Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Αιματολογικές εξετάσεις σε...


 • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 V23

V23

  Αγροτικός (επίπεδο VI)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 301 Δημοσιεύσεις:

Posted 02 Ιούνιος 2005 - 02:33 μμ

Αιματολογικές εξετάσεις σε... σουπερμάρκετ

Αιματολογικές εξετάσεις προσέφερε δωρεάν στους πελάτες του μεγάλο σουπερμάρκετ στην Αθήνα, πριν από μία εβδομάδα.

Απαράδεκτο χαρακτηρίζουν το εγχείρημα οι ειδικοί γιατροί, και καταγγέλλουν ότι η υγεία αποτελεί πλέον στη χώρα μας ένα αγαθό πλήρως εμπορευματοποιημένο.

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε χθες ο βιοπαθολόγος Λεωνίδας Αναγνώστου και οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Ενότητας Γιατρών Παναγιώτης Κοντολέοντας, Γιάννης Μπασκόζος, Βάνα Μυρίλα και Παναγιώτης Ψυχάρης, με αφορμή τις αρχαιρεσίες στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ) την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα.

Η αιμοληψία, όπως ανέφερε ο Λ. Αναγνώστου, έγινε έξω από σουπερμάρκετ γνωστού ομίλου από συνεργείο ιδιωτικής κλινικής. Με έκπληξη, μία μικροβιολόγος που πήγε να κάνει τα ψώνια της, είδε το συνεργείο να κάνει αιμοληψίες έξω από το κατάστημα. Ρωτώντας τους υπεύθυνους πληροφορήθηκε ότι πρόκειται για εξέταση χοληστερίνης και ζακχάρου με τη μέθοδο του τρυπήματος του δαχτύλου.

«Η αιμοληψία -επισήμανε ο Λ. Αναγνώστου- ακόμη και σε μικρές ποσότητες θεωρείται μία εν δυνάμει μολυσματική πηγή. Για να πάρει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας ένα μικροβιολογικό εργαστήριο πρέπει να καταθέσει ακόμη και το σχέδιο του κτιρίου και της σκάλας στο υπουργείο Υγείας. Δεν μπορεί επομένως ένα συνεργείο να πραγματοποιεί ασφαλείς αιμοληψίες στο δρόμο».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/06/2005emarright http://www.enet.gr/o...112&id=88381816
:antegeia:

#2 ContaStoPtyxio

ContaStoPtyxio

  Ειδικευόμενος (επίπεδο VII)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 605 Δημοσιεύσεις:
 • Location:ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ...
 • Gender:Male

Posted 02 Ιούνιος 2005 - 02:52 μμ

Και με τρυπημένο δάκτυλο,να διαλέγεις λαχανικά μετά..ανευθυνότητα.
Ένας φίλος μου που έτυχε να είναι στο super market εκείνη την ημέρα μου είπε ότι υπήρχε και ερωτηματολόγιο σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, το οποίο απαντούσες και μετά σου έδιναν και συμβουλές!!
Ιατρική του πεζοδρομίου ή η Ιατρική στο πεζοδρόμιο...ή κατάντια αυτή ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία,τι θα δούμε ακόμη δεν τολμώ να εικάσω...

#3 MoNkEy mAn

MoNkEy mAn

  still in love with emily kane...

 • Moderators
 • 1.714 Δημοσιεύσεις:
 • Location:town called Mallice...
 • Interests:nah nah nah nah nah

  kicking your ass
 • Gender:Male

Posted 02 Ιούνιος 2005 - 03:02 μμ

Χαλαρά πρέπει να κινηθεί δικαστικά ο ΙΣΑ κτλ κτλ

αλλά τι λέω τώρα....

#4 Sovereign

Sovereign

  www.soverblog.com

 • Moderators
 • 5.913 Δημοσιεύσεις:
 • Interests:music, cinema, crime literature
 • Gender:Male

Posted 02 Ιούνιος 2005 - 03:13 μμ

Το super market, κατεξοχήν σύμβολο του καταναλωτισμού και του δυτικού τρόπου ζωής, να οργανώνει αιμοληψίες για σάκχαρο/ χοληστερίνη και ενημέρωση για τη στεφανιαία νόσο, τις ασθένειες δηλαδή τις ευμάρειας και του δυτικού τρόπου ζωής και διατροφής!
Μήπως αρχίζουμε να θυμίζουμε σιγά σιγά αμερικανάκια που με την coca-cola στο χέρι κάνουν διάδρομο στο γυμναστήριο?
Η έτσι απλά θέλουν να μας κάνουν...

#5 ioan

ioan

  Μεγαλοπροφέσορας (επίπεδο IX)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1.069 Δημοσιεύσεις:
 • Location:Buried κάτω από τις Άλπεις
 • Interests:χειρουργική ιατρική - mac - μουσική - λογοτεχνία - jogging - κινηματογράφος

Posted 02 Ιούνιος 2005 - 03:25 μμ

Γιατί να μην αναφέρονται και τα ονόματα;

Καλά το supermarket... η ιδιωτική κλινική όμως; Είναι απλό να σκεφτεί κανείς πως ήθελαν να κάνουν διαφήμιση, μα μιας που τους κατέληξε δυσφήμιση, γιατί να μην υποστούν και αυτό;

Υπήρχαν και γιατροί στο συνεργείο; Αν ναί, ποιοί;

H xειρότερη τιμωρία καμιά φορά είναι η δημοσίευση της αλήθειας.

