Jump to content

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ


AMANDA.

Recommended Posts

τον 9/2006 εσταλη εγκυκλιος-οδηγια σε ολα τα νοσοκομεια με κοινωποιηση σε ολο το ιατρικο προσωπικο οτι απαγορευεται να εξεταζουν ασθενεις μονοι τους οι ειδικευομενοι χωρις την παρουσια ειδικευμενου ειτε σε τακτικα ειτε σε εκτακτα ιατρεια.

η γνωστη πρακτικη ειναι οτι εσυ βγαζεις τη δουλεια και ο αλλος ειναι στο σπιτι αλλα οποιος εχει χωθει καλο ειναι να το ξερει οτι υπαρχει αυτο το εγγραφο.

με την πρωτη ευκαιρια θα το σκαναρς και θα προσπαθησω να το ανβασω για να το ξερουν ολοι γιατι τα νοσοκομεια το "εχασαν¨" και αν το αναζητησετε πιθανον να σας πουν οτι δεν υπαρχει.

αν δεν θελετε δεν εξεταζετε χωρις την παρουσια επιμελητη

και δεν δεχεστε εφημεριες χωρις να ειναι επιμελητης στο προγραμμα

(γινεται κι αυτο εμενα μου ανακοινωσαν οτι αποφασισαν να κανω 10 εφημεριες ακαλυπτη κρατωντας κλινικη και εκτακτα μονη μου)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

AMANDA θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους αν μπορούσες να το σκανάρεις!

Σε ευχαριστούμε.

ΥΓ: Εγώ θέλω να βρω το ΦΕΚ ή οδηγία ή ότι είναι τέλος πάντων , που λέει ότι οι αγροτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αιμοληψίες , να μαζεύουν εργαστηριακά αποτελέσματα και να τα περνούν στους φακέλους ασθενών. Τα παραπάνω δεν είναι δουλειά των ειδικευόμενων;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο τρίμηνο θεωρήσε ειδικεύομενη, για αυτό και αφαιρείται ο χρόνος αυτός από τον συνολικό χρόνο εκπαίδευσης της ειδικότητας. Άρα το διάστημα αυτό δεν θεωρείσαι αγροτικός από τον νόμο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κι όμως.

Κάποιοι ειδικοί,έχουν πιάσει αγροτικούς κατά τη διάρκεια του 3μήνου και τους είπαν να μη μαζεύουν εργαστηριακά αποτελέσματα γιατί απαγορεύεται!

Δεν είναι δική τους δουλειά!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπορεί, εάν βλέπουν ότι οι ειδικεύομενοι τους είναι αραχτοί. Αλλιώς βάση τον νόμο τουλάχιστον, στο τρίμηνο δεν θεωρείσαι ιατρός υπόχρεου υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικός), αλλά ειδικευόμενος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δ.ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ Α

ΤΗΛ: 210-5231107

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΘΗΝΑ 15.9.2006

ΑΡ.ΠΡΩΤ. Υ4α/ΟΙΚ110886εγκ/06

ΠΡΟΣ 1. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΠΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

2. ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΘΕΜΑ «ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ»

ΣΧΕΤ: 1. Ν.1397/83 «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑς» (ΦΕΚ 143Α) όπως ισχύει σήμερα

2.ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 87/86 «ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ» (ΦΕΚ 32Α) όπως ισχύει σήμερα

3.Οι υπ’ αριθμ Αβ/5244 εγκ 47/25.4.84 και Α3γ/2615/1.3.85 έγγραφα-εγκύκλιοι του Υπουργείου μας, αναφορικά με το θέμα

Τα εξωτερικά ιατρεία (τακτικά, εφημερίας και επειγόντων περιστατικών), λειτουργούν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας στα πλαίσια των αντίστοιχων ιατρικών τομέων με ιατρούς των αντίστοιχων ιατρικών ειδικοτήτων, για να παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη ποιότητας κατά τρόπο αποτελεσματικό στον πολίτη που προσέρχεται για ιατρική εξέταση και θεραπεία.

