Jump to content

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

 1. Today
 2. ευχαριστούμε iceman. υπαρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα όμως που δεν καλύπτονται από τη τελευταία ανάρτηση του υπουργείου. Αισθάνομαι ότι οι τελευταίες τροπολογίες και δεν αναφέρομαι σε αυτή που μας αφορά μόνο, ότι έχουν μια δόση μανίας. Μιλάμε για καταιγισμό νομοσχεδίων τόσο σε υποχρεωτικότητα όσο και σε παιδεία. πάνω στο κομμάτι της παιδείας όμως ουσιαστικές αλλαγές εκπαίδευσης ούτε καν μια μικρή αλλαγή. Στο κομμάτι όμως των περιορισμών επιτυχόντων στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις ειδικότητες παρατηρώ μια τάση ελέγχουν παραγωγής αυτών. Τι να πω, να είναι ιδέα μου; Ενα τελευταίο θα πω μόνο έτσι γιατί μου γυρίζει σαν σκέψη και ψιλό άσχετο με το θέμα μας. Παρατηρώ μια απομόνωση διαφόρων κλάδων. Βγαίνουν οι γονείς και οι μαθητές, καμία στήριξη. Παρατηρώ λίγο καλύτερα βλέπω τα όργανα που λιγάκι έτσι στηρίζουν, αποδυναμωμένα και αυτά. Άντε να έχουν 1-2 like. Βλέπω μετά για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, απολύσεις κτλ, βγαίνουν φωνάζουν απολυμένοι η κανένα άρθρο εφημερίδας κάνει αφιέρωμα σε μια απόλυση, τίποτα σιγή. Σε αυτό το σημείο θα πω πως εννοείται ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Αλλά θα ήταν περισσότερο πολιτισμένο να επενδύσουν σε ενημέρωση σωστή. Μετά βγαινουν ειδικευόμενοι, οενγε κτλ, φωτό στο υπουργείο υγείας 10-12 άτομα, Θεσσαλονίκη 4-5. Και καταλήγω πως τελικά είναι ενα κοινωνικό φαινόμενο όλο αυτό. Υπάρχει μια πλήρης αποξένωση από όλους και από όλα. Δυστυχώς όλοι ανεξάρτητα με τον κλάδο τους και με το πρόβλημα τους είναι μόνοι και μάλλον είναι επιλογή μας. Εύχομαι το αύριο να είναι καλύτερο για όλους μας και όλο αυτό να μας βγει σε καλό αν και έχω ισχυρές επιφυλάξεις. Τη καλημέρα μου σε όσους διαβάζουν και σε σε όσους είναι με τα μπανιερά τους.
 3. https://diavgeia.gov.gr/decision/view/Ψ0Α9465ΦΥΟ-ΟΝΤ Παρέχονται διευκρινήσεις αναφορικά με το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων για την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας και τον τρόπο καταβολής επιδόματος στους ειδικευόμενους ιατρούς για τη συμμετοχή τους σε αυτές.
 4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Αρχικά δεν έχω σπουδάσει στη Γερμανία, οπότε το 1. εξαιρείτε. Όσο αφορά το 2. Γλώσσα, έχω γνώση Β2 αλλα επειδή πιστεύω πως δεν επαρκεί, είναι κάτι που συνεχίζω να δουλεύω. Σχετικά με το 3. εμπειρία-(αν και μόλις τελειώσα την σχολή) και είναι δύσκολο να μιλάω για εμπειρία, θεωρώ πως θα ήταν ασφαλέστερο να ξεκινήσω ειδικότητα στην Ελλάδα και μετέπειτα να φύγω (εξαρτάται βεβαια απο το τι εμπειρία ζητάνε και εκεί πάντα?). Και τέλος σχετικά με το Doctorarbeit, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός δημοσιεύσεων που ζητείται? Διότι και πάλι για έναν νέο ειδικευόμενο γιατρό- πρώην φοιτητή είναι και αυτό σχετικά δυσκολο νομίζω (προσωπικά έχω μια δημοσίευση μόνο). Ακόμα η συμμετοχή σε συνέδρια/workshops? ή η πτυχιακή εργασία μετράει? Υπάρχει κάποιο σεμινάριο που απαιτείται να έχει κάνει κάποιος πριν αποφασίσει να αναζητήσει θέση εργασίας εκει? Όσο αφορά το ΠΟΥ θέλω να κάνω ειδικότητα, και επειδή το κομμάτι του χειρουργείου είναι αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει απο την Γυναικολογία, θεωρώ πως τουλάχιστον για αρχή θα επέλεγα κάποια μικρότερη πόλη, έτσι ώστε να έχω την δυνατότητα να εξασκηθώ και για την συνέχεια βλέπουμε. Ευχαριστώ και πάλι!
