Jump to content
  • entries
    50
  • comments
    0
  • views
    2.619

bromptonista

108 views





Καταγγελία προς την κα Κατσουγιάννη

Τον τελευταίο μήνα, στην Ιατρική Σχολή διαφαίνονται ξεκάθαρα οι αντιδραστικές προθέσεις της  Κατσουγιάννη με μια σειρά από ενέργειες τόσο στη Γενική Συνέλευση Τμήματος όσο και στην παρέμβασή της για τροποποίηση στο ψηφισμένο πρόγραμμα εξεταστικής του πρώτου έτους. Πιο αναλυτικά, η Κατσουγιάννη απέδειξε για ακόμα μία φορά την αντιδραστική φύση της στη Γενική Συνέλευση Τμήματος, όπου επικρότησε τη βία των ΜΑΤ έξω από τη Σύγκλητο και τον ξυλοδαρμό ενός φοιτητή της Σχολής μας και κατηγόρησε έντονα την παρουσία των φοιτητών τόσο μέσα στη Σύγκλητο όσο και μέσα στην Γενική Συνέλευση Τμήματος, απαγορεύοντας στους φοιτητές να εκφράζουν τις θέσεις τους στα δύο παραπάνω όργανα, όπως έκανε ακριβώς ο Φορτσάκης στη Σύγκλητο. Εκτός από αυτό, η αντιδραστική φύση της Κατσουγιάννη αποδεικνύεται ολοφάνερα από το γεγονός ότι η ίδια αρνείται στους φοιτητές οποιαδήποτε ανακοίνωση  πριν την αρχή του μαθήματος της Βιοστατιστικής.                                           
 Και δεν σταματά εδώ....!Αποφασίζει να παρέμβει στην δημοκρατικά ψηφισμένη απόφαση του πρώτου έτους για εξέταση της Βιοστατιστικής στις 17 Φλεβάρη ακριβώς μία εβδομάδα πριν την έναρξη της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου με τη δικαιολογία ότι θα βρίσκεται στο εξωτερικό, ταλαιπωρώντας παραπάνω από τετρακόσιους πρωτοετείς  που εξετάζονται στο συγκεκριμένο μάθημα. Και υπάρχει συνέχεια...!  Μετά από πίεση των φοιτητών του πρώτου έτους στον πρόεδρο της σχολής Α. Δημόπουλο, τελικά αποκαλύπτεται ότι ο κυρίαρχος λόγος της τροποποίησης της ημερομηνίας είναι ότι η Κατσουγιάννη επιθυμεί να εξεταστεί το μάθημα εντός των τριών εβδομάδων που ορίζει η σύγκλητος του ΕΚΠΑ, δηλαδή μέχρι τις 6 Φλεβάρη, θέλοντας να εφαρμόσει ξεκάθαρα το νόμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι η Κατσουγιάννη υπήρξε υποψήφιος πρύτανης πέρισυ και απορρίφθηκε λόγω ελλιπούς βιογραφικού, οπότε με την παραίτηση Φορτσάκη από πρύτανη έρχεται την κατάλληλη στιγμή να επιβληθεί με κάθε μέσο ενάντια στα φοιτητικά κεκτημένα. Μάλλον θα ζήλεψε την επιτυχία του σαν πρύτανης (με 150 απολύσεις συμβασιούχων και 15 ανοιγμένα κεφάλια φοιτητών) και την είσοδό του στην πολιτική.                                                               

Ανακαλώντας γεγονότα από το παρελθόν, η Κατσουγιάννη θέτει κάθε χρόνο στους πρωτοετείς φοιτητές το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με την ημερομηνία εξέτασης του μαθήματός της αναιρώντας στην πράξη την συνέλευση που πραγματοποιεί το έτος για το πρόγραμμα της εξεταστικής, όταν την ίδια στιγμή οι άλλες έδρες ακολουθούν τις ψηφισμένες αποφάσεις. Συγκεκριμένα, ας θυμηθούμε το 2009, όταν μετά από παρέμβαση της Κατσουγιάννη για αλλαγή της ημερομηνίας,  το πρώτο έτος ήρθε σε κάθετη ρήξη μαζί της και τελικά προχώρησε σε κατάληψη στην έδρα της Στατιστικής, με αποτέλεσμα τρεις μέρες μετά η Κατσουγιάννη να υποχωρήσει ολοκληρωτικά.                                                                             Αν λοιπόν τώρα, ΔΕΝ υποχωρήσουμε απέναντι στις επιταγές της Κατσουγιάννη, να δούμε στο τρίτο έτος πώς θα δώσουμε όλα τα μαθήματα σε τρεις εβδομάδες. Όχι μόνο οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ΤΩΡΑ το κύρος των αποφάσεων του έτους μας για τα επόμενα χρόνια, για να μην αφήσουμε εν τέλει να καθιερωθεί η εξεταστική στις τρεις εβδομάδες, αλλά πιο κυρίαρχα οφείλουμε να αφήσουμε παρακαταθήκη στους επόμενους πρωτοετείς φοιτητές το δικαίωμα να εκφράζονται συλλογικά μέσα από τη δική τους συνέλευση έτους.                                                    


  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ                                                    

View the full article

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Επισκέπτης
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.