Ευνόητο είναι ότι όλα τα εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν πάντοτε υπό την άμεση ευθύνη, επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικευμένου ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας, ο οποίος πλαισιώνεται από ειδικευόμενο ιατρό που ενεργεί κατ’ εντολή του ειδικευμένου ιατρού, κατά τρόπο ώστε να εκπαιδεύεται στην παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην ειδικότητά του.

Δεν νοείται λειτουργία εξωτερικού ιατρείου «εν απουσία» ειδικευμένου ιατρού.

Ο ειδικευμένος υπεύθυνος ιατρός που ορίζεται για τη λειτουργία του εξωτερικού ιατρείου, οφείλει να έχει λάβει και να ασκεί νόμιμα και σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία την ομώνυμη ειδικότητα, πράγμα που επιβάλλεται να προκύπτει από τον τηρούμενο στο νοσοκομείο υπηρεσιακό του φάκελο. Τα στοιχεία του ιατρού που έχει οριστεί υπεύθυνος για το κάθε εξωτερικό ιατρείο, προκύπτουν από το ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ του νοσοκομείου.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των αρμοδίων οργάνων που είναι αποδέκτες της παρούσας εγκυκλίου ώστε να μεριμνήσουν για την επακριβή εφαρμογή των παραπάνω γενικών αρχών που διασφαλίζουν την ορθή λειτουργία των νοσοκομείων και την Υπηρεσία από τυχόν ευθύνες σε περίπτωση προωλήματος.

Ο υπουργός υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΕΣΩΤ.

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΓΡ. κ. Υπουργου

Γρ. κ.κ. Υφυπουργών

Γρ. κ.κ. Γεν Γραμματέων

Γρ. Προιστ. Γεν. Διευθύνσεων

Δ.ΣΗ Ψυχικής υγείας

Υ4α/3

Θεωρήθηκε για την ακρίβεια

Ο προϊστάμενος της γραμματείας

Παπαδοπούλου Αντωνία

.........................

όσο αναφορα για τις αιμοληψίες τα εργαστηριακά κτλ.. είναι μια αλλη μεγάλη πληγή.... δεν εχω δει ποτε με τα μάτια μου καθηκοντολόγιο ειδικευόμενου αν και θα το ήθελα γιατί θα έπρεπε να αναφερει αυθαρσώς τόσο τα δικαιώματα όσο και τις υποχρώσεις.τώρα ανάλογα με το τμήμα που εργάζεσαι θα αναζητήσεις στο ίδιο φόρουμ τα εππαγελματικά δκαιώματα καθηκοντολόγια των νοσηλευτων-μαιών κτλτο καλο της όλης υπόθεσης είναι ότι και να τα έχεις πάλι πρεπει να κάνεις τρελλη φασαρία. εγω που είμαι μόνη ειδικευόμενη στο τμήμα τους ΄΄εδειξα το καθηκοντολόγιο που είναι νόμος και μου είπαν αυτά ισχύουν για τον ιδιωτικό τομέα και συνέχισαν να με γράφουν και η επόμενη κίνηση ήταν να ξεκινήσω τις αναφορές απλά δεν θα με στήριζε κανένας και πάλι εγώ θα τα έκανα...πάντως καλό είναι να φωνάζει κάποιος και λίγο γιατί η αμάθεια των δικαιωμάτων και το πολύ γλύψιμκο απο μερικούς τους έχουν αποθρασύνει τους περισσότερους (ιατρούς και παραιατρικό προσωπικό) για παράδειγμα η προισταμένη του τμήματος μου έκανε το βίο αβίωτο γιατί δεν έδειχνα τον πρέπον σεβασμό προς το πρόσωπο της για να στρώσω χαρακτήρα και αρνίοταν να δεχτεί ότι ακόμα και ο ειδικευόμενος ιατρός είναι ανώτερος... τελοσπάντων....καλό είναι να έχετε υπόψη σας και το παραπάμνω εγγραφο και να το χρησιμοποιήσετε κατά βούληση... θεωρητικά όσοι ήταν στα νοσοκομεία εκείνο το διάστημα έπρεπε να τουσ είχε προμηθέυσει το νοσοκομείο από 1 αντίγραφο...μήπως να πάμε για debate με τον κ. Αβραμόπουλο στο ΣΚΑΙ?

