Jump to content

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ Ι


Recommended Posts

emhelp Παιδια ειμαι πτυχιο και χρειαζομαι τη βοηθεια σας.Τι ισχυει πλεον για τη φυσιολογια.Στο ετος μου διαβαζαμε τις διαλεξεις του κουβελα και ηταν αρκετες ωστε να περασεις το μαθημα και εξεταζοταν πολλαπλης.

Υπαρχουν καποιες σημειωσεις ,θεματα και αν ναι που μπορω να τα προμηθευτω και πως εξεταζεται πλεον.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οποιος γνωριζει απο που διαβαζουμε και τι,ας βοηθησει,ειμαι 6ο ετος,δεν εχω ιδεα τι παιζει.Τα θεματα απο οτι γνωριζω απο προηγουμενες εξεταστικες ηταν 40 πολλαπλης,5 εισαγωγη,10 αναπνευστικο,10 αιμα/ανοσοποιητικο,15 καρδιαγγειακο συστημα.Τωρα αν θα μπουν πολλαπλης,να δουμε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι, ετσι ηταν μεχρι περσι ωστόσο φέτος άλλαξαν οι καθηγητες αναπνευστικου (καποιος σταθοπουλος) και αιματος (ταραβηρας) οπότε δεν ξέρουμε αν θα ειναι το ιδιο με περσι σ' αυτα τα δυο τουλαχιστον.

Παπαθεοδωροπουλο (εισαγωγη) διαβασε διαφανειες, αγγελατου (καρδια) καλυπτουν οι διαφανειες μαζι με boron σε καποια σημεια. Τωρα για ταραβηρα (κρινοντας απο τη φυσιολογια 2) από διαφανειες πάλι μονο.

Θεματα εχει στο γιαννοπουλο (νομιζω ιουνιου του 10 η του 09), θα προσπαθησω να τα βρω και να τα ανεβασω εδω αν τα εχω ακομα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

απο καρδια αρκει μονο το eclass. πνευμονες και αιμα επισης. ειδικα για πνευμονες ο σταθοπουλος μας ειπε τα βασικα και οτι θα μας βαλει ευκολα!!!!!!!!!!!. επισης εχουμε και εισαγωγη, νευρα και μυες

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εισαγωγή τι ακριβώς να διαβάσω;

εγώ θα διαβάσω ε-κλας ...έχει διαφάνεις ο κωστόπουλος , ο παπαθεοδωρόπουλος για τα δυναμικά και ένας μανδαμαδιώτης..είναι αρκετές και αν είναι αλήθεια πως πέφτουν μόνο 5 από τα 40 πολλαπλής δε νομίζω να μην καλυφθούμε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν ξέρω που υπάρχουν οι διαφάνειες του Μανδαμαδιώτη (δεν τις βρισκω στο eclass), αλλά φέτος αυτός δεν έκανε καθλου μαθήματα...οι διαφάνειες του παπαθεοδωρόπουλου αρκούν, και μάλιστα βάζει αυτούσια από εκεί...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν είναι δυνατόν να αναρτήσει κάποιος ό,τι θυμάται από τα φετινά θέματα φυσιολογίας, τώρα που τα χει φρέσκα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

από εισαγωγή πέσανε 12 πολλαπλής και ήταν όλα από δυναμικά και μυικό φορτίο δηλ του παπαθεοδωρόπουλου (χωρίς αρνητική βαθμολόγηση)

από καρδιαγγειακό ήταν πολλαπλής και είχε και μία ανάπτυξης για το βραχυπρόθεσμο μηχανισμό ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης (χωρίς αρνητική βαθμολόγηση)

από αναπνευστικο ήταν όλα πολλαπλής.το πρώτο είχε κάτι διαγράμματα να τα αντιστοιχήσεις και είχε και κάτι ασκήσεις (3) όπου υπήρχαν 10 προτάσεις από τις οποίες οι 5 ήταν σωστές και οι άλλες 5 λάθος με αρνητική βαθμολόγηση μέσα στην άσκηση

