Jump to content
  • entries
    50
  • comments
    0
  • views
    2.633

Καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπης Κατάληψης για τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Δημόπουλο


bromptonista

56 views

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ…
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένα γεγονός έχει γίνει ξεκάθαρο: και η νέα τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ όχι μόνο δεν ήρθε να αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την αντιδραστική πολιτική της προκατόχου της, αλλά αντίθετα να την προχωρήσει σε ακόμα πιο σκληρά μονοπάτια, από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η φοιτητιώσα νεολαία δεν θα μπορούσε δυστυχώς να λείπει από αυτή την επίθεση. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο μάλιστα, το φοιτητικό κίνημα αγωνίζεται απέναντι σε ένα νομοθέτημα, που επιδιώκεται να αποτελέσει την ουσιαστική ταφόπλακα σε κάθε έννοια δημοσίου, δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημίου: το νόμο Αρβανιτόπουλου-Διαμαντοπούλου. Ένα νόμο, που καταργεί στην πράξη το δικαίωμα των φοιτητών στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με τη μαζική περικοπή, στην κατεύθυνση της πλήρους κατάργησης, των φοιτητικών παροχών (συγγράμματα, σίτιση, στέγαση στις παν/κες εστίες). Ένα νόμο, που μετατρέπει τα πτυχία μας σε απλά ατομικά πιστοποιητικά κατάρτισης, χωρίς καμία κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ένα νόμο, που εντατικοποιεί τις σπουδές μας και αναγγέλλει τη συγκρότηση ενός αυταρχικού πανεπιστημίου, όπου οι κατευθύνσεις των εξωπανεπιστημιακών μάνατζερ και εκάστοτε κυβέρνησης θα έχουν τον τελευταίο λόγο, όταν οι συλλογικές αποφάσεις φοιτητών και εργαζομένων δεν θα έχουν καμία βαρύτητα. Ένα νόμο όμως, που οι αγώνες μας ακόμα κρατούν ανεφάρμοστο, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου παιδείας και των συμμάχων του!
Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η κυρίαρχη πολιτική επιδιώκει να συγκροτήσει εκείνα τα όργανα διοίκησης, που θα καταφέρουν ενάντια στην θέληση της ακαδημαϊκής κοινότητας να εγγυηθούν το προχώρημα των αντιδραστικών αυτών αλλαγών. Τα όργανα αυτά δεν είναι άλλα από τα Συμβούλια Ιδρύματος. Μιλάμε για ένα 15μελές Συμβούλιο που θα αποτελείται από 8 εσωτερικά μέλη, 6 εξωτερικά-διορισμένα (τεχνοκράτες και μάνατζερ) και 1 φοιτητή για κάθε ίδρυμα. Το συμβούλιο αυτό θα συγκεντρώνει όλες τις οικονομικές και διοικητικές αρμοδιότητες των ιδρυμάτων, επομένως η εφαρμογή όλου του νόμου εξαρτάται από μια “κλίκα” του υπουργείου που δε λογοδοτεί πουθενά και δεν χωράει τη φωνή των φοιτητών. Η ύπαρξη ενός φοιτητή εκπροσώπου και μάλιστα εκλεγμένου από ενιαία λίστα παρακάμπτει πλήρως τους φοιτητικούς συλλόγους και τις δικές τους αποφάσεις, αποκλείοντας τους από κάθε δυνατότητα κινητοποίησης και πίεσης απέναντι σε αντιδραστικές αποφάσεις των διοικήσεων, ενώ τα πειθαρχικά μέτρα που θα μπορεί να επιβάλλει το Συμβούλιο, έρχονται να πνίξουν όλες τις ριζοσπαστικές φωνές και πρακτικές στο εσωτερικό τους.
