Jump to content

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

 1. Χτες
 2. Κάποιος με δεύτερο πτυχίο ή διδακτορικό μπορεί να μπει υπεράριθμος;
 3. Κατάλαβα. Κ κάτι ακόμα. Αν κάποιος κάνει το γενικό μέρος μιας ειδικότητας (π.χ γαστρεντερολογια) αλλά μετά το μετανιώσει για το ειδικό κομμάτι, μπορεί να δηλώσει κάτι άλλο χωρίς πρόβλημα φαντάζομαι;
 4. Last week
 5. Καλησπέρα, Πολύ ενδιαφέρον το θρεντ. Θα ήθελα να ρωτήσω, σε όσους έχουν εμπειρία, δύο πράγματα: (1) από άποψη βιογραφικού που στέλνει κανείς όταν έχει μόλις τελειώσει τη σχολή, τι θεωρείται αρκετό/καλό/εξαιρετικό? (2) ποιες είναι οι Day One απαιτήσεις που έχουν οι κλινικές από κάποιον που μόλις ξεκινά ειδικότητα εκεί;
 6. Η αλήθεια είναι πως τον έχω ακουστά, όπως και έναν καθηγητή που είχα ακούσει διαλέξεις του και πραγματικά σε έκανε να κρέμεσαι από τα χείλη του. Θα θελα να ακούσω κάποιον που ειδικεύεται ως ιατροδικαστής τι πλάνο έχει. Θεωρώ ότι σε αυτή την ειδικότητα πας αρκετά εστιασμένα. Ενώ σε άλλες όπως η παθολογία φαντάζομαι μπορεί να πάει και κάποιος που δεν ξέρει τι του αρέσει/ Ιατροδικαστής δεν θα γινόμουν ποτέ νομίζω. Θεωρώ έχει πιο πολύ πόνο από όσο μπορώ να αντέξω. Αλλά έχω περιέργεια για αυτή την ειδικότητα.
 7. Αγαπητε αν θες να δεις το potential της Ιατροδικαστικης ως ειδικοτητα (δηλαδη πώς θα μπορουσε να ειναι μια γαματη ειδικοτητα) ψαξε τον Αναστασιο Θεοδωριδη στο facebook και παρακολουθα τα ποστ του μολις ανοιξουν τα Δικαστηρια. Ο ανθρωπος γουσταρει την ειδικοτητα, ειναι τοπ σε αυτο που κανει τοσο που ξεφτιλιζει (απο πλευρας γνωσεων) τους «καμποσους» καθηγητες και ανικητος στις αιθουσες δικαστηριων. Σε κανει να θες να κανεις κι εσυ Ιατροδικαστικη.
 8. Λογικό ακούγεται πάντως αυτό
 9. Για το καποδιστριακό έχεις δίκιο αλλά αν καπνίζει ο διευθυντής πόσο σε παίρνει να κάνεις κάτι; για τη δουλειά του καθηγητή έχεις δίκιο, αλλά οι περισσότεροι αποσκοπούν σε κάτι (να γίνουν και αυτοί ΔΕΠ), παρόλα αυτά θεωρώ πως οι καθηγητές βρίσκουν και τα κάνουν Πέραν της Αθήνας, πόσα νοσοκομεία μπορούν να έχουν ικανό αριθμό περιστατικών (ποσότητα και είδος) για να είσαι σωστά εκπαιδευμένος; Κάποιες φορές ούτε στην αθήνα δε γίνεται εδώ. Επίσης δεν μπορεί ο άλλος έτσι απλά να φύγει επαρχία άμα δενν θέλει.. για τα μόρια έχεις δίκιο, τιτάνιο κατόρθωμα αλλά δυστυχώς αυτό καθορίζει τα πάντα στην Ελλάδα. Όσο στόκος και να σαι έπειτα, όλο πετάς ένα "είμαι γιατρός ξέρω" και ο άλλος και βιολόγος με διδακτορικά και δημοσιεύσεις θα είναι πάντα ένα βήμα πίσω. Γιατί πολλές φορές οι μη γιατροί είναι απλά κάποιοι που δεν πιασαν ιατρική κάποτε.