 5. Χτες
 6. Η τηλεδιάσκεψη για τη σύσταση νέου προεδρείου και την ψήφιση του προγράμματος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας https://meet.jit.si/. Για την καλύτερη λειτουργία συνιστάται η χρήση του περιηγητή Chrome ή Chromium.
 7. Last week
 8. https://www.2dype.gov.gr/kordela/item/21-07-2021-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --tin-proslipsi-enos-1-iatrou- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika -kotitas-paidiatrikis-me-kathestos-ekdosis-apodeiksis-paroxis-ypiresion- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --parexomenes-ypiresies- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --kentro-ygeias-karlovasiou- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --xroniko-diastima-dodeka-12-minon Επειδή δεν το παρακολουθούσα.. Έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο πρόσληψης επικουρικών;
 9. Καλησπέρα σας. Διορίστηκα ως αγροτικός ιατρός και έχω τίτλο ειδικότητας. Ο Διευθυντής του ΚΥ σήμερα μου είπε ότι θα εφημερεύω ως συντονιστής εφημερίας (ως ειδικός) επειδή έχουν έλλειψη ειδικών(δηλ. θα υπογράφω και θα κανονίζω τις διακομιδές, κτλ). Είναι νόμιμο αυτό; (Γιατί διορίστηκα ως αγροτικός ιατρός και όχι ως ειδικευμένος ιατρός).
 10. Πτυχιακή 21/7/2021 Τόξο Riolan, αρτηρία Drummond Λεμφική αποχέτευση στομάχου Δεξιός κόλπος (εσωτερικό) + στεφανιαιός κόλπος και τι εκβάλλει σε αυτόν Μεκέλειος απόφυση: μήκος, βλεννογόνος, κλινική σημασία (αιμορραγία) Ερώτηση κρίσης: Σοβαρότερη απόφραξη της άνω ή κάτω μεσεντερίου + αιτιολόγηση (άνω επειδή αιματώνει και λεπτό έντερο) Τρεις εξεταστές, ένας εκ των οποίων ο κ. Τρουπής. Ο καθένας εξετάστηκε μόνος του.
 11. -Γνωρίζουμε κάποιο νοσοκομείο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη που θεωρείται καλό εκπαιδευτικά για τη συγκεκριμένη ειδικότητα και τι αναμονή υπάρχει? Αυτή την περίοδο λόγω του covid η πνευμονολογία έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα εκπαιδευτικά, καθώς στα περισσότερα νοσοκομεία οι πνευμονολόγοι έχουν αναλάβει μεγάλο τμήμα αυτού του βάρους... Στην Αθήνα (για την οποία ξέρω) ενώ το σωτηρία θα ήταν μια καλή λύση (είναι το κέντρο το νοσημάτων θώρακος, έχει απίστευτη ποικιλία και όγκο περιστατικών με μηδενική αναμονή), τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει νοσοκομείο μίας νόσου... Το Αττικό είναι επίσης καλό και είναι και το μόνο που εγγυάται ότι θα είσαι σε πανεπιστημιακή κλινική (είναι άλλη κουβέντα αν και γιατί αξίζει κάποιος να το επιδιώξει) καθώς και ο Ευαγγελισμός που είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων και με τη σειρά του εγγυάται ότι σίγουρα θα δεις πολλά περιστατικά και μεγάλη ποικιλία. Βέβαια και τα δύο έχουν αναμονή. Για τη Θεσσαλονίκη δεν έχω άποψη δυστυχώς. Δύσκολη η επιλογή... Καλή τύχη! -Επίσης, η τοποθέτηση είναι ενιαία? Είναι ενιαία η τοποθέτηση ναι. -Και μετά την ειδικότητα