Τροποποιήθηκε από AMANDA.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά...Τότε βάσει νόμου θα πρέπει να μοιράζεσαι τις εφημερίες μαζί τους κτλ κτλ. πράγμα που δε γίνεται παντού.

AMANDA thanks

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δυστυχως στις περισσοτερες περιπτωσεις η εξις εκτος από δευτερα φυσις ειναι και ο μοναδικός νόμος που διεπει τα νοσοκομεία και ο μόνος αντίλογος (εκτος απο την αναφορά ενος ονόματος-βυσματος΄) είναι η αντιπαραθεση νομοθεσίας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς τον κ. Αβραμόπουλο για να μάθει ότι η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων ανατίθεται σε ειδικό ιατρό. Το πρόβλημα, που υπήρχε πάντα και εξακολουθεί να υπάρχει, είναι αν ελέγχει κανείς την εφαρμογή παρομοίων κανονισμών. Και η απάντηση είναι προφανής ... Πως θα μπορούσαν και οι διοικήσεις να έρθουν σε σύγκρουση με (σχεδόν) όλους τους γιατρούς ενός νοσοκομείου, που απουσιάζουν (ή "παρίστανται" τηλεφωνικά) από τα εξωτερικά ιατρεία; Επίσης τι θα γίνει με τα επαρχιακά νοσοκομεία, που έχουν ειδικούς μετρημένους στα δάκτυλα και έχουν εφημερίες on call;Το καθεστώς λειτουργίας των Ε.Ι. είναι απαράδεκτο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) αφού οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των εργαζομένων στο χώρο αυτό είναι ασαφείς, τουλάχιστον ως προς την πρακτική εφαρμογή τους. Όσο για το καθηκοντολόγιο των ειδικευομένων ιατρών; Αυτό περιγράφεται στη δουλική σύμβαση, που είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε με την πρόσληψή μας, στην οποία αναφέρεται η υποχρέωσή μας να εκτελούμε τις εντολές μονίμων ιατρών και διοίκησης. Αυτά τα σαφή. π.χ. εντολή σε ειδικευόμενο από διοικητικό στέλεχος για εξέταση ασθενούς, που υπέστη τροχαίο ατύχημα, χωρίς την παρουσία ειδικού ιατρού και εκτός λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων... Κατά τα άλλα υπάρχουν κανονισμοί...P.S. για το παραπάνω παράδειγμα: ποιός έχει τα "κότσια" να αρνηθεί 1) εντολή της διοίκησης, 2) εξέταση ασθενούς, που δεν έχει καν δει σε τι κατάσταση βρίσκεται επικαλούμενος την απουσία ειδικού ιατρού;'Αρα το πρόβλημα δεν είναι στην ύπαρξη κανονισμών αλλά στην εφαρμογή τους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ο Αβραμόπουλος είπε κι ελάλησε.Τώρα αναλαμβάνει ο Πολύδωρας να τα μπαχαλέψει!(Να δω τους ειδικούς που κάθονται σπιτάκι τους ή πάνε ταξιδάκια εν ώρα εφημερίας να συλλαμβάνονται και τι στον κόσμο!)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παιδιά υπάρχει και το ανάποδο. Επιμελητές να κάνουν τη δουλειά ειδικευόμενου είτε ελλείψει των τελευταίων, είτε για να τα΄χουν καλά με τους ειδικευόμενους. Αυτά βέβαια σε επαρχιακά νοσοκομεία, όπου οι ειδικευόμενοι είναι δυσεύρετοι και οι ειδικευμένοι τους έχουν ανάγκη, γιατί στην Αθήνα οι ειδικευόμενοι είναι κατά την κοινή ονομασία "ζωντανά".