#6 dr tSiLi

dr tSiLi

  Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPip
 • 140 Δημοσιεύσεις:
 • Location:Ψυρρή

Posted 02 Ιούνιος 2005 - 04:09 μμ

Iατρική Δεοντολογία

Άρθρο 3.
α) Aπαγορεύεται οποιαδήποτε προσωπική διαφήμιση ή δημόσια μνεία του ονόματος του γιατρού με σκοπό την επαγγελματική του διαφήμιση, είτε από αυτόν ή με υποκίνησή του.
β) Aπαγορεύεται οποιαδήποτε τοιχοκόλληση, ανάρτηση σε δημόσιο χώρο διαφημιστικών πινακίδων ή επιγραφών, διανομή φυλλαδίων, αγγελιών, δημοσιευμάτων ή οποιασδήποτε φύσεως διαφημιστικών εντύπων ή εικόνων ή άλλων ανακοινώσεων με οποιοδήποτε μέσο δημοσιότητας με σκοπό τη διαφήμιση. Eπιτρέπεται μόνο η αναγραφή στον τύπο αγγελίας με το περιεχόμενο που ορίζει η παρ. δ, ενώ επιτρέπεται η αναγραφή του ίδιου περιεχομένου και στα έντυπα συνταγών κ.λ.π. που χρησιμοποιούντα από τον γιατρό.
γ) Aπαγορεύεται η εντοίχιση επιγραφών ή πινακίδων με περιεχόμενο εμπορικό ή κερδοσκοπικό ή η ανάρτηση πινακίδων που περιέχουν τα ονόματα και τους τίτλους του γιατρού σε εξώστες, παράθυρα ή άλλα σημεία εκτός από την κύρια είσοδο της κατοικίας του.
δ) Oι διαστάσεις των πινακίδων οι οποίες επιτρέπεται κατά τα ανωτέρω να αναρτηθούν στη κύρια είσοδο της κατοικίας του γιατρού δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερες των 0,25 X 0,30 εκατοστόμετρων, και αναγράφουν μόνο το όνομα και το επώνυμο, τους μόνιμους τίτλους, την ειδικότητα και τις ημέρες και ώρες των επισκέψεων. Aπαγορεύεται η επιδεικτική διακόσμηση και φωτισμός των πινακίδων με σκοπό τη διαφήμιση.
ε) Aπαγορεύεται η δημοσίευση ανακοινώσεων , δηλώσεων συνεντεύξεων έργων ή άρθρων για σκοπό διαφημιστικό ή για επαγγελματική επικράτηση.
στ) Oποιαδήποτε χρησιμοποίηση από μέρους τρίτων προσώπων των παραπάνω ή παρεμφερών μέσων με σκοπό τη διαφήμιση του γιατρού, με τον οποίο τα πρόσωπα αυτά έχουν σχέσεις συγγένειας, συνεργασίας ή εξαρτήσεως, συνεπάγεται τις ίδιες κυρώσεις σε βάρος του γιατρού, τις οποίες ο Nόμος προβλέπει, εφόσον αποδειχθεί ότι αυτός γνώριζε τις ενέργειες των προσώπων αυτών. Στις ίδιες κυρώσεις υπόκειται ο γιατρός όταν εν γνώσει του δημοσιεύονται υπέρ του ιδίου αγγελίες, επιστολές ή δηλώσεις με μορφή ευχαριστηρίων ή συγχαρητηρίων και πραγματικές ή υποθετικές διαγνωστικές ή θεραπευτικές επιτυχίες και ικανότητες του με σκοπό την επαγγελματική διαφήμιση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Δε φαντάζομαι πως σε άτομα που έβρισκαν υψηλές τιμές δεν τους παρέπεμπαν στην κλινική τους!
Τα πειθαρχικά συμβούλια τι κάνουν?
Αφού είναι περίοδος εκλογών στείλτε τα μηνύματα σας προς πάσα κατεύθυνση...
Δεν πάει άλλο...

#7 V23

V23

  Αγροτικός (επίπεδο VI)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 301 Δημοσιεύσεις:

Posted 02 Ιούνιος 2005 - 04:48 μμ

1. Βερόπουλος
2. Ευρωκλινική
3. φόραγαν άσπρες μπλούζες (όχι απαραίτητα γιατροί)*
4. μόλις περάσουν οι εκλογές το θέμα προφανώς θα ξεχαστεί
emthanx

ήταν ανακατεμενο και το ΕΛΙΚΑΡ (Τούτουζας) :splaaaats:

*διορθώνω: ήταν μάλλον γιατροί

Edited by V23, 02 Ιούνιος 2005 - 04:53 μμ.


#8 Lord Admin

Lord Admin

  MD,JD, MSc, MRCS, FHEA

 • Admin
 • 3.947 Δημοσιεύσεις:
 • Location:I'm in your base killing your dudes
 • Interests:Live long and prosper
 • Gender:Male

Posted 02 Ιούνιος 2005 - 08:28 μμ

Carrefour. Πλατεία Συντάγματος, μέσα στο Μετρό.