τι ευκαιρίες υπάρχουν εντός Ελλάδας? Η πνευμονολογία έχει πάρα πολλές επιλογές. Μπορείς να ανοίξεις ιατρείο, να ασχοληθείς με τον ύπνο, να κάνεις εξειδίκευση στη ΜΕΘ, να ασχοληθείς με την επεμβατική πνευμονολογία, να δουλέψεις σε νοσοκομείο (ιδιωτικό ή δημόσιο), κλπ κλπ Το πόσο εύκολο είναι το καθένα νομίζω ότι είναι κάτι που δε πρέπει να σε απασχολεί αυτή τη στιγμή (δική μου γνώμη) αλλά να βρεις ποια ειδικότητα σου αρέσει κι από εκεί και πέρα με προσπάθεια και μερικές φορές λίγη τύχη όλα γίνονται. -Η επεμβατική πνευμονολογία είναι ξεχωριστή εξειδίκευση μετέπειτα? Δεν υπάρχει επίσημη εξειδίκευση προς το παρόν στην Ελλάδα για επεμβατική πνευμονολογία. Η European Respiratory Society έχει προσπαθήσει να θέσει κάποια standrard για το EBUS και από φέτος έχει κι η Αθήνα ένα από τα κέντρα πιστοποίησης. Αλλά αυτό δεν είναι επεμβατική πνευμονολογία, παρά ένα από τα πρώτα βασικά προαπαιτούμενα. Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο θα είναι μεγάλη μου χαρά Καλή συνέχεια!
 12. Πτυχιακή εξεταση Παθολογίας 7ου και 8ου εξαμήνου, 21/7/2021 Εξέτασε ο κύριος Ντουράκης διαδικτυακώς. Πολύ ωραίος τύπος, φαίνεται να αγαπά την ιατρική και τους φοιτητές, είχε διάθεση να βοηθήσει και η εξέταση είχε και κάπως χαρακτήρα διδακτικό. Επίσης, αυστηρός στη βαθμολογία. Παθολογία 7ου εξαμήνου: συσπαση Dupuytren πτερυγοειδής τρόμος τί είναι οι πετέχειες τί είναι η πορφύρα τί είναι η αφασία κύλινδροι στα ούρα υπέρχρωση ούρων πυρετός διαλείπων, συνεχής, υφέσιμος ευρήματα στένωσης αορτής κώμα: αίτα συγκοπτική κρίση αρθρίτιδα vs αρθραλγία πλευρίτιδα- ευρήματα στην αντικειμενική εξέταση Παθολογία 8ου εξαμήνου: Μακροκυττάρωση Αίτια δευτεροπαθούς υπέρτασης Αίτια υπερασβεστιαιμίας Αίτια υποκαλιαιμίας Αίτια υπονατριαιμίας σ. Gilbert σ. Cushing σ. Sjogren Τί κάνει πυρετό + σπληνομεγαλία; Επιπλοκές κίρρωσης ήπατος Διάγνωση ηπατίτιδας Β + πώς θα καταλάβω ότι είναι οξεία;
 13. Από συναδέλφους στο facebook: Χατζηϊωάννου προφορική ακτινολογίας 16/07/2021 CT εγκεφάλου με ενδοπαρεγχυματικη αιμορραγία CT εγκάρσια με πνευμοθωρακα Αγγειογραφία καρωτίδων CT εγκάρσια με θυμωμα Α/α σαρκοειδωση Ενδοφλέβια ουρογραφια με πεταλοειδή νεφρό και διάταση πυελοκαλυκικού Ρωτούσε γενικά για σκιαγραφικά, αγγειογραφίες, πώς χορηγούμε το σκιαγραφικό σε κάθε εξέταση! Επίσης Χατζηιωάννου στην πρώτη ομάδα ρώτησε :ct με τραυματικη ρηξη αορτης A/α και ct με πνευμοθωρακα Ct με αδενοκαρκίνωμα πνεύμονα ΜRI με αποφρακτικο ειλεο λεπτού εντερου Βαριούχο υποκλυσμο με εκκολπώματα Και Ct με υποσκληριδιο αιματωμα Ακομα ρωτησε για σκιαγραφικα και αε, Εντεροκλυση και βαριούχο υποκλυσμο και πώς γίνονται, Ψηφιακη αγγειογραφια και απο ποιο αγγειο προσβαση, τι ειναι ο συνδεσμος του Treitz και θεραπεία εκκολπωματων. Πολύ καλο κλιμα, δεν σε αγχωνε, ολες οι εικονες ηταν απ το βιβλιο. Πιο πολυ διδακτικη εξέταση και να μην ηξερες σε κατευθυνε στην σωστη απαντηση.