 10. https://m.naftemporiki.gr/amp/story/1755497/b-kontozamanis-diatakseis- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --ti-dieukolunsi-ton-kat-oikon-emboliasmon ρυθμίζονται ζητήματα σε σχέση με το νέο σύστημα εξετάσεων για ειδικότητα, όπως είχε προβλεφθεί με τον ν.4600/2019 και προβλέπεται η διεξαγωγή των εξετάσεων σε εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Στις εξεταστικές επιτροπές θα συμμετέχουν γιατροί από όλη τη χώρα, όχι μόνο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέσα από μητρώο γιατρών, τόσο πανεπιστημιακών όσο και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που μπορούν να είναι εξεταστές κατά τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης, ρυθμίζονται θέματα για την ευχερέστερη διεξαγωγή των εξετάσεων ειδικότητας - και με νομοτεχνική βελτίωση που έχει κατατεθεί, ουσιαστικά καταργείται εδάφιο που προβλέπει την αναγραφή του χαρακτηρισμού του βαθμού επιτυχίας του ιατρού στην προφορική διαδικασία.
 11. Για τη χειρουργική λογικό μου ακούγεται αυτό που λες. Για αναισθησιολογία έχεις να πεις κάτι/γνωρίζεις; Όσον αφορά τη γενική ιατρική θεωρείς ότι όντως προσφέρει αποκατάσταση; Γιατί από τη μια ΠΦΥ δεν πολυ υπάρχει, από την άλλη σε ιδιωτικό ιατρείοόλοι σε παθολόγο δεν θα πάνε; Κατα τ'αλλα μαρέσει πολύ σαν φιλοσοφία η γενική ιατρική. Θα πω και κάτι λίγο άσχετο. Ιατροδικαστική δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να θέλει να την ακολουθήσει. Και άδικο δεν έχουν, μακάβριο επάγγελμα, πολλές φορές δύσκολες συνθήκες, ωράριο φαντάζομαι κακό.. λένε στο δημόσιο οι θέσεις είναι λίγες, αλλά αν δεν πάει κανείς τελικά, αυτές οι θέσεις δεν θα είναι διαθέσιμες; Όχι ότι με ενδιαφέρει αλλά το έχω περιέργεια.
 12. ΜΕΛΙSSES & Tάμτα – Tο Αλλο Μου Μισό - Ολα Τελειώσαν | ΜAD Video Music Awards 2021 από τη ΔΕΗ
 13. serrena

  Νευρολογία

  Νευρολογία Αιγινήτειο από την πτυχιακή στις 10/05 Κυρώζης: απωλεια συνειδησης, αεε, κεφαλαλγια, παρκινσον Παπαδήμας: καλό κλίμα, ρώτησε θρόμβωση φλεβωδους κόλπου κλινική εικόνα, Εν τω βαθει αισθητικοτητα τρόπος εξέτασης, δοκιμασία romberg, βακτηριακή μηνιγγίτιδα θεραπεια και στοιχεία ΕΝΥ, status epilepticus διαχείριση, wallenberg κλινική εικονα, αιτία σπαστικης παραπαρεσης, αν είναι ανώτερου κατώτερου κινητικού νευρώνα, διαφορά χολινεργικης από μυασθενικης κρίσης Γενικά πολλά ήταν από παλιά και σε βοηθούσε αρκετά αν κόλλαγες
 14. ΔΕΝ υπάρχει ειδικότητα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, εκτός της Γενικής Ιατρικής, που να προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Ομιλώ για κάποιον που δεν έχει κληροδοτηθέν Ιατρείο/κονέ κτλ. Με μια επιφύλαξη καθως δεν γνωρίζω ΟΟΟΛΕΣ τις ειδικότητες, έχω μια γενικότερη γνώση (σε αντίθεση με τον μέσο 'Ελληνα ιατρό που ξέρει μόνο τα της ειδικότητάς του), ειδικά για τις χειρουργικές. Γενική Χειρουργική ; Αν δεν διοριστείς λόγω υγείας ως ΕπιΒ, τι σε περιμένει ; επικουριλίκι στην επαρχία ! Ή κατσε παρατασιακός για χρόνια ! Οπότε μιας και δεν έχεις καποιο background (αλλιώς δεν θα ρωτούσες εδώ), επέλεξε αυτή που γουστάρεις και ο Θεός βοηθός. Ετσι κι αλλιως σε καμμια 10ετία που θα βγεις εσύ στην αγορά εργασίας, μπορεί οι συνθήκες να έχουν αλλάξει.