Είχε μεγάλη συζήτηση σήμερα στην τηλεόραση, που ο τύπος που ήταν πίσω απ' αυτό, από το ΕΛΙΚΑΡ νομίζω, τους σπλάτσαρε όλους. Πήραμε λέει άδεια από το ΚΕΣΥ, τι μας λέει τώρα το ΥΥΚΑ ότι δεν ξέρει; :splaaaats: :splaaaats: :splaaaats:

Τόσα χρόνια έχει ανάλογες πρωτοβουλίες στο εξωτερικό, για να ενημερώνεται ο κόσμος και να πηγαίνει μετά στο γιατρό του. Όλοι αυτοί γιατροί ήταν. Αλλά βέβαια θέλουν όλοι οι ψιλικατζήδες ιδιώτες (δε μιάω για τους μικροβιολόγους) να παίρνουν 15 ευρωπουλάκια από τα κορόιδα για κάθε μέτρηση χοληστερίνης με τον αυτόματο μετρητή...

#9 focus

focus

  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

 • Members
 • PipPipPip
 • 44 Δημοσιεύσεις:

Posted 02 Ιούνιος 2005 - 09:52 μμ

Έμαθα για αυτή την έρευνα από μια φίλη μου η οποία με ενημέρωσε ότι θα γινόταν από 20/5-20/6 έρευνα για τα επίπεδα της χοληστερίνης των Ελλήνων σε δημόσια σημεία,εμείς θα ήμασταν το επιστημονικό προσωπικό που θα μας προσλάμβανε η Ευρωκλινική για να διενεργήσουμε αυτά τα τρυπήματα.
Μετά από καιρό βρεθήκαμε στην Ευρωκλινική 20 ιατροί προσκομίζοντας τις άδειες μας ώστε να βεβαιώνεται ότι είμαστε ιατροί για να ενημερωθούμε περί τίνος πρόκειται.
Η έρευνα αυτή τελούσε υπό την αιγίδα τους ΕΛΙΚΑΡ,διενέργεια όσον αφορά το επιστημονικό κομμάτι από την Ευρωκλινική,χορηγοί εταιρίες που έχουν μηχανήματα αυτομάτων αναλυτών και ταινιών,εταιρία που δραστηροποιείται τελευταία στη διατροφή για μείωση της χοληστερίνης.Έγινε μια εκτενέστατη ενημέρωση από το ιατρικό προσωπικό(καρδιολόγοι)όσον αφορά τους στόχους της έρευνας,και κυρίως τις νομικές προεκτάσεις της.
Για ποιό λόγο ήθελαν ιατρούς?Για να υπάρχει νομική κάλυψη και να μην υπάρχει πιθανότητα να πεί κανείς το παραμικρό.Φαντάζομαι ότι θα τους βόλευε να πάρουν και κάποιον άσχετο αλλά δεν ήθελαν κάτι τέτοιο διότι σε μία μαζική έρευνα ο καθένας μπορεί να πεί το μακρύ και το κοντό του(όπως και έγινε).
Το ερωτηματολόγιο ανώνυμο,το συμπλήρωνε μια κοπέλα,ενώ ταυτόχρονα δούλευαν 2 μηχανάκια που το κάθε ένα ήθελε 180 δευτ.για να βγάλει το αποτέλεσμα.
Όποιος ήθελε έρχονταν,καθόταν,έδινε το δάχτυλο του,οινόπνευμα και βαμβάκι,καθαρισμός(οι πιο πολλοί με τα λεφτά και τα τρόφιμα είχαν βρώμικα χέρια!οπότε με το οινόπνευμα καθάριζε),τρύπημα με στυλό όπου σε κάθε τσίμπημα η βελόνα άλλαζε(μάλιστα είχαν επιμείνει σε αυτό για το λόγο ότι θα πρέπει να αλλάζεται για να μην πούν αυτά που είπαν),σταγόνα,βαμβάκι και μικρό hansaplast και το αποτέλεσμα σε 3 λεπτά.
Επίσης όχι σε παιδιά κάτω των 14 ετών και εάν γίνεται μεταξύ 14-18 με συγκατάθεση γονέα στο ερωτηματολόγιο(σαφής οδηγία για πάν ενδεχόμενο).
Θυμήθηκα καταστάσεις αγροτικού,ουρά απο παππούδες και γιαγιάδες με αγωνία να δούν πόσο έχουν.Αρκετοί από αυτούς με πρόβλημα χοληστερίνης σε θεραπεία με φάρμακα αγχωμλενοι να δούν πόσο θα βγεί.
Κατάσταση όπως στο αγροτικό(όλοι θυμόμαστε το τρύπημα για σάκχαρο και χοληστερόλη στους παπούδες).Χαμός από κόσμο και η κοπέλα να γράφει ασταμάτητα ανώνυμα για τις συνήθεις του έλληνα όσον αφορά τη διατροφή την άσκηση και τα πιστεύω του.
Αρκετοί με ρώταγαν για το τάδε φάρμακο,πως μου φαίνεται η τιμή της χοληστερόλης τους,εάν μετράει HDL LDL,που θα βρούν τέτοια μηχανάκια(απ.στα φαρμακεία),πόσο κάνουν,εάν είναι ακριβή(απ.σχετική ακρίβεια αλλά δεν υποκαθιστούν την κανονική εξέταση,ούτε εάν δείξει καλά πρέπει να πλακωθούν στα κοκορέτσια,ένας για τον ολυμπιακό!
Αρκετά κουραστικό ήταν πάντως για τις φορές που πήγα αλλά παρατήρησα ότι γενικά υπάρχει ανά σημεία διαφορά στη συμπεριφορά του κόσμου και στο επίπεδο ενημέρωσης.
Συμβουλές γενικότερης ιατρικής δεν έδινα καθότι δεν είμαι αρμόδιος να το κάνω.Ούτε για το εάν είναι του θανατά ή θα ζήσουν! :D .Μία έρευνα στην οποία έκανα ότι κάνει κάποιος στο αγροτικό του ιατρείο και η οποία έχει στόχο να βγάλει συμπεράσματα από ένα μεγάλο δείγμα ανθρώπων.Μάλιστα κανείς δεν ανέφερε για μηχανήματα,στο τραπεζάκι υπήρχε ενημερωτικό φυλλάδιο της Ευρωκλινικής,οδηγίες του ΕΛΙΚΑΡ για τη ρύθμιση της χοληστερόλης.Στο τέλος ο καθένας έπαιρνε μαζί του την κάρτα που ανάγραφε την ημερομηνία εξέτασης και τη τιμή.
Αυτά που γράφτηκαν τα κρίνω φαρισαισμούς διότι καμία προβολή από ιατρό δε γινόταν για εταιρικά προιόντα.Εδώ βρήκαν την προβολή και κανείς δεν ανέφερε τα ρεζιλίκια που γίνονταν στα αγροτικά που πήγαμε.Ιατρική του πεζοδρομίου?Ποιά ιατρική?Ιατρική είναι αυτό όπως το εννοόυν? emeleos
Πιστεύω ακράδαντα ότι κάποιοι που σε μόνιμη βάση εκμεταλλεύονται τον κόσμο με συχνές εξετάσεις ενοχλήθηκαν από μία δωρεάν εξέταση ήσοονος σημασίας που δεν υποκαθιστά τίποτε και που γίνεται ανά την Ελλάδα σε μόνιμη βάση.Τα λεφτά?Μη φανταστείτε τίποτε πλουσιοπάροχο,χαρτζιλίκι αξιοπρεπές για έναν ανειδίκευτο ιατρό αλλά που δεν έβγαινε από οποιάδηποτε αντιδεοντολογική ή παράνομη ιατρική δράση.