 14. Γνωρίζουμε κάποιο νοσοκομείο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη που θεωρείται καλό εκπαιδευτικά για τη συγκεκριμένη ειδικότητα και τι αναμονή υπάρχει? Επίσης, η τοποθέτηση είναι ενιαία? Και μετά την ειδικότητα τι ευκαιρίες υπάρχουν εντός Ελλάδας? Η επεμβατική πνευμονολογία είναι ξεχωριστή εξειδίκευση μετέπειτα? Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!
 15. Βρίσκομαι στην αναζήτηση νοσοκομείου για πλήρη παθολογία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Αρχικά να πω ότι από τα διαθέσιμα απορρίπτω το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο λόγω των φαινομενικά μεγάλων αναμονών. Απορρίπτω επίσης και το Γεννηματάς-Άγιος Δημήτριος καθώς έχω ακούσει πως δεν έχει ανεπτυγμένο παθολογικό τομέα και δε θεωρείται ιδανικό για πλήρη παθολογία (αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις είναι καλοδεχούμενες στη συζήτηση). Οπότε βρίσκομαι μεταξύ του Παπαγεωργίου και του Παπανικολάου. Όσοι έχετε εμπειρία από τα νοσοκομεία αυτά τι έχετε να πείτε για τις παθολογικές τους κλινικές; Πόσο καλές θεωρούνται; Τι εκπαίδευση υπάρχει; Πόσος είναι ο φόρτος εργασίας; Ποιο είναι το κλίμα σ αυτές; Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία είναι χρήσιμη αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, αν τυγχάνει κάποιος να γνωρίζει με κάποια περισσότερη ακρίβεια περί κενών θέσεων και προβλεπόμενου χρόνου αναμονής (και γι' αυτά τα δύο, και γενικότερα για τη Θεσσαλονίκη), θα παρακαλούσα αν μπορεί να τα μοιραστεί.
 16. Στη Γερμανία βρίσκεις ό,τι ειδικότητα θέλεις. Το βασικότερο κριτήριο είναι 1. να έχεις σπουδάσει στη Γερμανία 2. να ξέρεις καλά Γερμανικά 3. να έχεις μια κάποια εμπειρία. Αυτή είναι η σειρά σπουδαιότητας. Για πανεπιστημιακές κλινικές, στη θέση 2. βάλε να έχεις κάνει έρευνα (όλοι οι Γερμανοί κάνουν Doctorarbeit). Η σωστή ερώτηση που πρέπει να θέσεις στο εαυτό σου είναι ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ να κάνεις ειδικότητα: σε κάποιο χωριό, σε μικρή πόλη ή σε μεγάλη πόλη με πανεπιστημιακό νοσοκομείο; Η έναρξη εμπλοκής σε χειρουργεία είναι αντιστρόφως ανάλογη της σειράς (σε πανεπιστημιακό θα δεις χειρουργεία πολύυυυυυυ μετά).
 17. Δεν γνωρίζω να σου πω συγκεκριμένα για την νευρολογική. Γενικά για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας έχω ακούσει καλά λόγια (για περιφερειακό). Η επιλογή σχολής με βάση ένα μάθημα/μια κλινική δεν έχει (σχεδόν) κανένα νόημα. Έστω ότι στα Ιωάννινα έχουν την καλύτερη νευρολογική της Ελλάδας αυτή τη στιγμή. Σε 3-4 χρόνια που θα κάνεις νευρολογία μπορεί να έχει βγει στην σύνταξη ο τρομερός Διευθυντής, οι δυο καταπληκτικοί επικουρικοί να τα μαζέψουν και να φύγουν για Ελβετία, μια επιμελήτρια που ασχολούνταν συνέχεια με τους φοιτητές να πάρει μετάθεση σε άλλη πόλη κλπ κλπ κλπ. Οπότε ψάξε να βρεις πληροφορίες γενικότερα για το επίπεδο των σχολών, των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, την ζωή στην κάθε πόλη κλπ.