από αίμα είχε πρώτα 4 ή 5 πολλαπλής με γενική αρνητική βαθμθολόγηση αλλά ήταν πανεύκολες (π.χ. πόσο χρόνο ζωής έχουν τα ερυθρά) και είχε και 3 ανάπτυξης :

1.κλωνοι λεμφοκυττάρων και σημασία για ανοσία

2.ονομαστικά τα είδη των τ λεμφοκυττάρων

3.δε θυμάμαι τι ήταν ...αν μου ρθει θα κάνω εντιτ

σόρυ το ξέρω πως δε βοηθάω και πολύ αλλά ήταν πολλά τα πολλαπλής , έχει περάσει και μια βδομάδα και γενικά άστα να πάνε. όμως έχω να πω πως ενώ γενικά καρδιαγγειακό και αίμα βγαίνανε από διαφάνειες και τις σημειώσεις που δίνει ο γιαννόπουλος (91 σελ.) το αναπνευστικό σίγουρα δεν έβγαινε από τις διαφάνειες που υπήρχαν στο ε-κλας γιατί εγώ μόνο αυτές κοίταξα και γενικά βασίστηκα στη τύχη πιο πολύ εκεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σ ευχαριστώ πολύ, εννοείται πως βοήθησες! Κρίμα πάντως για το αναπνευστικό γιατί είχε ακουστεί ότι θα μπουν εύκολα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

κοίτα αν έχω γράψει καλά πάει να πει πως οι απαντήσεις του ήταν προφανείς και άρα ναι ήταν εύκολα. θα σε ενημερώσω μόλις βγει.

αα αν μάθει κανείς πως βγήκε γενικά το γράφει

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

καλημέρα σας. ξέρει κάποιος τι έβαλαν στην φυσιολογία προχθές?

Για να έχω μια ιδέα τι να διαβάσω για την επόμενη φορά.

ρωτάω τώρα που είναι ακόμα " φρέσκα" για τι τον Ιούνιο...κανείς δεν θα θυμάται.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και τώρα δύσκολο να τα θυμάται κανείς γιατί ήταν πάρα πολλά. Οι μονάδες ήταν κατανεμημένες 24 Εισαγωγή και Δυναμικά μεμβρανών, 28 Καρδιαγγειακό, 38 Αναπνευστικό και 10 Αιμοποιητικό. Στην πλειοψηφία τους ήταν πολλαπλής χωρίς αρνητική βαθμολόγηση με ορισμένες ερωτήσεις συμπλήρωσης κενών, οι οποίες ήταν, όμως, εύκολες. Όπως και τον Ιούνιο την μεγαλύτερη δυσκολία την συναντούσες στο αναπνευστικό και το αιμοποιητικό ήταν πολύ-πολύ εύκολο. Πάντως καλυπτόταν ένα μεγάλο μέρος της ύλης και αναπνευστικό ήθελες οπωσδήποτε Boron. Τώρα, συγκεκριμένα πολλαπλής δεν θυμάμαι να σου πω...

Τροποποιήθηκε από xenia13
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 years later...

Σημερινά θέματα φυσιολογίας για να υπάρχουν και για τους υπόλοιπους ? παπαθεοδωρόπουλος πολλαπλής και μια ερώτηση σχετικά με την ακετυλοχολίνη (από ποιους υποδοχείς ενεργοποιείται και μια δράση της) αναπνευστικό ήταν μικρές ερωτήσεις με μια μονάδα η κάθε μία (από αυτά που είχε επισημάνει ως sos) καρδιαγγειακό είχε πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωση κενών (38 μονάδες συνολικά) αίμα ήταν ερωτήσεις με αιτιολόγηση (12 μονάδες) 

Ποια είναι τα κύτταρα που δρουν και στη φυσική και στη επικτητη ανοσία; 

Ποιος ο ρόλος των πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων του αιμοποιητικου; 

Να βάλετε σε σειρά τα κύτταρα με βάση τη συχνότητα εμφάνισης τους :λεμφοκυτταρα ουδετεροφιλα βασεοφιλα ερυθρά αιμοσφαιρια 

Ομάδα αίματος και αντιγονα στο αίμα και στο πλάσμα 

Αυτά θυμάμαι προς το παρόν ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.