Με έκπληξη, μία μικροβιολόγος

Σε αυτή τη χώρα δυιλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο.Παντού έτοιμοι εισαγγελείς άσχετοι και ημιμαθείς να κριτικάρουν τα πάντα.Μακάρι να έδειχναν και τέτοιο ζήλο στις παράνομες 700 άδειες,στα ιατρικά λάθη,στον εισαγόμενο από πρώην κουμουνιστικά κράτη ιατρικό πληθωρισμό.
Με αυτά που έγραψα δεν παίρνω το μέρος κανενός ούτε τίθεται τέτοιο ζήτημα΄αφού ήταν κάτι απλό απλώς επειδή πήρα μέρος στην έρευνα σας μεταφέρω τι και πως έγινε επειδή διάβασα πολύ μπαρούφα για αντιδεοντολογία emeleos

Edited by focus, 02 Ιούνιος 2005 - 09:54 μμ.


#10 ContaStoPtyxio

ContaStoPtyxio

  Ειδικευόμενος (επίπεδο VII)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 605 Δημοσιεύσεις:
 • Location:ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ...
 • Gender:Male

Posted 02 Ιούνιος 2005 - 11:48 μμ

Ίσως η έκφραση "Ιατρική του πεζοδρομίου" να ήταν λίγο βαριά,δεν αναφερόταν όμως σε όσους έλαβαν μέρος,αλλά στους διοργανωτές,και θα εξηγήσω τι εννοώ:
-Είναι γνωστή η σχέση της Καρδιολογικής Εταιρίας με γνωστό προϊόν που βοηθά (πραγματικά ή όχι δεν γνωρίζω) στη μείωση της χοληστερίνης, που πωλείται σε σούπερ μάρκετ-το Becel proactiv.
-Τέτοιου είδους εξετάσεις screening (αν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι) δεν είναι δυνατόν να γίνονται έξω από καταστήματα.Υπάρχουν διάφορες κινητές μονάδες που πηγαίνουν και κάνουν ανάλογους έλεγχους σε αγροτικά ή σε δημοτικά ιατρεία
(π.χ για τον καρκίνο του μαστού) και όχι σε καταστήματα.
-Μια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν καλύτερα να γίνει από κάποιο δημόσιο φορέα (ιατρική σχολή, νοσοκομείο) και να συνοδευτεί από ανάλογη συνέχεια: παρακολούθηση των ασθενών,παραπομπή όσων χρειάζεται στα αντίστοιχα τακτικά εξωτερικά ιατρεία κ.λ.π.Όχι μόνο θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν χρήσιμα στοιχεία,αλλά η πρωτοβουλία αυτή θα έθετε και κάποιες βάσεις για τη συνέχεια.
Τέλος δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι διοργανωτές δεν πήραν τη γνώμη διαφημιστών πριν οργανωθεί η συγκεκριμένη "εκδήλωση".Είναι αρκετά γνωστός και μελετημένος ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η σύνδεση μεταξύ δημιουργίας μιας ανάγκης και κατανάλωσης, ιδιαίτερα όταν στοχεύει στους φόβους και στις επιθυμίες των ανθρώπων.Όταν δε αυτή η έμμεση διαφήμιση (π.χ.το carrefour φροντίζει την υγεία μας-το υπόγειο μήνυμα) στοχεύει σε θέματα υγείας είναι και απαράδεκτη και ηθικά επιλήψιμη.
Υ.Γ:Πόσοι άραγε να αγόρασαν becel τη συγκεκριμένη μέρα;;;