 15. Φαντάζομαι ελάχιστοι άνθρωποι αφήνουν την ειδικότητά τους γιατί είναι μια επένδυση ζωής και γιατί όσο και χάλια και να ναι ένα κομμάτι μέσα τους το αγαπά. Δεν είπα ότι βλέπω την γναθο σαν χειρουργική πολυτελείας, ίσα ίσα που είπα ότι θα ήθελα το νοσοκομειακό κομμάτι, όχι να πάω να βάζω εμφυτεύματα με ένα βαλιτσάκι να βάζω εμφφυτεύματα σε όλο το λεκανοπέδιο όπως κάνουν μερικοί. Το θέμα είναι ότι και για τις άλλες ειδικότητες ακουγόνται άσχημα πράγματα. Δεν ξέρω σήμερα κάποιος με ένα πτυχίο ιατρικής αν μπορεί να κάνει το προφανές: να δουλέψει στην ειδικότητά του με αποδεκτές συνθήκες. Που να πάει; Κυτταρολόγος που όπου να ναι θα εξαφανιστεί; Μικροβιολόγος που όλουςτους έχουν φάει τα φασονάδικα; Παθολόγος που όλοισου λένε ότι είναι μέσα στη μπίχλα και δεν θα βρεις δουλειά ποτέ; Αναισθησιολόγος που παςαύριο για ειδικότητα αλλά θα σε τρέχουν στα δικαστήρια (ή έτσι λένε). θεωρώ ότι έναν έναν τους ειδικευόμενους να πιάσεις θα σου πουν ιδιαίτερα αποθαρυντικά πράγματα. Επίσης επειδή σκέφτομαι και σκανδιναβία, απλά θα πω ότι με τραβάνε επεμβατικές ειδικότητες που περιλαμβάνουν το τραύμα. Για αυτό και ψάχνω πληροφορίες για αυτές και όχι για παθαν ή ιατροδικαστής ξέρω γω.
 16. εγω προφανως και συνεχιζω ,εχω παρει τιτλο ειδικοτητας κ εχω ηδη επενδυσει παρα πολλα.. απο εκει και περα ξερω οτι δε θα σε πεισει ενας αγνωστος στο greekmeds , την αποφαση ισως την εχεις παρει ηδη βασιζομενος σε ενα μικρο δειγμα,ενα ονειρο οπως θες πες το.. η γναθο που σου ειπα,επειδη εχω συνεργαστει με γναθοΧ,ειναι μια ειδικοτητα που σ δινει ευκολη σχετικα προσβαση στο ΕΣΥ και τη δυνατοτητα να κανεις απο φρονιμητες μεχρι κρυμνους κλπ.. το να τη βλεπεις σαν οδοντιατρικη πολυτελειας ειναι επιφανειακο κατα τη γνωμη μου.. οσο αφορα αυτο που λες για αυτους που πανε χειρουργικη τι πιστευουν,νομιζω το "do i look like a guy with a plan??" συνοψιζει την κατασταση..
 17. Oh that's a pity, it would be great to have a friend working as a bite physio in the area. ☺
 18. Actually i hate bite physiology. I think it’s boring and i really dont appreciate it. I’ve seen it work and its important for some people, but for me its just not worth it. Even if u can make good money out of it, i really dont care about it. Plus, i want to practice medicine, not dentistry. So if its gonna help just pretend i only have Options in medicine.
 19. If you wish to go for the money + easy life style + Dentistry + Sweden = Bettfysiolog i Sverige. Private practice in "Bite" Physiology, Stockholm or Uppsala, Oslo, Copenhagen, that's the new trend in Nordic countries. All patients with headaches, tinnitus, sleep disorders, neck problems, stress-related disorders and other very common health issues in Northern territories get on to the waiting-lists to visit a Bettfysiolog. It takes somewhere between 12 months and 2 years to get your call to the Bite Physiologists at Public settings. Easy and plenty of money at private practice. That's my suggestion to you.