 18. Καλησπέρα! Υπάρχει αρχείο με τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που έχουν πέσει στην Παθολογία 8ου εξαμήνου;
 19. Καλησπέρα! Υπάρχει αντίστοιχο αρχείο για Παθολογία 8ου εξαμήνου;
 20. Επειδή αμφιταλαντεύομαι στο μηχανογραφικό για το αν θα βάλω Ιωάννινα ή Λάρισα 4η επιλογή που μάλλον αυτή θα πιάσω, έχει κανείς κάποια γνώμη για τη νευρολογία στα Ιωάννινα και στη Λάρισα; .
 21. για οσο ακομα μερικοι απο εσας θεωρουν το μεγαλυτερο κατορθωμα της ζωης τους τα 18.000 μορια που εγραψαν πριν 10 χρονια στις πανελληνιες . για οσο ακομα δεχεσαι να καπνιζουν μεσα στο καποδιστριακο που ευαγγελιζεσαι ως προτυπο σχολης για οσο ακομα δεχεσαι να σχολας στις 19:00 για να τελειωσεις την γραφειοκρατια του καθηγητη για οσο ακομα δεχεσαι να περιμενεις 10ετιες αναμονης για την τελεια ειδικοτητα για οσο ακομα εχεις το μοτιβο η αθηνα η τπτ για πολλα αλλα .... δεν θα αλλαξει ποτε και τπτ
 22. Παίζει και το άλλο φυσικά, έτσι θα μείνουν περισσότεροι ΑΙΩΝΙΟΙ ειδικεύομενοι οι οποίοι μια χαρά βολεύουν το σύστημα, όπως τώρα που θα βρείτε 40-50άρηδες ειδικεύομενους στα νοσοκομεία. Βγάζουν την λάντζα, δεν μιλάνε ("δεν σου ανανεώνω την σύμβαση"), εξέλιξη μηδέν, οι όροι εργασίας αλλάζουν κατα το δοκούν (δεν υπαρχουν πολλοί γιατροί, κάτσε ειδικεύομενε μέχρι τις 18:00 κάθε μερα, γνωρίζω περιπτώσεις). Έχουν και οικογένειες, οπότε που να ξεβολευτούν με εξωτερικό κτλ...
 23. H Επιτροπή των επί πτυχίω φοιτητών συγκαλεί τηλεδιάσκεψη μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 και ώρα 14:00 (2 το μεσημέρι) για την εκλογή νέου προεδρείου (2 κενές θέσεις), την ψήφιση του νέου προγράμματος της πτυχιακής εξεταστικής Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2021 και για συζήτηση οποιουδήποτε προβλήματος ή θέματος μας απασχόλησε την τελευταία εξεταστική. Η επόμενη πτυχιακή εξεταστική θα έχει διάρκεια από τις 01/09/2021 έως και τις 13/10/2021. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν όλοι οι επί πτυχίω φοιτητές. Παρακαλούμε πολύ να στείλετε τη δήλωση συμμετοχής σας με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου σας ή ένα ανώνυμο στιγμιότυπο οθόνης του εξαμήνου φοίτησης από τη σελίδα του Προφίλ σας στο mystudies ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ παρακάτω διευθύνσεις: stelladeli94@hotmail.com sotolove@hotmail.gr Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δέκτες μέχρι και την Παρασκευή 23 Ιουλίου τα μεσάνυχτα. Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί και η διαδικτυακή πλατφόρμα. Το Σάββατο, το πρωί, θα αποσταλεί ο σύνδεσμος (link) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) που μας έχετε στείλει με τη δήλωση συμμετοχής σας. Παρακαλούμε να ελέγξετε και τα ανεπιθύμητα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.