#11 Azrai

Azrai

  Μεγαλογιατρός (επίπεδο VIII)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 788 Δημοσιεύσεις:
 • Location:Αθήνα
 • Interests:D&D 3rd, 2nd ed.<br />Μουσικη<br />Κινηματογραφος
 • Gender:Male

Posted 03 Ιούνιος 2005 - 10:40 πμ

1) Αυτην την σχεση που λες, προσωπικα δεν την ξερω. Δεν εχω ομως κια κανεναν λογο να μην σε πιστεψω.

2) Ρωτησαν τον εκπροσωπο του ΕΛΙΚΑΡ στον κακαουνακη χτες. Επελεξαν σουπερ μαρκετ, αφενος γιατι εκει παει πολυς κοσμος, και αφετερου γιατι εκει παει τυχαιοποιημενο δειγμα πληθυσμου. Στην κλινικημ, στο αγροτικο κτλ παει αρρωστος κοσμος και αρα οχι τυχαιοποιημενο δειγμα και αρα δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα για τα επιπεδα χοληστερινης στον γενικο πληθυσμο.

3) Ναι, μια τετοια πρωτοβουλια καλο θα ηταν να αναλαμβανε το Υπουργειο ή το πανεπιστημιο, αλλα δεν μπορεις να κατηγορησεις αυτους που ανελαβαν την πρωτοβουλια! Δεν ειναι λογικο. Ύπηρεσια προσεφεραν (κατα την γνωμη μου)

4) Απο όσα έδειξε η τηλεοραση, δεν ειδα πουθενα διαφημιση του Μπεσελ ή οτιδηποτε τετοιο. Δεν εχω προσωπικη εμπειρία, δεν είδα δηλαδη τους γιατρους στο σουπερμαρκετ μου, αρα δεν μπορω να έχω και πλήρη εικονα.

5) Δεν γνωριζω τις πωλησεις του μπεσελ, αλλα γενικα, δεν νομιζεις ότι είσαι ίσως΄λίγο υπερβολικά καχύποπτος και επηρεασμένος από το πρώτο δημοσίευμα? Δηλαδή, αν αρχικά το δημοσίευμα τους επαινούσε, πιστεύεις ότι θα έλγες τώρα τα ίδια?

#12 Sovereign

Sovereign

  www.soverblog.com

 • Moderators
 • 5.913 Δημοσιεύσεις:
 • Interests:music, cinema, crime literature
 • Gender:Male

Posted 03 Ιούνιος 2005 - 12:17 μμ

Δυστυχώς η ευτυχώς, ΔΕΝ μπορεί να γίνει σωστή, τυχαιοποιημένη, μελέτη του πληθυσμού μετρώντας με μηχανάκια αμφιβόλου αξιοπιστίας και ακριβειας την χοληστερίνη έξω από ένα super market. Και κυρίως, οι μελέτες με σπόνσορα, και αυτή είχε τουλάχιστον 2, μπάζουν.
Οι ιατρικές μελέτες δεν γίνονται σαν τα γκάλοπ. Δεν βγαίνεις στο δρόμο να μετράς χοληστερίνες. Τα αποτελέσματα σου δεν θα έχουν καμια μα καμια αξια. Και αυτό το ξέρεις από πριν, δεν είσαι άσχετος. ’ρα? Γιατί να το κανεις?

#13 lefkander

lefkander

  Fuck the cat

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1.509 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Male

Posted 03 Ιούνιος 2005 - 01:26 μμ

emarup Απεντανίας, σε υποδεέστερες χώρες υπάρχουν κινητά συνεργεία που μετράνε χοληστερίνες, τριλγυκερίδια, κάνουν μαστογραφιες, και κερνανε και καφέ! Δίπαξ ετησίως έρχεται το βανάκι, και με τριχοειδικό αίμα σε 5 λεπτά σου λένε. Σου παίρνουν κι ένα μίνι ιστορικό (γιατί έχει και ουρά, και ούτε emcat ούτε ζημιά! Πόσοι νέοι μέχρι 35 πάνε και ελέγχουν τα λιπίδιά τους, τη στιγμή ακριβώς που γίνεται η ζημιά (μην κοιτάτε που εγώ την έχω ήδη περασμένη την ηλικία...)? Κι ας μην είναι η εξέταση σουπερ ακριβής: Δεν νομίζω ότι πήγε κανείς από τους κινητούς συνεργείους να ισχυριστεί ότι το εργαστήριό του είναι το καλύτερο της Ελλάδας. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του: Το κινητό εργαστήριο λέει: Εεεεε, ξύπνα, μπορεί να έχεις χοληστερίνη, και ο οικογενειακός γιατρός λέει τι πρέπει να κάνει αυτός που τη μέτρησε σε κανονικό εργαστήριο.