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

η εμπειρια μου απο επαρχιακα νοσοκομεια μου εχει διδαξει ότι όπου δεν υπαρχει ειδικευομενος απλα χωνονται οι ειδικευομενοι, οι τριμηνιτες αγροτικοι, η οι αποσπασμενοι αγροτικοι να καλυψουν τις αναγκες ειτε επισημα με εφημεριες ειτε ανεπισημα με την ονομασια εφημερια "τομεα" που αναγραφεται σαν εφημερια μιας μονο κλινικης...

δεν ανακαλυψε τιποτα νεο ο αβραμοπουλος απλα οποιος δεν θελει να συμβιβαζεται πια μπορει με αυτο το χαρτι να κανει αναφορα στην δυπε η στο υπουργειο και πιστεψτε με κανενας διοικητης δεν θελει οι βρωμιες να φτανουν παραεξω γιατι πρεπει να απαντησουν γραπτα σε καθε γραπτη καταγγελια...

γεγονος ειναι οτι βγαζουν εσωτερικες οδηγιες οτι οι αγροτικοι πχ θα εξεταζουν τα παντα με το που εμφανιστηκαν μονοι τους, οι εργαστηριακοι θα κανουν τις διακομιδες, ολοι θα καλυπτουν τις αιμοδοσιες για να ειναι οι επιμελητες σπιτια τους... αυτα συνεχιζουν γιατι τους αφηνουμε... όποιον εχω δει μεχρι στιγμης να αντιδρα σθεναρα δεν καταφεραν να τον χωσουν ποτε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...μήπως να πάμε για debate με τον κ. Αβραμόπουλο στο ΣΚΑΙ?

πολύ καλή ιδέα!!!

νομίζω οτι είναι σήμερα

οποιος μπορεί ας παει στις πλατειες που εδωσε ο σκαι (η μία ειναι της κυψελης)

και ας κανει μια ερωτησουλα στον αγαπημένο μου καριεριστα πολιτικό

θα έχει πολλα να τον ρωτησει

Τροποποιήθηκε από tsatsos
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

γεγονος ειναι οτι βγαζουν εσωτερικες οδηγιες οτι οι αγροτικοι πχ θα εξεταζουν τα παντα με το που εμφανιστηκαν μονοι τους, οι εργαστηριακοι θα κανουν τις διακομιδες, ολοι θα καλυπτουν τις αιμοδοσιες για να ειναι οι επιμελητες σπιτια τους... αυτα συνεχιζουν γιατι τους αφηνουμε... όποιον εχω δει μεχρι στιγμης να αντιδρα σθεναρα δεν καταφεραν να τον χωσουν ποτε

AMANDA επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, σε περίπτωση που ο ειδικευμένος είναι πχ ένας (λέμε τώρα), τί προτείνεις να γίνει για να καλυφθούν πχ οι αιμοδοσίες?

συγγνώμη που θα το (ξανα)πώ αλλά μέχρι να αλλάξουμε στάση και να πιέσουμε για να γίνουν οι προσλήψεις που χρειάζονται (αν χρειάζονται) θα μείνουμε στα ίδια χάλια (για να μή πω τπτ χειρότερο), και θα κάνουμε 20 εφημερείες το μήνα μερικοί, και θα σφουγγαρίζουμε αν χρειάζεται από αγροτικοί ως ειδικευμένοι, και θα πληρωνόμαστε όσο τώρα.

το να λέμε ότι σηκώνουν σταυρό στις πλάτες τους μόνο οι αγροτικοί, ή μόνο οι ειδικευόμενοι, είναι γενίκευση.