 20. Οντως δεν εχω εικονα για αυτο καο ρωταω μπας και μαθω τιποτα. Εσυ τωρα ομως συνεχιζεις; Καταλαβαινω οτι Εισαι μαλλον αποτρεπτικος αν οι συνθηκες ειναι τοσο τραγικες οσο λες. Η γναθο δεν ειναι ευκολη υποθεση ιδιωτικα. Πανακριβο ιατρειο και αν ειναι να κανεις εμφυτευματα και εξαγωγες ειναι κοπος χωρις λογο να εχεις κανει και ιατρικη και 5 χρονοα γναθο. Αν επομενως απερριπτα τη χειρουργικη, ισως πηγαινα αναισγσιολογια (που απουω τα χειροτερα) η γενικη ιατρικη. Μαρεσει το κομματο των τεπ οσο εχω εκτεθει σε αυτο. Βεβαοα οπως ειπα και προηγουμενως εχω διεξοδο στη Σουηδια οπουε δεν περιοριζομαι υποχρεωτικα στην Ελλαδα. Αν τα οραγματα ειναι τοσο χαλια οσοι κανουν τωρα χειρουργικη τι πιστευουν; Οτι εχπυν βυσμΑ για κατι καλυυερο, οτι θα φτιαξουν τα πραγματα;
 21. 1. Και αν ο αλλος λεει ειναι χειρουργος και εννοει χειρουργος οφθαλμιατρος; 😝😝 2. το ιδιωτικο ιατρειο ειναι κατι που απαιτει μεγαλο κεφαλαιο εκτος και αν εισαι παθολογος ομως σωστα; Κατα ταλλα δεν ειναι ευκολο να ανοιξεις οατρειο. 3. Επειδη παιζω βιολι, ειχα την τυχη αν θες να εχω πολυ καλο βιμπρατο απο την αρχη που αλλοι πολυ πιο πρπχωρημενοι απο εμενα δεν μπορουσαν να το κανουν. Και ενω σε αλλα ηταν πολυ καλυτεροι απο εμενα εγω ημουν γατακι αλλα με καλο βιμπρατο. Καταλαβα τι λες παντως.
 22. Καλησπέρα φιλε.. Απο τον τροπο που γραφεις και τις αποριες που εκφραζεις καταλαβαινει κανεις( ή εγω αν προτιμας) οτι δεν εχεις ιδιαιτερη επαφη με τις χειρουργικες ειδικοτητες στην ελλαδα... Ποιος ειμαι εγω που στο λεει αυτο;;;Προσφατως ειδικος Χειρουργικης σε πολυ μεγαλο νοσοκομειο της Αττικης.. Ξεκινωντας θα σου πω οτι οι ειδικοτητες ΓΧ,ΝΧ,ΘΧ εχουν πολυ μικρη ή ακομα και μηδενικη αναμονη... Προφανως γ αυτο υπαρχει καποιος λογος,με προφανεστερο τον παραγοντα της αποκαταστασης σε συνδιασμο με τα τραγικα ωραρια-συνθηκες εντος αλλα και μετα την ειδικοτητα. Απο τις τρεις παραπανω η πιο versatile για μετα ειναι η ΓΧ καθως ειναι ειδικοτητα κορμου και μπορεις να χωθεις μετα σε ΜΕΘ,ΤΕΠ,επικουρικο επαρχια και αλλες τετοιες προνομιουχες θεσεις.. Υπαρχει και η επιλογη να κανεις εφημεριες σε ιδιωτικο για 1300 ευρω .. Βεβαια ειναι και η σκληροτερη απο ολες κατα τη διαρκεια της ειδικοτητας,καθως για εξι χρονια ξεχνας ωραρια και διακοπες.. Ισως χρειαστει να εξετασεις 90 ατομα σε μερα γενικης εφημεριας μονος σου στα τεπ,στο συνολο των 200.. Ισως χρειαστει να μεινεις ως τις 12 τη νυχτα για να κανεις μια λαπαροσκοπικη χολη .. Ισως δεις αλλους με καλυτερες ακρες απο εσενα να κανουν πιο πολλα πραγματα νωριτερα απο εσενα.. Ισως δεις επιμελητη να μη σου δινει τιποτα γιατι "ετσι".. Ισως κανεις 7 εφημεριες πληρωμενες και αλλες 3 απληρωτες ον κολ. Ισως αμα λαχει εξετασεις και κοβιντ γιατι οι παθολογοι "πνιγονται" ή θελουν να παρουν αδεια... Αν ξεπερασεις αυτα τα ισως,πρεπει να σκεφτεις αν αντεχει το σωμα σου (γιατι ειδα οτι εισαι πανω απο 30)αλλα και το μυαλο σου.. Πληροφοριακα εγω ξεκινησα 24 και στα τελευταια ετη κυριολεκτικα εβλεπα φορειο στα τεπ και σιχτιριζα πριν δω τι εχει προς εξεταση.. Αν εισαι οδοντιατρος,η καλυτερη απο ολες τις επιλογες ειναι η γναθο.. Μηδεν αναμονη για ειδικευομενος,ξεκουραστη σχετικα ειδικοτητα,μηδεν αναμονη για επικουρικος,ανοιγεις ιατρειο μετα.. Υ.Γ. ολα τα παραπανω ισχυουν αν δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ βυσμα..Αν εχεις καποιον να παρει τηλεφωνο,η ζωη σου ειναι διαφορετικη.. Και κατα την ειδικοτητα αλλα και μετα...