Ένα τέτοιο όργανο απαιτεί όμως και τους πρόθυμους συμμάχους του υπουργείου εντός και εκτός πανεπιστημίου, που θα ξεπουλήσουν για μία “καρέκλα” το δικαίωμα χιλιάδων (τωρινών και μελλοντικών) φοιτητών σε δωρεάν εκπαίδευση, σε ανθρώπινη φοιτητική καθημερινότητα, σε αξιοπρεπή εργασιακή προοπτική. Και δεν είναι δυστυχώς καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι οι εντός των ΑΕΙ και ΤΕΙ που θέλουν να “παίξουν” αυτό το ρόλο είναι πρώτιστα όσοι ήδη έχουν μια “καρέκλα”: Αναφερόμαστε στη μειοψηφία των προέδρων, πρυτάνεων και άλλων μεγαλοκαθητών, που για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν όσα προνόμια (με ανοιχτό ή πλάγιο τρόπο) είχαν προδίδουν τους φοιτητές και συναδέλφους τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική! Άλλωστε μόνο ένα πραγματικό πανηγύρι δοσοληψίας ελπίζουν ότι θα εγγυηθεί, ότι οι παχυλοί μισθοί και οι παροχές που μέχρι τώρα είχαν δεν θα χτυπηθούν από την κυρίαρχη πολιτική, όταν μάλιστα δεν επιδιώκουν καν να αποτελέσουν κομμάτι του δίκαια αγωνιζόμενου λαού! Ποιοι είναι όμως αυτοί, συγκεκριμένα στην Ιατρική Αθήνας;
Καθ' όλα αναμενόμενο: οι κ.κ. Δημόπουλος (νυν πρόεδρος της σχολής), Πατσούρης (νυν αντιπρόεδρος της σχολής), Κρεατσάς (πρώην πρόεδρος της σχολής & πρώην πρύτανης ΕΚΠΑ) είναι μεταξύ των υποψηφίων, που διαγκωνίζονται για να αποτελέσουν τους εγκάθετους της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού στα πανεπιστήμια! Για να πετύχουν όμως τον ευγενή στόχο, να εφαρμοστούν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, δεν μένουν εκεί. Κάνουν ό, τι μπορούν, ώστε οι φοιτητές να μην αγωνιστούν με μαχητικές καταλήψεις και διαδηλώσεις. Σαν να μην έφτανε η τρομοκρατία για τα χαμένα μαθήματα της ολιγοήμερης κατάληψης που δήθεν δεν μπορούν να αναπληρωθούν και το γεγονός ότι σε αρκετές κλινικές οι καθηγητές εκβιάζουν τους φοιτητές να έρθουν και να κάνουν κανονικά μαθήματα εν μέσω κατάληψης, υπό την απειλή των απουσιών που δεν θα καλυφθούν, για άλλη μια φορά ο εκβιασμός από την πλευρά του καθηγητικού κατεστημένου στοχοποιεί και τους επί πτυχίω συναδέλφους μας: με απόφαση της διοίκησης της σχόλης, κατά τη διάρκεια της κατάληψης δεν θα πραγματοποιούνται πτυχιακές εξεταστικές!! Πρόκειται για μία απόφαση, που εκβιάζει φοιτητές που μετρούν αντίστροφα για την ορκωμοσία τους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, ώστε τη Δευτέρα 22/10 να πραγματοποιηθεί ανεμπόδιστα η εκλογή του Συμβουλίου Ιδρύματος!!
Σε όλους αυτούς που παρά τον τίτλο του υποτιθέμενου «δασκάλου» προδίδουν τους φοιτητές τους για να τα βρουν με τις πιο αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, τη στιγμή που το σύνολο του ελληνικού λαού πλήττεται και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική τους, εμείς δεν μπορούμε παρά να απαντήσουμε ότι ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ. Καταγγέλλουμε τη στάση τους και καλούμε τους καθηγητές αυτούς να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους για τα Συμβούλια και να πάψουν να δρουν αντιπαραθετικά στις αποφάσεις του Φοιτητικού Συλλόγου. Ο αντίπαλός μας είναι η κυβέρνηση και η τρόικα. Θα πρέπει όμως επιτέλους, το σύνολο των εργαζομένων σε ΑΕΙ & νοσοκομεία –μεταξύ άλλων- να διαλέξει στρατόπεδο!!!

View the full article

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Επισκέπτης
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.