Jump to content
  • entries
    50
  • comments
    0
  • views
    2.619

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του Σ.Φ.Ι.Α.


bromptonista

300 views

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου, κατά τη διάρκεια κατάληψης της Σχολής, η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης αντικαθιστά το Δ.Σ. του συλλόγου.

​Τα τελευταία τρία χρόνια, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια επίθεση πάνω στα δικαιώματά της σε εργασία, περίθαλψη, εκπαίδευση και δημοκρατία. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με την υποστήριξη ΕΕ και ΔΝΤ, πασχίζουν να επιβάλλουν στην πλειοψηφία της κοινωνίας την αποπληρωμή ενός χρέους που δε δημιούργησε αυτή. Την ίδια στιγμή όμως, δε διστάζουν να θεσπίσουν χαριστικές ρυθμίσεις χρεών για τις μεγάλες τράπεζες, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους κεφαλαιοκράτες και γενικώς να δημιουργήσουν ένα πεδίο μεγάλης κερδοφορίας για όσους ευθύνονται στην πραγματικότητα για την οικονομική κρίση.
​Με δεδομένη τη δριμύτητα της συνολικής επίθεσης και το μόνιμο χαρακτήρα των μέτρων, ο χώρος της εκπαίδευσης δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί. Οι τεράστιες περικοπές στις δαπάνες για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων, με αποτέλεσμα την έλλειψη δασκάλων, καθηγητών και σχολικών βιβλίων, μαζί με τις αλλαγές στα πανεπιστήμια με τους αντι-εκπαιδευτικούς νόμους των τελευταίων χρόνων (νόμοι Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου) συνθέτουν ένα μαύρο σκηνικό για τη νεολαία που βρίσκεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η άρνηση ακόμα και του δικαιώματος σε δωρεάν εκπαίδευση που φέρνει η υποχρηματοδότηση, μαζί με τον κατακερματισμό των γνωστικών αντικειμένων και κατ' επέκταση των πτυχίων, δε μπορούν παρά να ετοιμάζουν ένα νέο εργαζόμενο που θα στερείται κάθε δικαιώματος συλλογικής διαπραγμάτευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και άρα θα είναι πιόνι στα χέρια των εργοδοτών. Πέρα από όλα αυτά, η κατάργηση κάθε κατακτημένης με αγώνες παροχής (συγγράμματα, δωρεάν εκπαίδευση κλπ) σημαίνει τη μετακύλιση του κόστους της εκπαίδευσης στους εκπαιδευόμενους και άρα πως η νεολαία καλείται να πληρώσει για μια κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται. Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών δημιούργησαν σημαντικά αναχώματα σ' αυτές τις αναδιαρθρώσεις, ωστόσο είναι αναγκαίο για το φοιτητικό κίνημα να βγει ξανά δυναμικά στο προσκήνιο, πολύ πιο αναβαθμισμένο ποιοτικά και ποσοτικά σε σχέση με το παρελθόν.
​Στο χώρο της υγείας, δε, τα πράγματα φαίνονται ακόμα χειρότερα. Η επίταση της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, τα μηδαμινά κονδύλια για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων της χώρας σε φάρμακα και αναλώσιμα, μαζί με την καταστροφική πολιτική διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, καταργούν εμπράκτως το δικαίωμα του καθενός στην περίθαλψη.
Μπροστά σ' όλα αυτά, δε μπορούμε να μένουμε αδρανείς.
​Με αφορμή την ένταση της επίθεσης στα πανεπιστήμια αυτή την περίοδο, και σε αλληλεγγύη με την αγωνιζόμενη πλειοψηφία της εργατικής τάξης και του λαού που μπαίνει ξανά σε απεργιακές κινητοποιήσεις, και μεις από το δικό μας μετερίζι μπαίνουμε σε αγωνιστική τροχιά. Η κατάληψη της σχολής μας είναι η αρχή, προκειμένου να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στην επίθεση και να συντονιστούμε μαζί με όσους πιστεύουμε πως ούτε λίγο ούτε πολύ βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο. Σ' αυτή την κατεύθυνση, στηρίζουμε την απεργία της 18ης Οκτώβρη και κάθε επόμενη, καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα και ζητάμε τη στήριξη όλων των πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας στο δίκαιο αγώνα που δίνουμε. Στα συλλογικά προβλήματα δε χωρούν ατομικές λύσεις. Γι' αυτό για μας είναι ξεκάθαρο πως τώρα, πιο πολύ από ποτέ, είναι αναγκαίο για τη θιγόμενη πλειοψηφία να δείξει έμπρακτα πως δε θα δεχτούμε να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

 Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ρήξη με τις επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ!
 Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους – Ανατροπή των αντιδραστικών νόμων Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου.
 Δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους.


Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης Ιατρικής
Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας “Γρηγόρης Λαμπράκης”


View the full article

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Επισκέπτης
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.