#14 focus

focus

  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

 • Members
 • PipPipPip
 • 44 Δημοσιεύσεις:

Posted 03 Ιούνιος 2005 - 03:37 μμ

Εγώ παιδιά σας μετέφερα μιά που έλαβα μέρος το τί γίνονταν από μεριά ιατρών.Κλίμα αγροτικού σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και δουλειά.Σε μία μέρα μέτρησα 180 άτομα,στο αγροτικό ζήτημα να ήταν 10!Ούτε ανάσα δεν πήρα.Φυσικά και αυτό δεν υποκαθιστά τίποτε,αλλά για ποιό λόγο φώναξαν τώρα ενώ δεν φώναξαν στα αγροτικά?
Και να μην ξεχνάμε ότι εδώ ήταν τσάμπα,στα αγροτικά τους τα χρεώνεις τις περισσότερες φορές.Βολεύει στον αυτοέλεγχο για να μη τους τρέχεις στα νοσοκομεία.Μάλιστα ξέρετε πόσα νεαρά παιδιά από τα γύρω γραφεία ήρθαν?Δεν ήταν μόνο οι πελάτες του σούπερμάρκετ και οι υπάλληλοι του.Περαστικοί κάθε ηλικίας.Στα νεαρά παιδιά ήταν χαμηλή,σε λίγους ήταν πολύ υψηλή,αλλά αυτοί ήξεραν ότι είχαν πρόβλημα και προβληματίστηκαν που το είδαν αυτό και έλεγαν<<θα πάω στο γιατρό μου>>.
Από την άλλη ξέρετε τι κόστος έχει μια τέτοια έρευνα?180 άτομα σε μία μέρα επί 10 σημεία επί τόσες ημέρες-βελόνες,μηχανάκια,υλικό αναλύτη(κοστίζει πολύ).Και εκτός των ιατρών πλειάδα άλλων ατόμων δούλευε για την οργάνωση.Θα τα έδινε αυτά καμία κρατικοδιαίτη υπηρεσία?Όλοι ξέρουμε τι γίνεται με την έρευνα στη χώρα.Που πάνε τεράστια κονδύλια για έρευνα,διδακτορικά.Έχετε δεί καμία σοβαρή έρευνα να γίνεται στη χώρα μας από κρατικό φορέα?(δεν υποστηρίζω ότι αυτή η έρευνα είναι σοβαρή ή γελοία).
Απλώς τώρα τα συντεχνιακά συμφέροντα έσπρωξαν τον ΙΣΑ για αυτή την κίνηση.Εκλογές έρχονται,ας εξυπηρετήσουμε όποιον μπορούμε.
Διαβάζοντας αυτά αηδίασα για το δήθεν συνδικαλιστικό μας όργανο.Ένα όργανο που για τόσα χρόνια επέτρεψε το αίσχος του ΔΙΚΑΤΣΑ επειδή έστελναν τα μέλη τα παιδιά τους σε αυτά τα κράτη.Δε μιλάει για τις παράνομες άδειες που είναι κύριο μέλημα του και έπρεπε να τρέχουν συμφοιτητές μας για να ταρακουνηθούν.Καμία μνεία για την εκπαίδευση και ο ιατρικός πλήθωρισμός αναφέρεται γενικά και αόριστα.
Προσωπικά από αυτά που βλέπω δεν περιμένω τίποτε από ένα τέτοιο όργανο.Από την άλλη ο ιδιώτης θα δώσει τόσα χρήματα για μία έρευνα και δε θα κοιτάξει να επωφεληθεί?(χωρίς να είμαι υπέρ των σχέσεων που επί έτη γίνονται στα αγροτικά και στα νοσοκμεία ένεκα της οικονομικής ανέχειας των ιατρών).
Εδώ από προσωπική πείρα σας πληροφορώ ότι εάν ανειδίκευτος ιατρός πάει μετά από το αγροτικό σε κλινική για εφημερίες και έχει πτυχίο από ανατολικό μπλόκ δε το κοιτούν κάν.Οι γνωριμίες μετρούν πάνω από όλα,αλλά για 2 άτομα χωρίς κονέ με ελληνικό πτυχίο και ρουμάνικο θα προτιμήσουν ασυζητητί το ελληνικό.Είναι βλάκες?Ο ιδιώτης κοιτάει το συμφέρον του και με τα ίδια λεφτά θέλει το καλύτερο.Στο κράτος μόνο επέρχεται ισοπέδωση.Αυτά που ανέφερα είναι άσχετα με την έρευνα αυτή.Δείχνουν όμως κλασσικά για ποιό λόγο ο ιδιωτικός τομέας κινείται πολύ πιο γρήγορα από το δημόσιο.

#15 ContaStoPtyxio

ContaStoPtyxio

  Ειδικευόμενος (επίπεδο VII)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 605 Δημοσιεύσεις:
 • Location:ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ...
 • Gender:Male

Posted 03 Ιούνιος 2005 - 04:09 μμ

1) Αυτην την σχεση που λες, προσωπικα δεν την ξερω. Δεν εχω ομως κια κανεναν λογο να μην σε πιστεψω.

