταγογραφητιδα σε καποιο ΠΙ της ανω τραχανοπλαγιας εχοντας δει 5 αξιολογα περιστατικα.

Θεμα επιλογης ειναι οχι θεμα εξυπναδας

Φιλικα

Κάντε χώρο για τα μάχιμα κομάντα της Ιατρικής. Άγνοια κινδύνου ftw!

"Εχθρικά"

καντε χωρο για τους βολεψακηδες του ΕΣΥ γιατι ειναι κ υπερβαροι απο το πολυ το φαε-φαε

"εχθρικοτατα"

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντα αναρωτιόμουν πόση αμάθεια και αδυναμία κρίσης για την πραγματική Ιατρική πράξη, συνοδευόμενη απο έπαρση και Θεϊκό σύμπλεγμα μπορεί να προσφέρει σε έναν άνθρωπο μια Ελληνική Πανεπιστημονική Ιατρική Σχολή...

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδω φεύγουν ειδικοί όπως και όπως ....διαβάσετε και τα σχόλια των πολιτών....

http://www.vimatisko.gr/?page=news&records=details&_p.id=18222

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
  • 1 month later...

Είναι 3 θέσεις στην Κω με ημερομηνία πιθανής αποχώρησης του γιατρού Ιούλιο και Αύγουστο,αν τις δηλώσω σ αυτήν την προκήρυξη πότε θα διοριστώ?Ιούλιο-Αύγουστο ή τώρα?

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι 3 θέσεις στην Κω με ημερομηνία πιθανής αποχώρησης του γιατρού Ιούλιο και Αύγουστο,αν τις δηλώσω σ αυτήν την προκήρυξη πότε θα διοριστώ?Ιούλιο-Αύγουστο ή τώρα?

Καλυτερα να μην τις δηλωσεις αν δεν εχεις πολλα μορια... Αναμενεται να εκδηλωθει τεραστιο ενδιαφερον και για τις 11(εντεκα) θεσεις που προκηρυχθηκαν στην Κω!

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι 3 θέσεις στην Κω με ημερομηνία πιθανής αποχώρησης του γιατρού Ιούλιο και Αύγουστο,αν τις δηλώσω σ αυτήν την προκήρυξη πότε θα διοριστώ?Ιούλιο-Αύγουστο ή τώρα?

Καλυτερα να μην τις δηλωσεις αν δεν εχεις πολλα μορια... Αναμενεται να εκδηλωθει τεραστιο ενδιαφερον και για τις 11(εντεκα) θεσεις που προκηρυχθηκαν στην Κω!

Φαντάζομαι συνάδελφε το σχόλιό σου είναι ειρωνικό.Καλό είναι να είμαστε περισσότερο ξεκάθαροι στις απαντήσεις μας,γιατί ορισμένοι νέοι ιατροί μπορεί να πιστέψουν τα λόγια σου,να το δηλώσουν και να διακρίνουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας στις οποίες θα ζήσουν. Έχουν παρατηρηθεί τακτικές παραπληροφόρησης σε ιατρικά φόρουμ, ή ακόμα και κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων απο <<συναδέλφους>> που εργάζονται σε τέτοια υποστελεχωμένα νοσοκομεία ώστε να μοιραστεί ο φόρτος εργασίας...Προσωπικά στο νοσοκομείο της Κω, ήμουν μάρτυρας σε τηλεφώνημα που έκανε ενδιαφερόμενος ιατρός(απο ηπειρωτική Ελλάδα) προς τον εφημερεύοντα ιατρό , στο οποίο ο τελευταίος εξυμνούσε το νοσοκομείο,αλλα στην πραγματικότητα ήθελε να τον χώσει όπως χώθηκε εκείνος.....

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι 3 θέσεις στην Κω με ημερομηνία πιθανής αποχώρησης του γιατρού Ιούλιο και Αύγουστο,αν τις δηλώσω σ αυτήν την προκήρυξη πότε θα διοριστώ?Ιούλιο-Αύγουστο ή τώρα?

Καλυτερα να μην τις δηλωσεις αν δεν εχεις πολλα μορια... Αναμενεται να εκδηλωθει τεραστιο ενδιαφερον και για τις 11(εντεκα) θεσεις που προκηρυχθηκαν στην Κω!

Φαντάζομαι συνάδελφε το σχόλιό σου είναι ειρωνικό.Καλό είναι να είμαστε περισσότερο ξεκάθαροι στις απαντήσεις μας,γιατί ορισμένοι νέοι ιατροί μπορεί να πιστέψουν τα λόγια σου,να το δηλώσουν και να διακρίνουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας στις οποίες θα ζήσουν. Έχουν παρατηρηθεί τακτικές παραπληροφόρησης σε ιατρικά φόρουμ, ή ακόμα και κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων απο <<συναδέλφους>> που εργάζονται σε τέτοια υποστελεχωμένα νοσοκομεία ώστε να μοιραστεί ο φόρτος εργασίας...Προσωπικά στο νοσοκομείο της Κω, ήμουν μάρτυρας σε τηλεφώνημα που έκανε ενδιαφερόμενος ιατρός(απο ηπειρωτική Ελλάδα) προς τον εφημερεύοντα ιατρό , στο οποίο ο τελευταίος εξυμνούσε το νοσοκομείο,αλλα στην πραγματικότητα ήθελε να τον χώσει όπως χώθηκε εκείνος.....

Σωστα φανταστηκες συναδελφε! ειρωνικο ηταν το σχολιο μου...

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όταν διαβάζω τέτοιες (για γέλια πραγματικά) περιγραφές εργασίας, μου έρχεται στον νου το πως μου πλάσαραν κάποιοι ειδικεύομενοι την κενούμενη θέση ειδικεύομενου Γ/Χ σε περιφερειακό νοσοκομείο, παραβλέποντας -εντέχνως- να μου αναφέρουν την ατελείωτη λάντζα που πέφτει... απ' την μία δεν μπορείς να κατηγορήσεις την θεμιτή πρόθεση συναδέλφων να μοιραστούν τον φόρτο εργασίας, απ' την άλλη θεωρώ άκρως αντιδεοντολογικό να παραπληροφορούμε συναδέλφους προκειμένου να κάνουμε την δουλειά μας.

Προσωπικά, έχω φτάσει στο σημείο κάθε φορά που αναζητώ πληροφορίες από άτομο του χώρου μας να σκέφτομαι αντίστροφα, να θεωρώ δλδ πως έχει κίνητρο να ψεύδεται, και τι συμφέρον έχει να το κάνει.

Εκεί μας έχουν φτάσει πολλοί συνάδελφοι (εντός και εκτός εισαγωγικών).

Τροποποιήθηκε από kopritis
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
  • 2 weeks later...

Αγροτικό σε νησί μόνο αν έχεις μέσον (για να τη βγάλεις καθαρή σε κανένα αόρατο πόστο και να κάνεις ήσυχος τις διακοπές σου), είσαι ντόπιος (οπότε θα έχεις άλλα πλεονεκτήματα) ή λαμόγιο (για να τα μασάς απ' τους τουρίστες, έχω δει να βγαίνουν χιλιάρικα έτσι). Αν δεν ισχύουν αυτά απλά πας ξεβράκωτος στ' αγγούρια.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.