α, και ελλάδα δεν είναι μόνο η αθήνα :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ως ειδικευομενη θα ελεγα να καλυπτεται απο τον επιμελητη

στην πραξη καλυπτονται απο οποιους αποφασισει το νοσοκομειο αναλβσσιμους εφημερευοντες τριμηνιτες, αγροτικους της ΜΤΝ κτλ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ως ειδικευομενη θα ελεγα να καλυπτεται απο τον επιμελητη

στην πραξη καλυπτονται απο οποιους αποφασισει το νοσοκομειο αναλβσσιμους εφημερευοντες τριμηνιτες, αγροτικους της ΜΤΝ κτλ

τί εννοείς, θα ήθελες να καλύπτεται από τον επιμελητή? τον ένα?

τί εννοείς αναλώσιμους?

αναλώσιμοι είναι όλοι οι άλλοι εκτός από μας μήπως?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ψυχραιμια δεν εχω καμια διαθεση να τσακωθω

ο καθενας το βλεπει απο την δικη του οπτικη γωνια

εργαζομαι σε κλινικη που αρνηθηκαν να καλυψουν ολες τις μερες με εφημεριες οι επιμελητες γιατι ξεπερνουν το πλαφον σαν ενεργεις και αρνουνται να βαλουν μεικτες-ετοιμοτητας οποτε απαιτησαν να καλυψω εγω το τμημα και δεν ειναι η πρωτη φορα που απαιτειται στο νοσοκομειο που εργαζομαι... σε διαφορεις τομεις και κλινικες

αν ο 1 επιμελητης δεν καλυπτει ολες τις αναγκες με ετοιμοτητας να αφησει κενες και να ζητηθει επικουρικος η να πιεστουν οι διαδικασιες για ανακοινωση μονιμων θεσεων και επισπευση των διαδικασιων

δεν θα το μοιρασουμε εδω ειναι οι ανειδικευτοι-εδω οι επικοιρικοι-εδω οι μονιμοι.. ο καθενας τραβαει τα ζορια του.. αρκει να μην ζοριζει αλλους επιτηδες

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

οκ, αλλά ξέρεις τί βλέπω εγώ? ότι ο καθένας υποτιμά το ο,τιδήποτε δε θέλει να κάνει.

είναι όμως αναμενόμενο όταν κάποια νοσοκομεία έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό να χρειαστεί να βοηθήσουν όλοι σε κάτι.

after all τα χειρουργεία και τα φακελλάκια χωρίς αίματα ας πούμε δε μπορούν να μπουν.

ακόμα και οι wannabe μεγάλοι χειρουργοί κάποια στιγμή θα χρειαστεί να πάρουν και καμιά πίεση, δεν είν ντροπή ... αίσχος είναι το υφάκι ''εγώ είμαι γιατρός και θέλω να κάνω υψηλή ιατρική''.

τεσπά, όποιος κατάλαβε κατάλαβε (και εδώ)

φιλιά emrose

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

να βοηθησω σε κατι στην κλινικη που διοριστηκα για τις αρμοδιοτητες για τις οποιες διοριστηκα και με επιμελητη στο προγραμμα και στα ιατρεια

να τρεχω να καλυπτω τομεα και εκτακτα με ασθενεις που δεν τους ξερω και πρεπει να αντιμετωπισω επιπλοκες στα τμηματα και εκτακτα ταυτοχρονα δεν γινεται.. οπως δεν γινεται σε επαρχιακα νοσοκομεια να εφημερευει 1 ειδικευομενος για τομεα και σε νοσοκομεια των αθηνων ειδικευομενοι να παιρνουν πλασματικες εφημεριες τις μισες και να ειναι αραχτοι στο σπιτι...