Εμφάνιση Δημοσίευσης


Αναφέρεται στο τέλος της διαφήμισης του becel και στην συσκευασία του αν δεν κάνω λάθος.

5) Δεν γνωριζω τις πωλησεις του μπεσελ, αλλα γενικα, δεν νομιζεις ότι είσαι ίσως΄λίγο υπερβολικά καχύποπτος και επηρεασμένος από το πρώτο δημοσίευμα? Δηλαδή, αν αρχικά το δημοσίευμα τους επαινούσε, πιστεύεις ότι θα έλγες τώρα τα ίδια?

Εμφάνιση Δημοσίευσης


Είχα διαμορφώσει άποψη πριν τα δημοσιεύματα,αφού φίλος μου που είχε πάει και είχε μετρήσει την χοληστερίνη του μου τηλεφώνησε και με ρώτησε αν οι μετρήσεις με τα μηχανάκια είναι αξιόπιστες.
Ο λόγος που είμαι καχύποπτη είναι ότι δεν μπορώ να βλέπω τους ναούς των συντηρητικών,της τυποποιημένης χοληστερίνης και της ακρίβειας να εμφανίζονται ως προστάτες της υγείας μας.Επίσης με ενοχλεί η απουσία της Δημόσιας Υγείας από ένα πρόβλημα που θερίζει ζωές και η αντικατάστασή της από ιδιωτικές κλινικές. Και το επικίνδυνο εδώ είναι να παγιωθεί αυτή η απουσία στη συνείδηση του κόσμου. Τότε σε τι έδαφος θα διεκδικήσουμε εμείς καλύτερη δημόσια υγεία,καλύτερη εκπαίδευση,όταν η κοινωνία έχει αρχίσει ήδη να αποδέχεται την κατάσταση,και να μας απαξιώνει;Η Πολιτεία θα έπρεπε να είναι ο σημαιοφόρος σε τέτοιες πρωτοβουλίες και όχι ο ουραγός...

#16 ContaStoPtyxio

ContaStoPtyxio

  Ειδικευόμενος (επίπεδο VII)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 605 Δημοσιεύσεις:
 • Location:ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ...
 • Gender:Male

Posted 03 Ιούνιος 2005 - 04:30 μμ

Δυστυχώς η ευτυχώς, ΔΕΝ μπορεί να γίνει σωστή, τυχαιοποιημένη, μελέτη του πληθυσμού μετρώντας με μηχανάκια αμφιβόλου αξιοπιστίας και ακριβειας την χοληστερίνη έξω από ένα super market. Και κυρίως, οι μελέτες με σπόνσορα, και αυτή είχε τουλάχιστον 2, μπάζουν.
Οι ιατρικές μελέτες δεν γίνονται σαν τα γκάλοπ. Δεν βγαίνεις στο δρόμο να μετράς χοληστερίνες. Τα αποτελέσματα σου δεν θα έχουν καμια μα καμια αξια. Και αυτό το ξέρεις από πριν, δεν είσαι άσχετος. ’ρα? Γιατί να το κανεις?

Εμφάνιση Δημοσίευσης

Θα συμφωνήσω απολύτως...Επίσης γνωρίζουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν πάρουν μαζικό χαρακτήρα και δεν βοηθηθούν από την Πολιτεία.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καμπάνια για τον καρκίνο του μαστού που έγινε αρκετά συστηματικά με τη συμμετοχή των περισσοτέρων νοσοκομείων της περιφέρειας και των Νομαρχιών και κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες.
Να προσθέσω και το εξής:έστω ένας νέος που μετρά την χοληστερίνη του με τον τρόπο αυτό και την βρίσκει έστω 200.Τα μηχανάκια έχουν ένα περιθώριο λάθους +/- 10%,δηλαδή η χοληστερίνη αυτού του ανθρώπου μπορεί να είναι από 180 εώς 220.
Χωρίς πλήρες ιστορικό(ατομικό,κληρονομικό,διατροφικές συνήθειες),πως θα κατευθυνθεί σωστά αυτός ο νέος άνθρωπος που μπορεί να είναι εντός των φυσιολογικών ορίων ή να πάσχει από κάποια υπερλιπιδαιμία;

#17 focus

focus

  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

 • Members
 • PipPipPip
 • 44 Δημοσιεύσεις:

Posted 03 Ιούνιος 2005 - 04:49 μμ

Θα συμφωνήσω απολύτως...Επίσης γνωρίζουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν πάρουν μαζικό χαρακτήρα και δεν βοηθηθούν από την Πολιτεία.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καμπάνια για τον καρκίνο του μαστού που έγινε αρκετά συστηματικά με τη συμμετοχή των περισσοτέρων νοσοκομείων της περιφέρειας και των Νομαρχιών και κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες.
Να προσθέσω και το εξής:έστω ένας νέος που μετρά την χοληστερίνη του με τον τρόπο αυτό και την βρίσκει έστω 200.Τα μηχανάκια έχουν ένα περιθώριο λάθους +/- 10%,δηλαδή η χοληστερίνη αυτού του ανθρώπου μπορεί να είναι από 180 εώς 220.
Χωρίς πλήρες ιστορικό(ατομικό,κληρονομικό,διατροφικές συνήθειες),πως θα κατευθυνθεί σωστά αυτός ο νέος άνθρωπος που μπορεί να είναι εντός των φυσιολογικών ορίων ή να πάσχει από κάποια υπερλιπιδαιμία;