 24. στις χώρες του εξωτερικού όπου υπάρχει συνεχής αξιολόγηση του ειδικευόμενου ( δεν αφήνουν κάποιον 4/5/6 χρόνια να "κουβαλάει τον προτζέκτορα" για να τον κόψουν σε τελικές εξετάσεις, ή δεν ξεκινάει ειδικότητα ή τον κόβουν στο 1ο εξάμηνο), υπάρχουν και προγράμματα σπουδών (αν δούμε ορισμένα ελληνικά logbooks θα ... χαμογελάσουμε τουλάχιστον) απο τα οποία συνειδητοποιούμε οτι αυτός που αξιολογείται τελικά είναι ο Καθηγητής, η Κλινική του, το Νοσοκομείο και εν τέλει το Πανεπιστημιακό Ιδρύμα, καθώς υπάρχει feedback αξιολόγησης! Δε διαφωνώ με την αξιολόγηση των ειδικευομένων, αλλά θα έπρεπε να γίνει μετά την οργάνωση ενός Συστήματος συμβάσεων Κλινικών ΕΣΥ με Πανεπιστήμια, όπου θα υπάρχει δέσμευση για πραγματοποίηση απο τον εκπαιδευόμενο τουλάχιστον όσων απαιτεί το πρόγραμμα σπουδών. Π.χ. μια χειρουργική κλινική θα πρέπει να δεσμευτεί ώστε ο ειδεικευόμενος της να πραγματοποιήσει τις 1000 προαπαιτούμενες χειρουργικές πράξεις που πρέπει να κάνει ο αντίστοιχος Ελβετός ειδικευόμενος πριν παρουσιαστεί στις εξετάσεις του. Εάν δεν τις παρέχει να μειώνεται ο αριθμός των ειδικευόμενων που θα εκπαιδεύει έως και αναστολή της σύμβασης για την κλινική που μεταφράζεται σε μείωση των χορηγούμενων κονδυλίων για το Νοσοκομείο και αρνητική σημείωση για το βιογραφικό του καθηγητή. Αυτά σε κάποιο Ευρωπαικό κράτος και προφανώς όχι εκεί που ο εξεταζόμενος γράφει ό,τι θέλει στο Πιστοποιητικό Ειδικότητας, με αδυναμία επαλήθευσης αυτών και ο δ/ντής του θα το υπογράψει σαν να υπογράφει το αδειόχαρτο...
 25. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ Α'ΠΠΚ - ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ & ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2021 Τρόπος εξέτασης: Διαδικτυακά με 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε 95 λεπτά Θέματα: Εξεταστική Ιουνίου 2021 - Θέματα.pdf (97 από τα 100) Σχολιασμός θεμάτων: Προσωπικά, με διάβασμα από Αραπάκη και τα δύο εγχειρίδια της κλινικής απ'το eclass (δλδ Λήψη Ιστορικού και Κλινική Εξέταση & Ασκήσεις Σημειολογίας) η ύλη και τα θέματα της εξέτασης καλύπτονταν σε μεγάλο βαθμό. Εννοείται πάντα μαζί με παλιά θέματα καθώς πολλά τείνουν να ανακυκλώνονται.
 26. Ο φόβος της αξιολόγησης με ξεπερνάει. Καταλαβαίνω πως όταν κάποιος βέβαια είναι άχρηστος και αδιάβαστος φοβάται να αξιολογηθεί. Φυσικά και πρέπει να υπάρξουν κάποιες σοβαρές εξετάσεις και όχι αυτές οι ηλιθιότητες που υπάρχουν τώρα. Το ότι σχεδόν το 100% όσων μπαίνουν σε μία ειδικότητα τελειώνουν και παίρνουν τίτλο άσκησης είναι απίστευτο. Έχω δει τον κάθε άσχετο να τελειώνει και δυστυχώς μετά είναι οι φελλοί που επιπλέουν αυτοί που επιβιώνουν. Θα έπρεπε να υπάρχουν εξετάσεις και όταν δηλώνεις την προτίμηση σου σε κάποια ειδικότητα και όταν την τελειώνεις. Έχουμε γεμίσει με δολοφόνους με πτυχία. Προφανώς είναι μία σκευωρία του κράτους που ξεκινάει στέλνοντας τελειόφοιτους στην περιφέρεια, ως αγροτικούς ιατρούς για να εξοντώσουν τον υπερήλικο πληθυσμό, συνεχίζει αφήνοντας τον κάθε αιώνιο φοιτητή της Ελλάδας ή αυτόν που πλήρωσε για να πάρει το πτυχίο του σε κάποιο "πανεπιστήμιο" του εξωτερικού να επιλέξει όποια ειδικότητα του αυξάνει το ανύπαρκτο Εγώ του και τελειώνει με αγράμματους παθολόγους και πρακτικούς χειρουργούς που απλά επαναλαμβάνουν και κάνουν τα όσα είδαν από κάποιους μέτριους γιατρούς σε κάποιο νοσοκομείο όπου στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Αλλά όπως θα έλεγε και ο Κουτσούμπας...."αυτοί είστε"...
 1. Load more activity
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.