προσωπικα δεν θα πηγαινα με το ετσι θελω να καλυπτω και τμηματα ακομα πιο ασχετα με τον τομεα... αν μου το ζηταγε καποιος ευγενικα ισως για καποιες φορες και οχι παντα.. αλλα να πληρωνεται ο ειδικευομενος 70 ευρω την εφημερεια και να παιρνει ο ειδικευμενος 200 και 300 ευρω και να χει την απαιτηση και να ειναι και στο σπιτι οχι παει πολυ... και ακομα περισσοτερο να χρησιμοποιει το οτι ειναι 1 σκαλι παραπανω για να το πετυχει

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το θέμα είναι αμαντα ότι, όπως ξέρω και ξέρεις πολύ καλά, ούτε όλοι οι ειδικευόμενοι είναι μέσα όταν γράφουν εφημερεία, ούτε όλοι οι αγροτικοί είναι στις θέσεις που φαίνεται να καλύπτουν, ούτε και οι ειδικευμένοι είναι όλοι σπίτι τους.

αν ο καθένας μας έκανε αυτό που πρέπει, και το έκαναν όλοι, και πάλι θα είχαμε ελλείψεις και προβλήματα.

όπως είναι τα πράγματα σήμερα, με όλα αυτά που λέμε και ξαναλέμε για τις εφημερείες, για να μιλάμε ακόμα για πλασματικές, κάτι δεν κάνουμε καλά!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

να ρωτησω κ γω κατι?καλησπερα βασικα!

για τα εξωτερικα ενας ιατρος πουτ κανει εφημερια στο νοσοκομειο τι κανει?περιμενει ειδικευμενο ή ειδικευομενο? :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αναλόγως τι είσαι εσύ-ο αγροτικός αλλάζει αγροτικό,ο ειδικευόμενος τον κατακαημένο συνειδικευόμενο κτλ......έχω και εγώ ερώτηση.Αρχίζω ειδικότητα σε κανά μήνα και έχω ενημερωθεί ότι αν και πανεπιστημιακό το νοσοκομείο, τα πρωινά μόνο οι ειδικευόμενοι κάνουν τις αιμοληψίες.Το αποτέλεσμα είναι 3-5 ώρες παίρνεις αίματα,άσε που με το που πας όλοι θεωρούν ότι ΔΕΝ είχες αναμονή 2 και βάλε χρόνια και ότι γενικώς κεντάς και τα ξέρεις όλα....και φυσικά δεν μαθαίνεις τίποτα διότι δεν προλαβαίνεις.Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι στα δικαστήρια από τους ειδικευόμενους αλλά φυσικά....ξέρετε τι γίνεται.......αναβολή στην αναβολή....οι παρασκευάστριες ας πούμε πού βρίσκονται????Τι κάνουμε λοιπόν????Καθόμαστε και την τρώμε ή υπάρχει κάτι να τους το πετάξω στα μούτρα ?????Α,και τι γίνεται με εκείνο που έλεγαν για 4-5 εφημερίες ξέρει κανείς κάτι???

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εμεις στον αγιο δημητριο παντως,δεν εχουμε κανενα προβλημα με τη λαντζα.Καθε πρωι περνουν οι παρασκευαστριες απο το τμημα και κανουν ολες τις αιμοληψιες.Επισης στα ΤΕΠ ειναι παντα ειδικος οταν εχουμε γενικη εφημερια.Φυσικα ολα αυτα δεν εγιναν επειδη οι ειδικοι στο νοσοκομειο ειναι καλοι...Οσον αφορα τις 4 εφημεριες το μηνα,το αλλο με τον Τοτο το ξερεις? :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ποιες παρασκευαστριες παιδια για αιματα? Εδω τα φιαλιδια και τα ετοιμαζουμε μονοι μας σε πανεπιστημιακο νοσοκομειο!!! Ηπιο αδυνατη νοσοκομα στην κλινικη ειναι 90 κιλα. !!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κανονικά τα αίματα τα παίρνουν οι παρασκευάστριες. Υπάρχει σχετική νομοθεσία. Την είχαμε βρει όταν είχε δημιουργηθεί ένα παρόμοιο πρόβλημα στο νοσοκομείο μας.

Δυστυχώς τώρα, μετά από 2 μπουκάλια κόκκινο κρασί, αποκλείεται να τα θυμηθώ ή να μπω στον κόπο να τα βρω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.