 23. 1. Δεν υπάρχει Γενική Χειρουργική, Χειρουργική λέγεται. Μην με τριβελίζεις τώρα... 😛 2. Δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά αλλά η Χειρουργική σίγουρα δεν έχει την καλύτερη αποκατάσταση. Ούτε σαν ιατρείο (που ουσιαστικά δεν έχεις), ούτε σαν €€/ώρα. Επαναλαμβάνω δεν ξέρω σίγουρα, αλλά ουρολογία, ωρλ, γυναικολογία είναι σίγουρα καλύτερα. Σε γενικές γραμμές πάντα, τι μπορεί να κάνει κάποιος χωρίς στημένο ιατρείο/κλίκες κτλ εννοώ. 3. Αν έχεις ταλέντο σε κάποιο μουσικό όργανο πιστεύεις ότι θα γίνεις ποτέ άριστος μουσικός αν δεν παίζεις αμέτρητες ώρες την ημέρα; Από την άλλη, αν δεν έχεις ταλέντο αλλά παίζεις 12 ώρες την ημέρα κάθε μέρα πιστεύεις ότι μετά από χρόνια θα είσαι κακός; Δεν υπάρχει κάτι στις χειρουργικές (που λες και εσύ 😆) που να μην μπορεί να κάνει ο οποισδήποτε. Το δύσκολο είναι να ξέρεις καλά την θεωρία και την ανατομία, τα υπόλοιπα είναι απλά practice. Αν μάθεις τα βασικά μπορείς να κάνεις ένα χειρουργείο μόνος σου, αν έχεις κάποιον να σου λέει κάνε αυτό, κόψε εκεί, ράψε εκεί. Δεν είσαι όμως χειρουργός έτσι (ακόμα). Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Και εμένα αν μου δώσεις τα εργαλεία σου και μου λες βήμα βήμα μπορώ να κάνω ένα σφράγισμα, αλλά δεν είμαι οδοντίατρος.
 24. https://diavgeia.gov.gr/decision/view/78ΡΣ465ΦΥΟ-4ΛΛ
 25. παρατηρωντας τους λιγοστους υποψηφιους και συμφωνα με τη ταση της πρωτης επιλογής για ολους, σε ενα απο τα μεγαλυτερα νοσοκομεια της Αττικης (ευαγγελ) ο υποψηφιος με 95 μορια προ συνεντευξης παθολογος πρεπει να ειναι οντως απο τους δηλωσε αποκλειστικα τρια τεπ ολα και ολα (ευαγγελ, γεννημα, σωτηρ) και ετσι οπως φαινεται ως τριτος στην καταταξη παει στον ευαγγελ (καθως οι αλλοι δυο απο πανω του πανε γεννημα και σισμανογλ) εξονυχιστικα παρατηρωντας την ταση των συναδελφων, θεωρω οτι ειναι απο τους πιο dedicated ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη? ισως μπαινοντας στο νοσοκομειο να γινει ενας απο τους απαισιοδοξα μιλωντας (μαλλον γραφτηκαν τα ανωτερω) ωστοσο καλο φεκ καπου στον Οκτωβριο και καλως να ξεκινησουν στα τεπ τους (οσοι απομεινουν, γιατι παιζει και σε καποιους να ταξανε το ελα τεπ και θα σε στειλω στις κλινικες ή ελα τεπ και θα σ αλλαξω μεχρι και νοσοκομειο μην κοιτας τον κατ-σισμανογλ τον ανακαλυψανε εσενα θα το κανω με εσωτερικες διαδικασίες και ουτε γατα ουτε ζημια και παλι απαισιοδοξα μιλωντας) τι καλο να πεις οταν οντως βιωνεις τεσπα, ισως το κλεισιμο της τεπατζιδικης διετιας στις αρχες του 2022 να σημανει την ελευθερια?αν και οντως η θα δειξει καληνυχτα μας
 26. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ή ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ή ΓΕΝΙΚΗ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (Τ.Ε.Π. ΕΝΗΛΙΚΩΝ) Α’ ΕΓΚΡΙΣΗ 2021 ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Με μια προχειρη ματια, 16ατομα δεν προσηλθαν στη συνεντευξη θεσης που δηλωσαν πριν 5 μηνες. Επισης μαλλον μενουν καποιες θεσεις κενες.
 1. Load more activity
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.