Και εγώ συμφωνώ μα αυτό που λές,μάλιστα οι πιο πολλοί κυμαίνονταν 200-220.Στην ερώτηση<<είμαι καλά>>αυτό που είπες τους έλεγα,μια μέτρηση και τίποτε παραπάνω.Πάντως με τις τόσες μετρήσεις διαπίστωσα ότι υπάρχει κάποια αξιοπιστία,π.χ. 1-2 ήρθαν και την επόμενη ημέρα να δούν εάν θα είναι το ίδιο με το πρώτο αποτέλεσμα και βγήκε το ίδιο.Ένας μπούσουλας που σου δείχνει πάνω κάτω που κυμαίνεσαι.Είναι κρίμα πάντως που μία τέτοια πρωτοβουλία η πολιτεία δε την πλαισίωσε και άφησε τα συντεχνιακά συμφέροντα να μπούν μέσα.Πιστεύω ότι κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση.
Εμφανής διαφήμιση του μπεσέλ δεν υπήρχε ούτε στα φυλλάδια,ούτε στο χώρο.Μακάρι να γίνονταν χωρίς τις εταιρίες χορηγούς ώστε οι κακοπροαίρετοι να μην μπορούσαν να πουν τίποτε αλλά αυτό όπως είπα είναι δύσκολο στο δυσκίνητο κράτος μας.
Πάντως ο κόσμος παιδιά ενδιαφέρεται για την υγεία του και διψάει αν μάθει.

#18 MoNkEy mAn

MoNkEy mAn

  still in love with emily kane...

 • Moderators
 • 1.714 Δημοσιεύσεις:
 • Location:town called Mallice...
 • Interests:nah nah nah nah nah

  kicking your ass
 • Gender:Male

Posted 03 Ιούνιος 2005 - 05:30 μμ

Επίσης με ενοχλεί η απουσία της Δημόσιας Υγείας από ένα πρόβλημα που θερίζει ζωές και η αντικατάστασή της από ιδιωτικές κλινικές. Και το επικίνδυνο εδώ είναι να παγιωθεί αυτή η απουσία στη συνείδηση του κόσμου. Τότε σε τι έδαφος θα διεκδικήσουμε εμείς καλύτερη δημόσια υγεία,καλύτερη εκπαίδευση,όταν η κοινωνία έχει αρχίσει ήδη να αποδέχεται την κατάσταση,και να μας απαξιώνει;Η Πολιτεία θα έπρεπε να είναι ο σημαιοφόρος σε τέτοιες πρωτοβουλίες και όχι ο ουραγός...

Εμφάνιση Δημοσίευσης


Ναι και μένα με ενοχλεί αλλα δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο. Σταθερά και το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση και η ΝΔ τώρα προσπαθούν να απαξιώσουν την δημόσια υγεία γιατί τους βολεύει η ιδιωτικοποίηση...

Με την απαξίωση της δημόσιας υγείας και την στροφή προς την ιδιωτική θα έρθει και η πολυπόθητη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας... Και βέβαια οι ιατρικές δαπάνες θα καλύπτονται από ιδιωτικές ασφαλιστικές...

Τέλοσπαντων...

#19 pro

pro

  Μεγαλογιατρός (επίπεδο VIII)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 771 Δημοσιεύσεις:
 • Location:ContaThs..

Posted 03 Ιούνιος 2005 - 09:51 μμ

Δεν ξερω λεπτομεριες για το συγκεκριμενο, αλλα από 20/5-20/6 είναι ο μηνας χοληστερινης και εχω ακουσει ότι η Λιπιδολογικη Εταιρια κανει εξετασεις σε κεντρικα σημεια… Δε νομιζω πως είναι κακο αυτό που εγινε αρκει να γινονταν από ιατρους/νοσηλευτες και να μην ηταν τελειως μαρκετιστικο κολπο ειτε του διαγνωστικου κεντρου ειτε καμιας φαρμακοβιομηχανιας… ελπιζω να μη διναν και δειγματα δωρεαν από lipitor και εκπτωτικα κουπονια κατω από ένα μεγαλο πανο της Pfizer…! :P
Θεωρω θετικη και την ενημερωση, και τη δυνατοτητα να εξεταστει αμεσα-δωρεαν-ευκολα μεγαλος πληθυσμος, μερος του οποιου μπορει να μην εχει κανει ποτε του ελεγχο για δισλιπιδαιμια/δισγλυκαιμια… Δεν είναι όλα αρνητικα, ας μη ψαχνουμε κάθε φορα τροπους να δημιουργουμε θεματα από το πουθενα.

#20 Clemence

Clemence

  Ασκληπιός (επίπεδο ΧΙΙΙ)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 6.367 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Not Telling

Posted 07 Μάιος 2007 - 10:20 μμ

Απίστευτα ενδιαφέρουσα συζήτηση ... πώς και μου είχε ξεφύγει? Νάναι καλά όποιος την ανακάλυψε, νομίζω αξίζει να την ξαναδούμε :unsure:
0 user(s) are reading this topic

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες